Hirdetés
- norbx: Számítógép.hu
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nate82
csendes tag
Mostanában kattogok hogy a Mazzer Konymat van-e értelme lecserélni és ha igen mire? A lényeg hogy nem nagyon szeretnék ráfizetni.
-
bbuffy
senior tag
válasz
Parci
üzenetére
Jelenleg az a perverzióm hogy minél gyorsabban tekerjem le az adott mennyiséget. Volt itt kolléga aki azért adta el mert nehéz tekerni. Hát nekem olyan mintha pillecukor lenne. Mondjuk erős fiú vagyok biztos ezért van
Párom alig bírta eleinte megmozdítani, most már percen belül meg bőven ő is. Ő jobban hiányolja az NZ-t, de már kezdi megszokni.
Karácsonykor 8 dupla ment zsinórban, ott kicsit izzadtam már a végére, de simán adta. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Parci
üzenetére
na igen, filtert pillanatok alatt letol a JX, azt tekerni is vajsima. én még kiélem magam a tekergéssel, addigra talán a "bejáratás" is meglesz. aztán mire végre összeállt, költhetek megint a SJ-ra, egy F64 kést megérdemel beszabályzással, meg fragola mester remélem a ki tudja javítani a hibákat, amiket egy-egy disztribútor ráejtés meg társai okoztak a béna kezemből...
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Parci
üzenetére
én december óta próbálgatom, hogy mennyire használható a JX, ami alapvetően nem presszó fókusz. még tök nagy kedvvel tekergetem. 30mp alatt átmegy rajta 18g világos CM. mivel csak magamnak főzöm, nem egy nagy füst. persze marad a SJ, ez nem kérdés, nem is kiváltónak vettem, hanem filterre : )
-
válasz
hoffman_
üzenetére
ne is dobd, én például agyf.szt kapnék, ha kézivel kéne darálnom. egyrészt, a síktárcsás őrleménye szerintem jobb (ha az egy jó síktárcsás), másrészt, nem egy élmény egy eszpresszót tekerni ezekkel. egyet még oké, de hármat meg hervasztó.
most a filterezés miatt eleinte sokat ment a krézi, mert a presszóhoz azzal daráltam, de végül inkább megfordítottam és a filtert kapta, annyira rühelltem vele a folyamatos presszózást.
(disclaimer: ettől még jó cuccok ezek, és finom kávéhoz segítenek hozzá, akár kúpos, akár sík, akár motoros, akár kézi)
-
rastacsz
tag
válasz
rastacsz
üzenetére
Szerkesztésből kifutva:
Szóval vannak mindenféle emberek. Olyanok is akik, annyira mélyen be akarnak nyalni valakinek, hogy ki sem látszanak a valagból (lásd most a fb csoportban a hozzászólásokat, bár 1-2 embert még hiányolok). Meg van akik nem értik a béna tréfát sem.
Mindegy, ez van.Egyetek hagymát
Hungarian onion -
rastacsz
tag
válasz
Jhonny06
üzenetére
Vannak emberek, akik rendelnek egy gamer PC-t és egy pár nap villogás után visszaküldik? Vannak.
Vannak emberek, akik ezek szerint ugyanezt megcsinálják kávés dolgokkal? Ezek szerint vannak.
Vannak olyan emberek, akik hosszú utánaolvasás után megrendelnek valamit, aztán amikor kézhez kapják, talán még kétszer használni is próbálják, rájönnek, hogy az a valami mégsem olyan, mint amire számított? Vannak. Azért érdekelne, hogy pl egy rosseb tudja milyen eureka atom x pro speciality őrlőt és a bele speciálisan, csak nekik gyártott 77,823mm-es ssp kést honnan kellene tudnia bárkinek, hogy milyen? Mondjuk ez a szett 899 999 Ft. De az őrlő itthoni előfordulása 2, egyik Debrecen, a másik a kereskedő raktára. A kés pedig most érkezett meg Koreából. Érted, hogy mire gondolok... De ugyanez egy egyszerű kotyogós is, emberünk vesz egyet, mert legyen a hétvégi házban is, de már nincs a 20 évvel ezelőtti olasz gyártású, csak az azóta harmadik országban gyártott verzió, aminek a minőség biztosítása olyan lett, amilyen. Szóval megveszi, főz vele, de mit tudom én, a kedvenc tyúkbél ízű téglája ebben menyétbelsőség ízű lesz, meg ugyanolyan kávé-víz mennyiség ellenére ebben csak fele mennyiségű ital készül...
Visszaküldik? Vissza.
Meg van olyan kereskedő is, aki a raktárban porosodó kacatra is rátolja az árfolyamváltozást... Évente több alkalommal is. Aztán egyszer egy kicsit csökkent is, hogy milyen jó fej má'... -
válasz
Jhonny06
üzenetére
Ahogy véled. A paypal egy speciálisabb szelet, és a belső szabályrendszerük sem ugyanaz, mint a magyar bankoknál jellemző.
Nem tilos chargeback-ot indítaniuk, de nem mondható ki általánosan, hogy ez működni fog.
A bankos meg a bélás ÁSZF-eket kell megnézni, hogy azokban mik a vonatkozó mondások. Az is igaz, hogy itt fogyasztó - nem fogyasztó viszonyban a fogyasztó részéről jelentkezik a követelés, az meg alapelv, hogy a fogyasztót kell védeni. Szóval hajrá!
De mondom: a bank tud mindenféle körülmények között kétséget kizáróan megbizonyosodni a követelés jogosságáról.
Persze vannak olyan esetek, amiikor pl. a fogyasztó kap egy elektronikus aláírással ellátott visszaigazolást, amelyben az is benne van, hogy az adott banknál vezetett számlára utalják vissza a vételárat, és ez még nem történt meg. -
hoffman_
nagyúr
válasz
rastacsz
üzenetére
úgy fest én emlékeztem rosszul, nekem teljesen az volt meg, hogy a kúp jól megy a világoshoz. az alacsony fordulatszám viszont biztos jól megy hozzá, itt megvan az előnye a kéziknek, Lance is mindig azzal jön, hogy lower lower lower the rpm.
jól van, itt sincs "igazság", vagy legalábbis még olvasgatok
-
-
rastacsz
tag
válasz
Jhonny06
üzenetére
Mótvá. Ez a 14 napos sírás kb egy az egyben el lett sütve, tavaly is és kb évente egyszer elő szokott jönni.
De ha anyagilag, idegileg ennyire kaki neki, akkor hagyja abba a lakossági ügyfeleknek a kereskedelmet, mehet csak vendéglátóipari vonalon, mondjuk ahhoz olyan gépek is kellenének...
Az a malabar sztori, meg innen lett összeollózva. Ha jól dereng, @Kávé Kálmán írta, hogy nem is tart. Loring ide, tökéletes profil oda, azért szénre is sikerül gyártani a dolgokat [#123591]. De tudom, több tonna malabarba egyetlen szem csúszott... -
-
rastacsz
tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Régi megaszondás az volt, hogy kúpos az ultimate espresso.
De ez az egész kúpos, vagy sík értelmetlen, mert például a klasszikus mazzer robur kés a roburban és a kézi hajtányban (hg1-2) és keyben másképp viselkedik az eltérő fordulatszámok miatt.
Mostanában az a mondás, hogy minél magasabb a fordulatszám, annál több fine keletkezik ugyanazon késprofil esetén.
Persze vannak alapból olyan profilok, amik kevesebb fine-t termelnek, mert eleve, espressonak alkalmatlanok. -
hoffman_
nagyúr
válasz
p.lac
üzenetére
a fine termelés oké, nem pozitívum, de én pont abban a hitben voltam eddig, hogy a kézik inkább ajánlottak világos pörire, mert a kúp jobban áll nekik, mint a flat burr (függetlenül a filter-presso vonatkozástól). ellentmondásba ütköztem vagy valamit rosszul vettem le korábban?
-
vendingo
veterán
válasz
Serpenthelm
üzenetére
Köszi, amiket néztem mind 3nm teljesítményt tudtak.
Megnézem majd a parkside-ot. -
Serpenthelm
csendes tag
válasz
vendingo
üzenetére
Sajnos az a tapasztalatom, hogy az akkus csavarbehajtók közül a "leggyengébb és legkisebb" kategória nem igazán viszi a JX-prot még filter álláson sem. Ennek a kategóriának a valószínűsíthető "csúcskészülékével", a Bosch IXO sorozattal próbáltam, sem az 5. sem a 6. sorozat nem vitte, mindkettő 4,5 nm forgatónyomatékkal rendelkezik elvileg. Talán az újabb 7. generáció segíthet ezen, ott már 5,5 nm az ígért maximum, az talán jobb, majd elmegyek az ismerősömhöz.

Ezzel ellentétben egy sima, 12V-os behajtó vitte simán, kb 4-5 nm-re állítva a belső "korlátozását", azt viszont kellően nagynak és "industrialnak" találtam, hogy ne vegyem bele a gyakorlatba.
-
-
válasz
qvik27
üzenetére
Dehogynem, pont erre való a chargeback. Bizonyítékot küldesz a banknak, hogy visszaküldted és az alapján elbírálják. Ugyanez sérült terméknél, stb. Többször csináltam már ilyet. A PayPal-nál a vevő védelem is teljesen ugyanígy működik, az is chargeback, csak ők nagyobb volumenben csinálják.
-
bbuffy
senior tag
válasz
p.lac
üzenetére
Köszi.
Az elmúlt tizenpár évben, volt pár darálóm, ittam sokáig ultravilágos kávékat is. Jelenleg amit fogyasztok ahhoz bőven elég ez a szint. Kevesebb a pangó mint a nagy darálóimban, ugye, nem kell pofozni, pumpálni, nem hangos, nem kell pimpelni hogy tölcséres legyen, és nem kell rá ronda pumpa. Ja és ugye mobilis. Egy jó darálóm volt ami picit hiányzik, az NZ, a többi böszme ipari katrac nem. Lehet akármilyen késíze, ssp nikkelmetálhibrid emlékező tápkábeles. A gépem megmaradt, jelenleg is CM kávékat iszom, nem csak teszt pörit, ami világos az meg megy filternek. Szóval most nihil. Max kézi darálók tesztelgetése
De ez sem annyira. És továbbra is élvezem hogy én darálom a kávét. (Még négy hónap). -
Mano66
senior tag
Van CM tesz pöri. Akit érdekel. Egy kicsit drágábban mint tavaly.

-
vendingo
veterán
FB feldobott frei hirdetést, gondoltam megnézem, ha már ismerősnek bejön.
"Cukor vagy méz mindenképp kell bele, mert a banán és a csokoládé intenzív ízét az édesítés varázsolja elő a csészénkben.
Összetevők: pörkölt, őrölt kávé 83%, maltodextrin, aroma (banán, csokoládé)"Alapból cukrozott a cucc, de még kell bele cukor, hogy iható legyen.
-
gtr313
csendes tag
-
verti1
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A “szopakodás” 8 perc pakolással, mosogatással, vízforralással együtt a CL Flairnél. Ha már üzem meleg a forralód akkor csak 6 perc.
-
verti1
aktív tag
A gyári műanyag tamper vicc kategória, de a fém se sokkal jobb. Rugós tampert csináltam mellé, tökéletesen párhuzamosra lehet vele tömöríteni. Kosárból is van saját IMS és hozzá 200 mikronos felső szűrőm.

-
-
icm
tag
válasz
p.lac
üzenetére
Felületet nem kell leosztani ezerrel, mm-ben van megadva
1257mm2 és 2642mm2 jön ki.
Amit még hozzátennék: amiről nem teljesen esik szó és szerintem baromira fontos az az átfolyási keresztmetszet. Ez fix minden esetben, kosár specifikus. Lehet a dózist növelni / csökkenteni vagy ha úgy tetszik a pogácsa magasságot növelni vagy csökkenteni, de az arányokat megtartva (pogácsa átmérők és pogácsa magasságok) még így is lehet / lesz eltérés.Visszakanyarodva a furatokhoz azt kéne tudni - vagyis unalmas pillanatainkban megszámolni hány furata van a flair standard fejen (legyen egy erős feltételezés, hogy 0.3as a furatátmérő) és akkor ehhez venni pl egy mindenki fiókjában lapuló kosarat IMS 12-18g - ami 0.3as furat átmérős és 641db van belőle ami egy 45,31mm2 átfolyási keresztmetszetet ad és utána számolgatni
hm? holnap ígérem megszámolom a standard brew head kosarában mennyi furat van.
Ribárszki: ezek alapján ha 13g töltettel finom a classic-on a kávé akkor hasraütésszerűen 50%-al nagyobb töltettel próbálkozz a flair58-on tehát 19.5g - hátha jobb eredményt kapsz.
Én egyébként a kúpos "szimpla" és dupla kosarakkal vagyok hasonló helyzetben, hogy a duplák egyszerűen nem olyan finomak. -
-
-
p.lac
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nyilván a Robot se való mindenkinek, figyelembe kell venni az egyéni preferenciákat. Ugyanakkor az is igaz, hogy abszolút értelemben és ár/érték arányban is nagyon jó ital készíthető vele.
Ha van rá lehetőséged, próbáld ki a Flairt, Robotot, már csak a móka kedvéért és a plusz tudásért is érdemes. Flairre már kaptál felajánlást, most kapsz Robotra is.
-
válasz
p.lac
üzenetére
Uh erős difi van
Mondjuk pont ez a szopakodás nekem se hiányzik; az asszony így is ujjal mutogat rám társaságban, hogy napi 3 kv elkészítése nagyjából lefedi előadásában az ébren töltött időszakot egy napomon
De a táblázat meg elég meggyőző. Robi nagy előnye a gépekkel szemben a 12 perces workflow dacára az, hogy nincs előtte fél óra bemelegítés. Bár mióta wifis konnektort használok ez a problémakupac sokat csökkent... -
rastacsz
tag
válasz
JackFeryll
üzenetére
Méretben a flair gyárija kicsit alá lett lőve szerintem, kicsit lóg a kosárban. A crema talán 39.25mm-es, de
indiaiindonéz oldalon láttam 39.45mm-est is. -
p.lac
tag
válasz
zolnagy
üzenetére
A szűrőtartó kart gyors szárazra törlés után gumipadra teszem, benne a szűrővel, így a szűrő alulról/oldalról "szigetelve" van, továbbá minden arra van felépítve, hogy minél gyorsabb legyen a folyamat azon része, ahol a szűrőtartó/szűrő/dugattyú hűlhet.
[Robot előmelegítés opciók] - nem is a konkrét érték a lényeg, mert nem ismerünk minden részletet, hanem az arányok.
-
rastacsz
tag
A kicsi flairt /classic, standard brew head/ a gyári tamperrel, a műanyag pohárral tömörítitek, vagy van valahol egy passzentosabb tamper, amit eddig kellően elbújt? (a crema tamper/distributor kombó nem játszik, meg a ránézésre is kényelmetlen boicafe sem)
Illetve a "szűrőt" módosította már valaki? Értem ez alatt, hogy eléggé széles pereme van lyukak nélkül, amin az alsó papír segít, de a mostani, széléig likas kosár trendnek kevésbé felel meg. -
zolnagy
őstag
válasz
p.lac
üzenetére
Köszi!
Én egyébként is 100 fokos vízzel öntöm fel. Nincs vízforralóm, hanem egy vízmelegítő fémedény, amit a gáztűzhelyen melegítek forrásig és amiben praktikusan elfér a szűrőtartó kar. Ezt a vízzel együtt melegítem és pont jó lesz. A szűrő melegítésnek őszintén nem látom értelmét, mert melegítem, aztán kiveszem, beleteszem az őrleményt, wdtzek, tamperolok és a végére már semmi nem marad az előmelegítésből.
A dugattyúnak látom értelmét, csak hajlandó nem vagyok már azt megtenni.
A flairnél sem tetszett a sok pepecselés, itt már egyszerűsíteni akartam.
Én is úgy gondolom, mindenki annyi energiát fektessen bele, amitől még nem lesz teher a kávékészítés. -
p.lac
tag
válasz
zolnagy
üzenetére
100 fokos vízzel megpróbálhatod kosártartó és kosár előmelegítés mellett, én is használtam úgy régebben, valószínűleg rendben lesz.
Azért írtam le a módszert és tettem be képet a pohárról, hogy ha akarat/elszántság van, akkor robottal a világosabb pörkölés is biztonsággal megoldható. Én ezt a folyamatot élvezem, hasonlóan, mint nyaraláskor az odavezető utat; szeretek a kávéval szöszmötölni és kézzel készíteni az elejétől a végéig. De nem vagyunk egyformák, mások a preferenciáink/becsípődéseink, és jól van ez így. Nyilván én meg másba nem tennék annyi energiát, mint itt sokan mások.
-
p.lac
tag
válasz
bbuffy
üzenetére
Használd egészséggel.
Ugyanakkor szeretném megjegyezni, hogy a K4 elég sok fine-t termel, ami persze gyakori a kézi őrlőknél, és nem is feltétlenül probléma, van olyan kv/ízlés, amihez ez kell. Csak tény, amit jó észben tartani (a világosabb pörkölésű kávékból a gyümölcsös ízek előcsalogatását nem ezzel az őrlővel érdemes kezdeni).
-
törölt tag
válasz
ribarszki
üzenetére
A vastagabb kávépogácsa megbocsájtóbb. Volt régen egy tanulmány, ami ezt hozta ki tanulságul. "The dose by extraction data shows that the amount of extraction in normal shots varies almost entirely by puck height, and very little by time or volume".
Szerintem az arányok fontosak, még kotyogósnál is működik, hasonló átmérő/magasság arányú tölcséres kotyogósoknak hasonló a karakterük, a mennyiség nem annyira fontos, csak az arányok. -
billyjoe
csendes tag
válasz
Serpenthelm
üzenetére
-
p.lac
tag
válasz
Serpenthelm
üzenetére
Hideg vizet teszek bele és mikrózom, egyszer 2:30 percig, amíg a kávét készítem elő/félig leőrlöm, majd várok kb. 30 másodpercet, hogy a hő valamelyest kiegyenlítődjön, majd adok neki még 40 mp-et. Így a végén forr, de mivel thermo pohár, meg tudom fogni szabad kézzel és a képen látható módon megy a dugattyú alá kb. 40 másodpercre (addig elő wdt-zem a C40 őrleményét, beteszem a mikróba a 2. espresso poharat 2 ujjnyi vízzel, aminek beállítok 25 másodpercet, de még nem indítom el). Folyamatos a workflow, nem érzem tehernek, leírva/olvasva nyilván bonyolultnak érződhet.
Szabad kézzel kivehető a robot alól a pohár, szárazra törlöm a dugattyút, a jobb karon látsz mágnest, az megtartja felső állásban a karokat, ez egyrészt gyorsítja majd a kosár felhelyezését, másrészt elvileg egy kicsit lassítja a dugattyú visszahűlését a "hősapka" miatt.
-
p.lac
tag
válasz
ribarszki
üzenetére
A Flair classic feje 40 mm-es átmérőjű, a Flair 58 nyilván 58 mm-es. Ez nagyon nagy különbség, érdemes utánaszámolni (felület=r2*pi; Classic 1.257mm2 vs Flair 58 2.642mm2)
Adott adag kávé esetén az 58 mm-eshez képest azonos pogácsamagasság mellett a standard fej 47.6% őrleményt kér (standard fejet használ a neo, classic, signature; a pro 2 46 mm-es, ott ez az arány 62.9%). Azaz pl. 18 gramm helyett a standard fej 8.6 grammot, a pro 2 fej 11.3 grammot kér azonos pogácsamagasság/kb. azonos őrlőállás esetén. De nyilván nem így használod, hanem a szemcsemérettel/őrlőállással befolyásolod a korong ellenállását.
Ez okozza azt, hogy a Flair 58 sokkal finomabb őrleményt kér. Azt, hogy miért ízlik neked jobban a classiccal készült kávé, arra az alábbi tippjeim vannak:
- az őrlőd más részecske-eloszlást produkál a lényegesen eltérő őrlőállásokon,
- az adott hőmérsékletű víz a jelentősen eltérő szemcseméret (és az ebből következő durván eltérő kávé-felület) miatt máshogyan oldja ki a kávét,
- a classiccal valószínűleg a [vulkán jobb oldalán] vagy (3-as ábra).Azért is szeretem a robotot, mert ott a screen/felsőszűrő miatt kb. 13 g-tól felfelé szabadon játszhatok az adaggal, ha úgy gondolom, hogy az adott kávénak a durvább őrlemény állna jobban magasabb pogácsamagasság mellett.
-
p.lac
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A robot nagyon világosra is igazi, ha hajlandó vagy előmelegíteni a kosártartót, a kosarat és a dugattyút. Egy ilyen fullos workflow a pulthoz lépéstől a két adag szervírozásáig nálam 11:30 perc. (Így pl. egy casmo filter pörkölésű kávé "csak" 94 fokos vízzel készül, ebből láthatod, hogy van még hőtartalék.)
-
ribarszki
őstag
Ha már szóba került a Flair, akar tőletek is megkérdezem:
Flair Classicot és Flair 58-at használok felváltva. Elutaztunk szüleimhez, ahol csak a Classicon csapoltam, majd itthon az 58-asból. Ugyan az a kávé, és a következő meglepetésben volt részem:
A Classic 13 grammból minden alkalommal kiváló, szinte elronthatatlan eszpresszót adott. Értem ezalatt, hogy az az igaz testes, karakteres, tömény, csoda eszpresszó. 1:2 arányban.Itthon az 58-ason megközelíteni sem tudom ezt az eredményt. Próbáltam 16-os és 18-as Rebeka kosárra, 12-18 IMS kosárral, 1:2 alá engedve. A bar ugyan annyi, a csapolási idő ugyan annyi, a kávé egyforma, az őrlő szintén (persze a beállítás más. Az 58 sokkal finomabbat kér) És mégis sokkal üresebbnek, vizesebbnek érzem az 58-ason csapolt kávét.
Ennek az okára próbálok rájönni. Mást eddig nem találtam, mint a Classic kosarában sokkal magasabb az őrlemény szintje mint az 58-as kosárban.
Jelenleg ott tartok, hogy az 58-as sokkal kényelmesebb, egyszerűbb de a Classic sokkal finomabb kávét ad. Merre induljak, hogy próbáljam megközelíteni a Classic szintjét? Mi lehet egyáltalán a baj? Vagy mi a jelenség oka?
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ugyanebben a cipőben járok, olvastam, kérdeztem, nekem ez jött le (egyiket se próbáltam):
- 58 electric workflowban a legegyszerűbb, világos pörikkel is működik csak q drága
- robot közepes vagy sötétebb pörikkel simán elboldogul hókuszpókusz nélkül, de ha világosabbakkal is akarsz akkor elő kell melegíteni mindent is, így a workflow bonyolodik. Csak spéci (9.5cm-nél kisebb) mérleg fér a lábai közé. Van, akiken kényelmetlen a két kar húzása -
JackFeryll
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A classic nagyon elérhető áron van és ami szerintem a legjobb benne hogy elég durva őrleményt kér, magas a pogácsa és szinte elronthatatlanul tudod csinálni az egyszemélyes kis tömegű shotokat vele.
Az 58 szerintem workflowban mindent ver, de drága és 40%-ot drágult megjelenés óta -
billyjoe
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem, az előmelegítésre gondoltam. Simán lehet vele casmo filter szintet húzni, csak kicsit macerásabb mint az 58. Sok víz fér bele a kosárba, úgyhogy gond nélkül lehet vele 50+ grammot húzni.
-
Serpenthelm
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem tudom, kinek mi, Kb. egy hete én is feltettem ezt a kérdést, szvsz volt mindenféle vélemény, bár én alapból a 9B-Robot között gondolkoztam, azután képbe került a Flair is, vélemények szintjén.
Azóta jött egy Robot, nálam van pár napja, és nekem jobban tetsző világos, filterre pörkölt (pl. CasMo-tól) kávékat iszok, mint a GC-ről (ami, ne essünk félreértésekbe, NEM teljesen tuning GC). Nekem azzal a Workflow nem vészes, a dugattyú előmelegítést egyelőre nem erőltetem, a kosarat+tartót pedig fejjel ráfordítom a vízforralóra, aztán ott hagyom olyan 10-15 percig, ezzel pont olyan meleg, hogy még kényelmesen meg tudom fogni a kávé betöltéséhez.
Ha van lehetőség, ki kell próbálni, én mondjuk ezt a részét kihagytam, szerencsére nem csalódtam.
-
-
billyjoe
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szerintem flairből pro-t ne, vagy classic vagy 58. Ha találsz olcsón használtan classicot, akkor azt, egyébként robot.
Nekem pl már túl drága az 58, akkor inkább robot, ha nem iszol extrém világosat. -
-
kk831228
addikt
Üdv!!
58-as szűrőmagasítóhoz esetleg tudna valaki egy alis linket dobni, olyan kellene ami kívülre fekszik föl és nem lóg bele a kosárba a pereme.
Lehet mágneses de igazából műanyag se zavar ha óccó...
Nem nagyon találok olyat, ami meg van, ott nem egyértelmű.
-
icm
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Flair signature-t gyere, próbáld ki

-
vendingo
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ez most engem is érdekelne. Nekem eddig az jött át, hogy robot jobb, flair-ből meg az 58-at dícsérik nagyon.
Én majd egy alap flair classicot próbálok majd levadászni használtan, hogy tegyek egy próbát ezekkel a dugattyús gépekkel. Az europiccola eladását nagyon bánom, 9b előtt azt szerettem volna újra venni, csak beteg áron vannak. -
Sziasztok; tudom, kereső, tyúb, stb

De röviden valaki írna pro-kontrát a robot vs. Flair pro témában? Beindult a hangya, lehet, fogok venni próbából valamelyiket (vagy Toobee minijét, kituggya) és ha véletlenül istencsászárság, akkor a GC érdemei maximális elismerése mellett nyugdíjba megy.
Amúgy jelenleg igazán remek Bagira etiópokat iszom vele; a múltkori nekem túlszódázott víz volt a bajom nagyja.Ui.: Meggyött a naofoamer v2 lítium, iszonyatos sebességgel, három nap alatt germán amazonról, egyelőre próbálok rájönni a dolog nyitjára. Elég minőségi építésű cucc lett belőle (a nyomtatott műanyag részek még kicsit kínai szagúak), bár a v1-et csak képről ismertem.
A motorja atom, az biztos. Mint egy szónikus fogkefe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- PlayStation 5
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Entware topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- DJI Mavic 3 Thermal (M3T) Enterprise + RTK modul + 7 akkumulátor
- Újszerű, hibátlan Fossil ES3433 női fémszíjas quartz óra - Még 1 év magyar bolti garival! -
- DJI Mini 4 Pro GL, hibátlan állapotban , 1.5 év garanciával 2 akksiva, utazó táskával
- DJI Avata drón speciális Axisflying motorokkal
- LEGO készleteim eladóak - Bontatlan szettek (48db)
- iPhone 11 Pro 256GB 100% (3Hónap Garancia)
- Gamer PC - Számítógép! Csere- Beszámítás! R7 5700 / Suprim RTX 3080/ 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4296,100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
nálam m.mini58-as, nz, m.majorból a két mazzer van még meg. tekerő lantban meg sose gondolkodtam.