Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#85407) micafighter válasza dqdb (#85362) üzenetére


micafighter
nagyúr

Lehet majd inkább mégis egy gyárilag kent GATERON KS-3X47 Pro-val fogom tesztelni ezeket, mert kíváncsi vagyok, hogy milyennek fog érződni a gyári kenése rugócsere és némi használat után.

A már régebb óta kapható Full Milky Pro kapcsolóhoz képest mint ítam már sokat javult a kenés, a GATERON KS-3X47 Pro-k sokkal konzisztensebbek, 110 kapcsolóból mindegyik teljesen egyformán volt kenve, és bár érzésre kicsit olyan volt, mint ha picit túl lett volna kenve, de teljesen használható és a gyári rugó is kaphatott kenést mert nem peng. Jelenleg rugókat tesztelek Full Milky Pro kapcsolókban, ott pedig említettem, hogy a gyári kenés nem túl konzisztens (vagyis a dobozból kivéve kb a kapcsolók felén éreztem, hogy nem voltak rendesen megkenve gyárilag, a másik fele az jó volt), viszont ez használattal javult némileg. Viszont több hónap használat után is a kapcsolók 20-30%-a nem javult már tovább. A megoldás az volt, hogy a következő rugócserénél kézzel átkentem az összes kapcsolót 205g0-val, így már teljesen jó az összes. Úgy vettem észre, hogy a stem eleje és hátulja, tehát a két legnagyobb felület (mondjuk ezek csak a felső házzal érintkeznek, ahol minimális a surlódás) nem voltak megkenve egyáltalán.

Kíváncsi vagyok a Full Milky Pro-hoz képest a GATERON KS-3X47 Pro gyári kenése hogy néz ki, a KS-3X47 Pro-kat nem szedtem még szét, de megpróbálok majd macro fotókat csinálni a gyári kenésről.

Kíváncsi vagyok amúgy a KS-3X Full Black-re is, azok nem gyárilag kent kapcsolók, de azokat még egyáltalán nem próbáltam, és a rengeteg féle kapcsolóim közül az egyik legjobb továbbra is a Keychrontól vásárolt 110db KS-3X47 (non-pro, tehát gyárilag nem kent). A gyári rugó peng mint az állat és amúgy se túl jó minőségű (+- 15g tolerancia) így az kuka, viszont a kapcsoló elképesztően simán jár, amin pici kenéssel tovább lehet javítani.

Gat X kapcsán kísérleteztem az 105-el: mindegyikbe ment Geon rugó, az egyiket megkentem "normál" vastagon 105-el, ami azt jelenti, hogy kicsit látszódik a stemen, hogy vékonyan van rajta valami olaj, illetve egy másikat megkentem 105el olyan vékonyan, hogy szemmel gyakorlatilag nem látszik, hogy bármilyen anyag került volna a stemre, de továbbra is a rugócserélt, kenetlen stemes Gat X a legjobb ezek közül :DDD 103-nak még adok egy esélyt, de kezdem úgy érezni, hogy Gat X kenésére nincs alkalmas kenőanyag - ez nem feltétlen gond ugye, a "problémát" az okozza, hogy a Gat X polírozott stemje gyárilag olyan simán jár, hogy a legvékonyabb 105 vagy 205g0 is ront a gyári állapotához képest. Még azzal esetleg kísérletezek majd, hogy nem kenem meg mindenhol a stemet, pl a stem lábakat kihagyom.

Tudom, hogy valaki próbálta pl 203g00-val is kenni, de amennyire tudom az úgy készül, hogy 203g0-át tovább hígítasz az alap olajjal ami 103, viszont a benne lévő sűrítő PTFE nem tudom, hogy fel tudja-e venni azt a plusz olajat - ha nem, akkor idővel szeparálni fog az olaj. Főleg úgy, hogy én 203g0-át se nagyon láttam nagykereknél, csak 203-at, tehát már a 203g0-át is kézzel keverik valószínűleg, így egy idő után valószinűleg az is szeparálni fog. 203g0-ám sajnos nincs, Tribosys 3203 az van itthon, és sok billentyűzettel foglalkozó oldalon azt írják, hogy a kettő ugyanaz, ez nem tudom mennyire igaz. Eszembe jutott még vajon egy sima 201-et érdemes lehet-e kipróbálni, ahol az alap olaj (101) viszkozitása jóval kisebb, de egy 13g-s tubus 60USD körül van úgy látom, azt már kicsit sokallom tesztelgetésre :D Van még itthon TriboSys 3203 és 3204, lehet azokkal is érdemes megpróbálni a Gat X kenést, mert - Keebcats szerint - az alap olaj viszkozitásuk jóval kisebb, mint a 205g0-nak.

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.