Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• icm

tag

válasz p.lac #123725 üzenetére

Felületet nem kell leosztani ezerrel, mm-ben van megadva ;) 1257mm2 és 2642mm2 jön ki.
    Amit még hozzátennék: amiről nem teljesen esik szó és szerintem baromira fontos az az átfolyási keresztmetszet. Ez fix minden esetben, kosár specifikus. Lehet a dózist növelni / csökkenteni vagy ha úgy tetszik a pogácsa magasságot növelni vagy csökkenteni, de az arányokat megtartva (pogácsa átmérők és pogácsa magasságok) még így is lehet / lesz eltérés.

Visszakanyarodva a furatokhoz azt kéne tudni - vagyis unalmas pillanatainkban megszámolni hány furata van a flair standard fejen (legyen egy erős feltételezés, hogy 0.3as a furatátmérő) és akkor ehhez venni pl egy mindenki fiókjában lapuló kosarat IMS 12-18g - ami 0.3as furat átmérős és 641db van belőle ami egy 45,31mm2 átfolyási keresztmetszetet ad és utána számolgatni :) hm? holnap ígérem megszámolom a standard brew head kosarában mennyi furat van.

Ribárszki: ezek alapján ha 13g töltettel finom a classic-on a kávé akkor hasraütésszerűen 50%-al nagyobb töltettel próbálkozz a flair58-on tehát 19.5g - hátha jobb eredményt kapsz.
    Én egyébként a kúpos "szimpla" és dupla kosarakkal vagyok hasonló helyzetben, hogy a duplák egyszerűen nem olyan finomak.

Új hozzászólás Aktív témák