Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
csokaym
csendes tag
Valaki ismer olyan helyet, ahol logoztatni/matricáztatni lehet rollereket? A cég beruházott pár rollerre, és szeretnénk a cég logót/feliratot időtálló formában felvinni
-
csokaym
csendes tag
válasz
DigitXT
üzenetére
"Ha egyáltalán kibírja addig egyben: sima S1-ek akkujai 600-800 km-nél képesek elnyekkenni."
Való igaz, ez a nagy átlag, de szerencsére láttunk már ellenpéldát
ha emlékszel még a 100+%-os ex akkumra
mrgtanultuk ugyebár, hogy az akksik lehetnek 100% feletti kapacitásúak is
-
csokaym
csendes tag
Sziasztok!
Valaki ismeri ezt a gépet?
[link]
Apukám keresgélt, hogy van-e valami low budget roller, ami azért elgurul tisztességgel. Alföldre kell, nincs jelentős emelkedő. Xiaomi m365-öt próbált már, azzal elégedett volt, valami hasonló kaliberűt keresne.Köszi a segítséget!
-
csokaym
csendes tag
válasz
FattyDove
üzenetére
Erősen OFF
gondolom akkor az összes kigyúrt kosaras meg vizilabdás stb. erősen elhízott, ha 190cm körül vannak majd' 100 kilósak. Ne vicceljünk, a hájnak és az izomnak más a fajtérfogata, 1kg izom jóval kevesebb helyen elfér.maradjon szeeintem ez a hely rolleres topic, ne életmód-tanácsadás.
-
csokaym
csendes tag
Ki tudja esetleg, hogy a kugoo s1/s1 pro kijelzőről lejövő LED világítás tápja, ami a kijelzőről jön, mennyire terhelhető meg?
( DigitXT?
) -
csokaym
csendes tag
A 21Ah-s (3*7Ah) pakkokkal 67 km-t tudtam menni, itt kb 41V-on volt az akkufesz. Feltettem tölteni, mert már rendesen lelassult, kicsit nosztalgia feelingem volt, hogy annyival mentem, mint régen a 36V-os rendszerrel (28 km/h körül van ennél a fesznél a max sebességem)
Elmenne még pár km-t így is, egészen biztosan, az összesen 70 km szerintem simán benne van.

Ezen a végkimerültségű fázison viszont már nem úgy gurul, mint az elején - szeretem, ha azért van benne kraft
-
csokaym
csendes tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Igen, szerintem is valószínűleg egyszerű mérési hiba.
ilyesmi voltmérők vannak benne egyébként [link]
leírás alapján "Measurement accuracy: 1%"--> ez azt jelenti, hogy 50V környéként lazán elmérhet 0,5V-ot.
MÁS: tesztelve full töltöttségről, 39-et megy síkon, ezt egy jó darabig tudja is tartani.
9 km alatt pedig a kijelzett 54V-ról 52,8V-ra merült. Elég jól bírja ez a 3 pakk együtt
ha bekapcsolom a rolleren a kijelzőt is, a vezérlők halkan nyüszögnek. Nem különösebben ijedtem meg tőle, hiszen ekkor válnak "aktívvá". Ettől függetlenül kérdés, hogy másnak is csinálja ezt?
-
csokaym
csendes tag
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
sajnos nem igazán vagyok otthon a témában
-
csokaym
csendes tag
válasz
Reggie0
üzenetére
Igen, nem a vezérlő méri, azt gondoltam.
A helyzet a képen látható - a kijelző fölémér, a piros, ami a gázkar voltmérője, alámér.
Ha kapcsolok lámpát, max 1tizedet esik.
A furcsaság az, hogy mikor elfordítom a kulcsot (ez előtt ugye még semmi nincs bekapcsolva), bevillan - jelen esetben - egy 53.5V, ami fél másodperc alatt visszaesett 53.2-re.
Ez fura, mert ilyet eddig a többi feszültségmérős gázkarom nem csinált. De elképzelhető, hogy csak azért nem, mert azok "lassabban" reagáltak, és az első, magasabb értéket ki sem írták? -
csokaym
csendes tag
Kicsi setback csúszott a rollerezésembe - egy óvatlan mozdulattal, gázkar csere közben elfüstöltem a kijelzőmet. Ezután se kép se hang - a hátsó lámpa felvillant, de annyi...
Figyelmetlen voltam, ez van. Hát, anyáztam is rendesen magamat
Szerencsémre, DigitXT kolléga megint megmentett - volt neki egy kijelző "tarcsiba' " amit lebizniszeltünk, hálás köszönet érte
A gép újra működik - holnap szelhetem az utat munkába rollerral.
Kíváncsi leszek, mennyit merül a 48V, 21Ah-s akksi az úton.
Egy furcsaság, amire - ha van valakinek ötlete - lehet tippelgetni:
A most berakott kijelző 0.5V-ot fölémér az akkufesznek - ezt DigitXT kolléga mondta is, korábban a fórumon volt is téma, hogy van egy ilyen attribútuma ennek a bizonyos kijelzőnek.
A kulcsos feszültségmérős gázkar, ha a kulcsot elfordítom, kiír egy értéket, majd esik 0.4V-ot, majdnem egyből. Így a két feszültségérték között pont 1V különbség van.A korábbi voltmérős gázkarok ezt nem produkálták, hogy esett rajtuk egyet a fesz bekapcsoláskor - ez a kijelzőjének a fogyasztása miatt lehet? És akkor a többi miért nem csinálta ezt? Vagy csak azok lassabban reagáltak, és egyből a "csökkentett" értéket jelezték ki.
El tudom képzelni, hogy egyszerűen ezek a mérők a gázkarokban pontatlanok - a pontossági osztájuk alapják elvileg simán elmérhetnek 0.5V-okat...
Ai biztos, hogy a jelenlegi 0.5V-ot alámér, mivel a kijelző pont ugyanennyit mér fölé, és köztük épp 1V különbség van. -
csokaym
csendes tag
válasz
jozsi252
üzenetére
A single motoros használatra vigyázz azért! A dual motoros járgányok nem igazán szokták szeretni, ha single-ben erőltetve vannak - pl Kugoo G-Boosternek hajlamos elfüstölni a vezérlője single módban - egyszerűen nem erre találták ki.. hogy minek van rajta singe/dual kapcsoló, ha ilyen magas szinten hajlamos leégni, azt nem tudom, de azt a típust pl tipikusan ajánlott kizárólag dualban használni
Kaboo-éknál nem tudom, hogy mi a helyzet, de ha jól tudom, a dual hajtású gépek esetén ott is a motorok nyomatékszegényebbek valamivel, mint a single-ben. Természetesen dupla motorral könnyedén nagyot mennek, bőven az 1motoros teljesítménye fölött, de úgy tudom, azok sem annyira komálják a single-ben való használatot.
Ha van valaki a fórumon, aki jobban ért hozzá, nyugodtan megcáfolhatja. Én mégis azt tanácsolnám, hogy ha single-ben hajtod majd a gépet, akkor kíméletesen menj vele
-
csokaym
csendes tag
Felkerült a rollerem első motorjára a raptor gumi, ismételten DigitXT kolléga segített ki, ezúton is köszönöm neki
a hátsó keréken a gumicsere várat magára - előtte ki kell reszelni majd a villát, hogy beleférjen a szélesebb gumiMit mondhatnék erről az új konstrukcióról... Sokkal jobb a menetbiztonság! A széles gumi elöl klasszisokkal nagyobb biztonságérzetet kelt, nem imbolyog be, nehezebb "kizökkenteni".
Egy szóval király lett.Kép a kerékről így:
Illletve amit már láthattatok korábban is, egymás mellett a kettő gumi:
-
csokaym
csendes tag
Elég közel voltam a roller lemerítéséhez, a tapasztalat a következő:
42V-ig merítve az akkupakkot, 47km-t tudtam elmenni, városi körülmények között
(20-35 km/h közötti tempó, kis emelkedők)A jelenleg használt akku, kb. 14Ah (névl. 48V)
(54V-ról indultam)Ez a kapacitás a 2/3-a annak, amit beleterveztem, van még egy jelenleg nem használt pakk, 7Ah-s, ha az is belekerül, akkor a 70km-es hatótáv izzadság nélkül meglesz alattam

(így összesen 21Ah-val)szerk.: Ez egy tuning kugoo s1 pro, dupla motorral, elöl 11A, hátul kb 20A-es vezérlőkkel. Elöl a gyári s1pro motorral, hátul gyári s1 motorral.
-
csokaym
csendes tag
-
csokaym
csendes tag
válasz
PociAti
üzenetére
"Azóta a nővéred beviszi a postára a kerékpárt, mert egyszer ellopták neki?"
