Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#85602) DRPCDoki válasza nyunyu (#85591) üzenetére


DRPCDoki
tag

Köszi a tippet. Ezt is olvastam, ahogy kutattam. Meg valahol javasoltak antistatikus alátétet billentyűzet és egér alá és/vagy gyalogló pad alá is. Bár nálam a gyalogló pad lábakon áll, mivel a hálószobámban van egy erőkeret is, amire rálóg, így csak úgy fért el a gyalogló pad, hogy bútor lábakra tettem.
(?) A gyalogló pad kijelzőjével az lenne a cél, hogy az érintő kijelzője ne érzékeljen érintést és a kijelzőt se lehessen látni, hogy ne világítson. Most le van ragasztva, így a fény 99%-át blokkolom, ami nagyszerű, viszont érinteni így is lehet, ami nem lenne baj, mivel véletlenül nem ér hozzá semmi, viszont időnként ugyan úgy kapcsol az érintő kijelző, mintha érintenék, pedig nem érintik, ami azt gondolnám, hogy statikus elektromosság miatt történik.
Erre van esetleg ötleted, hogy a statikus elektromosság és/vagy egyéb érintésre ne reagáljon többé az érintő kijelző?
Jelenleg a mobil alkalmazáson keresztül bekapcsolom a gyerekzárat, így ha a svájci labdát teszem a gyalogló padra és azon ülök, akkor legalább nem baleset veszélyes. Időnként gyaloglás közben is kapcsol, viszont tényleg ritkán, így annyira nem zavaró, viszont ha ki lehetne ütni az érintő kijelzőt, hogy ne reagáljon érintése vagy akár ne is működjön egyáltalán mi közben amúgy a gyalogló pad működne, az megérné az implementációt. :)
Sajnos a részegységeket gyakran úgy kötik, hogy ha belenyúlunk az eszközbe azzal könnyen olyan hibát is okozhatunk, ami az eszközt teljesen használhatatlanná teszi, viszont feltéve, hogy statikus elektromosság okozza az érintő kijelző random kapcsolását, akkor ha a statikus elektromosság blokkolható lenne az érintő kijelzőn az segíthetne.

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.