Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz devil-k #4699 üzenetére
vibra/hézagoló gumi , sávédőtartt, Hordtáska amibe belefér a roller, fekete sima esővédő , kitámasztó kupak , töltő takaró mágneses , és egy 2 literes elülső táska került beszerezésre.
Plusz még egy SJ-GP71 is felfér elvileg a csengő melle, ennek az a sajátossága, hogy előre nyúlik, így fixen tudja tartani az SJCAM SJ6 Legend kamerát. -
-
Dr.Zoo
őstag
Lassan itt a tavasz, feltöltöm a szekeret, és elkezdem használni. Vettem a Lidli-ben Crivit feles bukót, (nem teljes bukó, félig nyitott) 9900Ft.-ért, szerintem ár/érték arányban bestbuy...
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
CHIPman
nagyúr
Elektromos kerékpár akksi felújításra (cellacserére) tud valaki itthon megbízható helyet? Nem szabvány formátumú akksikról van szó, szóval a komplett csere elég húzós.
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 2x500GB m.2 SSD
-
törölt tag
válasz hitman77 #4681 üzenetére
Hónapokkal ezelőtt megtippeltem, hogy ezek "fent" bár vannak mint az oroszok, de a lehető legjobban elhúzzák az időt, és ezt a nyarat, akik nem akarnak feleslegesen pénzt kidobni (pl ha a gyökerek olyan törvényt hoznak, hogy típusengedélyhez kötik) akkor ki is lehet húzni...
Játsszák itt az alapos, megfontolt döntéshozót, mint mindig, meg nyomatják a konzultálnak az "érintett szakmai és társadalmi szervezetekkel is." Oszt kivel? A gyalogosok nem létező érdek-képviseletével?! Vagy az autósokéval? Esetleg a kerékpárosokéval? Esetleg lesz erről is egy nemzeti inzultáció?
Nincs itt semmi ilyesmiről szó, majd valamelyik dilettáns (egy már megszólalt, be is nyögte, hogy SMKP oszt jó napot), vagy kitalál valamit 2 perc alatt, vagy lemásolnak valami nyugati példát. Mondjuk mind a kettő esetében meg lehetett volna oldani, hogy az idényre meglegyen. De nekik nem sürgős, ők nem rollerrel közlekednek.
-
hitman77
senior tag
válasz B-L-A-C-K #4682 üzenetére
Azt valahogy sejtettem.
Arra gondolok hogy van e esetleg olyan külföldi példa amit ha követünk, akkor esetleg annyira macerás lehet a használata, hogy már adja a régi szabadság érzetet. Olyanokra gondolok mint védő felszerelés vagy járdán nem lehet használni csak mondjuk motor nélkül. Ilyenek... -
hitman77
senior tag
Sziasztok,
Mostanában vennék elektromos rollert. Érdemes megvárni a szabályozást? Lehet olyan változás ami miatt nem lesz érdemes venni?
-
devil-k
nagyúr
válasz tibcsiworld #4670 üzenetére
Az akkumulátor tartozéknak számít. Mobiltelefonnál is így van.
- mozi bolondéria -
-
Vorontsov
tag
válasz devil-k #4672 üzenetére
Bicikli helyett használnám nyáron hogy ne izzadjak, mert beteg vagyok,nem száguldozni kell.
Csak lehúzás mint minden más az országban amiről tégedet nem kérdeznek meg hogy egyet értesz e vele,vagy szükséges-e.Én is rengeteg dolgot szabályoznék ha tehetném,hogy legyen pénz luxus dolgokra és sanyargatnám a csicskákat akik szarért hugyért dolgoznak.[ Szerkesztve ]
-
Vorontsov
tag
Sziasztok a Maike MK8 ról van tapasztalata,véleménye valakinek?
Az aksija meddig bírhatja a nővérem barátja egy x milliós(30) autóra hivatkozik, mert ott rosz volt,viszont ez roller(azt mondja ez nem kiforrott technológia,ha itt nem jó akkor rollernél sem lesz jó).Hogyan és kinél éri megvásárolni,mennyire ráfázos(működés) ez a dolog.
Köszi ha segít valaki.https://www.elektromos-roller.net/maike-mk8-premium-elektromos-roller
Magyar bolt ezt írta:
Értem a felvetést! Jópár okom van rá, hogy miért nálunk érdemes vásárolni:
1. Így egy lassan 11 éve létező, magyar céggel van kapcsolatban ha bármi gond van2. Mi 18 hónap garanciát vállalunk a rollerre (6 hónapot az akkumulátorra), ők 12-t ás 6 hónapot3. Csapatunkhoz tartozik egy akkumulátor szakértő, aki garancia időn belül vagy azon túl vállal javítást, tuningolást, cellacserét4. Tudomásom szerint az Alibabán regisztrált cégek tudnak vásárolni5. Nálunk kb 7 munkanap a szállítás, ott hogy olcsó legyen Kínából 30-40 nap. Ez egy 58kg-os csomag, a szállítás Kínából horror áron van,mert csak egy konténernyi áru jön ki olcsón (200-300 roller)6. Részletfizetési lehetőség is van nálunk7. 50e Ft a kedvezmény8. Sok kínai cég (ezt csak általánosságban mondom) amikor ilyen olcsón hirdet meg egy ilyen komoly járművet, nem minden esetben fizeti meg az Áfát,ami rövidtávú spórolás ugyan, de tulajdonképpen egy a vámhatósági papírok nélküli járművel én speciel nem szívesen furikáznék itthon.Persze lehet hogy ez sosem derül ki, de mindenki döntse el, hogy neki fontosak-e ezek a dolgok...
Épp a napokban szlovákiai magyarok is ugyanezt a rollert nézték ki maguknak nálunk, utánanéztek Szlovákiában, Magyarországon és Csehországban, ez a teljesítmény nálunk kapható a legkedvezőbb áron. A versenytársaink például egy 1500W-os és 18Ah-s gépet adnak 629000Ft-ért, ez azért nem mindegy.
Nem mindig spórol az ember, nehéz bármilyen gond esetén Kínával megoldani a problémát, ezt tapasztalatból mondom.Nyilván lehet az embernek szerencséje, de ez egy komolyabb befektetés, nem bíznám a szerencsére.
Ha bármi egyéb kérdése van, keressen bátran!Gyártó,forgalmazó:
Hello sir
Thank you for your inquiry. This is Nancy from Maike.
The price of 1 pcs 25ah is 840USD. And the shipping fee for each scooter is 350USD by air , 295USD by sea. It will take 7days by air, 30day by sea.
And we do not accept the cash on delivery.
Any other questions, please feel free to contact me.
Best regards,
Nancy -
devil-k
nagyúr
válasz Walter_White #4673 üzenetére
A cikkben ott van, egyeztetni fognak társadalmi és szakmai szervezetekkel. Szerintem eleve jó hír, hogy nem a Belügyminisztérium foglalkozik a témával, hanem a TIM.
- mozi bolondéria -
-
proper
őstag
válasz Walter_White #4673 üzenetére
Félek, hogy majd valami dilettáns barom fog dönteni az íróasztal mögül.
A nyanyák rodeozhatnak az elektromos robogókkal a járdán, de mi a "szutyok" rollerel majd bukóban a kocsik közt mehetünk csakBiztos valami ordenáré baromságot fognak kitalálni mint mindíg
-
Walter_White
senior tag
Ki mit gondol, milyen szabályzás várható?
Forgalomba menni vele életveszélyes az biztos..[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
-
B-L-A-C-K
titán
Nem tudom mit kell félni, nem jellemző hogy ezekbe megfő az aksi, de ha igen javítani is lehet.
-
törölt tag
válasz devil-k #4667 üzenetére
A 2 évet sem várnám el, elégséges lenne az 1 is, de az legyen már meg... főleg ha ilyen nehézkes a pótlása, meg drága. A legdrágább része ezeknek az akkumulátor, innentől kb olyan mintha az egészre félév garancia lenne... ha valakinek azon túl az akksi lehal adhatja el darabokban az ép részeket.
-
törölt tag
válasz devil-k #4665 üzenetére
Ezt a Pro-t én elengedem... jó, hogy nem rendeltem még be. Önmagában ha félév után megfekszik az akkumulátor, akkor így jártam... Mondjuk ez a félév a robogóm akkumulátoránál is le volt írva, nem feküdt meg az akksi, de akkor is nagyon gáz, mert M365 Pro-nál ha fél év + egy nap múlva mégis meghibásodik, egyfelől nem lehet rendelni, vagy ha igen, nagyon drága. De már az is ciki, hogy még simához van bőségesen tartalék, addig ehhez körülményes.
-
devil-k
nagyúr
Aki Xiaomi M365 Pro rollert akar venni, az figyeljen oda, ugyanis:
Xiaomishop.hu 169.990 Ft. --> 2 év jótállással, nem hivatalos webshop
- a gépre 2 év
- akksira 0,5 év
- a csomagban nincs garancialevél és jótállási jegy, az e-mailben kapott végszámlával lehet érvényesíteni a jótállást
- a jótállás csak és kizárólag gyári eredetű hibákra vonatkozik
- a szerviz magyar, nem küldik sehova a terméket és a kapcsolattartás is magyarul zajlik
- ezen felül:
előre utalásnál 3% kedvezmény
plusz 6 hónap kiegészítő jótállás
ingyenes szállításXiaomi.hu 169.900 Ft. --> 1 év jótállással, hivatalos Xiaomi webshop
- mozi bolondéria -
-
törölt tag
Jól látom, hogy M365 Pro-hoz nem lehet utólag venni akkupakkot ?!
-
Because
őstag
válasz #07746304 #4641 üzenetére
pont az akksi miatt tettem le róla, meghallgattam pár véleményt hosszabb használat után és nem térülne meg (persze az élmény részét nem számoltam bele). visszatérek rá ha az okostelomnál elérem az átlag napi 3 óra képernyőidő mellett azt hogy hetente kelljen hálózatra dugni.
[ Szerkesztve ]
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Walter_White #4653 üzenetére
Kereket meg kell húzni, meg a féket normálisan be kell állítani.
-
Walter_White
senior tag
Sziasztok, kezdo rollereskent :) Most vettem egy M365-os rollert Xiaomi. Viszont van egy dolog amit furcsalok, az elso par tesztmenettel meg nem jelentkezett, viszont ma elovettem es mentem vele, es a hatso kerektol, féktárcsátol, olyan hang jon ha balra fordulok vagy kicsit balra dolok vele menet kozben, mintha a feket behuznam, ha egyenesen megyek vagy jobbra kanyarodok akkor nem...
Mukodni mukodik a fek is, minden tokeletesen, csak mi lehet ez vajon.. ? -
goiko
újonc
Sziasztok,
most érkezett meg a Spartan Jumbo 2 rollerem. Első benyomások jók, viszont a kormány mintha zsírzást kérne, ahogy forgatom, érzem a csapágygolyókat.
Szerintetek jelezzem a boltnak, vagy ez mozgatással rendbejön (a benne levő zsír eloszlik)? Szét nem szedném, ha ez garis probléma, nehogy ezen múljon.
Mit javasoltok?
Köszi
-
m4rk.89
aktív tag
válasz B-L-A-C-K #4642 üzenetére
Ezt annyival egészíteném ki, hogy a PRO akkumlátor része sokkal biztonságosabban lett kialakítva, már csak ezért is a PRO-t ajánlanám.
-
B-L-A-C-K
titán
-
törölt tag
válasz hitman77 #4645 üzenetére
Nekem volt tömör gumis rollerem. Térköves részen (Hajdúszoboszlón akad bőven) szétrázza az embert is, nemcsak az akkumulátor ponthegesztését. Eleinte én is azért vettem tömör kereket. Ha megveszem a 365 PRO-t, egyből kompresszorral feltolom max 4.5 bárig, és rendszeresen, mondjuk 2 havonta ellenőrzöm a nyomást.
-
törölt tag
válasz devil-k #4640 üzenetére
Azt írja, hogy ráadás plusz 1 év garancia. Tehát 1+1
Egyébként én is csak 2 éves garanciával fogom venni. A másik meg az, hogy azt írja, élettartamhoz, hogy akkumulátor 500 töltési ciklusnál 70% körülire esik. Simához lehet könnyen venni új akkumulátort. Pro-hoz?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hitman77 #4633 üzenetére
150K újonnan most a 365 PRO.
https://www.boltx.hu/sport-es-szabadido/elektromos-roller/xiaomi-mi-electric-scooter-m365-pro-fekete
-
hitman77
senior tag
Sziasztok,
A fiamnak és magamnak tervezem egy elektromos roller beszerzését. Két típust néztem, a Xiaomi m365 és Ninebot es2. Nagyjából a különbségeket tudom. Kérdés, hogy hol érdemes beszerezni? A Xiaomi használtan néha drágább mint újonnan. Ez minek köszönhető?
-
DAVID38
újonc
Milyen zsírt javasoltok csapágy újrakenéséhez egy tisztítás után?
-
devil-k
nagyúr
A mai nap megrendeltem a M365 Prot. Kiváncsi vagyok
- mozi bolondéria -
-
DAVID38
újonc
Sziasztok!
Mekkora lötyögés megengedett egy roller kormány csapágynál? Toldy Flex pro van, a gyűrűt meghúztam fogóval, de így is kotyog a kormánya kb. 1-2 mmt. Ez okés? Vagy azonnal cseréljek valami durva csapágyra? Napi 8 km et teszek bele, barázdás, repedéses magyar úton. -
chatran
őstag
Láttam ma egy arcot Fehérváron egy OXO-nak tűnő rolleren.
A Budai úton (a város egyik legforgalmasabb útja) csapatta, bár volt rajta bukó, de azért nem tűnt egy életbiztosításnak.Tagja esetleg a fórumnak?
-
Don.Corleone
aktív tag
Szia, előbbiről van tapasztalatom, nagyjából egy hónapja vettem meg a pro változatot, szépen teszi a dolgát, semmi rosszat nem tudok felhozni ellene. Én a szoftverét nem piszkáltam meg, gyári beállításokkal használom, lámpája nagyon pazar, éjszaka is jól lehet látni vele, minimális úthibákkal pedig szépen megküzd, aluljárókat is legyőzöm vele bár ez azért rendesen kivesz belőle, ami nálam a bicikliút-út találkozást jelenti, nálunk rendszerint van 2-3 cm difi, ezt is legyőzi, nyilván nem full gázon.
-
chatran
őstag
Első körben megnézném, hogy milyen a munkába vezető járda, bicikliút minősége. Ha nagyon rossz, tele van repedésekkel vagy sok a térköves rész, akkor mindenképpen a fújható kerekű M365 javasolt. Állítólag, ha megfelelő nyomás van a kerekekben, akkor a defekt elenyésző.
Ha viszont jó minőségű az út vagy minimális benne a térkő vagy repedés, akkor elgondolkozhatsz az ES2-n. Nekem ilyen van, kb 300 km-t tettem bele, eddig hiba nélkül megy. A munkába vezető 3 km, kb 15%-a térkő és kb ugyanennyi a repedés. Ilyen körülmények közt azt mondom, még teljesen elviselhető a tömörkerekű ES2 durva menetkomfortja. Ennél van hátsó rugózás, ami állítható, de én nem érzem, hogy olyan sokat számítana, mivel a roller a kormányban lévő akupakk miatt orrnehéz.
[ Szerkesztve ]
-
EXA
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék elektromos rollert venni munkába járás miatt. Kettőt néztem ki,de nem sikerült még döntésre jutnom. Az egyik a Xiaomi M365 a másik pedig a Segway Ninebot KickScooter ES2, az utóbbi drágább, de összeszerelésben nekem jobbnak tűnik, cserébe nincs olyan jó fék rajta,mint a xiaomin.
-
DAVID38
újonc
Újabb összefoglaló a Toldy Flex pro ról:
Azok alapján amiket itt lehet olvasni.
A kormányt rögzítő csavar a rázós utakon kicsavarodik, érdemes minden használat előtt becsavarni, ha laza.
A tárcsafék használhatatlan alaphelyzetben. Vagy hozzáér és így nem fog, vagy nem, de akkor sincs fék hatás. Tettem be egy 1mm alátétet, így a fix pofa közelebb került, kisebb a hézag. Vékony imbusz kulccsal betekertem a képen látható módon, hogy a pofa közelebb kerüljön a tarcsához és ne kelljen akkorát húzni és legyen fekerő. Csatoltam a képeket. Sok sikert![ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
-
zoltanz
nagyúr
Erre a E-twow Booster GT 40 km/óra (hatótáv 40 km) lecserélném az M365-öt (lejárt a gari az aksin feljebb állítom majd a végsebességet). Nem félek a hátsó taposó féktől, (tömör gumis) van hajtás nélkülim ilyenben, sokat mentem nagy lejtőn 50-ről simán megáll. (jó nem esős úton) Tetszik a gari is az aksira: 1 év vagy 4000 km, motor élettartam garancia (amíg gyártásban van ez a típus) Váz 2 év. Már van tapasztalat 1 éve nyúzzak, sok km-rel. Aztán nekem ez elég lesz sokáig.
[ Szerkesztve ]
-
Because
őstag
akkor a sima M365 megérheti, Xiaomi shopból 2 év garival? [link]
nekem nincs szükségem nagyobb hatótávra, mert ha megérkeztem tudom tölteni és nem is kell hogy bármit kijelezzen. az árkülönbözetet a pro-val szemben egy esetleges későbbi akkucserére félretenném.
[ Szerkesztve ]
-
madrac
senior tag
válasz devil-k #4613 üzenetére
Akkor marad az M365PRO.... kinek mi a fontosabb..
Hivatalosan nem forgalmazzák szerintem, de elvileg később is lehet az eladón keresztül alkatrészhez jutni, ill. rendelni. Ez persze csak egy ígéret. Ha jól láttam a bringa boltban ahova kell vinni előzetes egyeztetés után, ha gond lenne vele, azt hiszem meg is lehet nézni. Azt most nem tudom, hogy Z8 pont van-e kiállítva. Utána lehet nézni amúgy a cuccnak, youtube-on is, eléggé dícsérik, amerikában is áruljak, csak jóval drágábban. Nem Xiaomi kategória. -
madrac
senior tag
válasz devil-k #4611 üzenetére
Miért, mennyi az ár különbség egy m365 pro-hoz képest, hogy más liga? Minőségben valóban így van. Kiegészítőket meg semelyikhez sem adnak ingyen...
Fél év garival árulják adásvételivel.. Nagyobb aksis se nagyságrendekkel több. Nekem is az van.
Félreértés ne essék, nem akarok rábeszélni senkit sem semmire, nem vagyok érdekelt fél, csak szerintem megéri ez a kis plusz az m365 pro-hoz képest, ami emellett gyerekjátéknak tűnik.. -
Because
őstag
Sziasztok!
Milyen elektromos rollert érdemes venni és honnan (ez lehet külföldi beszerzés is)? kb 2*7km lenne a táv, 80kg súllyal.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- BestBuy topik