Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ribarszki

őstag

Ha már szóba került a Flair, akar tőletek is megkérdezem:

Flair Classicot és Flair 58-at használok felváltva. Elutaztunk szüleimhez, ahol csak a Classicon csapoltam, majd itthon az 58-asból. Ugyan az a kávé, és a következő meglepetésben volt részem:
    A Classic 13 grammból minden alkalommal kiváló, szinte elronthatatlan eszpresszót adott. Értem ezalatt, hogy az az igaz testes, karakteres, tömény, csoda eszpresszó. 1:2 arányban.

Itthon az 58-ason megközelíteni sem tudom ezt az eredményt. Próbáltam 16-os és 18-as Rebeka kosárra, 12-18 IMS kosárral, 1:2 alá engedve. A bar ugyan annyi, a csapolási idő ugyan annyi, a kávé egyforma, az őrlő szintén (persze a beállítás más. Az 58 sokkal finomabbat kér) És mégis sokkal üresebbnek, vizesebbnek érzem az 58-ason csapolt kávét.

Ennek az okára próbálok rájönni. Mást eddig nem találtam, mint a Classic kosarában sokkal magasabb az őrlemény szintje mint az 58-as kosárban.

Jelenleg ott tartok, hogy az 58-as sokkal kényelmesebb, egyszerűbb de a Classic sokkal finomabb kávét ad. Merre induljak, hogy próbáljam megközelíteni a Classic szintjét? Mi lehet egyáltalán a baj? Vagy mi a jelenség oka?

Új hozzászólás Aktív témák