Nyilván nem. Azóta nem megy biciklivel postára, nagyjából ez lett belőle. Inkább elsétál odáig, ha postai intézni valója akad.Egyébként nagyon nem mindegy szerintem, hogy milyen értékű tárgyat hagysz őrizetlenül. Akár lezárod, akár nem. egy kb 20.000 Ft-ot érő bicikliért kevésbé kár, mint valami másért, ami egy nullával többet ér.
"Meg kell tudni oldani anélkül, hogy azzal másokat zavarnánk."
De nem tudom, hogy a "betolod a rollert valahova" jelenséget miért kell úgy kezelni, mintha azzal mindenkit fellökne, meg a feje fölött pörgetné a tulajdonos.
Abban az esetben, ha tudom, hogy egy kicsi boltba megyek, nem viszem a rollerem - hiszen nem férünk el tőle. Ha pedig egy akkora hipermarketbe megyek, ahol 6x elférnék még magam mellett a sorok között, oda beviszem, mert nem hátráltatok vele senkit.
Nyilvánvaló, hogy lucskos időben sem viszem be - koszolni akarok. A lépcsőházi liftben is csak egyedül utazom vele, másokat nem kaszálok el, inkább megvárom, míg üres lesz a lift, és nem nyomorítok be másokat a rollerral.Ha egy olyan helyre megyek, ahol a bejáratnál ott lehet hagyni nyugodt szívvel, mert figyel rá a biztonsági őr, akkor otthagyom. (Pl. ügyintézés esetén a Főtávnál otthagytam az "előszobában", azt mondta a biztonsági őr, hogy nyugodtan, mert figyeli majd.)
"És tisztában kell lenni azzal, hogy mely eszközökkel vagyunk toleránsabbak."
Természetesen nem ugat le senki sem egy anyukát a babakocsija miatt, vagy egy mozgáskorlátozott személyt a kerekesszék miatt, és ez rendjén is van. Én itt csak a méretbeli összevetés végett hoztam példának más eszközöket. Hogy a bicikli betolásra visszatérjek, egy 28-as bicajt nem tolsz be akárhova. Egy pálcika roller meg a legkisebb kempingbiciklinél is kisebb.Tapasztalatom szerint nem a rollerek hipermarketben való tolása okozza a legnagyobb problémát. Eddig nem szóltak egyszer sem, hogy ne vigyem be, mikor köszönök a biztonsági őrnek. Ha probléma lenne, és nem lehetne bevinni, felteszem, szólnának, és ebben az esetben nem is vinném be, megoldanám a bevásárlást roller nélkül, vagy olyan helyen, ahol beengednek vele, mert felismerik, hogy nem közveszélyes.
Summa summarum, ameddig nem mondja azt a biztonsági őr, hogy ne vigyem be, be fogom vinni (olyan helyekre, ahol nem akadályozok vele másokat), mert nem szeretném, hogy ellopják. Ha pedig jelzik, hogy ne, nem állok le vitatkozni, nem viszem be, és nem ott vásárolok, ill. legközelebb nem rollerral megyek abba a boltba.
Jó lenne egy olyan társadalomban élni, ahol minden további nélkül ott merném hagyni a rollerem kívül, de ahol van lopás, szerintem nem a roller beltéri tologatása a legnagyobb bűn.
Ettől függetlenül becsülöm, aki kint meri hagyni, és kíívánom, hogy se a Te rollered, se másét ne lopják el, aki kívül hagyja, akár lezárva, akár anélkül!
-
csokaym
csendes tag
válasz
PociAti
üzenetére
Én beviszem magammal, szerintem semmi parasztság nincsen benne, ha nem szeretném, hogy ellopják/meglopjanak. Az akkupakk egy kormánytáskában van, ha mást nem, abból fél perc alatt kilopják az akkut, ami piaci áron mondjuk 40.000 Ft.
A nővérem biciklijét anno a posta elől lopták el úgy, hogy a kamera is rálátott, mégsem történt semmi, nem kapták el a tettest, a bicikli sem lett meg. Ezek után biztosan nem hagyom ott sehol egy percre sem.
Egyébként nem foglal több helyet a boltban, mint egy babakocsi. Oké, nem gyereket szállítok vele, de a boltból elvett terület nagysága kisebb.
És egy pálcika roller+kosár szintén kisebb egy bevásárlókocsinál is. -
csokaym
csendes tag
válasz
gergo5991
üzenetére
Ez már viszonylag régi hír, még a 2019-es Pintér-féle belügyminiszteri nyilatkozat alapján. Ettől függetlenül ugyanúgy nincs semmilyen hatályos jogszabály, ami kimondana bármit is a roller közúti használatáról.
Sok mindenkit büntettek rollerezés miatt, sok mindenki fellebbezett, és általában sikeresen, nincs a KRESZ-ben rögzítve továbbra sem az elektromos roller, és nincs egyéb jogalapja sem önkényesen smkp-nak tekinteni. -
csokaym
csendes tag
válasz
Reggie0
üzenetére
Az akkor elég jó. Mérted esetleg GPS-szel, hogy pontos-e a 30? Kerékméret is helyesen van beállítva?
Engem az s1 pro, míg gyári verzióban volt, 26-tal vitt, pár km erejéig, utána csökkent 24-25-re (65 kg vagyok)
akksi, vezérlő rendben volt, a gyári akksi még most is tudja az ígért 7,8Ah-t. A gyári vezérlő 11A-t tudott. -
csokaym
csendes tag
válasz
jozsi252
üzenetére
Igen, az Oxelo az az, sima bicajos/gördeszkás.
[link] itt van olcsóbban abból a w-tec cross sisakból. (bár a készletelérhetőséget nem csekkoltam, lehet, hogy a "fiús" színösszeállítások elfogytak)
Mondjuk én biztos felpróbálnám, mielőtt megvenném, szóval kéne keresnem majd üzletet, ahol több méretet is tudnék próbálni -
csokaym
csendes tag
válasz
jozsi252
üzenetére
Én egy oxelo sisakot vettem még régen, mikor kezdtem, de tervezem cserélni valami cross jellegűre, hogy védje az arcom is.
Most hirtelen nem találom vissza, de DigitXT egyszer belinkelte, hogy ő milyet vett (azt hiszem valamilyen w-tec gyártmányt). Azt lattam élőben is, korrekt volt. -
csokaym
csendes tag
válasz
jozsi252
üzenetére
Én pont most rendeltem kesztyűt, csehországi warehouseból, 1 hét alatt itt volt.
ilyet [link]
10 dollár alatt kijött az ára szállítással együtt, és szerintem az árához képest jó minőségű. És pont jó rám a mérettáblája alapján kiválasztva
De amúgy bukód is legyen mindenképpen, igen! Esésnél ugyan hasznát még nem vettem, mert nem a fejemen landoltam hálistennek, de számtalanszor hallottam már a benyúló faágak koppanását a sisakomon a fákkal végigrakott bicikliutakon pl, ami miatt már megérte, hogy rajtam volt
-
csokaym
csendes tag
Sajnos az ilyen rolleresek nem segítenek a megítélésünkön. Jól mondod, szerintem is, minél extrémebb dolgokat mernek megcsinálni egyes emberek, annál inkább sürgetőnek érzik majd a beavatkozást a KRESZ-be. Majd jó lesz, ha pl behozzák, hogy csak 15 km/h-val lehet menni.... kb azonnal elértéktelenedik a rollerem, minden egyes alkatrészével együtt.
Ha SMKP lenne a nagyobb teljesítményűekből/azokból, amik mondjuk 25-30 km/h felett tudnak menni, én nem bánnám. Bár ahogy látszik az autópályás példából is, a jogosítvány észt azért nem fog adni.
-
csokaym
csendes tag
Nekem van rollerem most, de köszi az ajánlást
csak érdekelt, hogy a rollercsere megoldotta-e a gondot, vagy ugyanolyan hanga van-e. Tehát hogy az adott zaj a roller általános velejárója volt-e, vagy pedig valami tényleges baja volt a becserélt darabnak. De úgy tűnik, hogy valami nem volt vele 100as. -
csokaym
csendes tag
válasz
Khaosz55
üzenetére
Szerintem jobb valasztás a Xiaomi. Az Akai hátsó kereke picike, és biztosan zötyögős vele menni.
Az alkatrész ellátás sem tudom, hogy milyen az Akai-nál, de a Xiaomihoz biztosan vannak pótalkatrészek dögivel, ha valamiből csere kell, mert eltörött, vagy akármi, akkor ahhoz találtok.Kicsi és nagy kerék alatt az Akai F3 hátsó keeke vs Xiaomi bármelyik kerekét értettem. Az ennél nagyobb kerekű járgányok (10 colos) már jóval húzósabb árkategória, és persze gyorsabban mennek, nehezebbek is.
-
csokaym
csendes tag
válasz
Khaosz55
üzenetére
Én is gondolkoztam kicsi kerekű rolleren, de hálistennek lebeszéltek róla, illetve átgondoltam. Az F3-at nem venném meg, akkor inkább az Essential.
13 évesen nem tudom, hogy adnék-e rollert bárki alá, ezt nyilván neked kell mérlegelned. Azt is Te tudod, hogy mennyire van bicikliút, amin mehetne, mennyire kell járdán menni, és mennyire úttesten. A járdán és bicikliúton az Essential tempója elég. A hatótáv is elég gondolom, hiszen csak hazafele jönne a fiad vele. Viszont a járdák általában vacakok, a rolleres közlekedésre nem igazán alkalmasak.
A másik kérdésedre a válasz, szerintem nem szükséges, hogy állandóan nálad legyen a telefon menet közben. (De valaki erősítsen meg ebben)
-
csokaym
csendes tag
válasz
Laca1212
üzenetére
Az Essential kisebb akksival rendelkezik, és a motor névleges teljesítménye is azt hiszem, kisebb. Ezek miatt lassabb a gyári végsebessége.
Az m365 jönne utána, annak pedig egy fokkal upgrade-eltebb változata az 1S, ha jól tudom. Annak a kijelzője olyan, mint a pro-é, mutatja a sebességet stb, nem csak a pár pöttyes akkufesz indikátorjelzés van rajta. Meg elvileg a kereke is valamivel erősítettebb, kevésbé hajlamos a defektre. Ezt az utolsót csak olvastam, nem tudom, hogy a valóságban tényleg defekttűrőbb-e. -
csokaym
csendes tag
válasz
jozsi252
üzenetére
Egyébként úgy tudom, hogy az Ultimate-nél mintha lenne tesztvezetési lehetőség. Nem tudom, hogy hogyan működik, sosem voltam még náluk, de ha van lehetőséged, ki is próbálhatsz néhány modellt, mielőtt vásárolnál, így nem érhet majd meglepetés.
Ha nagy tempóra vágysz, és arra, hogy elkaparjon alattad a roller, akkor valószínűleg nem egy egymotoros kiadású roller lesz a megfelelő választás.
Nem tudom, hogy a helyben ide-oda elszaladast mennyire a közeledben gondolod, de mondjuk szerintem egy ilyesmi feladatot simán el tud látni, ha nem több10 km-ekre tervezel szaladgálni.
Nagy tempót a nagyobb, dual meghajtasú rollerek tudnak menni, de ezeknek azért komolyabb az ára is, illetve nem olyan hurcibálósak, jóval nagyobbak és nehezebbek. élményben elhiszem, hogy megvan a feelingjük, tagadhatatlan
-
csokaym
csendes tag
-
-
csokaym
csendes tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Egyébként valamit még pimpeltem azon a hátsó vezérlőn, de már nem tudom, melyikre forrasztottam át...
Majd egyszer egy lakatfogós mérést megérne, hogy valójában mennyit vesz fel induláskor. Lehet, hogy ezért is érezted kicsit erősebbnek az indulást.
Na meg persze az erősebb felfutású gázkar miatt, ami ránt az elején.
-
csokaym
csendes tag
Ha valaki cserélt már csapágyat klasszikus 36V 350W-os motoros kerekekben, melyiket lenne érdemes beletenni? 6202 ZZ vagy RS ?
1 kugoo s1 és 1 kugoo s1pro kerékbe lesz..
-
csokaym
csendes tag
válasz
DigitXT
üzenetére
persze, ezért mondtam, hogy csak akkor működne a büntetés, ha bizonyos lenne az utolsó felhasználó hibázása. Mivel erre kevés esély van, így a Sheriff egy egyszerű összeszedegetővé válik, szerintem.
Egyébként jobb lenne, ha az egész Lime dolog nem lenne, mert miattuk nagyon rossz a rolleresek megítélése.
Nyilván vannak szabályosan közlekedő Lime-osok, és vannak szabálytalakul közlekedő "saját rolleresek" is.
-
csokaym
csendes tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Nem rossz gondolat, alapvetően tetszik. Viszont a "figyelmeztetés", amit említ a cikk, szerintem nem lesz olyan erős ráhatással, mivel szankcionáló jogkörrel nem rendelkeznek a sheriffek. Vagy ha látta esetleg, hogy a helytelenül parkoló pilóta hagyta úgy a járgányt, ahonnan aztán ő "gondozásba veszi", és ezt valahol jegyezni tudja, ami alapján valamilyen büntit kap a bizonyos utolsó felhasználó, akkor értelme is lehet. (pl. a következő x órában az appban a bérlési funkció letiltásra kerül, vagy hasonló)
Bár ezzel meg a saját vevőiket büntetnék meg, ami miatt sok - egyébként felelőtlen - kuncsaftot is veszthetnek. Ez pedig ugyebár nincs a profitorientált cégek hasznára.
Illetve fontos, hogy tényleg csak akkor legyen az utolsó felhasználó büntetve, ha tényleg miatta került oda a roller, ahol útban van, nem pedig csak valaki arrébb dobta az egyébként helyesen leparkolt rollert, mert ebben az esetben a bünti nem lenne jogos.
-
csokaym
csendes tag
válasz
üzenetére
Mi itt páran Kugoo s1/s1pro-t hajtunk, illetve tuningolgatunk. 15 km-t amúgy engem simán elvitt anno még alaproller állapotában (munkába+vissza akkor összesen kb 15 km volt az út, arra elég volt, ha nem töltöttem munkahelyen, akkor is) (65kg vagyok, hatótávnál azért számít a súly)
A kugoo-t akkor merném ajánlani jó szívvel, ha szeretsz szerelgetni, mert azért vannak nyűgjei.Xiaomikat is használnak itt a fórumon többen is, arról ők szerintem többet tudnak mondani. Én egyszer próbáltam Xiaomi m365-öt, kugoo s1pro alap verziójához képest kicsit jobban megy.
Ennél a xiaomi 1S, pro1, pro2 azért valamivel drágább, valamennyivel többet is mennek el.
A régebbi típusú Xiaomiknál is azért vannak gyári nyűgök.Használtan egyébként szoktam látni FB-n viszonylag korrekt áron extrákkal felszerelt Xiaomi m365 ill pro gépeket. Ha nincsenek szétnyektetve és jó állapotú az akksijuk, akkor lehet szerintem az is jó választás.
használtan vagy újonnan 100-150 között azért hozzájuk lehet jutni. Én személy szerint inkább vennék Xiaomiból egy magasabb fokozatú modellt használtan, mint alacsonyabb fokozatút újonnan, ha hasonló áron vannak.A többi kolléga majd mondja, hogy még milyen alternatívákat lát, én ezeket.

-
csokaym
csendes tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Köszi! Hát ja.. sokkal rosszabb is lehetett volna, szerencsére tényleg nem nagy tempóval mentem. Viszont lehet, hogy egy darabig nem erőltetem a rollert, mert rossz most ráfogni a kormányra, nem akarom zötyögtetni rajta a csuklóm, mert az valószínűleg fájna. Legalább addig megérkeznek a kínai rendelések
A másik nagy szerencsém, hogy az órámat nem hordom, mikor rollerezek, mert nagyon féltem. Jól is tettem, hogy ma sem volt rajtam
-
csokaym
csendes tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Akkor egész frankó lett a beállítás
Nekem meg így 1000 km-en túl meglett az első tisztességes méretű esésem. Nem mentem gyorsan, kb 20-22 km/h-val (még az alaprollerrel is mehettem volna gyorsabban). Az úton, ami bicikli/gyalogos út, a burkolat nagyon szar lett hirtelen, egy gödör-bukkanó megdobott. A roller előre/oldalra repült, az egyik oldalán csúszott kicsit, én hassal előre. Komolyabb sérülés nem történt, a kezemet megütöttem, a bal csuklóm fájlalom, de tudom mozgatni. A kabátom kiszakadt, lehet venni újat...
de legalább a rollerezős kabát innentől megvan.
A gépnek funkcionálisan nem lett baja - a lámpa kicsit megtörött a sarkánál és az új markolat egy részét megreszelte a beton. de ennyi, menni megy mindene ugyanúgy. -
csokaym
csendes tag
válasz
DigitXT
üzenetére
és ha átrakod az e-bike vezérlőt a 110%-os állásába? indulásnál... utána visszavenni, hogy ne csak az hajtson. Tiszta manuális váltós feelingje lenne
meghúztam minden csavart a sajátomon, a menetes szár dupla anya-imbusz kombót is, illetve az összes többit csavart, anyát is. Megszűnt a csörgés-zörgés, és azt kell, hogy mondjam, egész szerethető gép lett belőle! az, hogy 20-25 körül is bőven van benne erő, ha előzni kell, egyszerűen felbecsülhetetlen!
-
csokaym
csendes tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Igen, a 13s3p nem fér be az s1 be (s1pro-ba), tapasztaltam
illetve azt, hogy csak 13s2p fér be
Nem csodálom, hogy elforgatja az első kereket, nekem a 11A-es első vezérlés is elforgatja, ha nem dőlök jól előre induláskor. Ezért nem is húztam már az első vezérlőn.
talán majd még a hátsón, csak el ne füstöljön
Tartósan amúgy valóban nem bírhatja az 18650-es pakk 3p-ben az 50A-t, max 45-öt, ha 15A-es folyamatos kisütést tudnak. De ha 3500mAh-s cellákról van szó, valószínűleg csak 10A-t bír per cella, az meg összesen 30A.
-
csokaym
csendes tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Mert volt olyan, hogy GT-vel mentél és elszálltak a fékek? Erről lemaradtem
Amúgy amíg teszt fázisban van a hátsó villa, elég az a kötegelő. Pláne ha szeretnél gyártani magadnak, akkor kár reszkírozni, hogy megrogyjon ez most. Elég, hogy kiszolgáljon a kék villa addig, amíg kész lesz az új majd (bár gondolom az még egy hosszabb menet lesz, mire elkészül)
Azért azok a raptor gumik nagyon ott vannak
Én meg... Hajtom nagyban a rollert, hallom, hogy csörög zörög... Hát mondom, jó, biztos az a két kis sz*r alátét a menetes száron, belül a roller nyakban. Hát nem az volt!
Az egész első felfüggesztésem ki volt lazulva, már az anyákat borító műanyag 4-4 csavarja is, azok is lötyék voltak, és maga a kerék tengelyén lévő anyák is olyan lazák voltak, ha levettem a műanyagot, hogy ujjal le tudtam pörgetni őket.
Még jó, hogy nem ugrott ki a helyéről 35-nél.Nagyon rázós úton is mentem biztos, és slehet, hogy nem húztam meg elég erősen azokat a tetves csavarokat, anyákat.... Most jóp meghúztam, aztán a napokban menetrögzítőzöm is, ha változást észlelek.
a dekkre ragasztott zongora csúnyán koszolódik egyébként... A fehér szín a kosznak nem jó barátja...
van még egy adag karbonmintás öntapadós borításom tekercsben, ha menthetetlenül retkes lesz, akkor arra cserélem majd. -
csokaym
csendes tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Jelenleg amúgy (ha meg lesz a hátsó villád) csak e-féked van, még a dobfékes motorok nincsenek bent. Nem fog rémisztően kicsit a kugoo-féle és az e-bike-féle kombinálva? Az e-bike regen fékezése miatt, hogy az csak nagyobb tempónál fog. Vagy esetleg kényelmesen lassít, nem ránt akkorát, de azért meg tudsz állni vele?
-
csokaym
csendes tag
egy oda-vissza utat tettem meg a rolleremmel, 54,3-ról 48,6-ra csökkent az akkufesz kb 20 km alatt. Nem fogtam vissza a tempót, ahol lehetett, nyomtam neki
szerintem korrekt így is, hát még ha benne lesz a 3. akkupakk
-
csokaym
csendes tag
válasz
Gabócza
üzenetére
látatlanban azt mondanám, hogy nézd meg a FB Marketplace-en, ott láttam már sok Xiaomi kiegészítőt/alkatrészt, itthoni bolti ár alatt. Nem tuti, hogy bejön, de egy próbát megér ott is kutakodni, mielőtt üzletből megveszed. Mert ott sajnos tényleg drágaság szokott lenni

-
csokaym
csendes tag
válasz
csokaym
üzenetére
Az előző posztomhoz annyit, hogy a jelenleg 4p (2*2p) akksi akkufeszültsége 54,3V-ról 51,4-re csökkent a kb. 9-10km-es útszakaszon - szerintem ez korrektnek mondható.
"kugoomérter" szerint a kiírt max. sebesség síkon 37 km/h volt - erre majd még rámérek GPS-szel, ha oda jutok.
-
csokaym
csendes tag
rövidebb-hosszabb szerelések után, de végre elkészült a Kugoo S1 pro-mból a 48V-os dual motoros verzió.
DigitXT kollégának köszönhetően készen lettek hozzá az akkupakkok, amik elkészülte után már nem volt megállás a szerelésben. LG MJ1-es cellákat használtunk a pakk készítéséhez, és a minél jobb helykihasználás érdekében 3db 13s2p akkupakk született.
A hosszúkás azért lett olyan, amilyen, mert az egyik akkupakknak be kellett férnie a taposó alá, a gyári akku helyére, ha BMS-t viszont a cellákra helyeztük volna, akkor nem tudott volna becsúszni a régi akku helyére, túl magas lett volna. Így a BMS merevítővel a cellák elé lett helyezve.
A cellákhoz távtartóként a méhsejtes/hatszöges távtartókat használtuk - jobbnak tűnt stabilitásra is, illetve helykihasználás szempontjából is jobb, mint a klasszikus négyzetes távtartók. És a jobb helykihasználás mellett nem csak "taknyolva" összeragasztgatva vannak a cellák.
Ezúton is köszönöm DigitXT kolléga áldozatos munkáját, hogy éjszakába nyúlóan, fáradtsággal mit sem törődve segített a pakkok összehozásában
Alapvetően a rollert 2 db vezérlő hajtja, egy gyári állapotú, 11A-es elöl, illetve egy 20A-ra húzott hátul. Elöl a gyárilag rollerhez járó pro motor, hátul egy Kugoo S1 motor van.
A rolleren lecseréltem a gázkart egy kulcsos, félmarkolatos gázkarra. Ugyan a dizájnja jól néz ki, és elég szépen olvashatók napfényben is a feszültségmérő kék színű karakterei, maga a gázkar szerintem kicsit kínaira sikerült, nem adagolható annyira jól, mint gondoltam - ehelyett hosszútávon keresek majd egy jobb minőségűt.
A töltő portról leszedtem gyári kábelezést, és újrakábeleztem vastagabbal, így már bátrabban merek használni hozzá 3A-es töltőt.
Az akkuk közül egy tehát a taposó alá, kettő pedig egy kormánytáskába kerül (jelenleg csak 1 van kormánytáskában, mert a másik nem fér bele. Kínából már úton van a másik, amiben már elfér majd mind a kettő akkupakk).
A három akku párhuzamosítva lesz (jelenleg kettő van párhuzamosan kötve), és a töltés pedig a gyári töltőporton, az újrahúzott kábeleken keresztül megy.A taposón lévő gyári Kugoo borítást leszedtem, és új (eredetileg gördeszkához való) borítást adtam neki, saját ízlés szerint:

Letörölgettem, egészen újszerűnek néz ki
Jól gurul egyébként, már elvittem egy próba körre is
azért a nyélgázos gyorsulását még szokni kell! 
bocs, hogy hosszú voltam
-
csokaym
csendes tag
válasz
Ispán_Péter
üzenetére
És miből gondolod, hogy ha átminősítik a rollereket SMKP-ra, akkor a bicikliúton haladva nem fognak lemeszelni?
-
csokaym
csendes tag
Én egyszer próbáltam, elég jól gyorsul szerintem. Sokan írták, hogy 1 motorral használva hajlamos a vezérlő a leégésre, ezért érdemes mindig dual hajtásban használni.
Kicsit harapósan indul, ha jól tudom a hall szenzor nélküli motorok és vezérlés miatt - elvileg ezért nem olyan kényelmes vele lassú tempóban menni, ~30 km/h körültől érzi jobban magát.
FB csoportokban a legfrissebb kiadású verziókra panaszkodnak, hogy erőtlenek - ez nem tudom, hogy hogy lehet, de hallani ezt hallottam.
A kormánya alacsony lesz, ha 185-190+ cm magas vagy - erre szintén sokan panaszkodnak, hogy lehetne magasabb.
A rugózása keményebb a mantisokhoz képest pl, de szerintem azért egyáltalán nem vállalhatatlan a levegős kerekekkel együtt.
Kicsit foglalkozós darab, de szerintem a legolcsóbb, elfogadható minőségű opció a nagyobb kategóriás rollerek közül. És mindegyik komolyabb roller is foglalkozós valamilyen szempontból, úgyhogy az én véleményem szerint nem rossz választás.Ha hülyeséget mondok, akkor szóljatok rám
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Arc Raiders
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Szólánc.
- Autós topik
- VGA kibeszélő offtopik
- További aktív témák...
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA 400W
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- Samsung Galaxy S10 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
de azért bírhatta volna még egy pár alkalom erejéig
mrgtanultuk ugyebár, hogy az akksik lehetnek 100% feletti kapacitásúak is
)

Majd egyszer egy lakatfogós mérést megérne, hogy valójában mennyit vesz fel induláskor. Lehet, hogy ezért is érezted kicsit erősebbnek az indulást.

ha lehetne, én is átmenteném a mostani rollerem alkatrészeit egy puha felfüggesztésű vázba. De sajnos nincs ilyen olcsón