Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Nikon DSLR topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:24:31

LOGOUT.hu

Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t! :)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6001) Kleroo válasza Vikthor (#5993) üzenetére


Kleroo
veterán

Amennyire látom,tapasztalom a laikusok,kevésbé jártasak,gyakorlatilag 100%-a úgy véli, hogy a drágább váz jobb, jobb képet csinál, "kell". Ami egy hatalmas hülyeség/önámítás.
A most kapható legalapabb Nikon is fergetegesen(D3100) jó képek készítésére kvalifikálja a használóját.
Akinek pedig fejlettebb vázra van szüksége, az nem kérdezi, mert tudja mi miért kell neki. (erre egy standard válasz, hogy előre megelőlegezi magának a user, hogy na majd kitanulja.......csak hogy ez nem olyan,hogy a 400le-s autóval idővel gyorsabban megy az ember....ez olyan,hogy valamit vagy kihasználsz/szüksége, vagy azt sem tudod mi az. Ha pedig nem szippant be a fotózás annyira,hogy egyetlen jelentős időtöltésed/hobbid lesz,akkor kétlem,hogy akár egy D7000 korlátait valaha elérnéd.)

#5999: Korábban említett D3100 tudásának kiaknázásához is nagyon komoly tudásanyagot,ismereteket kell építeni. Kinövéséhez pedig elég komoly kritériumok,elvárások(habár néhány olyan korlátozás került bele ami ígyis-úgyis zavaró lehet)

[ Szerkesztve ]

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#6002) TayRol


TayRol
veterán

mi van mostanában az emberekkel? jönnek szemellenzővel felszerelten tanácsot kérni a fórumokra (nem csak ide és nem csak PH!) és amikor valami jó és hasznos infót kapnak akkor azt nem fogadják el/meg. akkor mi értelme van az egésznek...

(#6003) Kleroo válasza TayRol (#6002) üzenetére


Kleroo
veterán

Remélem nem ez lesz az új módi,hogy meg kell tudjam,hogy a D700 egy halom fosrakás,mert csak 3" kijelzője van,ami nem 3D,nem SAMOLED; nincs benne GPS,WIFI,GSM modul, Viccesen kicsi felbontású, nem tud 2351234 színeffeketet,sőt HDR-t sem tud összerakni. A Viber sem fut rajta,eSata portja sincs.És még csak multi-touch kijlezője sincs. Ja,és videót sem tud, jézusisten.
Korábban is sok nerd megközelítésű kolléga járt itt, sőt jómagam is ezen oldalt képviseltem,de ilyen cifrákat nem igen láttam még.

[ Szerkesztve ]

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#6004) nesa válasza Kleroo (#6003) üzenetére


nesa
veterán

Ahozkepest hogy videjooos dslr-el kezdted aminek az erzekelojen 2mp el tobb volt nagyon leadtad, azert eltudod viselni ezt, vagy kardodba dolsz,most hogy megvilagosodtal?
Usb3 van azon a D700 on :F

[ Szerkesztve ]

(#6005) Byk01 válasza Vikthor (#5993) üzenetére


Byk01
senior tag

Ok, nyilván nem az aksi kímélése az elsődleges szempont a kártyaolvasó használatánál. De amikor még nem volt egyáltalán elterjedt az USB3, és a gépek sem 24-36 Mpixelesek voltak (azaz az adott mennyiségű kép másolása kb annyi ideig tartott, mint most USB3-mal), akkor is a kártyaolvasót ajánlották valamiért.

Részemről lekezelést nem kapsz, és a többiek is inkább a saját tapasztalataikból indulnak ki. Valószínűleg úgy látják, hogy végig kell járni a létrát. Nem feltétlenül belépő vázzal "kell" kezdeni, de rögtön belecsapni a lecsóba olyan, mint ha friss jogsival beülnél egy olyan sportkocsiba, ami folyamatos gépészkedést igényel vezetés közben. Vagy kipörög a kereke indulásnál, vagy lefullad, a kanyarban vagy megpörög, vagy nem fordul be, stb. Egy életre elveheti a kedved az egésztől, míg ha egyVW-vel kezdenél, akkor megtanulnád rendesen, mit és hogy kell csinálni. Megtudnád, hogy kell-e neked erősebb autó, vagy elég az is. És tartós a WV is.

Annyiban különbözök tőled, hogy nálam a videó nem szempont igazán, így ezt vedd figyelembe, amikor olvasod a következőket. Nekem egy D90-em van, ami 5 éves technika. De úgy érzem, hogy azokat a képeket, amiket meg akarok csinálni, meg tudom csinálni. Nem tervezem, hogy lecserélem, amíg tönkre nem megy annyira, hogy ne lehessen/ne legyen érdemes javítani. Amatőr/otthoni felhasználásra tökéletesek a képek, amiket készít. Szerintem elég időtálló gép, nem véletlenül használja nagyon sok ember itt is a fórumon. Egy D7000, vagy D7100 nyilván ugyanennyire az.

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#6006) Kleroo válasza nesa (#6004) üzenetére


Kleroo
veterán

Átvertek volna?
14MP->12,3MP->12,1MP
1080p->720p->0

Basszus! NEEEE! Szóltál volna előbb:D

Tréfát félretéve, pl Eastsider kolléga flickr-ét nézve ki a fene mondaná meg, hogy mit lőtt egy mai szemmel szánalmas D40x-el, avagy D90-el. Vagy mitől lennének jobbak a képei, ha D4-el készültek volna.
[link]

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#6007) nesa válasza Kleroo (#6006) üzenetére


nesa
veterán

Nekem anno a D40 is tetszett franko vaz volt, maig banom hogy tuladtam rajta.

Mondtam nemaz a lenyeg hogy mivel keszul hanem csakis a vegeredmeny szamit.

(#6008) Vikthor válasza nesa (#6000) üzenetére


Vikthor
nagyúr

ebben igazad van nem lehet mindig az embernél a "nagygépe" ezért van a zsebemben a Nokia 808, amivel meglepően jó képeket lehet lőni, vetekszik a DSC100-éval (ha nem jobb nála)

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#6009) HollyBoni


HollyBoni
veterán

Sziasztok!

D5100-on bulb módban addig lehet exponálni amit a távkioldón be lehet állítani max, vagy van valamilyen limit?

(#6010) Frigetrus válasza Throme (#5983) üzenetére


Frigetrus
senior tag

Szerintem neked csak simán szövegértési nehézségeid vannak, és szeretsz kötekedni. ;)
Érdkes, Byk01 simán megértette miről beszélek, és el is mondta az 5989-es hozzászólásban.
Én a hülyeségen, és az értelmezési nehézségeken pöccentem maximum be, nem azért mert bárki is megbántott volna.

[ Szerkesztve ]

(#6011) crey válasza Frigetrus (#6010) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Nem kellene átzuhanni a paci túloldalára. :U

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#6012) Frigetrus válasza crey (#6011) üzenetére


Frigetrus
senior tag

Szerintem nem velem van a baj :)
Pláne addig, amíg nem akarnak olyat a számba adni, amit nem is említettem. De hát írásos bizonyíték van mindenről. És ami tény az tény. Feketén fehéren le van írva minden, vissza kel olvasni pár hozzászólást. És bosszant, hogy meghazudtolnak, és belemagyaráznak valamit a mondandómba.

[ Szerkesztve ]

(#6013) total90 válasza Vikthor (#5999) üzenetére


total90
veterán

Vedd meg a D800-at és ha túl komblikáltnak érzed majd, akkor szívesen elcserélem veled a D5000-es Nikonomra ;]
Egyébként, ha meg van rá a kereted és nem kell másra, akkor vedd meg nyugodtan. Technikailag aztán biztosan meg lesz minden, amit a szem, száj kíván és a jó kép elkészítése már csak rajtad fog múlni... a gépe nem fog határolni.

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#6014) *Ropi* válasza aleister (#5998) üzenetére


*Ropi*
félisten

Hogy Nikont mivel lehet azt nem tudom, de a Canonjaimat a DSLR Remote app viszi hibátlanul USB-n.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#6015) total90 válasza HollyBoni (#6009) üzenetére


total90
veterán

Bulban nincs korlát, én az 5000-en amikor még nagyon hülye voltam csillagjárás fotózáshoz közel 2 órás expót lőttem. Aztán árulták el, hogy sok rövidből kell összerakni :DDD

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#6016) L4mie válasza total90 (#6015) üzenetére


L4mie
veterán

volt hotpixel mi? :)
milyen lett a kép amúgy? :)

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#6017) #40935168 válasza Vikthor (#5993) üzenetére


#40935168
törölt tag

Izé, én azért használok kártyaolvasót (D800-hoz), mert az ajtaját könnyebb nyitni-csukni, mint a gumifedelet kipiszkálni és az usb3 kábelt rádugni a gépre + ha már gumifedél, nem szeretném, ha 1 év múlva már vissza se tudnám csukni, úgy elhasználódna a ki-be hajtogatástól, míg a kártyanyílások fedele merev műanyag. Ezekhez még hozzájön a megszokás az előző gépből + az a tény, hogy a gépváz USB3-as csatlakozóját sem szeretném idővel szétcseszni azzal, hogy egy USB2-nél némileg masszívabb kábelt dugok bele, ami a túlvégén hajtogatástól is nagyobb erővel csavarodhat és végül feszíti az usb3 csatit. Nyilván be lehet lőni, hogy tök szépen minden feszülés nélkül legyen benne, de hacsak nem távvezérlés vagy egyéb ökörködés, én a vázra tett usb3-at nem használom. Preferencia volt nekem is anno, vételkor, de a gyakorlatban akkor jön jól, ha nincs külső olvasó.. ha van, én inkább kártyaolvasózok. A memóriakártyák ajtaja sokkal masszívabb, mint az usb3-as csatlakozó keménygumi fedele. (Ami nálam - köszönhetően annak, hogy nem nyitogatom percenként - makulátlan, gyári állapotú, a kártyafedél meg azért, mert tartósabb eleve).

(#6018) flash-


flash-
veterán

srácok szerintem nem kellene lebeszélni a d800 ról:)

vegye meg nyugodtan,aztán majd lehet jópár év után rájön hogy mekkora barom volt hogy vett egy gépet tök drágán aminek a tudását ki sem használta,eladni meg már bukó mert töredékét éri a vételárának..
és majd verheti a fejét a falba hogy azért a 700 ezer forintért elmehetett volna a feleségével valami egzotikus helyre nyaralni,vagy mondjuk szimplán költhette volna hasznosabb dologra...

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#6019) tetrix válasza Vikthor (#5947) üzenetére


tetrix
tag

hát amennyiben ilyen gépet készülsz venni tudod mire kell neked.. de a kérdésed emiatt akkor már nem értem,ez profi gép, profi kategória,nyilván ezt is tudod; meg hogy neked kell ez a kategória és minőség ahhoz amit fotózni szeretnél;(és vagy e azon a szinten aki mindezt ki tudja használni); személyes benyomásoknak nincs helye! ..akkor vegyél ilyet ha 1 év alatt beleraksz minimum 30ezer expót! amúgy meg csak fixekkel működik!!

/Eperkutyus: amúgy ha a dobozát megnézed találsz benne egy fekete műanyag legó kiegészítőt, és ha hiszed-hanem arra van kitalálva hogy az USB3 portba bedugott kábelt megtartsa! ;) /

[ Szerkesztve ]

(#6020) Freddy76


Freddy76
addikt

Mi a fene van itt emberek? Néhány júzernek elmentek otthonról...

Bájdövéj, milyen az a dslr tanfolyam, amit az egyik kolléga említett? Ott megtanítanak fotózni?

[ Szerkesztve ]

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#6021) total90 válasza L4mie (#6016) üzenetére


total90
veterán

Ááá, nem, tök jó lett :DDD
Akkor nem értettem, hogy odafent tök sötét van, a képem meg ki van égve :B

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#6022) Anubis_9 válasza flash- (#6018) üzenetére


Anubis_9
őstag

Egy barátom 2007-ben, amikor megjelent, vett egy Canon D40-et, két obival, vakuval, stb. Nem emlékszem, menyibe került, de egy kisebb vagyon volt. Azt gondolta, hogy majd milyen szép képeket fog készíteni. Aztán rájött, hogy kompakt után túl nagy falat a kezelése és túl nehéz is a gép súlya, így hát röviddel ez után jó nagy bukóval meg is vált tőle és vett inkább egy kompaktot. :DDD

UI: Ahogy látom, 315.000 volt csak a váz akkoriban.

[ Szerkesztve ]

"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"

(#6023) aleister válasza aleister (#5998) üzenetére


aleister
veterán

Juhú! Megtaláltam. Ha valakit érdekel: Helicon Remote, DSLR Dashboard

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#6024) Throme válasza Frigetrus (#6010) üzenetére


Throme
veterán

Hát azért te is visszaolvashatsz, mert a haladó vs belépő vázon már túl voltunk, aztán jöttél a MP-ekkel, meg bemozdulással.

Kötekedek?
Úgy általánosságban is elmondható, hogy valaki kinéz egy gépet (legyen az belépő - 5200 - vagy menő - 600/800 - ) és kérdezget, akkor automatikusan kapja a vegyél D5100/7k gépet, vagy ne vegyél kezdésnek FF vázat.... javaslatokat. Miközben meg is van rá a kérdezőnek a fedezet rá.
Mindenki a saját értékrendjéből indul ki és egy isten van az ár/érték arány.
Aki nem ezt követi az kimondatlanul is hülye. Főleg ha még programmódokat is akar használni....
Ahogy te is jössz a D90 gomborgiájával meg az atombiztos MP-jeiddel és egyáltalán nem foglalkozol/foglalkoztok azzal, hogy nem mindenki így gondolkodik.

Mindegy , mert megint én leszek leoltva és én kötekedek.
De az is biztos, hogy ha pl rád hallgatnék,akkor kb egy D40 18-55 gépem lenne és várnám a csodát.

Nem tudom ki emlékszik még arra, mikor a 18-55-el ajánlgatták a gépeket és ha valaki 18-105-el mert ajánlani gépet, akkor az is le volt oltva mert hát az jobban torzít és CA-zik. Én is a nagyobb kitobit részesítettem előnyben... akkor se volt az jó...
Most meg alap a 105-ös, pedig nem lett olcsóbb egyik se, és a 18-55 se szűnt meg.

Ha az kötekedés, akkor legyen az.

[ Szerkesztve ]

(#6025) aleister válasza Throme (#6024) üzenetére


aleister
veterán

Nem az ár/érték arány miatt nem éri meg felsőkat vázat venni jelen esetben, hanem mert ahhoz, amire ő használná nincs értelme, kidobott pénz. Az egyetlen támasztott igény eddig a vázzal szemben az usb3 volt a VIDEÓ miatt.
Na ezért nem éri meg a D800.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#6026) lmaresz


lmaresz
aktív tag

Nem rég szó volt arról, hogy sokatok kártyaolvasót használ a képek számítógépre importálásához. Az lenne a kérdésem hogy milyen programmal töltitek át, illetve milyen mapparendszert ajánlotok. Én eddig usb kábelen keresztül töltöttem a windows 7 alap szoftverével amit feldob ha be van dugva egy kamera/fényképezőgép.

[ Szerkesztve ]

(#6027) Anubis_9 válasza lmaresz (#6026) üzenetére


Anubis_9
őstag

Én egyszerűen Total Commander-rel húzom át a file-okat és mappanévnek a fotók készítésének a dátumát adom meg. Ha valamilyen jelentősebb esemény volt aznap, akkor beírom azt is a mappanévbe. Ennyi. De szerintem a legésszerűbb, ha mindenki úgy csinálja, hogy saját maga a legegyszerűbben kiigazodjon a könyvtárszerkezeten.

"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"

(#6028) Frigetrus válasza Throme (#6024) üzenetére


Frigetrus
senior tag

Te elég mókás vagy :D
Tanulj meg szöveget értelmezni. Nem hoztam én fel olyat, hogy a kisebb felbontású gép jobb lenne, meg olyat se, hogy a D40 jobb gép lett volna.

"D40-ről váltottam D90-re, óriási a különbség a kettő között ezen a téren. Egy valamire rá kellett jönnöm még. Hogy a belépő gép korlátozott. Mégpedig pont úgy, hogy minden apróság miatt a menüben kellett kotorásznom, ezért néha pont nem is volt kedvem nekiállni keresgélni, és már el is ment a pillanat."

Pont, hogy feketén fehéren leírtam miért volt kevésbé jó gép nekem a D40... Nem tudom hol kevered bele, hogy arra írtam, hogy jobb volt. Azt, meg hogy 6 megapixel üti a 12-t megint nem írtam.

Ez megvolt?
"Én 1 másodperc alatt nyomok egy ISO gombot, tekerek három kattanást a hátsó tárcsán, és máris megvan a 3 fényértékkel magasabb ISO, míg te a menüben kotorászol 3-4 másodpercet, abban az esetben ha 100%-ig tudod, hogy hol van az adott opció, de ha nem vagy biztos benne, akkor tovább is eltart. És már el is ment a téma.
Végeredmény: Nekem van egy kicsit zajosabb, csak fele akkora felbontású, de éles felvételem, amíg neked van egy el sem készült felvételed, vagy hagyod a fenébe a menüben kotorászást, lősz gyorsan egy képet, és az egész bemozdul. És van egy kétszer akkora felbontású, de lényegében bemozdult, használhatatlan felvételed.
Akkor melyikkel értünk többet?"

Hol írtam én olyat, hogy jobb az alacsonyabb felbontás minden esetben? Továbbá semmilyen atombiztos megapixellel nem jövök.
Pont hogy senkinek nem javasoltam belépő vázat! Azt te akarsz! Nem D40-et javasolnék, neked se, az tuti. Nem pont a D90-el és előtte a D7000-el példálóztunk/példálóztam? Hogy miért lehet jobb egy felsőbb kategóriás gép a fotózás szempontjából, még ha technikailag már talán régebbi is?

Te tényleg nem érted amiket írtam? Linkeljem be az össze hozzászólásomat a témában, hogy újra elolvashasd?
Az kötekedés, hogy nem tudsz értelmezni néhány egyszerű mondatot, és belemagyarázol dolgokat.
Az külön vicc, hogy a 18-105-ös témában meg melletted álltam, de azt sem tudtad úgy értelmezni.

Ja és hogy tudd, honnan indult az egész, legelső hozzászólás a témában, Rent-től az 5861-es. Mégpedig így szól:
"Hali! D5200 18-105 kittel jó választás szerintetek? Ha ennyi rá a keret kb. ez jó döntés hosszabb távra? Köszi!"

Szerintünk pedig a jó döntés hosszabb távra a felsőbb kategóriás gép, pláne, ha közel azonos árban van.

Na de én itt befejeztem! :C

[ Szerkesztve ]

(#6029) #40935168 válasza lmaresz (#6026) üzenetére


#40935168
törölt tag

Én is úgy csinálom, mint Anubis, csak intézőben fogom meg őket.. átmásolom (nem mozgatom) és ha a másolás jó, Bridge legenerálta a thumbnail-eket, akkor a kártyát visszadugom a gépbe. (Nem törlöm. Azt csak a köv. fotózás előtt közvetlenül, hátha kellenek még neadjisten mégis).

Mapparendszer egyszerű: "2013_08_19 JohnyBlue-ékkal csillagfotózás Hortobágyon". :) Eddig bevált, megtalálok mindent általában.

Az első gép D800 témához: kicsit sztem túlpörgitek, srácok. Adtunk pár tanácsot, elmondtuk azt is, hogy lehet, pénzkidobás - de kész, pont, ennyi. Itt a sztori vége. Illető kérdezett, mi válaszoltunk, az információval ő azt kezd, amit akar, szíve ügye-joga venni belépőnek akár Phase One-t is, aztán menni DSLR tanfolyamra - ez már nem a mi dolgunk. Aztán amilyen hitvita kialakult itt arról, van-e létjogosultsága profi vázzal indítani egy sík amatőrnek, őszintén: a mi bajunk ??? Tied, enyém ??? WWW TTT FFFF ??? Álljatok már le, hideg a sör, hideg a görögdinnye, finom a sárgadinnye, egyetek, aztán irány a strand vagy mittudomén, fotózás. Élvezzétek az életet, egyikőtök sem lesz boldogabb attól, ha egymást próbáljátok sikertelenül meggyőzni..

Vegye a 800-ast oszt jó, nagyon melléfogni nem fog, betekeri P-be oszt csoki. Ha nagyon kezdő ember vesz 800-ast, annak halkan megsúgom, hogy a D800E -ből klasszisokkal jobb JPEG-ek potyognak ki a vázból, mint a sima 800-ból, színre, mindenre. Jobb az "E" JPEG algoritmusa. De ezt már letojhatja mindenki, esetleg kezdőknek érdemes elmondani, hogy amikor pitypangot fotóz a kitobival 1.70 testmagasságból, akkor lesz igazán művészi a kép, ha az "E"-vel lövi.. ;]

Na, eltrollult az agyam a végére.. :(((

[ Szerkesztve ]

(#6030) lmaresz válasza #40935168 (#6029) üzenetére


lmaresz
aktív tag

Akkor még egy kérdés, Lightroom v PS? Illetve Lightroom jobb-e a cameraRAW-nál?

(#6031) #40935168 válasza lmaresz (#6030) üzenetére


#40935168
törölt tag

PS és Lightroom mögött is ugyanaz a "Camera Raw" raw-feldolgozó áll köztes lépcsőként, tehát őt nem úszod meg említett két szoftverrel :D Jónak amúgy jó, van egy DxO Optics Pro nevű programcsomag is, arra sokan esküsznek, de workflow szempontból aki már be van állva Adobe-ra, nem hiszem, hogy szemrebbenés nélkül szívesen váltana DxO-ra. Amúgy az Adobe Camera Raw is az élboly, a világ nagy profijai is ezzel dolgoznak, szóval nem szar, na. ;)

Lightroom akkor, ha alap dolgokat szeretnél gyorsan letudni, szép eredménnyel.. , PS akkor, ha szeretsz pepecselni is pár képen, mert néha PS alatt kicsit nyűgösebb LR effekteket létrehozni, néha meg kell a PS, hogy belenyúlj a képbe. Van, aki LR feldolgozás után a végső képen még PS alatt matat és úgy készül el a munkával, tény, hogy finom retust Lightroom alatt nem csinálsz, PS-ben meg azt bohóckodsz össze, amit akarsz, csak ismerni kell a programot (nem egyszerű, ha először látod).

Kérdésedből ítélve nem profi PS/LR-os vagy (minden sértés nélkül.. én sem amúgy) :) .. -> Lightroom lehet jobb.

[ Szerkesztve ]

(#6032) forceberg válasza #40935168 (#6029) üzenetére


forceberg
veterán

Ezt én is megerősítem, csak nálam a 20 nem kell, sajnos lényegtelen az első két szám, mert a 22. században mi már egy másik galaxisban leszünk, ahol sokkal jobb fényképezőgépek vannak, ahol elérhető a sokak által annyira várt 10-300/1,4-es obi... + a megnevezés max. 6 karakter, hogy könnyen megjegyezzem, ha pl. ugyanazt az anyagot máshová is felmásolom. + a krikszkrakszoknak van egy egyéb mappa.

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#6033) flash- válasza lmaresz (#6026) üzenetére


flash-
veterán

én teracopy-t használok,beépül a windows intézőbe,elég gyors
[link]

[ Szerkesztve ]

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#6034) #40935168 válasza forceberg (#6032) üzenetére


#40935168
törölt tag

A halványra: :D
Szűz az aszcendensem, ami a perfekcionizmus teljesség igénye nélküli hajlamát táplálta belém, emiatt a 20 nálam és marad is már, a kis szerencsétlen. :D
A krikszkrakszoknak nálam is van egy külön mappa. :K

(#6035) atok666 válasza flash- (#6018) üzenetére


atok666
őstag

Es ha megveszi a 800at, majd elmegy egy egzotikus utra, amit vegogfotoz vele? Az nem jatszik? :) A ket dolog miert zarna ki egymast.

Atok

(#6036) aleister válasza lmaresz (#6030) üzenetére


aleister
veterán

Vagy leginkább DXO Optics. :P
Egy ideje áttértem rá. Überjó.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#6037) flash- válasza atok666 (#6035) üzenetére


flash-
veterán

én csak felvázoltam egy eshetőséget

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#6038) lmaresz válasza #40935168 (#6031) üzenetére


lmaresz
aktív tag

Azért kérdeztem, mert cameraRAW-ot használok és kíváncsi voltam hogy többet nyújthat-e valamiben az LR

(#6039) HollyBoni válasza lmaresz (#6038) üzenetére


HollyBoni
veterán

Egyszerűbb, gyorsabb kezelni több képet vele szvsz.

(#6040) flash- válasza aleister (#6036) üzenetére


flash-
veterán

mitől ilyen jó ez a dxo?mi az előnye?

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#6041) atok666 válasza lmaresz (#6038) üzenetére


atok666
őstag

Meg a LR katalogizal is....

Atok

(#6042) imyourfriend válasza Kleroo (#6003) üzenetére


imyourfriend
őstag

Elfelejtetted hozzátenni hogy nem kihajtható a kijelző. ;] :P

(#6043) aleister válasza flash- (#6040) üzenetére


aleister
veterán

Állítólag jobb az algoritmusa, mint a Camera Raw. Érzésem szerint gyorsabb is. A kezelés LR után picit fura. De pár nap használat után elsajátítható.

A kötegelt feldolgozásban toronyelső, ugyanis, ha megnyitsz benne egy képet, az rögtön optimalizálva jön be! Itt nem kell semmit sem kattintanod, hogy megtörténjen az expó, wb, lencse, stb korrekció. Mindent magától megcsinál a progi. Az kerül külön (egyetlen) kattintásba, ha az eredeti képet meg akarod nézni. És állati jó érzékkel lövi be a képeket. Egy családi fotózáson pl annyi az utómunka, hogy importálod a képeket, majd rögtön exportálod őket. :)

Természetesen vannak korlátai. A printelésre szánt képet, vagy a profi munkát ugyanúgy érdemes a fotósnak elgörbézni, mint egy LR esetén.

Egyébként hamarosan indítok neki topicot, mert megérdemli, hogy szélesebb körben megismerjék a fotósok.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#6044) nesa válasza aleister (#6043) üzenetére


nesa
veterán

Van ebbol 300 napos proba verzio?

(#6045) Kleroo válasza aleister (#6043) üzenetére


Kleroo
veterán

És ezt a fajta automata javítást szépen személyre lehet szabni saját, összeállított presetekkel,amik gyártása pofon egyszerű. :)

[ Szerkesztve ]

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#6046) aleister válasza nesa (#6044) üzenetére


aleister
veterán

300 napos? Nem sok az egy picit próbálni? :)
30 napos meg lifetime próbaverzió van, de ez utóbbit a törvény bünteti. :D

Egyébként elég furák a készítők. Mondhatni gecik :D
A Standard verzió 150 euró. Ez még rendben is lenne, hisz a szaksajtó is jobbnak tartja a DXO-t az LR-nél (ami ugye 130 euró). ...és most jön a csavar, ugyanis létezik egy Elite verzió is az alap mellett, ami az égadta világon semmivel nem tud többet a Standardnál, mégis kétszer annyiba, 300 euróba kerül.
Most jön, hogy megkérded, hogy akkor ki a fene veszi meg önszántából dupla annyi pénzért. A válasz az, hogy önszántából senki, de sajnos a pro vázakkal rendelkező embereknek ki kell pengetni a felárat a nagy büdös semmiért. Nem tartom jogosnak ezt a fajta megkülönböztetést.

Pl egy D700 is Elite licensz kíván, de egy D7100 beéri standarddal. No meg mi van, ha nekem két vázam van? A D5100-re megvásárolt Standardot, nem tudom használni a D800-hoz?

Szóval vannak itt furcsa dolgok a liszenszeléssel, de ez nem csorbítja magának a szoftvernek az érdemeit.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#6047) Anubis_9 válasza aleister (#6043) üzenetére


Anubis_9
őstag

Hát nem tudom, feldobtam a 30 napos próbát. Szépen felismerte a vázam és az obikat, de ez az automata korrekció nekem nem jött be: a NEF képek 90%-át eléggé szétb@rmolta. :( Totál színtelen, beégett, fakó lett majdnem mind korrekció után. :Y

"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"

(#6048) szeva000 válasza aleister (#6046) üzenetére


szeva000
addikt

Az a helyzet,hogy sokszor van kedvezmény,200euro volt úgy az Elite...Az viszont tény,hogy nagy geciség vázak között különbséget tenni...
Pedig nagy eséllyel nem fogod tudni a standardot használni....Vagy licenc upgrade,ami lehet annyi,mint még egy standard verzsön

[ Szerkesztve ]

(#6049) szeva000 válasza Anubis_9 (#6047) üzenetére


szeva000
addikt

Pedig hidd el lehet vele jót alakítani :)...Én sem mindig használom az automata módot...De csinálj manuális beállítást és mentsd el,próbáld úgy meg.

(#6050) Wa2x_


Wa2x_
veterán

Sziasztok!

Tervezem egy D5100 vásárlását, az első fényképezőgépem lenne, szal nem nagyon vagyok otthon a témában még. Találtam egyet 130e-ért 18-105mm VR AF-S objektívvel. A kérdésem az lenne, hogy milyen manuál obit ajánlott venni még hozzá, ha makrózni szeretnék (átalakítóval).

Előre is köszi a válaszokat!

..: Old Honda's never die - they just get faster :..

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Nikon DSLR topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.