Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#4025) vzozo válasza Dr. Akula (#3981) üzenetére


vzozo
senior tag

(#3981) Dr. Akula

Neked kéne már végre felfogni, hogy nem a 14 évesen diplomás zseni az alap, és nem úgy osztani az észt.

Nyugodj meg, tisztában vagyok ezzel. Habár kétségkívül jól esik a bókod, mi szerint azt implikálod, hogy zseni lennék a 2 nyelvvizsgám és az egyetem melletti munkavégézés miatt, távolobb nem is lehetnél a valóságtól.

Én egy teljesen normális, közönséges, átlagos ember vagyok. Ha a testvéred tényleg értette már közésiskolás korában is a Mendelbrot halmazokat, nem pedig csak gépiesen lekódolta, akkor hatamas respect neki, a doktori iskola végzése miatt is. Bennem is felmerült a phd gondolata, de letettem róla, mivel tudtam, hogy nem vagyok kiemelkedő képességű, és nem is akartam emberfeletti erőfeszítéseket tenni azért, hogy néhány évikg pörögjön a nevem néhány tanulmány címlapján, aztán menjen a süllyesztőbe.

"Zseniből" minden évtizedben születik néhány, ő lesznek az adott kor Shannonja, Turingja, Neumannja, esetleg hogy frissebb példákat írjak, pl. Linux Torvalds, Dave Cutler, Vint Cerf, Larry Page... A sikeres és boldog élethez az is szükséges, hogy az ember felmérje és belássa a határait. Számomra tökéletesen elegendő az, hogy szeretem a munkámat, boldog családom van, vannak hobbijaim, és jó érzem magam a bőrőmben.

(#3999) bandus

Köszönöm a többiek nevében is, elég tanulságos. Pl. a "lehetetlen" egyetem melett dolgozni kitételre:

A végzéskor (abszolutórium megszerzésekor) főállásban dolgozók aránya: BME-VIK: 32%
Havi nettó átlagjövedelem: BME-VIK: 284 ezer forint

Az utóbbinál némileg árnyalja a képet, hogy nem derül ki a tanulmányból mikori a mintevétel, de erősen gyanús, hogy ez néhány hónappal, max egy évvel a végzés utáni állapotokat mutathatja.

(#4007) hb1

Az ITSH-nál voltam anno állásinterjún, ott kell tudni mindenkinek németül.

Egy ismerősöm idén kezdett ott, kvázi kezdőként, mivel a tonercserélgetős - mancika deszktopjának újraindítása - "mindent csinálós" KKV tapasztalata azért túl sokat nem nyomhatott a latba. Németül átlag alatti szinten beszél, az induló fizuja pedig 300 nettó felett van. Bumm neki, biztos hazudok.

(#4009) Dr. Akula

Ugyanolyan normális dolog hogy IDŐBEN elvégzi az egyetemet,

Már ne is haragudj, de végső érvként azt bedobni, hogy "de, de én IDŐBEN végeztem az egyetemet", az olyan, khm... Kicsinyes? Szánalmas?

(#4022) stoilt

Ilyen olyannyira van, hogy jelentkezik hozzánk gyakornoki programra, de nem tudja megmondani mi az az "osztály" (OOP) vagy pl. sosem hallott kód repository rendszerekről (basszus, ezeket nem kóder létemre még én is csont nélkül meg tudom válaszolni), de aztán bemondja, hogy ő "xy egyetemen szerzett diplomát", és 200k (nettó) alatt fel sem kel reggel az ágyból. Muhahaha.

(#4024) hb1

Nagyon nem igaz, bruttó 250-300-ról beszélsz, ami fölötte van az átlagos pályakezdő informatikusi bérnek a statisztikák alapján, azt meg feltételezem, hogy ezekre a statisztikákra van aki rá is néz.

Te milyen statisztikákról beszélsz? Ez egy 2013-as cikk: "Az informatikusok a magyar munkaerőpiac sztárjai: a friss diplomások nettó fizetése is 200 ezer forint körül van, ennél alacsonyabb kezdő bért inkább csak a kisebb városokban kínálnak - olvasható a HVG e heti számában."

Ez 2014-es: "A Grafton Recruitment adatai alapján viszont kiderült, hogy a mérnöki kezdőbérek bruttó 270-350 ezer, a mérnök-informatikusi 300 ezer, a szoftverfejlesztői 300-350 ezer, a rendszeradminisztrátori, a mobilfejlesztői 250-350 ezer, 250-300 ezer forint körül mozognak"

Valahogy ezek nem vágnak össze a te alternatív univerzumod statisztikáival.

A legviccesebb az volt, mikor egy már végzett srácot azzal győzködtek, hogy iratkozzon be félévente 100-ért szabad bölcsészet szakra (azért az, mert az volt a legolcsóbb), és akkor jobban járnak...

Az ilyen bohóc munkahelyeket messziről kerülni kell, mert ott komoly gondok vannak, és nem tartogat semmilyen jó jövőt. Valahogy jobban fekszik az, amikor tudom (a céges transzparencia miatt), hogy 30-35 órányi munkával már kitermeltem a havi béremet, és a maradékból ebből futni fogja tréningre, adminisztratív személyzetre, a részvényesek is jól laknak, fűtés is lesz az irodában, nekem is lesz fizetett szabadságom meg előléptetésem...

Ebből is látszik, hogy nagyon különböző világban mozgunk, mert se én nem tapasztaltam, se az ismerőseim nem meséltek olyan munkahelyről, ahol ilyen-olyan hallgatói jogviszonyos vagy egyéb kavarás bejátszott volna. 18 év feletti felnőtt emberek vagyunk, felnőtt munkahelyen, nem cirkuszban.

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.