Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brekk
addikt
válasz SchumiBácsi #59037 üzenetére
Amint lesz, lesz belőle nálunk. Ha tudok infót írok.
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
őstag
válasz SchumiBácsi #58938 üzenetére
Ha nem létszükséglet a magas frissítési frekvencia, akkor [ezekre] lehet számítani idén G-Sync támogatással.
Az a véleményem, hogy a legtöbb játékosnak a 60Hz is tökéletes, ha nem komoly szinten játszik gyors reakciókat igénylő, jellemzően FPS játékokkal. Persze a legjobb mint tudjuk a 144Hz, csak hardver legyen a talpán, ami meghajtja
[ Szerkesztve ]
"Less but better" - Dieter Rams
-
őstag
válasz SchumiBácsi #58936 üzenetére
Nem, Nvidiával nem megy a FreeSync. Tudod használni 144Hz-en meg minden, de a FreeSync az nem fog menni, csak Radeonnal.
Viszont jön hamarosan ugyan ez a monitor G-Sync verzióban: [Asus PG279Q]
"Less but better" - Dieter Rams
-
őstag
válasz SchumiBácsi #58612 üzenetére
Előtérbe hozom...
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
1 among many
tag
válasz SchumiBácsi #40048 üzenetére
Na, még egy "okos" előkerült. Az egész kommented arról szól, hogy neked nem számít. Akkor te ne foglalkozz vele. Nem okoskodj abban, amihez közöd nincsen. Ezt már lejátszottuk 1-2 napja más dilettánsokkal, nem kezdem veled előröl.
Én nem számoltam ki, pontosan hány fokot jelent a különbség, valszeg esetileg eltérő. De amit itt magyarázol, az olyan, mintha valaki egy F1 mérnöknek kezdené magyarázni, hogy a spoiler-en 5 fok nem számít, ne foglalkozzon már vele, neki sem számít az az 5 fok a deszkán, amit ladája farára ragasztott epokittal, 5 kok ide-oda, hozza a 110-et lejtőn, a szőlőből hazafelé.
Aki elolvassa, mi a különbség, majd eldönti, neki mi számít és mi nem.
Aki akár csak hobbiszinten versenyképes akar lenni multiban, annak számít.Tömören: Ne bagatellizáljon, vezessen félre senki másokat, csak mert neki valami nem számít! Foglalkozzon mindenki azzal, amihez ért, amit lényegesnek tart!
-
Isual
veterán
válasz SchumiBácsi #40055 üzenetére
Klassz nagyon a környezet, igazi felüdülés ilyet látni, jöhet pár kép, örülnék neki. A tesztre meg csak biztatni tudlak, valahol el kell ezt kezdeni, első ilyen jellegű írásomat én is saját monitorról készítettem, s mindig jól jön ezekről egy ízléses bemutató.
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Teaway
veterán
válasz SchumiBácsi #40050 üzenetére
Végre egy olyan naptár, ahol nem szőkék a lányok
Nincs itthon csokid??
-
Kuruc2
senior tag
válasz SchumiBácsi #40050 üzenetére
Ez tutira kikapcsolt monitor.
(Henk: nyelvtankönyvön is gondolkozz előtte. )
[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------
-
< CyberBob >
őstag
válasz SchumiBácsi #39118 üzenetére
Na igen, nagyon komoly összegeket lehet spórolni egy ledes monitor fényerő szabályozásán.
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
< CyberBob >
őstag
válasz SchumiBácsi #39109 üzenetére
Azért abban igaza van, hogy a fényerő csökkentéssel a színek élénksége is csökken. Ebben is jobb volt a csöves világítás.
-
Casanova*
veterán
válasz SchumiBácsi #39107 üzenetére
szerintem a P2214H,P2314H monitorok is képesek 72-75H-re ezzel a moddolt driverrel. ugyanaz az elektronika van benne. akinek P22 vagy P23 monitora van,az kipróbálhatná! az is lehet a 100hz-ét is tudják!
[ Szerkesztve ]
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
KAMELOT
titán
válasz SchumiBácsi #38970 üzenetére
Nálam is szintén 80-100cm-ről jó a 24". Nekem a monitor pont egyvonalban van a fejem magasságával.
Max 72hz bőven elég mindenre. Nekem fontosabb a kép minősée és amit tud a monitor mint az, hogy most nekem X hz mennyen a monitor.
Kolléga inkább fektethetne nagyobb hangsúlyt a képminőségre!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Casanova*
veterán
válasz SchumiBácsi #38959 üzenetére
akkor nem értem mire a sok 60Hz-és monitor? miért nem 100Hz-és monitorokat csinálnak? nem tudom milyen lehet 100Hz-én codozni... jobban adja a fejeseket 100Hz-én?
[ Szerkesztve ]
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
phoenix1989
őstag
válasz SchumiBácsi #38363 üzenetére
NÁLAD KÉK NÁLAM NARANCS
-
phoenix1989
őstag
válasz SchumiBácsi #38363 üzenetére
Mielőtt kórházba kerülsz. Hűha. Ha sikerül odajuttatnod grat :-P
-
KAMELOT
titán
válasz SchumiBácsi #37566 üzenetére
Igen ezeket én is úgy tudom nem PWM-sek.
(#37568) stranger28: Megvárok még pár szavazatot, aztán döntök!
(#37569) Konflikt: Persze tudom, azért kérdeztem tőled. Mert ha beállítod a monitort akkor más lesz a fogyasztása. Nálam is 24W van megadva, beállítás után 20W.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
stranger28
addikt
válasz SchumiBácsi #37564 üzenetére
Erre írta, hogy az érzékeny szeműeknek számít ez, nem pedig mindenkinek. Nekem például teljesen lényegtelen, hogy PWM vagy sem. Inkább a fényerő, ami gyilkol, főleg este.
(#37565) KAMELOT: Én a HM-et venném, tekintve, hogy olcsóbb, neked pedig nem kell a + gamut. Valamivel jobb az AG is.
Fogyasztás meg egy vicc, az U2711 mérve 60-at kér.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz SchumiBácsi #37557 üzenetére
Aha akkor azért érdekes nekem ez a monitor. Sokáig 70-es fényerőn használtam. Aztán 1 hónapra áttettem 60-ra és akkor már elég xar volt nézni. MOst visszatettem 70-re és okés a szememnek. Így ha nagyobb fényerőn használom akkor elvileg okés a szemnek vagy mindenképpen váltsak monitort? Viszont ha váltani kéne, akkor csak ezek jöhetnek szóba.
DELL U2713HM.....536euro 3 év gari 42W fogyasztás
DELL U2713H........750euro 3 év gari 60W fogyasztás
DELL U2711...........768euro 4 év gari 113W fogyasztás
Ebből melyik lenne a legjobb választás? Köszi!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Freiherr
őstag
válasz SchumiBácsi #37559 üzenetére
A konfigodban szereplő DELL U2412M?Az elvileg PWM free,akkor ez tényleg érdekes.
A Monitorguru-tól már vettem egy U2312HM-t bekalibrálva,pikk-pakk ment a dolog,úgyhogy ezt leszámítva jó tapasztalatom volt velük,lehet teszek majd még egy próbát.Back to the future
-
Freiherr
őstag
válasz SchumiBácsi #37557 üzenetére
Ühüm...én e-mail-ben is,meg a PH-s hírdetésben is érdeklődtem tőlük PWM-ről monitorvásárlás kapcsán,persze választ nem kaptam,szóval óvatosan ezekkel a kijelentésekkel.Ez nem üzletrontás,csak leírtam a tapasztalataimat.
Back to the future
-
KAMELOT
titán
válasz SchumiBácsi #37531 üzenetére
BENQ G2420HDBL....hogy most honnét tudom meg, hogy PWM vagy nem, azt nem tudom?! Pontosan 3 éve vettem. 2010. szept.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz SchumiBácsi #37233 üzenetére
Mik azok a villanyoszlopok?
-
Kuruc2
senior tag
válasz SchumiBácsi #37237 üzenetére
Én megbolondulnék a sok led-től. Még ez az óriás piros állapotjelző is megöl az lg-mnél.
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------
-
KAMELOT
titán
Már csak a kábelok hiányoznak a két pózna között!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
gyilkos répa
tag
a fotó előtti hozzászólás és a fotós post közt eltelt másfél óra gondolom a rendrakáshoz kellett
látszik a glow, de a 2413 esetében tapasztalhatónál sokkal barátibb azért. a 2413h is jobb e téren, mint a drágább modell. vicces...
-
PNP
őstag
-
őstag
válasz SchumiBácsi #37232 üzenetére
Na volt kedvem fotózni.
A fotóbeállítások a valóságnak 99% megfelelnek. Az U2412M glow nálam ilyen. +1 bónusz suna
-
SRII
őstag
válasz SchumiBácsi #37107 üzenetére
szia! nincs , elvitték előlem, pedig kell még egy
de se baj ....
Más............
Dell E2414H Monitor
erről van valami tapasztalat, el indította a dell az olcsó 24" moncsit? akkor már lehetne ips is ! vagy nem is olyan szőrnyű az a TN? ahogy olvasom idei gyártmány a típus, és az ára eléggé kecsegtető......[link]dell monitor olcsón[ Szerkesztve ]
Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
El Kebir
őstag
válasz SchumiBácsi #37107 üzenetére
az 400Hz lesz, négy vonal az négy vonal...a 0%-os képeden egyértelmű, vagy állítsd be 1/50 vagy 1/25-re a fénygépezőgépet, akkor több "vonalad" lesz... (abból jobban számolható lesz, ha tényleg kevesebb, azoknál páratlan vonalszámot kellene kapjál)
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
bl0ck
tag
válasz SchumiBácsi #37074 üzenetére
Köszöntem.
A garanciát azt vágom, hogy miként működik, de köszönöm az információt.
Szóval, szakügyileg, ha jól értem, akkor az adott cég egy programmal kalibrálja be helyes szín értékeket, s aztán küldik el, ha úgy kérem.Magyarul akkor az megér annyit. Már csak arra lennék kíváncsi, hogy a monitor is ér annyit?
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz SchumiBácsi #37031 üzenetére
Én már több privit írtam Old_artist-nak az ügyben, azt mondta folyamatban van a dolog. Lehet, hogy érdemes lenne valami módon tartani egy igényfelmérést, mert azért szerintem nekik mindenképp kockázatos válallkozás lenne, jó lenne tudni, mekkora rá a kereslet. Alig tudni valamit ezekről a monitorokról, és az eBay-es árukat nézve az sem biztos, hogy sokat el tudnának belőle adni. Nyilván aki tőlük venné, szeretne rá garanciát kapni, amihez meg ugye vissza kéne küldözgetni a hibás példányokat Koreába... De azt örömmel látom, hogy mást is izgat a dolog. Te habozás nélkül kifizetnél érte valami nagyságrendben hasonló összeget, mint amiért eBay-en adják? A pixelgari nélküli (elég "elnéző" pixelgaris) 132.000 Ft körül megy jelenleg, a "pixel perfect" kivitel meg 176.000 környékén. Én is nagyon régóta szemezgetek vele, de azért jó sok pénz egy "Yamakashi" márkájú monitorért, nem hiszem hogy huszasával vinnék őket havi szinten... Remélem azért lesz belőle valami. Annak idején a Green monitorok is "noname"-nek tűnhettek, azok is Ázsiából jöttek, azt se adták azért éppenséggel ingyen, de mégis jó lehetett a fogadtatása a hazai piacon, ahogy az akkori pH-s véleményekre visszaemlékszem. Én is boldog tulaja voltam egy Green monitornak majnem két évig, és a mai napig meglenne a birtokomban, ha lett volna rajta normális fényerőszabályozás...
[ Szerkesztve ]
-
< CyberBob >
őstag
válasz SchumiBácsi #37009 üzenetére
Engem meg az érdekelne, hogy mikor lesznek már normális színek. Persze vannak széles színterű monitorok többszörös árért, de nem kéne már extrának lennie. Szóval lenne mit fejleszteni a méret és felbontás mellett is.
-
őstag
válasz SchumiBácsi #36725 üzenetére
Jaaa, a derítés alatt értem azt hogy a monitor mögötti területet, megvilágítod.
-
lilp
tag
válasz SchumiBácsi #36700 üzenetére
köszönöm, de ez sajnos nem a sikeren múlik - persze részben igen - hanem főleg az egyéni sejt-reagáláson...
nem akarok én gépezni műtét után, még a fél éven át hordandó uv szemüveget is hordanám egy évig...
a többiből nem sokat veszek ki, bár sejtegetem...
viszont ha ennyire elmélyültél: ez a félórát bámulom a monitort és már érzem, hogy száraz, fáradt a szemem; és érzem/látom, hogy valami vibrál ezen a szaron (pwm), ez megszűnik, ha pl a schawo által ajánlott dell u2312hm monitort megveszem?!bár nincs tabletem, se okostellám, de ott is érzem pár perc után a szemfáradást...(nem tudom van-e ott pwm, vagy a parányi kijelzőt bámulni folyamatosan, szemmozgás nélkül tesz-e be a szememnek)
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz SchumiBácsi #36562 üzenetére
"120Hz-en szvsz nem adja ki annyira magát a 120/240fps különbsége, mint 60Hz-en. Azért mégiscsak fele idő alatt frissül a monitor."
-I have no more questions.
-
El Kebir
őstag
válasz SchumiBácsi #36577 üzenetére
"max20%"
Oké, rendben. Ha még egy napig vitázunk rajta, akkor eljuthatunk a 30-40%-hoz, vagy még két napot, úgy esetleg a fölé is mehetünk... (komolytalan és nevetséges amit csinálsz, 5-10%-ról indultál és gyors szemmel, most meg már a képtörésből látod, amihez nem kell "gyors" szem, és 20% pontosan... mondom én hogy csak mese, azt lehet így szövögetni)
-
El Kebir
őstag
válasz SchumiBácsi #36574 üzenetére
bele hát, ha neked csak ennyi jött le belőle... és ettől még a meséd nem lesz hihető...
tisztára mint a gémer huszárok, akik az 1ms meg a 2ms gtg válaszidő között is "látnak" különbséget...
-
El Kebir
őstag
válasz SchumiBácsi #36572 üzenetére
"mondjuk 180 +-15%"
ne kezd megint a hülyeséged, 120-180fps között a képtörésből 60Hz képfrissítés mellett csak 0-50% hibával tudod megmondani, ez már csak matek... a 15%-od nevetséges...
ez meg itt nem a mesedélután, hogy meséket írkálj...
-
stranger28
addikt
válasz SchumiBácsi #36568 üzenetére
Igen. De te ezt írtad:
"A szemünk se mind egyforma. Nekem sztem jó és gyors szemem van.
Frameszámláló nélkül 5-10% diffivel általában megmondom mennyivel megy egy játék 300fps-ig."Erre ragáltam. Nem láthatod, mindegy, hogy van Vsync épp vagy sem, mert a monitor 60-at tud kilökni.
-
stranger28
addikt
válasz SchumiBácsi #36555 üzenetére
Nem a képi változást látod, mivel az lehetetlen, ha 60-ig követi le a monitor az FPS-ed. Ha látod, akkor az más miatt van, próbáld egyéb játékban. De már írták előttem is.
[ Szerkesztve ]
-
El Kebir
őstag
válasz SchumiBácsi #36559 üzenetére
"Továbbra is tatrom az álláspontomat hogy ha úgy nézem megközelítőleg megtudom mondani mennyi az fps, ha nem is10, akkor 15 % a tévedéssel."
...akkor kitartás! :LOL:
(#36561) madgie
hát ez az, de itt látásról lenne szó nem a kép- és programozási hibákból kikövetkeztetésről... ezért nevetséges a fenti dolog... szvsz örülhetne már annak is, ha látni tudná a különbséget 200, 250, 300fps között...
[ Szerkesztve ]
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz SchumiBácsi #36559 üzenetére
Egyet nem értek. Ha ilyen gyors szemed van, hogyan mondhattál le a 120Hz-es monitorról?
Én a 120Hz-es monitoron is alig látok különbséget (sőt nem is vagyok biztos benne, hogy látok különbséget) a fix 120fps és a fix 240fps közt. De ennek ellenére nem bírnám a q3 motorú kis játékomat 60Hz-en játszani, sőt, el tudnék képzelni 240Hz-es monitort is a 120Hz-es helyére, úgy már egész biztos látnám a különbséget 120fps és 240fps közt... -
gregus021
tag
válasz SchumiBácsi #36555 üzenetére
A játék futhat 5000fps-sel is, de amíg a monitor képfrissítése 60Hz addig 60x fog változni a kép másodpercenként, tehát te maximum csak 60 képkockát láthatsz.
[ Szerkesztve ]
-
El Kebir
őstag
válasz SchumiBácsi #36550 üzenetére
"Nekem sztem jó és gyors szemem van.
Frameszámláló nélkül 5-10% diffivel általában megmondom mennyivel megy egy játék 300fps-ig."de csak ha nincs a közelben kryptonit...
Na meg milyen monitoron nézted? ...hiszen 200Hz felett még a crt-k se nagyon mennek... így nem is láthattál soha 200-300fps-t... (jó vicc, hogy a nem is látott dolgot megtippeled 5-10% hibával )
Én azt még elhiszem, hogy tényleg zavar a pwm-es szabályzás, de azt nem értem, minek kell ehhez mesét gyártani... (és etetni a jónépet, hogy máskor mástól is ilyesmiket lehessen majd olvasni...)
-
titán
válasz SchumiBácsi #36448 üzenetére
Nekem is pwmes van, látom, de jól elvagyok vele, viszont megőrülnék, ha nagy fényerőn kéne néznem. Ez a pwm túllihegés kifejezetten röhejes.
(#36449) privacy99
Ugyanmár, az emberek 99.9%-a pwm-es monitort használ.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
privacy99
senior tag
válasz SchumiBácsi #36448 üzenetére
Ha órákon keresztüli nézés után sincs semmi fejfájásom, szemfáradtság, akkor pwm menteset vettem tegnap? (U2412M)
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz SchumiBácsi #36333 üzenetére
Nyugdíjas (oázis) írta, hogy holnap meglesi, tőle várd az infót.
-
vond
MODERÁTOR
válasz SchumiBácsi #36319 üzenetére
Na ez qrva érdekes...
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
titán
-
superg
senior tag
válasz SchumiBácsi #36311 üzenetére
Néz már meg milyen rev a tied.Monitor hátulján a cimkén van.
old artis szerint A06 és A00 -nak mentesnek kéne lennie. -
vond
MODERÁTOR
válasz SchumiBácsi #36311 üzenetére
Az új gyártású (újrakezdett, idei) Rev.A00-ások már PWM nélküliek... Ha használtad volna a keresőt, könnyen rájöttél volna...
Azért hirdeti a 'Guru no PWM-esként, mert náluk már csak olyat kapni, csakúgy, mint az Oázisban...
Nem hiába írjuk le itt (is) ezerszer, hogy olyan boltból vegyétek a monitort, ahol értenek is hozzá... Szóltál volna (vagy utasítottad volna őket ), hogy no PWM-eset kérsz, és olyat is kaptál volna...
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz SchumiBácsi #36309 üzenetére
Ez biza PWM, nem vitás.
Revízió függő. Van belőle PWM-es is, meg PWM-mentes is. Vannak itt néhányan, akik fejből tudják, mely "rev" kiadások mennek PWM nélkül, remélem hamarosan elmondják Neked, én most lusta vagyok utána keresni. Honnan rendelted a monitort?[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz SchumiBácsi #36308 üzenetére
Játékokban nem szembetűnő a jelenség, de bizonyos esetekben észreveszem. Pölö töltőképernyőn amikor nézegetek balra jobbra, és ahogy ugrik a szemem, tökre olyan mint ha CRT-t néznék. Meg mint ha nem is esne jól nézni a monitort. -.-
-
Phvhun
őstag
válasz SchumiBácsi #36158 üzenetére
Ez borzasztó rossz hasonlat. Egyáltalán nem a válaszidő és a reakcióidő a probléma.
A látásod "sebessége" olyan nagy, hogy simán látni lehet mondjuk egy 24 és egy 60 fps-el vetített film közti különbséget. A kettő sebesség képkockák közötti szüneteinek a különbsége 25 miliszekundum. Ez meg egy átlagosnak mondható inputlagnak felel meg. Ergo észre lehet venni az inputlagot. A legjobban akkor jön, elő, amikor a legidegesítőbb: Ha fps játékban forogsz. Érezhetően később fog reagálni a játék a hirtelen fordulásokkor.[ Szerkesztve ]
-
stranger28
addikt
válasz SchumiBácsi #36158 üzenetére
Az emberi hülyeségben van a legnagyobb pénz.
-
SRII
őstag
válasz SchumiBácsi #36125 üzenetére
oh azt el felejtettem írni tényleg hogy 16:10 1920x1080 hogy is néz ki.
Zimmy88: jogos, ki tudja hátha rá kényszerülök , vagy soha nem lehet tudni, ezért is kérdeztem hogy is nézhet ki 16:10 1920x1080.
köszi a válaszokat.
Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
SaGaIn
senior tag
válasz SchumiBácsi #36114 üzenetére
Ilyenkor sajnálom hogy nem vagyok Pesti nem tudom csak úgy visszavinni ha valami nem tetszik vagy nem úgy működik ahogy elképzeltem.
Sajnos itt Szombathelyen az van meghozza a futár olyan amilyen mert utána küldethetném viszsa futárral plusz költségen 3-4nap azt meg még problémáznának hogy biztos szállításkor... meg legalább egy hét mire küldenek másikat plusz lehet az meg nem annyiba kerül hanem több/kevesebb.
Az meg hoyg megvétel előtt megnézzem élőben működés közben esélytelen itt.
Szóval nagy macera. Mediamarkba meg teszkoban csak a marha vesz monitort, álatlában kifutó szériák vannak csak és azok is drágábbak mint bárhol máshol netről rendelve.egyébként fenntebb leírtam egy két számomra fontos kérdést ha valaki a kívánt információ birtokában van segítene ebben?
Már googlizam eleget de csak egy tesztet találtam angolul ami pozitív volt meg egyet németül de azt meg nem értettem metrt nem tudok németül. A pwm kérdésre egyk sem tért ki meg arra sem hogy ezek most akkor külön típusok vagy nem (fentebb részleteztem a kérdéskört)
[ Szerkesztve ]
"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.
-
titán
-
stranger28
addikt
válasz SchumiBácsi #36101 üzenetére
Kérjél róla videót is, ha már úgyis te vagy a főnök. Akadnak olyan debil munkaerők, hogy azok fel se fogják mit akarnak csinálni.
-
superg
senior tag
válasz SchumiBácsi #36096 üzenetére
99,99% hogy pwm-es.Asus olyan mint pl az lg nem láttam még pwm free monitort tőlük.
kivéve eztPa249Q[ Szerkesztve ]
-
stranger28
addikt
válasz SchumiBácsi #36096 üzenetére
Nincs róla információ az interneten, nem tudom mekkora csodát vársz tőlünk, de szerintem túl nagyot.
Egy megoldás van: megnézed élőben és megcsinálod a tollas tesztet például. Vagy nem szarakodsz tovább és veszel egy bevált monitort...
-
SaGaIn
senior tag
válasz SchumiBácsi #36090 üzenetére
Hali!
És a szoftware-es csökkentést szerinted a hardver hogy oldja meg?... csak gondolkodj
Ez olyan mint hogy ha harveresen csutkára tekered a hagszórót és szoftveresen veszed lejjebb (eltekintve az analóg zajtól stb.)
A zene így is úgyis azért lesz halkabb mert membrán kevesebb ampitúdóval rezeg.
Ráadásul sokkal rosszabb lesz a képminőség
[ Szerkesztve ]
"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.
-
korcsi
veterán
Szerintem akkor már a 100%-os fényerő és napszemüveg páros a nyerő.
A kontrasztot nagyon lecsökkenti a javaslatod.[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
titán
A képminősége lesz borzasztó. A fogyasztása is maximális lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
-
stranger28
addikt
válasz SchumiBácsi #36015 üzenetére
Nem nagyon említi egyik felhasználója sem, pedig kérdezgetik az emberek, hogy ceruzás teszt, stb. van-e. Normális teszt keine. Szerintem PWM lesz, van rá egy nyakam. Annyit tudok erre mondani, hogy 8 napig elállhatsz.
Viszont a 3D-ről írják páran neweggen, meg egy topikjában, hogy nem esett le az álluk tőle, szóval, ha emiatt a fícsör miatt erőlteted kicsit, lehet elgondolkoznék.
[ Szerkesztve ]
-
I3EI\ICE
aktív tag
válasz SchumiBácsi #35943 üzenetére
Mivel felmerült a lehetőségek közt az Asus VG278HE, erről elmondanám a véleményem, mert volt ilyenem pár hétig. Külön (másodlagos) gamer monitornak nagyon jó. A 144Hz, az ehhez szinkronizált PWM fényerőszabályozás, az alacsony input lag együtt gyakorlatilag olyan élményt adnak, mintha egy hatalmas CRT-n játszana az ember FullHD-ben. Nagyon "hatékony" kijelző, ha a legjobbat akarod kihozni Magadból valamilyen gyors lövöldözős játékban. Viszont elsődleges monitornak nagyon nem ajánlanám. Kalibrálás nélkül borzalmasan torzak a színei, meg valahogy a nagy pixelméret problémaköre is jobban kiütközött rajta nálam, mint más 27-es FullHD monitoron (gondolom a pixelek közti hézagok nagyobbak)... No meg az alacsony frekvenciájú PWM, amihez ráadásul jó erős háttérvilágítást párosítottak, ami miatt minimum körüli fényerőn kell használni, ahol meg ugye jobban megmutatkozik a PWM hátránya...
Szóval a "jó monitort akarok nézni legalább 3évig." elvárást -szvsz- garantáltan nem teljesítené elsődleges monitorként.
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz SchumiBácsi #35943 üzenetére
Tetszik a hozzáállásod!
-
titán
-
emiki6
veterán
válasz SchumiBácsi #35933 üzenetére
Velem is mindig ez van... Sokszor kigondolok valamit, majd elkezdek itt olvasgatni, összezavarodom, gondolkodom, hogy mi legyen, majd megint kigondolok valami... Általában a 3-4. kigondolás szokott nekem jó lenni.
Schavo: várom a leírást. Kíváncsi leszek mit is kellene csinálnom.
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
titán
válasz SchumiBácsi #35933 üzenetére
Már párszor le lett írva, hogy 27"-ban nagyon rossz választás a TN, de ha te ragaszkodsz, ám legyen, én Poncius Pilátust játszok.
Asus:
VG27AH
VG278HE
Acer:
HN274evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Isual
veterán
válasz SchumiBácsi #35868 üzenetére
ASUS valszeg PWM-es.
-
őstag
válasz SchumiBácsi #35861 üzenetére
Időközben túrom a netet mint a dózer.
A Dell S2740L tükröződése botrányosnak tűnik így kiesett.
Már csak az Asus VG27AH (ami szintén tükröződik, de úgy látom nem annyira mint a DELL) illetve a Dell UltraSharp U2412M jöhet szóba.
Valahol itt a fórumon olvastam még egy LCD-vel kapcsolatos dologról, ez a PWM.Az DELL U2412M-ben nincs ez a monitorguru-n külön ki is van emelve.
Az Asus VG27AH kapcsolatban erről még infót nem találtam. Ha valaki megtudná mondani azt nagyon megköszönném, tulajdonképp már ezután vásárolom is meg azt amelyik nyer D.Válasz sürgős, és előköszi!
-
CYBERIA
senior tag
válasz SchumiBácsi #35806 üzenetére
Hátrébb tolod egy 10 centivel, és akkor ott vagy a 0,3 mm-rel, mint a másiknál a 0,27-tel.
Amúgy én a DELL-t venném.APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
őstag
válasz SchumiBácsi #35826 üzenetére
Időközben találtam 1 lehetséges megoldást:
Asus VG27AH 27" 3D LED LCD, ugyan tükröződik sajnos de egy rovarcsapda UV fényében csak nem látom a tükörképemet rajta majd este. Délután meg lejön a redőny legfeljebb az ablakra. A hátam mögötti LED-eket meg megoldom valahogy. De ah minden kötél szakad akkor visszaküldöm, és lesz a 24" DELL.
A kérdés lényege így már csak az hogy akinek van mennyire elégedett ezzel a monitorral?
IPS panel lévén gondolom a teteje nem sötétebb. A húzásra lennék még kíváncsi, bár a Samsung 226CW-nél lehet hogy ma már csak jobb van. Választ előköszi!IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
vond
MODERÁTOR
válasz SchumiBácsi #35724 üzenetére
A 2412-es tökéletes választás. Ez egy nagyon jól eltalált monitor. Főleg az újabb darabok.
Vedd olyan helyen, ahol ezzel tisztában vannak, és amúgy is ez a fő profiljuk, szóval értenek hozzá (pl.1 / pl.2), és kérj hozzá pixelgarancia+kalibrálás csomagot pár ezresért. Egyébként is ajánlott kalibrálni, de így, hogy fontos a minél jobb színhelyesség, egyenesen kötelező (mondjuk gyárilag is leverné a 226CW-t, mint vak a poharat).
S azért nagyobb lesz ám, mint a mostani, fizikailag és felbontásban is. A pixelek kicsit kisebbek lesznek, mint a mostanin, de egyáltalán nem zavaróan.
Nem írtál keretet, s azt sem, hogy esetleg használtat, vagy ilyen "kamionról lepottyant" példányokat is vennél. Ha igen, akkor nézz szét hardveraprón, vannak fent nagyon jó Dell IPS-ek, brutál jó árakon...
Jahhh igen, az S2740L tényleg egy tükör...
-
titán
Az S-es Dellek mind tükröződnek. Az U2412M jó választás.
-
stranger28
addikt
Egy összefoglalót nézz át.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Filmvilág
- DIGI internet
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Apple Studio Display 27" 5K - Csak 1db!
- SAMSUNG LC32G75TQSRXEN ODESSY G7 GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LC34J791WTRXEN ) 34" THUNDERBOLT WQHD ÍVELT MONITOR! AKCIÓ+
- SAMSUNG LU32R591CWRXEN 32 " 4K GAMER MONITOR! AKCIÓ!
- LG Ultragear 27GN950-B - 27" UHD 4K 3840x2160 / NANO IPS 1MS /144Hz (OC 160Hz) / G-Sync - 1 ÉV Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest