Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
verti1
tag
4 éves az én Lunarom, század pontosan mér. Át kell állítani a menüben.
-
rastacsz
tag
válasz norkov84 #125696 üzenetére
Acaia lunar százados kijelzés bekapcsolása https://help.acaia.co/hc/en-us/articles/205645705-Weighing-Resolution-
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
norkov84
tag
válasz RetepNyaraB #125694 üzenetére
Szerintem csak tizedet.
-
norkov84
tag
-
p.lac
tag
válasz billyjoe #125692 üzenetére
Ezeket hallottam én is, és ezekkel, pontosabban ezek hátrányával nem értek egyet.
A százados pontosság vízkeveréshez nagyon jól jön, 2-3 hetente töltöm kb, pont nem zavar, bt gondom sosem volt, bár durva is lenne úgy, hogy 20 cm-en belül van a telefonom a shot húzásakor, és nagyon szépen passzol a robot lábai közé, nem kell elforgatnom.
Engem sikertelenül próbált anno finoman lebeszélni, és én se bántam meg ;-)
[ Szerkesztve ]
-
p.lac
tag
Szerintem inkább Pyxist vegyél ennyiért Robothoz.
[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz RetepNyaraB #125688 üzenetére
Mintha a saját gondolatomat olvastam volna az utolsó mondatodban.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
RetepNyaraB
veterán
válasz iatti #125684 üzenetére
Beütött a robot, ennyi. Nem akarom feltétlenül eladni (elkótyavetyélni), de most csak áll 🤷
Verti@ az egy nagyon jó kis funkció a mérlegeden. Nekem asszem ilyet pont nem tud a kínai, csak a gravimetrikusat, amit nem igazán szeretek. Nembaj; lejár az életbiztim, ha már Biankát nem veszem meg ötven tevéért, lehet egy lunárral meglepem magam. Csak nem tudom hogyan titkolom el az árát a asszony előtt...
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
őstag
válasz hoffman_ #125680 üzenetére
Sehol máshol nem találtam országon belül, ráadásul árban is elég jó - ha a topiktagság feltétele a závéiksz fóbia akkor kérem tilcson ki
szerk.: súlyosbító körülmény, hogy egy 15/17g 51mm IMS-t is vettem a PicoPresso-hoz
[ Szerkesztve ]
"... and I hope you have a great day!"
-
iatti
aktív tag
válasz RetepNyaraB #125682 üzenetére
magad alatt vágod a fát? mostanában jöttök evvel a sok eladó gc-vel. én nem bújom a netet, tényleg ennyi van? időnként látok egy-egy alap bizonytalan állapotut csillagászati áron....
-
weinmaker
őstag
válasz RetepNyaraB #125682 üzenetére
Privátban keress meg légyszi. És igen, kellene fénykép is. Esetleg telszám...stb.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz weinmaker #125679 üzenetére
Helló, ha még nem lehet Dunát rekeszteni gc-ből, akkor csatlakozom. Fulltuning, mínusz rézbojler. Sok kiegészítő, kedvezményes (kialkudott ) áron.
Fénykép még nincs de ha kell lehet.
Üdv
Retep
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
weinmaker
őstag
Sziasztok!
Ha valakinek lenne eladó jó gaggia classic gépe az dobjon már egy privát üzit, mert a barátomnak segítek gépet vadászni. Köszi!
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
őstag
Úgy emlékszem többen is vártuk:
befutott a závéikszhez az Eureka Precisa"... and I hope you have a great day!"
-
frozy
csendes tag
Újra bedobom a kérdést! Próbált valaki K4-gyel filtert készíteni? V60, Tricolate, French press? Milyen ezekre? Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
verti1
tag
válasz RetepNyaraB #125664 üzenetére
Nekem van olyan funkció a mérlegben, hogy rárakom a csészét, nullázza magát és indul automatában a stopper. Csak ezt használom, nagyon kényelmes a Flair-el. Csésze fel, kart megfogom, amikor nulla kezdem húzni.
-
törölt tag
válasz Richemano85 #125666 üzenetére
Ezeknél (Graef/Catler(NEM Sage)/Sunbeam) az updosing szokott megbízhatóan működni, de a CM800-nál tényleg a belső álló kést lehet állítani hogy közelebb kerüljön a forgórészhez. Egy darabig. Ha friss kávéval se akar jó lenni, őrlő upgrade-en gondolkodnék. Aztán meg gép.
-
stereofan
tag
válasz Richemano85 #125666 üzenetére
szia,
mindig ilyen gyorsan jön le, vagy csak ezzel a csomaggal?
a "bolti" kávéval lehet probéma ha nem friss.először próbáld más, frissen pörkölt kávéval (ne boltból)
esetleg az őrlőbe kell plusz alatétet tenni, hogy finomabb tartományba kerüljön, ha a frissel is ilyen.minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
őstag
javaslat: indítsd el kézzel a mérleget, és kezdj el 5-nél vagy 10-nél puNpálni, ahogy kényelmes már csak folyamatosan ki kell vonnod 5-öt (vagy 10-et) és valós értéket kapsz, egy idő után meg nyilván hozzászoksz, hogy van x másodperc offset-ed
egyébként én jó ideje nem mérek időt GC-vel, bár nem is a 100%ig konzinsztens eredmény a cél, mindig megy valamivel a játék, így a shot mindig alkalmazkodik a változókhoz, amik közül az idő a legkevésbé fontos..
-
Richemano85
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Graef ES 850 Marchesa kávéfőző és egy GRAEF CM800-as daráló. A gyári két személyes kosárba 18g bolti kávét őrlők. Használok disztribútort és tömörítőt is. 50g szoktam húzni belőle, de az a bajom hogy gyorsan jön le 15-20sec. Az őrlő tárcsát már többször finomabbra állítottam. Van valakinek ötlete hogy mi lehet a baj? -
őstag
"Plusz addig járatom a pumpát, míg az első csepp meg nem jön."
Úgy érted addig járatod minimumon? Aztán utána csavarod fel a pumpaszabályozót?
Amúgy én is így szoktam de csak akkor ha valami "előáztatásigényes" van terítéken, a napi rutinban nem eresztem el a nyomást.. Gőzcsapon leengedve ~10-20ml víz kifolyik mire nullázódik a rendszer, őszintén szólva ezt a vizet sajnálom elpacsálni a lassú felépülésért cserébeAmúgy ezt mindig meg akartam kérdezni, hogy hogy marad meg 4-5 bar? Egyszer már szóba került, meg az is hogy teljesen normális.. csak nem értem ha a manométer a pogácsára jutó nyomást méri, akkor kar meg minden nélkül hogy maradhat a rendszerben nyomás?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Tomace91 #125660 üzenetére
Kávézóknál állítás után kötelező áttolni egy adagot. Otthonra nem De a C-ben annyira kevés pangó ül (legalábbis a cserélődő pangó), hogy egy-két ricni miatt talán nem is fontos.
A GC-ből csapolás előtt gőzcsapon eleresztem a nyomást, hogy lassabban épüljön rá. Plusz addig járatom a pumpát, míg az első csepp meg nem jön. Sosem tűnt fel, hogy ettől hőhiányos lett vón. De az sem biztos, hogy van ennek az egésznek értelme.
Más: picit rugóznék a gyakran előkerülő húzásidőzítésen (shot timer, mondjatok rá jobb fordítást). Ugye van a puNpaindítástól és az első csepptől iskola. Én puNpás vagyok, ezt is tanították, meg nekem ez logikus. Előázás nélkül feltétlenül.
A Robottal elég kényelmetlen viszont, hogy fél kézzel tartom a dupla kart, megnyomom a mérleget és közben igyekszem semmit sem leverni, fogást váltok, majd nekifekszem. Az automata mérés nagyon kényelmes. De akkor folyton számolnom kell saját logikám szerint, hogy mennyi idő telik el az első cseppig és hozzáadni az időhöz - ha ugyanis az automata mérést veszem alapul, akkor az a 29-35mp következetesen hosszú, nekem nem optimális. Hiszen nem tartalmazza az előáztatást, whatever. Vagy az egész placebo és vakteszten elbuknék?[ Szerkesztve ]
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok!
Szeretném kipróbálni a kotyi után a v60-t most már. Timemore C2 őrlővel milyen beállításon érdemes kezdeni a kísérletezést medium, light pörkölés esetén? Köszi
-
Tomace91
senior tag
Sziasztok,
Azoktól kérdeznék akinek van Mazzer Major 151C késsel. Mikor állítotok az őrlési finomságon, akkor állítás után szoktak plusz babot leőrőlni vele, hogy mikor csináljátok a kávét akkor biztos az új állítással dolgozzatok? Vagy van erre zükség egyáltalán? Csak azért kérdem, mert szinte 0 pangó szokott maradni, de a Niche-vel is ez a helyzet mégis szoktak vele purge-ölni (szép magyarosan ) két állítás között.
Továbbá a full tuning GC-nél is szoktak kis fejöblítést csinálni mielőtt kávét készítetek?
-
bluesfan
tag
válasz #98690560 #125655 üzenetére
Nem vagyok lelit hívő. Viszont legalább 6 éve használok ilyen típusú gépeket(is). Látok gyenge pontokat a konstrukciókon, de azért egyiket sem sorolnám a gagyi kategóriába.
Otthon egy victoria üzemel több, mint 5 éve, ezalatt 1db teflon gőzcsövet kellett cserélnem a kötelező TMK-n kívül. Bár mara-x nem volt a kezemben, a róla olvasottak alapján én is inkább az elizabetre szavaznék. Bajom csak az árával lenne, mert 1db + gőzbojler miatt 170 rugóval több, mint a victoria, ez szerintem ennyit nem ér, bár igaz, hogy az árak mindenhol eszement mértékben elszálltak. -
senior tag
válasz beleriand72 #125657 üzenetére
Ellenszenv nincs, de most már vágyom valami izgalmasabb tételre ( ami itt nekem még nem jött). Kicsit most hanyagolom, de biztosan fogok még venni.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
beleriand72
tag
Nem igazán értem, hogy most hirtelen miért lett ez a nagy ellenszenv a cm tp miatt. Én kb 4x rendeltem, ebből 2 etióp nagyon jó volt, egy átlagos, egy kicsit átlag alatti, bár talán, ha türelmesebb vagyok... Mindez 8k forintért, azért nem rossz deal, még akkor sem, ha a legvége már a párom automatájában végzi, mint relative tök friss kv. Amikor jó esély van afrikai, esetleg száraz pörire én biztosan vás@rlójuk leszek, persze a normál termékeik mellett.
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
törölt tag
Kollegámat nem tudom lebeszélni arról, hogy Lelit gépet vásároljon hamarosan, viszont szeretném itt megkérdezni a társaságot arról hogy szerintetek: Lelit Elizabeth vagy Mara X?
Világos pörkölés, presszó+tejes változatok mennének.
Nekem szimpatikusabb az Elizabeth PID rendszere es az előáztatás, viszont a konstrukció miatt aggódnék, elég gagyi érzetű gép. Esetleg találok itt valakit, aki próbálta, használta ezt a modellt? -
senior tag
válasz hyperspace #125653 üzenetére
Engem már nem hoz lázba…
-
hyperspace
őstag
CM TP. Ha van még olyan, aki nem unt rá .
ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)
-
-
Cathfaern
nagyúr
válasz rastacsz #125643 üzenetére
Persze. De őszintén meglepne ha más kávéval picit más álláson még csak nem is hasonlítana egymásra a két grafikon. És nyilván olyanon lett tesztelve ahol Hoffmann filtert főz.
Illetve feltételezem, hogy a szubjektív ítélete, miszerint minimális eltérést érez a kettő között, nem egyetlen kávé egyetlen őrlésén alapszik.
Szóval ezt azért emeli ki mert amúgy jönni fog valaki aki feltekeri legdurvább állásra, ahol a két őrlő tök eltérő őrleményt fog produkálni, és lóbálja a Hoffmann hülye táblát. Nem pedig azért, mert azt gondolná, hogy más kávéval más álláson nem lesz hasonló az eredmény.
Egyébként ettől függetlenül egyetértek Hoffmann-al, jelenleg pont nem vennék filterre elektromos őrlőt, hacsak nem nagyon muszáj. Picit érthetetlen az Ode gen2 árazása, amit az ő elmélete megmagyarázhat (ki kell söpörni a gen1 készleteket), illetve érkezik pár őrlő ami érdekes lehet és megváltoztathatja a piacot / erőviszonyokat.
[ Szerkesztve ]
-
rastacsz
tag
válasz rastacsz #125643 üzenetére
Mondjuk, mindenki dicséri, vagy eladja, mert éppen az ssp-vel használja. Viszont a kofio-n most 100€, ami az ssp mp-hez képest teljesen versenyképes. Ha van még vmi kupon, akció, akkor best buy, HA a nem klasszikus espressohoz keres valaki kést.
ssp 83 cast verzió öntőforma gyártás van folyamatban, két különböző profil lesz (top, bottom)
A kész termék márciusra várható.Timemore sculptor meg késik, de ma lesznek hivatalos árak, vagy az is késik majd
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
amit nekem a PID ír, szerintem a valós felett van. paljoc GetUp olyan 92 körül már nagyon finom, pedig az 89 körül működik. nem tudom, csak tippelem, de szerintem pár fokkal többet mutat.
az arányt el tudom találni, 17-->36g simán megvolt, de akkor nulla crema, vizes, kicsit savas, ízprofil sehol. lehet, hogy honlap megfolytom-sütöm, kap egy 50s feletti lefolyást...
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
icm
tag
válasz hoffman_ #125646 üzenetére
93 fokot írnak Ők első körben és 29sec ~ 1:2 arányt (17g be és 36g ki). Nekem az általuk megadott recept szokott működni, ezt épp nem próbáltam tény...
Amúgy világosakat mostanság bőven 1 hónapig hagyok... ha filter még inkább pihentetem."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
hoffman_
nagyúr
válasz Cathfaern #125641 üzenetére
meg nem is nagy H vagyok, ugye... : )
#125642, kmarci25
mostanában ivott valaki Impresso Arsosala-t? van egy február eleji pörim, a felén már túl vagyok, próbáltam 25-40s közötti lefolyással, 17 - 18 - 19g is (VST 18g), 94 - 94.5 - 95 - 95.5°C fokon is (Omron PID-en, 94°C-en főzök mindent, jó középút abból a szempontból, hogy egy változót csökkentek).
CM-ek jobban szoktak sikerülni, ebből egyszerűen nem tudok rendeset húzni.
szerintem a kávé OK, egyszer volt, hogy valami felsejlett, de nem tudom belőni. félek, ha ennél finomabbra megyek, akkor befullad."The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
rastacsz
tag
válasz Cathfaern #125639 üzenetére
DE!
Nem szabad elengedni, hogy egy adott álláson, egy adott kávéval volt ez tesztelve, direkt kiemeli.Mindazonáltal sokat nem mond az ssp mp sem, mert kb minden batch más profil(ra sikerül). A 64-es ssp mp esetén is tetten érhető, a 98-as pedig...
-
Alg
veterán
Sziasztok,
Lelit Anna PID hibával kapcsolatban kérdeznék:
Előzmény: shower head tömítés csere kellett, ehhez követtem a Lelit YT-os videót.
Összerakás után bekapcsoláskor lecsapja a FI relét. PID bejelentkezik, de ahogy fűteni kellene, csatt.
Ha lehúzom a fűtőszál két csatlakozóját a bojlerről, akkor működik, PID jelez hőmérsékletet minden ok.Ami eszembe jutott, hogy esetleg mikor a gépet fejre állítva takarítottam a tömítőgyűrű fészkét (elég mocskos volt), némi víz mehetett a shower head-et tartó 2 csavar furataiba, és talán az okozhat problémát? De újra leszedtem mindent, egy hete áll, ki kellett azóta száradnia...
Lehet fűtőszál-hiba?
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #125625 üzenetére
ja, közben leesett, hogy te vmi új ssp csodaizéről beszélsz. én meg az sz.zs-féle 151c vagy melyikről. ssp-t sosem vennék...
a 10-20 grammot nem értettem elsőre, az horror, de aztán belegondolva sejtem, hogy arra gondolsz, hogy amikor filterről megyek vissza presszóra, járatni kell a kést és mire áttolom, átmegy rajta ennyi. az nyilván nem opció.
nem tudom még, hogy hogy lenne ez jó, se pénzt, se kávét nem akarok pazarolni
marad az, hogy mivel utazó őrlő úgy is kell, majd azzal presszózok, csak akkor legyen kényelmes a használata. a traveller nekem itt bukik meg kicsit, mert amúgy korrekt darab, és igaza van kalmárnak, hogy talán még bugatti veyronból is több készült[ Szerkesztve ]
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Bazsee71
őstag
válasz Cathfaern #125626 üzenetére
Receptre gondoltam. Ha egy hisztis tétel kerül terítékre, akkor könnyen kevés lehet 250 g megtalálni, hogy mi áll neki igazán jó. Plusz ott vannak a brumi1024 által említett alternatív módszerek.
De összességében csak arra akartam kilyukadni, hogy egy adott szint felett már nüansznyi eltérésekről beszélünk, amit a tételek sűrű váltogatása mellett kiérezni, vagy a millió változó között éppen a késprofilra fogni, szerintem necces.Parci: Na de akkor megint ide-oda tekergetés, átőrlés (emlékeim szerint inkább 10-20 g). Most akkor mi a végleges feltételrendszer?
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Cathfaern #125626 üzenetére
én szerettem az mazzer állítótárcsáját, állítgasd a fortét és rögtön rájössz, hogy mi a magyarok istene . ha ott is ki kell darálni egy csomót, az nem jó mondjuk, de szerintem olyan sokat nem kell.
-
-
frozy
csendes tag
K4-gyel készített már valaki filter jellegű kávét? French press, V60, Tricolate mennyire megy neki? Köszi!
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Parci #125624 üzenetére
De ha csak egy mazzer van, akkor továbbra is állítgatni kell, és ahogy olvasom a topikot az mazzeren nem egy nagy élmény Plusz ekkora állításnál valószínűleg célszerű áttolni 1-2g-ot, hogy biztos az új méret jöjjön ki.
Bazsee71
Mit értesz "minden variáció" alatt? Főzési módszert, vagy... ? -
Bazsee71
őstag
válasz Parci #125624 üzenetére
Hát ha mégis belefér egy párszázas ajánlat, akkor persze, jó a Major az új SSP késsel.
Őszintén szólva egy szint felett nem tudom mekkora előrelépést jelentenek a különböző SSP kések otthonra. Egy 250 g-os tasak kevés hozzá, hogy minden variációt kipróbálj az adott kávéval, és még bőven nem a kés a szűk keresztmetszet.
-
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Parci #125618 üzenetére
Sorry, valamiért azt hittem a forte kúpos késes.
Fellow Ode alapból annyi, mint egy C40, szóval nem kétszázezres kategória És tavaly volt hogy 50%-os akcióban ment.
De akkor neked úgy lenne értelme ha SSP MP-s kés is menne bele, úgy meg már azért közelít a 200k-hoz.Bazsee71:
Nekem a gen 2 késekkel fenntartásaim vannak. Ahogy én kivettem oké, hogy lemegy elég finomra, viszont érezhetően több fine-t is generál, és nagyjából az a (nem túl nagy dobra vert) konszenzus, hogy az 1.1 kések tulajdonképpen jobbak filterre "hardcore" vonalon. Szóval ha én vennék Ode-t, valószínűleg vennék inkább egy első generációst + SSP MP kés bele.[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz Parci #125618 üzenetére
A Fellow Ode Coffedeskről bruttó 130e alatt van, és szerintem nem éreznéd visszalépésnek a Forte után.
Annyit kell róla tudni, hogy 12-15 g őrleményes filterekhez szerintem túl durva a legfinomabb állás is, de 18 g-tól már jól muzsikál. Meglepően jó cucc, bátran ajánlom.Szerk.: a gen 2 elvileg már a finom tartományt is hozza, gondolom ezt nézted 200e-ért.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Cathfaern #125617 üzenetére
a forte filterre mégjobbabb, ez a nehéz kérdés vele. mindkettőre jó, igazából.a fellow ode elég drága, ahogy néztem (tudom, hogy lassan egyedül vagyok ezzel a topikban, de szemfényvesztésnek tartom a vasakra locsolt kétszázezer forintokat). meg eleve nem szívesen veszek valamit, ami őrleményben gyengébb a forténél.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Parci #125608 üzenetére
Ha a forte amúgy bejön espressora, miért nem veszel inkább mellé egy őrlőt kifejezetten filterre? Pl. Fellow Ode-ot időnként bekaciózzák, és akkor nagyon baráti áron el lehet hozni. Alap kése is jó, idővel meg lehet SSP-re cserélni és akkor kb. ki vagy maxolva filterre.
Meg Timemore Sculptor tűnik ígéretesnek, de az még nincs EU-ban, meg drágább is, meg csak előzetes tesztek vannak egyelőre. -
HÁZIGAZDA
sokat írtam róla, keress vissza.
az őrleménye remek (kis "datee" zoli szerint filterben ek43-szint, amit lehet, hogy csak a piacra dobás hevében mondott, ezt nem tudom ), a beépített mérleg miatt meg a használata 10 pontos.
de:
- az állító mechanika működik, de nálam a mikroskála eléggé akad
- ordít a daráló
- egy szíjas hajtása van, a hajtott tengelyre tett fogaskerék rögzítése egyszerűen hibás és időről-időre széthullik. mondjuk biztos, hogy így vagy úgy végleg megoldható, bár én még nem tartok ottaz általad hivatkozott modokról még életemben nem hallottam (évek óta csak kávézok és mára teljesen műveletlen lettem). babtartállyal használom, nem tudom, hogy ez gyári-e, kis cuki. milyen az adagonkénti őrlős "tartály"?
-
hoffman_
nagyúr
válasz sz.zs. #125612 üzenetére
na akkor ez lehet, hogy el is dőlt, ennek hiába megyek neki itthon, ilyemsmire nincs eszközöm. lehet ilyet valahol csináltatni, ami nem horror ár (gondolom az egyedi kis darabszám / munka miatt sehol nem két forint lenne).
-
senior tag
válasz Gery0505 #125606 üzenetére
Nem mondom , hogy sok dolgom volt Evo késsel, de a 151C-től igen csak elmarad.
Saválló acél és én szálcsiszolni szoktam. Polírozni elég macera lenne szerintem házilag ( bár akinek nincs célszerszáma, otthon szálcsiszolni sem tudja …)
-
TDX
tag
válasz Parci #125608 üzenetére
Konkrét kérdés nincs, csak ha innen is megerősítenétek az hogy szuperek a vario/forték akkor biztosabb lehetnék a sikerében (mint írtam elvileg ugyanaz, csak a ház anyaga és az idő programozás/manuális mód nincs a variokon)
[A pangó elvileg mindenféle módosítás nélkül 0.5g], [de Lance Hendrick videójában a módosításokkal] elvileg mindig 0.1g alatt van (bellow + a flapper mod, ami 9:13-tól van a linkelt videón). Gondolom te nem használsz bellowt és nem fordítottad még meg a flappert? Én ezekkel nem gondolnám problémának a pangót még filter/presszó váltásnál se.
Te adagonként őrölsz? Az eredeti babtartályt használod vagy valami más adagonkénti őrlőset (nyomtatott/eredeti baratza)?Már vége az Én hozzászólásomnak? Mi lesz ez után velünk?!?!
-
hoffman_
nagyúr
válasz Gery0505 #125606 üzenetére
arra nem szükséges várnom, 80k-ért nem fogok kést venni, annál többre megyek ha magamat csiszolom, nem a vasat. egy 20 ezres kés meg egy szabályzás még oké.
én azt sejtem, hogy ez sima rozsdamentes acél a jobb fajából, nem hiszem, hogy krómozott. korához képest szerintem nincs nagy gond vele, én semmit nem raktam a tetejére, mióta nálam van és nem lett rosszabb.
-
HÁZIGAZDA
nekem csak forte volt (van), a többit nem ismerem. ha belemegy a forte kése, akkor jó az is, gondolom. mi a kérdés?
én amúgy meg éppen azt kezdem megunni, hogy a "reggel filter, délután presszó" rutinhoz nem elég a forte , így most agyalok egy majoron is helyette
[ Szerkesztve ]
-
TDX
tag
Meguntam a C40-en a presszóra tekerést így inkább filterezek mostanában helyette, ezért beruháznék egy elektromos darálóra. A Baratza Vario W+-t néztem ki, ami elvileg ugyanaz mint a Forte BG, csak a műanyag/fém ház a különbség, illetve a Vario csak tömegre lehet programozni, időre/manuálisan nem.
@Parci @Bazsee71 vagy más akinek van Forte AP/Forte BG/Vario/Vario+/Vario W+ tapasztalata, megosztaná esetleg? A máshol látott vélemények alapján jól szuperál, csak egyszer alaposan be kell szabályozni a késeket ([videó] alapján ez nem nehéz, csak hosszabb idő).Már vége az Én hozzászólásomnak? Mi lesz ez után velünk?!?!
-
Gery0505
aktív tag
válasz hoffman_ #125600 üzenetére
Szerintem még várj a késvásárlással egy kicsit, mert Sz.Zs. nemrég vett SSP Sweet Lab kést, én megvárnám vele a tapasztalatait. Csak még be kell picit járatni, mielőtt véleményt tudna mondani róla. A Fio F64Evo kés szerintem hasonló lehet a Mazzer 151C késhez.
GC polírozás: Ha saválló acélból van, akkor csak a többlépcsős csiszolás a járható út, de ha krómozott, akkor nem javallott, mert akkor újra kellene krómozni. Sajnos már nálam is ilyen volt a gép teteje, én nagyon vigyáztam rá. Mindig papír volt a tetején, és arra tettem a szükséges dolgokat. Az Expolygonban lehet venni műanyag rácsot, amit méretre lehet vágni, én azt vettem a gépek tetejére a minap. [Ilyet] vettem. Bár a Rocky teteje sajnos hasonlóan néz ki, de ha nagyon megvadulok veszek rá egy új burkolatot, hogy szép is legyen.
[ Szerkesztve ]
"Failure is always an option." Adam Savage
-
hoffman_
nagyúr
polír témában van valakinek rutinja? 13 év alatt gyűjtött magára bőven karcot a GC csésze tartója és csepegtető tálcája is. van itthon egy Dremel, de egyszer nekiláttam a tálcának és elég harmatos próbálkozás lett belőle. ezt leszámítva nagyon szép állapotnak örvend, szeretném kicsit kipofozni ezért ezeket.
ti otthon jártatok sikerrel ilyen témában, van esetleg ajánlott Dremel korong, fordulatszám, ami nektek bevált? vagy egyéb praktika?"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
válasz zolnagy #125601 üzenetére
mivel egy szétszedés miatt valószínűleg jól el is állítottam, így egy beszabályzás is kellene neki, nehéz lesz összehasonlítanom emiatt sajnos. gyári kések vannak benne, 40kg kávéval, nem túl viseletes. de megírom majd a végeredményt, ha eljutok odáig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Proxmox VE
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- TCL LCD és LED TV-k
- Elemlámpa, zseblámpa
- EAFC 25
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Ford topik
- További aktív témák...
- DJI Air 2s FMC RC (Fly More Combo) drón - kijelzős távirányítóval
- Corength dönthető pad + 20kg-os súlyzókészlet + 2x5kg tárcsa + francia rúd
- Xiaomi Mi hajszárító új 6hó jótállással!
- Roventa hajformázó új 6hó jótállással!
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, Care Refresh, FPV Controller, ND Filter szett
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest