Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen belső merevlemezt vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 15:58:25

LOGOUT.hu

Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52751) King Unique válasza Alteran-IT (#52750) üzenetére


King Unique
titán

Azért az ilyenekhez mindig hozzá kell ám tenni, hogy adott hardveres és szoftveres (driverek) környezetben. ;) Nálam a 8.1 elég stabilan megy több gépen is az általad említett hibák nélkül, max üresjáratban a karbantartás fut és akaszthat be, de amint hozzányúlok ki is kapcsol. Lemezkezelési hibával eddig nem találkoztam, szal ez is vsz adott gépen esetleg...Illetve sok helyütt multi-boot megoldást használok és leginkább a 7-es szokott belassulni. A friss telepítés utáni lefrissítése meg kritikán aluli és katasztrófális, de a havi keresés--telepítés is ennél a leghosszadalmasabb ugyanazon gépen... Amúgy a sokat szidott 10-es pár apró bugot leszámítva mondhatni stabilan működik (nálam). :D De eléggé a fentebb említett dolgoktól függő ez.

[ Szerkesztve ]

(#52752) bara17


bara17
tag

Sziasztok!

Egy ASUS X54h típusú laptomban meghalt a merevlemez (típusa a képen, SATA 3 csati; 2,5"), melyet szeretnék kiváltani.

Nagy tárhelyre nincs szükségem, a laptopot elsősorban internetezésre, filmnézésre, zenehallgatásra használnám így szerintem elég lenne számomra egy viszonlyag kisebb merevlemez is.

Bevallom nem igazán vagyok otthon ebben a témában, úgyhogy ezért kérdezem, hogy milyen típusú winyót érdemes venni? Érdemes estleg SSD-t venni (szerintem 128 GB tárhely elegendő lenne számomra), melyekről ismerőseimtől csak jókat hallottam.(ár: max 15 eFt)

Köszönöm a segítséget.

(#52753) Czimby


Czimby
addikt

Sziasztok!

Használt merevlemezt vásárolnék, az állapot 100/100, de a Start-Stop count elég magas a napokban mért üzemidőhöz képest.

Mennyi indulásra van tervezve egy átlagos 3.5" hdd napjainkban kb?

Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.

(#52754) King Unique válasza bara17 (#52752) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Ha normális sebességet akarsz, akkor oprendszer alá eleve SSD-t veszel. Egy 120 GB körüli modell már 15-20K-ból simán megvan. Egy 120-as FURY elég olcsó [link]. Az adatoknak meg mehet ODD helyre egy HDD, vagy akár a 2,5" külső HDD is szóba jöhet.
Amúgy, ha nem SSD, akkor rendszer alá 7200 RPM HDD | SSHD jöhet még szóba. Nemrég 2,5" 5400 / 7200 RPM kapcsán néhány típust csokorba is szedtem árakkal [link]. :))

[ Szerkesztve ]

(#52755) Alteran-IT válasza King Unique (#52751) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Ja, szóval akkor hozzáteszem, hogy különböző hardveres és szoftveres környezetben is ezeket produkálja a Windows 8.1 napi több óra (min 3-4) használatban.
A Windows 7 stabilabb egyébként, a gond az, hogy a frissítéseknél valamit elcsesznek mindig, mert azután az esetek többségében belassul.
A 8.1 nem lesz lassú, viszont néha a hibák kiéleződnek, előfordult már olyan is, hogy frissítés után nem indult el, illetve a Windows 8.1 logó bejött és betöltött, de azután fekete képernyő és nem ment tovább, kellett is egy újratelepítés és azért az ilyen problémák 2016-ban már nem megengedettek, már ha a színvonalat nem hagyjuk a béka feneke alatt.
Egyébként a javítása se túl könnyű, érdekes mód van egy csomó lehetőség akár DVD-ről való bootolásnál is, viszont eddig egyikkel se sikerült visszahoznom Win 8.1-et, szóval erről ennyit :)
A Windows 10-ről pedig lenne pár mondanivalóm, de pár ismerősömnek még több és hidd el, nem éppen pozitív, főleg hogy többször próbáltak rá áttérni (frissítéssel, tiszta telepítéssel), de minden esetben rövid időn belül csődöt mondott valamilyen téren, mondjuk nem is csodálom.
Az Microsoft-nak talán a Windows XP volt az egyik legjobb oprendszere a maga pár száz megájával, aztán a Windows Vista csalódás volt sokaknak, a Windows 7 már jobban tetszett sokaknak, a 8 az megint egy katasztrófa volt, a 8.1 már elment, a 10 meg megint egy katasztrófa, főleg hogy még mindig nincs egy végleges stabil verzió, de igaz, könnyebb félkészen kiadni, azt közben kiakasztani sok felhasználót a sok hibával, persze mint mondtam, azok nem veszik észre a hibákat, akik nem használják eleget :DDD

(#52756) King Unique válasza Alteran-IT (#52755) üzenetére


King Unique
titán

Tedd hozzá, nálad... :D Mert, amiket felhozol, nem lehet ráfogni, hogy mindenkinél (nálam sem), ezért is mondtam, hogy adott hardveren stb. Ennyi erővel, van akinél a 7-es produkál érdekes dolgokat. Boot menü javítást már csináltam, az ok, de ott is van többféle módszer. + a gépházas helyreállítási és egyéb opciók se rosszak az új rendszerekben, ilyet egy avitt 7-es már nem tud. Ami szerencsére pár éven belül kifut, mert amúgy sem kedvelem annyira.

(#52757) Alteran-IT válasza King Unique (#52756) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Jó, akkor hozzáteszem, nálam és még sok más embernél, akik használják is az operációs rendszer a böngészésen és filmnézésen kívül másra :DDD
Mint mondtam, a legtöbb problémának utánanéztem, a Microsoft oldalán is vannak kérdések róla, legtöbb megválaszolatlan, mert akik tudnák rá a választ inkább nem mondják meg, nehogy javítani kelljen :D
Nem a boot menü javításra gondoltam, hanem konkrétan oprendszerre, ha valamilyen oknál fogva összeomlik teljesen, vagy csak instabil, netán lassú lesz és nem akarjuk újratenni csak javítani, akkor ha teljesen összeomlik, akkor lehetetlen javítani.
Speciel nekem nem volt sok problémám a 7-el, csak annyi, hogy ugye eljár felette az idő, a Windows 8.1-ben meg sok újdonság tetszik (csempék, oldalsáv stb.), csak éppen sok új hiba is jött a sok újdonsággal és az már nem tetszik annyira.
Mikor feltelepítem a Windows 8.1 még nincs vele sok probléma, de a frissítések után már néhány jelentkezik, már nem lesz annyira dinamikus annak ellenére, hogy még mindig gyorsan betölt, mert ugye a legtöbb embernek az a fontos, hogy nem 9, hanem 7 másodperc alatt betöltsön, az nem baj, ha utána összeomlik, lényeg hogy gyorsan betöltsön, hogy tudjon vele hencegni, hogy nekem gyorsan betölt, főleg SSD-n :D

Na de térjünk vissza a témára :)

[ Szerkesztve ]

(#52758) King Unique válasza Czimby (#52753) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

A mechanikát leginkább a sok indulás / leállás terheli meg, amiknek a száma általában véges. Hogy mennyit bírnak ki pontosan, azt nem tudom, de pár tízezret vsz igen. Na persze vannak extrém esetek, mert ez a 2,5" WD Blue 62.000+ értéknél is ok [link].... :Y

(#52759) Alteran-IT válasza King Unique (#52758) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Vagy a használója nyúzta nagyon (bár az azért tényleg érdekes lenne), vagy a lemez gyári hibás. Volt olyan gyári hibás 2,5-es WD Blue HDD-m, ami folyton kattogot és az indulást-leállást 10-esével számolta.

(#52760) lood55


lood55
tag

Sziasztok!

Laptopba szeretnék vinyót venni, egy 120GB-os SSD mellé. A napokban egyik pillanatról a másikra meghalt egy 1TB-os 3 éves Seagate HDD, a windows nem látja, csak kerreg ha be van kötve. Optikai meghajtó helyére beépítőkeretbe menne. A lényeg a megbízhatóság és hogy ne legyen drágább 20k-nál. Alapvetően adattárolásra lesz, de ha valami nem fér rá az SSD-re akkor oda megy majd.
Mi az ami feltétlen kerülendő és mi az ami ajánlott erre a felhasználásra?

(#52761) Czimby válasza S1M0N (#52702) üzenetére


Czimby
addikt

Szia!

Nekem is van egy 2Tb Green, hol tudnám kikapcsolni ezt a parkolás dolgot, elég idegesítő ha valamihez nyulni szeretnék a gépen várni kell míg észhez tér...

Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.

(#52762) King Unique válasza lood55 (#52760) üzenetére


King Unique
titán

Összefoglalóban fel vannak tüntetve az ajánlott típusok és az általam fentebb hivatkozott hozzászólásban linkek is vannak, hogy kb. mik azok, amik szóba jöhet 2,5" 1 TB méretben [link]. A 20k keretbe akár még a Red is belefér, bár az NAS vinyó és elsődlegesen olyan használatra tervezték. De, ahogyan a 3,5" tesóját, úgy a kicsit is használják többen sima adattárolásra.

(#52761) Czimby: Kritikus hiba a Western Digital Caviar Green merevlemezeiben

(#52759) alteran95: ki tudja, lehet...azért ennyi elsőre valóban kicsit soknak tűnik.

[ Szerkesztve ]

(#52763) Alteran-IT válasza lood55 (#52760) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Én hanyagolnám a Seagate lemezt még ha favorit akkor is.
Ha nem nagyon lesz futtatva róla nagyobb méretű/igényű szoftver (pl. játék), akkor elég egy 5400 rpm-es merevlemez, azok közül pedig a WD Scorpio Blue 1 TB-os változata (16-17K), illetve ha kifejezetten adattárolásra kell, akkor a WD Red-nek is van 2,5-es változata, bár az kicsivel drágább (19-20K).
Ha menne rajta pár nagyobb játék (10-20 GB felett), illetve torrentezésnél is jobban igénybe lenne véve, akkor a Hitachi Travelstar 7K1000 HTS721010A9E630-t tudom ajánlani, 1 TB-os és 7200 rpm-es 32 MB cache-el és csak 16-17K.
Természetesen van még sok másik HDD és tudok Seagate-et is ajánlani, ha szükséges, elvégre annyira nem rossz az, de én még mindig nem tudtam vele kompromisszumot kötni :DDD

[ Szerkesztve ]

(#52764) bara17 válasza King Unique (#52754) üzenetére


bara17
tag

Köszi a segítséget!

Egy kérdésem lenne még pl. az általad linkelt típussal kapcsolatban, hogy mivel az eredeti winyó az 9,5 mm-es volt és ez a típus 7 mm-es a rögzítés simán megy vagy venni kell hozzá valamilyen keretet?

(#52765) King Unique válasza bara17 (#52764) üzenetére


King Unique
titán

Ha az SSD-re célzol, akkor ugye a legtöbb mai 2,5" SATA3-as már 7 mm magas. Viszont szoktak adni hozzájuk "magasító keretet", a HyperX FURY-hoz is mellékelnek ilyet [link]. Így ezzel már ki lehet ékelni. Bár nálam a laptopban amúgy is csavarral kell rögzíteni a HDD/ SSD-t a beépítő keretbe, így nekem nem feltétlen szükséges a + alkatrész.
Valamint, ha biztos az SSD, akkor az ügyben a továbbiakban annak topikjában célszerű érdeklődni.

[ Szerkesztve ]

(#52766) lood55 válasza King Unique (#52762) üzenetére


lood55
tag

Hali!

Köszönöm mindkét választ! Így gyorsan elolvasgatva a következőkre szűkítettem a választékot:
750GB WD 2.5" (WD7500BPKX) Gyártói gari 5év 7200rpm 18k

1TB WD 2.5" Scorpio Blue (WD10JPVX) Gyártói gari 2év 5400rpm 17k

500GB Hitachi 2.5" (HTS725050A7E630) Gyártói gari 3év 7200rpm 13k

1TB Hitachi 2.5" (HTS541010A9E680) Gyártói gari 2év 5400rpm 15k

1TB Hitachi 2.5" (HTS721010A9E630) Gyártói gari 2év 7200rpm 17k

Kérdéseim a következők:
Befolyásolja-e a fordulatszám az élettartamot? A mostani 3 évet bírt és 5400rpm-es volt. Illetve, ha egy online weboldalon 2 év garanciát írnak egy termékre, de a gyártónál 5 év van, akkor lehet azt érvényesíteni? Mert ha nem, akkor igazából mindegy, hogy a gyártó mit ad.

(#52767) Alteran-IT válasza lood55 (#52766) üzenetére


Alteran-IT
őstag

Befolyásolhatja, mert a nagyobb fordulatszámú HDD általában jobban melegszik, ha pedig jobban melegszik és a lemez/laptop hűtése nem megfelelő, akkor hamarabb veszít a kondíciójából.
Ami pedig a garanciát illeti az több mindentől függ, mint pl. hogy az adott bolt mennyire fukar, illetve hogy az adott lemez hány éve van ott nála, mert a gyártó a legyártástól számítva adja a lemezre a garanciát, ha a boltban már ott áll vagy 2 éve, akkor hiába új, már 2 évvel kevesebb rá a jótállási idő.
Ha pedig csak a bolt sóher, akkor még néhány helyen lehet érvényesíteni a garanciát, múltkor még hardverapro-n is volt olyan, aki HDD garanciáztatással foglalkozott, persze csak akkor tudta ő is, ha gyárilag még volt rá garancia.

(#52768) King Unique válasza lood55 (#52766) üzenetére


King Unique
titán

Elvileg az 5400-as hivatalosan valamivel tartósabb lehet, kevésbé "kopik", kevésbé melegszik a kisebb fordulatszám miatt. Persze lehetnek kivételek. Illetve notebookba sima adattárolásra felesleges 7200-ast venni.

Garanciát illetőn Garancia kérdés, fogyasztóvédelem topikban érdeklődj! Amúgy rengeteg helyen trükköznek ezzel és a hivatalosnál kevesebbet adnak, illetve ki tudja honnan szerzik be a cuccokat...

[ Szerkesztve ]

(#52769) Benőke válasza King Unique (#52758) üzenetére


Benőke
őstag

Ez a nem piskóta :)

(#52770) Czimby válasza King Unique (#52762) üzenetére


Czimby
addikt

Köszi szépen a segítséget 2x is!

Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.

(#52771) tomi5244


tomi5244
őstag

Üdv! Volna egy WD My Book Essential 2TB-os vinyó (WDBAAF0020HBK-NESN) Létezik az, hogy 7200rpm-el forog a benne lévő lemez? Nincs most fizikailag nálam az eszköz, így más cikkszámot vagy típust nem tudok mondani. Már egy elég réginek mondható usb 2.0. kivitel. 2010 környékén vettem.

Van amúgy hangja rendesen, de ha jól tudom ezekben 5200-es green vinyókat raktak(?)

:R

(#52772) junior11 válasza tomi5244 (#52771) üzenetére


junior11
veterán

Az enyém kb. 2013-ban vásárolt 2TB-os szintén, de már usb 3.0, ebben WD green van.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#52773) tomi5244 válasza junior11 (#52772) üzenetére


tomi5244
őstag

Közben mindenhol 7200rpm-es fordulatot olvasok az adott my book típusra, és az új usb 3.0 elements példányok is ilyen rpm mellett dolgoznak.

Amúgy mennyire van kőbe vésve nas tekintetében a wd red használata? :) Pótolható adatokat tárolnék inkább, raid1-re nincs lehetőségem anyagi okokból. torrent, film, megosztások, media stream házon belül, erre használnám. Mert 2 green árán cirka 20, de 15 ezret tuti tudnék spórolni.

T

(#52774) FollowTheORI válasza tomi5244 (#52773) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Ha pótolható, akkor mindegy... a legolcsóbb is jó. :)

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#52775) Benőke válasza tomi5244 (#52773) üzenetére


Benőke
őstag

Nincs kőbe vésve még a raid használata sem. Csak számítani kell a meghibásodásra, manapság meg egyre inkább...

(#52776) tomi5244 válasza Benőke (#52775) üzenetére


tomi5244
őstag

"Csak számítani kell a meghibásodásra, manapság meg egyre inkább..."

Green esetében, vagy Rednél is?

(#52777) King Unique válasza tomi5244 (#52773) üzenetére


King Unique
titán

Hol olvastad? Én még egy korábbi USB 3.0 My Book modellről tudok, amiben 1 TB méretben aszem WD Black volt [link]. De általában 5400 RPM Green szokott lenni bennük. Az új USB3-as Elements Desktop is WD30EZRX belsős [teszt]. :)
Max az új 8 TB-os modellekben lehet a hélium alapú Red | Purple [link]. Valószínűleg inkább az előbbi.

[ Szerkesztve ]

(#52778) Benőke válasza tomi5244 (#52776) üzenetére


Benőke
őstag

Nem vagyok guru, de a fejcsapkodás ellenünk dolgozik, (ezért is találták ki) már a Red -ekben is. Gyakoribb cserére szeretnének ösztönözni. Mi lesz a vége nem tudom, de kiderül... :)
Nyilván a Red jobban kéne hogy bírja, de pl pont a WD ahol szépen hullámzik a meghibásodási százalék.

Mentés ajánlott ha kicsit is érzékenyebb adatokkal van dolga.
Ha esetleg win lesz a masinán, akkor egy HDS -t ajánlott telepíteni, az a fejcsapkodást galiba nélkül kiüti, legalábbis ameddig fut a program :)

(#52779) FollowTheORI válasza tomi5244 (#52776) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Úgy általában minden merevlemeznél... egyre finomabb érzékenyebb technika az egész... ebből adódóan a hibára is jobban hajlamos (persze nyilván egyre több és jobb a hibajavítás meg redundancia is bennük emiatt, de akkoris).

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#52780) tomi5244 válasza King Unique (#52777) üzenetére


tomi5244
őstag

Régi ebay/amazon hirdetéseknél láttam az adatoknál, de majd ha hazamegyek rádugom a gépre és megnézem a pontos típust, HDS megadja a fordulatszámot is? :)

Amúgy a fejparkoláshoz még annyit, hogy egy egyszerű paranccsal kikapcsolható, akkor miért is gond ez? Én amikor betettem a jelenlegi NASomba a wd green-t az volt az első, hogy ezt beállítottam, mondjuk, hogy ezzel valóban leállt e a parkolás azt nem tudom. :)

(#52781) King Unique válasza tomi5244 (#52780) üzenetére


King Unique
titán

HDS és hasonló programok által kideríthető a benne lévő HDD típusa, illetve fordulatszámot és egyebeket is kiírnak. Fejparkolás kapcsán a topikjában érdemes érdeklődni, ott leírják jól a lényeget.

(#52782) Benőke válasza tomi5244 (#52780) üzenetére


Benőke
őstag

HDS mindent megmond :)

Fejparkolás nem kikapcsolható! A helyzet ennél jelentősen bonyolultabb már, de a topicban nézz szét, bár inkább max elbizonytalanodásra jó mintsem konkrét megoldásra :D

(#52783) S1M0N válasza Benőke (#52782) üzenetére


S1M0N
senior tag

Szó szerint tényleg nem "kikapcsolható", hanem inkább átállítható.

(#52784) tomi5244 válasza Benőke (#52782) üzenetére


tomi5244
őstag

Hát ez az, hogy minél jobban belemélyed az ember annál jobban elbizonytalanodik. :)

Pár órája olvasom a topikot és azt szűrtem le, hogy ár/érték/megbízhatóság szempontjából a 3TB-os HDD-k a jók. Most cseréltem le a NASom 2 lemezesre, de több HDD is van a birtokomban (azt tervezem, hogy eladom a vinyókat és egyre rakok mindent, hogy egy helyen legyen), de ha veszek egy 3TB-ost akkor kb marad fél tera helyem :D

Találtam aprón egy 6TB-ost 55ért, ami ha azt vesszük nem rossz ár, de csak 1hó garit vállal rá a srác. wd red. Viszont akkor 1 lemezzel kitudnék váltani elég nagy tárhelyet és még mindig maradna 1 hely a NASban a későbbiekre.

hmm...

(#52785) ló úr válasza tomi5244 (#52784) üzenetére


ló úr
őstag

Ha viszont elszall az az 1 lemez meg fejfogas :)

"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"

(#52786) cyberkind


cyberkind
félisten

Tudnátok ajánlani egy 3TB-os 7200-as vinyót ami játékra is lenne és lehetőleg nem egy vagyon? :F

Paranormal Cocktivity

(#52787) Dzsekó válasza cyberkind (#52786) üzenetére


Dzsekó
addikt

(#52788) cyberkind válasza Dzsekó (#52787) üzenetére


cyberkind
félisten

Ezekkel szokott lenni valami gond?

Paranormal Cocktivity

(#52789) tomi5244 válasza tomi5244 (#52771) üzenetére


tomi5244
őstag

Közben rádugtam gépre, természetesen 5200rpm :)

Lehet meg is fogom hirdetni a közeljövőben, az indulás/leállás: 13 400 :F ez elrettentő szám? Nincs viszonyítási alapom.

(#52790) Dzsekó válasza tomi5244 (#52789) üzenetére


Dzsekó
addikt

Nem kevés, de nem is olyan vészes. Viszont a parkolás a load/unload cycle count. Ez a gép/vinyó ki-be kapcsolások száma, ami a start/stop count. Nézd meg a smart részleteket, váltsd át HDS-t decimálisra, és láthatod az eredményt.

cyberkind: Az életemet nem tenném rá, de annyira nem rosszak, mint amilyen olcsó. Ha szerencséd van, akkor kifoghatsz hosszan tartó példányt. Fontos adatokat amúgy is több helyen kell tárolni. A játék meg nem az. Arra tökéletes.

[ Szerkesztve ]

(#52791) cyberkind válasza Dzsekó (#52790) üzenetére


cyberkind
félisten

Fontos dolgok a Red-en vannak, abból van kettő is, és nálam a Green amiről játszok régóta most nyáron lesz 3 éves de 100/100, pedig kapja az ívet rendesen.

Paranormal Cocktivity

(#52792) dokee78 válasza cyberkind (#52791) üzenetére


dokee78
félisten

Greenről játszol?
Az 5400-as. :F

(#52793) cyberkind válasza dokee78 (#52792) üzenetére


cyberkind
félisten

Aha, nem is akarnám lecserélni mert minden tökéletesen megy erről, de az új NFS állítólag nem szereti, úgyhogy erre is készülni kell hogy jönnek még ilyen játékok.

Paranormal Cocktivity

(#52794) King Unique válasza tomi5244 (#52789) üzenetére


King Unique
titán

Modellszám alapján a WD20EVDS = AV-GP és 5400 RPM a HDS online adatbázisa alapján [link]. Nálad meg 5200-at ír ki?

(#52795) Dzsekó válasza King Unique (#52794) üzenetére


Dzsekó
addikt

Szerintem tomi elírta véletlenül.

cyberkind: Jó lesz a Toshiba. Vedd meg nyugodtan.

[ Szerkesztve ]

(#52796) donnano


donnano
csendes tag

Sziasztok! Egy WD re4 WD1003FBYX 1TB 7200rpm 64mb 3.5" Internal Enterprise szerintetek jó renszer alá?

(#52797) jim bcs válasza donnano (#52796) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

Nem arra van kitalálva, helyette WD Black vagy HGST.

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#52798) tomi5244 válasza Dzsekó (#52790) üzenetére


tomi5244
őstag

Ezek az adatok mennyire rémisztőek? :) 20k ért gondoltam feltenném apróra.

(#52799) Benőke válasza tomi5244 (#52798) üzenetére


Benőke
őstag

510 nap működési idő, 13k indítás és 55k parkolás.

Nekem 42 indítás után parkolt ennyit 3 hét alatt a WD szóval ez így jó.

Csak nem értem hogy jött össze a 13k indítás 510 működési napra.

(#52800) tomi5244 válasza Benőke (#52799) üzenetére


tomi5244
őstag

Szerintem úgy, hogy sokáig használtam állandó bekapcsolt állapotban és egy idő után (asszem 10-15 perc) elalszik a hdd, hallani is lehet. Lehet ezeket az alvó/elébredő időszakokat is beleszámolja(?)

Szerk: és ami még most is megmagyarázhatatlan számomra, hogy sokszor fel is ébred magától, attól függetlenül, hogy kellene róla adat. Tehát 1-2 óránként fel-fel ébredt magádót, aztán 10-15 perc után megint sleep.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen belső merevlemezt vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.