- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
John3:16
csendes tag
válasz
mdav88 #68098 üzenetére
Az Amazonról rendeltem:
https://www.amazon.com/gp/product/B0033Z2GVU/ref=od_aui_detailpages00?ie=UTF8&psc=1
A termékfotó rossz, rozsdamentes acélból van a test, réz 1/2 collos menetes csatival.
Szállítással, vámmal együtt 21.63 USD. -
csendes tag
válasz
meander #68079 üzenetére
Túlnyomásos levegő nyomja vissza a dugattyút.
Valamelyik külföldi fórumon volt egy hobbista, aki kettőt is beépített egy Silviába:
http://coffeegeek.com/forums/espresso/machinemods/373954Megjegyzem, a linken szereplő konkrét beépítési módot nem tartom egészségügyi szempontól jónak mert egy csomó pangó víz marad a csövekben:
http://coffeegeek.com/images/39415/dualresters-2.jpgSzerintem, ha valaki még tovább szeretné nyújtani a nyomásfelépülést, arra ott van az ULKA nyomásszabályzós tuning. Én nem tennék be több illetve nagyobb tartályt.
-
csendes tag
válasz
fragola.6035 #68071 üzenetére
Na végül én is megléptem a csillapító kamrát, ami azért vicces mert 1-1,5 éve én dobtam be ezt a témát itt.
Óvatos duhajként megvártam amíg a pionírok kikísérletezik a tutit.Az acél kamra belsejében egy o gyűrűvel szigetelt mozgó műanyag dugattyú van, a rugó szerepét túlnyomásos levegő látja el:
Amit eddig tapasztaltam:
- a nyomás 7 mp alatt, egyenletesen épül fel nulláról 9 bar-ra
- nagyon szépek, nyugodtak a lefolyások, ami biztosan jó hatással van a kioldódásra
- az eddig néha komolyan rezgő manométer mutatója gyönyörűen kisimultHa lesznek hosszabb távú tapasztalataim, megosztom majd.
Köszönöm a munkádat Lali még 1x!
-
weinmaker
őstag
Ha valaki tud eladó GC-t vagy valami normális gépet az szóljon már, mert az egyik barátom megkért, hogy nézzek neki. Privátban jöhet. Köszi!
-
Toobee
veterán
-
Koczó93
őstag
válasz
Bazsee71 #68087 üzenetére
Köszi
Volt azóta hasonló, de ha nagyon olaszos a technikám, azért látszik
Kapucziner Velencei volt a videóban de az espresso blend és a riói is szépen jött le.
Más:
Szombaton beszereztem egy kis fém szitát, gyönyörű volt vele a lefolyás de vagy 4-5 percig szitáltam. Sűrű a szita vagy rossz a technikám? -
tommyx
tag
Sziasztok!
Eladóvá vált jó állapotban lévő, fullextrás Gaggia Classic kávégépem.
Extrák:
- rézcső tuning (fragola)
- PID (fragola)
- víznyomásszabályozó + manométer (fragola)
- réz felsőszűrőtartóKiegészítők:
- szimpla szűrő (Marzocco)
- szimpla tölcsér (fragola)
- szimpla fanyelű tamper (fragola)
- dupla szűrő (IMS)
- dupla fanyelű tamper (fragola)
- gyári röfikar
- naked kar + a hozzá kapott szűrő
- vakszűrőIrányára 125 000 Ft.
Az érdeklődéseket privát üzenetben várom.
Üdv,
Tamás -
titusz248
csendes tag
válasz
sz.zs. #68073 üzenetére
Hali, én általában innen veszek http://www.kavaprodej.cz/ , de ez egy eléggé félreeső helyen van. Közepes illetve kicsit sötétebbre pörkölnek úgy kb. mindent. 0.5kg a minimum csomag, de legalább egyirányú szelepes zacsiban adják és hatalmas választék van, illetve marha jó házi csokijuk van
Ez a központban van http://www.cerstvakava.cz/, náluk van 250g-os a népszerűbb területekről, viszont itt a szelep funkcióját egy igénytelen lyuk váltja ki.
Nekik is jó a kávéjuk https://www.doubleshot.cz/kava, több helyen lehet vásárolni. Célszerű itt venni http://www.mujsalekkavy.cz/en/ mert akkor már közel vagy a mamacoffehoz illetv a a következőhöz is.
Ami a https://www.kafekarlin.cz/ . Ez elég kis üzlet, bemész, vásárolsz, kijössz
Aztán van még a http://www.kafeking.cz/kategorie-produktu/nase-kava/ itt elég kedvesek voltak, tavaly amikor a feleségem volt ott szűrőkosárért akkor megvendégelték egy presszóra meg bemutatkoztak neki, azt mondta, hogy jó volt nagyon,
Illetve van még a centrumban ez http://www.cerstve-prazena-kava.cz/clanky/obchod. Innen még nem vettem.
-
soldier2
őstag
-
meander
tag
válasz
fragola.6035 #68066 üzenetére
f@sza, amelyikben erősebb a rugó az sokkal nagyobb is, vagy van még ebben potenciál állítgatni a nyomásfelépülés sebességét?
-
adp
őstag
válasz
tony70 #68076 üzenetére
En sztem a 702 jobb, konnyebben soporheto a garat, talan kevesebb a pango is benne, a fokozatokkal meg lehet ugy varialni hogy +- 0,5g
Az hogy mennyi kell hozza fugg attol, hogy milyen vastagok az alatetek amit adnak, altalaban 1-2 jo szokott lenni, de van akinek 4 kell -
L4D1K
őstag
válasz
tony70 #68076 üzenetére
Szevasz. 702esem van. Hibátlan. Ugyanúgy ajánlott kezdő őrlő mint a 800-as. Szerintem olvasgass vissza a topikban, sokan használunk vagy használtunk itt ilyen típust. Az alátét csak egy lehetőség a beállításhoz, nem kötelező használni.
A fokozat beállítása kávénként eltérő lehet.
-
-
sz.zs.
senior tag
A prágai Mamacoffee-ben vásárolt már esetleg valaki szemes kávét? Illetve van-e még valami ajánlott helyi pörkölő?
-
egykori
őstag
Üdv!
Van egy Saeco automata gépünk, amibe a jövőben nem tennék vízszűrőt, mert Laica Coffee & Tea Bi-flux vízszűrőt használnánk a vasaláshoz, a gőzölős padlótisztítónkhoz és így a kávéfőzőgéphez is.
Érdeklődöm, ez életképes ötlet vagy a Saeco vízszűrőjét ezzel nem lehet kiváltani? -
Koczó93
őstag
válasz
Jól néz ki
észrevenni a künbséget a sima rézhez képest?
Szerk: parci megelőzött
-
válasz
ez nálad van épp? ha igen, miben más a levegőshöz képest?
-
vendingo
veterán
Üdv.
Manapság ki foglalkozik gépfelújítással?
Simi még nyomja az ipart? -
gubabela
senior tag
válasz
bandras83 #68059 üzenetére
A verától is vízkövesedik, csak lassabban, mint a sima víztől. Használattól függően èrdemes átfuttatni rajta citromsavas oldatot, èn kb fèl èvente szoktam. Ha csinálod, akkor ne hagyd, hogy sokáig benne áljon a kazánban, mert kikezdi az alut ès èrdemes a gőzcsövön is átengedni, plusz vakszűrőzni közben. A pidet állítsd kb 40-50 fokra. Ha vègeztèl, utána öblítsd ki a rendszert teljesen, ne maradjon benne citromsavas víz sehol.
-
bandras83
csendes tag
Sziasztok! Szükseges-e a citromsavas vizkötelenites a GB-en, csak Nestle Veraval hasznalom, kb. 3 honapja került bele PID es szükitö is, akkor szet is lett szedve (vizkö akkor sem volt benne, a kazanja nagyon tiszta volt). Vagy inkäbb többet ärt a citromsav, mint hasznäl? Föleg a szükitö miatt aggodom, hogy esetleg valami lerakodäs megis eltömitene a vizkötelenites sorän. Ha megis csinäljam, akkor csak a gözcsövön keresztül folyassam ät a savas vizet, vagy a käve utjän is? (Bocs az ekezetek hiänya miatt, de külföldön vagyok)
-
válasz
Peti...(16v) #68052 üzenetére
köszi. ritka jószág az ennyire szép, ezért ugrottam rá azonnal.
-
Lefty
addikt
Van fent egy V1 Silvia [link] ha valakit erdekel.
-
Ábi
tag
Nem vagyok itt pár hétig és kifordul a világ a sarkából! 😂
-
norby_42
aktív tag
Ha valakit érdekel, nagyon olcsó Pharos: ebay
Szerintem még az első, sorszámozott verzió, amit kézzel szerelt össze Doug.(Szerk.: utánaszámoltam, áfával, vámmal már nem olyan jó)
-
válasz
zolnagy #68045 üzenetére
ha elmegy a dc, akkor lehet, hogy egy ilyen qm lesz a "gőzgép". szóval magamnak. de ha valamiért végül mégsem használnám, akkor tuti, hogy inkább fater narancssárgáját adjuk el helyette -- neki az a fő gépe.
ez a barna egyébként tényleg makulátlan és remekül működik a poti is a teljes tartományban, szóval pöpecül nyomásszabályzós.
-
válasz
zolnagy #68041 üzenetére
ha minden igaz, a második tulajdonosától vettem (aki egyébként még az ős-kávéológia kor egyik mohikánja, és még andrew7 szerint is ritka pazar a qm). az első tulaj pedig még a hardcore szocializmusban hozta magának olaszhonból, a 70-es években, újonnan. nem is ő, hanem már a fia adta el. szóval... relikvia.
-
törölt tag
-
zolnagy
őstag
válasz
Peti...(16v) #68037 üzenetére
Hát szeretek váltogatni, nem tagadom
...aztán mindig sajnálom, mert benne van a munkám...
Most egyenlőre semmi, mert a pénz kell másra (bringára). De a jövőben ki tudja. Nagy gép semmiképp, egyedül kávézom. -
Peti...(16v)
tag
válasz
zolnagy #68033 üzenetére
Te aztán tényleg hamar megunod a gépidet
Mi a következő terv?
Parci: szerintem ne kapkodd el ezt az eladást. A Mina szerintem nagyon erőltetett, Lali szavaival élve bazári (de ez megint csak ízlés kérdése), úgyhogy nekem akkor se kéne, ha megengedhetném magamnak.
Gyalázat: az előbb egy tökéleteset húztam a Quick Millel. Olyan komplex lett az ital, amilyen egyszer sem volt a nagygéppel... Ok, ez most véletlenül betalált, és nehéz lenne reprodukálni, mert lövésem nincs a hőfokról, ráadásul az utolsó adag volt az Indian Chocóból.
-
válasz
Peti...(16v) #68032 üzenetére
nincs ezzel gond, bennem is mostanra érett meg, hogy downgrade-elek. nem is szívesen egyébként, mert ahogy silvanóm nem lesz már soha, úgy ha elviszik, dc-m sem, pedig ugyanúgy szeretem, illetve ez abszolútértékben is igen penge dög (így már, a tuningokkal, gyárilag pár dolgot szerintem érthetetlen módon nem raktak bele, pedig nem lett volna drága).
a mina nyilván tablettel simogatható, meg nagyon csillog, meg kutyafüle, de azért akkor is az van, hogy a fej+bojler ugyanaz, nyomásszabályozni nagyon precízen ezt is lehet, a pid a legjobb stb. és hát az 2m ft+...
-
zolnagy
őstag
válasz
Peti...(16v) #68020 üzenetére
Úgy látszik most mindenkit megcsípett valami
Én is épp azon gondolkodtam, hogy eladom a Brasilia Ladyt.
Hétköznap reggelente úgyis mostanában a QM-et használom. Ezen kívül meg hétvége van, de sokszor ekkor is azt kapcsolom be, mert gyorsan üzemkész.
Pedig a Fragola féle Gaggia vízterítővel most tökéletes lett a vízterítése. Van hozzá egy jó állapotú gyári, egy astoria és egy feneketlen szűrőtartó. Adok hozzá egy IMS 26,5-es duplaszűrőt. A víztartály fedő körül itt-ott lejött kissé a festék a felújítás során. Omron pid, manométer, ipari OPV, pumpa szabályozás. Az áron még gondolkodom. -
válasz
Peti...(16v) #68029 üzenetére
sosem vettem egy ilyen catler izét és sosem venném az általad felsoroltakat a dc minim helyett. hirtelen nem is tudom, hogy vennék-e bármit helyette (nem, rocket r58 és társait sem), ha db gépet akarnék. ki ne hozd az eladásból, hogy szar a gép és azért adom el.........
-
Peti...(16v)
tag
válasz
von toth #68026 üzenetére
Ezt most pont nem jókor kérdezed
Alapvetően imádom, szerintem a legideálisabb otthoni gép, minden benne van gyárilag, amit a többi gépbe utólag kell tuningként beépíteni, de azért megvannak a hátrányai is. Ilyen pl. a nem kompatibilis kar, ami miatt a gyárit kell megvenni horror áron, ha akarsz egy tartalékot vagy feneketlent.
-
válasz
ezeknél mondjuk a tuning dc-m szerintem sokkal jobb...
-
von toth
tag
válasz
A catlerrről nem írtak túl sok jót. Mi az összbenyomásod?
-
pacuha69
csendes tag
válasz
BlacKSouL #67981 üzenetére
Állapottól kevésbé függ, viszont a kávétól annál inkább. Az egész kísérletezésem anno azt a célt szolgálta, hogy a világos pörkölésű, intenzív gyümölcsös kávékból, valóban gyümölcsös ízt hozzak ki és ne citromos ecetlevet. Ez tökéletesen teljesült. Ennek is meg van azért az alsó határa, mert a nagyon lassúnál meg már kihaltak az ízek, úgymond üresebb lett a kávé. Viszont a klasszikusabb ízvilágú és ezzel együtt sötétebb pörkölésűeknek a magasabb fordulatszám jobban állt. De akkor is max 900-ig vittem föl, mert már az is íz gazdagabb volt mint az 1400 rpm. Tehát elmondható, hogy ez legalább olyan fontos állítási paraméter, mint akár a nyomásprofil. Nem véletlen, hogy a "home barista" őrlőket gyártók is beépítették a darálójukba.
-
Peti...(16v)
tag
válasz
soldier2 #68023 üzenetére
Ja, kösz, azt sem sűrűn dobálják az ember után
Eljátszottam a rugós karos gondolattal is, de annyira illúzióromboló, amikor csapolás közben elindul az Ulka... Meg rájöttem, hogy nem szívatni akarom magam, és még több korlátot felállítani magamnak, úgyhogy gyorsan le is tettem róla.
Egy Creminát viszont kipróbálnék szívesen.norkov: kösz, maradok db vonalon, sőt, szerintem maradok a jelenlegi gépnél.
-
soldier2
őstag
Creminát mindenkinek
Komolyra fordítva: ennyire bejött a Halálcsillag Gaggia? -
norkov84
tag
válasz
Ha esetleg egybojleres megoldás felé mennél, és a GC nem tetszik, én ajánlom a Silvia-t. Legalábbis nekem nagyon tetszik GB után
-
Peti...(16v)
tag
Úgy látszik, ez egy ilyen nap. Épp tele van a hócipőm a Catlerrel, nem akar összejönni egy szép nyitott karos lefolyás. A ma reggeli olyan "jól" sikerült, hogy az előbb elővettem a kis QM-et, és azzal húztam egyet. Nem lett jó, de rossz se, de csak találomra lőttem be az őrleményt, és ez egy végtelen egyszerű felépítésű gép a másikhoz képest.
Az a bajom, hogy GC-ra nem akarok váltani, sosem szerettem használni, nem tetszik külsőre sem, úgyhogy nem tudom merre tovább. Gondolkodom a Profitec pro 300-on, vagy valami E61 DB-en. De az is lehet, hogy hagyom a francba az egészet, és marad a QM vagy a TX10 a pulton...
Szerk: még a LaSpa Vivaldi is izgatja a fantáziámat. -
érik bennem az elhatározás, hogy el fogom adni a dalla corte "mini" gépemet. 250e ft-ért vettem lefingva, 150e ft-ot költöttem rá és a kiegészítőire, ezek összegét szeretném kapni érte. mindent tud most már, amit kell neki (hibátlan nyomásszabályzás-előáztatás, pid, korróziómentesített porfestett váz, külön kapcsolható gőzbojler stb.). ha valakit érdekel, tervez ilyen kategóriás gépet venni, írjon bátran. (disclaimer: stipistopi elv kizárva)
-
tony70
tag
Szasztok! Szeretném megkérdezni, hogy aki graef 702, vagy 800-as örlőt használ az milyenbelállitás mellett használja
-
Potrien
senior tag
Szervusztok.
Szeretnék eladni egy Quickmill 0650 tipusu kávéfőzőt.
A készülkék, hibátlan újszerű állapotú,nem felújított.
Tökéletesen működik mindene, mindene ép, olyan mintha most gyártották volna.
Személyes átvételt preferálnám, budapesten.
Nem fórumozok, ezért kérném ha lehet,a : trotilex@gmail.com címre írjon aki érdeklődik.
Feleslegesen levelezni nem szeretnék ,ezért csak komoly szándékú leveleket várok.
Köszönöm,hogy elolvastátok, további szép napot kívánok.
http://indafoto.hu/velosolex/image/25673818-3aaa1200
http://indafoto.hu/velosolex/image/25673820-196746f7
http://indafoto.hu/velosolex/image/25673816-5794060a
http://indafoto.hu/velosolex/image/25673814-16f6e817
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari