Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Online jogosítvány megújítás kishazánkban,és user error :)
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
válasz PociAti #26238 üzenetére
12 eves. Meg novesben van. Meg nem sokat hasznalta - ez kb 3-4 ev alatt ment bele (nem tudom mikor vettuk, de meg nagyon a Covid eleje volt).
Mellette van egy dragabb Giant bringaja - s most kap majd egy 50cm3-s (de 25 KM/h-ra korlatozott) motort.
Itt Szloveniaban mar van hivatalos jogsijuk - kolesarski izpit - amivel 25-re korlatozott motort vezethetnek 12 evesen. Kell ra rendszam, muszaki, biztositas - gondolhatod, hogy onnantol a roller nem lesz vonzo.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz pescara #26219 üzenetére
Nekem akkora szivas volt kiszedni a lukas gumit (a szelepnel valami iszonyatosan el van ott kefelve), aztan megprobalni vissza eroszakolni a gyarilag adott cseret a szelep feszekbe (pedig meg dremellel ki is csiszoltam ahogyan tobb helyen javasoltak), majd persze a pot gumi is kicsipodott a visszarakasnal (pedig van gumi szerelo szerszamom is es nem csavarhuzoval estem neki) - szoval olyat biztosan nem csinalok soha tobbe.
Inkabb megforrasztom az akkut - ahhoz tutira ertek (pont hegesztes helyett jo lesz a forrasztas is)
Pedig nem vagyok fakezu - de ilyen nogyogyaszkodos szivast inkabb nem vallalok tobbe.Eddig az akkunak semmi gondja. Lehet az elso szeriaban meg oda figyaltek a dolgokra.
Ennek a szeria szama 422, szoval eleg korai darab lehet.Amugy a motort taplalo saruk eleg kis vekonykanak tunnek. Nem igazan komoly aramra terveztek azokat.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz PociAti #26211 üzenetére
A hatso meg jo volt, de az elso az mar slick lett, igy inkabb csereltem.
Dombon lakunk, lehet ugy jobban kopik amikor felfele maszik.Az eredeti - felfujos - gumit parszaz kilometer utan csereltuk, amikor egyszeruen nem tudtam kiszedni a szelepet a feszekbol. Annak a muanyag feszket - ami szerintem egy megnyomorodott gumi darab volt - most hajitottam ki a motorbol, mert most szetszedtem a csapagy csereje miatt.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz enginev3.0 #26203 üzenetére
Most ujitottam fel a fiam 2 Pro rolleret.
~2200Km van benne. Uj fekbetetek, uj (tomor) gumik, uj csapagyak, uj gazkar, uj sarvedo tarto, kormany csapagyak megzsirozva, gumi nyeszeges vedo az osszehajtasi pontban (van beleole vagy 5 meret, ez a 4-es a 8-as skalan) - az egesz volt vagy 60 Euro.
Valoszinuleg jobban jar egy ilyennel aki erre hajt, mint egy 15-20 km megtetelere kepes kisebb akkus geppel. (nem elado)
Az akkuja olyan mint az uj. A megtett kilometerbol (szerintem) kar kiindulni. Allapotot vasarolsz.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz FőDudu #26127 üzenetére
Regi gumikat kessel levagtam, igy azzal nem ment az ido ma.
A 2 ora az total elokeszitett rollerrel ertendo, ahol minden szet volt mar kapva, egyedul a motor kabele nem volt meg kikotve. De a motor mar szet volt szedve.
Az uj sarvedo tarto kb 4x erosebb a gyarinal, a felfogatasa a kerek csavar ala tortenik. Adnak melle tavtartot, hogy a fenyvisszavero lapokat tarto muanyag elemeket szintbe hozza a sajat vastagsagaval. Meg emiatt hosszabb csavarokat is adnak. Kilenc euroert bestbuy. Eros, szeles femlemez.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz Reggie0 #26108 üzenetére
Nem volt gond, csak kozpontositani kellett.
Tizes csavar, arra illeszkedo 30mm atmeroju alatetekkel, hozza valo anyaval.Szerencsere a csillagvillas kulcsom hajlitott, igy ra tudtam fogni a motor belsejebol.
Megvan a gumi csere is. Kb 1-1 petc volt a 15 perces forro vizes aztatas utan. Kellett a 3db gumis szerszam. Azokkal pikkpakk megvolt.
Szoval a 2 gumi, a 2 elso csapagy, a gazkar, a sarvedo tarto fem villa csereje megvolt kb 2 ora alatt. Es kb 60 eurobol kijott. Ketto helyett negy csapagyat kuldtek, de 4 egyformat, szoval mind elore valo.
Nem tudom a vazba nyomjak-e a kiszedett pur hab helyere ujat. A kabelt megkotottem a fek bowdenhez, hogy ne tudjon mozogni.
Megrepedt az akku takaro fedel, egy csavart tulhuztam. Csak a csavarnal, de majd kicserelem. Amugy a roller igy total fel lett ujitva. 2100km utan.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz FőDudu #26104 üzenetére
Szegeny ember vizzel foz. Csapagy kiszedo DIY.
Hatos alatet pontosan 17,77mm atmeroju, a csapagyhaz furata talan egy tizeddel tobb.
Ezzel ki lehetett utni - nem is kellett nagyot utni, a kezemben fogva kijott. A gyari csapagy C&U 6002RS (egysoros melyhornyu golyoscsapagy)A kiszedett csapagy valoban 'rag' tele van homokkal a feszke is.
A masikat majd holnap, ahhoz szet kell kapnom az akku takarot, kifuzni a motor kabelet, stb.
A visszarakashoz szukseges dologokat meg ki kell talalnom, nincs itthon olyan nagy csavar (15mm a csapagy furata) es alatet ami ezt megoldana. Beugrok Obi-ba (kezemben a kiszedett csapaggyal) es ossze valogatok egy csavar/anya/alatet kombot ami a besajtolast megoldja.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz FőDudu #26103 üzenetére
Szerk:
Ha mar rendeltem sarvedo tartot - most erosebbnek tuno utangyarottat rendeltem - akkor rendeltem 2 csapagyat is elore. Nem SKF, de jo lesz ez is.Igy majd eljatszadozom en is a kiutes/besajtolas temakorevel.
+1 nap, tehat nem holnap, hanem kedden lesz a nagy szerelesi nap...FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz alphamooncam #26102 üzenetére
Csapagyat utan tudom rendelni, azzal nincs gond. A kicserelestol felek - szerintem a forgo reszbol es a motor takaro fedelbol nem tudnam kiszedni a benne levot.
Ahhoz speci szerszam kellene (szerintem). Nem is a szokasos csapagy lehuzo, hanem csapagy kinyomo. (nem esnek neki kiutni, ezt sejtesem szerint bele sajtoljak gyarilag.)
Itt ugyan agy dugokulcs bittel kiuti - en biztosan megszivnam...
Igy most marad a gumi csere - a motort ugysem kotottem le.Ha ezutan is lesz nyekergo hangja - mert azert kapott egy kis olajozast, foleg, hogy most vizszintesen van es bele is tud rendesen diffundalni - akkor majd rendelem a csapagyat.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
Szetkaptam a rollert (Mi Pro2), elokeszitendo a gumi cseret.
Motornal a T20-as csavarokbol egy bele szakadt, azt ugy furtam ki csavar kihajto szerszammal. Majd szereznem kell valami hasonlo M4-es T20-as csavart.A motort alig tudtam szetkapni, ott a magnes nagyon erosen az allo reszben tartja.
Meg jo, hogy elotte neztem YT videot, igy lattam, hogy kezzel szedi ki es nem kiuti a tengelynel.Az also fedelbol hianyzik 2 csavar - azokat majd utan rendelem.
A sarhanyot tarto U alaku vas megint el van torve kozepen.
Azaz a sarhanyo megint nem kerul vissza. A motor oldalan levo fedelben jo a csapagy (porgetheto a motor forgo reszen a fedel), az alloreszben sem erzek semmi gondot kezzel tekergetve. Lehet berakva feszult.Holnap gumi felrakas. Aztan meglatom erdemes-e a FW frissitessel szorakozni.
(Bandy nevu YT felhasznalo linkelt modositott FW-t, de szerintem az az enyemnel oregebb (BLE129, BMS 126 - nekem BLE 158 es BMS 141 van)(szamit barmit, hogy mlyen verziorol frissit az ember?)
Es persze a DownG alkalmazas mar nem is elerheto.[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz Silentfrog #26095 üzenetére
Ha jol latom - es jol ertem a szeria szamabol - ez az elso par darabbol valo (422 a sorszama). Eddig hibatlanul ment. Eppen ezert kerdezem, hogy van-e barmi ertelme a frissitesnek.
FőDudu
-
FőDudu
veterán
Sziasztok!
Hosszu posz lesz, remelem nem zavaro!
Gyerek Pro2 rolleren gumi cserere keszulok. A gumi mar megerkezett, holnap a gumi szerelesehez szukseges 3db 30 centis fem szerszam is megerkezik.
Keszulok a cserere. Ezen a videon (es ezen) egyszerunek tunik - en inkabb lekotnem a motort, ne akadalyozzon a rovid kabel. Erdemes lekotni a motort? Le lehet egyaltalan kotni forrasztas nelkul? (akad itthon Weller 50W paka - igaz inkabb finom heggyel, nem a gyari lapossal)
Ugyanilyen gumikat rendeltem (tok nehezek, 2 gumi majdnem masfel kilo, lemertem).
A rolleren most is ilyen van, de azt nem en raktam fel.
Akkor - amikor az elso gumit probaltam cserelni (csak belsot) - megfogadtam, hogy en nem fogok szorakozni (vagy inkabb szopni) a szeleppel tobbet, vagy fel ora volt mire kiimadkoztam a szelepet az elso kerekbol.A hatso kereknel az elozo gumit felrako elmondasa szerint nem art ha van jo par eros kabel kotegelo, mert azt a gumit megtartando meg lehet szoritani es akkor nem tud leugrani a mar sikeresen beugrott reszekrol. Van kabel kotegelo, de a fenti videon annyira egyszerunek tunik (az elso kereknel), hogy talan csak a fek tarcsat kellene leszedni nehogy azt a felrakas kozben elgorbitsem ha taposom.
Nekem azt mondtak, dugjam at a nagy csavarhuzomat a lukakon es ugy igazitsam ra a gumit a felnire ha mar fent van (hogy egyenletesen legyen rajta es ne usson).
Mit javasoltok? Aki mar cserelt ilyet elol es hatul, az hogyan csinalta?
Eleg lesz a meleg vizes lagyitas es a 3 db 30 centis szerszam? (akad meg nagy csavarhuzo, kabel kotegelo, pajszer, es holegfuvo is ha kellene).A gazkar csereje utan amikor kiprobaltam, akkor a motorbol jon egy kis nyikorgas. Foleg amikor szabadon futasnal lassul.
Nem tudom 2k km utan kell-e csapagy csere, vagy csak egy kis zsir/olaj kellene valahova.
Szerintetek?A harmadik kerdes: a rolleren ezek az adatok vannak (Mi Pro2) :
Erdemes ezen (ESC/BLE/BMS) FW-t frissiteni? (nyilvan lehetne unlockolni a speed limitet - de az a kerdes erdemes-e?)
Sokat nem ment - ossze kevertem a biciklijevel, abban 6e KM van. Ebben csak ~2e Km.Azaz elvileg meg birnia kellene egy ideig. Most lesz rajta uj gumi - a tobbi stock (fekbetetet es gazkart kiveve)( meg egyszer eltort a hatso sarvedo mervitoje es szarakodott a vilagitas is, mert a sarvedo toveben erintkezesi hibas volt a csatija, de arra rendeltem egy uj gyari sarvedot aminel nem olyan lehetetlenul rovid a kabel es nem feszul).
Szoval javasolt-e erre ujabb FW-t rakni? Le lehet menteni az eredetit, vagy nem kell?
(informatikus vagyok, akad minden ami kellhet akar az in-circuit programozashoz is - 3,3v vagy 5v feszultsegu illeszto, programozo, soros/usb interfesz, stb.)Most rendbe tennem a gepet, hogy kesobb meg ennyit kibirjon.
Elore is koszi![ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz pontyos #26079 üzenetére
Szerintem meg egy jo cipo es a deknire rakott 1 centis gumiszonyeg segit annyit, amiennyi peldaul a tomor gumi vs ballonos gumi kulonbsege.
En inkabb (latatlanul is) arra tippelek, hogy nektek nem megfelelo magassagu a kormany, onnantol meg a hatizmokat terheled a gornyedessel.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz DigitXT #26036 üzenetére
Most jon a masodik szett tomor gumi - szoval keszulok a szivasra.
Hatsonal meg csak-csak ra lehet kabel kotegelozni a kullok menten es ahol mar beugrott ott rahuzva valoban a helyen marad. Aztan mehet a gumis szerszam/pajszer/csavarhuzo/kezi rahatas.De a motornal nem tudom mi lesz... Lehet megint szivesseget kerek
Persze foleg az elso van elkopva a hajtas miatt.Azt olvastam, a gumit jol felmelegitve (forro vizben) kicsit javul a felrakasi esely.
Ahonnan rendeltem, ott ki is van irva a felrakasi utmutatoban, hogy tan x percig kell fozni.
Majd ha megjott, elolvasom.[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz polo493 #26040 üzenetére
Az rohadtul semmit nem er, ha a kulso nem olyan ami birja a szoget.
Gyerek Giant bringajaba (Talon1) vettem, bele is toltottuk az eloirt adagot (tekert is vele, hogy szepen el legyen oszlatva), 1 het mulva megint lukas volt az elso kerek.
Kapott masik belsot, kivettet beragasztottam.Utana vettem bele gyarilag ilyen szarral toltott belsot (Dunlop vagy Contnantal, 3x annyi mint a sima Decathlonos szutyokkal toltott belso), az is 1 hetig tartott.
Most kapott ra puncture proof kulsoket, ilyen szarral toltott belsot, az a kombo birja mar vagy masfel eve.
Itt felenk akacfa tuskebe szakadnak bele.
Tehat erosen alkalmazas es hely fuggo, hogy mukodik-e.
Mivel ezeknek a rollereknek a gumi cserejenel nem sok nagyobb szivas letezik a vilagon, igy en azt mondom, aki nem akar szivni, az vegyen tomor gumit. Lehet, hogy az utazasi komfort picit csokken, de tuti hazaersz.FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz Peaceliker #26032 üzenetére
En az elso defektnel elhajitottam a Pro2 felfujhatos gumijait.
Nincs az az isten, hogy ilyennel szorazkozzak meg1x.Nem vagyok fakezu balfasz, de agyon vernem aki ilyet tervezett, marmint, hogy a motor egy 20 centis kabelen log es nem tudod lekotni csak ha total szetszeded. Aztan cserelj rajta gumit. Vagy fel orat szoptam, mire kijott a szelep. Egyszeruan nincs ott annyi hely, hogy rendesen ki/be tudd rakni az uj belsot a szeleppel.
Szoval az elso kicsipett tartalek gumi utan odaadtam ismerosnek az egesz cuccot es ok raraktak valahogyan a tomor gumit. (pont maguknak is cseret terveztek, nagy szivesseget tettek, a valahogyan a kifozes/kabel kotegelos ralepos es azon kivul 50cm hosszu gumi szerelo szerszammal torteno rahatasokat jelent).
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz Peaceliker #26014 üzenetére
Szetkaptam, tele volt homokkal a felso csapagy a porvedo alatt.
Kimostam (csavar lazitoval), ujra zsiroztam, visszaraktam, most jonak tunik.Majd legkozelebb ha rendelek alkatreszeket, akkor johet 1 csapagy szett is.
FőDudu
-
FőDudu
veterán
Gyerek M365 Pro 2 rolleret kicsit megvizsgaltam, a kormany jobbra/balra kicsit golyo ropogosan mozog. Kisse szorul, erezheto amikor egyik golyorol a masikra lep a forgatas kozben (jo szorosan jar, kvazi ropog).
Csak ujra kene zsirozni, vagy csak lazitani kellene rajta, esetleg elkopik a golyosor?
Nem ugrok neki utana nezes nelkul - hatha valamelyikotok mar csinalt ilyet.Koszi!
Nem tudom milyen, ma jott Banggood ajanlat. Kukirin G2 Pro, 529 USD. Cseh raktarbol.
Ha kell hozza a kod, privizzetek ram.[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz dudikpal #25912 üzenetére
Ehhez kapcsolodo kerdesem lenne:
M365 Pro2 rollerre lattam tubeless kulsot a hozza valo szeleppel.
Azaz be kell epiteni egy szelepet, es a tubeless kulsot hasznalva 'elvileg' nem kell bele belso.Probalt valamelyikotok ilyet? Atveres, vagy mukodik? (tomor gumit rendeltem (mert az tuti nem ereszt le), csak kivancsisagbol kerdezem)
(nem tudom a gyari felni es motor az egyaltalan fel van-e keszitve ilyenre.)
(nejem bringaja gyarilag tubeless, igy tudom minek kell egyutt allnia egy ilyen muvelethez).[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz DigitXT #25850 üzenetére
Ezek a helyi (ex) gyar termekeit preferaljak.
Tomos Flexer meg hasonlok.
Valto nelkuli, ropsulyos gepek.Hivatalosan fouton nem mehetnek ezzel a cuccal - viszont rendszam van rajtuk, biztositas kell rajuk es vizsgan ellenorzik, van-e bennuk korlatozas.
A fiam baratainak korlatozott motorjaik vannak.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz Thunderzolee #25847 üzenetére
Nem tervezem a roller tuningolasat - 12 evesen a fiam mar vezethet motort (Szloveniaban). Van ra vizsgaja.
Igy iden valoszinuleg kap egy motort (ami 50 kobcentisen 25Km/h lesz sebessegre fojtva) es boldogan motorozhat a barataival. Eszement amit ezekkel a 'pocskoszorukkel' muvelnek. Akrapovic kipuffogo, stb.
Eddig eleg volt a roller es a bicikli - most csak kicist felujitom a rollert mert a gumi is kopott es a gazkar is doglott. Valoszinuleg el lesz adva, felesleges egy harmadik kozlekedesi eszkoz 1 gyereknek.
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz Thunderzolee #25843 üzenetére
Vegulis a gyari megoldas is hajlitja a fektarcsat az M365 gepeknel, mert csak egyik oldalon van dugattyu. A masik oldalon levo fekbetet csak akkor tud 'fogni', ha a tarcsat neki nyomja az ellenkezo oldali fekbetet.
Azaz a tarcsa hajlitasa uzemszeru.
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz PociAti #25837 üzenetére
Pro2-hoz lattam olyan motort, ami a Monorim 500W-os verzioja (Monorim).
Ha jol vettem ki ez raadasul nem a 10" verzio, hanem csere szabatos az eredeti elso motorral. Persze vezerlo meg kell hozza, azt nem birna ki a gyari.Nem tudom az ilyen mit produkalhat - a Pro2 eleg eros mar alapbol is.
A kb 60 kilos fiam es meg egy baratja siman felment egy 5 km hosszu eleg durva emelkedesu uton vele. Olyan uton, ahol meg a biciklisek is csak akkor indulnak el, ha jo formaban vannak.Amugy az akkura nem lehet panasz. Covid elejen vettem a gyereknek (tehat mar kb 4 eves a roller) , beletett mar vagy 6e kilometert, es meg mindig kibir vagy 35 kilometert egy toltessel (gyerek szerint, aki 60+ kg).
Ha megjott az uj gazkar (es gumik), majd neki esek a BT alkalmazassal, hogy megnezzem pontosan mi is a helyzet az akkuval. Dombon lakunk, talan a visszatoltes segit az akkun, amikor lefele megy a gyerek.[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz morbi04 #25806 üzenetére
Resetet probaltad?
Gaz, fek, bekapcsolo gomb egyszerre 3 masodpercig (kikapcsolt allapotbol inditva). Csippan ha lement a hard reset.(vigyazz, mert reseteli a BT beallitasokat es utana ujra parositani kell a telefonnal is - ha eddig az mukodott, akkor en nem csinalnam meg egy kijelzo problemas darabon).
FőDudu
-
FőDudu
veterán
Sziasztok!
Fiam Pro2 rollerjet elerte a 14-es hiba - gazkar hiba.
Szetkaptam, a picike hall erzekelo egyik laba toben leszakadt - azt barmennyire is jo vagyok a forrasztasban nem forrasztanam vissza. Ugyis letorne a rezges.Az lenne a kerdesem, hogy ebbol a nem gyari is jo megoldas-e? (nyilvan a hall erzekelo es a 2 magnes ugyanugy mukodik). Ezt meghozza a prime hamar - MyBestScooterrol mar rendeltem peldaul hatso sarvedot es az gyari volt piti aron (15eur)
Viszont akkor mar gumit is cserelnek - a masodik garnituraja is elkopott (kiolvasas szerint 6e km van a rollerben, most csereltem fekbeteteket is).
A mostani gumija a szokasos korben luggatott - azt egy ismerosom rakta fel, mert en a gyarit le tudtam szedni, de az ujat mar nem tudtam felrakni, ok meg ugyis gumi cserere keszultek, es felraktak jofejsegbol. (mondjuk ennel mar leirjak a trukkot amit ismeros is mondott: forro vizbe kell rakni a gumit es akkor meglagyul/kitagul). Nagy csavarhuzoim vannak, sot pajszer is
Elore is koszi!
FőDudu
-
FőDudu
veterán
-
FőDudu
veterán
Sziasztok!
Fiam Pro 2 rolleren eltort a hatso sarvedot tarto aluminum keret.
Tudtok olyan csomagkuldot akitol ezt Szloveniaba meg tudnam rendelni?Egy kulfoldi oldalon talaltam mar ilyet, de ha a magyar oldalakon is van jo webshop akkor termeszetesen rendelnek onnan.
Elore is koszonom!
ui: emlekeim szerint egy remalom a hatso lampat lekotni - valamiert nalunk nagyon rovid a kabele a gep toveben levo csatinal.
Amikor levettem (kb 1 eve, amikor a belso nelkuli gumikat rarakattam ismerossel), akkor visszarakas utan nem akart munkodni, kontaktos lett. Erdemes lenne egy komplett sarhanyot rendelni lampaval egyutt? Ennyiert nem draga.
FőDudu
-
FőDudu
veterán
Xiaomi Pro 2 rollerhez lehet valahol utan rendelni a hatso macskaszemeket (oldalt) es az elso fenyvisszavero matricakat?
Elobbieket 2 het alatt elhagyta a gyerek, utobbiakat en huztam le gumi cserenel es a ragasztos reteg maradt a villa takarokon....
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz FőDudu #12906 üzenetére
Tomor gumi felrakva.
Nem tudom hogyan, de fozes nelkul felraktak.
A kormany kicsit nyekergett, az imbusz csavaron huzva a csuklonal megszunt a hang.Gondolom ez idoleges. Van valahol a csukloba valo gumi betet - persze azt sem talalom sehol. Majd rendelek egy ujat - ezt meg akkor rendeltem amikor a rollert vettuk.
Amugy a tomor gumi szerintem eleg jo, nem tunik razosnak. Mondjuk en eleg nehez vagyok, boven a sulyhatar folott van amikor raallok. De megy szepen.
A fenyvisszavero csikok azok utan rendelhetok?
(amikor leszedtem oket, a ragaszto maradt a muanyagon, igy nem igazan lehet vissza rakni szepen)FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz DigitXT #12905 üzenetére
Gumit megrendeltem (holnapra megerkezik), aki ajanlotta az fel is rakja mert epp o is most keszul cserelni a gumijait.
Elmondasa szerint 4 eros kez, par kabel kotegelo es 2 combosabb csavarhuzo kell hozza. Nem eloszor csereli a gumijait.
Remelem valoban nem egy maceras tortenet.
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz DigitXT #12895 üzenetére
Komfort nem lenyeg, 10 eves fiam hajtja.
Tartalek eszkoz, mar ugyis inkabb a bringajat hasznalja.A kepen satuba fogtad az anyat?
Sajnos csak biciklihez valo eros, muanyag leszedom van 3 db.
Lehet azert nem sikerult. A tomorhoz 30 centi hosszut lattam videon - olyanom nincs.Inkabb fizetek szerelonek, oldja meg. Lehet meg tudnam oldani, de 1 het mire eros leszedot szereznek, kb annyi mire a gumi megjon, inkabb beadom szervizbe, nezzek at, csereljenek gumit elol es hatul, rakjak vissza az elhagyott oldalso prizmakat (1 hetes koraban eltuntek) - aztan majd erte megyek.
Megfelelo szerszam hianyaban nem fog sikerulni. Raadasul a felni pereme pirosra van festve, ott mar par helyen szepen lehorzsoltam a festest... (igazabol nem szamit, de mutatja, hogy nem volt megfelelo a szerszam a munkahoz).
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz Horn Ákos #12892 üzenetére
Koszi!
Gyerek hajtja, kb 2e Km lehet benne.
Most kaptuk le a padlasrol, kilatszott a textil az elso kereken.Tudtam, hogy szivas, de hogy ekkora....
Elokotortam a gyarilag hozza adott tartalek gumit belsostul.
Elokerestem a biciklihez vasarolt gumi leszedoket, le is jott a kulso szepen.De a belsot nem birtam kiszedni, kiszakadt a szelepnel. Azt nem tudom gyarilag hogyan teszik bele. Betippelem, hogy a gumi beepitese utan epitik be a motort es ugy szorul meg a szelepnel levo gyuru miatt.
Na innen mar YT szerint csinaltam, kitagitottam a szelep feszket furoval, ugy mar bele is ment a tartalek.
Vissza viszont nem birtam rakni a kulsot a belso serulese nelkul.
Eros vagyok, jo a szerszam, de ez egy elbaszott konstrukcio. Tul eros a drot perem.(azt a szerencsetlen kis csovecsket is vagy 1 orat kerestuk, sosem kellett meg fujni a gumiba).
De amint hallottam a sziszegest, tudtam, hogy kicsipodott a gumi.Szetszedtem.
Kb 4 helyen ereszt, nem allok neki ragasztgatni.Szoval mindenkeppen tomor gumi lesz, nem fogunk ismet ilyesmivel szivni.
Ez nem feher embernek valo munka. Lattam, hogy sokan fabol keszult feszket keszitenek, hogy veletlenul se sertsek meg a kabelt.En inkabb kikapnam a komplett motort, ha az egyszerusitene....
Kerdezoskodok hol van szerviz, aztan oldjak meg. En nem vesztegetem az idomet ilyesmivel legkozelebb.
FőDudu
-
FőDudu
veterán
Sziasztok!
Mi Pro 2 roller elso kereken probaltam az infok alapjan gumit cserelni.
A kulso volt szalig kopva - de a belsot nem birtam szakadas nelkul kihuzni a szelepnel.
Valami iszonyatos modon el van az tervezve.Termeszetesen az uj belsot is tobb helyen kilukasztottam, pedig meg kerekparos gumi leszedoim is vannak. Szoval errol a lehetosegrol letettem.
A kinainak most csuklik minden felmenoje.
Milyen tomor gumit erdemes erre venni? (valaki emlitette, hogy neki is ilyen rollerje van es az elso defekt utan tomorre cserelte az elso kereket, de azt kb kifozni kell, hogy ra is menjen a felnire....)
Jol gondolom, hogy annak a felrakasa meg ennel is nagyobb szivas?
FőDudu
-
FőDudu
veterán
Mondjuk az en fiam joval nehezebb - majdnem 40 kilo 9 evesen.
Igy is sok neki a Pro2 teljesitmenye - ritkan teszi sport modba.
Maximum akkor amikor a legdurvabb lejtokon megy fel vele.465 kilometert ment mar vele.
En ugy voltam vele, hogy vettem egy olyat amivel eljarkalhat vagy 2 evig - erre valoszinuleg eleg lesz a Pro2. A kis baratnojenek egy Ninebot by Segway van (ES2).
Bringabol is megvettem neki a Giant XTC Juniort, lassan abbol is kell majd egy nagyobb.
1-2 evente azert ezeket cserelni kell.De szerintem nagy hiba lenne 'csak' 150 wattos rollert venni a fiadnak.
Inkabb legyen erosebb, de ne hasznalja a sport modot.Az autonk is altalaban joval erosebb mint kellene, megsem jarunk padlogazzal....
Gyerek is megtanulja uralni az erot. Csak ido kerdese. Viszont a 150w nagyon keves, azt 2 honap mulva majd cserelheted mert a szomszed 'Jozsika' cucca gyorsabb es felmegy azon az emelkedon amin a fiade nem...
En mindig igyekszem minosegi es idotallo cuccokat venni a fiamnak - eddig altalaban belatta, hogy az apja altal valasztott cucc talan nem olyan csicsas mint amit esetleg o kinezett, de minosegben sokkal jobb. Nezett maganak egy 15 kilos bringat - most mar megerti miert jo hogy a Giant bringaja sokkal konnyebb a haverjai altal hasznalt bringaknal.
Elotte wolt neki Woom.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
-
FőDudu
veterán
válasz petipetya #6669 üzenetére
Ebbol viszont a vekony szilikonosra szavaznek (tan Pattex Power Tape a neve), mert az nyom nelkul leszedheto. Nalunk epuletekben a tukrot azzal rakjak fel a csempere es tores nelkul le is lehet szedni. Az pedig nagy szo, hiszen magatol sosem jonne le.
Az a titka, hogy egy helyen a ragasztot elerve huzni kell amennyire csak lehet.
Nyulni fog, mint a ragogumi, de epp ugy enged el a ragasztas.Amugy letezik ilyen szelesebb verzioju habgumi is - azt alarakva meg kenyelmes is lenne.
Olyan, mint a 2 oldalas ragaszto, csak fekete, kb 3-5mm vastag es vagy 20 centi szeles tekercsben van. Szerintem legtechnikanal szigetelnek csoveket ilyennel.[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz m4rk.89 #6663 üzenetére
Ugy tunik beneztem az irasod.
De szilikon helyett meg mindig a gyurmara szavazok, annal nem kell majd lefeszegetni a fedlapot ahogy a szilikonnal. Vagy ha ott van valami vajat, akkor siman a Tesa profil bele es jonapot. Csak a megfelelo vastagsagut kell venni.
Lattam olyan helyzetet, amikor a postaladat szilikonnal raktak fel a hoszigetelt hazra, az uj tulaj meg le akarta cserelni es egy fel negyzetmeternyi teruletet letepett vele, mert sehogysem tudtak levagni/lefeszegetni a falrol.
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz m4rk.89 #6659 üzenetére
a sziloplasztbol kiparolgo ecetsav szet fog marni minden letezo forrasztast/elektronikat/femet. Nem aznap, de par honap alatt gondok lesznek.
Nem lehet elektromos cuccokat sziloplaszttal szerelve tomiteni.
Vegyel csoszerelesnel hasznalt gyurmat ( valami fermit paste a neve), az vizzaro, jol tomit es nem csinal hazonlot.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz elmunkas #6655 üzenetére
Kicsi az akkuja es tomor a kereke a Xiaomi tarsaihoz kepest.
Viccet felreteve, ha pot akkuval venned akkor esetleg, de alapbol a bele rakott akkupakk kapacitasa eleg vicc kategoria.
Gyereknek azert vettem Xiaomi Pro2-t, mert az akkuk kapacitasa volt fontos es az volt ami garantaltan kibir 10-15km tavolsagot oda es vissza.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
Xiaomi Pro2 tulajok.
A gyarilag felrakott hatso sarhanyo merevito mindket oldalon lelazult, egyik oldalon el is engedett. Beleert a fektarcsaba.
A visszacsavarozas igazi szivas, a kerekek csavarjait takaro prizmakat kell levenni ( elvileg elolrol van egy kicsi luk es azon keresztul lehetne megnyomni a fulet ami elereszt, nekem nem sikerult, igy ki kellett feszegetnem ( hatulrol 2 csavarhuzoval sikerult)).
A prizmak alatt van 2 kicsi imbusz csavar, az a prizmak tartojat fogja a fem vazhoz. Azt leveve elerheto az a csillag csavar ami a sarvedo merevitot tartja.
Szerencsere a csavar nem tud kiesni, igy nem veszett el.
Viszont az egyik oldalon a prizma mar elveszett.Van otletetek honnan lehetne utan rendelni?
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz chatran #6377 üzenetére
Persze.
Ha ar erzekeny a helyzet akkor nyilvan raer az ember.Nalunk mar egy ideje nezelodtunk, es elmentunk megnezni mi kaphato. Nem vartuk a Pro2-t, epp akkor jelent meg. Ki volt rakva, de nagynak tunt es nem vettuk meg aznap.
Utana olvastunk, jonak tunt. Visszamentunk, mar nem volt belole. Aztan masik uzletben volt, igy megvettuk.
Gyerek boldog, mas nem szamit.FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz DigitXT #6264 üzenetére
Elsokerekes max elporog, de tlan nem vag foldhoz.
Ezert nem vettem gyereknek se Robbo se egyeb komolyabb cuccot.Elsore jo a Mi Pro, majd lehet 1-2 ev mulva komolyabbra valtani.
2 nap alatt belenyomott 60 kilometert a kornyeken, ugy, hogy kis sem ment a falubol.
Szoval hasznalja rendesen.FőDudu
-
FőDudu
veterán
Ma talalkoztunk egy Egret Ten V3 rollerrel.
Az egy dolog, hogy a Mi Pro 2 kb 10 centivel rovidebb, de az a cucc valami iszonyat profinak tunik....Sajnos probalni nem tudtuk, csak osszefurottunk egy percre.
Gyerek amugy kemenyen tolja, 2 nap alatt 60 kilometert beletett a Mi Pro2-be. A rendelt kormany taska is megjott.
FőDudu
-
FőDudu
veterán
MI userek: idovel valoban nem art hasznalni a csukloba rakhato gumi rezges csillapitot?
Ugyis epp taskat rendelek a kormanyra, rendeljek ebbol is?FőDudu
-
FőDudu
veterán
Mi Pro2 11%-rol fullra 5,5 ora alatt toltodott fel. Ekkora kapacitasu akkunal ez eleg jonak tunik.
FőDudu
-
FőDudu
veterán
Azt tudtatok, hogy ezt is a Ninebot gyartja?
Csak a dobozan van rajta, mashol nincs emlitve.Toltes eleg gyors az elejen, kb 5% per negyed ora - azaz orankent 20%. Mar 60% folott jar, pedig haromnegyed haromkor dugtuk toltore (11%-on). Gondolom a vegen lassul majd ahogy mas eszkozoknel.
A nemzetkozi konyven 14,2Kg all, a lokalizalton meg 12,6kg. Majd lemerjuk mi a valosag.
(eloszor azt hittem masik konyve lehet, de ugyanugy 474Wh az akku)[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
Na kimeritettek. Vegul mar ketten mentek rajta ( vicces a 2 gyerek felpuceron, sisakban, terd es konyokvedoben a 34 fokban), parszor oda/vissza a jatszoterre meg egyikuk hazahoz ( na oda pl. rohadt meredek ut megy fel, 2 fovel oda nem tudott felmenni )(ketten kb 80 kilosak).
26.84km-t ment, most kezdett pirosan villogni az akku kijelzes. 11% maradt, azaz 69% akku volt 26.84km.
Elegedett vagyok. Az ES2 mar 2x lett volna toltve hasonlo tav alatt es gyengebb is lenne.
A feket majd utan kell allitani, kicsit visit a gyerek szerint. Valoszinuleg csak most kopott be es nem szimmetrikusan kopott.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz Patyesz #6219 üzenetére
En is ismerek olyat aki kerekparral szenvedett olyan szerencsetlen balesetet, hogy belehalt.
Megfejelt egy utcai tablat, mert masfele nezett. A tipikus youtube tortenet, alarohant a 2 tartos tablanak. Sulyos fejserules, nem volt rajta sisak.Nem lehet mindenre felkeszulni, de atbeszelve, peldakkal illusztralva fel lehet kesziteni a veszelyes szituaciokra es talan el lehet oket kerulni.
Biztosan van rolleres baleseteket mutato youtube video - majd nezetek vele parat.
Csak hogy lassa mi is van alatta es mi lehet egy esesbol.FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz Bobrooney #6217 üzenetére
Van neki Axelo rollerja, kb el is kopott mar a hatso kereke. Szoval nem keveset hajtotta mar.
Probaltunk venni hozza a Decathlonban 175mm-es kereket, Covid miatt eselytelen.Azaz mar eleg sokat rollerezett ezelott. Nem esett nagyokat, van terd es konyok vedoje (sot tenyer vedo is).
Nem vadulos gyerek, inkabb ovatos. De azert a helyen van kezelve a dolog. Attol, hogy kapott egy elektromos rollert, a tobbi eszkoze nincs elfelejtve. Most meg ujdonsag, de nem fog mindenhova ezzel jarni.
De inkabb a rollerben alljon egy kis penz, mint a Playstation/Xbox konzolok menjenek nonstop helyette. Utobbiakat kb kizartnak tartom, hogy megvegyuk.
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz devil-k #6212 üzenetére
Valoban lehet eros a 9 evesnek, szerencsere az appjaban lehet korlatozni a sebesseget.
Kiprobalta Sport modban is, az mar valoban tul eros es tul gyors.
De en nem fogok evente ujat venni mert gyenge/lassu/elavult az olcso szar.Szomszeddal beszeltem, azt mondja naluk a lanya es az unokaja rollerrel mennek a suliba.
Marmint ketten egy rolleren. Anyuka lerakja a lanyat a suliban aztan megy tovabb.Nalunk eddig fel sem merult ilyesmi - ez foleg hobbi celbol lett vasarolva.
4,4 Km-t tett bele most a parkoloban korozgetve (van emelkedo is) - ez 15% akkut evett meg.
Azaz a 65% akkura most josol 20Km megteheto tavolsagot. Kers nem volt bekapcsolva - azt most kapcsoltam be az appjaban.Azt hiszem meg nem kell tolteni. Annyit ha kihajt belole holnap, akkor kap majd egy full toltest.
Es engem is elbir, pedig en majdnem 140 kilo vagyok. Meg velem is siman ment felfele a lejton. Azaz erobol nincs hiany.
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz TheProb #6210 üzenetére
Szlovenia.
Boltos ismerost hivtam tegnap, mit erdemes venni. O az aki gumit cserelt az M365-on es kenyelmesnek talalja a mehsejtes gumit.
Ezt ajanlotta, de szolt, hogy siessunk, mert iszonyatosan fogy es mar csak 2 van raktaron a forgalmazonal.
Nem tudtam visszaszolni, gyerekkel es nejemmel meg megneztuk mi legyen.
Aztan ma az egyik plazaban volt meg 2 db. Reggel huszrol indultak. Bezzeg az essential nem fogy ( nem csodalom, ott a parameterek eleg halovanyak).
559 euro volt, 2 eves garival (helyi Mi Shop hozza be).
Annyit nezelodtem, hogy meguntam a dolgot es letudtam. Ezzel nincs gond, eleg lesz az akkuja, eros, gyors, minosegi. Az Es2 is lett volna kb 400, plusz potakku, es akkor meg nincs is rajta tarcsafek.
Vagy a tobbi nagy akkus modell meg dragabb.Gumit majd hozatok ismerossel, bar ugye van egy tartalek a dobozban.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz elder troll #6203 üzenetére
Nem lehet mindentol megvedeni oket. Az se jo, ha sport helyett otthon ulnek.
Fiam legalabb megy focizni, kosarlabdazni, teniszezni - es ezek mellett sokat biciklizik.Amikor mi gyerekek voltunk, akkor se bukosisak se egyeb vedelem nem volt rajtunk.
Megsem tudok egy gyerekrol sem aki meghalt vagy megrokkant volna a kortarsaim kozul.Pedig nekem is volt olyan eset amikor az ugraton a BMX kormanya toben letort a csocsonkrol es a csonk a hasamba furodott a landolasnal.
Szerencsere olyan helyen lakunk, ahol legalabb az autokkal nem kell szamolni - a forgalom miatt nem kell aggodni. A tobbire meg oda kell figyelni, megtanitani betartani a szabalyokat.
A kis kerek meret miatt valoban veszelyes lehet a ko/bukkano/uthiba - ezert is jon kepbe a minnel nagyobb gumi meret. 10" korul vannak, nagyobbat meg nem lattam elektromosban (ami nem egy oszver bicikli).
FőDudu
-
FőDudu
veterán
Minnel tovabb nezelodok, annal jobban ugy tunik, az olcso husnak hig a leve.
Ami komoly, konnyu, eleg akkuval van szerelve az mar 1000 Euro korul van.
Ez mar valoszinuleg kompromisszum mentes cucc. E-TWOW, Robbo.Ami az olcsobbak kozul szembe jott az a Kugoo S1 Pro. Van ilyen valamelyikotoknek?
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz B-L-A-C-K #6199 üzenetére
Epp ezert nem is keresek olyat amin felfujos a gumi.
Ez a fozzuk ki a gumit es probaljuk ugy rahuzni nem egy kivanatos tevekenyseg szamomra
Eszembe nem jutna ezzel szivni - holott biciklit es egyebeket siman szerelek.Az eddig latott tesztek szerint pl. a Segway Max gumija valami olyan 'habbal' toltott ami jo komfortot biztosit de nem lukad ki. Lattam olyan tesztet ahol azt hoztak ki a legkenyelmesebbnek.
Gyerek biciklijen probaltuk a csoda folyadekokat a belsobe (szelepen betolttottunk vagy 1 decinyit, korbeforgattuk, felfujtuk), nem ernek sokat. Ugyanugy kilukadt.
Holott downhilles kollega meg az egekbe magasztalta ugyanazt.Ezert nezek eleve teli kerekes rollert.
Masik rolleres kollega is 2 het utan kicserelte telire a Mi365 gumijait.
Szerinte kenyelemben ugyanaz es meg hatotavban is jobb lett (ami valahogy nem tunik logikusnak).Sisak az jo a biciklis, vagy masik ajanlott a rollerhez? Ennek meg nem neztem utana.
Ranezesre a rollers sisakok a fulnel jobban lejonnek, talan jobban vedenek.
De ezt csak az eddig kezbe vett sisakok kinezete alapjan gondolom.FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz B-L-A-C-K #6195 üzenetére
Mert a biciklizes/teniszezes/kosarlabdazas mar lefedi a mozgas igenyet....
Olyan videken lakunk ahol a mozgas az alap, nem nagyvarosi, lusta kolyok (szerencsere).Nincs konzol es nem is lesz meg egy ideig.
De kell neha jatek is a baratokkal/baratnokkel - ha egy roller a vagya, inkabb megveszem azt a konzol (vagy egyeb marhasag) helyett.Mindenbol minosegi cuccot veszek neki, igy ebbol is keresem a leheto legjobb kompromisszumot. Persze nem tervezem megvenni a leggyorsabb, eletveszelyes cuccot, csak egy minosegi es jol hasznalhato elektromos rollert keresek ami nem egy szezonos jatek.
FőDudu
-
FőDudu
veterán
Sziasztok!
Kilenc eves gyereknek vennek egy elektromos rollert. Nezegettuk az elerheto modelleket, eleg vegyes a kep.
Ami akkuban es tavban eros az meretben tunik oriasinak (Mi Pro 2/Segway Max), ami kisebb (vagy netan allithato magassagu kormannyal rendelkezik az meg altalaban akkuban gyenge.
A baratnojenek Segway ES2 van - de nekem az jateknak tunik. Meg egy rendes fek sincs, csak a visszataplalos vagy taposos (bar utobbi az talan mukodik). Eleg dimbidombi helyen lakunk, a 187Wh akku meg a melle megadott 10 fokos emelkedo eleg karcsunak tunik. Persze feljon az utcankban, de nem tunik egy eros gepnek.
Segway ES2-ben tetszik a 2 lengescsillapito. MI verziokban nincs ilyen es meg a felfujhato gumival is sulyosbitjak a szivasok sorat ami elo johet. Kollegaimnak van, szivtak is vele es egyikuk eleg eros akku 'degradaciorol' beszel. Fel ev alatt hasznalhatatlan lett az akkuja - lehet user error is, nem tudom mikor/mennyit/hogyan tolti.
Amiket a kornyekbeli boltban latok azok foleg Kohweel, Urbanglide, Blaupunkt, Xplore, EcoSpeed/Robbo (T8/T9/T10-DDM), Ninebot, Xiaomi modellek.
Exek kozul az Ecospeed/Robbo modellek amik meg elso es hatso lengescsillapitoval szereltek es van bennuk ero meg akku is. Eros, minosegi cuccnak tunnek.
Talan tul sok is egy 9 evesnek - de nem szeretnek fel ev mulva rollert cserelni, mert gyenge/lassu/szar.Kellene egy tanacs, hogy mit erdemes venni. Tudja a 15 vagy epp 20 fokos emelkedot.
Kellene vagy 30km valos hatotav sik terepen de max sebesseggel (nem emelkedokkel tarkitott, az csak hazaerkezesnel van, egyebkent sik a videk). Minimum 25Km/h sebesseg maximuma ami jol jonne.Es persze nem tul nagy. Es lehetoleg elso/hatso lengescsillapito, teli kerekek (nem felfujos/kipukkanos). Minosegi rollert keresek, nem feltetlenul olcsot. Inkabb jot.
Elore is koszonom!
ui: lehet, hogy en veszem tul komolyan a kerdest es a 9 evesnek tokmindegy, csak legyen valamiFőDudu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Parfüm topik
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Óra topik
- Facebook és Messenger
- Path of Exile (ARPG)
- Elektromos autók - motorok
- Hyundai, Kia topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.