Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dis236
csendes tag
válasz
Tomace91
üzenetére
Én kb 3 hónapja használom.
Nem volt vele nagyobb problémám, talán annyi hogy gombok lenyomásakor beveszi a lenyomás súlyát, gondolom emiatt kicsit lassabban nullázódik (kb 1mp) de nekem ez nem okozott problémát.
Olvastam olyat a fórumon hogy valaki hibás darabot kapott és gond volt a cseréjével szóval arra érdemes lehet gondolni.
Én meg vagyok elégedve vele, mondjuk azt is érdemes megjegyezni hogy én nem számítottam arra hogy az automata programok bármennyire is hasznosak lesznek és nem is azok
-
Tomace91
senior tag
Sziasztok,
Használ valaki AVX KC200-as mérleget? Ha jól emlékszem robot alá van aki használja. Mi a vélemény róla? Nem nagyon hat meg ki forgalmazza, ha jól működik A timemore barista pro nem nagyon férne el a GC-n a timemore nano-t meg már drágállom.
-
Cathfaern
nagyúr
Lehet kéne csinálni egy külön kávés webshopok / pörkölők / akármi topikot, mert borzasztóan unalmas a rendszeres heti fikázást olvasni
Teljesen függetlenül attól, hogy jogos-e vagy sem.
És akkor ez a topik megmaradhatna annak, hogy hogyan főzzünk kávét, ahelyett hogy ki miért hülye. -
rastacsz
tag
De szép levaksz

Nem, én arra a beszélgetésre, ahol valaki felveti, hogy mi értelme ugyanazt megvenni újonnan, amire más valaki azt írja, hogy céges gép lesz, azaz az áfa ugrik, amire a kereskedő elismeri, hogy igen, az ?importőr/gyártó? ad kedvezményt és hát az áfa meg a cég miatt nem nagyon lesz... De a decent az nagy adócsalás ám... Na, az, mert ha lenne, akkor azt a NAV felé jelezni kellene a társadalom és gazdaság kifehérítésének érdekében? Vagy mi ilyenkor a helyzet?
Ahogy a magánszemély szja kötelezettsége sem mellékes egy 600 000Ft-ot meghaladó bevétel után
Amúgy nem tudtam, hogy ez az a kereskedő
-
rastacsz
tag
Remélem senki nem készített az egyik hazai kávégép forgalmazó facebookos bejegyzéséről képernyőmentést, amiben azt taglalja, hogy a saját gépét eladja 2misi fölött, ami már adóköteles! ([link]), majd ugyanazt a típust, a cégére megrendelte 12000 euró+áfa értékben, hogy ugyanúgy használja magán célra, miközben fikázta a decentet, hogy az áfacsalás, ha a hardver kerül kiszámlázásra, vámolásra, áfa fizetésre, a szoftver pedig külön tétel?
-
norkov84
tag
válasz
lojzi1
üzenetére
Ugyan nem a legigényesebb, de nekem Kinunál az IKEA-s, fiókba tehető csúszásgátlóból kivágott korong bevált. Könnyű felhajtani is, amikor a babokat betöltöm.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
JózsefK
üzenetére
köszi a plusz inputot.
más:
hétvégén átvettem a beszéljetek-le-róla-nem-kell-rugó normcore tampert, 3-4 kávén vagyok vele túl. szuper ketyere, a kidolgozás magas minőségű, a belseje nincs túl bonyolítva és jól működik. valószínűleg placebo és újdonság varázsa, de mintha ma jobb kávét ittam volna vele haha. a tadamm cuccok maradnak, nagyon szépen mennek a szetthez, de első benyomás alapján biztos, hogy a normcore lesz napi használatban. a disztribútor használatát gyakorlatilag feleslegessé teszi, rövidebb, egyszerűbb a workflow. nem gondoltam volna, hiába olvastam.@Jhonny06, köszi még egyszer!
-
lojzi1
csendes tag
Mazzer Omega kéziőrlővel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Mivel nincs fedője, tekerés közben folyton kiugrálnak belőle a kávészemek, különösen, ha már kicsit össze vannak törve. Emiatt nem is szívesen használom. Néztem rá valami filléres kerek plexi korongot amit rá lehetne tenni a tengelyre füzve, de sehol nem találtam.
Erről volna szó:
https://www.mazzer.com/en/news-en/omega/ -
roBEEsz
csendes tag
Halo,
Classic viztartalyban levo 2 db szilikoncso tisztitasara van valami bevett modi? Vettem egy apro szilikoncso kefet, de nem tisztit maradektalanul.. sajna mivel sokat all a vizben, mar kicsiket peneszesedne be, az meg annyira nem tetszik..
-
-
Daneeka
senior tag
Fagyasztóba bontatlanul, pár naposan berakott kávét ki lehet venni pihentetni vagy ledöglik? Nem tudom így mennyire játszik a pára mint veszély.
-
djboris
csendes tag
A mg/l = ppm illetve vezetés mérés konverzióval óvatosan. Saját kevert koncentrációnál aminél ismerjük az oldószerek arányát (és ebben a rendszerben maradunk) ez hasznos mérés is lehet. De ismeretlen anyagösszetétlenél a vezetés mérés meg tud vezetni az ismeretlen ionösszetétel miatt. Magyarul: a kijezôrôl leolvasott szám esetenként nem a valós ppm-et mutatja.
Bôvebb infó a "Problem #5" nél található
[https://blog.hannaservice.eu/8-common-mistakes-taking-conductivity-measurements/] -
válasz
babosf
üzenetére
hagyományos értelemben duplázik, igen

ha a 7-10g őrlemény => 18-25g vagy ml kávé egy szimpla, akkor mindig duplát iszik 18g => 40-45g vagy ml.Mivel mérleggel kicsit könnyebb konstans méréseket csinálni mint térfogattal (crema mennyisége el tudja tolni a térfogatot, a crema pedig elég változó jelenség), így inkább g-ben szokták megadni

-
-
babosf
aktív tag
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Toobee
üzenetére
köszi, erre a válaszra számítottam. akkor ehhez a follow-up kérdés: neked nem marad fine a papírban és ebből következően némi maradék íz (néha már enyhén keserű) a kövekező shot-ban? hiába mosom át alaposan és szárítom ki, van, hogy már a 2. húzásnál is megérzem ezeket.
-
-
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nekem is avx van. Na és mi van akkor ha hozzáér? Ha csak 16-ot tennék a 18-as kosárba akkor annyira alcsonyan lenne az őrlemény, hogy a puckscreen előbb szorulna meg a kosárban mintsem felfeküdjön a pogácsára.
-
TDX
tag
válasz
LazacX
üzenetére
Én inkább 62 cm-t mértem magasságra (nálam kb. 63cm a pult és a szekrény között, pont befér alá), de csak egy ikeás papír centivel mértem úgyhogy nem biztos hogy nagyon pontos. A vízbetöltés működhet akkor is, ha nincs teljesen felemelve a kar, csak olyankor a dugattyú lejjebb van a brew chamberben és így kevesebb víz fér bele. Ahogy néztem kb. fél centivel lejjebb maradna a dugattyú (előrehúzva a gépet) mint amennyire teljesen fel tud jönni. Az szerintem elég a legtöbb receptre (ha csak nem akarsz 20g 1:3-nál hosszabbat húzni). Viszont az electric mikor melegíti magát, az a jó ha a kar teljesen fel van húzva (a fej tetején melegíti fel legjobban a gép), illetve több helyet is foglal a pultról ha előrehajtott karral tartod ott.
-
-
Az érdekes. Nekem a 20-as vst mellett, 17g fölött beleér a felsőszűrőbe a screen. Mongyuk ez csak lepra avx, nem puccos normkór
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
icm@ 60 dodó egy alapgép alap alkatrészére (pláne ims közreműködéssel); erre mondaná a rabbi, hogy hmmm... ügyes!
Salex1@ bialetti moka induction. A kosár tetejére pedig raksz egy jobb kávézókban kapható aeropress papír szűrőkorongot. Ennek hiányában egy sűrűbben szövött fehér szalvétából kivágva ugyanezt.
-
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
pető bá'
üzenetére
Érdekelne majd a tapasztalatod több 12g-os húzást követően CM teszttel, én kb. ilyen konfigurációban (értsd hasonló pörkölésű babokkal) használnám legtöbbet a picot. Plusz, ha nem nagy kérés, te vagy billyjoe (vagy bármelyik rejtőzködő pico tulaj) leírhatnátok vázlatosan egy teljes főzési folyamatot

-
Salex1
őstag
tudnátok ajánlani egy indukciós lapon használható kotyogós kávéfőzőt, ami legalább 4 adagos, és nem főzi át a bolti őrölt kávé zaccot a kész kávéba?
Nem akarok örlőt, csak egy egyszerű kotyogóst, az olcsóbb fajta bolti kávékhoz. -
icm
tag
válasz
Tomace91
üzenetére
Rákattint megnéz, wow, frankó, király, 60 dodo... sok egy kicsit. Mint jeleztem csak érdekességképp mutattam, főleg amiatt mert az IMS-től rendelte a felsőszűrőt, két eltérő "lyuk" mérettel és a piacon levő IMS-hez képest más elosztással (amiről volt már szó, hogy nem ideális a furatok elhelyezése mert a felsőszűrő furataihoz esik és közvetlen átfolyik rajta a víz és nem terít eléggé).
Amiért tárgytalan: raksz egy puckscreent és AP papírt amivel mindamellett, hogy a felsőszűrőd tisztább, a pogácsa is egyenletesen kapja a vizet. Én evvel a kombóval tökéletesen meg vagyok elégedve, előkészítési hiba marad csak
azon meg akarattal és odafigyeléssel lehet segíteni. -
mézespálinka
senior tag
válasz
roBEEsz
üzenetére
Bevállalom a megkövezést, de
"varosban barmelyik sarki kocsmaban, etteremben ihato kremes, csokolades italt keresnem"
Interspar (nagyüzemhez képest relative egész friss szokott lenni), Pellini Rosso (fehér zacsis), kb 4khuf/kg. Robusta (azt hiszem 70) és arabica keverék. Ha jól belövöd az eszközöket (őrlő, hőmérséklet, gramm, stb), szirupos, krémes nyomokban csokis. Ha ennyire "szenvedsz" a többivel, viccen kívül írom, hogy 4k-ért megér egy próbát kísérletezni, belőni a dolgokat. Én anno ezzel kezdtem a natúr (semmi tuningot nem tartalmazó) GC + iberital-al a kísérletezést. Ízlések és pofonok, de közel sem volt ihatatlan.
(nyugi, az Impresso most fogyott, Cracker Jack nyílt
) -
icm
tag
WholeLatteLove-on láttam ezt Gaggia Classic felsőszűrő-felsőszűrő kombót... combos 60$-ért
amióta puckscreen-t használok ez tárgytalanná vált, csak mint érdekesség. -
CB
senior tag
Egy ismerősöm kért meg rá, hogy kérdezzek rá itt a fórumban a következőre:
"érdekelne egy Eureka Mignon (ha lehet Specialita ) , sőt van belőle XL kivitel is, amiben nem 50mm hanem 64mm kés van."
Szóval ha valaki éppen azon gondolkodik, hogy megválna a szeretett kávéőrlőjétől, akkor jelezze nekem, és továbbítom az üzenetét.
-
LazacX
tag
Az alábbiak szerint tudnátok nekem mérni Flair 58-at? Úgy néz ki, kevés a pult magasság itthon. A felemelt karral az adatlapja alapján 61 cm magas, az alsó-felső szekrény közötti távolságom viszont csak 54 cm. A vízbetöltés ilyen magasra emelve működhet? A gépet előre húzva javul a helyzet, de nem biztos hogy eléggé: A felső szekrényem frontlapja és a munkalap széle között 23 cm a mélységbeli differencia, a gép viszont 35.5 cm mély. Ahogy nézem a képeket, akár így jó is lehet, persze nem biztos. Az erőkar forgáspontja nem a gép leghátulján van. A borzalmas árra ellenére is egyre inkább ez tetszik, de nem az igazi ha beleélem magam, megjön, és egy óra múlva csomagolom is vissza.
-
válasz
billyjoe
üzenetére
én egy CM teszttel próbáltam a 12g-t, de nem volt egy testes krémes kávé, amilyen a 18g-s kosárral.. de majd még próbálkozom vele
ugyanazt az őrleményt kapta mint a 18g-s, egy picit lehet hogy lehetett volna finomabb..Viszont ebből az IMS-ből van 14/16g-s is, most ezen gondolkozom, hogy lehet jobb lenne a picit kisebb kosár, mert így akár az 1:3 arány is elérhető ha valami világosabb tételre kerülne sor és hővel nem lehet utánamenni

Plusz akkor teljesen le lenne fedve: 12g-s gyári a "single shot"-hoz, akár robusztás blenddel, 15g-s IMS mindenre, de kifejezetten a világosabb/turbo shot-ra; a 18g meg a nagy dózis 1:2 arányra. -
válasz
üzenetére
ehhez még annyit tennék hozzá, hogy ezek a gépek mind eszközök, és mint minden eszközt, ezeket is ki kell tapasztalni. ami idő, energia. ha az ember pár hét, hónap után lecseréli, mert "nem elég jó a kávé", akkor kezdheti elölről az újjal. ha pedig mindig ilyen frekvenciával cserél, akkor biztos lehetsz benne, hogy egyáltalán nem maxolja ki az aktuális eszközét, amikor a kávét készíti.
digicamből sem a legújabb a legjobb, hanem az, amelyiket ki tudod maxolni, mert annyira ismered már. azzal fogod eltalálni az autofókuszt, hiába korszerűbb az újabb vázé. egy kávégép vagy daráló persze egyszerűbb, de itt is állnak a fentiek.
-
billyjoe
csendes tag
válasz
pető bá'
üzenetére
Igen, az lesz az, innen rendeltem én is (bár akkor még csak 4990 volt...)
Casmo decaffal egyelőre nem jön be a 12 grammos, bár nem csoda, olyan finomra kell őrölni (NZ-t általában 15-17 körül használom, ez 10-11-et kér), de igazából tejes italhoz jó, azért is vettem, de sűrűn nem fogom használni. -
zolnagy
őstag
válasz
babosf
üzenetére
Szia, köszi, de igazából én sem vágom a kémiáját, csak megmaradt itt a fórumról pár dolog.
(volt olyan aki ezt már elég jól kifejtette itt)Annyi van, hogy ez az egyszerű műszer az összes oldott ásványi anyagot tudja mérni, az összetételt nem. A 7,47 PH egy kissé már lúgosabb víz, ami elvileg nem baj.
A Garai PI víz csak egy mechanikailag és aktív szenes szűrővel tisztított víz, az ivásra jó, de a géphez nem. -
válasz
billyjoe
üzenetére
A Picopresso-hoz ajánlott IMS kosár az ez, ugye? (Máshol is elérhető, vagy innen rendelted te is?)
IMS Pavoni, Catler Dupla Szűrőkosár 51mm 18/20gA gyári 12g-s kosár neked hogy tetszik? én ma próbából húztam (nyomtam
) vele egyet, ránézésre nem volt vele gond, szépen összeállt, de én nagyon megszoktam a 18g-s dózist 
-
babosf
aktív tag
-
dozó
tag
válasz
Osynho
üzenetére
Ha belefújok, az egyiken lukon jön a levegő, a másikon nem. Ez a baj?
Hol fújsz bele? belefujással csak miután a mágnestekercs szárát kicsavarod tudod majd ellenőrizni.
A mágnest, hogy tudom ellenőrizni? ha nincs műszer visszarakod a helyére, feszültség alá helyezésekor, ha hallani egy kattanást akkor jó, akkor felrántja a vasmagot. -
iatti
aktív tag
válasz
zolnagy
üzenetére
ez a ppm ugyanazt jelenti mint az mg? a nordára ha jól emlékszem 60mg volt ráírva összes ásványi anyagnak. elvagyok a dm-es kevert vízzel, de multkor egy kis boltban volt valami 5literes víz. 500ft volt, de hírtelenjében nem néztem meg jobban. lehet ez volt, ha legközelebb megyek arra lecsekkolom.
-
zolnagy
őstag
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
babosf
üzenetére
Az a Nestle Vera már nem kapható amit régen itt vettek az emberek. Mindig is két verzió futott párhuzamosan, egyik alacsony, másik magas (értsd: általános ásványvízzel megegyező) ásványi anyag tartalommal. Előbbi ok volt kávéhoz, de eltűnt, utóbbit lehet kapni.
"Deszt, víz helyett Garai zero is jó?"
Meg se tudom nézni a webshopot ha nem olyan helyen lakok ahova szállítanak
Ha 0-s ásványi anyag tartalmú, akkor jó... -
Osynho
addikt
Leszedtem a felsőszűrőt, vízterítőt, nem volt dugulás. Egyszerűen átfolyik az OPV-n a víz. Lehet, hogy a rugó tört el benne? Gondolom az egész kazán ki kell szednem, hogy le tudjam venni, oldalt vannak rajta csavarok.
-
-
Osynho
addikt
Hello!
2012-es Gaggia Classic gépemnél elment a nyomás, a visszafolyó csövön megy a víz. Feltételezem, az OPV szelep romlott el. Lehet javítani, vagy cserélni kell? Mi a tapasztalat?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- iPhone topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Arc Raiders
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nokia 8 Sirocco / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Eladó egy HP omen 17-w131ng laptop 1,5 TB ssd vel Dobozában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch 6 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Teljesen függetlenül attól, hogy jogos-e vagy sem.

én még ml-ben gondolkodok...18g kávé 45ml (?) akkor a csapolás...persze ez csak 4 C-os víznél lenne igaz expresszonál nem...
Egyébként 18-as VST ment nálam évekig, felül papírral. Nekem tök elég a 17-18 gramm kávéból készült ital, ezért kell most screent használnom az Unival.
Világos.

Ha 0-s ásványi anyag tartalmú, akkor jó...