Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39397) Jegesmaci81 válasza Throme (#39396) üzenetére


Jegesmaci81
aktív tag

Nyilván a nagyobb szenzor előnyt jelent. Ami miatt felmerült bennem az a hátrányok miatt van.

Szerintem 100 ezer ft alatti fényképezőgépeknél, elég sok a kompromisszum egy videó esetén. Mikrofon minősége, obi hangja ami persze igen zavaróan behallatszik a felvételbe, nehézkes fogás, túlmelegedés veszélye stb.

Nyilván vannak kiegészítők amikkel ezeken lehet javítani de úgy nő az ár is.

Persze elfogadom az érveket de én inkább lejjebb adnék a képminőségből más előnyök javára. Főleg, hogy a saját családi videóink jó része még a méltán népszerű VHS minőségében születtek.

Azokkal az érvekkel viszont nehéz mit kezdeni hogy mert ez egy fotós topic vagy mert tévedsz.
Azt viszont sokkal inkább tartom hogy aki 100ezerért akar kép vagy videoalkotásba belevágni annak nem a Nánási Pál minőségű képek és nem a Zsigmond Vilmos féle operatőri film a cél. Sokkal inkább a nyaralás megörökítése (amit 20 évente egyszer néz vissza a család) 1-1 esküvő (ahol amúgy van profi) és 1-1 ökörködés a haverokkal story felvétele amit amúgy valaki nagyon fog bánni hogy fel lett véve. :-)

De mivel egyöntetűen a fényképezőgép mellett álltok így nem is erősködöm tovább hanem elfogadom az érveket.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.