Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- New Game Blitz - 2024
- Astra kalandok @Első rész
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
-
robi-k
őstag
-
Mr.Csizmás
titán
-
.mf
veterán
válasz BennyRay #21371 üzenetére
Kérdésedre a válasz.
A VF-2 pedig 1.44Mpx-es, de drágább is. Az index m4/3 adok-veszekben mintha nemrég láttam volna valakit eladásra kínálni.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Szulita
tag
Végigfutva, de részleteiben nem elemezgetve, amit leírtál, valszeg mindenből egy kicsi közrejátszik a dologban.
Az előrelépést én egy Pana-vázban látnám, annak biztosan jobb az AF-a gyenge fények között is, mint egy PM1-é. A keresőben is lehet vmi, nem baj, ha van.Én a helyedben egy PM1-G3 vázcserében gondolkodnék, azzal elég sok mindennel előbbre lennél (kicsit jobb fogás, jobb szenzor=jobb magas ISO, EVF). Ha a "tipikusan nyaralásokon kirándulásokon szoktam fotózni"-ba gyerekek is tartoznak, akkor a követő AF nem fog a G3-nál sem csodát művelni. A többinél viszont előbbre leszel szvsz.
Ha van pénzed E-M5-re, akkor nyilván azt vedd.
"Kellett nektek erre a kurv@ bolygóra leszállni és a f@sza gyereket játszani...és miért vagy ilyen rohadt büdös??" by Capt. Steven Hiller
-
arn
félisten
szenzorilag szerintem a pm1 a d80 szintjet sem eri el a kontrasztos fokuszra azt szoktak mondani, hogy pontosabb, de a nagy fokuszterulet miatt viszont konnyebben felrevihet, plane a 20as daraloval. ha a meret fontos, es kell evf, akkor gyurj az em5re... minden szempontbol elorelepes lenne. fogasra egyik sem lesz slr, de ez a meret ara. viszont az ibis miatt nem fogsz arra panaszkodni, hogy a fogas miatt mozdult be vmi.
ha nem fontos a meret, akkor slrt valasztanek, a d7000 remek masina, es kacsingatnek a d600 fele
a 12-50 altalaban veve sem egy tul jol sikerult zoom. ha jobb minosegu (es kisebb) obit akarsz, akkor szerezz be egy 14-45ot. az sem egy vilagbajnok, de a a 12-35 utan az a legjobb zoom minosegre, raadasul olcsobban megveheted mint a 12-50et. rugalmassagra viszont jobban jarsz egy turaobival, a 14-150 hasonlo meretu, mint a 12-50. szvsz baromi jo parositas a 20assal, en ezt hasznalom egy ideje turakra.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
k1csi
senior tag
hogy MILC-ek autófókusza egy (nem Forma-1-et fényképező )hobbifotós számára is gyengébb a DSLR-eknél
Bár nagyobb flexibilitás adott (azzal, hogy lényegében bárhova teheted a fókuszt, nemcsak meghatározott pontok vannak), nekem is hasonló a tapasztalatom, legalábbis fotóra (GH2 alapján).
DSLR-nél van olyan mód, hogy ha mozog a téma akkor átvált követő módra. Ez itt hiányzik (számomra).Ennek ellenére engem nem vonz a Nikon MILC a maga sok fps-ével. Rá lehet érezni mikor kell nyomni az expó gombot és nincs felesleges adathalmaz. Sokkal jobban zavar, hogy a téma a fókuszállítás után egy kicsit elmozdult amit nem tud lekövetni a kontraszt AF (vagy ha követő módba teszem rá sem áll rendesen...).
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
Freddy76
addikt
válasz BennyRay #21477 üzenetére
50/1.8 G, lényegében, másról én nem nagyon tudok, az viszont nagyon jó, és 50 körül kapható... Max. a régebbi D-s obik vannak. Meg persze manuálok... De nikon dslr topikban okosabbak az emberek.
Írtam privátot, nézted?
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
arn
félisten
válasz BennyRay #21477 üzenetére
a fenyeros nagylato szvsz egy rendszerben sem olcso - egy 35-50-85 sorra gondoltam. ha osszeallitod a ket rendszert nem lesz kozottuk olyan hude nagy differencia, mint azt sokan gondolnak.
nekem egy 35 es 85 meg vmi altalanos zoom eleg lenne.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Schanyee
senior tag
válasz BennyRay #27995 üzenetére
Bár ha már az 5. táskánál jársz, akkor gondolom próbáltál párat és annyira nem könnyű megfelelőt találni, de mondok egyet, hátha nem túl kicsi. Én a Lowepro CompuDay Photo 250-t nézem, egy időben sokat kerestem hasonló igényeknek megfelelőt. Nálam a kamera gyors elérhetősége volt fontos szempont még, meg pl a víz táskán belül legyen, ne egy külső hálós részben. Bár nem vettem még meg a táskát, így nem tudom elég nagy-e. Ennek még a hátránya, hogy a fotós részen nincsenek rekeszek külön, csak egy zsák.
-
Studi
veterán
válasz BennyRay #27995 üzenetére
Nem. Alapvetően amibe a 1,5-es víz belefér, olyanból már csak bitang nagyot láttam. :-(
Most az egypántos Vanguard Up-Rise 43 az, amit ilyen célra használok, belefér egy literes, vagy két félliteres palack a tetejébe, alulra pedig DSLR + 2-3 obi, vaku. Jó kis tatyó, de elég drága. (én más használt cuccokkal csomagban vettem, így mondhatni elég jól kijött, újonnan nem vettem volna meg) -
Mercutio_
félisten
válasz BennyRay #38274 üzenetére
DSLR-nek aztán rengeteg köze van a filmes FF-vázak keresőméretéhez na jó, az FF DSLR-eknek még csak-csak, de erre pont nem utalt a hsz-ed
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
MrChris
nagyúr
válasz BennyRay #76649 üzenetére
Próbáltad? Csak standard Adobe színprofil van, nincs gyári vagy kifejezetten Panasonic színprofil. Ha elég érzékeny vagy a színekre akkor még Olyn belül is kellemes/kellemetlen meglepetés érhet, mert egy újabb, más szenzor (16mp-es), más színvilág.
Javaslom nézz meg pár gx80 rawot mit tudsz velük kezdeni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Diablo IV
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest