Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
BennyRay
tag
válasz Gondwana #22649 üzenetére
Én kövérként nem tartom szerencsésnek a túlzottan megpakolt övet, mert gyakorlatilag egy gömb legszélesebb részén kellene stabilan hordanom (Elemlámpámat is ezért cseréltem CR123-ról AAA-sra és a zsebkésemet is pillekönnyű Spy Militaryra.)
Én hátizsákos fajta vagyok, ezért nagy fájdalmam, hogy olyan gyors vázelérést lehetővé tevő fotós hátizsákot még nem találtam, amibe moderált mennyiségű fotós cucc mellé beférne egy 1,5 l-es ásványvizes palack és egy széldzseki.
-
madgie
titán
Rólam még a nadrág is leesik (övvel is), nem hogy ráakasszak valamit
-
fattyu
veterán
válasz mik-oca #22657 üzenetére
utóbb övön már csak telefon, fegyver, póttárak, van. Kés clippel zsebben, pici AAAs lámpa szintén clippel zsebben. papírok farzsebben.
A kulcs a merev öv. átlag bőr vagy bármilyen öv erre teljesen alkalmatlan nyeklik nyaklik. praktikusan fegyverövet célszerű. nekem valami 5.11 van és megfelel...
De így per pill a 9-12 óra tartomány üres, ahova azóta is keresem az ideális EDC fényképezőt.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
HÁZIGAZDA
a fegyver vonalat tényleg dobjátok, légyszi, több okból is
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Marseille199
senior tag
válasz fattyu #22659 üzenetére
Ne idegeljetek már, hogy minden fotós kés és fegyverb.zi is
Én is inkábbb oldaltáska és övpárti vagyok. Pulcsi alá befér az RG59, meg a svájcibicsak is tokostól, zsebbe meg mehet a folder
Ha már!
Off off
[ Szerkesztve ]
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
sebgutkopf
őstag
Ez az "öv érzés" nekem nagyon idegen. Mindig fenntartásaim voltak vele kapcsolatban. Mondjátok már meg hogyan lehet kiküszöbölni az általam problémásnak tartott pontokat, mert érdekel!
- Hogyan oldjátok meg, hogy ne verdesse a lábadat/oldaladat mozgás közben?
- hogyan veszitek fel, hogy nem korlátoz a hirtelen, intenzívebb (pl sitetni, vagy futni kell), illetve nagyobb hajlást igénylő mozdulatokban?
- lerántja a övestől gatyámat a rá aggatott súly, mennyire kell azt meghúzni? Akkor nem szorít nagyon?
- hogyan öltöztök fel? Pulóver, kabát, ing, zakó ezek alá veszed fel az övet és rá a ruhát, vagy legkívülre (akár téli kabátra)? -
Mercutio_
félisten
válasz Marseille199 #22661 üzenetére
Nem, vannak normális fotósok is
Övreaggatás helyett én tavasztól őszig az övtáskát preferálom, ilyenkor télen viszont kabát mellett gondban vagyok, mert a G3 még elvan a nyakamban, de a 2 másik obi, DCR-250, tartalékaksi, gyors elérését nem igazán tudom megoldani, a különböző kabátzsebekbe pakolás pedig a kabátnak nem tesz jót hoszútávon
Messer22: Azt' a 3/4-es szövetkabátom fölé véve majd' olyan jól néznék ki, mint akik napráon kívül hordják az alsógatyát
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
mik-oca
tag
válasz sebgutkopf #22662 üzenetére
pl így:övtaska
-
HÁZIGAZDA
válasz Marseille199 #22661 üzenetére
nem, nem mindenki az, és tényleg dobjátok a témát!
-
HÁZIGAZDA
válasz sebgutkopf #22662 üzenetére
nem vagy egyedül, utálom, már egy sima övtáskát sem hordanék. nyom a hasamnál, amit gyűlölök stb. az egyetlen, ahogy el tudnám képzelni, az egy vállpántos öv, akkor a súly a vállaidon van. cserébe hülyén nézel ki, rendes hátizsákkal már nem megy stb.
-
Szulita28
senior tag
Itt van helyette egy kis humor (hátha valaki még nem ismeri).
https://www.youtube.com/watch?v=vcwE1S_tLOo
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
madgie
titán
Gitár-ügyben is ugyanúgy beüt a hihetetlen szerencsém az üzleti dolgokhoz: két napja megrendeltem az iRig-et, mára hozta a postás, ma reggelre persze bejelentették az utódját. Mit jelent ez magyarul? Fillérekért lesz továbbadható a cucc
-
-
Dare2Live
félisten
Nekem cipelésre ez vált be de nagyon. [link]
Kényelmes, ha akarom a hátamon van ha akarom elöttem, belső rekeszek tépőzárasak úgy alakítod ahogy akarod.
Mondjuk spec alap milces felszereléshez már nagy de a D80+18-105+70-300vr+sb-800 és tán még egy 50 1.8 azaz ami átlagban kelhet az belefér.
szerk: Nem ha ennyi mindent beleraksz akkor a glock már nem fog, bár ha milcet raksz bele....
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Freddy76
addikt
válasz Marseille199 #22680 üzenetére
Ja, nekem nincs m4/3-om .
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Freddy76
addikt
-
Mercutio_
félisten
válasz Freddy76 #22679 üzenetére
2 helyszín javaslatom van: Wesselényi utca pivo.hu és a Ráküczi tér sarkánál lévő Bohemia fényerős üveg mindengyik helyszínen ajánlott
Időpont: valamelyik hétköznap 5-től?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Freddy76
addikt
válasz MrChris #22686 üzenetére
Minden obim backes volt, szerencsére a zoom végig ugyanúgy (pontosabban nem tudom, de ami korrekciót adtam neki a tele végén, azzal jó volt a nagylátón is). Bevittem nikonékhoz, másnapra kész is volt, el volt állítódva az af szenzor, ezt beállították gyári értékre. Tegnap próbálgattam a karácsonyfadíszeken, jó volt, ma kipróbálom alaposabban...
A legszebb az egészben az, hogy a fókuszteszt sz.rt sem ér, ugyanis ha már back/frontfókusz, az rendszerint máshogy téveszt közelre, és távolra. Vagyis hiába lövöm be a tesztábrához 40 cm-ről, hat méterre téveszteni fog. Ha nem sikerül most sem belőni a fókuszt, eladom az egészet a p.csába, és veszek egy omd-t... Vagy megragadok a fuji x10-nél, és veszek mellé egy x100-at.
FEDman: és a legrosszabb az, hogy ez az embert akaratlanul is pixelbuzizásra készteti. Érted, jó a kép, semmi baja nincs, de tesztelgetsz, és megállapítotd, hogy fél mm csúszás van, aztán pánik, meg bazmegolás. Gondolkozom is, este szerintem csinálok egy tesztet elemekkel, és ha jó, akkor jó, nem fogok ábrázni.
[ Szerkesztve ]
-
FEDman
addikt
válasz Freddy76 #22688 üzenetére
Pontosan! Teszteket olvasgatni szeretek, de a saját cuccomat tesztelni rühellem. A gépem tegye a dolgát, hogy nekem már csak fotózni kelljen.
Amúgy nekem is hasonló tapasztalatom volt. Tipikus teszt ábra távolságban, még egy picit pontatlan DSLR obi is jó eredményt adhat, míg nagyobb tártávolságon a legapróbb pontatlanság is rengeteget számít.
Eközben mFT-n tájképet is lazán 20/1,7-el akár nyitott rekeszen is lövök. Mindezt úgy hogy csak egyet kattintok tudva hogy úgy is jó lesz és nincs az a DSLR érzés, hogy lövök inkább 2-őt hátha az egyik kicsit pontatlan lesz.Ettől függetlenül szurkolok hogy jó legyen a Nikonod.
-
Freddy76
addikt
válasz FEDman #22689 üzenetére
Egyébként most látom az igazságát annak, amit sokan mondanak, hogy nem gépet, hanem rendszert kell venni. A d7000 nagyon jó, minden kézreáll, patent, nagyon jól lehet kezelni. Egy 35-ös vagy 50-es fix-szel nem is nagy, simán belefér egy kisebb oldaltáskába (az omd is táskás volt, szvsz mindegy, persze ott egy ekkora táskában minden elfért).
Ellenben az omd-re rá volt gyógyulva a 20/1.7, ideális gyutáv volt nekem. Most ez hiányzik, nincs ekv. 35-40 körüli fix normális áron dx-re.
-
nord_
veterán
válasz FEDman #22689 üzenetére
Ezért nem tesztábráztam sose. Pl portréobit portrétávolságon lőttem be - bármilyen kontrasztos téma megfelelt. Volt, amikor barna fa erkélykorláton cigicsikk volt a téma.
Freddy76,
Nekem egy dolog hiányzik nagyon a Nikon után a m4/3-ban: az a 85 1.8 látószöge és ára... Amikor néha visszanézegetem a képeimet, ezeknél valahogy mindig önkéntelenül megállok egy pillanatra.
Imádnám a Fuji X-E1-et, de valahol elszomorító, hogy százezerrel drágább a váz, mint a D7000. Hogy ONtopik is legyek, az E-M5 szintén... -
nord_
veterán
válasz madgie #22692 üzenetére
Pont ennek kapcsán néztem az árakat...
MLaca meg bekaphatja: karácsony után meghirdetni valamit, amikor az embernek egy fillérje sincs ilyenekre? Arra egy havi fizetésem fel mertem volna tenni, hogy nagyon gyorsan eladja, de abban reménykedtem, hogy legalább húsvétig kihúzza. -
mik-oca
tag
válasz sebgutkopf #22695 üzenetére
-
ati3x
senior tag
Megjött ma az ebay-rol rendelt super takumar 55/1.8-as manuál obim.. Sajna az átalakító/adapter még valahol uton van. Mechanikailag tök rendben van, optikailag is okés. Nagyon kíváncsi leszek hogy müködik majd az e-pl1-en. Mármint mennyire fogom élvezni a full-manuál módot..
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest