Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
"Diffrakció a kép lágyulása szűk rekeszen. Zajosodást nem okoz, bár hozzájárulhat a rossz összképhez."
Zajosodást az F11 okoz.
Így ahogy látom 4/3on nincs nagyon értelme 5.6 fölé rekeszelni.
-
Dare2Live
félisten
Pana gépet, obit hol érdemes nézni? csapásirányban GX80 12-32, 17es pencake, -140es szupezoom, 35-100 2.8 érdekelne....
Így apaként hiába elképesztő a D600/70-200... képminősége azt cipelni kell és hát a video még harmatos is. Persze képminőség miatt sírni fogok... de hát ez már csak ilyen...
-
Dare2Live
félisten
válasz
rumos14
üzenetére
Izgi, hogy a Sigma is bejelentett rá egy F4 24-105öt.
mert az nem úgy van, hogy megjelenik az első váz és azonnal bejelentik rá, 99%, hogy Sony leült Sigmaval. Sigma pedig nem gyenge és nem is drága és van FFre sok fixük, zoomok.
Persze vszeg vagy olcsó lesz és minden harmadik hibás vagy kap egy Sony/Zeiss feliratot és drága.
-
Dare2Live
félisten
Nem az én kompaktom de a gx7 szenzor+image feldolgozás nyálcsorgató annak akiknek jó ez a 24-64, márha annyi lesz.
-
Dare2Live
félisten
videot mivel szokás vágni? És a digi stabihoz melyik program a ajánlott?
Ma videoztam egyet az 1el, hiába volt álványon akkora szél volt, hogy rendszeresen berázogatta.
-
Dare2Live
félisten
Rengeteg hezitálás, akarok e fixezni, gép és obipróbálgatás, képnézegetés.... után.... 3hete megláttam egy Nikon 1 V1 + 10-30 + 30-110 kitet 96KHufért.... és lecsaptam rá.
Ez így elég is lett volna, lehet meg kellett volna állnom.... 96K és kész.
DE eladónak volt nagyon jó áron egy SB-N7e + video miatt (zabálja a helyet és V1en nagyon jó) lecseréltem a 8GBs memokarit egy 32GBs Sandisk ultrara, meg vettem új táskát (5K) mert dslresben lötyögött, meg 2db UV szürőt ne kelljen obisapkával szorakozni és aszem evvel a köv sok évre megvagyok foto és videora is.

És most, hogy eltelt pár hét kezdem úgy érezni, hogy jól döntöttem.

-
Dare2Live
félisten
Mindenesetre kap két jó obit a nex és ez nagyon fontos mert a rendszer egyetlen vagy legnagyobb hibája az obis szitu.
-
Dare2Live
félisten
40.5es filtert kell vennem objektívvédés miatt. Valakniek vmi ötlete?
-
Dare2Live
félisten
MILC és DSLRt hol érdemes hirdetni a PHs! harverapron kívül?
-
Dare2Live
félisten
válasz
FEDman
üzenetére
A szenzorhoz még add hozzá az SWs korrigálásokat, úgy teljes a kép. Nem kell, hogy az üveg jó legyen, majd az SW a torzítást kikalalapája, széleken ráenged + élesítést oszt nesze tessék. 16-50nek meg még én is elnézem mert akkora amekkora.
És én ezt nem Sony szindrómának hanem 4/3 szindrómának nevezném. Ahol a csúcsfixek 1.8ak.
-
Dare2Live
félisten
Jövő márc.15től fogva törvényesen nem lehet majd utcán... fotózni.
-
Dare2Live
félisten
29EV átfogás HDR egy képből.
-
Dare2Live
félisten
NX1000nél 1hmba került a kocsikázás odavissza, meg +0.5h mire kiderült nincs is ilyen akción össz 1.5h.
Meg elment rá 4l benya ami 1600Ft.Se az idő, se a pénz k*ra nemmindegy. nem az van nyerészkedni akarok és 80Kért megkapni az NX1000 kitet.
Kár ért mert hülyék voltak és azt se mondták fapapucs, vagyhogy bocs és nesze egy 2000Fts vásárlási utalvány. Innen részemről teljesen jogos a fogyasztóvédelem. -
Dare2Live
félisten
Vki esetleg nem tudna nekem berendelni és elhozni egy fgépet innen? [link]
-
Dare2Live
félisten
Kicsit mérges vagyok még pénteken én is berendeltem.
-
Dare2Live
félisten
komolyan mondom katasztrófa ez a milc vásárlás.
2hete J1 duplakit meg pm1+14-150 között gondolkodtam azt megláttam Sonyt 16-50el 149ért most itt avn ez a duplakit 80ért...
Nem biztosabb vagyok melyik kellene hanem bizonytalanabb....
Most kaptam kölcsön J1et az legalább tudni fogom milyen. -
Dare2Live
félisten
Tényleg nekem kell eldönteni, csak eléggé döntetlen... akármit csinálok vhova harapnom kell.
+1 kérdés, milyen SD-kari legyen ami mindkét gépet ill EP-5öt is bőven kiszolgája. Méretben inkább 32gbs kéne, nem 23-évre veszem hanem min 5-10re.
-
Dare2Live
félisten
Kis/könnyű gépet kéne venni utazgatáshoz, keret nagyon max 200K, de nem tudok dönteni.
Eleddig két kombó van, ami szimpi.
- E-PM1 + 14-150 (kb 110K) + 45 1.8 (90K)
- Nikon 1 J1 10-30 + 30-110 160K
Nem nagyon tudok dönteni, Nikon nagyon gyors, de kicsit túl automata, van vaku, mindkét obi meglepően jó, 40Kval olcsobb, oly lassabb, 14-150 érezhetően gyengébb de a 45 1.8 kárpotol + használt piaca is nagyobb, meg 2-3év múlva egy kifutó e-p5re majd le lehet csapni.
Nem nagyon tudok dönteni.
-
Dare2Live
félisten
Vhol már feltettem, a kérdést, de nem találom se a kérdést se a választ.

Melyik új Oly gépek vannak az OM-D féle Sony szenzorral szerelve?
-
Dare2Live
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
dupla kites akciót nem látsz vhol?
egészen felizgatodtam, azért mondjuk 110Kért egy J1/V1 duplakit elgondolkodtató. Nagyon elgondolkodtató. Az tényleg használható ISO800ig.

-
Dare2Live
félisten
Az EM5 szenzora melyik oly gépekben van még?
-
Dare2Live
félisten
alap ISOról beszélünk, madgie próbált terelni a magas ISOval, és hát linkelhetek vmit akár DPről, amin ordít az a hangyafasznyi difi.
D80 [link]
vs
pl a kép amit multkro linkeltemAzért remélem madgien kivül más is látja a difit.

Mercutio: A "régi Nikonosok" jól mondják, de ettől még a második rész nem lesz igaz.
-
Dare2Live
félisten
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Én még beraknám a kalapba a Nikon J1et is, gyak az a difi, hogy nincs rajta kukucskáló, de van rajta vaku. És még hülyenemvagyok boltban is 99.000Ftért megkapod.
-
Dare2Live
félisten
Nekem cipelésre ez vált be de nagyon. [link]
Kényelmes, ha akarom a hátamon van ha akarom elöttem, belső rekeszek tépőzárasak úgy alakítod ahogy akarod.
Mondjuk spec alap milces felszereléshez már nagy de a D80+18-105+70-300vr+sb-800 és tán még egy 50 1.8 azaz ami átlagban kelhet az belefér.
szerk: Nem ha ennyi mindent beleraksz akkor a glock már nem fog, bár ha milcet raksz bele....

-
Dare2Live
félisten
válasz
madgie
üzenetére
mobilnál ez nem Samsung specialitás, kiadás után mindegyik többé/kevésbé bugos. Erre még Androidnál pl rájön, hogy 101 különböző HWre készül mindegyik gyártó belenyulkál az SWbe ennek csak egy kis része, hogy mindenki más felületet csinál.
imho Androidos vonalon csak és kizárólag nexus-t szabad venni.
WP8 az ebből a szempontból sokkal jobb (~fix HW, nem modosithatja mindenki hasracsapás szerűen...) de nekem a felülete 10perc nyomkodás után nem tetszik. Lehet 20at kellett volna.
iphone akármennyire is jó nekem nem jön be. Túl kötött.Parci ha nem fér ide vágd ki nyugodtan hszem eléggé off.
-
Dare2Live
félisten
18-105 simán fog 2fet.
Ha nem szépen áll portré emberfotozásról van szó az 1/60 nagyon lutri. Még az 1/100nál is 10ből 1 tuti bemozdul egy sima lassú mozgásos esküvőn, pedig nem vagyok kézremegős és nem futkározó kisgyerekről beszélek.
Túránál jó az em5 mert pici, könnyű, témák statikusak.D7000nek állítólag Q1ben jön az utóda. Ergo lesz sok jóárasított használt D7000 a piacon vagy ha az utóda annyira hude lesz, az is olcsobban megáll majd mint az EM5.
justmy2cent
-
Dare2Live
félisten
válasz
DemonDani
üzenetére
Én idén úgy hogy elötte nem fogtam kézbe végigfotoztam vele a Barcelonai utat. [link] az elején kifejezetten szenvedős volt D80 után, nem mert rossz, egyszerűen csak imo úgy van megcsinálva, hogy olyanoknak akik tényleg hobbifotósok. A végére egészen megbarátkoztam vele.
Ezen felűl tényleg irtózatos hibája az egész rendszernek az obi kínálat.Magamnak én nemvennék. Ha fontos a pencake zoom a méret és nagyszenzoros, relative gyors gép kell akkor GX1. De édesanyának pl tökéletes lehet.
-
Dare2Live
félisten
azért ha a tamron kihozna egy 26-75 2.8at ami optikailag hozná a régi 17-50 2.8 szintjét és persze ~100Ks árát lehet elgondolkondék az mftn.
-
Dare2Live
félisten
Pana gx1et 14-42xel venne az egyik barátom... MOon számlásan hol lehet a legolcsobban megvenni, vmi kedvezmény leledzik rá...?
-
Dare2Live
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
A dolog úgy indult, hogy volt egy ilyen hsz: "18-xx obiknál mind jobb rajzban a 14-150-es zuiko"
ami egyszerűen több szempontból sem igaz. Ezt már aki az ominnozus mondatot írta is elismerte, pl, hogy jobb élességben a 18-105, 16-85...
Akkor miről beszélünk?így ennyi.
Idekeverni Canon obik hábás AFjét, magyar márkaszervizet nem kicsit terelés... hmm?
szerk: Parci: Utánaolvastam és tudom miről van szó. Ettől még az eredeti állításod nem igaz. És ezt már te is elismerted. Részemről a téma itt lezárva. Miről beszélünk???
-
Dare2Live
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Mit is várhat az ember fanatikusoktól...? Ezt.
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
"18-xx obiknál mind jobb rajzban a 14-150-es zuiko"
Amit eddig láttam az alapján az újonnan 65Ks 18-105VR jobbnak tűnik.
"a nikonok mind torzítanak, ez alig." Na ez viszont konkrétan mérhető és hát a zuiko 14-150 nem kicsit torzít jobban mint a 18-105VR
az, hogy ez swsen korrigálják egy baromira más kérdés.
épp még a 18-200nál is jobban torzír a zuiko. [link]
Nem rossz obi a zuiko 14-150 meg nincs is nagyon alternatívája de azért a fele/harmad annyiba kerülő 18-105VR bezony optikailag veri.
-
Dare2Live
félisten
anno vki árult pl-1+14-150 és pl2+14-150et.... Ki is volt?

-
Dare2Live
félisten
válasz
Marseille199
üzenetére
pl2-höz képest.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Marseille199
üzenetére
Tény nem nagy szám a 5dm2 fokuszrendszere de ha műteremben fokuszproblémáid voltak vele akkor vagy a gép volt hibás vagy veled volt a probléma.
-
Dare2Live
félisten
Én anno mekkorát szivtam egy 80-200 2.8al miután sokáig 70-300vrt használtam uhh.
70-300VR stabija simán fog 3stopot félelmetesen hasznos dolog. -
Dare2Live
félisten
zuiko 14-150ről akinek van mi a véleménye?
-
Dare2Live
félisten
Kintvan az E-M5 Full specs [link]
Van olyan fontos, hogy linkeljem...

-
Dare2Live
félisten
vzzeg lehet az új Oly gépben Sony szenzor lesz? Igencsak jó hír lenne...
-
Dare2Live
félisten
pana rawokat mivel konvertálod, "mik a default beállításaid"?
Tulku: Na ezért szimpi nekem az új Xes pana 14-42. Csak lenne picit hosszabb mondjuk ha legalább egy 14-70 lenne nem érdekelne se az ára, se a fényereje, megvenném kitbe a GX1el. Persze a mérete ne legyen nagyobb.

-
Dare2Live
félisten
Egyértelmű, hogy ott van madgie.... érvelése mögött a kognitiv diszonancia.
Csak minek. Felnött emberek vagyunk. Látjuk a dolgok előnyeit, hátrányait. Nem azzal jöttem, hogy neki jobb lenne a dslr. Hanem, hogy másnak akinek mások a prioritásai ala fotok minősége a legföbb cél annak jobb. Akkor meg mért akarja megmagyarázni? Értem én, hogy neki nem baj az, hogy innen onnan minimálisat/kicsit áldoz azért mert kicsi/könnyű a rendszer, ő mért nem tudja más érvelését, szempontjait megérteni?
És nem is ez lett volna a hszeim értelme, nem is erre akartam utalni, nem erről vitázni.... hanem, hogy mért van az, hogy mindegyik milces rendszernél vmi miatt húzom a számat. Miből állt volna a GX1be egy kicsit nagyobb puffert rakni, mennyibe kerül manapság egy db 256mbs ram chip? 80cent? Igen bosszant.
Ehelyett egy ilyen felnöttek flame lett belölle. Rosszabb mint anno 5+éve a Canon Nikon flame, mert itt azért érthetőek az előnyök ott meg...
Jobbulást a barátodnak.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Mercutio_
üzenetére
"Sem te, sem Dare2Live nem értitek, vagy nem akarjátok megérteni, hogy van egy egyre szélesebb olyan DSLR tulaj réteg, aki vagy teljesen, vagy a hétköznapokban bizony marhára nem akar 5 kilós felszerelést cipelni...."
Te vagy képtelen felfogni hiába írtam többször le, hogy ha a méret/súly nem prioritás. Sehol se vitattam a méretsúly előnyeit. Ettől még akármelyik milc rendszert választja is az ember ha még az anyagiaktól el is tekintünk bezony kompromisszum fotós szemszögből.
Egyszerűen ledöbbent, hogy ijk, parci... meg még pár emberen kívül ennyire nem bírja a topic nagyja értelmezni amit írtam. lletve nem, nem bírja, nem akarja.
-
Dare2Live
félisten
"figyu, megfordítom: némi érzékenység / mélységélesség kontroll elvesztéséért cserébe sokkal kisebb és könnyebb cuccokat kapsz. akinek kritikus az elóbbi, nem jár jól. akinek nem, az jól jár."
teljesen igaz. Csakhogy nekem az alaptézisemben ott volt, hogy akinek fontosabb a minőség, gyorsaság mint a méret.
A többiben is teljesen egyet értünk. Ettől még nincs olyan rendszer ami képminőségben, fpsben, dinamikában... képes lenne azt hozni mint egy D7000 18-105Vr...
-
Dare2Live
félisten
"Kábé egy fényérték előnyről beszélünk, de legyen másfél."
meg a dinamika. meg a... nem kezdem el újfent sorolni. Amúgy mi van így, hogy a Pentaq Qt hozom pldanak hirtelen mégis fontos lett?"Asszem ez fontosabb egy nyaraláskor, kiránduláskor, mint az egy plusz fényértéknyi zaj."
És hogy indult amiről beszélek? Hogy fotozás területén a milcek mindegyike kompromisszum. Ha a Sony+4/3+Fuji+... rendszert összeraknánk akkor jönne össze egy jó milc ami versenyképes lenne egy D7000el. A méretet meg úgy indítottam, hogy akinek nem számít hanem a fotzás a prioritás. De hiába írom le nem jön össze. -
Dare2Live
félisten
"Ööö, mit kéne felhozni, ha nem a saját igényeimet?"
Nem magunkról beszéltem ha nem tűnt volna fel. Nem."Ööö, mit kéne felhozni, ha nem a saját igényeimet? Te mit tudsz felhozni a D7000 mellett? DxO méréseket? Nosza, az a necces"
Hol jöttem DXOval? Nem mindha a zaj olyan lényegtelen dolog lenne. Most tényleg ennyire nehéz értelmezni amit írok? -
Dare2Live
félisten
válasz
Mercutio_
üzenetére
"sak egy laikus számára kissé összemosód(hat)nak a viszonylag olcsó és fényerős fix Nikkor obikról írtak"
Nem laikusnak írtam. Itt amúgy is alig van laikus.
"Hasonlításra pedig, ekv. 90 lévén a zuiko 45/1.8-at a Nikkor 60/2.8"
Mármint egy macro obit egy fényerős portérhoz. Hápersze."A hiba amibe a DSLR tulajok beleesnek amikor a MILC árakat sokallják az az, hogy elfelejtik a tényt: Ezeket a rendszereket a nulláról kellett fejleszteni, míg az évtizedes múltú DSLR-ek esetén sokszor csak reszelgetés, szenzorcsere és ahhoz algoritmus-optimalizálás történik, ami nyilván K+F költségben se azonos."
Mért tán nem ~uaz a szenzor van a Sony/Oly... vázakban mint amiket a DSLRjeik számára gyártanak? Nem ugyanaz az algoritmus?... de nem vagyok ebben szakértő ellenben aki az, mind azt mondta, hogy mennyivel olcsobb ezért és ezért. Thomtol, Roboterig.
"ugyanígy nem korrekt egy évtizedes vagy sokszor még régebbi előéletű így komoly használtpiaccal rendelkező obik árait a bolti újakhoz hasonlítani"
Értem én mire gondolsz de nézd már meg én mire írtam. Aki most vesz rendszert és "szegény" azt nem érdekli, hogy hány éves a rendszer és miért olcsó az obi, mért jobb a vaku, mért .... ott a 4/3 amire aztán állítólag hude olcsó obit tervezni/gyártani. És mégis sokkal drágább.
Kereső: Ha ilyen pöpec a helyzet akkor miért "ekkora" probléma ez ennyi milcesnek?
utazozoom: Tessék akkor vmi optikailag hasonló kalibert kérnék, hasonló fényerővel, vagy 4/3on jobbal. 18-105=27-157, legyen akkor 14-77 3.5-5.6 vagy 2.8-5 Mindezt 50Kért kitben.
-
Dare2Live
félisten
Komolyan mondom ezt már nem hiszem el.
"Nex 5n vagy Nex 7, és kábé ott vagy képminőségben."
Mért nem ezt írtam? Ez nem uazt jelenti? "új Nex D7000 között ~minimális.""üvegekben viszont nem, mert a Sony egyelőre b*szik normális objektíveket gyártani."
Jaj ne fogjuk csak az üvegekre, amik nem léteznek vagy és túlárazottak. Nagyon sok mindennel. "legyen az esküvőfotó, vagy alap szintű sportfotó teljesen alkalmatlan.""Egyébként nem értem, milyen célra nem elég mondjuk egy GH2/G3 érzékelője?"
Sött a Nikon 1"... nem, nemis a Pentax Q... Mire nem elég?"Tükrössel vaktában lősz koncerten"
Ez az egy dolog amit fel tudsz hozni? És ugye ez is erősen necces... -
Dare2Live
félisten
Ha ez az érzékelő képminőség a vesszőparipád akkor a G3 és D7000 között ~egy stop a difi. új Nex D7000 között ~minimális. De ez egy dolog/szempont, attól hogy az új nex képminőségben mint D7000 pro... alkalmazsra legyen az esküvőfotó, vagy alap szintű sportfotó teljesen alkalmatlan.
"És természetesen - mint volt mft-s és jelenlegi nex-es - tudom, hogy a milc-ek nem erre valók.
De!"De... a problémám (nekem) a mért. Mért nincs csak egy D7000 szintű milc váz a piacon? Mért nem lehet egy rendszerre se azt mondani, hogy nem kompromisszum egy D7000hez képest?
És itt tegyük azért hozzá, hogy a D7000 egy erős középkategória még csak nem is csúcsdslr.Eközben pedig az egész rendszer csúnyán túlárazott, miközben!!! anno azt olvastam több helyen, robotertől is, hogy milcre vázat, obit sokkal olcsobb és/vagy jobb minőségben lehet tervezni/gyártani mint tükrösre. Azaz nem drágábbnak kéne lennie hanem olcsobbnak. Nincs drága tükör mechanika, drága prizma, AF jellemzően sima kontraszt érzékelős... ehez képest ugye ~drágább.
Én amúgy baromira szivesen váltanék MILCre. Adjon már vmely gyártó ki egy D7000 kaliberű vázat, meg hozzá normális obikat. Komolyan mondom amiatt se fogok sírni, hogy nem adja olcsobban mint amennyibe a D7000 kerül pedig nem kell bele 101dolog, uígy nem fog érdekelni, hogy a 70-200 2.8 ekvivalens obi uannyi mint a Nikor féle. De nincs ilyen. Se váz, se rendszer. És jó ideig ahogy látom nem is lesz.

Remélem érthető az is amit én írok.
-
Dare2Live
félisten
válasz
neevous
üzenetére
ijk a gyutávra már reagált és akkor vegyük már elő a azt is, hogy más FF/APSCn az 1.8 és más 4/3on.
Az első rész egyéni preferencia, a második "Azt meg, hogy nagyobb az árrés a MILC-eken... ezt mindenki tudja." viszont ugy nez ki nem egyértelmű, még te is jösz itt a milyen drága 85 1.8al.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Mercutio_
üzenetére
24-70 nem is fix, nem is várhatod el tőle azt a méretet súlyt mint egy 50 1.8tól (vagy zuiko 45 1.8tól) Majd hasonlíthatod a pana 12-35 2.8x-ához méretben, bár akkor már igazságosabb lenne 17-50/17-55 2.8akhoz hasonlítani. De mindegyinél ott van, hogy 4/3 vs APSC.
az anyagi forrással vitatkoznék zuiko 45 1.8 90KFt, Nikor 50 1.8 40/50K igény szerint, de van használtan is piacon bőven.
utazozoom 18-105VR kitben ~50KFt. 4/3nál? Sonynál?
Nikor 24-70 2.8 árát meg a pana 12-35 2.8x árához mérjük, vagy hamár anyagiak 90KFtból lehet venni új Tami 17-50 2.8at. Igen pöpec obi az. 4/3nál? Sonynál mi a kínálat?Én azt látom a milcekre 4/3ra igaz a túl van árazva illetve az, hogy kell hozzá az anyagi forrás rendesen.
Ehez még hozzájön, hogy ez az egész baromira nem maximalizmus. Jó plda erre a kereső, a fél topik sír a kereső probléma miatt. D7000en fel se merül ilyen kérdés.Én megértem a méret/súly mizériát. De ettől eltekintve fotózás szempontjából a milcek a kompromisszum... és mellesleg drágák is.

-
Dare2Live
félisten
G3at csak kölcsönkaptam, meg egy D80om van, de a D7000et elég jól ismerem.
Én simán azt mondom, hogy ha vkinek fotózás a prioritás és nem gond a méret sokkal jobban jár egy Nikon rendszer: obi-vakukínálat + D7000el, mint bármely 4/3al sött bármely milcel. Ha a Sony szenzorát meg a pana/oly/fuji obikínálatát, Fuji X1pro kukucskálóját... összeadom akkor mondom azt, hogy összességében lehetne olyan jó mint amit egy D7000-Nikon rendszer tud. Csakhát ilyen nem volt, nincs... remélem lesz de félek nem holnap. Tényleg tud már bármely milces rendszer olyan pro vakuvezérlést mint egy Nikon speedlight?
"Pl a 45-ös oly lencsével nézzük, mondjuk egy 50-80 közötti 1.8-as dslr lencsével összevetve"
Mármint obira nézve? Hát ott van az új 50 1.8 az igencsak jó obi. Ha jól emlékszem 50KFt. De ha szereted manualban tekergetni a rekeszt akkor ott a régi 50 1.8 ~40KFt.
Persze ha többet szán rá vehet Nikor 1.4et is. és megkapja a zuiko 45 1.8 4/3 DOFját, élességét még zoomban is egy Nikor 24-70 2.8al.
...és akkor még sok nikort nem soroltam fel. Az árak meg új árak voltak, és rengeteg Nikor van a használt piacon. -
Dare2Live
félisten
Azért a D7000 ha fényképezésről van szó nagyon elkeni a GH2t. Egy kezdő megveszi a kitben ~50Kért megkapható 18-105VRel aztán avval el is lehet lenni egy jó darabig. APSCn azért a 3.5-5.6 más mint 4/3on a 4-5.6/5.8
Persze nem kicsi és vidora biztos rosszabb.
-
Dare2Live
félisten
Az a pici különbség összeadva avval, hogy a Canon nem kőkori szenzorokat rak a gépeibe simán összehoz 1stopnál nagyobb difit.
A képeknél sztem nem az Xes obival kéne hasnlítani a méretet, Xes obival mennyi is egy G1X?
Ha vmivel hasonlítani kell az a G12, és ahoz képes büdös nagy lesz az előrelépés. Már az, hogy MILCes gép mellé is rakták sokat elmond az egészről.
Amúgy baromira kemény év lesz ez, végre beindulni látszik egy komoly verseny ahol nem van Nikon, meg Canon és a rest...
-
Dare2Live
félisten
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Ez az árazás nekünk rémisztő, akik hiába csinálunk "qualified" munkát 120-150-200-250Knettonk van. NYon ahol egy hasonló melónál 1500-2000-2500eur a netto hasonló melónál (~460K-775K) miközben a legtöbb dolog ~ugyanannyiba kerül, vagy max a szállás 2*annyiba, teljesen más a helyzet. Ott egy ilyen gép nem 'elérhetetlen' élom met 1+évet kell rá sporolni hanem egy 1-2hó sporolás után megvehető dolog.
-
Dare2Live
félisten
Nezegettem, mindha még nagy is lenne. Ha tetszik 6.3 és akkora mint a 12-60.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- GIGA AKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4065, 90% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
35ért G3? Hirtelen elgondolkodtam, hogy veszek egy G3at videóra/hurcibálni.

Most kaptam kölcsön J1et az legalább tudni fogom milyen.