Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- New Game Blitz - 2024
- Astra kalandok @Első rész
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
válasz sasa134 #34298 üzenetére
Leginkább más.
Megértem azt is ha valakinek inkább az E-M5 felé húz a szíve. Vagy csak szimplán racionális okokból a videó mellett is működő remek IBIS miatt dönt az Oly mellett.
Ami viszont engem illett a GX7 kialakításra, teljesítményre pont az a váz amire évek óta várok, így én biztos a Pana mellé tenném a voksomat. -
sasa134
addikt
válasz jjeahh #34300 üzenetére
az 1/8000 nagyon hiányzik az E-M5-ből.. De a másik oldalon meg ott a stabi és az időjárásálló kivitelezés ahogy írod is. Ehh nem egyszerű. Mindenképp várok január végéig, talán jön valami hír új OM-D-ről ami lenyomja az árakat. Amúgy is rettegek a milc értékvesztéstől, most volt egy 3000 expós E-M5 489Eur-ért eladó (új ár itt 900Eur)..Jó lenne egy hasonlót megcsípni 400 körül februárban.
Avanti Roma
-
rumos14
nagyúr
válasz FEDman #34297 üzenetére
a stabiról igazán írhattak volna részletesebben... no majd a GX9, normális, videó alatt is használható stabival, esetleg mikrofon bemenettel...
nemtom ki hogy van vele, én a dönthető keresőnek (főleg a dönthető LCD mellett) nem látom sok értelmét, cserébe fájóan túlnyúlik a váz síkján, beakad, útban van, megnehezíti a táskába/ból rakást -
FEDman
addikt
válasz rumos14 #34303 üzenetére
Az az igazság, hogy a nem dönthető NEX-6/7-nek is kb ennyire hátralóg a keresője.
Ennek ellenkezője valószínű azért rögzült a fejekben, mert a mérethasonlítóba elég félrevezető módon szemkagyló nélkül kerültek be a Sony vázak.
-
ROBOTER
addikt
válasz rumos14 #34303 üzenetére
"én a dönthető keresőnek (főleg a dönthető LCD mellett) nem látom sok értelmét"
Pedig egy makrónál, manuális élesítésnél, amikor lélegzetvisszafojtva koncentrálsz, nem helyettesíti a kijelző az keresőt (főleg, hogy utóbbinak nagyobb is a felbontása). És a betámasztás, a stabil tartás szempontjából is óriási a különbség.
-
.: JuSzT :.
addikt
Ha innen kell valakinek, akkor privi, és 90e.
Lumix G3 + M.ZUIKO 40-150 + 8gb Sandisk Ultra + pótakksi
-
rumos14
nagyúr
válasz FEDman #34304 üzenetére
mester, a szemkagyló a GX7-en sincs rajta a te képeden. igaz, egy mm-nyit talán jobban elfedi a keresőt így is, mint a NEX6-nál, de kifejezetten írja is a dpreview, hogy:
"One frustrating thing that we discovered when using the EVF outdoors is that too much incident light comes in, making it very hard to see - especially if you are wearing glasses. This makes the optional DMW-EC1 eyecup a must-buy, in our opinion. The EVF uses 'field sequential' technology, and while everyone's different, we noticed an unpleasant 'rainbow effect' when rapidly panning the camera, engaging menus or blinking."
tehát köll az az eyecup, ami, hoppá, fizetős extra a Panánál. azért le a kalappal előtted, hogy mindenre tudsz perceken belül szemléltető ábrát szerezni/készíteni
Roboter: enyhén szólva is badarság lenne vitatkoznom veled a makrózásról, de a felcsapott keresőbe való bekukkantás és az ezzel vszleg járó testhelyzet azért eleve ront egy kicsit a betonstabil fogáson, nemde?
-
madgie
titán
Tudom, nem adok-veszek, de sikítson már valaki légyszi, ha eladó GH2-t lát.
Nem, nem nekem kell, nekem LX7 kéne ócsón Videós cimbi szánta rá magát végre.
-
Studi
veterán
-
jjeahh
nagyúr
+GX7
jobb kereső
1/8000 shutterettől függetlenül csak a nex-6 árában kellene nekem az om-d is még mindig drága
megszerettem ezt a topikot komolyan, az elején kaptam a fejemre a tudatlanságom miatt párszor, de szuper, hogy itt mindent kibeszéltek, az mft vázak hátrányait is simán, más topikban, vegyük pl a nikont, mindenképp rá akarnak dumálni egy nikon vázra, ha meg felhozod, hogy számodra az milyen kompromisszumokat jelent, letámadnak ezerrel vagyis: canon topikban a canon a szent, nikonban a nikon, és ha picit off-olsz, vagy aszondod ez meg ez az obi nem elég penge szétszaggatnak...most nincs bajom a más topikokkal sem, csak picit szívás, hogy, ha valaki gépet keres, akkor a nikon topikban nikont ajánlanak, canonban canont, milyen cs. o. gépet topikban meg aki nikonos nikont, aki pentaxos pentaxot, aztán a júzer csak győzze kapkodni a fejét és általában természetesen az egészből egy hatalmas hitvita kerekedik...na itt nem ez meg kéremszépen
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
arn
félisten
nekem csak az olympusos ibis kellene a gx7be, es nem lenne kerdes
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Mercutio_
félisten
válasz FEDman #34304 üzenetére
Nagyon baba a GX7 a 12-32-vel
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
FEDman
addikt
-
-
.mf
veterán
válasz sasa134 #34298 üzenetére
"Gondolom funkció/felhasználási terület szerint lehet csak ezt eldönteni."
Pontosan. Amire és ahogyan én használnám (előszeretettel lövök gyenge fénynél: napfelkelte, naplemente és azutáni órák, valamint éjszaka -- mindezt többnyire kézből), számomra az E-M5 stabija kiütéssel nyer. Az 1/8000-et én is nagyon sajnálom, meg ha már lúd, akkor jó lenne PDAF is. Arra ott az E-M1, csak az még drágább
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Studi
veterán
válasz ROBOTER #34321 üzenetére
Így, ha lehasalsz, lekönyökölsz, gyakorlatilag nagyon stabil lesz a tartás. Ha az LCD-t kihajtod, és a föld fölött tartott géppel komponálsz, akkor jó eséllyel folyamatosan mozogni fog a gép. Mondjuk ilyen helyzetekre lehet kéznél egy Gorillapod, nagyon hasznos kis cucc, könnyű, jól állítható.
-
FEDman
addikt
Ami viszont feltűnt a tesztből, hogy elektronikus zárat használ bizonyos fényforrások mellett bizonyos záridő mellett igen csúnyán sávosodhat a kép.
Ez mondjuk a GX7 esetében nem egy nagy kaland, ilyenkor max használja az ember a mechanikus zárat.Viszont mi a helyzet a GM1-essel? Ebben a tesztben az iso sor végén iso12.800-tól is ugyanez az effekt jön elő?
És ha igen ez a GM1 új zárszerkezete miatt van?[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz rumos14 #34323 üzenetére
a kihajthatosag nalam sokat nem szamitana... hol hasznos ez? no igen, meg ez a balszemesseg - nem tudom, hogy mennyire lonem magam tokon vele.
az em5on viszont nagyon hasznos a kulon vasarolhato nagyobb gumi. az ara viszont nagyon durva volt, de megerte.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
-
arn
félisten
jah, 35 ev megszokase... nem arrol van szo, hogy hasznalod a fenykepezot, hanem, hogy az agyad ignoralja a masik szemedet. igy baromi kenyelmetlen marmit arra eroltetni. en probaltam, kicsit olyan, mintha nezek, de nem latok (vele rendesen). minden ugyanugy nez ki, de nagyon kenyelmetlen. mintha a masik kezeddel probalnal irni. mukodhet, de azert nem ua.
-
Freddy76
addikt
Én balszemes vagyok, és útálnám, ha rá kellene nyomnom az orrom a kijelzőre. Én legtöbbször a gyereket és barátait fotózom, egy 1/30 záridő alatt ezek felépítenek egy legóházat, és le is rombolják. Nálam a gyors af előzi a stabit.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
b.vr
őstag
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
FEDman
addikt
Hát nem mondom, hogy nem kéne a blende gyűrűjével együtt.
Kicsit csalóka ez a kép, közelről nagylátóval. Nem lesz pici obi, de azért akkora se lesz, mint itt tűnik.
Méretre nagyjából egy jól táplált 75/1,8-ra számítok. Ez még egy GX7-en simán kezelhető méret.Egy GM1-re persze lehet már túlzás lesz.
-
need
addikt
válasz .: JuSzT :. #34277 üzenetére
ja most esett le a tanti..mert azt hittem te kerestél privátban...
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
.mf
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest