- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gigi01
őstag
Szia!
Köszi,akkor nem kell.Egyelőre a zár lesz meg,a többit után beszerzem.
Itt van fórum. -
sagesz93
addikt
elvileg lenne nálam is, Neutron N2 Plus - az első villa "V" alakút, tehát van közötte egy kis rés, ott elvileg át tud férni valami, + az első kerékben itt nincs motor mert hátul hajt, tehát azon is át lehetne fűzni. Az U lakat nem rossz dolog, csak azért akkor elég limitált a lezárási lehetőségek helye.ilyesmiket néztem nem tudom, ha valahol otthagynám 10-15 percre addig ez elegendő védelem-e...
-
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
18km van a rollerben az alkalmazás szerint. Még csak a folyosón mentem vele, éppen csak elindult a motor és elfogyott az út , de elég hangos volt. Az normális hogy utána pittyegett sipákolt amikor ott hagytam, illetve miért van az, hogy nem kapcsolnak ki a ledek ha hosszan nyomom a gombot akkor sem. Pedig ha röviden nyomom akkor bekapcsol a lámpa meg aztán ki, illetve a dupla nyomásnál meg vált az alsó led zoldre vagy fehérre. De kikapcsolni nem akar. :( Hibás, vagy van valami titka? Meg az alkalmazás is írja hogy lockedelve van illetve egy lakat. Azt kell feloldani? Hogyan? Hiába megyek jobbra nem oldja.
Üdv: Fishor
-
Jól írja DigiXT netto hülyeség kit érdekel hány lóerő józan ésszel kéne gondolkodni.
Egyértelmű számomra hogy járdán de bicikli úton ne rohangáljon 100-al senki erről szólna az egész.
Ezt a hülyeséget meg hagyjuk már hogy hány watt ha akarok biciklivel is tudnék menni veszélyesen.
-
DigitXT
félisten
Ha valós 250W-os, az iszonyat szarul megy. Nem véletlen, hogy az
M365 is csak papíron annyi, valóságban meg 400-500-at is beránt!Kis hazánkban nincs ilyen, hogy legális! Németeknél igen, ahol van
típusengedély, meg ilyenek. Nálunk joghézag van, továbbra is.
Van egy vélemény*, hogy mind SMKP, függetlenül a teljesítménytől.*: ami nyilvánvaló baromság. Semmi köze a kettőnek egymáshoz...
Szerk: megnéztem a linket, mondom én, hogy 500W a csúcs. Ettől
ez még lehet egy névleg 250W motor, ha csak úgy lehet eladni...Kugoo motorra is rá van írva névleges a 350W, csúcsban viszont a
korai modellek 15A-t vettek ki az akkuból (bőven 500W fölött volt):
teljesen töltött akkuval ~600W. Ez volt a selling point. A gyorsulás.
Más kérdés, hogy aztán le lettek butítva 11A-re, ami már csak 400
környéke, de még mindig több, mint a névleges 350W: ez van. -
B-L-A-C-K
titán
Ott vedd ahol olcsóbb, garancia nem sokat ér, van hogy hónapok míg megcsinálják, érdemesebb inkább elvinni szervizbe, legnagyobb tétel kb a vezérlő csere (~20e), de az is javíthaó.
Van még egy csomó kiegészítő hozzá (igaz ez pro, de simára is vannak ezek).
-
zoltanz
nagyúr
Azért használja mindenki alacsonyabban, mivel nincsenek rajta telók, így simábban megy.
Nem vészes a házi defekt javítás sem, az első keréken a szelep nyílást nálam meg kellett nagyobbítani mert nehezen jött ki a belső.
Azt neked kell eldönteni mi a komfortos, mész alacsony nyomáson, esetleg raksz defektvédő szalagot (de ez kidörzsöli a gumit párszáz km után). Ha jó úton (aszfalt) mész végig lehet alternatíva a fél tömör gumi, mindenre olyan mint a ~4 baron használt tömlős, (rossz, rázós, földúton stb. úton esetleg szétrázhatja az aksi hegesztéseket.) -
-
sanyika007
csendes tag
Szia,
ma voltam Budapesten az etele úti aldiban, ott sem volt kiállítva egy sem sajnos. Engem is érdekelne egyébként, hogy milyen.
Tudtommal a rugózása elég hamar elszáll ezeknek. Nekem 2 éves jelenleg a még rugózásmentes szériában vett aldis rollerem, majd 700 km van benne, de még mindig teljesen jól bírja. -
Wine
csendes tag
-
gergo7311
csendes tag
Esőben nem jó rollerezni, mert csúszik kegyetlenül. Szerintem azért is nincs komolyabb sárvédő egyik rolleren sem... a végén még "ösztönözne" az esőben rollerezésre és sok rolis, a traumatológián kötne ki, perelvén a gyártokat, hogy mi a f.@szért van sárvédő a rolleren, ha esőben életveszély használni a rolit
-
berobi78
tag
Nálam, ez a 2,2km úgy néz ki, hogy gyalog kb. 22perc, sima rollerrel 10-11, kugoo-val 7-8.
Az esőt úgy oldom meg, hogy van egy esőkabátom a decathlonból, csak ez alatt meg szintén jól be lehet izzadni, mert ugye nem levegőzik szinte semmit. Sáros csak a hátam közepén leszek, de ott a táska, az felfogja. Megszárad és letörlöm. A nadrág a nagyobb gond, mert ugyan van esőnadrágom is, de az macera. Ezt a részét leginkább lesz*rom, és vizes lesz, majd megszárad
-
stellaz
veterán
Értem. Ehhez tuti nem kell távtartó sem előre, sem hátra. Akkor lehet variáltak azóta rajta, vagy nem tudom.
De egyébként a kormány csapágy, a markolat, a kormány állíthatóság is mind minőségi és jól kitalált dolgok az én rolleremen. Semmi nem tört le, vagy fáradt el rajta több száz km után sem, pedig adok neki rendesen. Az aldison egyből kormány csapágyat kellett cseréltetni, mert egy ócska szemét volt a gyári és a nyak szélesebb volt, ezért ki kellett hézagolni. Ezen meg teljesen rendben van ez is.
Plusz egy pici lakattal ki is köthető, ami azért elég praktikus tud lenni.
Félre ne érts, nem a decathlon promótere akarok én lenni, de tényleg elégedett vagyok ezzel a konkrét termékkel és a kapcsolódó szolgáltatásokkal (főként alkatrész, garancia).
-
stellaz
veterán
Én így rakom buszra is, bárhová.
A nyitás zárás esetén milyen karra gondolsz? Lábbal rálépek és már záródik is, nyitni meg csak felhúzód az a reteszt és nyitáskor már magától rögzül az egész. Van itthon másik két roller kétféle nyitási mechanizmussal, ez magasan a leggyorsabb és legstabilabb is egyben. Ha te az Aldis roller nyitó mechanizmusára gondolsz, akkor azt ismerem, van otthon. Az nyeklik nyaklik, fékezéskor centiket mozdul előre a kormány és csukáshoz, nyitáshoz kézbe kell venni. A puha alumínium pedig folyamatosan nyíródik és egyre lötyögősebb lesz.
Lehet, hogy az enyém amúgy town 9, csak még hátsó teló nélkül.
A távtartónak mi köze a teleszkóphoz? Nem kételkedek, csak nem értem, mert a villa saru távolságát ez elvileg semmilyen módon nem kéne, hogy befolyásolja. Említetted, hogy használtan vetted. Nem lehet, hogy nem gyárival megegyező kerék van benne? Ebben ugyanis szélesebb van az átlagos roller kerekeknél.
-
stellaz
veterán
Vitatkiznék. Kerekcsavart szettben árulnak valóban, de árulnak és nem draga. Sarokba simán beállítom a nyitó mechanizmusa támasztva. A nyitó mechanizmusnál melyik praktikusabb? Tényleg egy mozdulattal lehet nyitni és zárni, és atom stabil, egy mm nyeklése sincsen fékezésko sem.
-
Tin
veterán
Kugoo S1 is.
az IP54 viszont:
- 5: Por ellen védett (nem károsító mértékű behatolás megengedett)
- 4: Fröccsenő víz ellen védett minden irányból (nem károsító mértékű szivárgás megengedett)tehat ugyanaz. ugyanugy szigetelni kell, hogy franko legyen. ez ugyanaz, mint az S1, csak mas gumival, nagyobb akkuval, meg par prizmaval.
ebbol talan van akinek az akku jelent valamit, illetve a lyukacsos kerek/gumi. de abban meg eppen az a jo, hogy csereszabatos.
-
-
Dr.Zoo
őstag
Szia.
Az M365 épp jó példa, mert abban cellánként lehet akkumulátorokat cserélni. (18650 cellákból van felépítve)
Előbb fogsz benne BMS-t cserélni, szerintem.
A Kugoo-ban szintén lehet cellánként cserélni.Magyarra fordítva, arra minimális esélyt látok, hogy egy pakkban az összes cella egyszerre pukkanjon ki. A Kugoo-ban 30 darab cella van, emlékeim szerint.
-
-
Sindare
csendes tag
Szia,
Megmértem.
Dekni szélessége: 13cm
Dekni hasznos területe 32,5 cm
Kormány legnagyobb magassága 105 cmÖsszehajtva nem állítható fel függőlegesbe.
Képek:
https://drive.google.com/file/d/0B21GZiEVsGQtQ1NCdWxrVkJKS1BxY1BhY0lDaGNCMXNYMTBV/view?usp=sharinghttps://drive.google.com/file/d/0B21GZiEVsGQtY1M2TUsyM0ZUcVltV19aZW9sZE1YUTQ3Vm44/view?usp=sharing
-
batagy
őstag
Bocs, nem úgy értettem, hogy önállóan megáll függőlegesben.
Ez sem áll meg önállóan, csak annyi, hogy összecsukva nem az első keréken áll, hanem ezen a talpon, így nem gördül ki a kerék és a kormány sem fordul el . Könnyebb megtámasztani összecsukva, nem csúszik ki. Felülről ugyanúgy fogni kell. -
batagy
őstag
Oxelo 7 KL kapcsán, ezen én is gondolkodtam korábban. Elmentem megnézni pénteken.
De, először ezt a biztonsági kart kell kihajtani. Úgy tűnik, bármelyik oldalon lehet ez a kar. A bolt fotókon bal oldalon van, az áruházban a kirakott példányon jobb oldalon.Utána kell az említett kart lenyomni. Előtte a kormányoszlopot picit előre kell billenteni.
Visszafelé, ezt a második kart lenyomni, majd a biztonsági kart behajtani.
Nekem tetszett a hátsó rugózás a 7 XL-en. Szerintem az összecsukás sem probléma.
Ami nem tetszett , hogy összecsukva az első keréken áll, tehát nincs olyan fix talp mint a 9 EF-nél, összecsukott állapotban. A kormányrúd sem rögzül, így elfordul mindig. Tehát inkább ez a gond, összecsukva állva tartani a földön.A fellépő panel a 9EF-en 1.5 cm-rel szélesebb és 3 cm-rel hosszabb, mint a 7XL-en. Lemértem.
Amúgy a 7 XL nem egy rossz.A 9EFv2 lesz még érdekes majd.
-
arcsin
senior tag
Eléggé korlátoltak a felnőtt rollerek sajnos. max 100kg, a magasságban is. Pedig simán jó testmozgás, praktikus. Házilag hozzámókolni valami toldást meg nem túl szerencsés gondolom.
Ma rájöttem nem tudok úgy menni hogy a bal lábam van fent a deszkán és a jobbal hajtom. Elvileg ezt a fogyatékosságom tudom fejleszteni, vagy nem? -
julius666
addikt
A tenyér zsibbadáson/viszketésen segít a teleszkóp, ez a lényege, a felfüggesztésre támaszkodó részek számára kisimítja az egyenetlenségeket, a kis méretű, hirtelen bukkanókat egészen jól, a nagyobbakat kevésbé. A tenyered pedig a folyamatos rezgéstől megy szét.
Csörömpölés attól is függ, hogy mi csörömpöl a rolleren, de szerintem általánosan arról is elmondható, hogy segít rajta.
Csodákat persze ne várj, átlag magyar térkő - ahol a kockák között nagy a hézag, esetleg még le is kerekítik az egyes elemek szélét tovább növelve a bukkanókat - baromira nem roller-barát, felfüggesztés segít rajta, hogy kevésbé rezegjen be az egész váz, de attól még az egyes bukkanók megmaradnak.
-
julius666
addikt
Ma próbából a rollerrel jöttem melóba, így most van kis tapasztalatom vele. Én két lábam (42-es) egymás mögött ferdén kényelmesen elfér, a felület nagyon jól tapad (az egész végig ilyen smirgliszerű bevonatos), nem mozdul el a lábad rajta ha nem akarod egyáltalán.
Alapból aszfalton hangtalanul suhan, kisebb úthibákat is jól veszi. Nagyobb (hüvelykujjnyi vagy még nagyobb, amit alapból nem kerülnél ki/nem is tudsz kikerülni) hézagoknál néha csúnya fémes csattanó hangot ad rajta valami, arra nem sikerült még rájönnöm, mi lehet (talán a fém sárvédő). Érdekes, mert nagyobb bukkanóknál nem jön elő, csak a kis, nagyon éles peremeken ha nagy sebességgel átmész.
A legvacakabb hullám térkőhöz volt szerencsém vele (amivel ész nélkül lerakták a fél országot), azon is egész jól teljesít a teleszkóp, zötyögésre vállalható, de ott már azért hallatszik némi csörgés. Hosszútávon tuti nem tesz jót neki, a csavarokat minimum kilazítja.
Lábfék lassításra teljesen jó, gyors megállásra tökéletesen alkalmatlan, autók közé egyszer majdnem begurultam vele kereszteződésnél.
Teszteltem 4-es metrón az állítva tárolást, gyorsulásoknál már eldől, szóval fogni kell mindenképpen. Persze így is nagy segítség, hogy állítani lehet, elég kb. ha csak rajta van a kezed.
Tegnap amúgy pont volt napközben szerencsém egy lepusztult gyógyegér alu rollerhez, ahhoz képest ég és föld, ugyanazon a hullámos térkövön, ahol ez kicsit zörgött, a másikat a szomszéd utcából is lehetett hallani.
-
julius666
addikt
Szia!
Lemérni majd ha este hazaértem, lemérem.
Felállítva elég stabil. Letámasztásnál kicsit igazgatni kell, nem csak "leejted és megáll", de utána magától már biztosan nem dől el. Direkt két képet raktam a két kormányállásról, bármerre forgathatod a kormányt, megáll.
Nagy szélben, mozgó járművön azért persze nem merném magára hagyni. De a 2 macskánknak eddig még nem sikerült feldöntenie.
-
Proci85
senior tag
Szia
Köszi a választ. Nekem ez pozitívnak tűnik: [link]
De annyira nem értek ezekhez a dolgokhoz, hogy fenttartás nélkül fogadjam az írottakat. Mindenesetre, ha igaz, jónak tűnik.Az archivum kedvéért, ha a linken megszünne:
Ma voltam vele Józsefváros és pesti kerületekben és volt ott kis macskakő, nagy macskakő, térkő, töredezett aszfalt mint égen a csillag. Meg sem éreztem. Sima roller használata után kicsit beállnak az ízületek mert rendesen felütnek az úthibák. Szóval kormány rendesen rögzül becsukásnál. Maga a kerék elfordítása összecsukva azért jó, mert nem kell kiszedni a markolatokat buszra felszállásnál. Buszon, villamoson akárhová be lehet ülni vele, kívül, belül -stb- elfér láb között.
És itt viszont fontos kerék elforgatása mert azon támaszkodik fel vagyis nem kell fogni csak kitámasztani a kereket megfelelő szögben és csak a markolatot fogni a súlyát elviszi a kitámasztás, mint egy gitártoknál.
- Másik az alkatrész utánpótlás: Dechatlonos szabvány, barátomnak már sikerült újítania bele egy tengelyt. Tökéletesen passzol bele.
- Kerékcsapágyak 6000 RS szabvány, vagyis kismotorba való nem ABEC tehát nem gördeszka-roller mutáció hanem kismoto-roller kombináció például Honda 70 Trial, ami azért megtisztelő.
- Tárcsafék: hozzáér kicsit a fékbetét menet közben de ez mindössze azért van mert több rajta a koptatófelület. Vékony műanyag alátéttel kiküszöbölhető kb 15 forintos beruházás ennél a csillagászati árnál még kigazdálkodható : D Amúgy jól fog és fejleszthető.És ez úgy az egész rollerre igaz: vagyis fejleszthető, tuningolható, E-scooter szabvány tehát előre is lehet tenni elektromotort széles villa miatt, első tárcsafék bővítésre is van hely szóval mit is mondhatnék.
! !! Ami fontos: rollereket használat előtt be kell üzemelni vagy valakivel beállítatni, aki ért hozzá és érdemes Shopping All oldalán elolvasgatni termék alatti \"fórumban\" hogy mire figyeljünk indulás előtt. Ez bármelyik rollerre igaz, de ez már inkább bicikli vagy kismotor összetettségű. Akinek ez sok: vegyen inkább Hudora-t ugyanennyiért ! !!
Előnyök
- csapágyazás kismotor szabvány 6000 RS és 6000 2RS - KOYO és SKF ajánlott
- rugózás és kismotor csapágy együtt nagy előny, kíméli az ízületeket rázkódástól
- tárcsafék lehet hogy zörög néha, de fejleszthető házilag teljesen csendesre is és mindig fog
- szállíthatóság nagyon jó + nem vállpánttal hanem mint kézitáskát érdemes vinni
- kerékméret kiváló Magyarországra: villamossínen keresztbe, úthibán, kátyút túléltem kettőt nyom nélkül stb.Hátrányok
- ami hátrány lehet későbbiekben az a tuningolási korlátok. Tehát több alkatrész és márkásabb alkatrész jó lenne. 10 centis féktárcsa és rugókból választék kellene. SZóval inkább jövőbeni elvárás, de sokat jelent
- másik ami hátrány lehet: túl drágának néz ki, félő hogy ellophatják ezért jobb reklámozni hogy nem 50 feletti árkategória, de tud annyit
- vásárlás után olajozni kell az első rugót. Ha van olaj akkor nem hátrány, de ilyen kategória nincs... : D -
Bobrooney
senior tag
Én elöl is használom a lámpát, hátitáskámra is felrakom a villogót, így tudom magam láttatni.
Esetleg fényvisszaverőt felcsapsz a lábadra meg a karodra ezzel ismét lehet láttatni magadat.Rolleres közlekedésről megkérdeztem egyik rendőrt az utcán, hogy akkor most a rollerel a járdán vagy a kerékpársávon közlekedjek? Kimerítő választ kaptam:
"Ahol jobb az út."
Nyilván azt választom ahol kevésbé akadályozom a forgalmat (gyalogos v kerékpáros). -
royking
csendes tag
A linkelt roller táskák egyébként kerékméret alapján választandók az Oxelo rollerekhez (175 ill. 200mm)
Külföldi fórumokon olvastam, hogy a 200mm-es táskába (vagy annak egyik korai változatába) a Town 9EF _nagyon_ passzentosan fér csak bele, becipzárazva a cipzár nagyon feszül. Ezt nagyon sokan leírták, a német Decathlon a panaszokat állítólag továbbította a gyártónak.
Ha 9EF-re vennétek, először fel kellene rá próbálni.
-
Szoles
senior tag
Én amúgy erős vászonból egy zsákon gondolkozom , amibe belepasszol összecsukva. Gyöngyvászon vagy hasonló anyagból, olyasmi lenne, mint egy golftáska. A kormány mondjuk kilóghat, az nem zavar senkit, de a kerekek benne lennének, nem mocskolnának össze semmit, ha autóba, buszra viszem, és a zsák miatt el sem gurulna. Úgy vagy támasztgatni lehet, vagy bárhová rakható, bárhová bevihető, nem szólhatnak érte, hisz csak egy táska. Ha vállpántja is van, akkor meg úgy lehet hordani, hogy nem koszolom össze a ruhámat.
Ha nem kell a zsák, akkor meg összehajtva kicsire el lehet rakni vagy táskába vagy a rollerre szerelt bringás váztáskába.
Csak egy ötlet, de lehet, hogy van már ilyesmi...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Háztartási gépek
- E-roller topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Delta Force (2024)
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- Projektor topic
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Windows Phone felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
- iPhone 11 Pro Max 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3261, 100% Akkumulátor
- 24 GB-os RTX 3090 OEM
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Dobozával,12 hónap garanciával
- iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3457, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest