Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
DBAtti
aktív tag
Sziasztok!
Monitort keresek, és úgy döntöttem (lásd szlogen az összefoglalóban is), hogy egyszer megérdemlek már egy jó minőségű monitort.
Alap elvárásaim a következők lennének:
- legyen tartós, minőségi anyag és alkatrészhasználat ha lehet
- TN-ről váltanék (Samsung 203B), legyenek szép színek, 3D modellezésre is használnám. Képszerkesztés, fotós munka nem jellemző
- 23-24", legalább Full HD, vagy 1920*1200-as felbontás (még jobb)
- állítható állvány magasságban, PIVOT nem kell (de úgyis lesz)
- Ha lehet a legkevesebb varázslatot tartalmazza, a háttérvilágítás tekintetében is (No PWM, LED-ezésért sem rajongok, de ha jó hát jó, nem vagyok szakértő, csak szkeptikus)
- csak ritkán játszom, és valószínűleg a mostaninak is van akkora lagja, mint a leglassabb újaknakpozitívumok továbbá:
- van USB HUB
- nincs hangszóró
- MATT a külső
- RENDES GOMBOS, nem érintős a vezérlés
- belső tápos, ne kelljen spéci cuccokat keresni hozzá általában
- hosszú hazai garancia megbízható üzletben
- Samsung, LG, Dell, Eizo , NEC, HPÁR: valahol 50-100k között, ha valami jó, akkor hajlandó vagyok áldozni rá.
[ Szerkesztve ]
"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
DBAtti
aktív tag
válasz stranger28 #37554 üzenetére
Azt megtaláltam már a fórum alapján, és szimpatikus, de LED-es, és ha jól tudom PWM-es is. Ezektől mennyire kell/ nem kell tartani? Például kvázi nagytestvére a 2410 ebből a szempontból (is) jobb, bár abban már H-IPS van. Az nem kell, de ha jól tudom az normál CCFL, és nincs PWM sem. Hátránya hogy kifutó és 130k... az már sok valóban.
Nem akarom leszűkíteni a kört, sok (szerk: ?) más modell van ebben az ársávban, a Samsungokat most nézem, nem vagyok képben milyen most a választék.
De mondom, ha van mondjuk egy EIZO/ akármi/ 100-ért, nem "varázsol", és van rá 3 helyett mondjuk 5 év garancia, elgondolkodom rajta, hogy megér +20-30k-t. És ha épp győz a racionális énem felett a megalomán, meg is veszem talán egy kis spórolás után.[ Szerkesztve ]
"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
őstag
válasz KAMELOT #37550 üzenetére
Nem feltétlenül rossz, de ahogy napközben írtad, az alacsonyabb fényerő problémát okoz.
60%-al elvagy de 50%-on már problémás, és ezt okozhatja a PWM.
A PWM mint fényerőszabályzás gyors egymásutánban ki-be kapcsolja a monitort, ezért a CCFL monitor, fényereje kis mértékben csökken, ami nem probléma, de a LED teljesen sötét lesz és ez szvsz árt a szemnek.
A PWM sötét ciklusainak hossza adja meg a fényerőt: minél rövidebb ideig sötét, annál fényesebb a monitor, 100% fényerő esetén nincs sötét ciklus, folyamatosan világít, de ritka esetben itt is lehet sötét ciklus.
A PWM frekvenciája 220Hz környékén alakul CCFL, 360Hz LED-nél.Új monitor vásárlásakor, biztos ami ziccer alapon, kérd a PWM mentes változatot. Különösen megéri mivel árban nincs különbség, illetve lehet, ha ezzel megspórolsz egy szemkorrekciós műtétet Na jó ettől nem lesz totálkáros a szemed, de a szem-agy biztosan jobban fárad a villódzás miatt ha órákat-félnapokat nézed. 2boltrol tudni ahol kiszűrik a PWM-et, pixelhiba nélkül, kalibrálva küldik a DELL monitorokat.
MonitorGuru, és OázisComputer.
üdv!
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
Freiherr
őstag
válasz SchumiBácsi #37557 üzenetére
Ühüm...én e-mail-ben is,meg a PH-s hírdetésben is érdeklődtem tőlük PWM-ről monitorvásárlás kapcsán,persze választ nem kaptam,szóval óvatosan ezekkel a kijelentésekkel.Ez nem üzletrontás,csak leírtam a tapasztalataimat.
XXX
-
őstag
válasz Freiherr #37558 üzenetére
Noszogasd akkor őket.
Volt meglepi egyébként, mert egyéb helyről vettem először a monitort nyáron, aminek revíziószám szerint PWM mentesnek kellett volna hogy legyen, de nem volt az. Úgy fordultam minkét bolthoz EGYSZERRE hogy PWM mentes monitor kell. Az egyik igaz keresésben ragadt de addig válaszolt , a másik bekalibrálva, letesztelve, küldte a szemkímélő monitort néhány nap alatt.IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
Freiherr
őstag
válasz SchumiBácsi #37559 üzenetére
A konfigodban szereplő DELL U2412M?Az elvileg PWM free,akkor ez tényleg érdekes.
A Monitorguru-tól már vettem egy U2312HM-t bekalibrálva,pikk-pakk ment a dolog,úgyhogy ezt leszámítva jó tapasztalatom volt velük,lehet teszek majd még egy próbát.XXX
-
őstag
-
-
őstag
Hát lehet túllihegett, de én azt látom hogy amikor PWM-es volt a monitor, bármely fényerőre vettem éreztem hogy valami nem ok, 100%-on hirtelen minden helyre jött, egész este jó volt nézni, leszámítva azt a téglalapot ami ekkora fényerő miatt beleégett a szemembe kikapcsolás után is percekig. Most ugyanaz a monitor 25%-on PWM nélkül már gyönyörűen "beleolvad" a környezetébe. Nincs beégés a szemembe, így a legjobb. De ilyen alacsony fényerőn a PWM-et mellőzni kell sztem.
-
KAMELOT
titán
válasz SchumiBácsi #37557 üzenetére
Aha akkor azért érdekes nekem ez a monitor. Sokáig 70-es fényerőn használtam. Aztán 1 hónapra áttettem 60-ra és akkor már elég xar volt nézni. MOst visszatettem 70-re és okés a szememnek. Így ha nagyobb fényerőn használom akkor elvileg okés a szemnek vagy mindenképpen váltsak monitort? Viszont ha váltani kéne, akkor csak ezek jöhetnek szóba.
DELL U2713HM.....536euro 3 év gari 42W fogyasztás
DELL U2713H........750euro 3 év gari 60W fogyasztás
DELL U2711...........768euro 4 év gari 113W fogyasztás
Ebből melyik lenne a legjobb választás? Köszi!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
őstag
válasz KAMELOT #37565 üzenetére
Tyűű ezekbe a nagyokba én nem ástam bele magam annyira... 24" kellett, azt mértem fel úgy ahogy.
Azt hallani hogy ezekben a 27"-okban egyáltalán nincs PWM, de az abszolút biztosra csak a fényképezős módszer megy.Az eljárás ITT ismertetődik.
Ezt nyugodtan elküldheted a boltnak is, mert nekem simán lefotózták úgy a monitort hogy az életben nem derül ki a PWM. Ez a módszer 100% megmutatja hogy PWM-es e vagy sem. Addig is ajánlott ezt a tesztet megcsinálni a jelenlegi monitoroddal is, hogy a PWM megléte 100% megbizonyosodjon.
-
Goblin12
őstag
Sziasztok.
Nem tudom, hogy ez ide tartozik-e vagy sem.
beépített notebook monitorokat is szoktatok ajánlani?
Mert ahogy eddig láttam, abból nem sok került ajánlásra.
-
stranger28
addikt
válasz SchumiBácsi #37564 üzenetére
Erre írta, hogy az érzékeny szeműeknek számít ez, nem pedig mindenkinek. Nekem például teljesen lényegtelen, hogy PWM vagy sem. Inkább a fényerő, ami gyilkol, főleg este.
(#37565) KAMELOT: Én a HM-et venném, tekintve, hogy olcsóbb, neked pedig nem kell a + gamut. Valamivel jobb az AG is.
Fogyasztás meg egy vicc, az U2711 mérve 60-at kér.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz SchumiBácsi #37566 üzenetére
Igen ezeket én is úgy tudom nem PWM-sek.
(#37568) stranger28: Megvárok még pár szavazatot, aztán döntök!
(#37569) Konflikt: Persze tudom, azért kérdeztem tőled. Mert ha beállítod a monitort akkor más lesz a fogyasztása. Nálam is 24W van megadva, beállítás után 20W.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Zlcsi
senior tag
Sziasztok!
24col-os IPS-es monitort tudnátok ajánlani? -
JohnnyX
őstag
Hali!
Főleg fps játékokra, filmnézésre, netezésre, és tv-re venném az alábbi monitor-tv-t, de sehol nem találok róla infot, hogy hány hertzes.
LG 24MS53S-PZ
Ha valaki megtalálja, előre is köszi.
_Z87-Extreme3_-_4670k_-_16Gb_-_1050Ti_
-
deja vu
addikt
Legalább még idén kiderült, és nem kellett aláírást gyűjteni, hogy Nyugdíjas még ebben az évtizedben megnézze.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
tibizje
tag
Üdv. Mi a véleményetek erről a monitorról?
LG 20EN33SS-B
http://www.pcx.hu/termek/lg-20en33ss-b-monitor-62771
Megéri az árát? Ha nem, akkor melyik lenne a legjobb vétel MAXIMUM 25 ezerig?
-
KAMELOT
titán
válasz tibizje #37577 üzenetére
Szerintem inkább ezt vegyed. LG 22EN33S-B monitor 29K Full HD és 22" többet ér mint az a 20" kicsi felbontással.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
juszuf11
csendes tag
Inkább VA paneles Benq 2255 monitor válassz.
Nagy különbség van az Lg olcsó monitora és a Benq 2255 között a VA panel miatt.Juszuf
-
veterán
Sziasztok
Szeretnék venni a konyhába 1 normálisnak mondható tv-monitort. Mindenképp ilyen kell, mert ha esetleg lenne valami gebasz egyik monitorral akkor azt tudom használni.
Én speciel az LG DM2352D monitort néztem ki. 60 nagyon maximum 65k amit rászánok. Szóval ez a monitor még belefér. Mi a véleményetek erről a monitorról? IPS panelest akarok mindenképpen, azért esett erre a választásom. Esetleg ebben az árkategóriában van jobb?
Köszönöm
Illetve annyit szeretnék még kérdezni, hogy a válaszidőnél ez van.
Válaszidő (on/off) Off:14ms / Alacsony:8ms / Magas:5ms
TV üzemmódba is tudom ezt állítani?
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
Tibi98
tag
Sziasztok!
Egy IPS paneles monitort szeretnék venni, lehetőleg minél olcsóbbat, ehhez kérném a tanácsotokat, hogy melyik az, amit már érdemes megvenni?
Alapvetően hétköznapi használatra, internetezéshez, valamint CAD rajzoláshoz kellene, 22-23" körüli képátlóval.Pár oldalt visszaolvastam, ezek alapján talán a Dell U2312HM lehet a befutó?
Egyedül a HDMI hiánya zavar kicsit, bár jelenleg is DVI-t használok, nem tudom, a későbbiekben esetleg milyen hátrányom származhat majd a "HDMI mentességből"...Szívesen várok egyéb javaslatokat is.
Ultragyors válaszidő nem szükséges, nem játszok a gépen, valamint filmet sem ezen nézek, egyszerűen csak valami normálisat akarok venni, ha már pénzt adok ki érte.Előre is köszi!
-
Rasiel
senior tag
válasz tibizje #37577 üzenetére
Én a helyedben még várnék, tennék még hozzá pár ezrest a mostani 25-höz. 30k környékén használtan, megbízható helyről (ezzel most nem azt akarom mondani, hogy a pcx nem az) már lehet kapni ajánlott monitorokat. Az általad kiszemelt LG-t semmiképpen sem venném meg.
(#37583) Tibi98: Ha 50-55 ezred van rá, akkor annyiért újonnan az U2312HM az ajánlott.
DVI kábellal teljesen jó lesz, HDMI hiányával sokmindent nem vesztesz.[ Szerkesztve ]
-
olahmate1991
tag
Sziasztok! monitor vásárlás előtt állok és szeretném a guruk véleményét kikérni, végig is olvastam a forumot, de azért szeretnék konkrétumokat írni!
III. kategória:
Az igényeim:
-24" illetve 26" képátmérő nagyságú monitort szeretnék venni
-a keret 60-65k lenne
-teljes mértékben játékra, full hdra lenne használvaköszönöm a segítséget!
*** Sikeres üzlet esetén kérlek értékelj! ***
-
atomanti19
aktív tag
válasz Tibi98 #37583 üzenetére
Konkrétan semmit nem veszítessz, ha nincs HDMI-d. DVI-D ugyan azt tudja. Ha tévére kellene kötni akkor venned kell hozzá egy átalakítót, esetleg ha távolabb van akkor egy hosszabb kábelt.
Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
-
Konflikt
addikt
válasz schawo #37589 üzenetére
20 korul. amugy ugynezem a prad 68w-ot mert 140cd/m2-re kalibralva, szval egesz jol belottem a fenyerot
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
Gevox
tag
Hali!
3D monitort szeretnék venni,mert lecserélném a régi 19es monitoromat.
Ki is néztem párat,ezekben kérném hogy lécci segítsetek dönteni,pontosabban egy sorrendet felállítani,hogy melyik közöttük a legjobb. Csak egy indokot szeretnék kérni,hogy miért azt!Ők a kiszemeltek:
Samsung S23A750D-SL (TN,2ms,120hz,Samsung szemüveg)
ASUS VG23AH(IPS,5ms,polarizált szemüveg)
LG DM2352D-PZ (IPS,5ms,75hz,polarizált szemüveg)
Philips 236G3DHSB (TN,5ms,polarizált szemüveg)
ASUS VG248QE (TN,1ms,144hz,aktív záras szemüveg)
-
Ivy.4.Ever
őstag
Sziasztok!
Maximum 30 ezrem lenne egy monitorra, amit kódolás miatt bámulnék éjjel-nappal, így olyasmit keresek, ami (az árához képest) a legkevésbé gyötörné a szemem. Érdemes méretbeli kompromisszumot kötni a minőségért? Ti mit ajánlanátok?
Köszi[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz Ivy.4.Ever #37596 üzenetére
"Ti mit ajánlanátok?"
azt hogy gyűjts még hozzá 20k-t
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
nagyúr
válasz Ivy.4.Ever #37598 üzenetére
igen és itt 50k-nál akár a 23"-os változat is szóba jöhet
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
KAMELOT
titán
válasz Ivy.4.Ever #37596 üzenetére
A szemed végett még gyűjts +20K-t ahogy írta a kolléga és DELL 23" IPS-t tessék vásárolni.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- E-roller topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest