Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
tulover
újonc
Sziasztok,
hálószobába és gyerekszobába szeretnénk klímát. Már eldöntöttük hogy Gree lesz.
De kellene egy kis segítség.
Gree comfort x vagy
Gree amber grey
a hangosabb?
Melyiket ajánlanátok?
köszi -
félisten
válasz Strezi #44107 üzenetére
Majd ha lesz rá módod oszd meg légy szíves a tapasztalataidat( akár már nyáron hűtés terén, hogy hátrány e hogy lent van) mert én is gondolkodom rajt, hogy a nappaliban ilyen parapet egységet rakok a Comforahoz, jó lenne olvasni róla mégis mit tud, miben látod előnyét- hátrányát.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
MC Pite
veterán
válasz MC Pite #43571 üzenetére
A ti tapasztalatitokból kiindulva: hova raknátok itt klímát, ha a konyha-nappalis elhelyezés csak a B terv lenne (hogy ne jöjjön ránk hideg levegő, főleg hogy födémen innen lévő gerendák akkor is hamar 'ledobják' a levegőt, ha vízszintesen van irányítva; még a szellőztető levegőjénél is érezni)?
Ha a B terv, ott is kérdés lehet, hogy hova lenne érdemesebb (pl asztal vonalába, a hűtő (szürke) fölé)?
Lightos hűtésre (27 alá nem szoktuk állítani ahol van klíma), illetve tartalék fűtésre használnánk. Minden jónak tűnő megoldás érdekel, egyszer akarom megcsináltatni, de akkor jóra. Szellőztetővel kombinálást már beszéltük, azt már ejtettem. Meg van már több olyan véleményt, hogy hogy nem lesz jó, de 1-2 olyan is jó lenne, ami jó lehet; had emésszem[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
válasz MC Pite #44109 üzenetére
Haladó szinten (a telek/ház kiterjedése is látszik; bal oldalon a határon egyből szomszéd háza van kb a wc vonaláig) a kültéri elhelyezkedése és a hőmérséklet mérés helye/módja is jöhet. Könnyűszerkezetes a ház, van akinek ez kizárta a külső fali (kültéri) telepítést, de feltételezem ennek is megvan a módja, ha oda lenne érdemes rakni.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
-
Strezi
őstag
Nem várok el tőle semmi, csak leírtam hogy hogy lehetne tényleg jó fűtőeszköz ha már esetenként kifejezetten annak is reklámozzák, pláne a legdrágább, természetesen inverteres modelleket.
Én megoldottam magamnak hogy jó legyen, olcsón, de az emberek nagy része sík hülye hozzá, bezzeg a fene nagy "igényesség" hogy jól nézzen ki a dekorcsatorna pl. az megvan mindigHasznált 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
MC Pite
veterán
válasz tibibi #44117 üzenetére
78cm, és útban lenne a függönyöknek (92cm a Nordic és hasonló fűtősek). Alatta néztem a parapetes elfér-e, de radiátorok (termó szelepek) között 58cm van, úgyhogy nem fér .
[ Szerkesztve ]
-
UHHH
senior tag
Én olyan szettet keresek, melyben kicsi a kültéri, van valakinek ötlete?
-
LanyUs
senior tag
Köszönöm a csavar ötletet! Még agyalok hova vezessem el a földön a vizet. Őszi/téli időszakban van, hogy napi 10 liter jön ki, tavaszi már nem jelentős. Nem szeretnék jégtengert alatta. Arra gondoltam egy 110-es csővel vezetem el fűtés nélkül. Az elegendő széles ahhoz, hogy ne duguljon el.
A rövid csövezés azért jobban viszi a rezonanciát. Azon is agyalok, hogy falba legyen-e vésve. Szerintem jobban vezeti a hangokat ott, mint sínben.
-
Strezi
őstag
válasz feco70 #44122 üzenetére
Ragaszd körbe aluszalaggal a bakot, akkor nem eszi a nap. Ugyan ezt még nem próbáltam és pepecs munka, de a kinti csövezéseken nekem évek óta bizonyít ez a megoldás.
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
tibibi
őstag
válasz tibibi #44117 üzenetére
Vagy a függönyt lecserélni és a mennyezet meg az ablakok közt elfér. Vagy a gyerekszoba fala és oldalra állítva a kifújást. A folyosó végén nem szerencsés,mert szűk és állandóan leszabályoz mire a meleg,vagy a hideg elérne a nappaliba szerintem. Még a nappali sarka esetleg. A daikin ftxf beltéri 67cm x30 cm .Nem mondom ,hogy azt vegyél ,de ha írsz Windynek lehet tud segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
1. Hőszükséglet számításra méretezett klíma (2.1kW @ -15 + minimális filtrációs és hőhid veszteség) -> 3.5Kw nominál, nem kihegyezett gép.
2. Alacsony szerelés -> huzat és lengés mentes működés
3. Klímából termosztát helyre kivezetett belső hőérzékelő -> mérés a releváns helyen, ugye termosztás se a padlón, vagy plafonon van
4. volt egy köröm saját fejlesztésű okos termosztáttal, ami ezeken felül szépen pöcögtette a klíma célhőmérsékletét infrakódokkal. Ezt idővel elhagytam, mivel időtől függően 22 - 23 fok kézi váltással megfelelő a komfort.Bent 24 - 25 között van a hőmérséklet a szezonban. Mivel itthon dolgozom, kell a meleg.
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
MC Pite
veterán
válasz tibibi #44125 üzenetére
A függöny lecserélős ötletet tovább viszem, bár nem tudom mennyire fog ránk fújni az asztalnál (ahova a picur játék után sokszor izzadtan csücsül), köszi.
A folyosó végén a hűtés szempontjából sztem megfelelne, nem kell sok 'hideg' hogy picit hűtsünk, más helyeken ahol voltam, simán behűtőtt hasonló klíma ekkora/nagyobb(lépcsőfordulóba rakva) tereket is (nyár elején bekapcs, 26-27°, esténként csendes mód, ősz elején kikapcs).
A fűtés karcosabb hogy meddig ér el, de jóval tovább, mint amit az a kicsi kandalló( nappaliban van) és ha tartalék fűtésként üzemel a klíma, talán jobb hogy a szobákhoz közelebb van. A gyerekszoba a bő 8 négyzetméterével szerintem sokkal rosszabb,(hogy onnen kimenjen hideg/meleg) mint a folyosó, nem?Néztem 77centis beltérivel is klímákat, bár ugye azok 'simák'. Igaz, abból egy hatékonyabb (és -7°on még legalább 3kW-ot tudó) még elég lehet (persze azok is közelítenek erősen az NZ árához már).
Viszont az ftxf-a35 sztem nem jó, mert keveset tud fűteni, azt is 4,06 scop-valés randa, ill 77centisnek nézem, az FTXP35M lenne közelebb a simákból kompaktabb méretben, de annyiért/akkorában sokkal inkább Z35VKE, vagy 77 centisben pl TZ35WKE.Kérdés még részemről, érdemes-e távirányítóban lévő hőmérős modelleket nézni, mert megreked ott a hideg/meleg némileg, vagy nem oszt nem szoroz? Ha ilyen lenne, valószínű a kandalló párkányra, a folyosó nappali felöli végére kerülne. Bár mivel idáig nem volt szempontjaim között, a green kívűl nem ugrik be más, aminél van ilyen.
Elvileg jönnek Windyék felmérni; csak próbálok alternatív helyet, akár gépet találni, hogy legyen b tervem is ami megbeszélhetünk .
-
sunone
aktív tag
válasz LanyUs #44123 üzenetére
"Őszi/téli időszakban van, hogy napi 10 liter jön ki, tavaszi már nem jelentős. Nem szeretnék jégtengert alatta."
Fagypont feletti hőmérsékleten nem fagy vissza a hőcserélőről leolvasztott víz hanem elfolyik, ahogy nyáron is teszi; fagypont alatt pedig eleve jóval kevesebb fog lecsapódni a hőcserélőn. Biztos függ géptől is, 10 éve használok pana ethereat, de csak egyszer sikerült egy árva jégcsapot leszednem a tálca kifolyóról.
-
sunone
aktív tag
válasz LanyUs #44130 üzenetére
Ha a földön lévő tócsa megfagy, akkor a levegőben lévő vízpára is meg tud fagyni, emiatt alacsony lesz a páratartalma, és jóval kevesebbet fog összegyűjteni a hőcserélőd. Végeredményben nem lesz a földön tócsa. :-D
Kicsit ördögi körnek hangzik, de jégpályát nem jósolnék a légkondi alá :-) -
LanyUs
senior tag
válasz sunone #44131 üzenetére
Értem! Köszönöm! Nekem 2 fűves rész felett van, 1 a tetőre, 1 pedig zúzott kőre folyik. Az utolsó vödörbe gyűjtöm, az természetesen belefagy, mert állóvíz.
Valakinek gyakorlati tapasztalata beton/járda felett elhelyezett kültérivel kapcsolatban fűtés módban / járda jegesedés?
-
Vikooo
addikt
Én is így voltam vele sokáig de nálam nyáron ritkán megy éjjel 27 fok alá (a legnagyobb melegben) de olykor 29-30 fok is van éjszaka. Szigetelt panel, du 1 -től napnyugtáig tűz be a nap. Plusz ha még a páratartalom is felkúszik, esélytelen az alvás.
Sensirának pedig semmi hangja nincs főleg éjszakai módban.
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
Tudtam, hogy felesleges leírni A tized fokos szabályozás a gyártók oldalán megoldható lenne. Én is megoldottam, és jó volt, de nem akartam üzemeltetni azt a saját megoldásomat (Arduino).
Nekem egész házat fűt, ugye, 155 nettó nem, 5 helyiség.[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
válasz Strezi #44136 üzenetére
Mégegy pontosítás, ugye nem azt írtam hogy nálam vagy hogy egyáltalán kellene tized pontos a hőntartás (eredmény). Hanem azt, hogy sok készülék szabályozása látszólag, és a szervíz doksik alapján is több, egész fokos hiszterézissel dolgozik. Amellett, hogy a beállított hőfok is csak fok pontosan adható meg. Ha ezeket a szabályozási paramétereket és mért jelszinteket pontosítanák a gyártók a programozásukban és a cél hőfokban, akkor minenkinek kellemesebb eredmények lennének a fűtéssel.
Ez nem feltétlen álltalános, abszolult lehetséges, hogy egyes (japán?)márkák már most is nagyobb pontossággal mérnek és terveznek, így finomabban szabályoznak. De, erre utaló nyomok nem igazán vannak az elérhető dokumentációban.
Mivel a szabályozás alap és cél jelei csak ilyen pontatlanok, jó esély van, hogy a végeredmény is pontatlan, lengő (kompresszor fordulatszám, légszállítás => hőérzet) sok esetben, pláne nem igen alapos felmérés és telepítés mellett. Ez egy szabályozástechnikai, megoldható probléma.
Hamarosan kiderül, hogy Pl. az "csoda" daikinom hogy oldaja meg. Vagyis pár hónap múlva leginkább, hiszen most már nem fog lehülni a házam, pláne nem egy két hidegebb reggel miatt.
-
-
MC Pite
veterán
Nekiálltam a felújítási támogatásnak még utánaolvasni. Szokás szerint nagyon jól van megfogalmazva...
Ha minden igaz az anyag és munkaköltség közüla kisebbik érték kétszeresét fizetik max ki (max 50-50ben).
Azaz ha veszel egy 400ezres gépet, 100 a telepítés (telepítésből 50 anyag 50 munka; azaz pályázatban 450 anyag 50 munka) , akkor erre az 500ből 100ezer forintot kaphatunk; jól értelmezem? Igen, néztem a kalkulátort, és csináltam egy egyszerűsített verziót.
=HA(Anyag<Munka/2;akkor Anyag; HA(Munka<Anyag/2; akkor Munka; Összköltség/4))*2[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
válasz MC Pite #44143 üzenetére
Jól értelmezed. Emiatt jó, ha olyan munkáról is van számlád, ahol kevés anyagköltség mellé van nagyobb munkadíj, mert több számlánál ezek az összegek összeadódnak. Mondjuk terasz építés 150e anyag, és 150e munkadíj. Így lenne összesen 800e számlád, amiben 600 az anyag, és 200 a munkadíj, tehát megkapnád a 400e támogatást.
[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
NGA
addikt
Tegnap kijött a vállalkozó. A nagyobb Gree-t ajánlotta, hogy az biztosan lehűti a lakást. Ez a Gree GWH12ACC-K6DNA1D Comfort X. 7 méter szereléssel lesz kompletten 280e Ft. Szerintetek melyik lenne jobb hely? A piros vagy a kék?
a piros a bejárati ajtó felett lenne, ekkor ha oldalsó mozgásra állítva mindkét szoba fele mehetne a légáram.
Nektek mi a véleményetek?
Ez a nagyobb legkondi tenyleg jobb annyival? -
félisten
A nagy klíma nagy hanggal dolgozik, és ahhoz, hogy érezzétek a szobában nem alapon kellene járatod kb ugyan azt a hang hatást kapnad, mint egy kicsivel éjszakai módban. raadasul fürdés után mellre kapni telibe fúj.. 2 darab kicsit tennék én,persze az drágább.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
MC Pite
veterán
Piros és kisebb. Vagy a gyerekszoba ajtaja fölé.
A kisebb comfort x amin 26dB-je se szmpi nekem, inkább 2,7es (vagy akár 3,5-es, de szerintem itt hűtésben sokat nem nyersz vele) G-Tech, árban is szinte ugyanaz, de jóval halkabb és hatékonyabb is.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest