Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen belső merevlemezt vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 15:58:25

LOGOUT.hu

Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52252) tHeRoLi


tHeRoLi
újonc

Üdv, srácok!

Milyen márkájú HDD-t ajánlotok? 500 GB-osban gondolkodom.

(#52253) Dzsekó válasza tHeRoLi (#52252) üzenetére


Dzsekó
addikt

WD5000AAKX

(#52254) MasterDeeJay

HDD Regenerator érhet valamit? Van sok vincsi ami selejt mert van rajtuk szektor hiba. Elindítottam egy pár szektoros 2.5Tb vincsin és 17 órát ír. (USB3-as rackben, usb3-ra kötve)

A kis vincsiket kiszórtam (<500Gb) de ezeket érdemes lenne megmenteni.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#52255) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Hello!

Az lenne a gondom, hogy túl rövid a tápom SATA power elosztója ahhoz, hogy 4 eszközt is rá tudjak dugni (Nem éri el mindet), mert egy rövid kábelen van mind a 4 db.

Kérdés: minden gond nélkül megoldható e ez, mondjuk egy ilyen Molex-SATA tápátalakító kábellel? (Molex csati még van bőven a tápon). Vagy nézzek ennél "drágábbat"? :F Elég megbízható e egy ilyen kábel a merevlemezek tápellátására?

Vagy néztem még ezt a sima SATA-SATA hosszabbítót, de nem biztos, hogy így is elég hosszú lenne és a Molex átalakítós megoldás kényelmesebbnek tűnik.

Valamint, találtam még egy ilyet is, de erre azt írják, hogy "Slimline", ez nem tudom, hogy mit jelölhet :F és, hogy kompatibilis e az én winyóimmal.

Esetleg valami jobb link is jöhetne, ha van ezeknél ajánlottabb...

A válaszokat köszi! :)

(#52256) mobal válasza MasterDeeJay (#52254) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Ha egy darab rossz szektorod van akkor lesz több is. Szvsz nem.

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#52257) realmadrid válasza MasterDeeJay (#52254) üzenetére


realmadrid
aktív tag

És, ha elküdöd javításra a gyártóhoz ?

A sas nem vadászik legyekre

(#52258) MasterDeeJay válasza realmadrid (#52257) üzenetére

A garanciás az megy vissza, azzal nincs gond. De ezek majdnem mindegyike 2010-2011 meg van amelyik külső rackből való aminél csak 1 év gari volt.

mobal
A nagyobbakból megpróbálok párat, aztán lehet filmtárolós lesz annál nem számít ha elveszik pár másodperc részlet.
Van még kb kétszer ennyi, ezek csak a nagyobbak, csak azt tartom meg ami elindul és kevés hibája van. Otthon már tele van a gépem terrás vincsikkel amiknek mind van valami baja de fontos adatot nem tárolok csak felhőben két helyen. Az egyformákat ráadásul raid0-ba rakom hogy gyorsabb is legyen, ha megdöglik akkor megdöglik megy vasba. Poénból lehet csinálok 4x1Tb-os raid-et, filmek másolásánál van olyan gyors mint egy SSD.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#52259) Dzsekó válasza MasterDeeJay (#52258) üzenetére


Dzsekó
addikt

Ha fizikai sérülés miatt vannak a bad-ek, akkor azzal nem tudsz semmit csinálni, de ha szoftveresen van csak megjelölve, akkor a gyári progi "fill zero" munkafolyamata helyre tudja pofozni. A current pending szektorokat szinte mind visszasorolta egészségesnek (nem volt sérült), és 1-2 bad szektort is egészségesnek mondott a teszt végén. De sérülésnél előfordult már az is, hogy több lett a bad sector a teszt végére. Ugye ilyenkor a vinyó egész felületét teleírja nullával, és ilyenkor kibukik, hogy melyik szektor a rossz.

(#52260) Dzsekó válasza SunMount3r (#52255) üzenetére


Dzsekó
addikt

A legtisztább egy új táp vásárlása lenne. A kevés Sata csatlakozók száma, és a rövid kábel hossz arra utal, hogy régebbi a tápod, emiatt sem ártana a csere egy minőségibb darabra. Ha ezt nem szeretnéd semmiképp sem, akkor a Sata-sata toldót ajánlom inkább, mert a régi molex csatlakozóban a gyűrűknél felléphet kontakt hiba. Ezért is szűnt meg ez a tápellátás mód.

(#52261) chester91


chester91
senior tag

Sziasztok!

HDD-t néznék, újonnan, SATA3 csatolóval. 2 illetve 3 tb-os változat érdekelne, pontosabban, hogy adattárolásra mi az ajánlott. Lényeg a csendes de megbízható működés, SSD mellé. 1 tb-osban EZEX-et néztem, de lehet az kevés lesz méretben :) Pontosabban, ami a kérdés, hogy PCX-nél elérhető legyen, onnan lenne teljes konfig vásárolva. Előre is köszönöm a választ!

[ Szerkesztve ]

„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville

(#52262) jim bcs válasza chester91 (#52261) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

WD Red, téged 2-3TB érdekel akkor azt kell venni nem az 1TB-ost.

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#52263) chester91 válasza jim bcs (#52262) üzenetére


chester91
senior tag

Köszi a segítséget, újfent :)

„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville

(#52264) SunMount3r válasza Dzsekó (#52260) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Egy 2008-ban vásárolt 430W-os Genius SuperPower a tápom és annak idején eléggé dicsérték az árában. Meg aztán a gép is 2008-as, szóval nem lenne indokolt most csak e miatt egy új tápba beruháznom.

Úgy tűnik marad a SATA-SATA hosszabbító, de ezt teljes nyugodtsággal vehetem, jó minőségű ez a kábel, ill. nem okoz gondot a "toldás" az áramellátás szempontjából? :F

Mert, ha ez OK minden szempontból, akkor nekem bőven elég 2db ilyen hosszabbító.

(Amúgy most 2 régebbi SATA-s WD-van rákötve, egy 320-as Blue és egy 640-es Black (Még mind 2 7200RPM-es fajta), és tervezek melléjük még egy új 2TB-os RED-et is, de azt valószínüleg 5.25"-os Hot Swap Rac-be raknám. Valamint lenne még rákötve egy ASUS DVD író is. Remélem azért ez még nem lesz túl sok a tápnak. :F )

Köszi!

(#52265) jim bcs válasza SunMount3r (#52264) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

De nagyon is indokolt az új táp. A sata átalakító nem régen nyírt ki egy új hdd-t és nem ez az első, én semmilyen formában nem javaslom az átalakítót sehová. A tápod erősen nem ajánlott, mihamarabb dobd ki.

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#52266) SunMount3r válasza jim bcs (#52265) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Én az előbb nem az átalakítóról írtam, hanem a SATA-SATA hosszabbítóról. Vagy te is erre értetted, hogy nem jó? :F

A tápom meg miért ne lenne "erősen nem ajánlott", ha egyszer 2008 óta működik és, mint írtam akkoriban a jobbak közé sorolták. (Itt a PH! Forumán is speciel.) Honnan van ilyen infód ezzel a táppal kapcsolatban? :F

(#52267) jim bcs válasza SunMount3r (#52266) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

Hosszabbító, átalakító ugyanaz.

Azt a tápot én rég kihajítottam volna maradjunk ennyiben, majd ha egyik pillanatról a másikra nem indul a gép akkor ne csodálkozz, ha egyszer megsüt mindent azon se.

Innen rád van bízva mit csinálsz.

[ Szerkesztve ]

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#52268) SunMount3r válasza jim bcs (#52267) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Okés, de ha egyszer ilyen radikálisan kritizálsz valamit (adott esetben ezt a tápot), akkor azt jó lenne valami releváns infóval is alátámasztani. A "kihajítottam volna", meg a "dobd ki", nem igazán tűnnek szakmai érveknek. Részemről meg ennyi lenne az észrevétel.

[ Szerkesztve ]

(#52269) jim bcs válasza SunMount3r (#52268) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

Menj át a tápos topikba.

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#52270) SunMount3r válasza jim bcs (#52269) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Tényleg csak zárás képen: épp nem rég kérdeztem rá a tápos topic-ban speciel pont erre a tápra, hogy elég jónak mondható e, és csodák csodája igenlő választ kaptam rá. De részemről lezárva.

(#52271) ló úr válasza SunMount3r (#52270) üzenetére


ló úr
őstag

:D Nálad a nemrég mit takar? Vagy melyik évtizedben volt ez? A hónapban biztosan nem, most néztem végig, csak, h a vitákat elkerüljük :))
Egyébként minek kérdezel, ha makacskodsz, meg ennyire jól értessz hozzá? Egy számtech boltban mai napig azt mondjâk neked egy codegen,nbase, hkc féle fosra is, h jó minőségű tápegységek, aztán hazaviszed és leég a lakás is miattuk :D
De tudod mit, vegyél ez alá a tápalá egy corei7-et, gtx 970-el, és hajrá ha ennyire bízol benne. Én egy 8 éves tápra ha Seasonic vagy FSP se kötnék rá semmit már kb, de látom nagyon okos vagy szóval le is borulok szaktudásod előtt :D

"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"

(#52272) SunMount3r válasza ló úr (#52271) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Íme: (#92465) nlpK-as Hsz.-től kell nézni.

Én nem makacskodom, csak továbbra sem olvastam ész érveket, teszteket, biztos forrást azzal kapcsolatban, hogy ez a táp gagyi lenne.

Ezt a stílust meg vedd vissza légyszíves, mert egyrészt nem adtam rá okot, hogy lekezelően reagálj, másrészt meg a hozzá értésemet sem kell ilyen "megveszed a Codegen meg Vargáné és társa tápokat" szintre lenézni. Okés, akkor köszöntem. Bye.

[ Szerkesztve ]

(#52273) ló úr válasza SunMount3r (#52272) üzenetére


ló úr
őstag

Igen akkor egy 420w-os Gigabyte (valszeg superb) tápot kérdeztél (ami tudomásom szerint belül fsp, legalábbis a 460-as az volt), ide meg egy "430W-os Genius (ami nálam egyenlő a kici kínaival) SuperPower " tápot köhögtél be. Na most amennyiben a márka 2 hónap alatt nem alakította át magát akkor 2 külön tápról van szó :D :)) :C
Úgyhogy köszönjük Mikibá.

[ Szerkesztve ]

"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"

(#52274) SunMount3r válasza ló úr (#52273) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Tényleg GENIUS-t írtam?! :Y Apááám... :C Ez esetben sorry a félreértésért. :U Eléggé minden felé van a fejem per pillanat (Tárgyfelvétel időszak van és a Forum mellett szimultán próbálok órák óta bejutni a döcögő Neptun-ra.)

Szóval akkor egy elíráson múlt ez az egész cere-cura... Természetesen Gigabyte Superb Tápról van szó...

SRRY... :)

[ Szerkesztve ]

(#52275) jim bcs válasza SunMount3r (#52272) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

A linkelt és általad említett táp nem ugyanaz, idézlek így kezdted --> 2008-ban vásárolt 430W-os Genius SuperPower a tápom, a tápos topik linkjén már Gigabyte 420W-os van, azért a 2 nem ugyanaz és még a W sem stimmel! Mindketten jártasak vagyunk tápos témában, a saját hülyeségedért ne minket okolj!

Szépen megkérlek mindkettőtöket, hogy ezt fejezzétek be, nem ide tartozik, ezt ne itt vitassátok meg.

[ Szerkesztve ]

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#52276) ló úr válasza SunMount3r (#52274) üzenetére


ló úr
őstag

Giga Superb ha hibátlan maradhat, de öregecske már, csereéredt darab szerintem.

[ Szerkesztve ]

"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"

(#52277) SunMount3r válasza jim bcs (#52275) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Láthatod, hogy az imént ismertem el a félreértést. Amúgy én a "saját hülyeségeimért" nem okoltam senkit, mivel ez nem egy hülyeség volt a részemről, hanem egy "elnézés, elhamarkodás". Abban a tudatban írtam, hogy helyesen írtam a táp nevét. Egy félreértés volt, ennyi. Sorry.

(#52278) Klara_


Klara_
őstag

2,5"-on 1TB-ban szeretnek HDD-t DeLock 42486 kulso rackbe:
Feladata: SSD-m clonjanak menteset orizni, ha esetleg elszallna a rendszer ne legyek bajban.
Maradekon helyen filmek mentesei, TV-n valo vissza jatszashoz. Alkalmankent tobb GB masolgatasa emiatt.

Eddig amit problatam ST500LT012: kinottem, TV-n tokeletes, ahogy tellik egyre lassabban masol; 5k1000: TV-n valo hasznalatra nalam alkalmatlan, folyamatosan klattyog a TV-re kotve a fej rajta, mintha par masodpercenkent parkolni menne. PC-n nem csinalja, de mivel TV-n menne gyakorlatilag 99%-ban igy ez nem vigasztal. Mit tudnek nezni ami gyorsan masol, es halkan mukodik a TV alatt? Pl. Black jo lehet erre a celra?
Azt is vegyuk figyelmebe, hogy ha kell rendszer HDD-nak is be tudjam fogni, bar nem szeretnem, hogy ilyenre sor keruljon.

(#52279) King Unique válasza Klara_ (#52278) üzenetére


King Unique
titán

Ha TV-n akarod használni, akkor 7200-as nem feltétlen szerencsés az USB tápellátás miatt. Ha van rajta HDD IN port, akkor még talán elmegy.

WD10JFCX, ST1000LM024, WD10JPVX, ami pl. szóba jöhet. A WD10SPCX állítólag nagyon csendes, de egyrészt drága, másrészt 7 mm magas, így lehet lötyögne a 42486-ban.

"Azt is vegyuk figyelmebe, hogy ha kell rendszer HDD-nak is be tudjam fogni, bar nem szeretnem, hogy ilyenre sor keruljon."

Esetleg a HGST Travelstar 7K1000 is szóba jöhet, ha annyira fontos a sebesség. Nekem ilyen van + Becrux és a 7200 RPM-hez képest, meghajtja a laptop, set-top box és médialejátszó USB 2.0 portja is. Nem is értem... :D

[ Szerkesztve ]

(#52280) Exodius válasza ló úr (#52276) üzenetére


Exodius
őstag

Seasonic ECO-430-om van. Az jó minőségű táp vagy elvágjam a torkát? 4 hónapos...:D :DDD

Apropó. A toldókat miért nem szeretik a merevlemezek? Gyakoribb az ingadozás a toldó miatt és erre érzékenyek a vinyók? :U

(#52281) jim bcs válasza Exodius (#52280) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

Kontakt hiba miatt, már egy kisebb is hazavághatja őket.

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#52282) Klara_ válasza King Unique (#52279) üzenetére


Klara_
őstag

Ha 7mm-es az sem gond, rakok ra beepitokereret az SSD-rol, az 500as Seagate is ugy volt benne.
TV-n van dedikalt USB HDD port. 7k1000-el nem fogok ugy jarni mint a kistesoval, hogy folyamatosan parkoni meg a TV alatt?

(#52283) ló úr válasza Exodius (#52280) üzenetére


ló úr
őstag

Azt ne bántsd, ő jógyerek :D Inkább keress vmi h*lyét és annak :D

"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"

(#52284) Exodius válasza ló úr (#52283) üzenetére


Exodius
őstag

Régi gépből még megvan az 500 W-os Modecom. :D

[ Szerkesztve ]

(#52285) Mr-Pamacs


Mr-Pamacs
senior tag

Sziasztok.

Tudnátok ajánlani winchestert a következő paraméterekkel:
-Asztali 3,5"
-2 TB
-Főként videó tárolására lesz. Tv-ről fogok róla filmeket nézni DLNA-n keresztül.
-Folyamatosan fog menni éjjel nappal, az év 365 napján, így a megbízhatóság nagyon fontos.
-Olyan 20-25 körül szánok rá

Köszönöm a válaszokat.

[ Szerkesztve ]

(#52286) bookninja


bookninja
tag

sziasztok,

hds szerint doglodik a vinyom, asszem valami 5-6 eves seagate 27%-os kondicioval es kb. 60 bad sectorral perpill. meddig lehet vajon meg kihuzni ezzel? ertelemszeruen nem akarok adatvesztest.

illetve milyen hdd-t ajanlotok? foleg adattarolasra, filmezesre hasznalnam, max 1-2 jatek menne ra, ami ssd-n nem fer el. en teras wd blue-t neztem. (tap egy regi fsp bluestorm, rendesen vegzi a dolgat).

elore is koszi.

(#52287) King Unique válasza Klara_ (#52282) üzenetére


King Unique
titán

Ha a keret jól kiékeli, akkor ok. De drága amúgy is és azért a pénzért már inkább vennék WD10JFCX-et.
Nem tudom a 7K1000 milyen TV-n, nem próbáltam. PC-n, laptopon azért parkolgat, mint szinte minden notivinyó, de nem veszés. A rekorder e téren úgyis az 5K1000... :DDD

(#52288) Klara_ válasza King Unique (#52287) üzenetére


Klara_
őstag

Ahogy nezem a regi 500-asnak tobb initasi aramfelvetele volt mint a 7k1000-nek, a red kb egy arban van evvel a HGST-vel. Most akkor mi eri meg jobban?
Ha van ra modod meg tudnad nezni mit csinal a 7k1000 TV-n? Itt is volt FW frissites (5k1000 az FW:560 ota hasznalhatatlan a TV-vel, a regiebbiek hibatlanok, csak hat mar tele vannak...)

(#52289) King Unique válasza Klara_ (#52288) üzenetére


King Unique
titán

Azért azok a HDS értékek nem szentírás, mert a program is csak szimplán a gyártó oldaláról veszi a maximumot... Az itteni topikokban már többen lemérték, hogy a valós áramfelvétel ettől általában eltér, kevesebb.
Hivatalosan a Red javasolt, egyrészt a strapabírósága és minősége miatt, másrészt külső házba alapból 5400-as ajánlott. A 7K1000-et csak azért említettem meg, mert mondtad, hogy esetleg laptopba is raknád OS alá. De oda meg eleve SSD a jó választás. TV-n most jelenleg nem tudom letesztelni.

(#52290) fehervari795


fehervari795
csendes tag

Üdv!

WD10EARS merevlemezem kondíciója napról-napra csökken és a hibás szektorok száma is egyre nő. Szeretnék venni egy 2TB-os merevlemezt, amin főként filmek/sorozatok, zenék, képek és néhány játék lenne tárolva. Rendszer, minden más program SSD-n. Az összefoglalóban ajánlottak túl lépik az én keretemet, ugyanis maximum 20-22k-t szeretnék költeni az új HDD-re. Tudtok ebben az árban ajánlani, ami legalább 5-6 évig szintén bírja? HGST 7K3000 beleférne, de ugye ez kifutó termék. Attól még jó vétel lehet? Válaszokat előre is köszönöm.

(#52291) Dzsekó válasza fehervari795 (#52290) üzenetére


Dzsekó
addikt

WD20EFRX, ami megbízható, de jó a 7K3000 is, bár sztem elég az 5400RPM.

Mr-Pamacs: Neked is WD20EFRX ajánlott.

[ Szerkesztve ]

(#52292) Dzsekó válasza bookninja (#52286) üzenetére


Dzsekó
addikt

Játék miatt inkább 7200RPM, WD10EZEX (Blue) jó erre a célra, amit néztél is.

(#52293) darkangel666


darkangel666
csendes tag

Sziasztok
Kérdésem az volna, hogy a Thermaltake Toughpower Grand 1050W táp az mennyire jó tápegység?
Most a teljesítménytől eltekintve van olyan jó a belseje minőségben mint a Corsair AX 1200i Digital?
Az említett Thermaltake is tökéletes lenne i7 4770K (+később tuning) és a most nyáron érkező AMD Polaris kombohoz? -és majd vizezve mind, CPU + GPU + alaplap is meg még a memória is...
Azért kérdem mert a Thermaltake már megvan egy ideje de nem tudom mennyivel lenne jobb az említett Corsair a felvázolt konfighoz? Mert akkor lecserélem ha az mérföldekkel jobb.

Az új vallás neve: Technológia! -alias Ray Kurzweil: A szingularitás küszöbén

(#52294) jim bcs válasza darkangel666 (#52293) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

Bár a kérdésed a tápos topikra tartozik, de röviden le is zárjuk. Igen jó táp és igen van olyan mint a corsair. Következőleg ezt a tápos topikban kérdezd meg :R

[ Szerkesztve ]

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#52295) ló úr válasza Exodius (#52284) üzenetére


ló úr
őstag

Na annak nyugodt szívvel nekieshetsz ;]

"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"

(#52296) mobal


mobal
MODERÁTOR

Na ma sikerült kb. 60 gigát írnom a Z7K500-ra. Stabilan ~ 120 és 140 mb/s értékkel másolt. Teljesen jó vétel, ajánlott!

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#52297) bookninja válasza Dzsekó (#52292) üzenetére


bookninja
tag

koszi!

(#52298) darkangel666 válasza jim bcs (#52294) üzenetére


darkangel666
csendes tag

úúúú bocsesz ezt benéztem :B
De sajna teljesen el is felejtettem hogy merevlemez topik volt mert itteni kis tucat tápos hozzászólás után teljesen azt hittem a végére hogy tápos topik és azért is kérdeztem :D
Azért köszi a választ és az infot :R

Az új vallás neve: Technológia! -alias Ray Kurzweil: A szingularitás küszöbén

(#52299) jim bcs válasza mobal (#52296) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

Ismételten köszönjük a visszajelzést! :R

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#52300) Crondore


Crondore
tag

Sziasztok!

A kérdésem a következő volna:

Vásárolnék egy WD20NPVX bontatlan, csomagolás, cimkézés rendben rendben, csak a gyártói specifikációban mivel ez egy 4 lemezes hdd 15mm írnak a vastagságnak. Ez a lemez viszont nem egészen 10mm. Vélemények ötletek? Lehet hogy átcimkézet, fake vinyó volna?

Egyenlőre nincs lehetőségem felbontani, és hardware infót kérni róla.

Köszi a válaszokat.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen belső merevlemezt vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.