Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Dell Venue 8 Pro
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz
JackFeryll
üzenetére
két napja én is ezzel mérek, megerősítem az Eureka mérleg tapasztalataid. a telefonomra fel nem raktam volna ezt a turkált kínai app-nak csúfolt valamit, az apk-t rádobtam egy régi androidos elfekvőre, csak épp nem sikerült, így elengedtem a dolgot.
a mérleg maga szép nagyon, kidolgozásra, minőségre alapvetően rendben. a mérési pontosság a meglévő mérleggel azonos, ami egy akkor 3-4 ezres kínai cucc aliról, három éve stabilan bírja a strapát, itthon nevetséges 20 ezerért dobálták.
tényleg igazán kompakt, acaia méret, két presso csésze pont befér alá/elfér rajta. naked portafilterrel a GC gyári tálcája sem túl magas hozzá, szóval örülök.
a timer és a tare eddig megbízhatónak tűnik. ha a tare nincs meg rendesen, akkor a timer hajlamos nem indulni. lehetne jobb, de ennyiért valóban nincs sok alternatíva, szerintem rendben van. -
stereofan
tag
-
dozó
tag
Ahogy nézem még idom sem kell hozzá, ha elfér.
-
Jhonny06
veterán
válasz
stereofan
üzenetére
Egy ilyen videót találtam, ránézésre hasonló alkatrészekkel csinálja és működik. Ahol linkelték, ott azt írta a srác, hogy 2017-eshez csinálta. Kérdés, hogy a 2019-nél változott-e bármi (főként a biztonsági szelep).
De lehet, hogy egyszerűbb megrendelni a rugós kit-et. Kikísérletezi az ember, hogy melyik válik be, aztán azt hagyja benne. Nem tudom, hogy a "rendes opv"-nek van-e bármi előnye a rugóhoz képest, szerintem még állítani se sokkal macerásabb a rendeset, mint kicserélni egy rugót.
-
stereofan
tag
válasz
Jhonny06
üzenetére
szia,
szerintem a rendes opv beépítéshez a puNpa és a alsó rész között mindent érdemes (ki kell) cserélni, a csövet is.
ennek a legérdekesebb pontja az alábbi csatlakozó elem:
ha valaki tudja ennek a beszerzési forrását ne tartsa magában! a rendes opv (ami a korábbi classic típusban van) nem fér itt el, illetve nem is kapható)
ha ilyened van, akkor az opv-ből már több is szoba jöhet ami kényelmesen szerelhető, állítható.
mostanában gondoltam, hogy egy alaprészt gyártatok belső menettel, amibe bele lehetne tekerni egy könyök elemet.
onnan már könnyebb lenne. -
zolnagy
őstag
Hát, szerintem egyik se

De ott hátrébb nincs olyan meleg.
Xmt 7100-t én eddig csak egy korábbi másik brasiliába építettem kívűlre (de nem oldalt, hanem alulra a gőzcsőhöz egy dobozba)
Belülre többnyire ezek az omronok voltak, meg még vagy 8-10 éve rex, ill, sestos( Gaggia Baby és GC) -
zolnagy
őstag
Igen, én is oda tenném.

Én a pidet mindig beépítettem a gépbe, de persze nem a kazán mellé, hanem hátulra a vízbetöltő feláldozásával. Eddig nem ment tönkre egyik pidem se így. A leghosszabb, amiről tudok, a négy éve üzemelő űr gc (omron e5cc)Szerk: bár van egy brasilia lady, ami szintén üzemel ugyanígy beépítve, az még több ideje
-
zolnagy
őstag
Úgy tudom, az újba nem fér el a nyomásmérő az izzók elhelyezése miatt. Én eddig csak olyan megoldást láttam, ahol egy külső dobozba helyezték el. Ilyennel tele van a fácsés GC csoport (nekem speciel nem tetszik)
Szerk: egy helyre tudom elképzelni, oldalra beszerelve, de lehet valakinek meg ez nem tetszik, na és nem mindegy, melyik oldal, nehogy takarásban legyen. -
icm
tag
Azért egy évjáratot nem ártana ha mondanál…
a nyomásmérővel önmagában még nem vagy sokkal előrébb. Ha mondjuk puNpa szabályzót akarsz mellé berakni az már jobb.
A PID bekötésben ha gondolod segíthetek.
Egy rézcsövezés, tágulási tartállyal, puNpa szabályzóval, manométerrel azért már végállomás. -
mrtg
újonc
Sziaszok!
Gaggia classic PID és nyomásmérő beszerelésre tudtok szakembert ajánlani Budapesten?
Köszi előre is!
-
krisztianAMG
senior tag
Meg egy utolso apro update: vegul 17 klikk lett az idealis a Red Clix-szel, ahogy azt Toobee megjosolta.
Legkozelebb rendesen eltorlom a poharat.

-
sz.zs.
őstag
Keresnék megvételre 41 mm-es tampert és tamper segédet LM klón szimpla szűrőhöz.
-
zolnagy
őstag
válasz
Botivagyok
üzenetére
Szia. Bár a két kávégéped árából már kijött volna egy tartósabb gép, igaz inkább használtan, a probléma valószínű nem a gépnél lesz.
Nem írtad, milyen kávéval próbáltad, csak hogy többféle. Ha régi a kávé, az okozhatja ezt. Az őrlőt nem ismerem, de a megérzésed szintén helyes lehet, hogy nem tud elèg finomra őrölni.
Ha valami bolti kávét próbáltál, akkor én tennék egy próbát valamelyik kisüzemi pörkölő kávéjával (lásd összefoglaló). Ha ezzel a kávéval is ugyanez a helyzet, lehet tovább keresni a problémát. Az lenne a legjobb, ga találnák valakit, ahova el tudnád vinni a géped és kizárnátok a problémákat. -
icm
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ó… azt a vst szimplát kipróbálnám én is…
egyébként épp ezen gondolkodtam, hogy felrakható-e úgy (elfér-e a puck screen vagy sem). -
-
icm
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én papírral és puck screennel is használom. Na meg ugye nekem a baristapro szimpla kosaram van, így nem tudom megmondani mennyire jelenne meg a szélső köríven a kávé

Vagy a kérdés arra vonatkozott, hogy voltam-e annyira szorgalmas és a Dzsízöszke előtt még széjjelborítottam-e a kazánt? Utóbbira határozott nem a válaszom
-
-
Botivagyok
csendes tag
Sziasztok. Új vagyok itt, illetve a tudatos kávézás is csak néhány hónapja kezdett el komolyabban érdekelni.
Jelenleg egy Ariete 1389-es, illetve egy Klarstein bellavita kávéfőző amiket használok, egy Aldis Ambiano kúpos darálóval. Van tamperem illetve egyéb WDT eszközöm is de valódi eszpresszó helyett csak egy 10 másodperces fekete löttyöt kapok. Próbálkoztam különböző kávé fajtákkal, a kávé mennyiség variálásával stb. , De nem sikerült jobb eredményt elérnem. A darálót 1-es fokozaton használom ami a legfinomabb őrlési fokozat. Gondolom a hiba elsősorban itt lehet, ugyan nekem elég finomnak tűnik az őrlemény de valószínűleg a jó eszpresszóhoz ez nem elég. Érdekelne, hogy merre induljak el gép csere ügyben, úgy hogy ne dobjak ki az ablakon tájékozatlanságom miatt több pénzt? Természetesen minél olcsóbban szeretném kihozni a szettet.
Egyébként van egy tescós 3000 Ft-os kotyogós kávéfőzőm, de nem ízlik amit főzök vele, viszont ha azt mondjátok érdemesebb egy jobbat venni és kezdőként már az is élvezhető lehet, attól egyáltalán nem zárkózom el.
Köszönöm, hogy elolvastad -
lszlfrng
csendes tag
válasz
lszlfrng
üzenetére
@beleriand72, @Jhonny06 köszönöm a válaszokat és javaslatot.
Az aksi nem melegszik és 14 napon túl vagyok, de biztosan rossz a panel és ezért zümmög. Emlékeztem, hogy van több 7segment panelem és egyik hibás, mert zümmögőt ha fel volt húzva maximumra a fényerő. Beszélek a szállítóval hátha kicseréli vagy megjavítja, mert ezzel a hanggal a frász tör ki. Még egyszer, köszönet.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nekem is előfordul, mondjuk hogy 10ből 4szer, hogy nem áll össze egy sugárba, vagy csak a végén, viszont ízben nem érzem hogy bármi is félremenne emiatt, szóval nem aggódom miatta. Más kosárnál nem volt ilyen eddig, csak a vst-nél
-
stereofan
tag
válasz
korpas15
üzenetére
szia,
frissen pörkölt frissen őrölt sötétebb pörkölésű kávé,
jól bemelegítve a gépet, kart, rendes méretű tamperrel,
jókor indítva a csapolást (a fűtési/hűlési ciklusokat figyelve).
én kivenném a nyomásfokozót a karból.
melyik poemia? az acélkazános jobb szerintem mint az alu.
ennél többet nem tudsz tenni alapból, egy jó őrlő is kell.
ha fentiek megvannak, akkor lehet pidelni, szűkíteni, opv-t beleépíteni is. -
urbi107
tag
A cafe frei szemes kávét ha berakom az örlőbe akkor az aroma soha nem fog eltűnni belőle?
Nica almás dohánykávét kaptam és málnás csokist. -
VST 20g+avx puckscreen (kariaji, egy helyről gyütt - Mordorbó' - nemszólbe).
A szűrővel együtt nagyjából annyi a töltet, mint a 18-as vst-ben. Lefolyása kicsit lassabban indul meg, egészen parádés syrup rain stílben. Aztán viszont nem áll össze egy sugárba, marad 2-3 ág. Baj ez nekem? Egyelőre három shoton vagyok túl; nem egészen reprezentatív a merítésem. :) Ebből egyet ittam én. Mivel amúgy is friss a bab, nem tudom igazán megmondani a frankót. Polip black pearl. -
korpas15
tag
Sziasztok! Saeco Poemia kávégépen érdemes valamit moddolni hogy jobb kávét lehessen vele készíteni?
-
lszlfrng
csendes tag
Sziasztok,
kaptam egy AVX KC200 barista mérleget. Most próbálgatom és van egy nagyon zavaró jelensége: zümmög
. Amikor be van kapcsolva 39dB erősségben, zümmögő hangot ad ki. Olyan mintha egy buzzer (berregő) lenne benne ami folyamatosan kapja a jelet.Van valakinek ilyen mérlege és tapasztalt hasonlót? Mit javasoltok?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Gery0505
aktív tag
válasz
frozy
üzenetére
[Itt lehet tesztpörkölést rendelni] Ez nem mindig van, most úgy látszik még lehet rendelni.
-
-
icm
tag
válasz
Flashback
üzenetére
Izgalmas kis örlő. Ourcoffeeshelter kapott egyet.
-
rastacsz
tag
válasz
Flashback
üzenetére
Vigyázat, nem volt olcsó és ugye az volt az EUs nemforgalmazás oka, hogy nem volt CE-je (BH-n vagy Kaffee Netzen írták is).
@hoffmann_ a standard mazzer kések is bírnak 500 kg-ot, az a 100kg semmi.(hány éve van benne a kés, mert, ha évente 20kg kávét fogyasztasz, ami napi 54g, az is 5 év.) Inkább arra tippelek, hogy az ízlésed változott, mivel a mazzer sj inkább klasszikus kés, klasszikus espressohoz.
-
nate82
csendes tag
Casmo tesztpöri elérhető!
-
válasz
rastacsz
üzenetére
Hát passz, csak hirdetés formában kaptam és valami belső oldalra dobott át ahol volt egy szép hosszú termékleírás a gép/kés veriációkról meg egy kérdőív.
Kerestem én is de még semmilyen hivatalos helyen nem láttam.
Ha tippelnem kellene akkor volt valami előértékesítés ahol szélnek eresztettek pár darabot tesztelés céljából és most jön majd az igazi piacra lépés.
Szvsz tetszik, ha a tesztek is meggyőzőek lesznek lehet leváltom a dög nagy örlőmet
-
vendingo
veterán
válasz
krisztianAMG
üzenetére
Hűteni úgy szoktam, hogy kéményből kiöntöm a forró vizet, majd feltöltöm hideggel. Így könnyebb szétcsavarni, mert a hideg miatt zsugorodik a felső rész.
Jó szórakozást vele. Én egyedül használom, így van, hogy órákig áll mosatlanul, van ideje lehűlni.
Amíg nincsen meg a normális wdt eszközöd, használj fogpiszkálót, hústűt. -
brumi1024
veterán
válasz
krisztianAMG
üzenetére
Még kesztyű sem kell, magát az eszközt nyugodtan lehet vízzel hűteni.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
krisztianAMG
üzenetére
Tökéletes lett!
Minden probléma megszűnt, gyönyörű crema, extrakcio idő is jó, az őrölt kávé térfogata is kisebb lett és a pogácsa is könnyebben kijött.
Lesz ez még jobb is, az őrlemény biztosan nem volt tökéletesen elosztva a portafilterben, de már így is nagyon finom lett. Igaza volt, vendingonak, nagyon könnyű vele jó kávét készíteni. Fantasztikus, imádom!
Annyira amúgy nem problémás két kávét készíteni egymás után. A tartályt megfogni kell egy hőálló kesztyű vagy konyharuha, de egyébként sima ügy.
-
hoffman_
nagyúr
reggel nem szoktam hosszút inni, csak presszót, gondoltam megnézem mit tud a JX. elsőre 30 klikk körül húztam belőle egy CM Uddeyi tesztpörit és bár nem találtam el tökéletesen, teljesen vállalható volt. hiába a 25 mikron, a pontos klikkek miatt egy fokkal könnyebb a dial-in, mint a SuperJolly 1/8-ad körén a homemade matricával, érzésre...
a csütörtöki érkezése után megnéztem hol a nulla - egész jó helyen, a 0-tól két klikkel arrébb, 1-es állásban már lehet darálni az őrlési felületek érintkezése nélkül. végig is tekertem 10g-t ezen az álláson maradvány gyűjtött kávékból. azt hittem sose lesz vége, vagy 1,5 percig tekertem, sikerült egy kis púdert gyártani, meglepődtem magam is : )
alig várom, hogy nézzek egy AeroPress-t is vele.ui.: a SuperJolly-ban elvileg 2-3 éve beszabályozott, akkori új gyári kések vannak. van egy olyan érzésem, hogy érdemes lenne F64 kést belerakni és csak megkérdezném fragolát, hogy tuti jól fut-e. mit gondoltok? jó ha 100kg kávé átment rajta, de valahogy nem az igazi.
-
Új Timemore elektormos örlő. Hamarosan a Kickstarteren is fog debütálni.
Amit ígérnek:- 500-600$ között lesz.
- Kétféle méret
- Többféle egyedi késprofil (filter, presszó, gyors...)
- Változtatható RPM: 800-1400 rpm
- Púder (maradék kávészemcse) eltávolító tárcsa (Állítólag ilyent még nem láttunk...)
- mágneses talp és tetőAmi bíztató hogy belülről úgy tűnik tök fém: [link]
Német thread: [link]
Több kép: [link]
-
válasz
sinick
üzenetére
A méretezést azért csekkold. Az egykori enyémre jó volt a Gaggia Classic karja, 18-as kosárral együtt konkrétan.
Számlát ne hagyd el, mert hiába van az aljára rányomtatva a gyártási hét, nem fogadják el.
Gőzölő csak kicsit lassú és sok vizet köpköd, mire beáll. Utána egész használható. Aztán kurvalassan hűl vissza. Előbb a kv utána a gőz. Fordítva nem jó. -
Warloo93
tag
válasz
krisztianAMG
üzenetére
Ha szlovákián élsz próbáld meg a sucaroastery-t. Viszonylag olcsó, és egy szlovák hardcore forumon is közkedvelt.
-
krisztianAMG
senior tag
Triple Five Coffee
Pozsonyban élek és itt az egyik helyi srác saját brandje. Amúgy meglepően sok pörkölő van errefelé. Lesz mit tesztelni. -
icm
tag
válasz
krisztianAMG
üzenetére
Ez melyik pörkölő? Lehet írtad, bocs akkor.
-
sinick
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Az Aldis 60 napos elállás és 3 év jótállás miatt lehet bevállalom. Ha meg a méretezés ezen is 58-as, akkor az hab a tortán. Gőzölőre írtad, hogy gagyi (lehet), de az meg úgyse nagyon kell.
-
vendingo
veterán
válasz
krisztianAMG
üzenetére
Mindig 18g +-0.20g. Most bontottam impresso brasilt, 18g be 40g ki. Iszonyat jó lett ezzel a finom darálás + gyenge tamperolás kombóval. Nem tudom milyen erővel tamperolok, tippre 2-3kg max. Az elején nagyon random készültek a kávék, minden praktikával próbálkoztam, de már megvan a technika, így az összes kávém a maximumot hozza. Classic vonalon jól működik, világosabb pörikkel nem tudom hogy muzsikálna.
Lehet az is közrejátszik a minőség javulásán, hogy kezd bejáratódni a kés a k4-ben.
Vegyél minőségi kávét, aztán tapasztald ki, hogy neked mi válik be.
-
aradebil2
senior tag
Media Marktban ÀK/olasz amazon ár alatt a legtöbb Bialetti. Ha már itthon vagyok hoztam mellé egy friss szegedi csodát

-
válasz
sinick
üzenetére
Minden évben máshogy néz ki, de alapvetően igen. Annyit lehet elvárni tőle, amennyibe kerül; de képes kifejezetten iható presszót készíteni, ha nincsenek komolyabb igényeid (világos pörkölésű dolgokkal nem érdemes kínozni sem őt, sem magadat). Rendes bemelegítést meghálálja.
-
Zen42
tag
Valami kávémester "monnya" má' meg nekem miért van az, hogy egyes pörkölőktől időnként olyan kávék jönnek amiket sokkal finomabbra kell őrölni a szokásosnál. Mondjuk 0-2.5 ricni helyett -5 vagy több? Eddig azt hittem, hogy ilyen csak az öregedéstől van de ez amit ma kibontottam tök friss pöri. Ráadásul nem lehet past harvest sem (több mint egy éves zöld kávéból) mert ez a konkrét kávé egy ruandai ahol márciustól kb augusztusig van szüret, tehát pont jónak kéne lennie. És ízre, illatra is rendben van csak rohadtul finomra kell őrölni.
-
sinick
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szia. Írtál az Aldis karos gépekről. Erről az Ambianoról írtál? Ld. [kép]
-
-
vendingo
veterán
válasz
krisztianAMG
üzenetére
Kicsit meginogtam robot irányba, de örülök, hogy nem vettem meg.
Nálam 5-6 perc a főzési idő. Összetekerem az alját, felrakom a tűzhelyre, utána kezdem el a darálást, végső összeszerelést. Rengeteg idő spórolható ezzel a technikával.
Nálam a pogácsa egybe kiesik, csapba szoktam kirázni, majd onnan viszem a szemetesbe/komposztba.
Ims szűrő nekem is van, sajna nem dob nagyot a végeredményen, de legalább passzosabb, mint a gyári, mert az előbb esett ki, mint maga a pogácsa.
Nekem sok idő volt, mire tökélyre fejlesztettem a kávékat vele. Ami bevált, hogy nagyon finomra darálok, tamperoláskor meg minimális erőt fejtek csak ki. A végeredmény tömény sűrű lesz. Én classic vonalon mozgok, impressot tudom ajánlani, onnan is a brasil-india ami mindent vitt. Az első kávé, aminek a csomagolásán feltüntetett összes ízjegyét felfedeztem a végeredményen.
Rengeteg játszási lehetőség van 9b-vel, kell egy kis idő, mire tökéletes lesz. Nálam ez közel 1 hónap volt.
Én wdt-t nem viszem túlzásba, kalmár féle bonsai habverőm van, eddig bevált. -
Toobee
veterán
válasz
krisztianAMG
üzenetére
Gondolom öreg a kávé, kár ezzel keresni a beállításokat. Ha finom, idd, aztán majd friss babbal hangolhatod. 16-24 között lesz az igazság.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
Flashback
üzenetére
Nagyon savanykas es tul hamar is fut at rajta a viz. Arra mar rajottom, hogy a 6 perc csak akkor jon ossze, ha meg orles elott bekapcsolom a keramia fozolapot. Ha hidegen inditok, felmegy 9 percre is. Pedig kezzel szinte azonnal erezni a meleget...
Egyelore csak Ikea kavem van, de egesz vallalhato ahhoz kepest, milyen olcso. Kiserletezni jo lesz, jovo heten szerzek valami jobbat is.
Elkezdek visszafele lepegetni 20 klikkrol, aztan meglatjuk, mikor sikerul a 25-30 masodperc.bbuffy: Nem fogod meguszni, csak az idot huzod.
vendingo: Engem azonnal megfogott a tervezoi munnka, hogy mennyire atgondolt. Es fontos volt, hogy kompakt legyen, es annyi munkat sem akartam vele, mint amennyit peldaul egy Robot megkivan.
Nekem meg nem sikerult ilyen szep crema, kell meg egy kis gyakorlas.
A pogacsa neked milyen lefozes utan? Kiesik utogetesre? Mert a jelenlegi beallitassal ugy kell kikaparni belole.Jott meg hozza par aprosag, IMS kosar, Brita + probara egy 3D nyomtatott tus disztributor (Normcore copy). Ez utobbi tokeletesen passzol a portafilterre, de a tuk hozza meg nem jottek meg. Errol majd kesobb lesz beszamolo.
Baratno mar a mostani eredmenyt is megdicserte, pedig en eddig a reggelin kivul mindet kiontottem.

-
vendingo
veterán
válasz
krisztianAMG
üzenetére
-
bbuffy
senior tag
óóóó basszus megint elfogott a vágy a 9barista után
ezért kell ritkán olvasnom itt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- E-roller topik
- VoLTE/VoWiFi
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AliExpress tapasztalatok
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- OLED monitor topic
- Autós topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Google Chrome
- További aktív témák...
- Varia Aku Mini barista mérleg
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Új multikapszulás, multifunkciós kávéfőzők garanciával. DG, NESP, POD, Őrölt kv. egy gép.
- Eladó egy Gaggia Brera automata kávégép, pár apró hibával
- Mazzer Mestre/Super Jolly K30 késekkel!
- Akció! Csere-Beszámítás! Asus ROG G614J! I7 13650HX / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear 27GR95QE-B 240 Hz OLED 2560x1440 Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

2.5 éve nyomom csak a Kinuval, napi 3-4 presszóra
A kész kávéban dominál a szilva és a kakaó.
. Amikor be van kapcsolva 39dB erősségben, zümmögő hangot ad ki. Olyan mintha egy buzzer (berregő) lenne benne ami folyamatosan kapja a jelet.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)