Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Gurulunk, WAZE?!
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacsi2
csendes tag
Sziasztok! GC 9 bar OPV mod rugó beszerzésére mi a bevált hely? Kapható itthon, vagy mindenki shadesofcoffee / ebay-ről rendelte?
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz gyuri860213 #123591 üzenetére
Nem 1x jártam így velük. Pacamara Orange Honey 1/3-a olyan szinten fekete olajosra volt pörkölve, hogy az egész zacskónak egy kellemetlen égett gumiíve volt 500g ment a kukába. A 2. reccset is megkapta..
[ Szerkesztve ]
-
icm
tag
válasz RetepNyaraB #123595 üzenetére
Dátum is rendben… csak Náluk olyan elbszott. Mert ez így jó…
NYERŐGÉP!!! Nem csocsó…[ Szerkesztve ]
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
RetepNyaraB
veterán
Nagyon ciki. A Loring szabadnapot vett ki. Vagy elfelejtették Michaelt megkérdezni
Viszont a NÉBIH mindent rendben talál, sehol egy csocsó, meg kilógó haj 🤦"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Toobee
veterán
MP késes Ode elkelt, ezen felbuzdulva a már nem igazán beszerezhető, Brew késes Ode-om is eladóvá vált. A kés külön nem eladó, maximum ha összebeszél egy Ode és egy SSP vevő egymássa.
-
senior tag
Ez semmilyen kávénál nem normális.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
icm
tag
válasz nate82 #123587 üzenetére
Mindet be tudják szerezni, csak írni kell nekik 10-12g verziót is. Ezért kérdeztem mert én lehet még egy 10-12est berántok - akkor már egyszerűbb ha egy időben rendeljük - és életem végéig elleszek a kosarakkal...
-
senior tag
válasz Tomace91 #123574 üzenetére
Én menettömítő zsinórt használtam.
Mint zolnagy is írja, elég lehet a beépített , de biztos ami biztos ….Bazsee: én csak a kazán állapotát kérdőjeleztem meg ( 200+ gép átment a kezeim között, kivétel nélkül szinte mindben cserés volt), ennyi pénzért azért bele kellene, hogy férjen egy új, hamár…a többin csak csodálkozom, az általa is leírt állapothoz, műszaki tartalomhoz képest drágának találom .
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #123582 üzenetére
lelépett a falkavezér pár éve és elkanászodott a nyáj!
(megint le fog lépni, igazából nincs érdemi megoldandó kávés problémája, csak perkel és iszik. na meg a 3-6-9 évvel ezelőtti köröket minek újrafutni? )
[ Szerkesztve ]
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Bazsee71
őstag
válasz sz.zs. #123569 üzenetére
Nem hiszem, hogy Péter kétes állapotú gépet adna ki a kezei közül. Elég jó híre van nemzetközi szinten, én rendkívül lelkiismeretes embernek ismertem meg.
A kinézeten lehet vitatkozni, de amit összehozott, az szerintem elismerésre méltó.Ez most nem neked szól, csak nem teszem külön hozzászólásba: nem tudom mire vélni mostanában ezt a csipkelődést a fórumon. Tudom turbulens most minden, de legalább itt ne a gúnyolódás, rosszmájúság legyen az alaphelyzet.
-
zolnagy
őstag
válasz Tomace91 #123574 üzenetére
Loxeal 15-36, nekem ez van évek óta, bevált. Az 55-03 is jó lehet, itt páran azt is használták.
Ha nem remeg a mutató, elég lehet a beépített manométer. Én azért biztos, ami tuti alapon mindig megnéztem a karra szerelt mérővel is, mert nálam az volt az etalon.
[ Szerkesztve ]
-
Tomace91
senior tag
Sziasztok,
Ha OPV szelepet raktok be egy gépbe ami a bojlerhez lesz rögzítve akkor mivel tömítitek? Nekem van itthon pl Loctite 55 teflon csőmenettömítő zsinórom. Ez is megfelelő vagy valami spéci Loctite vagy bármi más menettömítő folyadék kell, mint pl ez [link]?
Továbbá, ha nyomásmérő a gépben akkor is szűrőtartókarra szerelt nyomásmérővel állítanátok be az OPV-t adott nyomásra vagy elég a gép sajátja?
[ Szerkesztve ]
-
weinmaker
őstag
válasz weinmaker #123564 üzenetére
Leszedtem a tetejét, és belenéztem. Kicsit megigazítottam a tágulásit. Próba, és semmi csörgés. Tető vissza és így sem csörög, szóval csak apró bibi volt. A pid is oké, szóval minden a helyére került.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
senior tag
válasz RetepNyaraB #123558 üzenetére
Magyarul 220e Ft-ért kapok egy kituggyamilyenkazános ( Nah jó, síkolva van az alja ) rozsdásodó, karcos, szűkítő és tágulási nélküli “fulltuning” Classicot, ami Fragolánál új kazánnal, újra szálcsiszolva kurvaszép állapotban, szűkítővel, tágulásival ( igaz időzítő nélkül ) 176e Ft .
[ Szerkesztve ]
-
Erdei88
veterán
válasz RetepNyaraB #123542 üzenetére
CX-80-as szilikon zsír volt itt a forumon ajánlva, én azt rendeltem.
De koxx-tól még kérnék egy megerősítést, úgy emlékszem ő vett ilyet. -
JózsefK
csendes tag
Itt részletesen szépen elmagyaráznak mindent
Már többször megcsináltam, nem kell tőle félni
Kicsi odafigyelés, vércsiga es rendben leszEgyébként egy alapos vízkőtelenítés es fej tisztítás ideiglenesen segít rajta
A szilikonzsír kiválasztásához lentebb linkeltem[ Szerkesztve ]
-
weinmaker
őstag
válasz weinmaker #123559 üzenetére
Igen, mert az egyik fórumtárs fájdalom küszöb alatt adta.
Na majd akkor leszedem a tetejét és belenézek, hogy mit lehet tenni.
Jut eszembe, hogy ami még furcsa, hogy a pid egyből azt az értéket írja ki amire be van állítva, és nem látom ahogy melegszik, az enyémen ment szépen felfelé. Gondolom ez csak valami beállítás. Mit nyomjak meg, hogy lássam.
Az átalakítást fragola csinálta, szóval ha nem forrasztott, akkor őt lehet szidni.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
tag
Az enyem a rezcsovezes utan azert lett hangosabb, mert ahelyett hogy szabadon allna a pumpa a gumiharangjan, az uj tefloncso kicsit elhuzza az egyik iranyba.
Gyanus volt meg a tagulasi tartaly es a manometer kapillaris csove is, de ha egy ujjal megerintem a pumpat mukodes kozben akkor kb. az atepites elotti hangja lesz. (Gondolom meg lehetne oldani jobban a csillapitast, de annyira nem veszes a hangja, mintha pl. uresen jarna.)Szerk.: ja igen, ha nincsenek egymashoz es a bojlerhez forrasztva a csovek akkor az hangos tud lenni
[ Szerkesztve ]
-
icm
tag
Rézbojlerest vettél? Gyere add ide, nem kell az Neked
Egyébként a rézcső rezeg. Alu bojler köré tekerve ezért is van bizonyos oldalakon egymáshoz forrasztva. Rézbojleresen a rézcsövek egymáshoz vannak forrasztva? Egy masszívabb pl kerítés dróttal ha összekötöd akkor csökkented a nem kívánatos hangokat - ha át tudod nyomni a spirálon, ha nem akkor kiveszed a bojlert és akkor próbálsz valami forrasztást...[ Szerkesztve ]
-
weinmaker
őstag
Adjatok már tippet (akinek rézcsöves, rézbojleres gaggiája van), hogy mitől csörög? Az én sima rézcsövezetett gaggiámnak nincs csörgő hangja. Amit vettem, az meg csörög rendesen. Lehet ezzel valamit kezdeni?
-
-
verti1
tag
A Silvia eltolt fejét az ipari, több karos meglévő gépeikből emelték át az otthoni verzióba. Azért ilyen a kialakítása. Amikor ezek készültek akkor még nem voltak ilyen otthoni igények mint most.
-
mjxb90
csendes újonc
Hali!
Nézem ezt a gépet, ez micsoda? Ez is űrgaggia? Monstergaggia?
Valaki fel tudna világosítani arról, hogy "miért jó ez"?
(a boostbox, konkrétan)
Facebookon van pár eladó most ebből a típusból, gondoltam bedobom (a működésről készült youtube videót, nem a hirdetést)
[link]ui: ha csoport tag a kedves hirdető: Kérlek, mesélj!
-
meander
tag
Sziasztok,
Biztos le van írva 100 helyen, de valaki írja meg legyen szíves, hogy presszóra milyen vizet érdemes keverni desztvízből.Köszi, Ákos
-
icm
tag
válasz RetepNyaraB #123544 üzenetére
Folyamatos vizkeringetés van ami "üzemi" hőfokon tartja.
Azért volt ebben innováció annak idején. Nem kicsit kényelmetlen (és nehéz) azokat a kis átmérőjű furatokat abban a mélységben / pozícióban elkészíteni. Nyilván sablonban készül."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
icm
tag
Ezt küldd el neki. A lényeg, hogy rongyot rakjon amikor a villáskulccsal ráfog mielőtt agyonkarcolja...
-
Mano66
senior tag
-
RetepNyaraB
veterán
Figyuzzatok lécci, barátom MaraX-én szorulni kezdett a kv indító kar. Tudnátok edukálni, mit csináljon vele?
Gondolom némi szilikonzsír, de nem ismerem hogy kell szétszedni. Pláne nem a város túlsó feléről[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
icm
tag
válasz Tomace91 #123537 üzenetére
Kb negyedévente amikor a felsőszűrőt meg a vízterítőt is berakom pullycaff-ba akkor abban áztatom. Elöblítem aztán nagyjából annyi. AP papírt is használok - a kávéörlemény feltapadását elkerülvén. Minden használat után amikor a kosarat is elöblítem akkor a szűrőpapírt is és a puckscreen-t is.
-
bbuffy
senior tag
Teljesen inside myself lettem ettől a flémeléstől. Ez tipikusan treeből iron ring this case. Coffein per tutti und calm done.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
LazacX
tag
válasz norkov84 #123467 üzenetére
Megmértem a pohár legnagyobb fesztávját, 104 mm. Gyakorlatilag gömb alakú, felfelé némileg szűkül a szája. Kb. 1/3 része aláfér, annyi meg elég. Azért mérd már meg pontosan. Jó lenne ha a csőrrel tudnám használni, nem kapnám az ívet otthon, hogy "na, be se fér a poharam". A néhány videóban látható, Robothoz készült SEP egyébként hozzáférhető, publikus termék?
-
icm
tag
Csak azért a Flair-t vittem mert a GC-hez nem volt szivargyújtós inverterem...
Mászás előtt bedobtunk egy-egy közel szobahőmérsékletűre felmelegített tejes italt. Mögöttem amikor épp nekifeszültem a 9bar-nak jött egy csávó és kérdi, hogy itt préselitek a kávét Meglepő volt a szóhasználata.
Múltkor meg a Szabadság szobor környékén próbáltunk vizet átpréselni a kávén amikor egy angol fazon odajött, hogy ez eszpresszó? utazós? király.
Ez a gázpalackos vízforralás... nos, lehet valami szélfogó kellene mert azért így nem olyan gyors... hiába vittem előzetesen felforralt vizet duplafalú edényben (elég jól tartotta a hőt). Legközelebb a Mypressi a Soros"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
RetepNyaraB
veterán
válasz #75655680 #123507 üzenetére
Igazán sajnálom, hogy zavar a vakerom. Azt is szégyellem, hogy feszt felesleges mesüge frankót hadoválok össze. Tutira mondom viszont, használd a ignore gombot in the menu. Sose diszturbállak többé.
Kisztihand, a buzi amerikás felvágott majom."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
icm
tag
válasz nate82 #123501 üzenetére
Erről van itt nagybaszó:
Ehhez 58.5mm-es tamper kell. Alakja ugyanaz mint az IMS - The Single... De azon 137 lyuk van, ezen 269db. Nekem van 8-10g és 10-12g verzió is. Utóbbi puck screennel 11g tölteten üzemel, világos pörik meg 11.5g-on voltak ideálisak számomra."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
törölt tag
válasz Jhonny06 #123522 üzenetére
Képzeld mint jeleztem értem én hogy miről van szó, csak nálad ez úgy tűnik nem jutott el a kéregig. Csak tudod attól hogy beszélek 4 nyelven folyékonyan, még nem érzem szükségét hogy okvetlen majomkodjak. Igazi ripacs dolog. Hogy mi köze rovasirásnak a szánalmas pojácasághoz, azt pláne nem vágom, de hát mint tudjuk móriczkának mindenről ugyan az jut eszébe.
[ Szerkesztve ]
-
-
public NMY
csendes tag
Rá kellett néznem a topik címére, azt hittem ez most a Vadkender 😂
-
vendingo
veterán
válasz zolnagy #123516 üzenetére
Részben ez a melengetős része tántorított el a vásárlástól. Pár videóban láttam, hogy szobahős eszközből húzták a kávét, ezért bizakodtam egy kicsit.
A flair videók alapján egy fokkal még melósabb is, de lehet csak nekem tűnik annak. Ebből szerintem majd egy alap verziót lehet behúzok, ha más nem, akkor jó lesz a hétvégi házba.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
beleriand72
tag
Kb 30 éve főiskola alatt Pécsen, haverommal, az azóta lebontott Sport kocsmában hajnalig azon vitatkoztunk, hogy a pörköltet sütik avagy főzik. Nem jutottunk egyezségre, rengeteg indokunk volt pro és kontra. Egyáltalán nem voltunk szomjasak.
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
MODERÁTOR
válasz #75655680 #123518 üzenetére
Mutass mar egy forumot barhol ahol ilyen formaban lattad leirva a flamelest, ne langolj legyszi vagy hogy? Ez a szleng, ez terjedt el, beszeld le azzal a nehany szazezer forumozoval es IT-s emberrel, hogy mostantol ne hasznalja.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
törölt tag
Már megbocsáss, de itt most nem tamperről vagy disztribútorról volt szó. Az, hogy ne vedd sértésnek, azt már ciki leírni? Helyette muszáj a no offense? A láng, vagy feszültség stb helyett kell a flém?? Walk on the wide side? Szánalmas amerika-majmoló hülyeség netovábbja....
-
rastacsz
tag
válasz Daffni2 #123512 üzenetére
nekem az olyan hirdetésektől, ahol egy 5 éves mazzerre le meri írni a nepper:
"újszerű Mazzer Super jolly, 230 adagal!!!" => "nyugdíjas orvostól, garázsban tartott, nem dohányzó, 30 éves, 1.9 tdi, 80 ezer kilóméterrel"
a kommentben rákérdeznek, hogy az alsó /forgó késtartó is lekerült-e a glancolás során, amire a válasz: igen => "hengerfejes volt, de az üveglapon meghúztuk"
szabályzás volt-e?
5 percbe telik-e nullázni az adagszámlálót?There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
zolnagy
őstag
válasz vendingo #123473 üzenetére
Mérni nem mértem, de kb 5 perc, a 7 percbe biztos beleférek.
Általában elektromossal őrlök, de próbáltam kézivel is.
A vizet én egy fém melegítőben a gáztűzhelyen melegítem, amibe praktikusan pont elfér a szűrőtartó is, így az is melegszik/gőzölődik közben. A szűrőt én nem melegítem, sztem felesleges. -
HÁZIGAZDA
válasz Daffni2 #123512 üzenetére
pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri pöri
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
törölt tag
válasz RetepNyaraB #123434 üzenetére
Amennyiben a flame n.angol főnévre vagy igére tetszett gondolni, annak jelentése magyarul láng, ragyogás, ég, lobog.
-
billyjoe
csendes tag
válasz vendingo #123504 üzenetére
Működik, de olyat kell találni amelyik tetejére rá tudod tenni a tartót, nekem máshogy macera a melegítés. Annyi előnye van a szabályozhatónak, hogy gyakran "csak" 97-99 fokos vízzel öntöm fel, de ízre igazából nagy jelentősége nincs.
Nekem eddig csak egy sötét pörkölésű Maran kávéval volt úgy hogy semmit nem melegítettem elő. Szerintem egy casmo espresso pörihez mindenképp kell.A picohoz meg bőven elég egy mezei forraló, mert úgyis felöntöd, vársz, át pumpálsz rajta egy kis vizet és kész.
[ Szerkesztve ]
-
beleriand72
tag
Amazon. Nem volt két hét. Csomagolást kidobtam, de nem Kínából jött.
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
vendingo
veterán
válasz billyjoe #123502 üzenetére
Köszi. Mennyire működik sima snassz (nem szabályozható) vízforralóval?
Illetve sok videóban láttam, hogy egyáltalán nem melegítettek elő semmit. Így is lehet használni?beleriand72: honnan rendelted?
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
beleriand72
tag
-
billyjoe
csendes tag
válasz vendingo #123473 üzenetére
Szerintem ez nagyjából a vízforraló gyorsaságán múlik, míg felforr a víz addig úgyis végzel a kézivel. Mondjuk én a forraló tetejére rakom a tartót és a kosarat, el törlöd, kávé bele, wdt, tamper, screen és mehet is. Elmosni meg kb 10 mp. De holnap lemérem kíváncsiságból.
(Az lemaradt, hogy ha filter pöri, akkor még előmelegítem a dugattyút, de pl espresso pörinél nem szórakozom vele.)
Plusz még az is lemaradt, hogy a picoval is kb ugyanennyi idő, ott is inkább a forralón múlik a dolog.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest