Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Gurulunk, WAZE?!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
Pár hete volt téma, tarkára pörkölt deformált babokból álló malabar AA, ami meglett magyarázva, hogy ez ilyen és pont.
Rendeltem más forrásból malabar AA kávét, de szerintem átvertek, ez tuti nem malabar, mert nem korcs babokból áll, ráadásul nem tarkára van pörkölve. Megreklamáljam, visszaküldjem, hogy a malabarnak nem így kell kinéznie?
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
Lehet hülye kérdés, de létezik olyan kávés webshop/pörkölő, ahol elfogadnak szépkártyát?
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
icm
tag
válasz RetepNyaraB #125296 üzenetére
Nem hülyeség, max tévedés.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
Jhonny06
veterán
Bialetti Moka Express-t szabad citromsavas vízben áztatni, vagy nem tesz jót a tömítőgyűrűnek? Régi cucc és kívülről full vízkő az egész, amúgy jól működik. Próbáltam szórófejes flakonnal citromsavas vizet fújni rá, de nem az igazi, az áztatás lenne jó.
-
vendingo
veterán
Gondolom meglátszott az eladásokon...
Nekem újdonság, hogy volt egy 15-18 közötti széria is. Én még abban a hitben voltam, hogy a ma kapható darabok is gagyi bádogkazánosan, mint amik 15-ben kijöttek.
Brikkát is visszavihetnék olaszba.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Tomace91
senior tag
válasz Zen42 #125289 üzenetére
Nem véletlen tartott eddig a megoldás, én is makacsoskodtam, hogy nem az okozza és továbbra sem értem miért, mivel tök jó rugalmas és puha, semmi öregedésre hajazó jele nincs.
Én is boldog vagyok. Sikerült is már CM Roberto Mata (Costa Rica) T2/D-ből nem a legjobbat, d elegalább ihatót inni 3. próbálkozásra. Erre már feleség is azt mondta, hogy na ez már bőven iható, d eérezni, hogy van még benne potenciál, nekem már ennyi is elég volt egyelőre. Végre van sikerélmény és akkor még a tanulásban jön majd a végén a pumpaszabályozó használata, akkor nyílik meg a világ majd igazán. -
icm
tag
válasz RetepNyaraB #125284 üzenetére
Szerencsére csak 2018ig… visszavitték olasz honba a gyártást.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
joeypapa
tag
válasz RetepNyaraB #125284 üzenetére
RetepNyaraB sz.zs. köszönöm szépen!
"Censorship tells the wrong story..."
-
Tomace91
senior tag
válasz Tomace91 #125280 üzenetére
Emberek úgy néz ki megoldódott az anomália.
#125188 Zen42: "A kartömítés nem okozhatja. Ha az sérült akkor kifelé spriccel a víz a kosár pereménél de a pogácsa attól nem mosódik ki."
- Pedig úgy néz ki ez volt a probléma. Kicseréltem a kék amúgy teljesen puha szilikon kartömítést, egy kölcsön kapott eredeti kemény 9 mm-es gumira, amivel a géppel szemben állva max. 7-8 óráig tudom meghúzni a kart, de megszűnt minden probléma.Első teszt:
- Új 6 furatos réz vízterítő és kölcsön kapott gyári felsőszűrő, csak kartömítés lett cserélve a kékről a feketére. Semmi kráter sehol. Kávé ihatatlan lett, de így is jobb volt, mint az ubbi időben bármi, nem keveredett íz volt, hanem egyértelmű. Most újra kell állítanom mindent, mivel végre nem szalad át a pogácsán a víz a 2 kráteren.
Kép: [kép]Második teszt:
- A géppel kapott eredeti 4 furatos réz vízterítő amin habár nem szépen de a furatok ki vannak tágítva, hogy hasonlítson a gyári aluhoz és a géppel kapott gyári felsőszűrő, plusz picit állítottam az őrlőn. Továbbra sincs semmilyen kráter.
Kép: [kép]Harmadik teszt:
- Mivel egy sötét fényes pörkölésű kávéval csináltam már tegnap is a teszteket és ma is, így a 15g-os kosárba eddig 14,5g-ot raktam, ezen alkalommal megpróbáltam a 14g-ot. Mielőtt jön a kérdés, hogy miért ezzel a kávéval, azért mert a következő a sorban egy CM Roberto Mata (Costa Rica) T2/D lenne és azt sajnáltam volna ezekhez a tesztekhez ellőni, elég lesz vele beállítani a dolgokat. Eredmény semmi kráter sehol, de legalább állt a víz a pogácsa tetején, ami már lefolyt mire lefotóztam.
Kép: [kép]Elég tanulságos és stresszes időszak volt ez most. Mint kiderült a kartömítés tényleg okozhat állandó, azonos pozícióban megjelenő kráteresedést és csatornásodást.
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a rengeteg választ és segítséget!
Külön köszönet verti1-nek, ő már a legelején ajánlotta a kartömítést privátban csak én voltam makacs.
Továbbá külön köszönet stereofan-nak, mivel egy komplett tartalék alkatrész csomagot adott, hogy le tudjak tesztelni minden változót, neki köszönhetem a kartömítést is és mindent amit cseréltem a 6 furatos réz vízterítőn kívül.
Továbbá külön köszönet iatti kollégának, mert felajánlotta, hogy átjön és segít mi lehet a gond, de így csak gépet állítgatni fogunk, hogy kávézzunk egy jót! Továbbá tartotta bennem privátban a lelket folyamatosan.
Külön köszönet CB kollégának is a segítségért és támogatásért privátban![ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz joeypapa #125283 üzenetére
Kicsit gyanús, hogy a rossz széria lesz. Ha a panelen a gombvilágítás az ikonok felett
van, az a buta verzió.
Viszont már legalább 10 éve Romániában gyártatnak, ez nem számít."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
joeypapa
tag
Sziasztok!
Gaggia classic kérdésben kicsit össze vagyok zavarodva, esetleg tudnátok segíteni?
Egy használt gép vásárlása előtt vagyok, a gép 4/2018 gyártás, made in Romania, RI9403/11. Ezekből az információkból (a gépen lévő matrica) meg lehet tudni, hogy már a megbízhatóbb gépről van szó? Itt a fórumon olvasott 2015 előtti / 2015-2018 közötti változásra gondolok.
Főleg a gombok + Romania miatt bizonytalanodtam el, a 3 gomb a kiszemelt gépen egyben van, ahogy látom, a new 2018-ban külön.
Köszönöm szépen!
"Censorship tells the wrong story..."
-
törölt tag
válasz Cathfaern #125251 üzenetére
Hú, ezt olvasva bőven van még mit tanulnom. V60 02-vel csinálom egyébként.
Mivel elég sok dologban javasoltál változtatást, elkezdtem szép sorban:
a bloom 45 lett, finomabb őrleményt csináltam, az idő most ~3:00 perc volt, a felöntést is elosztottam 50-175-300ra.
Sajnos eddig az "öntsük fel 2 részletben" dolgot én pont úgy értelmeztem, hogy az első lefolyik teljesen, majd a kávéágyra öntöm az újabb kört, szóval most hagytam rajta még vizet és úgy öntöttem fel.
Az eredmény ugyan valóban nem lett édesebb, mint ahogyan vártam, de SOKKAL balanszosabb, kerekebb, teltebb ízeket kaptam, és végre akkor sem lett rosszabb, amikor kicsit hűlt, sőt. Köszönöm a tippeket, nagy segítség volt! -
RetepNyaraB
veterán
válasz zolnagy #125259 üzenetére
Csodás! Köszi; rá se kattintottam, mert nem reklámozza, hogy keskeny kivitel
Már kezdtem emészteni a pyxis gondolatát, bár csak a hányingerig jutottam, smart scale ide és oda
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
hyperspace
őstag
válasz iatti #125239 üzenetére
Nemrég költöztünk Győrbe, itt brutálisan kemény a víz, meg sem próbáltam szűrni, egyből visszasózott vizet kezdtem el használni. Ezeket az ajánlásokat használom.
#125240stereofan az jó, ha nem teszi tönkre a bojlert, de ez áll abban a vízben, amivel le lesz főzve a kávé.#125249AbbyFranzen A héten kezdtem el Kalita wave 155-tel kávét készíteni, sokkal édesebb, zéró sav V60-hoz képest. Csináltam egy Lance féle 2 perc bloomot Kalitával poénból, hát elég tömény lett.
[ Szerkesztve ]
ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)
-
iatti
aktív tag
válasz RetepNyaraB #125275 üzenetére
hát igen. az emberi igénytelenség határtalan. és nem csak kávé fronton.
-
Gery0505
aktív tag
válasz RetepNyaraB #125275 üzenetére
Berakjátok a gépet egy Biohazardos piros szatyorba, és felgyújtjátok a szalonna sütő helyen, nem?
"Failure is always an option." Adam Savage
-
RetepNyaraB
veterán
válasz iatti #125272 üzenetére
Nincs vakszűrő, valszeg kecskeszart használ kv gyanánt és csapvízzel főz. Plusz az életben nem jutna eszébe, hogy legalább letörölje.
Nyaranta kiadjuk a kisházat; nem akarod látni hogy néz ki az aldis karos gép egy mindössze 2-3 hónapos évad után"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
törölt tag
válasz Tomace91 #125269 üzenetére
Komolyan gondoltam hogy érdekes, tudom hogy neked bosszantó valamennyire, de egyrészt valamennyien folyamatosan bosszankodunk valami miatt, másrészt meg azért már lassan hozzátartozik a hétköznapjainkhoz, ha lesz egyszer fórumtalálkozó, lehet hogy elhangzik majd hogy "és emlékeztek a Tomace91 felsőszűrő esetére?..."...
Szóval semmi bántás! Jöjjön a folytatás!
-
Gery0505
aktív tag
válasz zolnagy #125261 üzenetére
Persze, hogy lesz@rta, gondolta elhozza Neked, hogy "jaaaj elromlott, közben naívan nézett szét, és most röhög a markába, hogy megcsinálod neki, amit évekig elhanyagolt. Én elővenném a számlaíráskor az ácsceruzám, és felszámítanék neki egy vastagon írt tisztítási költséget is, meg belevenném a Seduxened árát is büntetésképpen.
Fúú srácok, amit most mutattatok képeket a GC-k állapotáról az valami borzalmas volt, nem sokon múlt, hogy elmesélem a két kismedve és a róka történetét. Hogy lehetnek ilyen igénytelenek az emberek?
"Failure is always an option." Adam Savage
-
törölt tag
-
Tomace91
senior tag
Erősítsetek meg kérlek, hogy a kartömítést milyen irányban kell felhelyezni. Tudtommal a felirato része [kép] néz a kar felé (ahogfy áll a gép lefelé és a másik teljesen sík felülete [kép] néz a gép irányába felfelé, igaz?
Csak mert ezen a gépen a feliratos rész nézett gép felé, még látszott is mind a két felirat (a Cafelat és az E61 8.5 is) a gép fején, most már nem mert megtakarítottam . Volt alatta gané rendesen. Baja nem lenne teljesen rugalmas sérülés nem volt rajta, de én miközben levettem megsértettem [kép].Már csak azért is fontos tisztázni mielőtt felrakom az újat , hogy biztos jól tegyem fel, ha igazam van és fordítva volt ez felrakva, akkor lehet ez okozta az eddigi problémáimat.
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz sz.zs. #125260 üzenetére
Hát ja. Én is találkoztam már hasonlóval. Ez akkor nem gond, ha nem tudta, miért fontos. Volt ilyen, ekkor nem húztam fel magam rajta, hanem elmagyaráztam a dolgokat.
Ebben az esetben az bosszantott, hogy anno részletesen elmondtam neki, hogy havonta szedje le a vízterítőt…stb és látszik, hogy lesz@rta.
-
zolnagy
őstag
válasz RetepNyaraB #125243 üzenetére
Nincs nagy választék a méretkorlát miatt. A 10 cm széles már éppen nem megy a lába közé.
Én ezt használom gond nélkül (95 mm széles és 5 perc után kapcsol csak ki): [link]Más.
Van itt nálam egy GC, aminél az volt a panasz, hogy nem jön víz a fejen. Telefonba mondtam, hogy próbálja meg a gőzcsövet kinyitni. Ott jött. Gondoltam dugulás lesz.
A következő képsorok a nyugalom megzavarására alkalmasak, csak erős idegzetűeknek!
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
Az a bosszantó, hogy a gép 2-3 éve volt nálam és elmondtam a tulajnak, hogyan tartsa karban. Itt ennek a hiánya látható. Ja és csapvízzel használta, igaz a vízcsövön volt ioncserélő patron, de az itt is látható, hogy mennyit ér. A vízterítő valószínű egyszer sem volt leszedve. -
Tomace91
senior tag
Szerintem sem már. Kartömítésre tippelek most. Felsőszűrőre kevésbé bár nincs még kizárva teljesen, csak már 3 különbözőt próbáltam a gépen igaz mind réz volt. Alap 4 furatos, 6 furatos és 4 furatos tágított furatokkal.
De stereofan kollégának köszönhetően van nálam alu vízterítő és új fekete kartömítés is. Holnap sorra kerülnek szerintem, bár először a kartömítést fogom cserélni csak és kiderül kell-e az alu vízterítő. -
-
HÁZIGAZDA
válasz Cathfaern #125251 üzenetére
"Bloomot leszámítva ne hagyd, hogy a kávéágy kilátszódjon a víz alól, minden öntés között maradjon legalább egy fél centi víz fölötte."
hmmm... nem cél, hogy "felkavard" a kávéágyat? én mindig próbáltam eddig úgy önteni, hogy újra és újra szétbombázzam a kávéágyat, gondolván, hogy úgy jobb a kioldódás.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz #98690560 #125249 üzenetére
Csinálj 2 perces, vagy akár hosszabb, pl. 5 perces bloomot.
Illetve két öntésnél én felezni szoktam, szóval esetedben 50 - 175 - 300 lenne. Bár én mióta wwdt-zek picit több, mint 3x-os vízzel szoktam, meg úgy kerekebbre is jön ki Szóval én tolnám 60 - 180 - 300-al. De nem hiszem ez drasztikusan befolyásolná a dolgot.
"felöntöm 150ig, az lecsorog 1:30 körül, majd 300ig öntöm fel"
Ugye a "lecsorog"-ot nem úgy érted, hogy teljesen átfolyik a víz? Bloomot leszámítva ne hagyd, hogy a kávéágy kilátszódjon a víz alól, minden öntés között maradjon legalább egy fél centi víz fölötte.Ha ezek nem segítettek, akkor meg lehet próbálni nagyon más recepteket hátha valamelyik jobban fekszik a kávénak. Pl. Hoffmann v2, Lance "ultimate" receptje, esetleg módosított April recept, de az inkább 12g környékén működik jól (Nem kell hozzá flat bottom, mehet bármilyen brewerrel. Őrlemény picit finomabb a szokottnál, két gyors öntés 10-15s alatt, köztük 35s. Mindegyik öntés fele körbe, másik fele középre. Szóval esetedben 75 körbe, 75 közép - 35s - 75g körbe, 75g közép).
Illetve brewert nem írtad, nagy általánosságban lapos aljúakkal (Kalita, Orea, etc.) édesebb lesz, kúposokkal (v60, etc.) meg savasabb. Ez persze vagy opció vagy nem.
De had tegyem hozzá, hogy én csupán ananász és kivi ízjegyek láttán nem számítanék különösebb édességre, szóval nem biztos hogy sokkal édesebb lesz a végeredmény (bár laposnak akkor se kéne lennie).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A filter szekciótól kérdezném, hogy hogyan tudok édesebb ízeket kihozni adott kávéból, ahol a tasakra írt ízjegyek alapján ott kellene lennie az édes ízeknek?
18grammot öntök fel 300ra, forrásban lévő vízzel, 50g-nal bloom 30mp-ig, felöntöm 150ig, az lecsorog 1:30 körül, majd 300ig öntöm fel, ez 2:30-2:45 körül csepeg le.
Egy anaerob kolumbia, ananász, kivis ízvilág, illatban durván hozza, ízben is ott az ananász, de érzem hogy hiányzik belőle az édesség, cseppet laposkás az egész. Finom, de ebben tuti hogy több van, hogyan tudom kihozni belőle? -
Tomace91
senior tag
válasz phranxinatra #125247 üzenetére
Nem volt túl jó így sem, de jobb volt természetesen. Ezzel az eredménnyel szerintem az volt a gond, hogy gondolom először papír és minden nélkül, szimplán kéne megcsinálnom finomra a receptet és utána jöhetne a papír meg minden más, csak erre jelenleg képtelen a gép. Továbbra is az a véleményem, hogy a gépnek (nem csak ennek, hanem bármelyik eszpresszó gépnek ami nem manuális [flair, robot stb...] vagy lever gép [Profitec Pro 800 pl] papír és minden móka nélkül tudnia kell rendes lefolyást és rendes eszpresszót csinálnia, ha jó a recept. Egyelőre ezt a rendes lefolyást szeretném megoldani, utána jöhet a kávé beállítása.
[ Szerkesztve ]
-
Tomace91
senior tag
Nyomtam ma pár tesztet.
Ma az első teszt az új 6 furatos réz felsőszűrő tartó és stereofan gyári felsőszűrője 58 mm-es papírral a tetején. "Csak" az egyik kráter maradt meg, de ez is maradt ugyanabban a pozícióban. Végre elég világos volt, szépen látszik a csatorna is. Eredmény ihatatlanul savanyú először aztán nagyon keserű. Végre pető bá' is el fogja hinni teljesen, hogy ez komoly és nem irónia (muszáj volt bocsi)
Kép az eredményről: [kép]
Lefotóztam a cappucino csészét is, hogy látszódjon a spirccelés is: [kép]Második teszt esetén semmit nem változtattam csak verti1 kolléga ötlete alapján az eredeti méretű aeropress papírt használtam. Megszűnt mind a 2 kráter, itt elkezdtem örülni, hogy na ennyi?
Kép: [kép]Harmadik teszt. Ugye ennek az egésznek működnie kellene papír nélkül is, mivel nem olyan régóta jött be, hogy a pogácsa alá vagy fölé vagy bárhova megy a papír, plusz ahol voltam eszpresszó képzésen ott sem használztunk semmilyen papírt és a végeredmény 3 óra eltelte után nagyon nagyon finom volt.
Itt már visszajött a kráter de kisebb mértékben, mint a méretre vágott 58 mm-es papírral. A kávé csak úgy átszaladt, mint az állat és mindenhova is spriccelt a naked kar. Kar is picit kávés lett amit furcsáltam.
Kép: [kép]Negyedik teszt. Úgy voltam vele picit lazítok a felsőszűrőn és meghúzom a kart amennyire csak tudom (persze értelmes körülmények között). Eredmény ugyanaz, teljesen átszaladt, de cserében a karon is folyt a kávé. Mielőtt kérdezitek, most direkt 45 percet volt előgmelegítve a gép, hogy ezt a részét már az első teszt során is teljesen kizárjam. Az volt az erézésem, hogy ahogy egyre több kávét csináltam és egyre több víz ment át a gépen úgy lett egyre keményebb a kék kartömítésem is, meghúzni a kart is egyre nehezebb volt. Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de egyre inkább tényleg a kartömítésre gondolok, mint probléma. Szerencsére stereofan ebből is tudott adni egy teszt darabot, am igaz nem szilikon, hanem az eredeti gyári fekete 9 mm-es magasággal. Szerintem ez a következő a sorban, mint tesztalany, minden mást hagyok úgy, ahogy jelenleg van a gépen.
Képek a negyedik tesztről: [kép] [kép] [kép]Nektek mi a véleményetek? Komolyan érdekel bárkinek bármi ötlete van, nincs veszteni való. Nagyon szeretném, hogy működjön ez az ŰrGaggia dolog nekem is.
Közben a #125201 Tomace91hozzászólásomban található kérdésekre a nyomással és a tágulási tartállyak kapcsolatosan, ha tudja valaki a válaszokat ne tartsa magában!
Bárki aki eddig is tudott építőjellegű segítséggel szolgálni annak meg nagyon szépen köszönöm!
Ha sikerül megoldani szívesen várok bárkit Veszprémben egy kávére, ha erre jár.[ Szerkesztve ]
-
Zen42
tag
válasz iatti #125234 üzenetére
Na, ez jó kérdés, fogalmam sincs. De nem szenzációhajhászás volt a cél csak figyelmezetés, hogy aki használt gépet vesz az jobban teszi ha belenéz. 2007-ben tette föl a képeket először egy SJM nevű illető. A Google már fel sem dobja de nagy nehezen megtaláltam.
Sok évvel később, 2021-ben írta ugyanez az illető egy másik threadben ugyanezen a fórumon, még egy képpel illusztrálva, hogy amikor ezt a borzalmat anno kimosta a bojlerből, az amúgy jó állapotban volt. -
RetepNyaraB
veterán
válasz Peti...(16v) #125241 üzenetére
Volt ilyenem, a százados verzió; össze-vissza mászkált a mért érték. Meg ugye kikapcsol, bármilyen hosszabb shotra alkalmatlan. Illetve nincs rajta időmérés, az meg kell, hamár bohóckodom a mérleggel.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
törölt tag
válasz hyperspace #125238 üzenetére
Most miért? Egyből dalgonát főz.
-
Peti...(16v)
tag
válasz RetepNyaraB #125213 üzenetére
Ha nem cél, hogy fancy legyen, akkor ez tökéletes a célra: [link]
Egy ilyet használok már nagyon sok éve a babok és a kijövő őrlemény mérésére, meg ez az utazós mérlegem a Flairrel.
Kicsi, pontos, gyors, az elemet nem eszi, szeretem. Egyetlen hátránya, hogy 30 mp után kikapcsol, uh ezt meg kell szokni. Én garatsöprés közben rá szoktam tenni egy pillanatra az ujjam. -
stereofan
tag
annyira nem cseszte szét, mert sima, krátermentes a bojler fala,
csak ezt a trutyit kellett kitisztítani.
ezek után az enyémet is szét fogom szedni, hasonlóan vera/norda/desztillált vízzel volt itatva, meglátjuk.minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
iatti
aktív tag
és ott milyen vízzel mentek? visszasózott, vagy nagy ásványi anyag tartalmú csapvíz, stb..
-
hyperspace
őstag
válasz Zen42 #125227 üzenetére
Stereofan képe is határeset, de ezeket el kéne rejteni, mert liftezett egyet a gyomrom .
Anno néztem ilyesmi képeket kazánokról, amiket szétcseszett a víz. Akkor döntöttem el, hogy Robot vagy Flair, amelyik előbb szembejön jó áron. Azóta is boldog vagyok a Pro 2-vel.ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)
-
Jhonny06
veterán
válasz Zen42 #125236 üzenetére
Be szoktam fújni a kávészemeket darálás előtt, szóval szinte semmi nem marad benne. Az már csak az én hülyeségem, hogy szeretem full tisztán elrakni, amúgy valóban nem kéne minden használat után. De csak a gyűjtő részt ecsetelem, meg amire az rácsatlakozik.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz iatti #125233 üzenetére
SoundOn elég rendesen dokumentál. Küldött ide képet valamikor a szétmoddolt belsőről (is), talán másfél év után. Enni lehetett róla. Aztán kinek mit ér a hobbi, meg a gc.
Meg is van: link
[ Szerkesztve ]
-
gtr313
csendes tag
-
Jhonny06
veterán
Na, hozzám is eljuttott egy K6, eddig 2x használtam, de már az első alkalommal is jobb kávé lett belőle, mint a Graef-fal eddig kb. bármikor A tekergetés kifejezetten tetszik egyelőre, van egy hangulata, bár az ecseteléssel hozzátesz a workflow idejéhez rendesen, ami nem igazán kedvez annak, amikor felkelek 6-kor és kéne gyorsan egy kávé, de nyugisabb napokon nagyon pihentető tud lenni. Az anyaghasználat, komfort és kinézet is 10/10.
-
-
-
iatti
aktív tag
válasz RetepNyaraB #125213 üzenetére
én is csak véletlen botlottam bele tapolcán a maszeknál, ahova időnként szállítok árut.
-
Zen42
tag
Két éve WarLock07222 megértette velem a flow szabályozásának fontosságát. Azt, hogy a lefolyás alatt végig szabályozni kell az áramlást. A nyomásprofilozás amit a Gaggiuino is tud, az egy dolog, de az áramlás fontosabb.
Egy a pumpát szabályozó, nyomás- ÉS áramlásszabályozós/profilozós Arduino kittel minden gépet csúcsra lehetne tuningolni, nem beszélve arról, hogy egy ilyenbe mindenféle egyéb funkciót is bele lehet építeni. Pl. tökéletesen működhet mint PID, akár több mérési pontot is használhat vagy átlagolhat, stb. Lényegében egy Descentet csinálhat az ember magának ha ét hozzá.
Arduinoval szó szerint mindent meg lehet csinálni, de az egésznek a programozás a lelke, ahhoz sajnos viszont csak kevesen értenek. -
babosf
aktív tag
válasz iatti #125212 üzenetére
én nem vagyok akkora "hardcore".... eddig (több mint 10 év) sima csapvizet forraltam, azzal használtam a GC-m, évi két citromsavazással. nemrég szétszedtem a bojlert semmi vízkő, semmi kráteresedés...
most hogy megint elkezdtem fórumozni látom mekkora kérdés a víz.. gondoltam sózok meg minden de aztán úgy döntöttem hogy a garai zéró-t keverem forralt csapvízzel (70-30)
sokan felszisszennek most tudom de nem vagyok hardcore mondtam meg lassan lesz egy új masina aztán a GC megy fragola mesterhez ...marad tartalék gép...Galaxy S23 Ultra
-
RetepNyaraB
veterán
válasz iatti #125212 üzenetére
Ez a Garai honlap/webshop egy rossz vicc Még infót sem kapok, nemhogy szállítást.
De Te veszprémi vagy nem? Úgy biztos oké.Más:
Robot lába közé mérleg (de különösebb hekkelés, barkácsolásmentesen) mi jöhet szóba a Pyxisen kívül? Most a SEP-től tekintsünk el egyelőre ; egyáltalán férjen be és nem baj, ha használható mérésre. Tehát a Skale sem játszik. Wacaco a világ végéről jön, beszopódik a vámra, stb., Beurert nem is találtam hirtelen. Nem sok fajtát ismerek, de mind nagyobb jelentősen.[ Szerkesztve ]
-
iatti
aktív tag
válasz RetepNyaraB #125202 üzenetére
18 novemberében vettem új kazánfelsővel. akkor váltottam pancsolt vízre, mikor megszünt a norda. erre már nem emlékszem, de volt már vagy két éve. receptek mindig változtak, 0.3-0.4 szóda 0.6-0.9 só. szerintem mindenki számíthat rá. azért ha elmegy 2-3-4 évet, nem olyan rossz az. most is csak azért szedtük szét, mert dugulás lett benne. most megpróbálom ezt a garai zérót használni. ha 30mg a natur cucc benne, nem is keverek hozzá egyenlőre semmit.
-
icm
tag
-
RetepNyaraB
veterán
-
törölt tag
válasz RetepNyaraB #125202 üzenetére
Ezeket a bojlerket mennyire szedheti szét mezei user egyébként hogy belenézzen milyen belülről az állapota? Nekem mindig nagy félelmem, hogy ugyanígy néz ki belül,mióta egy cikkben olvastam, hogy a kevert viz cseszte szét a srác gépét és hasonló képeket mutatott ő is. A szervíz vállalta volna 50k-ért a szétszedést, tisztítást.
-
hoffaboy
csendes tag
válasz RetepNyaraB #125184 üzenetére
Gyorsan elkelt, én 10 perccel a hirdetés felkerülése után írtam, de megelőztek. Na mindegy, legalább a Fellow Staggra sikeresen lecsaptam.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz iatti #125198 üzenetére
Hijj de rusnya... 2,5 év?? Milyen vízrecept? A Norda biztos nem csinált ilyet benne. Enyémet előttem Verával etették, én meg elég magas keserűsó tartalommal jó darabig. Az is ronda volt.
-
Tomace91
senior tag
válasz Gery0505 #125192 üzenetére
Szia,
Az érdekes az, hogy nekem összeáll közéspre csak addigra szépen spriccel párat...
Kipróbálnám a 18g-os kosarat, mára volt ígérve, de inkább hajnali 1:42 óta pihen a logisztikai központban ahol nem vehetem át (telefonáltam nekik), hanem majd hétfőn kihozzák...
"A következő ötletem, hogy kapd le a kartömítést, és tisztítás előtt, és után is fotózd le, hogy milyen, és muti. Nem biztos, hogy baj van vele, ha nincs benyomódva, vagy kikeményedve, repedezve, akkor jó."
Ez tervben van a hétvégre, csak szépen sorban haladok egyszerre általában 1 valamit cserélek. Ha eljutok ide, akkor megcsinálom a képeket."A következő ötletem, hogy a nyomás nem mászott el esetleg? Nem nőtt meg 9-bar fölé? Lehet rá kellene mérni."
Pont múlhéten pénteken voltam stereofan kollégánál, rámértünk egy portafilteres nyomésrmérővel ugyanazt mutatta a gépben lévő meg a portafilteren lévő óra is. Azt viszont nem tudom, hogy normális-e hogy a nyomás felmászik melegítés sortán 7 bar-ra és csapolás közben lesz 9 barra, továbbá a nyomás csak órákkal később csökken le, de akkor sem teljesen hanem 0,5-1 bar környékén marad, de ha eltelik 1 teljes nap 2 használat között addigra leszokott menni 0-ra-"Aztán, mivel ez egy Űr GC gondolom van benne vízütés gátló tartály... Ezt üríted rendszeresen? Ha tele van vízzel, akkor semmit nem ér, és akkor csatornásíthatja a pogit. Ez pont azért van benne, mert az Ulka pulzáló nyomását lehet vele valamelyest kisimítani."
Múlhéten pénteken csináltam rajta egy olyat amit fragola ír az oldalán, hogy 10 másodpercig járassam a pumpát úgy, hogy a vízcső ki van véve a víztartályból. Ezt megcsináltam, előző gazdája is csinálta rendszeresen sajkát elmondása szerint. Miután megcsináltam sokkal több idő volt mire jött víz a fejből, mint előtte. De nem tudom, hogy hogyan lehetne ezt ellenőrizni, hogy sikeres volt-e a leürítés. Ha elmondod megnézem. Azt láttam fragola oldalán, hogy ha megtelt akkor szét kell szedni, de nem zudom hogy kell és tartok is tőle."Néztem a felfúrt lyukakat, nem fekszik fel a sorján a felsőszűrő?"
Néztem már csináltam is képeket, amik tudom nem adják vissza, de én nem láttam problémát, sőt megvan a domború alakja is a felsőszűrőnek, hiába volt teljesen meghúzva. Ettől függetlenül most lesz szétszedgetve ez a rész eleget megnézem majd megint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- Spórolós topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali fotós kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest