Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-21 14:17:30

LOGOUT.hu

A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#76200) sb válasza Llew (#76196) üzenetére


sb
veterán

Nincs meg a vár, de azért képről, videóról is látszik mit hogy raknak össze.
Nem értem mire gondolsz.

Olyan részletek vannak benne, amiket egy Creator készletben soha nem fog az ember látni.
Aki igazan egyedi mocot csinal az sokkal komolyabb megoldasokra törekszik.

Milyen részletek konkrétan? Pl. Concorde-ban vagy SC-ben látható extrém technikákat nem látok benne. Az egyszerűbb részletek, értsd: be van rendezve, van díszítés, eszközök, stb... meg nem látok egetverő különbséget. Már ha nem az eredeti Creator készletre gondolsz, mert ezt fura módon kihangsúlyozod, de nem értem miért. Ezek a MOC-ok, ahogy te is írod, más színvonal, miért lennének gyári Creator szinten. :F

Írsz egyenfalakról meg összevisszaságról is mellette, ill. hogy a másik nem puritán. Részletekről és valós, nem gyerekes megoldásokról nekem ilyesmik jutnak eszembe amit Djuree linkelt:

Ennek két vetülete van szerintem:
1. Szerintem ez kevésbé szép, attól, hogy valósabb megoldás. Nekem itt a kevesebb több, még ha gyerekesebbnek tűnik is egy másik építmény.
2. És ezt a szintet pl. nem látom a nagy várban sem. Ha tehát valakinek egyéni ízlés szerint ez jön be, mert igazából tényleg így néz ki egy vár, nem úgy mint a 2-3-5 másik moc... akkor ezt az oroszlános szett sem tudja szvsz. Nem értem emiatt a kiemelését a több Creator alapú moc közül.

szerk: Egyébként vicces, hogy én sem vettem 2-5 darabot a Creator várból, csak 1db van. Viszont abban a formában az tényleg játék szett, bár nekem azzal sincs gondom, alapvetően a gyerekek a célcsoport nálunk. De amikor felmerült, hogy esetleg nagyobb vár is épülhetne akkor arra jutottam, hogy inkább veszek hozzá alkatrészt ha ilyesmibe kezdenék. Írtam is itt a szerintem kicsit aránytalan alkatrész-eloszlást az eredeti, többszörözött készletekkel. Szóval kicsit irónikusan azt pont látom, hogy elemekben viszonylag kötött a dolog. De az igényesebb konkrét, egyszeri MOC-okon ezt színvonalban mégsem látom. Bennem is elsődlegesen úgy merült fel, hogy általánosságban jobb más elemeket mellé venni, mint pl. 1x1 round brick-ből 3-400db-ot begyűjteni.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.