Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czimby
addikt
mynetmoto.com-ról rendelt már valaki gumit?
Kíváncsi lennék a tapasztalatokra ha vannak. -
Lomha 8V
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Erről nem tudok nyilatkozni, de elég régi cég, gondoltam ha rossz minőségben dolgoznának, már nem lennének. De ezek szerint mégis.
-
etnies
senior tag
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
Én is erről beszélek. A kényelmes üléshez kell szelvédelem, egyenes hát, nem terhelt izomzat, kis szögben hajlitott térd, a 4-5 naphoz meg dobozok, amibe pakolhatsz ruhát.
És ezek az igények determinálják a megoldást. De nekem mindegy, csak gondoltam jelzem. -
etnies
senior tag
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
Ha komolyan gondolod a túrázást, akkor túraenduróra lesz szükséged akkor is, ha nem szeretnéd.
Ha túra alatt egy napos utakat értesz, akkor meg mindegy. -
bali305
csendes tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igen. Böngésztem a svájci Suzuki oldalán kereskedések után, mert online ezt nem lehet megrendelni. Kerestem egy határhoz közelit (ha esetleg gáz lenne, közel legyen
), és kb az ötödik kereskedés belement, hogy postázza nekem. Zárójelben megjegyzem, hogy sajnos a vámmal nem számoltam. Jobban jártam volna, ha elmegyek érte személyesen, mert az utazási költség is nagyjából ennyi lett volna.. -
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Mindent én sem tudok róla.
Nem tudom melyiknél lehet szebb az élek, a kontrasztok...stb.
Nálam a gyári matrica nem lakkozott. Sima festett.
Lecseréltem egy saját dizájnra, az én fülemnek ez a betűtípus jobban passzol. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
csongi
üzenetére
Akkor nem is kell magyaraznom semmit :)
Nagyon ritkan, regi motoroknal gyarilag foliakivagas van nehany helyen, tehat nem ordogtol valo az, csak ugye a szinek... semmi koze a japan gyartok szineihez. Egyetlen elonye ennek, hogy azonnal meglatod, ha puffos volt a motor :D -
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A vágott fóliának plusz megvannak a fizikai méretei. 1mm körüli csíkokat feltenni úgy, hogy az meg is álljon, megint csak lakkozással.
Nekem is vágott a feliratom, de most megcsináltatom festettbe.
Azért szitázás elég drága játék kis szériában. Hajdanán kb 20éve magam is csináltam, de csak textilekre.
A festett fóliánál az UV állósági gondokról tudtam. A szitázásnál használt festékekből egy félét használtam. Csak fejlődött az is
Azt hittem kihalt ez a felhordási módszer. -
-Mosquito-
őstag
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
csongi
üzenetére
Szitazassal barmilyen szint, akar metal szint is fel tudsz vinni, sokkal jobban birja az UV-t lakkozas nelkul is, es sokkal szebb szokott lenni, mint a digitalis nyomtatas. Igen, jobb festeket vihetsz fel.
Digitalis nyomtatasnal nagyon nehez pontos, gyari szinkombinaciokat kinyomtatni, homogen nagy flekkeknel nagyon gyakori a szinhiba, lakkozni kell a vegeredmenyt, hogy UV allo legyen.
Ennel is macerassabb es minosegben is lejjebb van a foliakivagas, ahol minel tobb szint hasznalsz, annal vastagabb lesz a vegeredmeny, ahogy egymasra rakod a foliat, csak azokhoz a szinekhez jutsz hozza, amilyen szineket legyartottak a foliagyarak, a gyari szinkombinaciok pedig ertelemszeruen soha nem egyeznek ezekkel a szinekkel :D
-
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Mi a különbség a szitázott és a nyomtatott minőség között?
Jobb festéket lehet felvinni szitázással? -
-
bali305
csendes tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ezt a szettet rendeltem meg Svájcból
régebben Hollandiában és Portugáliában is elérhető volt. Hollandok azt mondták nem tudnak rendelni, Portugálok meg..hagyjuk 
Törökbálinton van egy jó fóliázós cég, ők rakták fel nekem. Olyan garanciát vállaltak rá, hogy ha elrontják, rendelnek egy újat
(#113672) runner 125 igen, ilyen GSX-S változat nem jött ki. A MotoGP-s Gixxerük mintájára készült

-
JDMKid
tag
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
Az SX egy sport-túrázó, dobozolható, az utasnak is viszonylag jó helye van rajta.
A GSX-S szerintem kevésbé alkalmas erre a feladatra, az inkább egy power naked, fejidommal. -
XFishboneHUN
senior tag
válasz
zgospel
üzenetére
Először mozdulnék a Kawasaki márka irányába. AZ NC750S-et kinőttem, jó motor, szeretem, jó kezelhetőséggel és fogyasztással, de kicsit nagyobb tűzre vágyom.

A GSX-S1000 nagy kedvencem a mai napig, de ha a jövőt is belegondolom és azt, hogy legalább 8-10 évre letudnám most a motor kérdését, akkor nem a naked lesz most a nekem megfelelő választás, mert szeretnék menni komolyabban túrázni, de a túra(enduró) kategória nem érdekel igazán. Még vágyom egy kicsit a sportosságra, de kényelemre is, ezért érdekel a GSXS1000F és a Kawasaki Z1000SX.
-
csongi
veterán
válasz
Micsurin
üzenetére
3d nyomtatas esetleg?
Talan meg van itthon valalaki aki cromozza a muanyagot. De egy blokk kozeli elox szinben is jol nezne ki.Ezt a GPS- t nem ertem. Meg egy kutyu, amihez telefon kel. Ez egy varosi forgalomba hogyan mukodne?
Biztos, sajat jel rendszere van amit meg kellene tanulni. Szerintem kicsi.Jo lenne egy dokkolo pad, ami illeszkedik a tipushoz es csak dobna bele az ember a telefont. Nem kellene kinlodni kabelek dugdosasaval.
Lassan bekoltozik a vezetek nelkuli toltes, de addigra nyugdijas leszek. :) -
Micsurin
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Akkor már vehettem volna CB500F-et 2020-ast listáról.

Ha már GPS... Beeline-t láttátok? Ez marha jól néz ki ha nem lenne a tudásához mérten ilyen b*i drága még el is csábulnék. Arra a GPS mennyiségre amire nekem kéne tökéletes.
-
Topiccsendőr
addikt
-
runner 125
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Bszki, én azt hittem az full gyári design. De most rákerestem és nem látok ilyet GSX-S-ből.
Talán csak valamelyik GSX-R jött ki hasonló matricázással. Így viszont tényleg durva és engem is érdekel h milyne technológiával készült és kik csinálták. -
Micsurin
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
-
Micsurin
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Köszi!
Azok már mind úton vannak.** Sőt a Spada 250 hátsó lámpája is mi nem kocka hanem szépen fut a faridom ívével.
A B variáns az csak a hűtő széleire valamit két csíkban, már az is baromi sokat dobna.
(bár szvsz ennél a típusnál nincs értelme a gyáritól eltérni) Tekintve ő most nem 1-2 évre lett véve így azért belevágnék, min az egyetem idejét szeretném ha kihúzná.
**Igaz a rendszámtartót kicsit bánom kezdek fázni attól, hogy feltegyem a Hegylakós cikk után.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Micsurin
üzenetére
Esélytelen home made úgy kivitelezni egy ilyen komplex formát aluból, h gyárias hatása legyen. Ha nagyon sok időd van, max egy pozitív sablonra üvegszálból és azt festeni.
De ha már frissíteni szeretnéd (bár szvsz ennél a típusnál nincs értelme a gyáritól eltérni), akkor én biztosan az ökölnyi sárga indexekkel és a rendszámtartóval kezdeném. -
Topiccsendőr
addikt
-
törölt tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Én ugye azt írtam, hogy "előbb-utóbb a hagyományos kijelzők ki is fognak szorulni teljesen és jönnek a csupán érintőképernyőre épülő rendszerek", nem azt, hogy a telefon szenzoraival kell majd mindent megoldani. A telefonnak alapvetően a telefon és netkapcsolatot, valamint egyes alkalmazásokat kell adnia.
"GPS-t hiába raksz rá, túlságosan le kell nézni túlságosan sokáig, motoron ez nagyon veszélyes."
Ezért is vettem olyan sisakot, aminek nagyobb a függőleges látószöge, így nem kell forgatni a fejemet, mert simán látom a műszerfalat.
-
bali305
csendes tag
válasz
zgospel
üzenetére
Az sajnos csak tavaly év elején volt annyi, amikor leárazták a 2018-as modelleket
egyébként 3.5, majd 3.6 volt az ára..most meg 3.7-be kerül a 2020-as modell, és csak a szín vàltozott.
Egyébként szerintetek lesz utódja a motornak? Vagy a Katana-ra tekintenek utódként?
Bónusz: vajon megéri-e ebből a Suzukinak megcsinálni az Euro5-öt?
-
Micsurin
nagyúr
-
zgospel
őstag
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
Hacsak nem vagy Kawasaki márkabuzi akkor a Z900 egy teljesen értelmetlen választás, mert ahhoz képest hogy sokkal nehezebb a kategóriaátlagnál még felszereltségben is elmarad, és drága is
Egyébként az a Suzuki egy nagyon faja motor, bár ezt leírtam itt már sokszor, úgyhogy nem ismétlem
Viszont hallatlanul felment az ára. Tavaly ilyenkor még 3,3m-ért lehetett hozzájutni, és azóta semmi nem változott rajta. -
emre
veterán
válasz
baboss
üzenetére
Veszel egy ilyent, és átpakolod a belét, csak az akkuval kell vigyázni.
(#113659) Micsurin
Jó akkor vidd oda.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Horvi
üzenetére
Akkor nem zsírtalanított szerintem, pont olyan az alja mint a GoPro talpak ha rendesen fent van akkor az fent is marad.

Én anno a Honor 8-on annyit műveltem pluszba finoman 2000-res papírral feldörgöltem a tok hátulját, hogy ne fényes csúszós műanyag felület legyen.
Lent az őslelet tankpad... majd 40 percembe és két vízhólyagos ujjamba került. Melegítem, melegítem a fele szépen lejött nyomtalanul majd a másik felénél hiába húztam finoman elszakadt a p*ba és a fele ott maradt a ragasztós szivacsnak szóval boldog hangok szállhattak fel a garázsból...

-
csongi
veterán
válasz
etnies
üzenetére
Nálam is ment offline. Hozzá tartozik, egy picit lassabban talál jelet.
Szerbiába ment gond nélkül. Egy 15 ezres kis fostelóval.
Most feljavítom a Redmi5plust, kap egy armor tokot, és ennyi.
Sim kártya nélkül, csak GPS nem melegszik, egy kis spórolással elmegy egy napot. -
Micsurin
nagyúr
válasz
Horvi
üzenetére
Ha nem lenne kapásból 4-5 fontosabb dolog már tettem volna a Hondara is. Ha a tok, amire ragasztód a tartónak a talpát jó minőségű és fogja rendesen a telefont akkor nem lesz vele probléma. A "saját" tok a kérdéses rész, nekem a gyári tok a Honor 8 és a P20-nál is bejött utóbbinak sokkal stabilabb a gyári hard case. Azt meg nem rónám fel hibaként, hogy a műanyag a fedetlen udvaron tárolva 8-9 hónapot elöregedett...
Ebből a pénzből a Quadlock egy baromi jó megoldás!

Megjegyzem, haverom nem tokra ragasztotta a talpat.... úgy nyomta a HTC One valagára mint a pinty!

-
Micsurin
nagyúr
-
baboss
őstag
Én mostanában vettem egy ilyen telefont [link] azt használom motorozáshoz is, mindent kibír és csak 83k volt. A régi Huawei P9 ha jól emlékszem 100k felett volt az ára, egyszer leejtettem tok nélkül márvány járólapra és ripityára tört az üveg.

-
tboldi
nagyúr
válasz
bali305
üzenetére
A győri Real Motor közelebb lenne. És az idei kiállításig is már csak egy szűk hónap van.

De amúgy sem akarok most motort venni, határozatlan ideig parkolópályára került ez a hobbi.
-
bali305
csendes tag
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
Igazad van, most nézem, hogy 2020-ra tényleg belerakták. Jó döntés

-
Geresics
addikt
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
én is azt várom, hogy megjelenjen motorra is a vezeték nélküli töltőjük!
-
bali305
csendes tag
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
Igen, tényleg a legjobb tartó a piacon

Három moci közül a legkönnyebb választani
Én kapásból kizárnám a Z900-at a TCS hiánya miatt. Az hasznos tud lenni, ha rosszak az időjárási körülmények, illetve kanyarból intenzívebb kigyorsításnál nem csúszik ki alólad a motor.
GSX-S1000(F) és Z1000 SX nagyjából egy liga. Próbáld ki mindkettőt, és amelyik kényelmesebb, hozzád közelebb, áll az legyen. Árban van még nagyobb eltérés a kettő közt
-
XFishboneHUN
senior tag
válasz
bali305
üzenetére
A legjobb telefontartó a piacon sz.v.sz. Nekem is ilyen van a mocin.
Idén nekem 3 motor van tervben csere miatt, mint opció:
Suzuki GSX-S1000
Kawasaki Z900
Kawasaki Ninja1000SXA Naked vonalat imádom, de elmennék a túrásabb motorok felé inkább és a Ninja1000SX jó választásnak tűnik.
Ha megérkezik az Ivanicshoz, megyek is megnézni őt, aztán ki tudja mi lesz.

-
baboss
őstag
válasz
z123456789
üzenetére
A nagyobbik 26 ment a pályán, övé a Yamaha, neki van érzéke hozzá. Friss jogsival lenyomott velem egy , 2600km túrát, amin rengeteg kanyargós rész volt. Gratúláltam is neki. A kicsi 22, az első éles kanyart kiegyenesitené, semmi érzéke a motorozáshoz, 4 keréken is bizonytalan. Nem szoktam beleszólni ha vezet. Egyedül megy mindenhová, kocsiba nem féltem annyira, 4 kerék és a kaszni védi. Motoron nincs ilyen védelme. Szerencsére lassan, óvatosan vezet, de így is összetörte a kocsit. Venni kellett egy donórt, hogy legyen pótalkatrész, így olcsóbban megjavítottam neki.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Letöltöd a régiót és van offline navi a GMaps-ben is.
@etnies: adott térkép régiót is tudsz menteni offline navigáláshoz.
-
etnies
senior tag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Na ja, elvileg a Google maps már képes lementeni offline-ba előre az útvonalat, tavaly próbáltam Németországban, ott működött.
Javaslom két sim-es mobil vásárlását, szinte mindenhol lehet venni helyi feltöltős kártyát internettel.
Tartok Sygic-et a telefonomon is, offline navigál. Nem olyan jó, mint mondjuk egy Garmin, de 8 euró volt akcióban, azért annál többet ér. Nehézkes vele előre rögzített pontokhoz útvonalat tervezni, külső freeware szoftvert kell használni pc-n, de normál A-B pontok között tökéletes. -
-Mosquito-
őstag
válasz
csoki46
üzenetére
Gondolom itt is van Neted:
Törökország
Észak Macedónia
Szerbia
Montenegró
Albania
Bosznia-Hercegovina
Koszovó
Mert ha igen,akkor kérem a díjcsomag nevét. 😉 Illetve ha többen mentek 5-6 motor, 8-10 fő, akkor nem jelent problémát találni benzinkutat, éttermet, látvány utakat,érdekes helyek stb. 😃 Európa déli részén (máshol is) két lyukkal később fordulsz le, akkor nem több percet, hanem több órát is motorozhatsz (lehet rosszabb) utakon.
-
etnies
senior tag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Ő is, google maps-ot akarja tükröztetni a motor saját dashboard-ra, ilyen van már kocsiban.
Az ötlet nem rossz, de szerintem emelné a motorok árát jelenleg, továbbá a gyártók ellenérdekeltek, hogyan adná el azok után pl. a BMW a 300.000-es navi programját?
Nekem a műszeregység túl alacsonyan van bármilyen motoron, mindig feljebb mokkoltam a GPS-t. Kocsiban sem szeretem, mindig a szélvédőre rakom, vetítem.
-
Chrys_
addikt
Más téma:
Csináltatott már valaki kerámia bevonatot a lakkozott felületeken? Mennyibe kerül ez motorra? Tudom, hogy attól függ, hány layer kerül fel a felületre, de egy hozzávetőleges ár érdekelne.
Bogyó bá':
Igen, pont ezért nem passzol a sporttúrához, ott kevés a hely és eléggé döntött a plexi. Persze cserélhető, de akkor úgy néz ki, mint az Aliens-ből a királynő feje, hát szegény elég ronda volt...
-
Chrys_
addikt
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Sporttúra motoron viszont nem helyezhető fel ilyen módon, már kitakarná a motor saját kijelzőjét/óráját. Viszont a tiéden valamint etnies motorján ezek valóban jó megoldások.
Autóban is a gyártó saját naviját használom, a telefonon csak a sebességmérő kamerákra figyelmeztető program fut, ami bluetooth-n jelez hanggal. -
etnies
senior tag
válasz
csoki46
üzenetére
Ez a vakon motorozás akkor működik, ha hétvégén elgurulsz 150 km-re egy lángosért, túramotorosoknál ez nem járható út.
Aki idegen országban, időhöz kötötten motorozik (mert meg kell nézni x1, x2, x3, stb helyeket és oda kell érni a következő szállásra hatra, hogy legyen vacsora), azoknak nem fér bele a kóválygás, eltévedés. -
csoki46
senior tag
Csak én szoktam "vakon" motorozni?

Telefon a kabát zsebbe elzárva (pedig 60gb netem van külföldön is, szóval lehetne navigálni mindenféle gond nélkül), GPS nincs is. Egyedül egy hagyományos autóstérkép van az ülés alatt, ha nagyon nem tudom merre tovább.
Eleinte zavart, hogy nem tudom hova rakni a telefont, autóban szinte mindig bekapcsolom a Waze-t, már csak a trafik miatt is... De olyan szabadságérzetet ad, hogy nem kell folyamatosan nézni, hogy melyik kereszteződésen kell lekanyarodni, ha kettővel később fordulok akkor is odatalálok valahogy, max motoroztam pár perccel többet
-
Chrys_
addikt
válasz
csongi
üzenetére
Legtöbbször én is csak hallgatom, de idegen városban pl. figyelem a kijelzőt is, kb. merre kell menni és milyen távolságra vannak a következő kereszteződések ahol le kell kanyarodnom. Persze van, aki tényleg csak hallás után megy, én nem. Szerintem jó lenne navit integrálni a gépbe, vagy a kapcsolatot a telefonhoz. Ahogy fentebb már írták, már létezik ilyen megoldás motoron...
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Emiatt kérdeztem csak azt használom van itthon fixen 3-4 flakkon mindig. Ha kivezetik bevásárolni megyek a kútra legközelebb... kell majd egy pár évnyi adag.

A Motult leveri a láncom mint a huzat (melegen nyomom rá, hagyom éjjel állni aztán reggel mindenfelé megy...) a Mannol baromi drága, a MOL-os jó árú és szépen fennmarad és nem cseszi össze a felnit.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Arc Raiders
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- Nintendo Switch 2
- Gumi és felni topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- LEGO klub
- Építő/felújító topik
- Magyarországra is megérkezett a Poco M8 5G
- További aktív témák...
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Xiaomi 14 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

a bolt válaszolgatott is a visszajelzésekre.

Bár ahogy olvastam a hozzászólásokat/értékeléseket van akinek menet közben elengedett aztán repült a teló