- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
válasz
Teasüti #60792 üzenetére
Neked most akkor egy LED sor mennyimaramot igenyel? 100mA? Azt siman hajthatod egy rele driverrel, mondjuk ULN2003, vagy ULN2803.
Amugy tenyleg jo otlet bhetolni egy boost, vagy inkabb egy buck-boost convertert. Ha jol emlekszem, LED backlight controllerkent tudsz rakeresni olyan cumokra, amiben benne van a converter is, meg a LED sor meghajto. -
tvamos
nagyúr
válasz
tordaitibi #60788 üzenetére
Nem szabad ónozni, mert az hidegen folyik, es meglazul a kotes. Ha lemezes a sorkapocs, akkor tedd bele osszesodorva inkabb. Ha nem lemezes, akkor sajnos nem lehet meghuznimrendesen,,ha megprobalod,,akkor elvagja a csavar az elemi szalakat. ilyet ne csinalj! Veszelyes!
En azert a helyedben inkabb vennek erveghuvelyt, en oldalvagoval szoktam regebben ranyomni, es az siman jo, szerintem. (Megjegyzem, bar nem mindig teljesen megbizhatoak, de villanyszerelo mestertol tanultam a fogast.) -
tvamos
nagyúr
válasz
tordaitibi #60784 üzenetére
Tegyel ra erveghuvelyt!
-
tvamos
nagyúr
válasz
Teasüti #60757 üzenetére
Vagy ugy... hogy a LED VCC-jet osszekototted az 556 VCC-jevel. Erdekes elgondolas, 4.5V-tol mennie kene! Csak dobj ossze egy hangkartya szkopot!
Vagy tudsz Arduino scope-ot csinalni, ha van Arduino-d.Vacak ez! -
tvamos
nagyúr
válasz
Teasüti #60462 üzenetére
Itt azt irja, az 5. oldalon, hogy a "Turn-Off Delay Time"-ot RG = 1.8Ω mellett csinaltak.
A drivered "Current Sink Capability Test"-jet 10 Ω-on csinaltak (13. oldal) ami alapjan nem hiszem, hogy kene nagyobb ellenallast betenni.
Eddig egy aramkort terveztem, amin EMC merest is csinaltunk, (az mondjuk tokeletesen ment rovidzarral is, nem mertem semmi gate oszcillaciot, persze nem is figyeltem, mert nem tudtam a jelensegrol,) abban vegul 22 Ω lett a megoldas. -
tvamos
nagyúr
válasz
Teasüti #60435 üzenetére
Azért teszik az ellenállást, hogy lassabban kapcsoljon a FET. Így jobban melegszik a felvezető, de jót tesz az EMC-nek.
Nekem azt mondta a gyártó, hogy megy a viaba valamennyi ragasztó, ha másképp nem rendelkezik a megrendelő, de ki is tölthető a via.
(#60443) Teasüti válasza tvamos (#60434) üzenetére
Igen lehet, simán. Csak a pcb tervező programban kalvskinn ka thermal relief-et! [link] -
tvamos
nagyúr
válasz
Hopkins_001 #60394 üzenetére
Hu, de klasz! Rendelek is gyorsan egyet a gyermeknek. Majd osszerakjuk a Karacsonyi szunetben.
-
tvamos
nagyúr
válasz
szabifotos #60326 üzenetére
A kollegamnak Blitzwolf van, az nem gagyi. Jol mukodik. Mondjuk nem olcso annyira.
Ha valaki nem akarja ezt osszebarkacsolni. -
tvamos
nagyúr
válasz
szabifotos #60324 üzenetére
Gondolod, hogy ezek a solar power bankok nemmfejlodnek ugyan ugy, mint minden mas?
-
tvamos
nagyúr
válasz
szabifotos #60317 üzenetére
Sima ugy a napelemes powerbank is.
-
tvamos
nagyúr
válasz
szabifotos #60314 üzenetére
Erdemes csinalni ilyet? Nem egyszerubb venni egy power bankot? Persze, nem ismerem a teljes tortenetet, es nagyon kis aramnal gond lehet, esetleg trukkozni kell...
-
tvamos
nagyúr
válasz
gyenesmartin #60252 üzenetére
Szóval lelassítottad a FET-eket, és jó lett... érdekes...
Én szkóp nélkül nem fognék hozzá.
-
tvamos
nagyúr
válasz
gyenesmartin #60247 üzenetére
És azt mondod, hogy akkor is elszáll minden, ha nincs stabkocka.
De szkóppal még nem nézted meg... Így eléggé sötétben tapogatózás az egész.
Mennyi a tapod? 20V?
Melegedett valami? -
tvamos
nagyúr
válasz
gyenesmartin #60244 üzenetére
Értem. Pontosan mi a hiba jelenség? Azonnal leesik a tráp fesz? Vagy mi történik?
-
tvamos
nagyúr
válasz
Teasüti #60238 üzenetére
Pontosan milyen 555-öt használsz?
A Texas-os speckó ezt írja:
No protection against excessive pin 7 current is necessary providing the package dissipation rating will not be exceeded.
Ez alapján, tokozástól, hőmérséklettől, és a kimenet terhelésétől függ.
Magad az adatlap Discharge Transistor (Pin 7) Voltage vs. Sink Current karakterisztikát is, innentől egyszerű a menet.
Azt javaslom, elég boztonsági tartalékod lesz, ha mondjuk 10mA-rel számolsz. (Ha nem tereheled agyon a kimenetet, és nem használod nagy frekvencián.)(#60239) Lompos48 válasza Teasüti (#60238) üzenetére
Szerintem csak simán összekeveték a kimenettel.
Output can source or sink 200 mA -
tvamos
nagyúr
válasz
gyenesmartin #60237 üzenetére
A 7815-re is kéne kerámia kondi! [link]
Érdemes annak a gyártónak az adatlapját megnézni, amelyiknek a stabkockáját használod!Amúgy egy 110A (390A pulse) drain current FET-et nem lehet könnyű tönkre tenni. Tuti jó az a labor táp? Szkóppal megnézted?
-
tvamos
nagyúr
válasz
tordaitibi #60188 üzenetére
Először tisztázni kéne, hogy a 300V az csúcsérték, vagy rms. (Gondolom szinuszos...)
A másik fontos kérdés, hogy milyen egyenirányítóról lenne szó, híd, egy egy utas, mert az áram csúcs eléggé függ tőle.
A 3. kérdés még az, hogy mi fogja a bekapcsoláskor a tranzienst korlátozni.Úgy látatlanban ez talán jó lehet: [link]
-
tvamos
nagyúr
válasz
csabyka666 #60157 üzenetére
Én használok hasonlót, csak ttl szintre, (5V,) és nem a standard RS232.
Miért? -
tvamos
nagyúr
Valaki arulja mar el nekem, hogy minek akarnak az emberek DMOS-t venni?
-
tvamos
nagyúr
válasz
tordaitibi #59925 üzenetére
Azert 470 Ohm mar nagyon lassitja a FET-et, amitol melegszik. A te esetedben persze ez nem jelentkezik, de mar egy hangfrekvencias PWM-nel is tud melegedni.
Hasznaltam mar FET meghajto aramkort, nem is egyszer. Egy jol kivalasztott gate ellenallassal persze lehet segiteni, ha elhasal az aramkor az EMC teszten, de amugy meg nem lattam meghajtot elhasalni gate kapacitastol. (555-ot sem, az mas kerdes, hogy mar 15 eve nem is lattam 555-ot.)De mindenki ugy csinalja, ahogy akarja.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Batman2 #59913 üzenetére
Igy kell bekotni a tranzisztorodat: [link]
A 4-8 labra meg mehet mondjuk 8V egy 7808/78l08 stabon keresztul.(#59916) tordaitibi válasza tvamos (#59915) üzenetére
Hogy a mikroszekundumos kapcsolasi ido miatt a gate kapacitas A nagysagrandu aramat korlatozza.
Ezt hol olvastad? -
tvamos
nagyúr
válasz
tordaitibi #59914 üzenetére
Minek a gate ellenallas?
-
-
tvamos
nagyúr
válasz
darvinya #59798 üzenetére
Oke, hogy te meg tudod csinalni, en is, de olyan sz@rral forraszon az, akinek ket anyja van!
Tanulni kell egy fasza paka.
Most voltam Kinaban, nem tudom... olyan fasza pakak voltak a soron, hogy meg. De nem ilyen fos Fahrenheitek.(#59799) Vanir válasza darvinya (#59798) üzenetére
Szerintem azok a csipeszek nem jok semmire, nekem is van vagy 5 olyan pcb tartom.
Nekem a muszeresz satu valt be, meg a PCB tarto. Mondjuk ez utobbibol van ketto is, az egyik piszok draga volt, a masikat meg magam nyomtattam 3D printerrel.
Ez a PCB tarto: [link] Tudom, hogy draga, de lehet ilyesmi kapni Aliexpressen is. (Csak nekem mar van ez, nem keresgelek ott.)
A satu meg ilyen: [link] Gondolom ilyet is lehet olcsositva kapni. -
tvamos
nagyúr
válasz
Lompos48 #59626 üzenetére
Oke. En semmi keppen sem vitaznek a vajtfuluekkel. Nem art, ha tud rola a kerdezo, akkor el tudja donteni, hogy neki fontos-e.
Egy letezo efektus, amit van, aki fontosnak tart, van, aki nem. En magam, amikor dinamikus hangszedohoz epitettem erositot, akkor vegig folia kondikat raktam, mert az volt az ajanlas, nem tudom, mi lett volna, ha keramiat teszek.(#59620) Ribi válasza Kernel (#59618) üzenetére
tvamos: Én úgy tudom minél nagyobb annál inkább hajlamos piezora, de a kicsiknél ez kevésbé okoz gondot.
Inkább a bőven 1uF felettieknél.
Ezt azert nem a kapacitas erteke hatarozza meg elsosorban, hanem az alkalmazas. En hasznalok 22uF 10V keramiat is, nincs gond vele, de nem high end audioban. -
tvamos
nagyúr
válasz
Lompos48 #59612 üzenetére
Nem baj, hogy megkerdojelezed, nagyon szeles a szakirodalma a keramia kondenzatorok (MLCC) piezzoelektromos tulajdonsaganak. Olvass utana!
Voltam a Kemet kondenzator akademian, es ott is megerositettek, es hosszan (15-20 perc) taglaltak ezt az effektust.A szerepe a kapcsolasban termeszetesen az, amirol beszelsz, csak ha igazan igenyesek vagyunk, akkor nem keramiat teszunk!
(#59615) Alu
Annyira nem vagyunk vájtfülűek, csak sokan vallják, hogy az analóg táp hangban nagy javulást hoz. Hajtott a kíváncsiság és ha már úgy is szeretek barkácsolni gondoltam megcsinálom magamnak és kipróbálom.Nem tudom megitelni, hogy ez mennyit szamit egy analog cuccnal, a high-endesek, meg az almasok nem hasznalnak keramia kondint, nekik tutira fejleszettek SMD folia kondikat ilyen celokra.
-
tvamos
nagyúr
15kuF azt a mindenit! Azért ilyet mégse kéne írni!
Ja, a 100nF kerámiát az IC lábára kell tenni.
+ a kerámia kondit erdemes kicserélni fólia kondira, mert a kerámia kondi piezzoként tud mûködni, úgy, mint a piezzo hangszóró, meg a piezzo mikrofon. Ha már vájtfülûek vagyunk.
-
tvamos
nagyúr
Meg kell mérni a teljesítmény tényezôt is.
Szinuszos váltakozóáram teljesítménye[szerkesztés]
A szinuszos váltakozóáram pillanatnyi teljesítménye periodikusan változik hasonlóan a feszültséghez és az áramerősséghez. A váltakozóáram átlagos effektív (hatásos) teljesítménye egy periódus (és így hosszabb idő) alatt:
P = U I cos phi, ahol
U, az effektív feszültség,
I, az effektív áramerősség
phi, pedig a fázisszög
[link] -
tvamos
nagyúr
válasz
gyenesmartin #59559 üzenetére
-
tvamos
nagyúr
Attol fugg, hogy hany menet van ratekerve. Minel nagybb a menetfeszultseg, annal jobban zug ugyan az a trafo. Ha megfeleloen sorba kotod a szekunder tekercset a primerrel, akkor csokkenni fog a menetfeszultseg, es minden jo lesz.
Regen nagyon olcson vettem 2x110V / 2x12V-os trafokat, azok is zugtak, foleg, ha a rofiben 235-240V volt. En akkor ezt ugy hasznaltam, hogy az egyik szekundert a primerrel sorba kotottem. Nem egy erintesvedelmileg megkerdojelezhetetlen megoldas, de jol mukodott.
Ezert gondolom, hogy neked is mukodne.
Nem hinnem, hogy nagyon nagy teljesitmenyu trafo kene, hiszen a terheles arama csak a szekunder koron at folyik, tehat ugy kell meretezni, hogy annak megfeleljen. (En hasznalnek mondjuk egy 2x-es biztonsagi tenyezot, ha mondjuk 2A a terheles, akkor egy 4A-es (12x4=50VA) trafot hasznalnek, es kiprobalnam ugy. Mondjuk nekem pont van ilyen otthon.)
Persze az is lehet, hogy kihajintanam azt a zugos cuccot... -
tvamos
nagyúr
Nem ertenek ezek ott a ROHM-nal az elektronikahoz, hogy rogton beleintegraljak az IC-be a tok folosleges R3 ellenallast. (Mondjuk, ok rutinosan R2-nek hivjak, igy egybol megtevesztenek mindekit vele...)
[link] -
tvamos
nagyúr
válasz
darvinya #59310 üzenetére
Tehát nem engedhető szabadon felhasznált vízet.
Ez termeszetesen nem ugy megy, hogy kijon a viz a foldbol,es megy a lefolyoba. Ott marad minden a foldben, csak a hot kivonjak a foldbol, aminek a hovezeteset... majd tudja aki megtervezi. (Szerencses esetben.)
Hőcserélős felhasználás viszont zárt rendszer.
Hat persze, a fold egy zart rendszer, de a lakashoz kepest, amit futenek/hutenek nem egy zart rendszer, mert a hotechnikai rendszer egyik resze bent van, a lakasban, a masik meg kint. Hotechnikailag.
Amugy persze, zart a rendszer, a hutokozeg be van zarva. -
tvamos
nagyúr
válasz
tordaitibi #59292 üzenetére
Azert kivancsi lennek, mit kezdene vele, ha a termodinamikai hatasfokot adnak meg. Szerintem nem nagyon erdekel az egy vegfelhasznalot sem. Inkabb a villanyszamla erdekel mindenkit.
(#59293) V.Stryker válasza SchumiBácsi (#59286) üzenetére
Valtakozo! -
tvamos
nagyúr
válasz
Lompos48 #59272 üzenetére
Nem ellenkezik a termodinamikával, mert leírják, hogy a leadott hőenergiát a befektetett nem hőenergiával osztják el.
Ez nem reklám, vagy mellébeszélés. Egy hőszivattyúnál is a villamyszámlát fizeti az ember, nem a hőenergiát, amit a falon kívülre juttat az eszköz, e azt élvezi, amit bent lead, vagy felvesz. -
tvamos
nagyúr
Kell hozza ey 0.1Ohmos ellenallas, egy labortap, min. 3A-es, de inkabb 5, meg kell egy oscilloscope. Igy meg tudod merni a tranziens nagysagat. Ha van 1 jo minosegu multimetered, akkor tudod kalibralni az oscilloscope-ot. Ha ket multimetered van, akkor az egesz szetappot tudod kalibralni. Egyszeru az egesz.
-
tvamos
nagyúr
válasz
darvinya #59166 üzenetére
En nem tudom, hogy pontosan milyen az a fules, amit veszel. Az, hogy armaturas fulhallgato, azt ertem, de hogy te milyen armaturas fulhallgatot veszel, azt a kedes. Itt van pl. egy eleg jo tipus:
TDK BA 200
Headphones Technology: balanced armature
Impedance: 35 Ohm
Ilyenhez kell egy trafo, vagy egy vegfok. Bar, ahogy most olvasom, ezekhez valami speci driver kene.
No mindegy, valami ilyesmit csinalnek, ha ez lenne a gondolatom: [link]
Ez a trafonak az adatlapja: [link] -
tvamos
nagyúr
válasz
darvinya #59162 üzenetére
Bizonyos határok között működhet, vagy lehet a kimenete tenni mégegy, nagyobb áramú csövet, impedancia illesztésre, mondj katódkövető (lehet, hogy rosszul írom a nevét...) kapcsolásban.
Vagy a trafó...Milyen az a fejhallgató pontosan? Ha valami nagyon nagy impedanciás, (nem dinamikus,) akkor lehet, hogy kevés neki a fesz, akkor használ ha nagyobb a betáp, de akkor a tranzisztoros résszel, meg a cső munkapont beállításával is utána kell menni.
-
tvamos
nagyúr
válasz
darvinya #59157 üzenetére
Lehet, hogy rosszul tudom, de ezekhez a csoves erositokhoz nagy impedancias fejhallgatok kell, neked ilyesmi van? Ha jol emlekszem, akkor van impedancia csatolasban a kimenet, (ilyenkor adja le az erosito a legnagyobb teljesitmenyt,) ha a kimenetre kotott "valami" megenyezik az R20-szal, tehta 4.7kOhm.
Itt van egy kapcsolas, ami mutatja, hogy lehet "sima" fejhallgatoval is elegendo teljesitmenyt kinyerni:[link]
Ha jol tudom pl. a Sennheiser HD 800 is ilyen nagy impedancias fejhallato, ez 300 Ohmos.
Nekem HD 380 Pro van, az csak 54 Ohm, gondolom ezzel nagyon halk lenne. -
tvamos
nagyúr
válasz
Batman2 #59040 üzenetére
Én régen Philips Valvo kapacitív érzékelőt használtam, és TL082-vel építettem relaxációs oszcillátort hozzá, de annyira pontatlan volt, hogy egyedileg kellett mindet kalibrálni. (Volt valami vegyi anyag a kalibráláshoz, amiről mindig kiütéses lettem.) Nem értem, miért akarsz ezzel küzdeni! Ma már nem elegáns ez, a digitális kimenetű + arduino jobb.
Amit te linkeltél, még nem láttam. -
tvamos
nagyúr
válasz
norbert1998 #58939 üzenetére
-
tvamos
nagyúr
válasz
norbert1998 #58927 üzenetére
-
tvamos
nagyúr
válasz
Lompos48 #58768 üzenetére
Nem, a masik B-betusbe jartam, Budapesten. Kosz, nem kell mar tanitanod.
Eppen errol van, szo, ha nyitva hagyod a bazist, (pl- egy tri-state kimenetre van rakotve,) akokr felerositi a tranzisztor a Icb0 aramot. Ezert kell azt elvezetni.
No, mindegy parttalan ez a tarsalgas.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Lompos48 #58755 üzenetére
Nem fordítom, mert egyértelmű, hogy a C-B között folyó visszáram, miközben a harmadik láb (lásd "0") nincs jelen.
Az a baj azzal amit irsz, hogy a harmadik lab igenis jelen van:Itt kicsit zavarosan fogalmazol.
Lehet, hogy zavarosan fogalmazok, altalaban fejlesztem az aramkoroket, de rosszul magyarazok, ez nem az erossegem.én soha nem tanítottam így
Nekem? Nem emlekszem rad! Ha vallalod a neved, akkor el tudjuk majd donteni.Addig szerintem ez slendriansag. Mint az elejen is irtem, lehet, akkor is, ha adott esetben mukodik, amit irsz.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Lompos48 #58750 üzenetére
1. 2 darab 100mA-t igénylő LED sorbakötve ugyancsak 100mA-t fog igényelni, ha az a tápfeszed feszültségtartaléka megengedi.
Ha sorba koti, ez tenyleg igy van.Olyan, hogy 160%-os Hfe nincs.
A szazalek nem mertekegyseg, tehat barmit atvalthat %-ba. 160=16000%. De gondolom, csak eltevesztette.3. A kettővel való osztás értelmetlen és butaság. Ahhoz, hogy a LEDek világítsanak, a tranzisztornak vezetnie kell.
Szokas a tranzisztorokat telitesbe vinni, kapcsolo uzemben, hogy kicsi legyen a szaturacio rajtuk, es hogy gyorsabban kapcsoljon a tranzisztor, ezaltal kevesbe melegedjen. Ezert szoktam a katalogusbol kinezett h erteket elosztani kettovel. (Nekem bevalt ez, mint tapasztalati ertek, amugy a teljesitmenyelektronika tanar is ezt tanitotta a foiskoln.) En ezt hasznalom 20 eve, es eleg sok aramkort fejlesztettem mar, nekem mukodik.A @tvamos által emlegetett "kimeneti szivárgó áram, meg a tranyó max. szivárgó áram" értelmetlenek.
Hogy forditod magyarra ezt: "ICBO is reverse leakage current going from the Collector to the Base" ?5. 3.3V-os vezérlő kimeneti feszültség esetén, ha a "0" állapot legalább a TTL standardok szintjét hozza (max. 0.4V) az R3 ellenállás elfelejthető.
Ez egy hibas gyakorlat, amit en nem tamogatok. Amig az a kimenet nem kimenet, hanem bemenet, (pl. a reset folyamat alatt,) addig a processzor pin allapota nem meghatarozott, ezert elofordulhat az, hogy folyik valamekkora bazisaram, ezaltal kollektor aram is fog folyni, es melegszik a tranzisztor. -
tvamos
nagyúr
Az adatlapon a hfe értéket kell nézni. Azt tudod, hogy mekkota kollektoráramot akarsz, azzal van parameterezve a hfe. A katalógus értéket illik 2-vel elosztani, ha kapcsoló üzemben használod a tranyót.
R3: ki kell nézni, hogy a kérdéses tapfesznél mennyi kimeneti szivárgó áram, meg a tranyó max. szivárgó árama. Na az R2-R3-at úgy kell méretezni, hogy a tranyó ne kezdjen kinyitni. Mivel jelen esetben a tranyó szivárgása valószínűleg nagyobbra fog adódni, az R3-at célszerű a tranzisztor b-e körébe áthelyezni.(#58742) zeix válasza zeix (#58741) üzenetére
Szerintem rosszul nézed annak az oc-nek az adatlapját!
IC CTR min = 10%. A LED max. árama meg 80mA. Szóval biztonsággal 8mA-t tudsz kivenni belőle. -
tvamos
nagyúr
válasz
norbert1998 #58728 üzenetére
Az ilyen környezetben nem elég, az biztos!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Commodore 64
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- ROG STRIX X870-F + AMD Ryzen 7 9800X3D + 32GB DDR5 + Sapphire 7900 XTX Pulse 24GB + Win11 PRO
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya