Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Gurulunk, WAZE?!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nate82
csendes tag
Sziasztok, valaki nem akar megválni Wacaco picopressojától? Ha igen akkor írjon privátban. Emellett nanofoamer v2-t vagy lithiumot is keresek.
-
nate82
csendes tag
Sziasztok, valaki ismeri ezt a weboldalt, szabad tőlük rendelni: https://30.coffee/
-
-
nate82
csendes tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Vagyis ha a SEPet szeretném használni akkor a difluid kilőve?
-
nate82
csendes tag
válasz
Tomace91
üzenetére
Nem szeretek ecsetelni főleg ha a pumpa ugyanúgy kihozza az őrleményt a garatból is. Nekem Mazzer Konym van, annak a tetején semmilyen nyílás nincs ahol esetleg be vinné a gép belsejébe a kávét, esetlegesen a rugókhoz tud beülni minimális de ott nem tud gondot okozni. Amúgy sem a Majornál sem a Super Jollynál nem okoz gondot a pumpa (volt mindkettő).
-
nate82
csendes tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
-
nate82
csendes tag
Mostanában kattogok hogy a Mazzer Konymat van-e értelme lecserélni és ha igen mire? A lényeg hogy nem nagyon szeretnék ráfizetni.
-
-
nate82
csendes tag
válasz
Nertpaelg
üzenetére
Sajnos az igaz hogy keményebb a víz, ellenben az ólom csövei nincsenek az Fv Zrt tulajdonában, az mind sajnos a házak tulajdonai és nekik kellene cserélni. Azt azért még érdemes tudni hogy a kutakból jövő víz annyira tiszta hogy akár közvetlen fogyasztásra is alkalmas és a klór csak mint tartósítószer van belekeverve.
-
nate82
csendes tag
Megjött a Normecore tamper, az első benyomás hogy nagyon szép kidolgozás és könnyű használat jellemzi. Kínából lett rendelve és tartottam tőle hogy sok lesz a vám és áfa, de Luxemburgban új postai matricát kapott így egyiket sem kellett fizetni.
-
nate82
csendes tag
Casmo tesztpöri elérhető!
-
nate82
csendes tag
szerintetekez működne síma pid-ként: https://www.sf-ersatzteile.de/thermopid-3-temperaturen-rote-anzeige-fuer-izzo
-
nate82
csendes tag
válasz
Toobee
üzenetére
Megnéztem ezt a Scale mérleget és tetszene is, de ez valami brutális magas, és a mostani is alig fer be alá 19mm. A Felicita ezért is tetszik, acaiara pedig nem kapok zöld jelzést itthon az tuti.
Ez a SEP nagyon tetszene de számomra megfizethetetlen a nyomásmérője, és nemtudom hogy egy hibrid gépnél (Bezzera Strega) lenne-e értelme? -
nate82
csendes tag
válasz
beleriand72
üzenetére
Mivel sehol nem találom a számlát így biztos bukó, amúgy remélem ha csak mértem rajta az rendeltetésszerű használat. Már a feleségemnek mondtam hogy le kell cserélni egy Felicita Arcra, nem volt őszinte a mosolya.
-
nate82
csendes tag
válasz
beleriand72
üzenetére
Esküszöm kiakasztó kezd lenni amit csinál, de nagyon jó hogy a "kiváló" gépei mellé legyártatja a "kiváló" minőségű eszközöket is. (fél év alatt az avx-es mérleg nyomógombjaira rárakott fólia ragasztása elkezdett elengedni, visszaküldeni nincs értelme az az érzésem)
-
nate82
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Hidd el 2023-ban meg fog nála jelenni egy normcore utánzat valószínűleg pocsékabb anyaghasználattal hogy versenyképes maradjon.
-
nate82
csendes tag
-
nate82
csendes tag
Valaki használt-e már ilyen wifis pidet: https://www.tindie.com/products/makerstorage/wifi-pid-temperature-controller/#specs
Vagy van olyan típus ami már bevált és wifis hogy el lehessen rejteni? -
nate82
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a véleményeket, észrevételeket a Normcore tamperrel kapcsolatban, rájuk írtam van-e EU raktáron de azóta sem válaszoltak. Ettől függetlenül megrendeltem tőlük (sajnos Kínából jön) és ha minden igaz két ünnep között megérkezik.
-
nate82
csendes tag
A Normcore rugós tamperről mi a vélemény (meg szabad-e rendelni), mennyivel rosszabb mint a többi rugós tamper (Pl.: Bravo, The Force, Happy tamper)? Amennyiben pozitív az ajánlás akkor honnan van értelme megrendelni?
-
nate82
csendes tag
válasz
dis236
üzenetére
A baj hogy ez meg mindig nem pumpa hanem auto gumiharang, a pumpa ezekhez 12000-be kerül es tökéletesen mukodik vele. Csövet szívás lesz szerezned hacsaknem van valamilyen ismerősödnek, mert általában 6 méteres szállban adják a cégek. Cső nélkül tényleg nem jó ez a konstrukció.
-
nate82
csendes tag
válasz
dis236
üzenetére
Sajnos ez nem pumpa ami rajta van hanem egy kalap szar, a kiomlesnel hianyzik a cső így ott is ragad be kávé, emellett aki azt írja hogy nem jön ki annak halkan megsúgom hogy 0.1 g max normális pumpával ami esetleg bent marad. Amúgy lehet hogy inkább a türkizkéket kellett volna megvenned.
-
nate82
csendes tag
Sziasztok! Jelenleg a géppel kapott 20 grammos szűrőkosarat használom, de le szeretném cserélni egy kisebb űrtartalmú (14-16 gramm töltetű) szűrőkosárra. Tudnátok ajánlani kosarat, főleg közepes pörkölésű kávékat részesítjük előnyben. A gép egy Bezzera Strega.
-
-
nate82
csendes tag
Szia nekem majorra van téve és 0.0g a visszamaradó, előtte pofoznom kellett mert nem akart 1-2 tized gramm kijönni.
-
nate82
csendes tag
válasz
Glfwaas.sze
üzenetére
3d nyomtatott dózermentesítés? https://www.thingiverse.com/thing:5185313
-
nate82
csendes tag
válasz
verti1
üzenetére
Ennek a valósságát vagy valótlanságát csak labor körülmények között, pontos, többször megismételt mérésekkel lehetne alátámasztani. Én jelen pillanatban letettem az előző válaszomban kifejtett okok miatt a bevonatolásról, csak nem értem (bár vannak sejtéseim) hogy az SSp kések akkor miért nem kaphatóak bevonatolás nélkül? Lehet nagyobb lenne rá a kereslet.
-
nate82
csendes tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Szeretek hosszú időre berendezkedni, ellenben utánanézve a gyári Major kések élettartalmának ami 600Kg, a mostani kávézási szokásaim mellett is 25 év alatt menne tönkre így pedig annyira tényleg nincs sok értelme bevonatoltatni.
-
nate82
csendes tag
válasz
verti1
üzenetére
Tudom hogy mire találták ki ezeket a bevonatokat, ellenben az alacsony súrlódási együttható miatti alacsonyabb felmelegedés és a sokkal hosszabb késélettertam miatt van létjogosultsága, ellenben abban igazat adok hogy itthoni használatnál csak drágább késekre (számomra elég drága egy mazzer 151h kés) van értelme megcsináltatni és akkor ténylegesen örök élet meg egy napra letudva az örlőkés cseréje. Az hogy a csészébe kiérződik-e vagy sem, én mint egyszerű felhasználó nem tudom neked megmondani.
-
nate82
csendes tag
-
nate82
csendes tag
válasz
nate82
üzenetére
Kértem végül árajánlatot bevonatolásra, Titániumnitridre és titáncarbonitridre a kevés megrendelés és az "elavultsága" miatt eléggé drága ajánlatot adtak, ellenben új fajta bevonatokra amik keményebbek is mint az előző kettő késpáronként 12800Ft+ áfát írtak. Ezek a Krómalumínium-nitrid, a másik pedig a titániumbórnitrid. Mivel úgyis cserélnem kell a késeket így valószínűleg egy 151C típusú késpárt bevonatoltatok és majd meglátjuk milyen lesz. (A céggel beszélve már csináltattak náluk titániumbórnitrides és DLC-s bevonatot is örlőkéspárra)
-
nate82
csendes tag
Sziasztok, valaki már csináltatott darálókésen Titaniumnitrid vagy titaniumkarbonitrid bevonatolást? Gyakorlatilag az ssp késeken is ezek a bevonatok vannak. Mennyivel lenne jobb vagy rosszabb az így bevonatolt kések?
-
nate82
csendes tag
Szerintetek a linkelt nyitott kar jó lehet bezzera strega géphez:
https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/45-1-Barista-eszkozok/454-3-Szurotarto-karok/5/920-San-Marco-Nyitott-szurotarto-kar -
nate82
csendes tag
válasz
Toobee
üzenetére
Egyáltalán nem zavaró a szivattyú hangja, volt már hangosabb gépem is. 3 fajta van belőle egy ami pumpás és belső tartályos, egy ami pumpa nélküli de vízhálózatra kell kötni és egy ami mindkettőt tudja. 20 gramm őrölt kávéból 60ml kávé a max amit el lehet érni az én mérésem szerint.
-
nate82
csendes tag
válasz
Nyufiful
üzenetére
Én egy Expobar Brewtus 4 rotary és a Bezzera strega között őrlődtem, végül az utóbbi nyert, és egyáltalán nem bántam meg. A gép kb 15 perc alatt használatra kész, a kar játékával lehet a nyomással játszani. Minden kávékészítés élmény lett, semmivel nem nehezebb mint egy E61 fejessel. A képen a 2. kávém látható amit a géppel csináltam (Impresso Brazil India).

-
nate82
csendes tag
válasz
nate82
üzenetére
Utánanéztem jobban és sajnos a Profitec gépek kiesnek mert nincs magyarországi forgalmazójuk. Ellenben megint 2 gép közül kellene választanom: Expobar office leva pid rotary a másik pedig a Bezzera Strega.
A gépet egy felújított Mazzer Mestre Fiorenzato F64evo késsel és egy felújítás alatt álló Mazzer Major 151C késsel szolgálná ki.
A kérdés az lenne hogy melyiket ajánljátok jobban arra ha mindenféle kávét (olaszos sötéttől (főleg a ferleségem miatt) egészen a világos pörkölésig) szeretnék kipróbálni. Egy öreg HX-es Astoriát váltana le.
Segítségeteket előre is köszönöm! -
nate82
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek megéri-e a plusz pénzt a Profitec pro700 Profitec pro 300-hoz képest otthoni baristaskodashoz, fontos lenne a gyors üzemképesség.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 203 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070
- Apple iPhone 12 Pro Max 256 GB Blue 100% Akkumulátor 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HP EliteBook 745 G6 14" Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Adata 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, de köszönöm hogy eloszladtad a problémámat