Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz
weinmaker
üzenetére
ha nem sos, akkor én még hozzátenném a 1Zpresso JX-Pro helyett most érkező X-Pro verziót. szerintem presszóhoz is jó, de alapvetően all-round kézinek, remélhetőleg emészthető áron, egy erős választás lesz. még nem gyűrűzött be sajnos, beszerezni később lehet.
ui.: én a 44k-ért decemberben levadászott sima JX-el főzögetek most a Gaggia-n és bár valóban jogos, amit írnak, hogy a 12.5 mikronos állítás nagy előny a JX-Pro esetében, de itt is el-el találom egyébként a koffit, nagyon hamar megszerettem.
-
Daneeka
senior tag
Amúgy segíthet a BWT rendszerek objektívebb elhelyezésében a vízkezelő rendszerek sűrű erdejében ha megnézzük, hogy a BWT flagship modellje* egy RO + Mg visszasózó ami még mindig egy dimenzióval marad el attól a kontrolltól és konzisztenciától amit egy palack desztvíz meg egy 10 évre elég 200 forintos gyógyszertári keserűsó ad.
*legalábbis erre utal a mostani marketing anyaguk amit találtam róluk
-
rastacsz
tag
válasz
Parci
üzenetére
Nekem 8, ha te bízol abban, hogy nem kapsz egy czifrát, akkor nekem mindegy.
A patronok esetén azonban érdemes időnként/felhasznált x literenként rámérni, mert telítődnek és egyáltalán nem konstans minőségű vizet adnak, ahogy @Bazsee71 is írta. (sokan az első 5-10 litert el is dobják új patron esetén, hálózati és kancsós szűrőnél is)
Filterre én maradnék a desztvíz (mindegy, hogy házilag készített, desztillálóval, vagy RO szűrővel, vagy kevert gyantával) plusz pörkölő saját ajánlott receptje alapján visszasózva. Ha magadnak pörkölöd a kávét, akkor marad a kísérletezgetés. -
rastacsz
tag
válasz
ribarszki
üzenetére
Nem.
Az italmill, ami a kinu m47-ben és jx-proban van az 47mm-es. A j-maxban van az újabb 48-as, elvileg ugyanaz, mint a k4-ben, de ezt az tudja megerősíteni, akinek a kezében volt mindkét őrlő, vagy hihetünk az importőrnek, akinek anyagi érdeke fűződik mindkét termékhez (csak a kérdés, hogy melyiken mennyi a profit) -
weinmaker
őstag
A múltkor volt téma a gaggia classic alacsony csepptálca, amit nyomtatni lehet, hogy mérleg, vagy nagyobb csésze aláférjen. Tudna valaki konkrét linket adni, hogy melyik vált be, amit érdemes nyomtatni? Köszi!
-
bbuffy
senior tag
válasz
fenyvesik
üzenetére
A te felhasználási szinteden nem fog elkopni kb soha. És remek őrlő a K4.
Weinmaker: Igen. Ugynanaz a 48 as Italmill van benne mint a legtöbbe, a többi meg adott. Minőségre is jó, őrleményre is bőven SJ szint. Jött egy KInai és megcsiálta fele annyiért mint a többiek, azaz ugyannnyiból, csak nem kér érte annyit
-
-
fenyvesik
csendes tag
Sziasztok! Olvasom a fórumot, de teljesen tanácstalan vagyok, hogy a Gaggia Classic mellé milyen daráló ajánlott ami egyensúlyban van a kávéfőzővel? Akár használt akár új készülék tippeket is szívesen fogadok.
Köszönöm. -
nate82
csendes tag
válasz
Nertpaelg
üzenetére
Sajnos az igaz hogy keményebb a víz, ellenben az ólom csövei nincsenek az Fv Zrt tulajdonában, az mind sajnos a házak tulajdonai és nekik kellene cserélni. Azt azért még érdemes tudni hogy a kutakból jövő víz annyira tiszta hogy akár közvetlen fogyasztásra is alkalmas és a klór csak mint tartósítószer van belekeverve.
-
Nertpaelg
tag
-
iatti
aktív tag
mér nincs az a kurva norda. már megint úgy érzem, le kellene mennem a patakra egy kis vízért
-
Nertpaelg
tag
válasz
Nertpaelg
üzenetére
Azt hiszem SoundON kolléga volt itt a patron tesztelős: itt egy érdekesebb "összefoglaló", de amúgy is érdemes ezekre a típusokra rákeresni itt (is).
-
Nertpaelg
tag
válasz
Parci
üzenetére
Papíron igen, de nem csináltam összehasonlító teszteket, sőt, sosem próbáltam a Bestprotect[et]. "Papíron igen" == A Bestmax Premium a GH és KH értékeket is csökkenti, a Bestprotect csak a GH-t.
Szóval végeredményben ezek az értékek közelebb hozhatók a receptekben javasoltakhoz. Persze ez alapján eszpresszóhoz is jobbnak kéne lennie, bár mintha olvastam volna olyat HB-n, hogy a magasabb KH eszpresszónál nem olyan tragikus. Illetve korábban itt kóstolás alapján is a Bestprotectet hozta ki valaki eszpresszó nyertesnek, tehát ezt nem akarom most megkérdőjelezni.
Továbbá ami itt még elég fontos, hogy a Bestmax működésének van egy olyan mellékhatása, hogy csökkenti a PH-t, ami korrózió szempontjából problémás lehet, főleg ha magas a csapvíz klorid tartalma. Szóval én itt Budapesten biztonsági hármas bypass-szel használom, inkább egy kis vízkő legyen, mintsem rozsda. (Elv. a magnézium amúgy sem annyira hajlékony nagy tömböket alkotni.)
Bocs, hogy ilyen elkenten fogalmazok, és nem írok konkrét számokat, de már nem emlékszem. HB-n vannak erről jó anyagok, olyanoktól, akik értik is amit írnak, és nem csak visszamondják a mantrát.
Szintén elnézést a kémikus lelkektől, ha hülyeséget írtam, mert már rosszul emlékszem, vagy mert "keverem" a KH-t az "alkalinity"-vel. -
Nertpaelg
tag
BWT-től én a Bestmax Premiumot használom, mert filterre is kell. "V" méretben veszem, nyáron cseréltem egy év után (nekem ez volt és van a manban), vakon. Most télen vettem új eszpresszó gépet, ezért biztonságból rámértem a vízre, és az jött ki, hogy már alig szűrt valamit. Ami mondjuk elég hihetetlen volt számomra, mert az napi 10 liter fogyasztást jelentene. Legdurvább becsléseim szerint is max napi 5l fogyott belőle (iszom is, ill. néha főzők is vele).
Szóval most vettem új patront megint, illetve átfolyásmérőt is, aztán majd időközönként rámérek újra. Van egy félelmem, hogy a budapesti vízzel valamiért nem tudja a névlegeset.
(Ez a Bestmax Premium, nem az itt népszerű Bestprotect.) -
-
zolnagy
őstag
válasz
Parci
üzenetére
Szerintem 1 hónap alatt a kevert vízben sem lesz több baktérium. A DM-ben is állhat több hónapot.
Mindegy, mindenki azt használ, amit akar.
Ha nagyobb lenne a vízfogyasztásom, elgondolkodnék a BWT-n, valószínűleg meg is lépném, de ilyen fogyasztás mellett nekem nem éri meg anyagilag. -
Daneeka
senior tag
Én mondjuk azért hagytam abba a szűrőzést (volt BWT jellegű, RO, előtte norda meg saját pancs is, valamelyik ásványvizet foszforsavaztam régen stb. de volt desztillálóm is mondjuk azt más okból untam meg) mert nem tudom mi megy be meg mi jön ki. Így nem lehet vízprofilokat csinálni. Mondjuk már jó ideje a vizprofilom annyi, hogy deszt meg 1g/5L keserűsó.
-
válasz
KVfun
üzenetére
srácok, hajrá. én, a kockázatokat értve (van orvos és biológus is a családban) két éve használom. hat havonta 35e ft-ért szintén nem lenne ilyenem.
amúgy nálam 92 fokos lesz a víz, nyitott kazánban, az még csak nem is forráspont. zárt kazános gépeknél 100 fok fölé kerül.
-
válasz
rastacsz
üzenetére
a vége a lényeg, 2-3 éves szűrőből simán inni én sem akarnék (bár 1 évet javasol a bwt, és bacik éppenséggel 1-2 hónap alatt is vannak már, ezt látom az ivóvízhez használt, 3 havonta cserélt aktív szénszűrőmön).
az autós hasonlatod meg vagy jó vagy nem, a "súlyos hiba" feltételezés.
-
rastacsz
tag
Pedig a szűrők, főleg az aktiveszenes rész körül be tud dögleni, vagy inkább ott szaporodnak a bacik, aztán az tovább tud jutni. Csecsemőknek, kisgyerekeknek a bwt egyáltalán nem ajánlotta semelyik szűrőjét. Az pedig (autós vonalról kiindulva) súlyos hiba ha a csereperiódus azon részét tartják be, ami a felhasználó számára később következik be. Az 1 év,
VAGYX liter azt jelenti, hogy ha te egy év alatt csak x/2 litert tolsz át rajta, akkor bizony az első feltétel teljesül és csere. Ha viszont fél év alatt elhasználsz X litert, akkor nem kell megvárni az egy évet, mert már a második feltétel miatt csere szükséges. Persze, ki lehet tolni egy kicsit, pl 1 év helyett, még + pár hónap, de a dupla periódus már para lehet egy éppen legyengült immunrendszer miatt. Kávés vonalon ez az időszakra vonatkozó kitolás annyiban tartható, mivel úgyis hőkezelés alatt van, a bacik egy része inaktíválva lesz, de közvetlen fogyasztásra már nem javasolt. -
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
AEROPRESS-hez pót gumitömítést szeretnék vásárolni.
Tudtok valamilyen forrást?előre is köszönöm.
-
KVfun
csendes tag
A BWT patront mikor szoktátok cserélni? A használati utasítás szerint 6 havonta kell. Én 1 évig szoktam szégyenkezve, de olvasom fent hogy van aki még ritkábban. Ki meddig szokta?
-
mboa
csendes tag
Sziasztok!
Ezt a Loveramics dosing csésze párost szeretném beszerezni de a gyártó honlapjáról igen borsos áron jönne ki a rendelés, kb. 14.500 HUF a termék és majdnem ugyanennyi a szállítás.
Hazai viszonteladók oldalain a legutolsó csészealj is kapható a márkából de ez a termék semelyiknél.
Ha valakinek van beszerzési forrása, kérem, ne tartsa magában!

(hasonló termék nem érdekel, csak ez)
-
-
-
-
-
BWT Bestprotect V szűrő, és nekem nincs szerkezet hozzá, mert magam építettem össze sima szerelvényekkel. Ez az idom kell a patron tetejére. Egy háromutas csaptelepet vettem még, és annak a harmadik ágába kötöttem be ezt a BWT zsugát
-
-
Toobee
veterán
válasz
Parci
üzenetére
Nekem igazából nem is BWT patronom van, hanem Grohe MG, de ugyanúgy BWT. Szerintem a legkisebb BWT-nek felel meg. Én bezsákoltam belőle akcióban egy tartalékot, most már ilyen elmebeteg 45-50 ezres áron megy.
- kapacitás: max 12 hónap vagy 400 liter, 17° dGH-n
- a vizet legfeljebb 35 mg / liter magnéziummal és legfeljebb 3 mg / liter cinkkel dúsítja -
norkov84
tag
-
-
Bazsee71
őstag
Kaptam mintaként "specialty" robustát, de egy kortynál tovább ezt sem bírtam. Van belőle kb. 800 g zölden, szívesen továbbadom Foxpost/GLS csomagküldés árában az első jelentkezőnek.
-
Cathfaern
nagyúr
Nálam 1:17 arányú filternél ez azt jelenti, hogy egy kávéra eső víz költség 13 Ft-al több (24 vs. 37). Ezzel szemben csak forint árfolyam miatt az egy adagra eső kávéköltség 35 Ft-al lett több (245 Ft vs. 280 Ft), ha ugyanazzal a 14 eur / 250g kávéval számolok. És akkor azzal nem számoltam, hogy ez egy évvel ezelőtt még a limitált filter pörkölésű kávék ára volt, most már inkább az átlag.
-
-
adp
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Goriziana -t teszteltük is a Korzón. THX! Eszembe nem jutott volna.
-
-
adp
őstag
Sziasztok!
Jó rég nem írtam ide. Egyik havaromnak kellene kávé tipp automatába. Max 6-7k-t szánna egy kilóra. Eddig Pacificet vett, de az utobbi időben megdrágult meg ízre sem az ami volt. Nagyon nem tudtam volna neki más tippet adni csak a Pacificet, de ahogy elnéztem mint mindenhol szépen megszaladtak ott is az árak.
Nagy elvárások nincsenek, lehet ipari cucc is ha van biztos forrásból viszonylag friss pöri.
Néztem pár webshopot de nem igen tudok mit mondani erre a kategóriára. -
-
válasz
Toobee
üzenetére
jesszon pepe, mit csináltál ennyi darálóval?
mivel 9 bar nyomást gyakorlatilag lehetetlen kihozni a mini gaggiából, ezért akiknél gyengébb vele a kávé, azok a magas nyomásosok
, az meg jellemzően a sötétebb pöriknél áll jól. szóval akinek nem ízlik a produktum, az szénmester
-
DM desztvíz 649->749, úgy néz ki ide is elért a válság.
-
gyuri860213
tag
válasz
ribarszki
üzenetére
Engem is ez bosszant... 10k egy kg. Régebben azért nem voltak ilyenek, vagyis nem tapasztaltam. Ami még totál gáz hogy tele van hulladék szemekkel, nem válogatott. A nevében az 'AA tudtommal azt jelneti hogy minőségi zöldből készült, hát a végeredmény nem ezt tükrözi.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Le Mans Ultimate
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Alkoholista nevelde
- World of Tanks - MMO
- Jövedelem
- Házimozi belépő szinten
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRA GIGA AKCIÓ! CTO 0perces SKY MacBook Air 15" M4 10C/10G 16GB 1000GB 1 év gar
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(Ez a Bestmax Premium, nem az itt népszerű Bestprotect.)