Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz schawo #38900 üzenetére
igen igazad van, közben nézelődtem teszteket és gyorsabbak az új dell ipsek a va panelosoknál
mivel jobb az ips a tn nél gyakorlatban?
a betekintési szög annyira nem izgat
pontosan mit takarnak a jelölések a dellnél?
az átmérőre vonatkozón kívül persze
mi az utolsó két szám?még a villódzásmentesség után túrok, és úgy tűnik hogy az új dellek mind mentesek, de nem vagyok benne biztos, mármint talán a 13 és 14 végűek
[link]triluan:kösz, asust annyira nem akarnék
[ Szerkesztve ]
-
triluan
tag
válasz jim bcs #38903 üzenetére
"Álltalános pc(pdf, táblázat, net, tv hasonlók) és játék, ezekre kell.
Pc megy rá amiből esetleg néha jöhetne hang is inkább digitális módon, hogy ne kelljen állandóan nagy erősítőt használni, pl tvhez.)
Néha laptop ezért kell a d-sub
Esetleg settopbox ami hdmi-s, és majd konzol ami szintén hdmi-s."Én ezt erre írtam(hdmi,beépített hangszóró).
Akkor ezek :
Dell 2740l
Dell P2714H
Lg ips277L
Lg27ea63v-p[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek egy Dell 27"-os (1920x1080) monitoron mivel lehetne kicsit élesíteni a betűkön?
Mert a háttérkép éles,de a betűk - akár netezés közben,akár win intézőben,vagy akár az asztalon - kicsit "homályosnak" (élettelennek) tűnnek! Csak hogy érzékeltetni tudjam mire gondolok,olyan mintha az élsimítás nem lenne bekapcsolva...Probáltam lefotózni,de nem tudom mi látszik belőle:
Köszönöm ha valaki tud segíteni!
[ Szerkesztve ]
-
El Kebir
őstag
válasz Howkeddlee #38906 üzenetére
"mintha az élsimítás nem lenne bekapcsolva..."
ha zavar, akkor kapcsold ki a windowsban a betűk (él)simítását. (az élsimítás okoz életlen betűket, esetleg még a monitorban a "sharpness" , "éljavítás", beállításával lehet játszadozni)
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
senior tag
-
törölt tag
válasz triluan #38904 üzenetére
Igen ez a Dell S2740L elég jónak tűnik, de ha nincs keményített felület akkor ez sérülékeny lenne?
Ez nem valami jó hír plusz erre nincs pixel gari, és a legdurvább hogy tükröződik a kijelző, ami gáz.Közben feltettem a listára a p2414h -t lehet hogy ez lenne a legjobb, de nem tudom nem lesz a gond a hdmi hiánya, biztosra akarok menni.
Még majd átnézem az lg-ket, köszi!
Egyenlőre ez lett a listám:
Dell P2414H
S2740LBenq GW2760HS
RL2455HM[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz schawo #38910 üzenetére
úgy vagyok különben az lg-vel hogy volt már olyanom marha drága volt(kiló fölött 17-es) és nem ért annyit
kaptam hozzá kalibráló szovtvert meg kártyát, de nem volt érdemes használni
fakó és lassú volt
aztán késöbb vettem egy annál olcsóbb(kevesebbel kiló alatt), de amúgy drága samut ami jó gyors volt hozzá képest volt abban volt magic bird és ló salakot se ért, kikapcsolva kontraszot visszavéve jó
öcsémnek vettem(ő fizette) egy dellt és annak egészen jó színei voltak
benq vetitőm(már jó régen) van tök jó színei vannak
lcd-k elött eizo ctr-t használtam[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
Samsung S27A950D 3D monitor mennyire számít jónak a mai monitorok között?
Főleg játékra egy 7850-es vg-val meghajtva?
Ebben az árkategóriában van jobb vétel,esetleg ajánlanátok?
Főleg CS S-re használnám... -
törölt tag
válasz #67688960 #38911 üzenetére
amúgy a samum meg úgy gyors hogy túlvezérel rendesen, ezért ha nem játszom van hogy kikapcsolom pl. fórumhoz az rta-t de ez úgy van megcsinálva hogy ha kikapcsolom a monitort visszateszi az rta-t a bekapcsolásnál
örülök neki rendesentobias40: van cs-s monitor a benq-nak ha próba nyomod, vagy asussal nyomják a versenyeken ha igaz
én azzal szoktam ami van, meg az öcsém is[ Szerkesztve ]
-
atish15
aktív tag
Szeretnék monitort cserélni. Két dell maradt a kalapban. U2312hm és P2314h. Tudnátok pro és kontra érveket mondani ami segítene?
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Valaki tud valamit a Samsung S27A850T-ről? Elvileg LED PLS panel van benne, erről még sose hallottam"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
KAMELOT
titán
-
tobias40
veterán
válasz KAMELOT #38923 üzenetére
Én nem akarok 3D-ben játszani csak 100 vagy 120Hz-en szeretném hajtani a monitort ha ez lehetséges...(CSS-ben nem is lehet vagy igen?)Vagy ez csak 3D-ben lehetséges?
GIGA MA790XT UD4PE alaplap 965BE proci 3,2-n hajtva,és 4 giga ram 1600-n, ez van most a gépemben a 7850 melett![ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz tobias40 #38924 üzenetére
Én úgy tudom 120hz csak 3D-ben megy. 2D-ben max 72hz.
1.3D monitor elég drága
2. kell hozzá szemüveg ami szintén drága
3. NV kártya kéne
4. CSS nemtudom megy e 3D-ben. De ha még jó a szemed akkor ne rontsd el ilyen nulla 3D monitorral.[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
tobias40
veterán
válasz KAMELOT #38925 üzenetére
SAMU2270HD monitorom van jelenleg,ezt érdemes emiatt lecserélni jobbra,nagyobbra?
Mármint a CSS miatt,képminőség ,élvezet stb...
Tehát akkor a 100Hz azt felejtsem el ebben az esetben?
Ja és a CSS megy 3D-ben,ha igen akkor kinek van róla tapasztalata?De ahhoz már gondolom a konfigom is kevés lenne,ugye?
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz KAMELOT #38925 üzenetére
Akkor marad a jelenlegi felállás ami bőven elég a CSS-hez stabil 200-400 fps-hez(szinte minden high-on és részletes képsimításokkal),csak gondoltam lehetne nagyobb monitor és nagyobb frissítéssel!
Esetleg 24-27"-ban tudnál ajánlani ami már komoly előre lépés lenne a jelenlegi monitoromhoz képest?[ Szerkesztve ]
-
schulc99
aktív tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Ezek közül melyiket érdemesebb megvenni.- Samsung SyncMater SA200 ( 11 000 )
- Fujitsu Amilo LL 3190W wide ( 12 000 )Az előéletről nem sokat tudni sajnos.
A monitort általános célokra használnám (film, böngészés, néha régebbi játékok pl. Stalker)Sajnos szűkös a keret, de a mostani monitor bevégezte.
Köszönöm a segítséget.
Sokaknak fáj az intelligencia. Akinek ilyen fájdalma van az kerüljön, ha kérhetem. (A 99 NE tévesszen meg, nem a születési évem!)
-
törölt tag
válasz tobias40 #38926 üzenetére
Benq XL2720T XL2420T/XL2420TX
BenQ XL2420T tesztazt hogy érdemes-e cserélned, vagy csak ablakon kidobott pénz azt nem tudom
én is csak kérdezősködni jöttem[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
igazából én is örűlnék egy 100Hz feletti 2d-s monitornak ami 24-27 col
de kiló felett nem fogok kiadni érte
inkább keresek egy használhatót, sokat nem akarok rá költeni olyat úgyse kapok ami kellenecsinálhatnának egy 25-26 colos 1920x1080-as 120~ Hz-est, 1 d-sub, 1dvi, 2x hdmi, 1display porttal
2-4 usb vel, hang ki-bemenettel, és két beépített hangszóróval, választható automata fényerővel, nem szaggatott háttérvilágítással, állítható magassággal, jobbra balra forgathatósággal, érintő gombokkal, matt, keményített bevonattal, kilóért
a panel(na itt kezdődnek a bibik) a lehető leggyorsabb legyen, a legjobb kontraszttalúgy látszik a tesztekből hogy az ips laggra jobban összehozható, meg talán utánhúzásra is, mint bármi eddigi,
de a va-nak jobb a kontrasztja
végül is ami lenyomja sebességben a tn-panelt az a nyerő, szerintem[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Oled monitorok mikorra várhatóak?
-
utgyuru
aktív tag
Mi a különbség a 21,5" és a 22"-os monitorok között? Aqua-nál pl a 21,5"-os kategóriát nézem, és ott már 22"-nak írja őket. És az "alapból" 22"-esek miért drágábbak?
-
schulc99
aktív tag
-
schulc99
aktív tag
válasz old_artist #38938 üzenetére
Rendben. Majd a vétel előtt kipróbálom és odafigyelek rá. Köszi.
Ezek szerint mindegy melyiket veszem meg?
Azt találtam a neten a Samsungról, hogy üzleti széria és led monitor. Ezek szerint tartósabb mint a Fujitsu?
Sajnos gyorsan kéne döntenem, de nem tudok dönteni.Sokaknak fáj az intelligencia. Akinek ilyen fájdalma van az kerüljön, ha kérhetem. (A 99 NE tévesszen meg, nem a születési évem!)
-
törölt tag
válasz tobias40 #38934 üzenetére
már nézegetem én is mert van 100 alatt is, de a 27colos se sokkal több
azért írtam hogy keress rá
googleval megtalálod álltalában amit akarsz, egyébként árgép jó gyüjtő árakat nézni, bár az ipon hiányzik a listájukról
a tiédnél annyiban jobb hogy nagyobb, van 120-144Hz, fps mód(nem tudom mennyit ér), nem vibrál a háttérfény, plusz csati, és kényelmi extrák(ha kell)
nézz körbe, szörnyű vagy kiirkálom, mert nézegetem ezeket is
tiéd
samukat még nem néztem de volt nekik is 120-as ami nem csak 3d-be ment annyin Samsung 2233RZ
BenQ XL2411T 79-97e árgép iponál nincs
BENQ XL2420T 112-124 árgép ipon
BENQ XL2420TX 128-157 árgép ipon
BenQ XL2720T 125-160e [árgép] ipon[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
kétségtelen hogy az új dell ips-ek nagyon jók(ha eltekintünk a 120Hz hiányától)
pl. U2412M, U2312HM
az U2312HM eléggé best buy gyanús
de én nem akarok 23-ast mert kényelmetlen a betűmérete, min. 24, vagy 22(de azt meg megint nem akarok, 27 meg lehet már sok)
nem könnyű manapság monitort venni[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz Casanova* #38943 üzenetére
150Hz-n használtam régen az crt monitort mert
úgyjobb volt, amikor megvettem az első lcd akkor jött a pofára esés hogy mekkora f.s, még filnézésre is sz.r volt nemhogy játszani
persze el lehet viselni mindent ha kell
frame limit miatt jó pl. ha van olyan cuccod amivel 60-75 fölé tudsz menni(nekem ez már annyira nem fontos, főleg ha esetleg megint lesz konzolom)
a lényeg hogy mindnél gyorsabb folyamatos képfutást kapjak
igazából és nem elméletit
majd elmegyek valahova és letesztelem, hogy mennyi pénzért mennyit vagyok hajlandó elviselni
ha elég jó az ips vagy az av megveszem, ha nem akkorlehethogy befigyel egy 120-as benq
vagy veszek egy olcsó 24-est és kivárok egy jobbra, pl. oledtobias40: közben találtam olyan infókat hogy némely ati driverben nincs vagy nem volt 120Hz, és van amelyik csak egy megjelenítőn megy, (persze duál dvi-d kell hozzá, de az nem volt nálam kérdés)
szóval érdemes utána nézni hogy nálad menne-e[ Szerkesztve ]
-
Casanova*
veterán
válasz #67688960 #38945 üzenetére
érdekes! még sose láttam 120-150hz-és monitort. laptopom max 60hz-ét tudja. semmi képmosódást nem láttam még fps játékon,filmen. szerintem észre sem venném a különbséget 60hz és 120hz közt. lehet ez parasztvakítás,hogy játékra 120hz monitor a jó. ott van U2312HM,ami tökéletes játékra is.
[ Szerkesztve ]
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
Casanova*
veterán
válasz #67688960 #38945 üzenetére
találtam egy videót. itt látni ám a különbséget. 144Hz vs 60Hz
[ Szerkesztve ]
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
törölt tag
válasz Casanova* #38948 üzenetére
egyszerűbb ha megráncigálod az ablakot
játék közben gyorsan történnek a dolgok, ha nem csak a megszokott helyekre lősz, ahova rejtőzhettek, vagy nem a világvégét vagy az ajtót lövöd non-stop, szeret az ember tisztán látni, az adrenalintól amúgy is gyorsabb vagy
de aztán lehet úgy is menni hogy ami mozdul azt lövöd, de akkor tuti a csapattársad lövöd majd többet, főleg ha csak egy mosódott pacát vesz ki az agyad, idó kell amig eldöntöd(akár tudat alatt, akár nem) hogy milyen ruha van rajta, és lehet hogy csak onnan tudod hogy kivel van[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Xbox Series X|S
- Formula-1
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- LG-27UP85NP 27 inch / UHD 4K monitor / IPS / VESA DisplayHDR 400 / USB Type-C / FreeSync
- Acer CB342CK 34 inch UW-QHD / IPS / 75 Hz / Freesync / 1 MS / Kibontott
- Samsung S22E450 monitor
- 27"-os monitorok számlával, garanciával! IPS FHD QHD! Dell, HP, Samsung
- 19"-24"-os monitorok nagy választékban számlával, garanciával! Dell, HP, Samsung, Lenovo
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest