Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rastacsz
tag
válasz
ribarszki
üzenetére
Egy találat jött az alufólia szóra, ami kb a kávé szétcsomagolásra vonatkozott és nem kés hézagolással kapcsolatos. Az az emberke nejlon, folpack, alufólia, rosseb tudja milyen tetrapack imitációt hozott össze, de inkább gyros elvitelre kinézete volt... De kiadagolásra kb mindig az volt itt és nemzetközi fórumokon is a konszenzus, hogy a korábbi kávék szelepes, visszazárható zacsijaiba szétdobni, simítózáras ikeás zacsiba be és úgy fagyóba, vagy a szelepet még le is lehet ragasztani.
Az alufólia nem tudom, hogy mit adna hozzá bármihez is
Egyedül az alfa-sugárzás ellen véd kb. De a csirkeszárny hegye simán átmegy rajta, ahogy az ikeás és a kávés zacsin is. Az ellen kellene valami védelem
(ha nincs hely egy dedikált kávés fióknak a fagyasztóban)A full profi a levákuumozott, hegesztett zacsi és a labor fagyó. Ebben egy emberöltő alatt sem öregszik a kávé. Ha a vákuumos zacsi nagyobb, akkor később újra felhasználható.
-
ribarszki
őstag
Annyira jó ez a fórum. Eddig az volt a trend hogy ikeas zacsi, alufólia, megint ikeás zacsi. Most meg esztelen pazarlás, hülyeség, felsleges.. sőt, vegyünk kevesebb kávét... ahhh, mimdenki csinál amit akar..
-
bbuffy
senior tag
kell venni 25 dkg-s üres kávéstasakokat, azokat többször fel lehet használni. Ezekben fagyasztani. Nem kell ötféle bugyolálás. Max egy ikeás tasak, ami szintén sokszor jó rá. Minden egyéb esztelen pazarlás. BTW elég lenne kevesebb kávét venni egyszerre és akkor ilyen gond nincs.
-
vicces1
aktív tag
-
válasz
pető bá'
üzenetére
Nekem is ez jutott eszembe, hogy akkor 3-mal jónak kéne lennie és valóban! 7-8 kávé után lefőztem az első értékelhető darabot
5-ös fokozaton elakad, 10-essel egész szép lett, de lehet, hogy még megyek egy kicsit lejjebb, innentől már legalább lehet próbálkozni. Thx mindenkinek! -
válasz
Jhonny06
üzenetére
hát, ha a kettő kevés a négy sok, menj rá hárommal és 99% hogy jó lesz

A fokozatok (5-ös vagy 10-es) nem nagyon jelentenek pont emiatt semmit, de három alátéttel szerintem meg fogod találni az ideális tartományt

Annyit tudok még mondani, hogy nálam az espresso tartomány az kb 5-6 fokozat tartomány volt (sötét és világos kávét is beleértve), szóval nem túl széles (de azt nem tudom hány alátét van az enyémben). -
Ludovicus
aktív tag
-
válasz
Antonious
üzenetére
Szétszedtem és gyárilag 2 alátét volt benne, erre még tettem 2-t és nem lehet használni, eldugul 10-es fokozaton. Megnéztem többször is, tuti, hogy jól raktam össze. Most kivettem belőle 2-t és a gyári állapottal megint tökéletesen működik. Ennyire nem szereti a 4 alátétet, vagy ha gyárilag 2 volt már benne, akkor nem kéne bele többet rakni? 3 plusz alátétet adnak hozzá, tehát feltételezem, hogy a 4-nek nem kéne soknak lennie, egy videóban is láttam, hogy 4-gyel használja valaki.
hoffman_: Köszi!
-
vendingo
veterán
válasz
CsiguszMaxim
üzenetére
60-70 kattanás a presso. Nekem elsőre tökéletes lett.
-
icm
tag
válasz
CsiguszMaxim
üzenetére
Én is az ajánlás szerinti 40es kattanásnál kezdtem. Majd nyitottam 73 kattanásig (1 kör és még 13 kattanás). Oké én szimplázok (11g). El kell pazarolj pár adagot sajnos...
-
törölt tag
válasz
CsiguszMaxim
üzenetére
A gyártói ajánlást ne vedd szent írásnak, minden kávé más és más beállítást fog kérni, ezt pedig neked kell megtalálnod. Ha csak csepeg, nyiss rajta bátran. Bár ezt az őrlőt nem ismerem, az én 1ZPresso őrlőm is jóval a presszóra ajánlott szám felett működik most pl egy Roastopus kávéval.
-
CsiguszMaxim
senior tag
Na, meg volt az első kísérlet a K4+Flair classic párossal, nulla tudással. Siralmas is lett a végeredmény. Valószínűleg túl finom lett az örlemény, mert konkrétan cseppenként jött át a víz és abból is csak minimális mennyiség.
Egy valamit nem értek. A képen látható álláson őröltem másodjára, ami már 10 klikkel több volt mint az első kör. A használati utasítás alapján a presso 30 klikk és 1 kör között kéne lennie, de vagy valami mást rontok el nagyon, vagy sokkal durvábbra kéne őrölnöm.
A pogácsa szétszedés után, amúgy nem is pogácsa volt, hanem egy ilyen nedves homokos massza.
Ha lesz még időm próbálok újra sokkal durvább őrléssel, ha van meglátás jöhet nyugodtan.
-
törölt tag
válasz
Serpenthelm
üzenetére
Nekem volt két alkalommal is, de úgy emlékszem, hogy az nem az a fajta kávé volt, amiben savasságot lehetett keresni. 18 ment a renekába, 36 jött ki, 30-32 sec alatt, 93 fokon és a családban mindenkinek rögtön a kedvence lett a meggyes, édeskés ízvilágával.
-
gyuri860213
tag
Sziasztok.
Gaggia classic -ba keresek háromjáratút. Ez még egy ősrégi gold kivitel kb 20 éves. Expoligon messze van és nekem megteszi a használt is ha van valakinek jó áron!?
Köszi. -
-
Serpenthelm
csendes tag
CasMo Giraldo volt/van most esetleg valakinél?
BF-napján rendeltem, szombaton és ma próbáltam rá, többször is, és sehogy sem jön. Sem gyors lefolyásnál (25 s/40g) sem lassúnál (45 s/40g), sem kevesebb kimenőnél (33 g), csak (a szerintem) nem jó savasság. 93-95 °C szintén nem változtatott semmit.
Más CasMo ilyen lefolyásoknál jó szokott lenni. -
hogyaza
tag
És Gery:
Én már túl vagyok rajta.Ahogy megjelent a puck screen,rögtön így használtam.Én a kosárba csak 1x próbáltam.Nem jött be.
Gaggiához csak úgy tudod feltenni,ha a gyári jellegű felsőszűrő helyett valami petemest teszel.Pl rancillio,la marzocco,simonelli stb.Különben oldalra spriccel a víz a lyukakon.
53.5 mm-es lehet berakni,az átmérő különbözetet O gyűrűvel hézagolni kell.Gyakran kell tersonetezni,de jól kipucolja.
Fúrni nehéz,könnyen félre megy.Elő kell fúrni kis lépcsőkben.Gaggiára elég könnyű megcsinálni a la marzocco gyári üreges csavarjával a teljesen azonos vízterítést.Két ünnep közt csinálok,csak kéne egy gaggia kipróbálni.
-
Mano66
senior tag
Ma megjött a CM tesztpörkölés. Walichu (Etiópia) és egy La Lesquinada (Honduras). Eddig csak kis kiszerelésben vettem kávét (250g). Ezek 1 kg-sak. Ki hogy tárolja? Kb 3 hét alatt fogy el az 1 kg. Mindig vegyek ki belőle 125 g-ot és zárjam vissza vagy rögtön osszam szét? A 250 g-ost is bontás után kétfelé osztom. 11.21 és 11.24.-i pörkölés.
-
vendingo
veterán
Impressoról tudni valamit? Egy ideje elérhetetlen az oldaluk.
-
icm
tag
válasz
Gery0505
üzenetére
Ez nem egy olyan rossz gondolat. Egy próbát megérhet.
Persze a tuti az volna ha olyan átmérőjű lenne mint a felsőszűrő…Amúgy a gyári felsőszűrővel baromi jó volt a vízterítésem, csak nem volt puck screen és sokszor feltapadt a pogácsa (többször tapadt fel mint nem, mennyiséggel is játszottam végül a puck screen hozta el a mindent üdvözítő megoldást), kipróbáltam a 35 mikronos hálót (itt is kedvezőtlen a furatok elhelyezése) aztán maradt az olcsó ipari felsőszűrő.
-
Uyuarasy
tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Sehogy
Marcius vegen rezcsoveztem a gepet es csereltem a bojert, azota egy nagyon alap rpavlis vizet hasznalok, 1liter RO vizhez megy 0.1g szodabikarbona. Keserusoval es kalcium-kloriddal kevernek osszetettebb recepteket, de nem volt meg idom, szoval inkabb nem adtam hozza semmi vizkokepzo anyagot...
A korroziot nehany havonta nezem, kloridokat es pH-t szoktam merni a vizben es a gozszelep nyilasan kukkantok be endoszkopos kameraval, eddig minden rendben. A tagulasit mondjuk egy ideje nem szedtem ki; a teritesem pedig nekem is hasonlo volt, kicsit jatszani kellett vele, hogy a felso vizterito 4 furata ne legyen fedesben a felsoszuro furataival. -
Gery0505
aktív tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Anno citromsavas vízzel csináltam a gép vízkőtelenítését, bár sosem jött belőle semmi. Kicsit aggasztó, hogy ilyen szemcsék jöttek ki a tágulásiból, lehet bele kéne pillantani a bojlerbe, hogy milyen állapotok uralkodnak ott? Az IMS felsőszűrő nem fekszik fel rendesen a gyári állapotú vízterítőre, ezért egy kicsit meg kellett süllyesztenem a tartó csavarjánál egy 14-es fúróval, hogy a felsőszűrő kúpos rögzítését kompenzáljam egy picit. Próbáld meg a csavart egy kicsit kilazítani, és a felsőszűrő forgatásával beállítani a vízterítést. Ha nincs jól beállítva, akkor ahol fújja a vizet, a lyukakon, akkor ott kiássa a pogit, és csatornásít. De a felsőszűrőt be lehet úgy állítani, hogy ne lyuk legyen felette.
-
stereofan
tag
válasz
Jhonny06
üzenetére
a gépen az opv-t érdemes módosítani, vagy cserélni.
illetve egy szűkítőt beépíteni.
de az őrlő, az előkészítés, tamperelés is fontos. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Jhonny06
üzenetére
ide feldobtam neked, ezt anno még asszem mellékelte nekem a Graef.
más:
GC tulajokat kérdezném, hogy vízkőteleníteni hogy szoktak? fragola féle rézcső+tágulási modos gépem van, gyári alu bojlerrel. DM víz + rao recept megy bele, az elején látott pár üveg Norda-t, de még nem néztem meg vízkő szempontból mióta nálam van.
kinek mi a best know-how?ma, mikor leengedtem a tágulásit, akkor ilyen szemcséket is kaptam ez volt az első alkalom, hogy láttam ilyet, eddig mindig tiszta volt. illetve még egy kérdés, az IMS felsőszűrőt se néztem mostanában. ma lekaptam, kipucoltam alatta és így terít most. szerintem ez elég gyenge, mi lehet vajon emögött?
-
törölt tag
-
Sziasztok!
Kezdő szettnek vettem egy Gaggia Classic-ot (2019-es) és egy Graef CM702-t. A Gaggia gyári, nem találtam épp moddoltat, ami bejött volna. Eddig bárhogy próbáltam, baromi vizes a végeredmény, nagyjából 5 másodperc alatt kapok 40g-ot. Az őrlőn 5-ös fokozatot használok, gondolom ennél finomabban már nem kell. Próbáltam az ezen a videón említett temperature surfing és pre-infusion megoldásokat. Az előbbi semmit nem ér, az utóbbival tudtam csak látható eredményt elérni azzal, hogy a pull megkezdésekor megnyitom a gőzcsövet, így jóval kisebb nyomást kap, de a videó alapján ezt sem végig kéne csinálni, csak kb. 10 másodpercig. Utána ha elzárom, ugyanúgy begyorsul és másodpercek alatt meglesz a 40g.
Ennyire használhatatlan ez a gép moddolás nélkül, vagy én rontok el valamit?A tamperem most elég gyenge, jövő héten jön egy normális, de gondolom nem ezen múlik, illetve az őrlőt se lehet már ennél sokkal finomabbra állítani, konkrétan legutóbb már 1-es fokozaton is próbáltam. A kávé a SixLetter-ből van, 10.20-ás pörkölés (lehetne frissebb, de feltételezem, hogy nem emiatt rossz teljesen a végeredmény). Köszi!
-
Süvi
őstag
válasz
Serpenthelm
üzenetére
# Serpenthelm Köszönöm, Dedica Ec685
#pbálint; #icm
Köszönöm szépen. Valószínű a helyi pörkölő lesz, 10%-os kupon is van, úgy már elég jó az ár (ha esetleg még SZép kártyára is tudnám venni .....
)De arra jutottam, hogy úgyis kell vennem valamilyen olcsóbb kávét is, mert a következő hetekben jönnek olyan vendégek is, akik a "kávét" 2-3 cukorral isszák.

-
Serpenthelm
csendes tag
Azt ugyan írtad, hogy jön egy őrlő, de mivel főzöl kávét? Ha később úgyis innen rendelnél kávét, fölösleges "gyakorlóra" külön kávét venni, mert néhány előkészítés után úgyis meglesz a beállítás, ráadásul (nálam legalábbis) egy új kávénál az első 1-2 húzás amúgy is tapogatózó-próbálkozó kávé. Nem beszélve arról, hogy egy nagyon bolti, túlpörkölt kávénál (amiket -lássuk be- leginkább kotyogós-szarvasi-automata felhasználásra szánnak) mennyire lehet hasznos infót szerezni, nekem pl teljesen máshol jönnek ezek a kávék, nem beszélve a döglődés miatti változásokról.
Egy 250g-os, brazil, Ház kávé vsz. bőven elég lesz arra, hogy kitapasztald, és simán lehet, hogy 3-4 után teljesen jó kávékat kapsz majd.

-
pbalint
csendes tag
Az általad linkelt webshopon is van 8e Ft/kg ársávban kávé. Én biztos ezzel próbálkoznék, minthogy spóroljak pár száz (netán ezer) forintot, hogy részben irreleváns tapasztalatot szerezzek, és gyártsam a lefolyónak a shotokat. Főleg miután elkölt valaki több tízezer forintot örlőre és egyéb kiegészítőre.
-
Süvi
őstag
Sziasztok!
Ma minden igaz jövő héten érkezik az 1Zpresso J-max
Van itt a környéken egy nagyon jó kávézó (AHÁZ), később majd innen biztosan fogok rendelni, de az örlő, naked portafilter tesztelését nem 10.000 Ft+-os kávékkal végezném.
-Az Aldiban láttam 5-7 E Ft-os kávékat, amelyeket augusztusban csomagoltak. Érdeklődnék, hogy már ezek is "döglött" kávénak minősülnek?
-Esetleg tudnátok javasolni ilyen árkategóriában frissebb kávét? (ha létezik egyáltalán)
Köszönöm -
SoundON
tag
Ismét keresek ismerősnek fullos rézkazános GCt.
Ha valakinél lapul még ilyen kérem írjon rám üzenetet.
köszi -
tomszli11
tag
Sziasztok!
A kérdésem azokhoz irányulna, akik Philips Lattego 2200-t használnak, vagy egyéb Lattego készüléket.
Az normális jelenség, hogy amikor mossa át magát a készülék (ki-bekapcsnál) akkor nem csak a lefőző lyukakon, hanem valahol a gépen belül is jön a viz belőle?
Legalábbis hiába teszek alá egy bögrét, annak ellenére víz megy a lecsepegő tálcába.
Illetve még azt figyeltem meg, hogy eddig egyből jött a kávé főzéskor, viszont most először víz folyik belőle majd utána indul meg a kávé.
Köszönöm a segítséget előre is!
-
p.lac
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Nálam volt Chelbesa "rendes" filter pörkölés, robotban, rendeltem most bf-en is.
Minden előmelegítve (kosár, dugattyú), 92 fokos víz (KH 40, GH 10), kb 19g, 15-20s előáztatás, majd 4 baros csúcsnyomás és 2g/s lefolyás 1:2.2 arányig. Hozta a fekete citromos teás ízjegyeket, nekem ízlett.
-
törölt tag
-
-
vendingo
veterán
Próbálta már valaki a kalmár Brasil Cerrado Mineiro kávéját?
Vélemény? -
AeSDé Team
őstag
Egy kis eyecandy fotóalbum a Loveramics csészékről: [link]
AVX-től rendeltem két 300-ast, egy 250-est és egy 80-ast, nagyon hamar ideértek. Gyönyörűek, szerintem nagyon megérték. Első próbálkozásra egyből kiöntöttem az eddigi legszebb latte-art szívecskémet. Pár napja tanulgatom, és eddig csak nagyon mély bögrékkel tudtam kipróbálni, ezekkel sokkal egyszerűbb

-
rastacsz
tag
válasz
vendingo
üzenetére
Azért csak a második link után, mert kicsit csúszásban van. Pl most csodálkozott rá, hogy van az olcsó, egyszerű puNpa szabályozás dimmerrel, el is küldte a corrimának.(mert ők eddig szatyorban éltek
) Igaz, Lance már nagy közönség előtt bemutatta, hogyan épített be a gaggia classicos videójában, meg az egész internetek tele van ezzel egy halom típus esetén...(+ amikor nagy akciók vannak, pl a Bia egy százassal olcsóbban, ugye senki nem gondolja, hogy egy fillért is bukik rajt'? Nem Teréz anya/papa ő
) -
icm
tag
-
zolnagy
őstag
válasz
JózsefK
üzenetére
"ha jól tudom a commandante kés cserés is"
Ezt honnan vetted? A commandante késével semmi baj nincs. Sztem te a tengelyre gondolhatsz, azt érdemes sűrűbb menetes red clixre cserélni, ha espresso a cél (lehet azért a nélkül is élni, legfeljebb egy kis örlemény tömeggel is játszani kell) -
törölt tag
válasz
JózsefK
üzenetére
Nekem párat ajánlottak ebben a topikban néhány hete, közülük ezt választottam:
1Zpresso J-Max silver - kávédaráló
"A darálás durvaságának beállítása
A darálás durvaságának beállítása a daráló felső részében levő gyűrűvel történik, ezért a darálót nem kell szétszedni. 90 szintű beállítás közül lehet választani. Egy lépés csak 8,8 mikron, ezért a durvaság beállítása nagyon pontos." /ezt megerősítem, bő 3 hetes használat után sőt, a darálás gyors és könnyed/
1Zpresso J-Max silver - kávédaráló (ekokapszula.hu) -
válasz
CsiguszMaxim
üzenetére
Nincs gyártói ajánlás az őrlőre? Ha van, akkor kövesd. Ha nincs, akkor kalibráld (amennyiben lehet) tehát állítsd be úgy, hogy a tárcsa nulla pontjánál összezárjanak a kések (ne próbáld tekergetni közben). Innen mondjuk két teljes kör és próba pár gramm babbal. Ha jól néz ki próbálj egyet húzni vele és meglátod merre tovább.
A babokat gyári zacsiban, szelepet leragasztva, de ahogy gondolod, nem fontos. Ha van spájz, vagy hűvösebb hely akkor ott. Ne hűtőben. Mondjuk két hét alatt fogyjon el egy zacsi azért. Ne borogasd belőle a babot és ne is állítsd fejre. Kanállal szedd belőle a cuccot (maradjon benne a CO² minél tovább). Ne nyomd ki belőle a "levegőt".
-
JózsefK
csendes tag
válasz
bbuffy
üzenetére
Várom a beszámolót presszó fronton!
Elb@harintottam mert nem volt idom nagyon bf alkalmával rendelni és most meg nézelődőm a nagyon finom presszó képes kézi őrlődik iránt (azért fontos a nagyon finom, mert némelyik koffeinmentes brutális finom őrlést kíván és az nem mehet az én őrlőmbe, amibe koffeines kávé megy)Igazából tapogatózom melyik tudja ezt, kérdeztem itt is, de nem nagyon jött válasz
1Zpresso-ból 1et próbáltam az nem volt jó és nem tudom melyik lenne megfelelő
A commandante és kinu horror áron van és ha jól tudom a commandante kés cserés isHa van tapasztalatod megköszönném ha megosztanád
Köszönöm

-
törölt tag
válasz
üzenetére
Szia.
Elnézést nem vagyok profi de én is használom a Flair 58-nál a puck screent és tökéletes a pogi. Nem tudom mennyit használtad már? Mert ha sokszor és utána romlott el: visszább írta valaki, hogy kiforrázza 20 kv után és sok trutyi fő ki belőle. Nekem semmi bajom nem volt vele de a kisördög nem alszik és ezt olvasva 30-40 kv után főztem ki, teljesen tiszta maradt a víz. De! Minden főzet után a forró vizes csap alatt mindkét oldalát veretem utána a tenyeremhez csapkodom - szó szerint - és így 3-4 csapás után már nem jön víz belőle megtörölgetem, utána lerakom élire, hogy a kövi főzéshez száradjon ki. Én a kiforrázás helyett - ez nem jön be nálam - kb 30 kv után viszem a kopresszoromhoz és jó nyomással át fújatom. A tenyeremhez rakom közben de semmi trutyit így sem láttam csak tiszta vizet, de arra gondolok ha sokszor használtad és mostanra romlott el hátha el van a nagyon sűrű szita szövet egy része dugulva? Mert most nekem is van egy kávéfajta amely érthetetlen módon mindenhova odatapad, mindenhonnan ecsettel kell eltávolítani - pohárból, kézi őrlő aljából stb - míg a többi kávénak eddig elég volt 1 fújintás és fém tiszta lett a daráló
(J-max). Szóval egy próbát megér..... -
vendingo
veterán
Köszi. Nem szokásom használatival bajlódni :)
Azért nem semmi lavinát indítottam k4 beszerzéssel kapcsolatban. 8-10 darabot biztos összevadászott a topic, amióta linkeltem az alis beszerzést. Cserébe el is nyertem méltó büntetésem, mert a szegedi face hitközségből kiátkoztak ban formályában, de lehet még prikezsiát is tettek rám.
Ne gondolja senki, hogy a drágábbat veszem, ajánlgatom a többieknek. -
törölt tag
válasz
Nutra
üzenetére
5 nap volt mire megjött az utóbbi két rendelésem tőlük.
Egyszerűen nem értem, hogy mit csinálok rosszul, egyáltalán mit lehet elrontani a screennel
Át sem vizesedik a pogácsa egy része, a kivonatolás is rossz és a végén nemhogy nem esik ki egyben, de a pogi fele szárazon beleragad. Annyira felhúztam magam tegnap, hogy azóta a kávégépet sem kapcsoltam be. Múltkor az etióp tesztpörkölés szivatott taknyosra, most a puck screen, eléggé elvette a kedvem az otthoni presszózástól az egész. -
-
icm
tag
válasz
vendingo
üzenetére
RTFM?!
na nem piszkálásképp... ugye egy fém U alakú biztosító "gyűrűt" adnak tartalékba, meg kapod a műanyag fedéltartó gyűrűt. Rövid a manual cserébe telenyomják nedvszívó párnákkal az csomagot 
Hozzám is megérkezett. Amazonos. Kettőt rendeltünk McNamarával. Egy nap eltéréssel meg is érkeztek. Gondoltam egy csomagként kezelik ezeket de nem, inkább külön zacsi, külön címke, kétszer jött a futár.
Nálam szimpla kosár van, 11g be - 22g ki. 1 teljes fordulat és utána 13 kattanásra vagyok az aktuális tesztpörivel... van ebben még bőven tartalék.
Niche esetén tudjuk egy osztás az hány mikron? Oké, hogy fokozat mentes és kétszer ugyanoda nem fogom tudni állítani... csak a számok miatt érdeklődöm. Nem kerestem utána, de hátha valakinek van információja. -
CsiguszMaxim
senior tag
Sziasztok! Ma jött a postás [kép]
A K4 már otthon pihen, a nespresso gép meg csak retteg a sarokban.
Már sok mindent tudok, de még így is rengeteg olyan dolog van, amiről fogalmam sincs.
Kettőt, kérdeznek most: a K4 nél milyen módon tudok belőni egy első körös szemcseméretet, amitől aztán mehet majd lejjebb, feljebb ha kell? (presso, sötét pörköles)2. Ha megbontom a kávét, utána mi a szakszerű tárolási módszer és mennyi időn belül kell elfogyjon?
Előre is köszönöm
-
icm
tag
válasz
bbuffy
üzenetére
Direkt raktad a fedéltartó gyűrűt a hajtókarra majd azt a fedélre? Kicsit nagyobb a kar játéka így és kisebb a csatlakozó felület... ha már lehetőség van minél nagyobb felületen átadni a "nyomatékot" célszerű nem csökkenteni. A hajtókar belső kialakítását ez szerintem deformálhatja idő előtt.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Elemlámpa, zseblámpa
- Motorola G86 - majdnem Edge
- alza vélemények - tapasztalatok
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Witcher topik
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- Milyen NAS-t vegyek?
- XPEnology
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 - i7 10850H 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T1000 4GB WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(ha nincs hely egy dedikált kávés fióknak a fagyasztóban)
Marcius vegen rezcsoveztem a gepet es csereltem a bojert, azota egy nagyon alap rpavlis vizet hasznalok, 1liter RO vizhez megy 0.1g szodabikarbona. Keserusoval es kalcium-kloriddal kevernek osszetettebb recepteket, de nem volt meg idom, szoval inkabb nem adtam hozza semmi vizkokepzo anyagot...