- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
$p@rr0w
őstag
válasz
rednifegnar #97231 üzenetére
Hálásan köszönöm.
-
$p@rr0w
őstag
Sziasztok, ismét segítséget kérnék adott egy elektromos sütő.
[kép]
Láthatóan a hagyományos tápkábelt nem lehet beledugni, de gondolom ez csak valami gyártói sajátosság, ugyan úgy egy váltóáramú sima cucc, kifaraghatom a műanyagot hogy normál tápkábellel használhassam igaz? -
$p@rr0w
őstag
Sziasztok ismét, adott egy iylen villanymotor+hidraulikus kar ami egy családi ház kapuját nyitja: [kép]
Elszállt a vezérlőpanel benne(mellette egy dobozban), ami elég költséges móka, de az lenne a tervem hogy helyettesíteném egy ilyen shelly switch-el mivel ez gondolom egy áramforrás+villanymotor tehát elvileg nagy gond nem lehet, és akkor a külön távírányítók meg drága egyedi vezérlők helyett telefonról menne a nyitás/zárás. Kivitelezhető ez vagy van esetleg valami akadálya? -
$p@rr0w
őstag
Köszönöm a válaszokat, nincs autó akku mindenképpen egy kisméretű 230V-ról használható táp kellene neki.
Dr. Szilikát: Akkor tehát 14V 2A körül lenne optimális, de pár perces ideiglenes használatra nem teszek maradandó kárt ha nem lesz ilyen?
Egy rácsot emel fel, fogalmam sincs hogy mekkora nyomatékkal.
-
$p@rr0w
őstag
Sziasztok, mindenféle kontextus nélkül:
Adott egy 2101 Lada első ablaktörlő motor Bakony gyártmány, és ezt szeretném egy konnektorba dugható valamilyen táppal beindítani, de nem igazán találok róla infót.Egy Dell 19.5V 3.34A 65W laptop táppal mik az esélyeim?
-
$p@rr0w
őstag
Sziasztok, van egy kínai tabletem amiben meghalt a 3.7V-os akku, megpróbáltam usb töltőről a helyére egy diódával 3.7V-ot küldeni de nem kapcsolt be, tettem egy próbát 5V-al közvetlenül és így működik.
Kérdés hogy ezzel tönkre fogom így tenni? -
$p@rr0w
őstag
Sziasztok, van egy kis erősítőm ami megszólaltatja a hangszóróimat a gépről (PC) érkező hangokkal (12v adapterről üzemel jelenleg).
Ördögi tervem hogy mivel kézenfekvő a PC-ről indulás kaphatná a tápegységről az áramot, mondjuk egy ilyen megoldással?
Meg rá is toldanék persze hogy elérje.
Ebayen találtam ezeket működnie kell ha minden igaz?
Viszont most vagy én nézem be vagy mindegyik ilyen molex átalakító az 5V ágra van szabva?
-
$p@rr0w
őstag
válasz
razorbenke92 #74576 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ, ez egy hagyományos asztali lámpa, E14 foglalat, meglehetősen vastag vezetékekkel, egy elosztóba van bedugva, nem értek hozzá hogy őszinte legyek de meglepne ha 4A kikészítené, illetve most az izzót egy 8W-os ledesre cseréltem, a dobozon 65mA szerepel...
(#74577) ElektrikusDE:
neked is köszi a választ, jó lenne megnézetni de sajnos a főbérlőt az sem érdekelte hogy folyik a wc, stb... -
$p@rr0w
őstag
Sziasztok, van egy asztali lámbám, aminek az aljzatában kiment tegnap a 3A-es kerámia biztosíték, ennek a helyére egy 4A-es üveg borításút tudtam venni, ez mekkora gond lehet? Gondolom egy amperrel nagyobb terhelést bír mielőtt megszakad, a gyakorlatban ez lehet probléma?
Amúgy az égő halt ki, az aljzatban a biztosíték, és az épület biztosítékát is lecsapta, a kismegszakító meg semmit nem csinált... -
$p@rr0w
őstag
Igen, egy bimetális szál felmelegszik ami a mechanikát működésbe hozva blokkolja egy műanyag zárnyelvvel a másik műanyagot ami beleakad az ajtó zárjába. MIkor kihűl a szál akkor vissza kellene engednie a relének a blokkoló műanyaggal együtt de nem enged vissza. Mivel lezár én úgy értelmezem hogy a felmelegítés, tehát az elektronika rendben kell legyen, visszahűlni meg ugye magától a környezettől kell azonban az ajtó mégsem nyílik tehát valahol a mechanika elakad ha jól értelmezem.
A tervem az hogy a relét magában visszakötöm az áramkörbe megindítom a lezárást majd kiengedést és megnézem hogy viselkedik. És a csavart ami feszíti a rugót rajta aszerint állítgatom aztán figyelem mit reagál.Ha viszont a relé tegyük fel jó, akkor maga a műanyag mechanika nem tudom hogy akadhat meg.
A rugó rendben visszalöki a helyére a zárnyelvet, csak arra tudok gondolni hogy a reléből kijövő műanyag zárnyelv és az ajtót tartó műanyag sok dörgölőzéstől valahogy az évek alatt összekopott és összeakadva maradnak. -
$p@rr0w
őstag
Sziasztok SOS segítség kellene mert nem tudok mosni.
Ez a mosógépem ajtózárjából a relé, de nem tudom hogy a csavar ami a mágnest állítja mennyire kellene hogy szoros legyen, ha így kézzel rányomom akkor kellene hogy ott tartsa a zárnyelvet vagy annyira lazának kellene lennie hogy visszaengedjen? Amikor szétszedtem akkor laza volt, meghúztam a csavart de úgy sem lett jó, nem enged ki az ajtó zár mikor végzett.
Ha nem tudjátok ti se akkor én szívesen kikötném, de nem tudom melyik két pontot zárjam rövidre?
-
$p@rr0w
őstag
Olyan problémám lenne hogy az egerem mikrokapcsolója tönkrement, foylamatosan beragadtnak jelzi (Logitech mx518 oldalsó gomb) már kétszer is cseréltem de pár hét után újra előjön a hiba. (Megbízható eladótól vettem a hardverapróról jó minőségű kapcsolót.)
Néha úgy érzékeli mintha a mellette lévőt is benyomnám, de amúgy az tökéletesen működik, lehet hogy befolyásolja a működését mégis? Érdemes lenne azt is cserélni?
Ja és a gomb szépen kattan, a forrasztás nem engedett fel, mert beragadtnak érzékeli az X-Mouse button control.
-
$p@rr0w
őstag
Köszönöm a segítségeket, agyalok majd hogy mit kéne még, annyi hogy csak 2A diódát tudtak adni de az elég kell hogy legyen nem?
Megpróbálom majd akkor bekapcsolással együtt mérni is.
Nem tudom, de lehet szétment valami más is benne, mikro rajta volt az akku egyszer bekapcsoltam utána csak a bootlogot dobta fel, de azt mindig, azért gondolom hogy most is fel kéne neki.
-
$p@rr0w
őstag
válasz
tordaitibi #59688 üzenetére
-
$p@rr0w
őstag
válasz
tordaitibi #59688 üzenetére
Hálásan köszönöm.Különösen a hülye biztos rajzot, mindig felmerül hogy valamit így vagy úgy kell. Holnap beszerzem a szükséges dolgokat, semmiképp nem ígérem hogy nem fogok még kérdezni.
-
$p@rr0w
őstag
válasz
tordaitibi #59684 üzenetére
Köszönöm. Két szilicium dióda - ezt hogy/milyet kérjem a közértben pontosan?
Vagy szószerint így?
-
$p@rr0w
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám van hogy a tabletem akkuja felpúposodott, kiszedtem, de akku nélkül nem kapcsol be a töltőről, csak elindul a bekapcsolés de utána leáll. Adatmentésre kapcsolnám csak be, egy 3.7V-os akku volt benne, ha keresek egy ilyen adaptert és az akku helyére bekötöm akkor működnie kell ha minden igaz vagy nem? -
$p@rr0w
őstag
Segítséget szeretnék kérni, tudom hogy elég amatőr kérdés de azért felteszem:
Hogy szabad hosszabbítókat, és elosztókat összekombinálni, úgy hogy egy fali aljzatra minél több eszközt köthessek még biztonságosan? Mit érdemes, vagy szabad előre kötni a láncban az elosztót, vagy a hosszabbítót, esetleg szabadon variálhatom?
Jelenleg egy hármas hosszabbító jön a konnektorból, ebben van egy elosztó ami ad 3 csatlakozást, és elvesz a kialakítása miatt kettőt. A hosszabbítón van egy telefon töltő, az elosztón egy MacBook, és egy modem. Ezekhez jönne később még egy telefon töltő, egy pénztárgép, egy router, és egy kártyás fizetéshez való terminál, valamint egy asztali lámpa.
Mennyire jó ötlet ehhez kötni további elosztót, vagy hosszabbítót, biztonságos?
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Túraautó topik
- Kuponkunyeráló
- Vicces Ph!s ellenőrző kódok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Macbook Pro M1 Max 64GB RAM 512GB SSD GARANCIÁVAL
- iPad Pro 12,9 2TB 5. generációs M1 chip Cellular 1 év garancia
- Új csak kipróbált Beoplay Portal PC PS Bluetooth fejhallgató HiFi - Gammer használatra is!
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xbox Ultimate előfizetések