Hirdetés
- Fórumok
- Digitális fényképezés
- Nikon DSLR topik
- (kiemelt téma)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kalandor: Szeptember 11: hol voltál, mit csináltál, amikor megtudtad?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A BitLocker és a SmartThings problémák okai és azok elhárítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
52508 - 52401
52508 - 52401 52400 - 52301 52300 - 52201 52200 - 52101 52100 - 52001 52000 - 51901 51900 - 51801 51800 - 51701 51700 - 51601 51600 - 51501 51500 - 51401 51400 - 51301 51300 - 51201 51200 - 51101 51100 - 51001 51000 - 50901 50900 - 50801 50800 - 50701 50700 - 50601 50600 - 50501 50500 - 50401 50400 - 50301 50300 - 50201 50200 - 50101 50100 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:24 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Timer
veterán
Einfinről vettem decemberben Z5II-őt, nem tetszett, visszaküldtem 14 napon belül, visszakaptam a pénzem, egyedül a 22 ezer forint körüli visszaküldést buktam el. Ennek nyomán a Z8 is onnan jött, hibátlan volt az ügymenet, pont úgy mint korábban, a jó ég tudja hány esetben már. Árban verhetetlen, de kábé 10-12 nap, mire megérkezik. 2500 EUR volt a Z8 tavasszal, ha jól emlékszem, itthon akkor 1,5 volt a natív ára, 1,3 a nagyon akciós.
Z8 utódot ne várj. Z7III-at rebesgetnek, de idén nem lesz Nikon megjelenés, és szerintem jövőre sem biztos.
-
HThomas
őstag
-
total90
veterán
Hallottam / olvastam régebben olyat, hogy a Nikon szervíz még fizetős javításra / tisztításra sem vállal pl szürkeimportos gépeket.
Amikor sivatagos helyeken voltam, utána mindig beadtam egy tisztításra a gépet, nem volt türelmem pepecselni vele és akárhogy vigyáztam lett némi kosz a szenzoron.
Nem is a Z8 utód érdekel, inkább az, hogy utána gondolom lesz egy áresés a Z8-ra. Vagy ez naív gondolat?
Erről eddig még nem hallottam.
Szerintem ha kijön egy Z8 utód, akkor biztosan megy le a Z8 ára.
-
HThomas
őstag
Huh, szerintem ahogy a Nikon most "dobálja az újdonságokat", egy darabig még nem lesz utód. Igazából olyan nagyon sok mindennel biztosan nem fog tudni többet az utód, ha majd jön. Nem sok dolog van a Z8-ban amit javítani kellene vagy hiányzik belőle, szerintem.
HThomas #52502
Teljesen mindegy hol vetted a gépet, ha a gari időn kívül van, akkor fizetsz a javításért.Hallottam / olvastam régebben olyat, hogy a Nikon szervíz még fizetős javításra / tisztításra sem vállal pl szürkeimportos gépeket.
Amikor sivatagos helyeken voltam, utána mindig beadtam egy tisztításra a gépet, nem volt türelmem pepecselni vele és akárhogy vigyáztam lett némi kosz a szenzoron.
Nem is a Z8 utód érdekel, inkább az, hogy utána gondolom lesz egy áresés a Z8-ra. Vagy ez naív gondolat?
-
total90
veterán
Nem zárom ki... de nem is sietek a váltással, inkább csak felmérem a lehetőségeket. Valszeg a Z8 utódot is megvárnám.
#52499 Elementgamer: ha bármi gond van (garis javítás, sérült termék, visszaküldés, stb) azt hogy kezelik?
Huh, szerintem ahogy a Nikon most "dobálja az újdonságokat", egy darabig még nem lesz utód. Igazából olyan nagyon sok mindennel biztosan nem fog tudni többet az utód, ha majd jön. Nem sok dolog van a Z8-ban amit javítani kellene vagy hiányzik belőle, szerintem.
HThomas #52502
Teljesen mindegy hol vetted a gépet, ha a gari időn kívül van, akkor fizetsz a javításért. -
Elementgamer
tag
Ez jó kérdés, azért ezeket már nem nagyon kell szervízbe vinni (szerintem)
A szenzor tisztítást megcsinálom magamnak, ezen felül remélem nem lesz probléma. A z8/9-ben zár sincsen -
HThomas
őstag
1 év gari van oda és ennyi, ill nincs magyar menü, ha ez számít is bármit
Jól kezelik abban az 1 évben, nekem belefér, így is jobb opció mint gari nélkül használtan venni drágábbanÉs ha esetleges gariidőn túli javítások, szenzor tisztítás, stb miatt egy ilyen gépet beviszel a Nikonhoz, akkor elhajtanak? Eddig bármi gond volt oda vittem a cuccokat és alapvetően minden rendben volt.
-
Elementgamer
tag
Nem zárom ki... de nem is sietek a váltással, inkább csak felmérem a lehetőségeket. Valszeg a Z8 utódot is megvárnám.
#52499 Elementgamer: ha bármi gond van (garis javítás, sérült termék, visszaküldés, stb) azt hogy kezelik?
1 év gari van oda és ennyi, ill nincs magyar menü, ha ez számít is bármit
Jól kezelik abban az 1 évben, nekem belefér, így is jobb opció mint gari nélkül használtan venni drágábban -
HThomas
őstag
-
Elementgamer
tag
-
total90
veterán
-
HThomas
őstag
A D500 után milyen a Z6 II ?
Gondolkodom majd mire kéne cserélni a D500-at, ha egyszer meglépném a mirrorless váltást... a Z8 lenne a logikus jelölt, de az ára elég húzós. -
Byk01
őstag
-
anaqer
veterán
-
Viperator
őstag
Nem. A régebbi gépek közül elég soknak. Az egyszámjegyűeknek a D4s-ig mindnek, de a D5-ből is volt még olyan verzió, aminek nem két XQD hanem két CF foglalata volt. A kétszámjegyűek közül a D70/D70s párosnak volt ilyen a háromszámjegyűek közül pedig D500 és a D850 volt az első, amelyiknek már nem volt.
anaqer: igazából a D4 újdonsága volt az XQD, ami még a D800-zal egy időben jött ki. A 850 csak az ötödik XQD-s típus volt (előtte volt a D4, D4s, D5 és D500)
Akkor ilyen gépek még nem voltak a kezemben. Volt D90, D7200, D500, D750. Most Z6 II -t használom.
-
Byk01
őstag
Nem. A régebbi gépek közül elég soknak. Az egyszámjegyűeknek a D4s-ig mindnek, de a D5-ből is volt még olyan verzió, aminek nem két XQD hanem két CF foglalata volt. A kétszámjegyűek közül a D70/D70s párosnak volt ilyen a háromszámjegyűek közül pedig D500 és a D850 volt az első, amelyiknek már nem volt.
anaqer: igazából a D4 újdonsága volt az XQD, ami még a D800-zal egy időben jött ki. A 850 csak az ötödik XQD-s típus volt (előtte volt a D4, D4s, D5 és D500)
-
anaqer
veterán
-
Viperator
őstag
-
Byk01
őstag
-
Viperator
őstag
-
Byk01
őstag
-
Timer
veterán
Értem, akkor a D750 szerintem jó választás, mert AF-S mellett használva, a natív képminőséget nézve szerintem a mai napig kiváló kamera. Nekem is volt 3 évig, a jel/zaj arányát, ISO100 melletti tisztaságát a mai napig visszasírom.
-
oszy
veterán
Nekem a D610 a fókuszpontok miatt "kevés". Sokszor jó lenne több. Nekem a Z6 nem jött be, így a Z6 II-t sem tudnám megszokni.

Mindenképp azt adom el. Van hozzá FTZ adapterem is. -
Timer
veterán
Kérdés mennyiért?
Z5ii einfinről 440, Z6ii használtan 260-400ig vannakDecember körül próbáltam upgradelni Z6II-ről Z5II-re, mert papíron minden paramétere vagy jobb volt, vagy azonos. Ment is vissza einfin-re, mert a gyakorlat mást mutatott, itt is megírtam a tapasztalataimat. Akkor már inkább D750.
-
Elementgamer
tag
-
Viperator
őstag
-
Timer
veterán
-
Viperator
őstag
Van egy D610 gépem, amit nagyon szeretek a mai napig. Mellette egy Z6, amit nem annyira.

A D610-el az a bajom már, hogy kevés a fókuszpont. Szeretnék ehhez hasonló gépet, amiben jobban lehet ezt állítani. Viszont keret így nem olyan nagy, mert megtartom a D610-et is. Nincs szívem eladni pár ezer forintért. Mindenképp FF kell.Amire én gondolok az a D750. A D810-et is néztem, de abban az egyik CF foglalat. Nem akarok már 3. féle kártyát.

Egyébként a Z6-ot mennyiért lehetne eladni? Exposzámot most nem tudok. :/
"Nem akarok már 3. féle kártyát." - Melyik a harmadik kártya? Nikon kétféle kártyát használ.
-
oszy
veterán
Köszi. Szétnézek a piacon.

-
Elementgamer
tag
Z6 180-250, a 250 az már nagyon plafon
D750 jó választás amúgy teljesen
-
oszy
veterán
Van egy D610 gépem, amit nagyon szeretek a mai napig. Mellette egy Z6, amit nem annyira.

A D610-el az a bajom már, hogy kevés a fókuszpont. Szeretnék ehhez hasonló gépet, amiben jobban lehet ezt állítani. Viszont keret így nem olyan nagy, mert megtartom a D610-et is. Nincs szívem eladni pár ezer forintért. Mindenképp FF kell.Amire én gondolok az a D750. A D810-et is néztem, de abban az egyik CF foglalat. Nem akarok már 3. féle kártyát.

Egyébként a Z6-ot mennyiért lehetne eladni? Exposzámot most nem tudok. :/
-
Lex Icon
senior tag
Όσιος Νίκων ο (Μετανοείτε).
Aki nem tud görögül: Nikon the Metanoeite. -
wms
senior tag
einfin z50ii 280 kit obival

-
Elementgamer
tag
-
zeon.hu
nagyúr
Gyerek feljebb lépne a D3200-ról.
Nikon vonalon maradva (persze mást is nézeget) miben lenne érdemes gondolkodni?
Keret kb 400K a vázra + objektív. -
anaqer
veterán
-
total90
veterán
-
Timer
veterán
-
ssgt1981
senior tag
Sokak szerint igen, személyes tapasztalataim szerint nem. Nyilván, ha F4-es objektívjeid vannak, vagy tájat fotózol szűk rekesszel, akkor kábé mindegy. Alacsony mélységélessű portrékhoz viszont nekem nagyon nem váltak be az adaptált fixek. Az első natív Z fixem megvásárlásakor azonnal megkaptam azt a pontosságot és élességet, ami után már nem volt kérdés, hogy cseréljem-e az összes F lencsémet.
köszi a választ. D7100-at melyik milc vázra érdemes cserélni?
-
Timer
veterán
Sokak szerint igen, személyes tapasztalataim szerint nem. Nyilván, ha F4-es objektívjeid vannak, vagy tájat fotózol szűk rekesszel, akkor kábé mindegy. Alacsony mélységélessű portrékhoz viszont nekem nagyon nem váltak be az adaptált fixek. Az első natív Z fixem megvásárlásakor azonnal megkaptam azt a pontosságot és élességet, ami után már nem volt kérdés, hogy cseréljem-e az összes F lencsémet.
-
ssgt1981
senior tag
F bajonettes objektívjeim vannak érdemes úgy MILC-ben gondolkodni, hogy ezeket adapterrel használnám?
-
Lex Icon
senior tag
Mondjuk, ha a homályos fogalmazás helyett beraknál egy mintaképet, lehet hamarabb kapnál hasznos választ.
-
TZ1
csendes tag
Pixelhibára érdemes lehet párszor lefuttatni a menüből a beépített szenzortisztítást, olyankor elvileg remapeli a hot pixeleket, ellenkező esetben szerintem szervíz.
Nem lehet, hogy a szenzor koszos, és azt látod?A "színek nem élesek" számomra kétértelmű... ha jpegben fotózol akkor a picture control beállításokat érdemes átnézni és alapállapotra tenni, ha valami nem ott van. A sharpnesst itt meg tudod növelni, emlékeim szerint alapból eléggé le van véve.
Ha ugyanaz állítod be, mint a 3100-on, akkor nagyon hasonló képeket kéne kapnod.A fókusz biztosan jó helyen van? Erre érdemes néhány célzott tesztet nézni.
A fókusz volt az első amire gondoltam, de többször megnéztem, rendben találtam.. Legjobban megfogalmazva olyan mintha néha zajos lenne. Ha nagyon jók a fényviszonyok akkor fel sem tűnik. Végignézem amiket mondtál. Köszönöm!!
A sharpness 2 volt , most 6.25-re raktam. Hétvégén próbálgatom. -
HThomas
őstag
Pixelhibára érdemes lehet párszor lefuttatni a menüből a beépített szenzortisztítást, olyankor elvileg remapeli a hot pixeleket, ellenkező esetben szerintem szervíz.
Nem lehet, hogy a szenzor koszos, és azt látod?A "színek nem élesek" számomra kétértelmű... ha jpegben fotózol akkor a picture control beállításokat érdemes átnézni és alapállapotra tenni, ha valami nem ott van. A sharpnesst itt meg tudod növelni, emlékeim szerint alapból eléggé le van véve.
Ha ugyanaz állítod be, mint a 3100-on, akkor nagyon hasonló képeket kéne kapnod.A fókusz biztosan jó helyen van? Erre érdemes néhány célzott tesztet nézni.
-
TZ1
csendes tag
Kicsit pixelhibás, a színek nem annyira élesek mint a d3100-on. Ahogy nézem 1:04 a legújabb szoftver van rajta. Több objektívvel is kipróbáltam. Szerintem valamit elkutyult az előző gazdája. Megnézem vissza lehet-e állítani a gyári alapokra.
-
HThomas
őstag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. D7200-am van kb.100000 expos. Valahogy nem készít olyan jó képeket időnként mint a D3100 ugyanazzal a Nikon 18-105 objektívvel. Átnéztem néhány beállítási útmutatót, de még mindig nem találom a megoldást. Főleg természetben használom. Tudnátok javasolni valamit, esetleg fotózással kapcsolatos ehhez a géphez ajánlott videót?
Mit jelent az, hogy "nem készít olyan jó képeket"? Életlen?
-
TZ1
csendes tag
-
Viperator
őstag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. D7200-am van kb.100000 expos. Valahogy nem készít olyan jó képeket időnként mint a D3100 ugyanazzal a Nikon 18-105 objektívvel. Átnéztem néhány beállítási útmutatót, de még mindig nem találom a megoldást. Főleg természetben használom. Tudnátok javasolni valamit, esetleg fotózással kapcsolatos ehhez a géphez ajánlott videót?
Tiszta a képérzékelő és a váz bajonettje?
-
TZ1
csendes tag
-
Gaben92
őstag
Sziasztok,
Nem nagyon szoktam erre járni mert inkább analóg vonalon mozgok (ha már Nikon topik, van 2 Nikon FE, egy FE2, egy Nikkormat + vagy 15 obim
) de egy jó barátomnak próbálok segíteni aztán gondoltam rákérdezek itt, hátha van valami hero errefelé.Szüksége lenne egy Nikkor AF-S 85mm f1.4G-re vagy egy Sigma EX DG HSM 85mm f1.4-re. Egy napról lenne szó, június 26, hogy pontos legyek és másnap adná is vissza délután. Ha valakinek esetleg akad egy elfekvőben amit tudna nélkülözni és hajlandó is odaadni akkor PM-ben tudok adni elérhetőséget hozzá. Helyileg Budapest és vonzáskörzete.
-
Timer
veterán
Sziasztok!
Szeretnék venni a gépemre (Nikon D810) egy 24-70 F2.8-as obit! Nézegettem több fajtát is. Érdekelne hogy kinek mi a véleménye estleg a tapasztalat velük.
Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2
Sigma 24-70mm f/2.8 DG OS HSM Art
Nikon AF-S 24-70mm f/2.8E ED VR
Nikkor 24-70 mm F2.8G ED AF-SLeginkább tájképeket készítek! És szeretem az ellenfényes képeket!
Köszönöm a segítséget!
A TAMRON VR szintjén biztosan a legfejlettebb, bár ez Neked nem számít. Ami viszont számíthat, hogy lehet hozzá venni konzolt, amivel finomhangolható a fókuszrendszer ha esetleg tévedne alapból.
-
Viperator
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni a gépemre (Nikon D810) egy 24-70 F2.8-as obit! Nézegettem több fajtát is. Érdekelne hogy kinek mi a véleménye estleg a tapasztalat velük.
Nikkor 24-70 mm F2.8G ED AF-SLeginkább tájképeket készítek! És szeretem az ellenfényes képeket!
Köszönöm a segítséget!
Szia, ha itt nem kapsz választ, gyere át ide. Vannak olyanok, akiknek D810-ese van.
Én ezt a kettő közül valamelyiket használnám:
Nikon AF-S 24-70mm f/2.8E ED VRÜdv!

-
alain911
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget!
-
Viperator
őstag
-
Viperator
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy valaki akinek van 600mm körüli Nikon F bajonettes objektíve, nyitott lenne rá hogy pár napra kibéreljem tőle április elején? Természetesen nem ingyen gondolnám, és a bérlést papíron rögzítenénk mindkét fél számára megfelelő feltételekkel.
Helyileg Budapest és környéke.Szia, szerintem ott is érdemes feltenni a kérdést....
-
98bja
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy valaki akinek van 600mm körüli Nikon F bajonettes objektíve, nyitott lenne rá hogy pár napra kibéreljem tőle április elején? Természetesen nem ingyen gondolnám, és a bérlést papíron rögzítenénk mindkét fél számára megfelelő feltételekkel.
Helyileg Budapest és környéke. -
Timer
veterán
Plusz régebben ott volt a nyomtatókhoz való közvetlen csatlakozáshoz a PictBridge szabvány, ahhoz is USB kellett.
-
Lex Icon
senior tag
Ha jól tudom, az USB-A csatin nem a videó jelet küldi a gép, hanem a PC-vel való adat összeköttetést oldja meg.
HDMI-USB-C-n van lehetőség ilyen videófolyam közvetítésre a gépből. -
Viperator
őstag
-
Viperator
őstag
USB-C - HDMI kábellel működik. USB A-val még nem próbáltam, de azért árulnak USB A (male) to HDMI (female) adaptereket. Neked csak pluszban kell keresni (kapható) usb female - usb female adapter.
-
Graphics
Jómunkásember
-
Lex Icon
senior tag
Szerintem az egy sima USB csatlakozás és nem TV-re kötős videó mód.
-
Graphics
Jómunkásember
"...élőben egy nagy TV-n menjen a kamera által látott kép."
A Live View nem arra van kitalálva DSLR-eken, hogy folyamatosan megjelenítsd egy kijelzőn, mint egy videó közvetítés, mert közben folyamatosan megy az érzékelő és az nem egészséges neki. A videó felvételek is ezért vannak limitálva. Esetleg videó felvétel módban próbáld meg, hátha megy egy darabig HDMI-n, de az is időkorlátos lehet. Van A/V kimenet is a gépen, nem tudom, az mit és mikor ad ki.
Amit te akarsz, azt egy videókamera tudja, ill. a mai gépek már vlogolásra is alkalmasak, de a régiek ezt még nem tudták.A felvétel visszanézése megy, de nekem nem az a funkció kell.
Akkor marad a capture card, majd megnézem az tudja-e.
Köszi, akkor nem kezdek el mindenféle kábeleket vásárolni pluszba.

-
Lex Icon
senior tag
Sziaszok!
Technikai support kéne.
Adott egy feladat, egyik teremből másik terembe kellene megoldanom a live módot.Tehát.
Egyik teremben adott egy Nikon D5300-as és ezt kábellel össze kéne kötnöm a túloldalt egy kábellel hogy élőben egy nagy TV-n menjen a kamera által látott kép.
Ha miniHDMI - HDMI kábellel összekötöm, akkor csak a Lejátszás és Diavetítést dobja fel a masina.
Van lehetőség live módba kerülni, vagy mindenképp kelleni fog USB-s Capture Card ?
Totál laikusként úszom a témában.
"...élőben egy nagy TV-n menjen a kamera által látott kép."
A Live View nem arra van kitalálva DSLR-eken, hogy folyamatosan megjelenítsd egy kijelzőn, mint egy videó közvetítés, mert közben folyamatosan megy az érzékelő és az nem egészséges neki. A videó felvételek is ezért vannak limitálva. Esetleg videó felvétel módban próbáld meg, hátha megy egy darabig HDMI-n, de az is időkorlátos lehet. Van A/V kimenet is a gépen, nem tudom, az mit és mikor ad ki.
Amit te akarsz, azt egy videókamera tudja, ill. a mai gépek már vlogolásra is alkalmasak, de a régiek ezt még nem tudták. -
Graphics
Jómunkásember
Ja, hogy még egy USB A - HDMI kábel is kéne?
Ha biztos és garantált a működés, akkor veszek max ilyeneket, ha nem, akkor egyelőre megállítom a projektet.

Neked működik így?
-
Viperator
őstag
Nekem nincs ilyen kábelem.
Azonosítod nekem mik ezek?

A mini HDMI oké, de a többiből hogy lesz nekem jel. Vagy mivel akarod a telefont összekötni, melyik porttal?Mert ezek nem szabvány USB csatik: :)Vagyis nekem ilyen kábelem nincs, nem volt a tartozékok között. De nem kínlódok vele lehet, mert az már nyakatekert lenne. Nem tudom menne-e a LiveView.
Jön egy Capture card, majd azzal megpróbáljuk.
Köszi a tippet.

Megnézem még WiFi-vel ezt a Nikon appos vonalat.
Lehet, hogy úgy vetted, hogy nem volt benne kábel. Gyárilag adtak. A Nikon honlapján meg tudod nézni, hogy milyen fajta kell. (onnan vannak az alábbi képek)
Ha ez megvan, próbáld meg USB A - HDMI kábellel a tévéhez kötve. -
Graphics
Jómunkásember
Nekem nincs ilyen kábelem.
Azonosítod nekem mik ezek?

A mini HDMI oké, de a többiből hogy lesz nekem jel. Vagy mivel akarod a telefont összekötni, melyik porttal?Mert ezek nem szabvány USB csatik: :)Vagyis nekem ilyen kábelem nincs, nem volt a tartozékok között. De nem kínlódok vele lehet, mert az már nyakatekert lenne. Nem tudom menne-e a LiveView.
Jön egy Capture card, majd azzal megpróbáljuk.
Köszi a tippet.

Megnézem még WiFi-vel ezt a Nikon appos vonalat.
-
Viperator
őstag
-
Graphics
Jómunkásember
-
Viperator
őstag
Próbáld meg összekötni a mobiloddal, NIkon applikációjával (kábelesen), ha ez működik, akkor próbáld meg mobilról vetíteni a tévére (csatlakoztatva).
-
total90
veterán
-
Graphics
Jómunkásember
Hát egyelőre rákötve az említett módokban is a Lejátszás és a Diavetítés ugrik fel.
Live View-ba húzom a kallantyút, de nem csinálja azt, amit kigondoltam.
-
Graphics
Jómunkásember
-
total90
veterán
Sziaszok!
Technikai support kéne.
Adott egy feladat, egyik teremből másik terembe kellene megoldanom a live módot.Tehát.
Egyik teremben adott egy Nikon D5300-as és ezt kábellel össze kéne kötnöm a túloldalt egy kábellel hogy élőben egy nagy TV-n menjen a kamera által látott kép.
Ha miniHDMI - HDMI kábellel összekötöm, akkor csak a Lejátszás és Diavetítést dobja fel a masina.
Van lehetőség live módba kerülni, vagy mindenképp kelleni fog USB-s Capture Card ?
Szia
Nekem annó ugyan D5500-on, de működött.
- M / A / S vagy P mód
- Nyomd meg a Live View gombot
- Kapcsold ki az auto off opciót -
Graphics
Jómunkásember
Sziaszok!
Technikai support kéne.
-
anaqer
veterán
Megérkezett ebayről a kétgyűrűs 80-200 AF-D ... hmm.
Elhittem broki bácsinak, hogy ez majd mennyira gyorsabb AF-t tud a push pull verziónál, de a D700-on legalábbis időnként elég sokat vadászik az én példányom. Néha gyors nyissz, és rögtön ott van, ahova tettem a pontot... de néha meg tekergeti magát fel és alá.
Érdekes módon a sötétebb 28-105 ugyanazon fényviszonyok között, ugyanazon gyutávon hamarabb és nagyobb aránnyal talál bele.
-
Viperator
őstag
-
zeon.hu
nagyúr
-
Viperator
őstag
www.willhaben.at (olyan mint a Jófogás, osztrák, sok van , nézd szét)
-
zeon.hu
nagyúr
Használtan honnan lehetne szerezni - normális áron - DJI Ronin SC gimbalt fókuszmotorral?
Sajnos se HA-n, se marketplace-en nincs (vagy csak a világ másik felén).
Van esetleg valahol ilyenekkel foglalkozó bolt?
-
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Mpb.com-ról rendeltem a Nikon D3300-amhoz egy "well-used" megjelölésű Sigma 18-250mm F3.5-6.3 DC MACRO OS HSM objektívet. A cucc rendben megjött pár nap alatt, kívülről szép állapotú, de a vázra csatlakoztatva nem működik az AF, folyamatosan villog AF/MF között kapcsolgatva. Ilyen jellegű hibajelenséggel találkozott már valaki? Kompatibilitási hiba lenne? A Sigma oldalán a vázat és az objektívet kiválasztva azt írja, hogy használható a lencse, egy ilyen kitétellel:
"For models released before November 2013, update(free) is required before using the OS(Optical Stabilizer) and AF function. Please contact your nearest authorized SIGMA service station for more information."
Mit tehetek ez ügyben?
1. Váz firmware frissítés? (Nem feltétlenül szeretném, egy új firmware van, az is valami piszlicsáré hibát javít)
2. Objektív frissítés? (Ezt jelentené a Sigma oldalán a kitétel? Ki és mennyiért csinálná meg?)
3. Refund az mpb.com-on? Ma jött meg az obi, fél év gari van rá elvileg.
Ui.
4. Egy újabb vázzal kipróbálni, hogy azon rendesen működik-e?Ha valaki bizonytalan lenne az mpb.com-mal kapcsolatban, hogy nem éri meg onnan rendelni, ezek voltak az elmúlt hónap szerzeményei:
Sigma 100-300 mm f/4 EX DG APO HSM
Sigma 105 mm f/2.8 EX DG OS HSM MACRO
Mindkettő 100 euróért...
-
Viperator
őstag
D750-t ajánlanám, mert a D700 régi konstrukciójú, ki tudja, hogy van hozzá alkatrész.
-
p_adam
addikt
A D700 erre is alkalmas (mint minden másra). Live View nélkül is van élet, nem probléma, a szemnek kellemes optikai keresővel komponálni, elkapni a pillanatot.
Mellette szól: 50/1.8G obi, gyors AF, Auto ISO beállítás (precízen be tudod lőni, mi az a zársebesség, ami alá ne menjen A módban).
Persze nagy és hangos, nem tipikus választás. Inkább használnék Sony A7-et adapterezett manuális optikával. Pici, felhajtható kijelzős, de manuálozni megtanulni idő, ez se néma, és jó állapotút nem találsz könnyen. Ezzel úgymond "tervezni" kell, míg D700-al jó eséllyel elkapod, amit látsz. -
Imilenni
addikt
Sziasztok
Tudom itthon annyira nem elterjedt a Street fotózás, de esetleg van itt olyan D700 kaliberű géppel próbálkozik?
Ahogy láttam elég nagy a jószág, viszont a rossz live View ellenére alkalmas lehet streetezni?
-
Lex Icon
senior tag
Nekem volt Sigma 10-20 3.5, alapvetően szerettem, viszont sajnos láthatótan decenteres volt... a szervíz azt mondta, hogy ez normális. Hát jó. Ezután megváltam tőle és lett helyette Nikon 10-20 AF-P, ami azóta is teszi a dolgát és szuper az autofókusza (még akkor is, ha ez egy nagylátónál kevésbé számít). D5300-hoz én is ezt ajánlanám, vagy ha mégis Sigma, akkor nagyon meg kell nézni vásárlás előtt.
Nekem most is van Sigma 10-20/3.5 EX és jól működik.
-
HThomas
őstag
Nekem volt Sigma 10-20 3.5, alapvetően szerettem, viszont sajnos láthatótan decenteres volt... a szervíz azt mondta, hogy ez normális. Hát jó. Ezután megváltam tőle és lett helyette Nikon 10-20 AF-P, ami azóta is teszi a dolgát és szuper az autofókusza (még akkor is, ha ez egy nagylátónál kevésbé számít). D5300-hoz én is ezt ajánlanám, vagy ha mégis Sigma, akkor nagyon meg kell nézni vásárlás előtt.
-
Byk01
őstag
-
dudu98
tag
Photoshop Camera Raw-val nagyon jól korrigálja a hordó torzítást, még a vignettálás a széleken sem vészes teljesen nyitott rekesznél. Használható kis utazózoom
Következő projekt a 14-24mm f/2.8G lesz, mondjuk az árban tényleg nem gyenge
Így legalább 14-120mm le lesz fedve
-
Timer
veterán
Na ugye, mondtam, hogy nem rossz választás az, csak a 24-en nagyon torzít már, de anno sokszor vittem magammal ilyen városi / kirándulós setupként, és elégedett voltam vele. Nyilván, a Tamron G2 sorozat seggét meg sem szagolhatja, de nem is az az árfekvés.
-
Lex Icon
senior tag
-
Byk01
őstag
Ott van a Sigma 10-20-a is. A 4-5.6-ost ki lehet fogni 40-50 környékén (én pár éve 35-ért vettem)
-
dudu98
tag
Végül objektívből a 24-120mm f/4G lett belőle, nem bántam meg, meseszépen rajzol ez a lencse
A marketplacen meg ingyen elvihetőben volt egy Lowepro Mini Trekker AW táska, nem tudtam kihagyni
-
Lex Icon
senior tag
Arra célzott, hogy ennyi pénzért még használtan is csak egy alap kitobit kap, nem széles látószögűt.
Szélesben olcsón a Nikon 10-20 AF-P-s obija van, de az is 70k környékén van használtan. -
Viperator
őstag
18-55 kit van ennyiért
Ez nem széles látószögű, hanem alap, amúgyis a váz croppos. Ezzel az obival ekvivalens 27-82.5 lesz.
-
$p@rr0w
őstag
18-55 kit van ennyiért
Hol/Mire gondolsz nem nagyon értem, jöhet pü-ben is ha gondolod.
elfelejtette: Megnézem és írok ha úgy van.
-
elfelejtette
veterán
-
Elementgamer
tag
-
$p@rr0w
őstag
Sziasztok, nem nekem lenne, így nem is értek hozzá, de:
Nikon D5300 géphez kellene egy olcsó (20.000-30.000Ft) széles látószögű objektív, olyan amivel az autófókusz is működik. Természetesen használt. Reális elképzelés ez? -
Katicza
tag
-
Lex Icon
senior tag
Érdeklődnék, valakinek volt vagy van dolga ilyen objektívvel?
Minden véleményt szívesen fogadok.

Nem fix 2,8-as mint ahogy terveztem (70-200 f2,8 megvan), mivel 24-70 f2,8-at gondoltam, de az f4 talán még jó kompromisszum lehet. Érdemes többet kiadni 24-70 f2,8-ra, vagy ez megfelelő általános fotózásra, makrózásra a 70-200 alatti tartományban?
Ez DX obi!!
-
Katicza
tag
Érdeklődnék, valakinek volt vagy van dolga ilyen objektívvel?
Minden véleményt szívesen fogadok.

Nem fix 2,8-as mint ahogy terveztem (70-200 f2,8 megvan), mivel 24-70 f2,8-at gondoltam, de az f4 talán még jó kompromisszum lehet. Érdemes többet kiadni 24-70 f2,8-ra, vagy ez megfelelő általános fotózásra, makrózásra a 70-200 alatti tartományban?
-
hotkar
senior tag
A Li-ion akkumulátorok töltését a leggyengébb lácszem fogja meghatározni. Azaz hiába veszel "gyorstöltőt" a gyári akksihoz, az akksi nem fogja engedni a nagyobb áramú töltést. A töltésvezérlő áramkör ugyanis az akksiban van.
Akkor tudsz ezen javítani, ha olyan töltőt és akksit veszel, amelyik támogatja ezt.
Gyáriban szerintem nincs ilyen.
-
Viperator
őstag
-
ssgt1981
senior tag
Létezik d7100 akkuhoz gyorstöltő?
-
Katicza
tag
-
dudu98
tag
Szerintem érdemes picit várni. Jön a karácsony, egymást érik a fekete péntekek. Sokan váltanak mostanában milc-re. Ajándékba is sokan vesznek milcet, és a cserék miatt várható, hogy lesznek "friss" használt dslr-ek a piacon. Az ár nem tudom, hogy fog-e lejjebb is menni, de lesznek gépek. Én nemrég belefutottam két olyan hirdetésbe, ahol 240 a másiknál 265 ezer expó volt a vázban. Fórumokon utánanézve, nincs kőbe vésve az expo szám, a zár garantálása az amit általában 200 ezerhez kötnek. Elég sok váz működik bőven 200 ezer felett, sok 300 ezresről is hallottam. Én 172 764 nél tartok. Természetesen aggódom én is, de magamat ismerve, 10-13 ezer expó/év sebességgel fogyasztom a zárat. Remélem nekem is elmegy bőven 200 ezer fölé, de hosszabb távon már én is kacérkodom a milc-el. Szeretnék még 2-3 évet elfotózgatni ezzek a szettel, és utána engedek az elveimből
jöhet a milc. Közben konzervatív is vagyok, szeretem a dsrl-t, jó ha érzem a súlyát és iszonyat jó képeket készit. (D810+Sigma 70-200mm f/2.8 DG OS HSM Sports). A 750 lett volna de a tele + kivágások miatt (36 megapixel) döntöttem ez mellett, plusz az AA szűrő hiánya ami nagyon bejön. Élesebbek a képek. Szerintem a 750 nagyon jó döntés. Igazi munkagép. Csupa jókat olvastam teszteken is róla. Fb nikon adok-veszek csoportban is érdemes körülnézned.
Remélem sikerül nagyon szuper szettet összehoznod.Bocsi. Közben lejjebb is olvastam, látom sikerült
Gratulálok, jó fényeket hozzá. Nagyon szépen köszönöm!
Karácsony fényeit már ezzel örökítem meg
Még egy Lowepro táskát beszerzek hozzá, meg majd a hónapok alatt összespórolok egy 24-70-re is
-
Katicza
tag
Üdv mindenkinek! Full frame gépet tervezek vásárolni olyan 100-120 ezer forint környékén és a tanácsotokat szeretném kikérni. Jelenleg egy Nikon D750 típusú gépet néztem ki, szép állapotban, annyi a gond, hogy több mint 250 ezer expo van benne. Esetleg szervizeléssel kapcsolatban foglalkoznak még ezzel a modellel, illetve érdemes még így is beruházni? Milyen más alternatívát tudtok ajánlani? Leginkább családi fotózáshoz venném, objektívből is egy 24-70mm F2.8 vásárolnék hozzá.
Köszönöm a válaszokat!Szerintem érdemes picit várni. Jön a karácsony, egymást érik a fekete péntekek. Sokan váltanak mostanában milc-re. Ajándékba is sokan vesznek milcet, és a cserék miatt várható, hogy lesznek "friss" használt dslr-ek a piacon. Az ár nem tudom, hogy fog-e lejjebb is menni, de lesznek gépek. Én nemrég belefutottam két olyan hirdetésbe, ahol 240 a másiknál 265 ezer expó volt a vázban. Fórumokon utánanézve, nincs kőbe vésve az expo szám, a zár garantálása az amit általában 200 ezerhez kötnek. Elég sok váz működik bőven 200 ezer felett, sok 300 ezresről is hallottam. Én 172 764 nél tartok. Természetesen aggódom én is, de magamat ismerve, 10-13 ezer expó/év sebességgel fogyasztom a zárat. Remélem nekem is elmegy bőven 200 ezer fölé, de hosszabb távon már én is kacérkodom a milc-el. Szeretnék még 2-3 évet elfotózgatni ezzek a szettel, és utána engedek az elveimből
jöhet a milc. Közben konzervatív is vagyok, szeretem a dsrl-t, jó ha érzem a súlyát és iszonyat jó képeket készit. (D810+Sigma 70-200mm f/2.8 DG OS HSM Sports). A 750 lett volna de a tele + kivágások miatt (36 megapixel) döntöttem ez mellett, plusz az AA szűrő hiánya ami nagyon bejön. Élesebbek a képek. Szerintem a 750 nagyon jó döntés. Igazi munkagép. Csupa jókat olvastam teszteken is róla. Fb nikon adok-veszek csoportban is érdemes körülnézned.
Remélem sikerül nagyon szuper szettet összehoznod.Bocsi. Közben lejjebb is olvastam, látom sikerült
Gratulálok, jó fényeket hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
-
52508 - 52401
52508 - 52401 52400 - 52301 52300 - 52201 52200 - 52101 52100 - 52001 52000 - 51901 51900 - 51801 51800 - 51701 51700 - 51601 51600 - 51501 51500 - 51401 51400 - 51301 51300 - 51201 51200 - 51101 51100 - 51001 51000 - 50901 50900 - 50801 50800 - 50701 50700 - 50601 50600 - 50501 50500 - 50401 50400 - 50301 50300 - 50201 50200 - 50101 50100 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Digitális fényképezés
- Nikon DSLR topik
- (kiemelt téma)

● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Építő/felújító topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Diablo IV
- MIUI / HyperOS topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Eredeti játékok OFF topik
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- 0 perces Apple iPhone 17 Pro 256GB Kártyafüggetlen, Cosmic Orange, 24 hónap garancia
- Xiaomi Redmi Note 8T / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Seagate Barracuda HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel

A szenzor tisztítást megcsinálom magamnak, ezen felül remélem nem lesz probléma. A z8/9-ben zár sincsen
nekem is onnan van a z6iii,zf és tökéletesen mennek

) de egy jó barátomnak próbálok segíteni aztán gondoltam rákérdezek itt, hátha van valami hero errefelé.