Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Szólánc.
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mára elég volt a reklámokból
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Daffni2 #26895 üzenetére
Én is benéztem ide, úgy lehurrogtátok a saecomat, pedig ingyé volt.
Hát ez rosszabb mint az ecigi, mert kapásból 60 ezer.
De lehet egyszer egy brikkára beruházok, nem kell túlzásokba esni rögtön az elején.
De hogy darálóra is, jaj.
Vettem extraőrölt kávét az aldiban, úgyhogy most odabsztam az alkotmánynak, de már itt is ég és föld a különbség. Felkeltette az érdeklődésem, csak az a baj hogy annyit bele kéne ebbe is ölni, hogy nem igaz."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
soldier2
őstag
válasz Daffni2 #27089 üzenetére
Megdöglik a kutya . Komolyabbra fordítva: számos olyan nyomelemre van szüksége a szervezetnek ami a vízben van, ez meg kiveszi belőle. Vagy nem. Ez akkora mágia, hogy csak na.
Radiátor: több speciality kávézóban láttam nordas palackot a pult alatt, gondolom nem inni vették. Egy starbucksban viszont tényleg nem életszerű a norda használata.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz Daffni2 #27089 üzenetére
az ro mindent kiszed a vízből, tényleg mindent. a desztillált vízre is azt mondják, hogy nagyobb mennyiségben és hosszabb távon bajt okozhat. persze megy a vita, hogy amúgy is eszel millió dolgot, nem pont a vízbű kell az a sok izé... de a lényeg, hogy nem valami egészséges dolog, olvass utána.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
tDr1v3r
veterán
válasz Daffni2 #27225 üzenetére
Motoros darálóra gondoltam, egy tekerős sima van itthon (nagyon régi) de nem tudom hogy milyen finomságúra tudná darálni a kávét.
Oké, akkor egy picit emelve az összeget merre tekintgessek a használt gépek fele, honnét lenne érdemes vásárolni? Illetve mik a jobban ajánlott gépek?
De... ha a daráló a legfontosabb akkor végülis a főző már másodlagos, nem? Értem hogy a finomság miatt darálni kell a kávét mert nem megy át rajta normálisan a víz másként, vesek is majd egy darálót ha nem jó az itthoni (99%) de akkor egy belépőbb Saeco vagy DeLonghi nem lenne elég a főzéshez darálóval?
Erről a Gaggiáról mit gondoltok? Láttam hogy -HajTömeg- az összefoglalóban linkelt vonatkozó hozzászólásában említette de kikérném a véleményeteket.
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
ronin s8
senior tag
válasz Daffni2 #28959 üzenetére
Maga a kávé valóban jó, de a lefőzés esetleges. Még tamper is van, használják is, de hígra van állítva. Ha éppen nem esik be 40 túrista, akkor megkérheted a baristát, hogy nyomja rá picit jobban. Ennyit tehetsz.
A Shellnél a legjobb a kutak közül."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
mutyi
senior tag
válasz Daffni2 #33358 üzenetére
Nekem is csinált ilyet a Gaggia-m,miután kartömítést cseréltünk rajta és az új sokkal keményebbnek tűnt.
Volt hogy levágta a pi... a portafiltert.
De néha most is érzem,hogy nehezen megy rá. Azóta azt tapasztaltam,hogy sokszor az okozhat problémát a felhelyezés és záródás terén,ha a peremen fent felragadt sok kávé zac és ezért nem tudod eléggé felhúzni rá.
Kefével takarítsd körbe meg párszor öblíts vissza.
Ha nem segít, akkor vedd le a kartömítést és tedd fel újra. Lehet rosszul áll. -
Deadzone41
őstag
válasz Daffni2 #34654 üzenetére
A konyha sóval regenerálható gyanták nem csökkentik a víz só tartalmát, csak lecserélik a keménységért felelős anyagokat, szemben a kevert ágyas gyantával.
Visszasózni azért nem árt, mert nem biztos hogy finom a 0ás víz, és ha jól tudom a ph-ja se túl stabil, ezért nem biztos hogy jót tesz az alkatrészeknek.
-
Surda-
őstag
válasz Daffni2 #35247 üzenetére
És ez mit bizonyít?
Csak mert én a Zero Colára szoktam rá,ha tehetem csak azt iszom, akkor egészséges?
A kutyád meg azt issza,amit elé raksz,maradjunk ennyiben.
Pár napig csapvizet adnál neki,akkor az Ro vizet nem inná meg szívesen.[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
válasz Daffni2 #35249 üzenetére
Szerintem vásárolj minél több víztisztítót, táplálékkiegészítőt, tisztított sókat, energetizáló bizbaszoka, táltos cseppeket. Ezektől leszel nagyon egészséges!
Javaslom mindjárt vegyél mindből kettőt,nehogy megdögöljön a kutyád,ha elromlik a víztisztítód.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Daffni2 #35247 üzenetére
mert a családban és ismerettségi körben lévő 5-6 biológus azt mondja, hogy mindenki úgy nyírja ki magát, ahogy csak akarja. egyébként az élettani résztől függetlenül sem tudom elképzelni, hogy hogy lehet szeretni a full kiherélt vizet (megszokni persze bármit meg lehet)
-
fragola.6035
aktív tag
-
-
-
Surda-
őstag
válasz Daffni2 #35267 üzenetére
Nyilván lehet ilyet mondani, hogy mennyi a forrasvíz ásványi anyag tartalma. Pont ugyaN olyan lehet mindenhol...
Szerintem 90%uk sokkal több ásványi anyagot tartalmaz, mint a csapvíz. Kifejezetten érezni rajtuk egy jellegzetes ízt..[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
-
soldier2
őstag
válasz Daffni2 #35287 üzenetére
Miért tennéd ki a szervezeted egy olyan külső ingernek, amihez alkalmazkodnia kell, ha nem muszáj? Parci egyébként nem mondott akkora badarságot mint említetted. A desztvíz simán bejut a sejtbe és duzzasztja azt, majd ha már nem tud duzzadni kvázi felrobban(na), de előbb meghalsz agyödémában. Persze ez nem egy pohár víztől következik be, elsősorban azért, mert a szervezet kompenzál. De miért fizessek azért, hogy a szervezetem kompenzáljon valamit? Nem butaság a RO, csak amit allítasz róla, olyan meggyőződéssel mintha legalább doktorid lenne a témából, az zavaró. A szervezetnek adott mennyiségű ásványi anyagra szüksége van minden nap. Vannak raktárai, de láttam azokat borulni 2-3 óra alatt (ez is extrém eset, de van ilyen). Hogy ezt hogyan viszed be, az már változhat, de ha kiveszed a vízből, be kell vinned táplálékkiegészítőkben.
A vízben nem az ásványi anyagok a veszélyesek. Ha jártál Erdélyben, és ittál "borvizet" tudod miről beszélek (ha nem, és érdekel, olvass utána). Eszméletlen mennyiségű oldott ásványi anyag van benne, mégsem betegszenek meg tőle, bár én sem javasolnám kizárólagos ivóvíznek. A csapvíz legnagyobb veszélye a benne lévő gyógyszer, hormon stb maradék, amit sajnos a RO sem vesz ki tudtommal, bár ebben nem vagyok biztos.[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Daffni2 #35295 üzenetére
Te valamit nagyon, de nagyon félreértettél. Ez annyit ír, hogy az emberi szervezet nem képes a szervetlen anyagokból szervest előállítani (pl különböző szén és nitrogén vegyületekből nem tud építkezni). De könnyű belátni, hogy szüksége van szervetlen anyagokra is, elég ha a csontok magas Calcium tartalmára gondolunk, vagy a vér vas tartalmára, stb. Asványi anyagok nélkül nincs élet, legalábbis az a fajta amit mi ismerünk. Szervetlen anyagokat az emberi szervezet is beépít szerves anyagokba, amire a növényekkel ellentétben nem képes, hogy kizárólag szervetlenből szervest hozzon létre.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Daffni2 #36617 üzenetére
Én is néztem anno OVF FSB anyagot a Techfoamnál, de az filcesített anyag volt. Ezt ami a tiédben van szálas anyagnak látom. De ha hallod a különbséget, akkor biztos működik.
Én két réteget teszek, egy réteg rezgéscsillapító-hangszigetelő nagy sűrűségű anyag és egy sima filcesített anyag amit az autókban is használnak.
De a rézcsőtuning okozta csörgés megszűnését nem a hangszigetelés oldotta meg.https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Daffni2 #37210 üzenetére
Amúgy én isa paypalt javasoltam. De ha vásárolsz egy magyar vagy külföldi webshpból vagy bárhonnan és paypallal fizetsz, ami nem ebay, senki nem fog visszatéríteni, ha problémád van, csak az eladón múlik.
A visszatérítésre csak ebayen van garancia.https://caffe35.webnode.hu/
-
mutyi
senior tag
válasz Daffni2 #37340 üzenetére
Én kifejezetten szeretem a kávéjukat, mindig olaszos kávéból kérek és nekem az elsők között van a Tamp & Pull-al együtt.
Az tény,hogy ha van valami gond,akkor a helyszínen kellene jelezni azt. Ettől függetlenül picit sznobnak, lekezelőnek és arrogánsnak érzem a választ, hiszen mindig a vevőnek van igaza és annak megfelelően kell ezt kezelni.
Én már leírtam itt anno,hogy a Madalban nem ízlett a kávé, baromi citrusos volt,pedig a hagyományosabból kértem. Majd máskor is elmegyek és megint tesztelem.
Viszont az a szubjektív véleményem volt és tudom,hogy az újhullámos kávéknál bizony más a pörkölés, sokkal gyümölcsösebb és citrusosabb ízeket kapni. Nem beszélve, hogy pl. rendkívüli precizitással készítettek minden egyes kávét.Szyszko: Köszi a gyors választ, akkor mindjárt meg is rendelem a gőzkart,mert délelőtt lelőtte a régit,eléggé meg is ijedtem,akkor erővel lőtte le a véget. Mondjuk az lehet az én hibám volt,mert ha nem csont szárazan teszem fel azt as kis gyűrűt,akkor bizony a nyomás hatására lenyomja magáról a véget.
Viszont a tegnapi tűvel való megpiszkálástól sokkal nagyobb lett a lyuk és nem szépen lövi a gőzt sem,sem a vizet.Továbbá tegnap óta csinálja azt,amit eddig nem, hogy ahogy elzárom a gőz csapot, eddig azonnal elhallgatott a gőz hangja. Most ha elzárom,akkor 1-2 mp-ig még lassan elhalkul. Ez mitől van?
[ Szerkesztve ]
-
weinmaker
őstag
válasz Daffni2 #37340 üzenetére
Akárhogy is volt, a kapott válasz minősíthetetlen szvsz
Egy darabig gondolkodtam, hogy kitegyem-e a korzóra, de pont amiatt nem tettem, hogy ne legyen felesleges hangulatkeltés. Ettől függetlenül van véleményem, ami nem az ilyen szintű ügyfélkezelést támogatjaWww. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
HÁZIGAZDA
válasz Daffni2 #39119 üzenetére
qrva egészségtelen az is és a tanulmányok olvasása közben talán elkerülte a figyelmed, hogy a leszokás több összetevős, a konkrét nikotin-függés két-három hét alatt kifut, ennyi idő alatt teljesen kiürül a szervezetből. nem amiatt "képtelenség" leszokni a cigiről, hanem épp a többi miatt, amit az e-cigi sem mellőz, ergo csöbörből-vödörbe leginkább.
-
-
kk831228
addikt
válasz Daffni2 #39119 üzenetére
Na úgy látszik Te se cigiztél életedbe... Kíváncsi lennék mennyien szoktak le E-cigivel az ismerőseid közül, én akit tudok hogy szívta, az azóta is vagy ecigit szív, vagy vissza szokott... Az ecigizes még nem leszokás... Pontosan az a baj amit leírtál, hogy tökéletes alternatívája... Így hasonló problémák lesznek ha arról is le akar szokni az ember...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
kk831228
addikt
válasz Daffni2 #39126 üzenetére
Pontosan ez az amit én is írtam , szóval eddig csak Te szoktál le... Persze biztos hogy könnyebb átszokni ecigire mint a semmire, ezt aláírom... Na de részemről nem offolok többet mert "sokk" lesz...
Deadzone41: Ja, akkor átszokásról beszéljünk...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
HÁZIGAZDA
válasz Daffni2 #39129 üzenetére
akkor mindenki cigizik és csak az a kérdés, hogy mit szív. a kávé és cigi meg szerencsére nem jár együtt, amekkora rombolást végez a szájban az ízekkel a cigi, ezer szerencse, hogy lehet nélküle is kávézni. vitatkozunk itt mikrogrammokról és billiárdos darálók közti nüansznyi különbségekről, miközben a cigi egy olyan tockos az ízlelőbimbóknak, hogy kb. minden mindegy utána. uff.
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest