Hirdetés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
A napokban én is egyre többet pörgök rajta, hogy kukázom végre a Mara X-et, de teljesen meg vagyok lőve, hogy mi lehetne helyette. Nem igazán látok mást ebben az árkategóriában, ami tud azonnali gőzt és hőfok variát.
-
babosf
aktív tag
sziasztok,
itt a hétvége, ha van kedvetek írogatni....
Gép vásárlás előtt kíváncsi vagyok a véleményetekre.
nem kell dual bojler (ritkán kell a gőz) nem kell "nagy varázslat" (La Scala Butt.-t eladtam) otthoni gép, napi 6 eszpesszora, konyhapultra, olasz vonalat kedvelem, nem érzem ki a szilvát a meggyet stb, ilyenek...
azt nem árulom el mit váltana...Lelit Victoria vs. Profitec Go...
köszönöm.

-
Tomace91
senior tag
Ki milyen anyagot használ vízkőtlenítéshez? Citromsav szimplán? Ha igen, milyen arányban? Ha bármi mást, az is érdekelne és hogy milyen arányban.
-
billyjoe
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Mennyire iszol világosat? Közepeshez szerintem nem kell a dugattyút melegíteni. Még mindig az a leggyorsabb ha a vízforraló tetejére rakod a tartót és a szűrőt, mire felforr a víz pont jó lesz a hőmérséklete, melegebb lesz a gőzzel mintha forró vízzel öntöd fel. A második húzás meg még gyorsabb, hiszen gyorsabban felforr a víz újból. Ha meg van a rutin, kb 5-6 perc alatt meg vagy (picora ugyanez).
A Lunar előtt ezt a mérleget használtam, ha nem kell az idő, szerintem bőven elég. Előtte meg a Beurert használtam, kicsit gyorsabb volt, viszont nálam ette az elemeket...
[link] -
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
jaa értem..
-
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
én tegnap próbáltam picopresso-ra workflow-t optimalizálni, mert párhuzamosítás nélkül simán 10-15 perc.
Szóval kimértem a kávét, öntöttem forró vizet a pico-ba és csészébe, felöntöttem a vizet a forralóba, elindítottam; majd próbáltam annyi idő alatt leőrölni (K4), betölteni, wdt-zni, tamperelni, pico-n pumpálni (előmelegítés), összeszerelni (kosár-tartály) amíg a víz felforr.Kapkodós, de meg lehet csinálni
viszont szvsz nem igazán érdemes, ennek pont a szeánsz a lényege, elszöszölni mindennel 
-
válasz
bluesfan
üzenetére
Oh köszi. Nyilván rosszul kerestem rá

Most már csak ki kell deríteni náluk, 58mm van-e.sz. zs. @ robothoz kéne, cuccot előmelegíteni. Láttam fácse csoportban. Szűrő aljára a gumilap, bele a forró víz dugig és feltenni az egészet a dugattyúra egy percre. Így minden egyszerre lesz (viszonylag) meleg és a legkevesebb molyolással jár (?).
Ki kell dolgoznom valami munkafolyamatot, mint pl. p.lac. Úgy már valszeg szépen pörögnek az események és nem hajam tépve kapkodok fűhöz-fához. Persze a nejem már most ujjal mutogat, hogy cseberből-vederbe

Illetve azt látom, hogy még egy kicsi mérleg is problémás robi alá, mert a sima kapucsínós csésze már éppen, hogy becuppan és közben a szűrőből zéró látszik, tehát kvázi vakra lövök.
-
bluesfan
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
-
sz.zs.
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Vakszűrőt tudok , az nem jó?
-
Van esetleg ötlet, honnan lehetne 58mm szilikon vakszűrő korongot szerezni itthon?
Amazonról persze van, de nem szívesen veszek egy 2-3 eurós cuccot 10 euro posta+egy hónap szállításra...Köszi!
-
hoffman_
nagyúr
mint valaki, aki nyakig ül az energiatárolás/elosztásban és a kávéban is, megmosolyogtatóan hangulatos videó volt ez számomra, pont megfelelő mennyiségő James Hoffmann-nal.
az a reggeli, virágos köntösben, homkba tolt Aeropress azért zseni, bárki bármit mond
hűtő mellé el tudnék képzelni egy ilyen vasat, 9kW egész baráti. -
patakir1107
csendes tag
Üdv,
WDT, disztribútor és adagológyűrű (53mm kosárhoz) eladó:
https://hardverapro.hu/apro/kavegep_eszpresszogep_tartozekok_wdt_disztributor/friss.htmlKöszi,
Róbert -
sz.zs.
őstag
Gál Mikitől ( Red Baggies ) szokott valaki mostanság rendelni ? Milyenek a kávéi?
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Korábban azt hiszem KávéKalmárnál volt profitec géphez flow-control, de már nem találom a webshopban. Milyen más beszerzési forrást tudtok? Esetleg más, a pro 700-al kompatibilis eszközt?
-
icm
tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Köszi szépen! Ilyesmi vélemény érdekelt volna.
Anno a 4 perccel próbálkoztam és alap - impresso kolumbiai tétellel mert csak az volt otthon és ki akartam próbálni. Akkor sokmindent nem tudtam kezdeni, és elég kevés kávét is ittam ahhoz hogy bármit is érezzek. Újranézem a videókat és újra rápróbálok de az 5 perces "főzéssel". Minden esetre rápróbálok a burundival (tudom a B betűset nem szabad írni, elnézést) meg a costa ricaival és még a hondurasival. -
Cathfaern
nagyúr
Magára a folyamatra, vagy inkább a kóstolás részére?
Magát a folyamatot Hoffmann szerintem jól elmutatja, én is az alapján csináltam először: [link]. Max. annyi kitétellel, hogy utóbbi időben az okosak szerint érdemes 5 percet várni, nem csak 4-et. Kóstolás részére meg jó lehet Hoffmann másik videója: [link]."Balga kérdés: ilyenkor egy másik kávét is érdemes vele egy időben cuppingolni? Ami pl bevált és ahhoz hasonlítani?"
Ha van kéznél, akkor az segíthet. De igazából ennek a cuppingnak annyi az értelme csak, hogy megkóstold a kávét anélkül, hogy maga a főzési folyamat változtatna az ízén.
Én ha ilyet csinálok, akkor csak arra figyelek, hogy mit érzek a kávén, ízlik, nem ízlik, érzek-e benne valami zavaró ízt, stb. Ha például így érzek benne pörköltebb ízvilágot, akkor tudom hogy a) egy kis keserűség a főzetben normális lehet, b) felesleges nagyon küzdeni a minél jobb kivonatolásért, mert inkább az ellenkezője lesz a probléma. Vagy másik oldalról ha érzem, hogy nagyon savas így, szinte semmi édesség vagy "édes ízjegy" nincs benne, akkor nem erőltetem kotyogóssal, mert csak tömény sav lesz a végeredmény.#125355 Nutra
"Őrlőben van bármi szempont?"
Megint az a kérdés mi a cél
Ha több kávét akarsz összehasonlítani, akkor kb. mindegy, csak értelemszerűen ugyanúgy és ugyanazzal őröld mindegyiket. Ha adott főzési módszerre tesztelnék, akkor viszont valószínűleg azzal az őrlővel csinálnám amivel őrölni fogok az adott módszerhez."Amúgy jó móka, bár elég kis arányban találom el a zacslókra írt ízjegyeket.
"
Nincs is igazán esélyed rá, két okból:
1. Az ízjegyek ugye nem "ízek", hanem szubjektív ráérzések. Attól, hogy a pörkölőt valami körtére emlékeztet, nem biztos téged is arra fog. Különösen igaz ez ha nem helyi vagy legalább hasonló kultúrkörbeli a pörkölő (pl. USA-ban egy körtének jelentősen más íze lehet, mint nálunk).
2. Az ízjegyek különösen akkor jönnek ki ha egymáshoz viszonyítasz kávékat. De nyilván te nem fogod tudni ugyanazokkal a kávékkal összehasonlítani, mint a pörkölő.Amúgy pont a fentiek miatt nem is célszerű 1-1-ben az ízjegyek alapján kávét vásárolni ("szeretem a kivit, a kávéra rá van írva, hogy kivi, akkor biztos ízleni fog"), sokkal hasznosabb ha úgy áll az ember az ízjegyekhez, ahogy Hoffmann beszél róluk a fent linkelt második videóban: egyfajta általános leírásként. Pl. ha 3 ízjegyből 3 gyümölcs, akkor valami erősen savas kávét fogsz kapni, ha a 3-ból 3 csoki / karamell / mogyoró, akkor meg ne számíts különösebb savra, stb..
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
pető bá'
üzenetére
Köszi a választ (és neked is billyjoe), ez volt a megoldás, ellazáskodtam az előkészítést és nem szorítottam meg kellő határozottsággal a kupakot a tetején... Minden ismét a helyére került. És végre megtaláltam a helyes őrleményfinomságot a szimpla szűrőhöz, így sikerült egy értékelhetőt (nem is rosszat) húznom impresso brazilból. Megtartom

-
mjxb90
csendes tag
Sziasztok!
Vigyázó gazdától eladó 2013-as Gaggia Classic 100e Ft-ért jó vétel lehet?
Nincs rajta semmi "tuning" ahogy láttam, így az is kérdés lenne, hogy a 100e-n felül kb mennyibe fájna feltuningolni? Egyáltalán foglalkozik még valaki ilyennel? Ha jól emlékszem volt téma fentebb, hogy Fragola sem igazán foglalkozik már vele, de lehet, hogy tévedek.Köszi!
-
Nem otthon vagyunk.
Itt csak Brikka, meg egy Hario Pro örlö van. Hozzä éppen Omnia Barista kävé. Hät ha ittatok még rosszat... Hozzá öntöttem egy fél liter tejet de még így is hányás ize van... Ettöl még a Nespresso is fényévekkel jobb...Délután keresni kell egy kávézót

-
válasz
Ludovicus
üzenetére
Nekem nem volt ilyen - ha 10-12 pump után még nincsenek cseppek akkor jó eséllyel túl finom az őrlemény és át sem tudom nyomni (vagy ha igen akkor nagyon lassan és nehezen, de nem szoktam erőltetni).
Ha tovább pumpálod mint 12 és továbbra sincs jelentős ellenállás, akkor valamiért lassabban épül fel a nyomás.
Nekem volt már olyan hogy a tetején a tömítés picit kimozdult de nem vettem észre összeszereléskor - akkor kicsit másképp viselkedett, lehetett hallani hogy szökik a nyomás.A másik ami lehet hogy kevesebb víz megy át valamiért egy nyomásra - ha gondolod ezt meg tudom mérni h nálam mennyi (kávé és tető nélkül).
-
ehh, amazon k6 rendelés:
"We’re very sorry your delivery is late. If you have not received your package by February 21, you can come back here the next day for a refund."
nem refund kéne, hanem az őrlő
-
Ludovicus
aktív tag
Pico tulajoktól kérek egy kis segítséget: eddig, ahogy az útmutatóban is le van írva, kb. 10-12 pumpálás után jelentek meg az első cseppek a dupla szűrőn, mindegy milyen kávéval próbáltam. Most viszont, 1 hét használat után, valamiért már 20-22 pumpálás kel kell az első cseppekhez, amit nem igazán értek, mert nem változtattam az őrlemény finomságán és a rutin is ugyanaz, mint korábban. A végeredmény nem lett rosszabb, viszont az előáztatás, úgy érzem, feleslegessé vált. Nálatok is volt ilyen változás a használatba vétel után? Remélem, nem a dugattyúval történt valami.
-
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Serpenthelm
üzenetére
v60 milyen módszerrel?
De cupping kevésbé érzékeny őrlemény méretre. Én mondjuk közelebb szoktam kotyogóshoz őrölni, mint valami durvább őrleményt igénylő v60-hoz. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Serpenthelm
üzenetére
Cuppingnál nincs technika. Belerakod az őrleményt a pohárba, felöntöd vízzel 1:17 arányban, vársz 5 percet, tetejét megmozgatod kanállal, hogy lesüllyedjen az aljára, tetejéről leszeded a maradék "habot" (lehet akár egy kanállal is, csak akkor több kávé fog elveszni), majd vársz újabb 5 percet, hogy lehűljön és utána kanállal kóstolod a tetejéről.
Egyedül arra kell figyelni, hogy ha felkavarod, vagy iszol direktben belőle, akkor változni fog az íze. De ha egy kávét magában nézegetsz ez se olyan nagy probléma. -
zolnagy
őstag
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Serpenthelm
üzenetére
Én szerintem ha egy tétel problémásnak bizonyul, akkor érdemes cuppingolni egyet vele. Ha úgy finom, akkor van értelme kísérletezni. Ha úgy se ízlik, akkor valószínűleg egyszerűen nem ízlik ez a kávé és mindegy mit csinálsz vele, nem fog bejönni.
Így ki lehet a zárni a "vajon jó ez a kávé csak nem tudom lefőzni jól, vagy nem is jó a kávé" kérdéskört. -
Nimda
addikt
válasz
zolnagy
üzenetére
Szia, én a napokban vettem egy Dedicát, amihez éppen ma jött meg ez a kar és ez a kosár. Tökéletesek, én 16g kávéval etetem és 30g (+-1g) adagot lőttem be vele. Tamper kérdésben nem tudok segíteni, a gyári fémet használom hozzá, ami sajnos elég keskeny.
A nyitott karhoz jár egy kosár is, kb. akkora mint a fenti IMS.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
zolnagy
üzenetére
A fő gond vele, hogy alul két lyuk van, és tiszta dzsuva lesz alatta a cseppfogó vagy minek nevezzem, mert erről középre csepeg. Illetve oldalra is ki szokott fröcsögni néha a kosárból, ha egy picit eldugul az egyik nyílás, kb. mint a zuhanyrózsán. Jónak mondjuk jobb a kávé vele, de vannak hátrányai a gyári nyomásfokozóshoz képest. Én aliról rendeltem valami olcsót, teljesen jó ezeket leszámítva.
-
zolnagy
őstag
Munkatársamnak szeretnék segíteni. Delonghi Dedicája van és szeretne feneketlen kart hozzá, meg tampert és disztribútort. Feneketlen karból azt látom, hogy vannak ezek: [link] [link] , ezekhez van szűrő is. Érdemes mást venni hozzá? Pl: [link] Vagy IMS: [link] [link]
Én azt mondtam neki, hogy szerintem disztribútor felesleges, inkább wdt tűs eszközt használjon. Van 3D modellem ilyenhez és beszerzési forrás az akupunktúrás tűre, de mintha valaki itt linkelt volna kész eszközt 0,35-ös tűvel.
Ja és tamperből 51,5 belemegy, vagy 51,3-t vegyen?
Köszi előre is, aki ezt már végigjárta. -
válasz
Serpenthelm
üzenetére
GC-n rápróbálok hasonló setuppal; ez ilyen 1 : 2.5-3 arány lesz kb 40-45s alatt? -
Serpenthelm
csendes tag
válasz
üzenetére
Robottal próbálkoztam, a saját "standard" módszeremmel, amivel a többség kávé finom szokott lenni: 16g kávé, 55g víz, melegített kosár, a dugattyúmelegítésre még nem szoktam rá, (én vétkem, de ami késik...
), kb. 5 mp előáztatás 1 bar nyomáson, majd onnan fel 6 bar-ra, ahonnan szépen leesik, amikor elfogy a kar úthossza. Na, ez nem működött a Burundinál. Sem a magasabb, sem az alacsonyabb hőmérséklet, vagy több-kevesebb víz nem igazán segített.
Amitől picit jobb lett, az a nyomás, lementem egész extrém alacsony, 4 bar-ra, ez már egészen "értelmezhető", bár ízjegyeket nem mernék mondani.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
fasza!
-
-
asus1
aktív tag
Köszi!

-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
lécci próbálj meg a b, meg f betűs szavak (és társaik) nélkül nyomulni...
(vagy legalább ritkábban. szóval érted
) -
törölt tag
válasz
pető bá'
üzenetére
Ma 2 hetes a pörkölés, reggel kipróbáltam. Igen, van egy fura zöldséges illata a baboknak is és a végén a kávénak is.
90 fokon próbáltam, 33 mp alatt lett 1:2 arányban kész, bántóan keserű, kellemetlen, ahogy eddig.
Az előbb néztem 1:3 arányt, 26 mp alatt jött le, az sem volt finomnak mondható.
Cuppingban egyébként ugyanez a fura íz érezhető.
Holnap jön egy OneEleven csomagom, ez pedig megy a kukába és egy pillanatig sem fogom bánni. -
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
leginkább azért írtam, hogy ha van tipp merre menjek vele akkor szívesen veszem
simán lehet h turbo shot-ként vagy kisebb nyomáson kiadja..én ilyen 6-8 bar környékén, ~88-92 fok között nézegettem eddig, átlagosan 10s előáztatással + 30-35s alatt (összesen 40-45s) 1:2 aránnyal.
-
kmarci25
veterán
-
-
válasz
üzenetére
nekem most került sorra a CM Burundi teszt- van egy határozott (szerintem) borsó illata a baboknak, ami a csészében is simán tetten érhető.. de nekem ez sajnos nem egy túl kellemes íz, próbáltam kicsit lassabb-gyorsabb lefolyással, alacsonyabb és magasabb hővel is, volt hogy kevésbé volt zavaró, de nekem nagyon nem illik a képbe

Egyébként amit írsz, nekem úgy általában ilyen gondom nem volt a CM kávékkal (még a tesztekkel sem), a Kernici pl végig szuper volt Picopresso-n és GC-n is
-
sz.zs.
őstag
-
asus1
aktív tag
Nekem jó a rugós módszer, de hogyan kell beállítani a nyomást, miután levágtam a rugóból, vagy vettem egy 9 bar-os rugót valahol?
Pid, hogy és merre? -
fragola.6035
aktív tag
válasz
asus1
üzenetére
A nulla forintos 9 bar tuning az, hogy az OPV rugóból levágsz egy menetet, és beállítod műszerrel. Ha feleslegesen többet akarsz rá költeni, lehet betenni különböző OPV-ket, meg lehet rendelni 9 baros rugót (
), de nyomásmérő mindegyikhez kell.
Ha még nincs rajta, tegyél rá egy pidet, anélkül kár is használni. -
válasz
Tomace91
üzenetére
kb. jónak tűnik a 100-assal az adagolás
friss kávéd nincs véletlenül? ezzel az egyfélével jártad meg a teljes kanosszád? bármi is történhet egy-egy adag kávéval, ez egy élő anyag, ha semmi mást nem néztél még, akkor szerezz valami frisset (pár hetes pöri maximum), ne pihentesd, rögtön próbálkozz meg vele.
-
Ludovicus
aktív tag
Puck screen (nem szeretem az idegen szavakat, de erre nem ismerem a magyar megfelelőt...
) használatakor kell változtatni az őrleményfinomságon? Tehát kell annyival finomabbra őrölni, mint amennyivel a pogácsa magassága csökken a ps. miatt? -
Tomace91
senior tag
válasz
Parci
üzenetére
Kicserélem majd a tömítés és megnézem majd akkor.
100 Ft-os tesztem eredménye: [kép] Mi a véleményed erről? Kávé december végi pörkölés volt, 3 hét pihentetés után került a fagyóba és onnan adagoltam. Ha másképpen kellene szívesen fogadom a tanácsokat! Nézegettem a Fellow vakuumos edényét is, jókat írnak róla.Köszönöm a tanácsokat, tesztelek, amint megjöttek az új tömítések. Hasznosak!

-
asus1
aktív tag
Köszi!
Tampert értem, kosarak melyik mire való?
Szűrőpapír hova és miért kell?
Opv-t csak láttam, hogy kell 9bar-os, de a beállításához már nem értek. Aztomata gépeket használtam idáig, most térek át a karosra.
Opv, hogy és merre? -
válasz
Tomace91
üzenetére
meg kell találni az optimális töltési mennyiséget minden gép/felsőszűrő/kosár hármasnál. szokták javasolni a 20 ft-os trükköt, azaz, a kész pogácsára óvatosan ráteszel egy 20 ft-ost (esetleg 100 ft-ost, az vastagabb), felcsavarod a kart, majd le, és megnézed, hogy picit rányomta-e már a pénzérmét a kávépogira. ha nem, akkor kevés az adag, növelni kell addig, amíg meg nem jelenik a pénzérme miatti benyomódás.
a kartömítés az elsősorban vagy tömít vagy nem, ha nem, akkor 8-9 bar nyomás mellett folyni fog a víz a kar mellett csapolás közben. másodsorban puhább tömítésre jobb felcsavarni a kart, jobban is zár és jobban is menedzselhető.
utána lehet játszani az őrleményfinomsággal, menni egyre durvább őrlemény felé addig, amíg nem jön le 30 mp helyett 10 mp alatt mondjuk. ugye túl finom őrleménynél is lehet az, hogy küzd a gép, majd utat tör valahol és ott jön le a kávé. velem is volt olyan a legelején, hogy púderre őröltem és mindenféle lefolyások voltak, és akkor állt helyre a világ, amikor elkezdtem durvább irányba módosítani.
kb. ennyi részemről, de lehet/valószínű, hogy ezek már mind voltak, bevallom férfiasan, hogy nem követtem egy ideje a részleteket.
ja, és a nagyon döglött kávé is máshogy viselkedik, mert nincs co2 termelés, máshogy dagad a pogi stb. simán átzubog rajta a kofi akkor is, ha púderre darálsz stb.
-
Tomace91
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszönöm a válaszod és a gépen végzett munkádat is!

Nem akarom megtartani a 9 mm-es tömítést, csak egyelőre nincs másik. Eszembe se jutott ilyet terjeszteni, hogy ez megold mindent. Úton van több féle 8,5 mm-es az expolygonról, azt írtál e-mailben, hogy már szállitás alatt van.
Ha a szemcseméret akkor szerinted finomabb vagy durvább kellene? Kosarak jönnek még 2 ims és kettő vst tesztelem majd velük. Mind kettő fajta kosárból 18g és 20g-os van úton.Parci nyugodtan belefolyhattál volna, én bármilyen ötletet szívesen fogadok. Az nem tetszett egyedül amikor itt azt hitték, hogy ez csak vicc és ez nekem jó…
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
akartam írni, hogy vagy spriccel a kar fölött csapoláskor, vagy nem a varázstömítés lesz a ludas és inkább akkor a mennyiség volt rossz... de nem mertem, nem akartam belefolyni.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Tomace91
üzenetére
A GC-be 8.5 mm-es kartömítés kell, a karnak fél 6-6 állásba kell állnia, egyébként eléggé balesetveszélyes lehet, ha majd egyszer ledobja a kart és leforrázhat valakit.
Most a vastagabb kartömítés miatt 0,5-1 mm-rel magasabb víz van a kávéágyon nyomás alatt, ezért talán csökkenhetett a csatornásodás, de még biztosan van, és a kioldódás is rossz lehet.
Még milőtt elterjedne, hogy vastagabb kartömítéssel csökken a csatornásodás, kimosódás, ez biztosan nem így van, és továbbra is 8.5 mm a GC kartömítés mérete!!
Szerintem a problémádat a nem a gép okozzta, hanem hogy nem illeszkedik egymáshoz a kávé/szűrőméret/mennyiség/szemcseméret. -
asus1
aktív tag
Sziasztok,
Vettem egy Gaggia Classic 2018 gépet.
Mi az, amit mindenképp érdemes vásárolni hozzá?
9 bar opv érdekelne, mellette kiegészítőkre gondolok. -
lszlfrng
csendes tag
Ha valakit érdekel egy új, KC200 mérleg itt megveheti.
-
Bazsee71
őstag
válasz
vendingo
üzenetére
Értem és teljesen megértem az érzelmeket és a kommunikációval kapcsolatos kifogásokat (konkrétan mindenhonnan kitiltott a jóember), viszont az talán hasznos információ, hogy a babok kinézete sokszor nem korrelál az ízével.
Például a száraz etiópok sokszor tarkák, és a méretük is nagyot szór, az ízprofiljuk pedig ennek ellenére lenyűgöző. Csak egy példa, Malabart nem ismerem, soha nem pörköltem.
Nálunk minden tétel átmegy az optikai válogatógépen is, de ha az etiópoknál azt alkalmaznám, amit mondjuk egy mosott kolumbiainál, akkor a fele selejt lenne.
Szóval szerintem továbbra is a legjobb mérce az, hogy finom, vagy nem finom.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Új multikapszulás, multifunkciós kávéfőzők garanciával. DG, NESP, POD, Őrölt kv. egy gép.
- Krups EA 877d10 Intuition Experience+ automata kávéfőző
- Eladó egy Gaggia Brera automata kávégép, pár apró hibával
- DeLonghi Magnifica S I Gőzölőkar I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- Jura F50 classic V2 automata kávéfőző cappuccino fejjel
- LG UltraWide 34WQ75C-B IPS Monitor! 3440x1440 / 60Hz / sRGB 99% / Type-C
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- Bomba ár! Lenovo X13 G1I - i7-10G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG UltraGear 32G810SA-W 4K AI Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Powercolor RED Devil RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

"
)