Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz peestike #59699 üzenetére
De ahhoz még szokott tartozni valamilyen szabályzó elektronika is, Li-ion akku esetében. Ni-Cd akkut rákötik akár egy ellenálláson és diódán keresztül.
(#59695) CPT.Pirk
Akár azzal is lehet próbálkozni, esetleg az akkuról táplálni, ilyen kis terhelést még elbírhat egy ideig.
(#59698) mezis
Voltak, illetve lomok között még akadnak régebbi fajta kapcsolóüzemű dugasztápok is, még mielőtt szabványosították az USB-adaptereket, töltés céljára.
Ezek stabilizálatlan, optocsatoló nélküli áramkörök, a trafón lévő tekercs képez benne visszacsatolást, önrezgő oszcillációt. Jellemzőjük a 7-8 V terheletlen feszültség, amellett nyilván a telefonban volt a szabályzó.
Viszont egy normális USB-adapternél nem megengedett a komolyabb eltérés, mivel annak illik követni a szabványt.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
peestike
őstag
válasz Kernel #59702 üzenetére
köszi a választ! mivel, hogy magába a csavarozóba kell csak bedugni a tápot, így gyanítom én is, hogy valami töltés szabályzó elektronika van a csavarozóban.
csak nagyon meglepődtem, hogy 6V 300 mA a kimenete a tápnak, aztán feszültség meg majdnem 12 jön ki...
közben kicseréltem az akkut, megy a szerszám szépen, csak most aggódom, hogy a vadi új akkut is taccsra fogja tenni. egy lg hg2-őt forrasztottam be, gyakorlatilag megdupláztam az értékét.
a benne lévő akku zárlatos volt szerintem, párhuzamba kötöttem, aztán ahogy lett kontakt rögtön melegedni kezdett a kezemben a drót.[ Szerkesztve ]
42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
$p@rr0w
őstag
válasz tordaitibi #59688 üzenetére
Összeraktam, de nem működik sajnos, mellékelek képeket. Az hogy usb kábelt használtam amit beledugtam a töltőjébe (5V/2A) okozhat gondot?
Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.
-
-
$p@rr0w
őstag
válasz Kernel #59708 üzenetére
Sajnos kifogytam azokból. Próbáltam a közelben lévő összes usb töltővel de annyi történik hogy felvillan egy pillanatra a háttérvilágítás és kész. Ezek a töltők nem adják le a rájuk írt erősséget ha nem töltéssel vannak csatlakoztatva?
-
soldi3r
veterán
válasz Kernel #59708 üzenetére
Nem jo az, ha az akku helyet 1 diodaval rovidre zarja es a toltot az USB csatlakozoba dugja?
Szovan nincs itt villanyszerelo aki a halozat bovitessel kapcsolatban tudna 1-2 tippet adni?
[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
$p@rr0w
őstag
-
Kernel
nagyúr
válasz $p@rr0w #59709 üzenetére
Nem tudom, mennyi van ráírva, de valóban vannak olyan példányok, ami azt sem teljesíti. Mindegy, hogy töltünk vele vagy bármit táplálunk, maga a tápegység nem tud különbséget tenni. Van benne egy túláramvédelem, addig megy. Esetleg még addig sem, amelyiket alulméretezték.
Ez kiütközhet a betáplálási ponton mért feszültségnél is: ha beesik 3 V vagy pláne 2,5 V alá, akkor érthető, hogy nem bír elindulni.
Ettől független, hogy a készülék kiolvashatja az USB-táp terhelhetőségét az adatvezetéken keresztül, annak megfelelően határozza meg a terhelőáramot.
De amikor simán ráterhelsz egy ilyen USB-tápra, akkor ilyen ellenőrzés nem történik, csak a védelem határol be.
(#59710) soldi3r
Egyik irányban hatástalan, másik irányban zárlatot képez, így nem látom értelmét.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
$p@rr0w
őstag
válasz Kernel #59712 üzenetére
Köszönöm, ez hasznos tudnivaló. Mértem amúgy a tápot simán úgy 5V megvan. A fenti képen amit linketem ott az akku csatlakozási pontja volt 4.4V elvileg mennie kellene nem? Nem tudom, nem értem mi lehet a baj.
-
tordaitibi
veterán
válasz $p@rr0w #59706 üzenetére
Esetleg kuka a tablet, valami sokat vesz fel benne.
Ez nyirhatta ki talan az eredeti akkut is.
Nalam egy 7 collos tablet siman ment egy 2 amperos dugasztaprol +a ket dioda sorba.
Gond nelkul bootolt es mukodott.
Valamikor regen csinaltam ismerosnek, nem emlekszem mennyit vett fel, de a 3 A kozelebe nem jart az biztos. -
Kernel
nagyúr
válasz $p@rr0w #59713 üzenetére
Csak ahogy írtad, 3 A árammal megterheli, abban a pillanatban a 4,4 V gondolom, leesik.
Vagyis azt a pillanatot kellene elkapni, ami a multiméter szakaszos mintavételezése miatt nem is mindig olyan egyszerű. Amikor pont nem akkor mér.
-
$p@rr0w
őstag
Köszönöm a segítségeket, agyalok majd hogy mit kéne még, annyi hogy csak 2A diódát tudtak adni de az elég kell hogy legyen nem?
Megpróbálom majd akkor bekapcsolással együtt mérni is.
Nem tudom, de lehet szétment valami más is benne, mikro rajta volt az akku egyszer bekapcsoltam utána csak a bootlogot dobta fel, de azt mindig, azért gondolom hogy most is fel kéne neki.
-
GZoli7
senior tag
-
soldi3r
veterán
Koszonom. Ennyi info kb eleg, arra lettem volna csak kivancsi, hogy 10000, 100000 vagy tobbre szamoljak. A szereles mindenhol tabu tema, az anyag arat viszont ossze tudom szamolni. Nem problema, akkor igy kalkulalok.
A 25A-re valo bovites nem engedelykoteles, annak mar utana jartam, 32A felett 4500huf/A. Szoval itt (75-32)x4500=193500.[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
darvinya
titán
válasz soldi3r #59722 üzenetére
Nem arra kell engedély, hogy 25A-re bővítsd a rendszert, hanem blomba bontás kerül sokba.
Persze nem árt tudni, hogy betáp elbírja 25A-t, mert ha 20A-re van kiépítve, akkor az is beleszámít.
Te számításod, csak vill.óra és bizt.tábla közötti szakaszra vonatkozik.
Viszont Te hálózat felújítást írtál, ami összes vezeték lecseréléséről szól.Nemrég értekeztem, hogy miért nem örülök nagyobb A-nak.
Tehát annyira nem egyszerű A növelés betáp részről, mert az kihat mindenre.Tudom olcsó elsőként, de ház/lakás leégés után már nem annyira.
[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz darvinya #59723 üzenetére
Túlzásokba ne essünk, nem értekeztél, csak felraktál egy képet kis füsttel, de semmi nem derült ki, csak az, hogy felújítás után volt, és te is hozzányúltál.
Legtöbbször a laza kötések, ésvagy az alu az oka ezeknek.*bocs tévedtem alu gondolom sárgaréz sinnel, aminek megint nem kéne
[ Szerkesztve ]
"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz tvamos #59727 üzenetére
Nem tájszó, szakkifejezés. Le kell plombálni, így mondják. - azon lehet vitatkozni, hogy blomba vagy plomba, a helyesírás ellenőrző szerint az utóbbi a helyes, de ettől még gyakran b-vel ejtik az emberek.
Kernel: köszi, hétfőn tovább próbálkozom!
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
darvinya
titán
válasz xxxjjjkkk #59726 üzenetére
Az a kis korom égő bizt.tábla végterméke.
Az hogy nem gyújtotta ki lakást azt csak időben és könnyen észre vehető tűz miatt volt.
Falban égő vezetéket a legnehezebb észlelni, s mikor már lángol, akkor már nagy a tűz.Egyáltalán nem felújítás után volt, hanem óra csere után.
Kettő nem ugyanaz.Lompos48 és tvamos
Igen elütöttem plomba.
[ Szerkesztve ]
-
-
emitter
őstag
Sziasztok!
Ebayről vett már valaki multimétert? Egy Uni-T UT61C-vel szemezek, harmadával olcsóbb mint a hazai gyártónál, csak nem tudom, mennyire megbízható egy ilyen vétel..
-
tordaitibi
veterán
válasz darvinya #59737 üzenetére
Azokba a villanyórákba volt egy feszültség és egy áramtekercs.
Ez utóbbi vastag vezetőből néhány menet, ellenállása szinte mérhetetlenül kicsi.
Ez hogyan öregszik? Vagy hogyan korlátoz?Az más ha azt állítod, a mérő NEM azt méri ami valóban áfolyik rajta, de ennek ellenére a 20 amper az át fog folyni rajta. Nem fog 17 ampernál elrohanni a szakszervezeti bizalmihoz, és sztrájkba lépni, avagy korlátozni.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz tordaitibi #59740 üzenetére
2-es neked vastag, akkor nem tudom mi…
Ennél nem volt vastagabb vezető órában.Mint tekercs, a vezető szigetelése már nem 100%-os és emiatt áthúz.
S nem feszültség tekercs megy előbb tönkre, ha nem áram, mert az melegszik.
Trafók sem lassú tönkre menetele a feszültség miatt van, hanem áram miatt.
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Lehetséges-e, hogyha van két súlymérő szenzorom link és azokat összekötöm akkor összeadja a mért súlyt és úgy jelzi ki a digitális kijelzőn link?
Live poor, die rich.
-
quint
aktív tag
válasz gyáliSanyi #59742 üzenetére
A "kijelzőről" kellene infót szerezned (például az eladótól). Max 4 cellát lehet rákötni, simán elképzelhető, hogy nem csak egyenként lehet lekérdezni az értékeket, hanem a cellák összegét is képes mutatni - mivel nem nagy durranás, nem is különleges igény, ezért nagyon valószínű, hogy megcsinálták.
-
PHM
addikt
válasz gyáliSanyi #59742 üzenetére
Nem.
A 2 szenzor feszültségének átlagát fogja a kijelző megkapni.
Neked kell megadnod a szenzorok érzékenységét és azok
összesített terhelhetőségét.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
-
xxxjjjkkk
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest