Hirdetés
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crondore
tag
válasz
bl4ze
üzenetére
A forgalmazói mentalitástól elvonatkoztatva(a tesztek elfogulatlanságának, hitelességének kérdéskörét is beleértve és még sok minden mást is) - ezzel nekem is vannak problémáim ebbe azonban nem akarok most belemenni. Tapasztalatom szerint a DB1 teljesen jó, mind minőségileg, mind pedig szolgáltatásilag(van mellete egy Gaggia-am is 😎) . Annyi csak, hogy dobni kell bele egy OPV-t és bállitani 9,5 bara - ennek hiánya és az ezzel kapcsolatos kommunikáció is felvetett bennem kérdéseket de nem erről akarok írni. Mérnöki megközelítéssel furcsa, hogy látatlanban mondanak véleményt páran a készülékről, úgy hogy ahhoz személyes tapasztalat nem társul. Az ha valaki a forgalmazót nem szereti/negatív tapasztalatai vannak akkor rendelkezésére áll a legegyszerűbb vásárlói szankció - nem vásárol nála - mert minek sorba állni a következő pofonért? - bár ugye ennek ellenére...😎
Csak szeretném megérteni miért merülnek fel a negatívba hajló vélemények gumicsont gyanánt mert szerintem ezzel csak szél kerül a vitorlába - bár lehet én vagyok naív és idealista - hisz a kvs közösseg ezen része már rég állásfoglalt az ügyben.
Ugyanis ha szakmailag nem üti meg a mércét akkor nincs is keresnivalója azon a szakmai kommunikációs szinten amit itt sokan a magukénak vallanak - legalább is a hozzászólásaik alapján. Viszont így, hogy beszédtéma olyan mint egy pletyka téma kint a padon csak hogy legyen miről beszélni. Ez azonban viszont eltávolít realitás tényszerűségetől. Csak az alá lehet adni a lovat aki hajlandó felülni rá... 😎
DB1-ről csak még annyit, hogy az enyémet kipróbálhatja bárki hozzáértő, mert tulajdonosként lehet megkérdelezhető az elfogulatlanságom, azok számára akik nem ismernek.
Nehezen rázódtam össze a géppel. Közel 1,5 hónap ment el a barátkozással az én tudásommal és eszközparkommal. Kb. 1 hónapja sikerül számomra olyan minőségű kvkat húznom amikkel teljesen elégedett vagyok.
bl4ze: nem konkrétan neked szántam, de a hozzászólásod inspirálta a leírtakat, semmi személyeskedő jellege nincs az irányodba. 😎
-
bbuffy
senior tag
válasz
M_Atts.caffe
üzenetére
Én 58.4 el használom, pont tökéletes bele. Nem szorul és nem csinál vákuumot sem. Tadamm 58.5 már szorult.
-
WarLock07222
tag
válasz
M_Atts.caffe
üzenetére
Enyémbe se férne szerintem. A Tadamm 58.5mm, ami ugye +-0.05 az nálam a max a 18 ridgelessbe. Ki kell próbálni a kompatibilitást, az az igazán biztos.
@bl4ze: én pedig ennyi őrleményt nem láttam még a VST 18-ban egyszerre
Itthon messze a legvilágosabb kávékból is bőven oké a 19g. Ettől többet egyszerűen nem eszik meg. -
bl4ze
veterán
válasz
netlepi3
üzenetére
Teljesen agyrémek azok a videók, annyira süt róla, hogy az ember semmihez nem ért "csak" pénze van és azt hiszi Övé a világ innen. Ennyi bal++%/kodást már rég láttam mint ezeken a "teszteken"
Legutóbb 3 gép volt egymás mellé rakvan azokon "tesztelt" : egyiken sem volt normális lefolyás csak a DB1-en úgy ahogy. Másik gépen már-már befulladt olyan lassú volt az extrakció, a másik gépen meg túl gyors volt.....
-
Zen42
tag
válasz
netlepi3
üzenetére
Láttad a videóit? Csak mert a Pro-X-szel ugyanúgy járt mint a legtöbben. Amikor én azt írtam, hogy sz@rrácsatornásodott, ennyire azért nem volt durva. És erre kihozza második helyre az íze miatt? Erre mégis mit lehet mondani? Hogy szereti a hosszú és alulkivonatolt kávét?
Meg hogy a gyártó nem ajánlja ezt a kosarat nyitott karban használni? Ne máááár.
Nem is értem hogy jutott eszébe töltetet növelni mikor már az első csapolás sem volt rendben.
Meg azt mondani, hogy a VST-ből keserű a kávé? (Ahelyett, hogy változtatna a paramétereken.) Ez legalább akkora baromság mint amikor kijelentette egy másik tesztben, hogy a Silvia szar mert megégeti a kávét. Ja, hogy nem tudja használni... értem. -
válasz
WarLock07222
üzenetére
Nyilván ez is igaz, be kell lőni az igényeket.
Engem sajnos nagyon zavar az általános lehúzás, ami a kv körül megy. Tehát én használom a már amúgy is abszolút áron felülinek érzett Tadammot, megkeverem, kiszedem a tölcsért és koppantok kettőt a szűrőn az asztallapon. Elterül a cucc, még piszkálok rajta újabb kettőt és jöhet a disztribútor. -
Wolfy999
tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
En a gaggiahoz valo IMSt vettem regen amikor meg gaggiam volt, de teljesen jol hasznalhato E61es gephez is. A pereme keskenyebb, mint pl a la marzocco szurome. Mindket szuro mukodott gaggiaval is meg E61gyel is. Nem tudom miert van kulon gaggia IMS, amikor mindketto 58as.
-
phranxinatra
aktív tag
Az hogy lehet, hogy az IMS 18-asból másmilyen a Gaggiához való, mint az E61-hez, a VST 18 pedig mindkettőhöz ugyanaz?
-
iatti
aktív tag
a végén felfutott volna a vst-láz
két éve vettünk zseblámpát. 1db mellé kerestek még két embert,hogy grátisz legyen a posta. a végén 25-öt rendeltünk. igaz 80dodó helyett megvettük 40-ért. -
meander
tag
Milyen őrlőket ismertek, amik finomak presszóra és filterre is? Pl. K30 kés, Mazzer ZM kés, EK43 kés, stb.
-
iatti
aktív tag
ez jó fajta papír? https://www.kavegourmet.hu/img/34503/AEROP03/490x490,r/AEROP03.jpg?time=1579036838
-
sz.zs.
őstag
Nah, akkor így nézne ki a vst rendelés postaköltséggel:
meander: 18 g ridgeless 29,3 €
Peti...(16v): 18 g ridgeless
15 g ridgeless 58,6 €
WarLock07222: ECM aranygyűrű
42,3 €
Wolfy999: 15 g ridgeless 29,3 €
ZolKel86: 18 g ridgeless 29,3 €
Phranxinatra: 18 g ridgeless 29,3 €
Stereofan: 15 g ridgeless 29,3 €
sz.zs.: 15 g ridgeless 29,3 €
Összesen: 276,7 €
Mindenki jelezzen, hogy oké-e? -
netlepi3
csendes tag
Meglett a nagy AVX szűrő teszt. Természetesen a legrosszabb szűrő a VST. (amit nem árulnak)
Első Reneka (ami nem fogy)
második AVX pro (ami senkinek nem jött be)
harmadik IMS Superfine
negyedik VST -
WarLock07222
tag
válasz
Zen42
üzenetére
Ha esetleg nagyon játszadozni szeretnél, én megálmodtam, hogy a Scott Rao-féle alul-felül papírszűrős megoldás még akár jó is lehet a probléma orvoslására és az ízminőség javítására. Én pont a múlthéten adtam el ezeket az AVX kosarakat, szóval már nem tudok beszállni a buliba, de pár aeropress papírt fel tudok ajánlani a kísérlethez, ha Bp-n vagy
-
Kávé Kálmán
tag
Ha valaki nagyon szeretne sokat kávégépet bütykölni, akkor annak vannak fair áron átatandó projektjeim. A gusztustalan részeken már túlestek. Nem számolom össze mennyit locsoltam beléjük, mert akkor visszalépnék egészen bizonyosan.
A 2010-es évek elején még máshol voltak a prioritások, és egyet közülük be is fejeztem. Kölnbe került. Vigyázat! A nyugalom megzavarására alkalmas képsorok:https://youtu.be/mdfI3A6LPdw
https://youtu.be/vroOxWWzKcQNémetül beszélőknek a pimpelés folyamata a német kávés fórumon.
Itt a karbon rémről kezdett topik.A többi csak elkezdődött és félbemaradt. Bezavart az első Creminám, aztán a karos gépek polcra száműzték a La San Marco-kat.
Ehhez az egyhez vákuminjektáltunk karbon oldalelemeket. A másik két gép pirosra van színtereztetve. Azt hiszem, két géphez az üverg oldallapok is megvannak még.
A 3 elkezdett gép és alkatrészei eladók. Igazából már csak idő kell hozzá.
Akit érdekel, az pm-ben jelezzen. Kössz!
G.
-
Zen42
tag
válasz
Crondore
üzenetére
Hát erre gondoltam. Neked is spriccel mindenfelé. De legalább a csészébe is jut belőle.

Nem adtam fel. Ma addig pocsékoltam a finom kávét amíg meg nem oldottam a problémát. Sokkal kevesebb őrlemény kell bele, mint azt a mérete alapján gondoltam volna. Messze nem érte el a felső szűrőt eddig sem, szóval fura. Az ízek még nem tetszenek, úgyhogy még játszadozom vele. -
PpenoO
őstag
válasz
mjxb90
üzenetére
Én az elmúlt évben szinte csak a Pacificcaffetól rendeltem és egy két tételen kívül stabil volt a minőség. Felbontás után a 250gr-os tasakokat mélyhűtőben tárolom és naponta elővéve kb 1-1,5 hónapig tudom tartani az elvárt ízvilágot egy frissebb, 1 hónapnál nem régebben pörkölt kávé esetén. a Nem felbontott tételeket meg 2 hónapnál tovább is tudom így tárolni minden probléma nélkül.
sz.zs.: Köszi a tippet, nem tudtam hogy ilyen opcióval is lehet élni.
-
mjxb90
csendes tag
válasz
Zen42
üzenetére
Ezt én nem is értem, nitrogént mi is használunk heti szinten (élelmiszeripar) de köztudott hogy elég egy kis hiba, sérülés a zacskón/dobozon és nagyon hamar vége lesz a terméknek (konkrétan megöregedik). Illetve a mennyiséggel, technikákkal is sokat lehet játszani, hogy felbontás után se legyen probléma, tud ez stabil is lenni (bár körülményes, az biztos)...
nekem ez inkább technikai defektnek tűnik első olvasásra -
Zen42
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Ezzel van egy érdekes tapasztalatom. A Pacificaffé konkrétan nitrogénnel nyomja tele a zacskókat, legalábbis a negyed kilósakat. Egyszer vettem tőlük (azaz egy közelben lévő üzletben) egy több mint kéthónapos kávét ami kibontáskor teljesen rendben volt. Viszont néhány nap alatt annyit öregedett mintha már két hete nyitva lenne a zacsi.
Mintha a babokkal történne valami. Fulladoznak a nitrogén alatt hogy aztán kibontáskor felgyorsulva induljon be az oxidáció. Vagy csak képzelődtem volna? -
ZeCse
csendes tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
'Enyhén' moddolt GC v2006 (rézcső, OPV 9 baron, nyomásmérő, ill. tájékoztató jellegű mérésre alkalmas hőmérő a kazán tetején, IMS szűrő BT682 H24.5M, ill. a szokásos eszközök: nyitott kar is, rögrém, ...), valamint Gaggia MDF mod 'karba' őrlő:
Egy néhány hónapos Pellini N.82 lefolyás ~18 gr-ból:
Próbálkoztam már pl. Pacificaffe Pin-Up, Rome, Cseszényi India Monsoon Malabar AA közepes pörk., meg néhány kisebb pörkölői termékkel, (de valahogy eddig mégis ez a Pellini N.82 (60A/40R) jött be eddig).
Nem saját kóstolás csak idegenek által végzett tesztek alapján azért nehéz dió ez a 'savgerinc' kérdés, mivel mindenkinek más az ingerküszöbe, savasság érzékenysége, de hát a puding próbája az evés, ahogy a kávéé a kóstolás! Lehet rendelek én is egy csomag Grand Cru 50-et, aztán majd meglátjuk.
/
Az való igaz, hogy lehet többet kellene kísérleteznem a hőfokkal is, esetleg a megrendelt PID-et is beépíteni, stb....
-
PpenoO
őstag
FYI, aki a Pacificaffetól rendelne Burundi Long Miles, az óvatosan, 2x250gr december 16.-ai pörkölést kaptam.
Rendeltem még Indonesia Gayo Blue Mountaint, ezt Január 19.én, illetve Ethiopian Sidamot, azt Január 28.-án pörkölték.
-
mjxb90
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
háh
köszönöm, megnyugodtam!
(megjegyzem azért az ECM termékei iszonyat jól néznek ki, valószínűleg tudásban is ott vannak a szeren, de azért ezek az árak néhol..) -
Bazsee71
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Vagy mi lenne, ha megkérnénk Ádámot, hogy gyártson pár gyűrűt, ami kívülről öleli körbe a kosarat? Egyet én is bevállalnék, szívesen fel is veszem vele a kapcsolatot.
-
Crondore
tag
válasz
Zen42
üzenetére
A kért videók:
https://mega.nz/file/XYMRQKAA#AnVctW-GX-8io0XhGxfFuc3NlctMISEpYXA1juEbHuE
https://mega.nz/file/SRN3xQ7a#tOiGBvQTKGlrRfIGqP2Uo0pO4D0D-2rv3WNUDG1LOgQ
Mind a két videón látszik kitörés de az az én hiányosságaimból adódik azt gondolom.
Pogácsa:
https://mega.nz/file/mMk32agQ#ZdfSrY_voeW6uR2TRpYUMt05UlzeXrFMjw_2GTV3ORgSzűrő:
https://mega.nz/file/yQk1mAqb#cUu7eFnc_fpsCMgManvCTmmmMe-cVVxfolT0FRboEL8Azt gondolom, hogy egy nálam jobban hozzáértőnek/gyakorlottabbnak simán tudnia kell ezzel a szűrővel jó/szép lefolyást produkálnia. Én nem egészen egy éve foglakozom ezzel a hobbival... 😎
A kv ízében számomra megfelelő több esetben is sikerült rétegződő ízjegyeket produkáló húzásokat csinálnom. Konzekvensen ugyan olyan vagy nagyon hasonló kvkat azonban csak az elmúlt 1-2 hónapban produkálnom ezzel a szűrővel. A gaggiam nem szerette ezt a szűrőt nálam... Igaz hőfokot azon nem lehetett állítani.
-
ici169
csendes tag
Sziasztok,
Mazzer Mini E felújításában kérnék segítséget.
Ha jól olvasom, akkor a 33M-es jelű kést javasoltátok hozzá. Van ennél jobb kés hozzá?
Valamint, ha már szét van szedve, akkor szeretném felszabályozni is a késtartókat.
Ehhez tudnátok egy kis segítésget adni?
Első kérdés, hogy a felső késtartó esetén a késnek a piros, vagy a zöld körrel jelölt peremen kell majd felfeküdnie. Gyárilag a piros felületen fekszik fel.
Fragola videóiból az derül ki, hogy az alsó késtartót a motor forgórészével együtt szabályozza fel. A felső késtartót, ha jól láttam, akkor mindkét oldalról megmunkálja.
Továbbá az alábbi szűkítőről nem tudna valaki egy méretzett rajzott küldeni, mely alapján le tudjuk esztergálni? (Ha még az O-gyűrűk méretét is megkapnám
...)
Üdv,
Ádám -
Peti...(16v)
tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Nekem ilyen van az aliról: [link]
A kis kínaiak rendesen megemelték (ennek is) az árát
, másfél éve még 8.65$ volt ingyen szállítással... Ok, tényleg sokat kell rá várni, de még így is kevesebb mint feléből kijössz az ECM-hez képest. -
bbuffy
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
.
-
WarLock07222
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ha Ádámé funkcionálisan ugyanannyit tudna, mint ez, akkor már rég megrendeltem volna tőle egyet. Sokkal jobban örülnék neki, hiszen egyrészt támogatom a magyar kisipart másrészt designban is passzol a meglévő cuccokhoz. Ez az acél design nem a szívem csücske. Ráadásul rossz esetben is egy hét alatt itt van a kezemben.
Viszont olyan tölcsér már van itthon, ami a pogácsa szélén helyet hagy a betöltés és kavarás után, olyan pedig nincs ami szépen a kosár peremére fekszik fel, mint amit én is linkeltem. Én sem vagyok a pénztárcám ellensége, szívesen megnézem / megveszem ha esetleg van ettől olcsóbb vagy szebb opció. De egy gyors piackutatást tartva pár hete erről a termékről, úgy láttam hogy van a Decentnek 2x ennyiért (lol), van valami olasz termék ami ettől olcsóbb de 50EUR postaköltséget rak rá a csodálatos webshopjuk, illetve van a Kínából esetleg nyáron érkező, amit nem szotyiért hanem kb. fele ennyiért adnak
-
mjxb90
csendes tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Egy ilyenre én is beneveznék , HA van máshol, olcsóbb..most lehet hogy én vagyok naiv, de komolyan ~ 40 euro-t kell kifizetni egy ilyenért?
Ha valaki tud ilyet "megfizethetőbb" áron, ne tartsa magában!
vagy tegyetek helyre, hogy ez tényleg ennyi.. -
Crondore
tag
válasz
Zen42
üzenetére
Igaz nem én voltam a megszólított de mivel szimpla megszállott vagyok fogok neked fedobni egy videót erről a szűrőről, napi használatban van az IMS-ek mellett nakeddal is. Háklis szűrő, nem szép a pogácsa benne mert vizesedik jó lefolyásnál nálam, teljesen máskép reagál, mint egy normál szimpla, nehezen jön ki kv belőle, de nagyon finom kvt lehet húzni vele, de nem mindenből. Rögtelenítésre(nálam nagyon) , tamperelésre(58,4mm tamper kell neki minimum) nagyon érzékeny, grammoznom kell a lefolyást nekem az igazán jó húzásokhoz, a folyadék mennyiséggel engem mindig megszívatot
. Nekem ks vonalon működik jól, világosakat és a koffeinmenteseket nincs jobb szavam rá összetöri... szétkeni az ízeket vagy túl definiálja a túl finom őrlési igénye miatt - ez lehet az én hibám is persze vagy csak nem az én ízlésenek való, ks vonalon nekem tud hú b@... lenni. 10,5-11,5g között megy bele nálam kv 2-2,5 aránnyal jön le, ennél több nekem nem fér bele úgy, hogy a kar jól álljon/menjen fel. Nagyon sokáig kellett tanulnom/gyakorolnom vele, és most is tud meglepetéseket okozni...
ha nem figyelek oda rá. -
sz.zs.
őstag
válasz
ballinboy33
üzenetére
A Pall&Yotz kézműves pörkölő általában ilyen. [link]
-
ballinboy33
csendes tag
Sziasztok! Pár hónapja mintha valahol olvastam volna, hogy van olyan kávé üzlet Budapesten, amelyik a rendelés napján futárral kézbesíti a csomagot. Ebben tudnátok esetleg segíteni, hogy valóban van-e ilyen és ha igen, melyik cég az?
Előre is köszönöm! -
Zen42
tag
válasz
netlepi3
üzenetére
Sejtettem.
Csak azért találtam viccesnek amit írtál mert ahogy elkezdtem érdeklődni és panaszkodni az ismerőseim körében, egyet sem találtam akinek bevált volna ez a kosár.
Most itt, Töpi volt az első aki pozitívan nyilatkozott róla, előtte senki.
Azaz könnyebb találni valakit akinek nem vált be mint akinek igen. :-/ -
Zen42
tag
Amennyiben meg tudod oldani, kérhetnék egy nyitott karos videót ezzel a 10-es kosárral? Részleteznéd, hogy alacsony nyomású előáztatást csinálsz-e, az OPV beállításod mennyi és hogy milyen őrlőd van? Ja és van-e a bojleredben vagy másképp valamilyen vízáram korlátozás.
Csak mert az ezekre tudok csak gondolni, minden mást gondosan csinálok ahogy szoktam. -
adp
őstag
Itt csak 12.5e a VST [link]
-
Zen42
tag
válasz
netlepi3
üzenetére
"Valakinek nem jött össze." Ez jó.

A kérdés valójában az, hogy valakinek összejött-e egyáltalán. Legalábbis a 10 g-ossal.
Nemrég "a mester" húzott egyet egy Pro-X-szel, nem tudom melyikkel. Azt írta fölé, hogy szerinte ideális volt a lefolyás. A videón viszont egy ide-oda csapongó, három ágú lefolyást lehetett látni. Ha az szerinte az ideális akkor nincs több kérdésem. -
Xabi78
aktív tag
válasz
netlepi3
üzenetére
Sajnos ez is csak egy ilyen Béla féle "tesztelgetés" lesz... persze kiderül, hogy mondjuk semmi különbség nincs a vst meg az avx között, csak a feleségének az IMS kávé jobban ízlett. Kicsit olyan, mint amikor adsz egy gyereknek egy fényképezőgépet. Lesz pár elfogadható fotó, de a nagy része...
hagyjuk is...
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Robotporszívók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen monitort vegyek?
- Oldgames, avagy minden idők legjobb játékai
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Projektor topic
- HP EliteBook / ZBook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Samsung Galaxy A23 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Itthon messze a legvilágosabb kávékból is bőven oké a 19g. Ettől többet egyszerűen nem eszik meg.

két éve vettünk zseblámpát. 1db mellé kerestek még két embert,hogy grátisz legyen a posta. a végén 25-öt rendeltünk. igaz 80dodó helyett megvettük 40-ért.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Hergeled itt Bélát a senkinek nem jött be túlzásokkal, a végén még statisztikákat is kapunk!