- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fecogame: A csámcsogás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
emre
veterán
válasz
baboss #64647 üzenetére
Hát az okos gumiszereléstől elgörbülhet.
De specko cuccban befogva, (pl centrirozó gép) mikrométerrel kellene megmérni. Ha jól emlékszek olyan 0,2 mm körül lehet benne maximum.Én ugyan nem kőműves vagyok, de a futóművet így cseréltem ki rajta annak idején.
(még fiatal és lelkes voltam)
-
Grillo
őstag
válasz
baboss #64648 üzenetére
Te arról kaptál a regisztrációt visszaigazoló levélen kívül mást?
Nekem elvileg április 13, még jövő héten megyek Aszalósékhoz lánc meg kituddjami cserére, talán elkészül.
Cordura cucc is jó oda, vagy szigorúan kell a bőr? Mert, ha kell, akkor most visszamondom, csak a kesztyűm az.Én tavaly a tréningen oldaldobozokkal mentem, sokat számított, hogy a bója mellett elférek-e, vagy nem. A hátsót leszedtem.
-
baboss
őstag
Jövőhét szerdán megyek a Hungaroringre ingyenes vezetéstechnikai tréningre, a gerinc protektor kötelező. Szerdán beszereztem egyet,
a bőr ruha alá éppen hogy elfér, ha felszedek pár kilót akkor már nem biztos, hogy használni tudnám. Mit érdemes vinni, 11 től 19 ig fog tartani. A 2 oldalsó és a hátsó dobozt leszereljem, vagy maradhatnak ? -
baboss
őstag
válasz
tboldi #64640 üzenetére
persuader
Leszedtem a 2 első féket, a betét egyformán kopott mind a négy 5mm. A fékrögzítő csavarnál bedugtam egy imbusz kulcsot, a jobb tárcsán 10 cm szakaszon hozzáért, a balnál 20 cm. A tárcsa fix nem mozog, kotyog. Használhatom még így, vagy csere, esetleg javítható ?
Holnap megnézem a munkahengereket, hogy egyformán mozognak, nincs e esetleg valamelyik berohadva, beszorulva.Úszóházas dupla dugattyús a fék.
Mi okozhat tárcsa görbülést ?
emre
A fékkaron nem érzek visszalökéseket.
Kerékcsapágy, kormánycsapágy nem kotyog.
Asztalos emelő. -
emre
veterán
válasz
baboss #64633 üzenetére
Nekem nyereg miatt volt ilyen problémám. De van akinél a féktárcsa miatt.
A fékkaron is érezni a remegést ahogy visszadolgozik? (akkor valszeg tárcsa)
Tedd fel középsztenderre, és rángasd meg az elejét előre hátra. De ha a kormánycsapágy akkor azt menet közben fékezés nélkül is lehet érezni. -
maszekember
aktív tag
Üdv Urak,
Suri vagy Taschner, van vkinek tapasztalata velük?
-
Rent
senior tag
Mi gáz már ez a hirdetés: [link] Ennyire hülyének nézni az embert... Még jó hogy ingyenesen nagyíthatóak a képek. Szervizkönyv szerint először 7 éves korában cseréltek olajat, azt sem szakszervizben, majd véletlenül kihagytak egy helyet, majd a 10 és 15E szerviznél ugyanaz az írás a felsorolásnál, csak más az aláíró, viszont itt már a pecsét is hiányzik. Természetesen a futott km-re hivatkozva árulja ilyen drágán. Szívem szerint leírnám az észrevételeimet és megkérdezném, hogy számlával tudja -e igazolni. Fogott egy szervizkönyvet és kitöltötte házilag...
-
Topiccsendőr
addikt
-
runner 125
nagyúr
válasz
Lipton #64637 üzenetére
Túparázod.. ha rendesen lefolyt a régi és feltöltötted szintig akkor minden ok.
Talán annyi, h az első fél perces járatás után érdemes szintet nézni újra, mert olyankor telenyomja még a szűrőt, emiatt jellemzően kell rátölteni egy kicsit.mod. Évek óta itthon cserélek olajat mindenben, eddig soha nem volt gond.
-
Lipton
őstag
válasz
Something_ #64636 üzenetére
Szerintem kivancsisagbol lecserelem 3000 utan csak az olajat/szurot (12-bol megvan, nem veszes) es meglatom milyen lesz. En most csereltem benne eloszor.
-
Lipton
őstag
válasz
Bogyó bá' #64632 üzenetére
Motul 7100 10w40, ilyen rozsaszines lilas vagy milyen szine van. Amikor megdontom a motort oldalra akkor az olajfilm ami marad mar ilyen szinu a kemlelo uvegen/mogotte.
Lehet, hogy abbol kijon az egesz, ebbe tuti marad 6 deci valahogy (konyv szerinti ures toltes/szurovel/szuro nelkul 3,6/3,0/2,7 liter kell bele).Szerk.: megdontve - ahogy irtam is - mar az uvegen ami marad es mogotte a szerkezeten az olaj eredeti szine latszik.
-
baboss
őstag
Pár napja lettem rá figyelmes, hogy erősebb fékezésnél (első fék) a kormány beremeg, nem szitál hanem olyan mint ha az út keresztben bordás lenne, mi okozhatja ?
Kopott első fék, teleszkóp olaj, kerékcsapágy, kormánycsapágy, vagy valami más ? -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Lipton #64629 üzenetére
Nem tudom, de nekem a GS500-amban most, 2800 km-rel az olajcsere után is nagyon szép tiszta az olaj. Amikor leengedtem a régit augusztusban, az elég sötét színű volt, de közel sem annyira, mit anno a kis 125-ösömben. (Csak azért hasonlítom ahhoz, mert ugyanazt a MOL MotoStreet 10W40-et használom mindkettőben, ráadásul a kicsiben 3 ezrenként cseréltem. Abban szurokfekete volt ennyi idő alatt, ebben meg szinte újszerű)
-
Lipton
őstag
Lecsereltem az olajat. 3 perc utan a kemkelon nem szep atlatszo volt hanem sotet az olaj.
A teljes toltes 3,6liter de cserenel szurovel 3,0liter kell bele (szepen maxon is van pont). A marado 0,6liter szinezi meg azonnal?Holnap elso/hatso betet csere lesz.
-
demars
addikt
válasz
Topiccsendőr #64626 üzenetére
Így van, hatalmas a kínálat! Ezért is nehéz a döntés/választás!
Ne haragudjatok, ha néha hülyeséget kérdezek, csak informálódok!
Tudom, hogy kis pénzért nem lehet jó gépet venni, vagy nagyon nehéz kifogni... Szeretnék a kis pénzért elfogadható és motorozható gépet venni!
Azért én számítok a szakértelmetekre.. -
demars
addikt
válasz
Bogyó bá' #64622 üzenetére
Van szerelő a családban, nem vagyok én se elveszett lélek, de azért olyan vasat keresek amit nem kell egyszerre mókolni!
Amúgy én is 178 cm vagyok..
Szóval emiatt is keresek alacsony gépet. Nem tervezek több napos turára menni, de a kisebb utakon is szeretném ha jól és biztonságban érezném magamat!
Lehet egy transalp vagy varadero kényelmesebb lenne, de ugy ahogy írtad, lehet, hogy magas lenne..
Ha lesz időm, elmegyek egy két kereskedésbe és felülök néhány mocira...
Köszönöm a segítséget! -
zoltanz
nagyúr
válasz
Bogyó bá' #64583 üzenetére
Nekem 13 éves a Kawa-m, de kiváló állapotban van.
Van egy kis vezérműlánc hangja, de a márkaszerviz szerint még sokat elmegy, ilyen hangjuk van amúgy (több láncot tartalmaz a konstrukció)Off
"Kék a Suzuki, zöld a hányás, megy a motor,mint az áldás.
Egy-egy keró még az úton, meglocsollak benzintyúkom!" -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
demars #64621 üzenetére
A GS500-on bal oldalt nagyon kicsi munkával tetszés szerint lejjebb lehetne varázsolni a lábtartót, jobb oldalt viszont útban van a kipufogó, talán ha 15 mm-t lehetne nyerni. Azt meg nem tudom, egyáltalán észre lehetne-e venni. A "jó térdszögű", túrásabb motoroknak viszont kivétel nélkül magas az ülésük, legalábbis nekem az...
-
demars
addikt
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
togvau #64616 üzenetére
A legelejétől olvasd a topikot (ahogy én is megtettem anno): sokan nagyon sokat szívtak ezekkel a vasakkal. De ez itt OFF, hagyjuk. Én biztosan nem veszek már olyat, ha pár év múlva még egyáltalán motorra bírok ülni, akkor egy Suzuki DL650 lesz a következő vasam. Használtan, "kis pénzért". (Nekem olcsó, túrázós motor kell)
(#64617) demars: srácok, ebben a topikban legalább minden második ember többet ért a motorokhoz mint, én, ráadásul van egy igazán profi szerelőnk is (Persuader). Őt tessék kérdezni!
A GS500 alapjában véve kényelmes (mármint a túrakormányos, újabb verzió, a "hasalós" kegyetlen lehet), nekem a 178 centimmel picit (!) magasan van a lábtartó, kicsi a térdszög. Viszont én óránként megállok kinyújtózni, így annyira nem zavar. A gép legfőbb kényelmi "hibája", hogy pont a legkellemesebb, 100-120 közötti utazósebességen vibrál kicsit, zsibbasztja az ember csuklóját.
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
togvau #64614 üzenetére
Azt tudom hogy csörömpöl (hallottam már párat), ez ennél tipikus jelenség. A hátsó teló viszont "állítólag" alul van tervezve gyárilag: ha utassal, jól megpakolva beledöccensz egy kátyúba, akkor elhajlik a telószár, onnantól kezdve meg cserés lenne. De egy vagyon az új, jó állapotú bontott nincs, a felújítását valamiért (nem tudom miért) nem szokták vállalni, így marad az univerzális vacak, ami meg nem jó hozzá. A Sportmotor ER-5 fórumát olvasgattam tavaly nyáron (az elejétől kezdve, mert az a típus is benne volt a pakliban olcsósága miatt). Passz, nálam kiesett. Sokan nagyon szidják, mások meg elégedetten használják évek óta. A CB500 lett volna az álmom, de a tényleg szépet/jót én nem tudtam megfizetni, így maradt a GS500. A Hyosung GV250 Aquila, a Virago250 és 535 kinézetre nagyon tetszett, de az ülés- és lábtartó pozíciójuk nem volt kompatibilis a gerincporcsérvemmel.
-
demars
addikt
válasz
Bogyó bá' #64603 üzenetére
Erről mi a véleményed?
Képek alapján rendbe van! -
Something_
őstag
Könnyezésről lőttem pár képet :-(
Még pár kép: [link]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Mindjárt itt a nyár!
[link]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Topiccsendőr #64599 üzenetére
Hálás vagyok azért a motorért egyébként, mert - bő 4 óra tüzetes vizsgálódás után - ezen jöttem rá (a leírásod segítségével) hogy mit is kell nézni egy használt motoron. Ezután már sokkal biztosabban mernék másik motort venni.
Ami biztosan rossz volt:
- Az egész eleje törve volt. A bal első villaszárat flex-szel(???) csiszolgatták, hogy egyáltalán bemenjen a helyére. Anyaghiányok, ovalitás, szemmel látható görbülés még így is. Szerintem a telóolajat egyszerűen leengedték ebből a villaszárból, hogy ne folyjon:
- Kormányütköző bal felől teljesen letörve, meg sem próbálták vissza hegeszteni. A tankon brutális horpadás a kormányvég "helyén", a kormány ott ütközik fel most is. ("ne törődjek vele, egy jó karosszériás 3-4 ezerért kihúzza"
- 2-3 műanyag elem újra fényezve (a tank nem), merőben eltérő árnyalattal. Vagy más színárnyalatú bontottakat tettek fel...
- Mindkét féktárcsa azonnali cserés, bőven határérték alatti vastagsággal (nem hiszed el, de vittem mikrométert!)
- mindkét gumi nagyon kopott és öreg.
- láncszett a végletekig kinyúlva, lánckerekek lenyalva. Erősen meg volt feszítve a lánc, de a hátsó lánckeréken hátul vagy 6-8 mm-t el lehetett emelni a láncot.
- a vezérmű csörömpölt, nem kicsit. Ez ugye lehet lánc, feszítő vagy láncvezető. Ahhoz kevés a tapasztalatom hogy ezt megmondjam, de valami nagyon nem kóser hangja volt alapjáraton is.Akkor még volt érvényes olasz műszakija (fél év), de a teljes honosítást mindenestől, átíratva 140 ezer forintért vállalták volna. Akkor még 2005-ösként volt hirdetve, később már "beismerték" hogy 2002-es évjáratú.
Mentem vele vagy 5-6 utcahosszat, jól húzott, erő az volt benne rendesen.
-
emre
veterán
válasz
Topiccsendőr #64590 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest