Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter789
senior tag
válasz soldi3r #13682 üzenetére
én egy ilyennel szaladgálok:
http://www.dealextreme.com/p/ds0201-2-8-lcd-pocket-mini-oscilloscope-v1-5-complete-kits-39753
nem a csúcsok csúcsa, van némi zaja, de az akkuja tisztességesen bírja a kiképzést és egyszerű elemzésekre így is tökéletesen alkalmas - ennyi pénzért sztem jó...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
Peter789
senior tag
válasz soldi3r #13700 üzenetére
igen, az ebay lehet szerencsésebb, mert jobban bevéd ha xar cuccot küld az eladó - bár ott is a visszaküldés árát sajnos be kell nyelni...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
-
csabyka666
veterán
válasz soldi3r #51982 üzenetére
Az, hogy szigetel, azzal azért nem értek egyet, inkább úgy mondanám, hogy kevésbé vezeti úgy a hőt, mint mondjuk a réz.
Egyébként jogos a felvetés, az adapter alja sík, lehet ragasztok rá egy hűtőbordát.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Kernel
nagyúr
válasz soldi3r #52377 üzenetére
Mármint nyomógomb + ellenállás elvileg, ez felhasználási cél kérdése.
Ha be van építve egy erősítőbe, akkor felesleges. Ha kísérleti vagy akármilyen célokat szolgál, akkor jól jöhet.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
-
norbert1998
nagyúr
válasz soldi3r #52556 üzenetére
Már többször írtam, hogy cnc maró
Annak mozgatásához van 3db léptetőmotor, amik így néznek ki adatok terén.
Egyelőre a drv8225-rol lenne hajtva, mert az van, aztán ha kevés, akkor lesz véve normális vezérlő is mellé.Arduino fórumon azt mondták, egy 36v, 4-5A táp elég kell legyen. Bár többt nem nagyon mondtak.
-
norbert1998
nagyúr
válasz soldi3r #52559 üzenetére
Bordával 2.2-t ad le a driver, az már kicsit jobb. De az csak ideiglenes megoldás. Tb6600-t akarok venni majd hozzá.
Egy 3-as emelkedésű trapéz menetes orsó lesz minden tengely hajtása. Főleg fa lenne vele marva, de szóba jöhet fém is később, viszont akkor értelemszerűen lassabban fogom járatni a motorokat. Áttétel nem lesz, egy kuplung szerű dologgal, aminek nem tudom a magyar nevét, lesz összekapcsolva a motor tengelye az orsóval.
-
norbert1998
nagyúr
válasz soldi3r #52571 üzenetére
Meg van egy olyan mondás is, ahol valami oylasmirl van szó, hogy valaki a maga ellensége
Szerintem is kicsi lesz, de nem fontos, több fordulatot tesz meg a motor egy adott táv megtételéhez, igen, lassabb lesz a gép, de talán pontosabb, illetve kisebb erőhatás éri a motort egy 3-as emelkedésnél(mint pl egy 4-5-ösnél) de egy golyósorsó sem sokkal nagyobb emelkedésű . (Plusz a nagyobb emelkedésű orsó mindig drágább, mint a kisebb, 12-esben 3-as van legnagyobb emelkedés a helyi boltban)
Szoftveresen úgy lassítom, hogy kevesebb lépést tetetek meg vele, vagy nagyobb időközöket hagyok a lépések közt. Illetve kisebbeket. Volt valami CNC gép kalkulátor, elvileg a nema17 teteje is majdnem elég lenne ide, viszont a nema23 a tuti, tehát erő terén szinte biztos nem lesz gond.
Egyetlen gond lehet, ha beleküldöm a marót az asztalba vagy lelövetem a mozgórészeket a sínről
De tényleg, a táp kérdésen meg még vacillálok, hogy mi legyen. Kinézek még a piacra is, hátha találok valamit, ha meg nem, akkor megnézzük azt az inverter dolgot, ha kevés, akkor megy az apróra és lesz véve egy nagyobb, rendes táp, háromszor annyiért.
Ez tuti elég lesz hozzá, mind a 3 motorhoz.
[ Szerkesztve ]
-
-
biker
nagyúr
válasz soldi3r #52609 üzenetére
de, miért ne, tudsz bővbben segíteni?
min. 3 csatornán tud fordulatot mérni? Esetleg analóg bemenet feszültség mérésre van benne? Extra opcióElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Kernel
nagyúr
válasz soldi3r #52709 üzenetére
Én is azt írtam (MIG), innen vettem:
Forrás:
http://hegesztestechnika.net/shop_ordered/4245/pic/alfaweld-mig-185.pdf
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz soldi3r #52782 üzenetére
Aktív PFC más téma, nem ezzel van kapcsolatban.
A 230V egyenirányítása és pufferelése során a szinusz csúcsaiból impulzusokban venné fel az áramot a tápegység, ami kártékony a hálózatra nézve.
Az aktív PFC ezt eloszlatja a szinusz többi részére egyenletesen, amellett cosφ-javító hatása is van.
Kimeneti puffer felemás kérdés, amit kivesznek belőle, úgyis pótolni kell, méghozzá minél nagyobb a kapacitás, annál nagyobb töltőáramot igényel, aminek lehetnek hátulütői is. Szükség lehet soros fojtóra is, a puffer előtt.
Ettől függetlenül lehet éppen kísérletezni, gyakorlatban derül ki a többi, nem mindegy a terhelés jellege sem.
-
yohnsee
tag
válasz soldi3r #52872 üzenetére
Csak így nem. És nem a raszter miatt, hanem mert a dugdosós panelbe maximum IC lábméret megy bele. Ezeknek a potiknak nagyobbak a lábai. 2 megoldás van, vagy veszel kisebb lábút vagy megveszed ezeket, és mindegyik lábra forrasztasz egy ellenállásláb véget. Én utóbbit csináltam, főleg, mert sok bontott potméterem volt, és tesztelés miatt nem veszek új alkatrészt.
AVR
-
bim
veterán
válasz soldi3r #52970 üzenetére
Érdekes hogy próba képpen lekötött kondival is próbáltam indítani a gépet és 10-ből 7x el is indult és abból mondjuk 2x a másik irányba. Amikor a kondi ami bedöglött rá volt kötve soha nem indult el csak búgott. Lökésre persze megindult.
Nem vagyok járatos ebben de azt hittem ha lekötnek egy motort 380V-ról 220-V-ra akkor kell valami segédfázis hogy működjön. Ezekből kiindulva ha csak meglököm jó irányba a motort indításnál és úgy kapcsolom be (tehát nem fog búgni) akkor esetleg lehetne úgy is használni és nem lenne baja a motornak? -
Batman2
őstag
válasz soldi3r #53112 üzenetére
Szevasz
Sem a biztositékokat, sem az aljzatot nem próbáltam még próbalámpával.
Az aljzatban mértem feszültséget, ami teljesen nulla volt.
A biztositékokat kivettem egyenként és szemre néztem meg, nem olvadt e el a száluk.
Mindegyiknek ép a háza még műanyag sem olvadt sehol sem
Ha épek, akkor feltételezem, vezetnek is.Az aljzathoz menő vezetéket, illetve csatlakozót néztem még, kábel leszakadva nincsen, de most nincs nálam műszer, csak később tudok a csatlakozóban mérni, vagy próbalámpázni.
Rajzot, magyarázatot nem találtam sem a kesztyű tartó fedélen, sem a tábla környékén máshol.
Elég hülye dolog, ha ezért mégis szervízbe kell vinnem.
Mivel jónak látszik minden, és semennyi feszültség sincsen az aljzatban, ezérz gondoltam arra is, hogy fedélzeti kompjúter esetleg letiltott, és amíg a hibát nem törlik belőle, nek ad áramot.
Hallottam hasonlókat, hogy mai autókon pl. kegy egy ízzó, vagy megsérül a lámpatest, esetleg zárlat, utána hiába cserélnek ízzót, nem fig működni, csak ha a hiba kódot is kitörölték.
Viszont olyat is hallottam, hogy más autókban önregeneráló a vezérlés és pl. ízzó csere után egy idő mulva érzékeli és törli a hibát maga és minden megy ahogy a hiba előtt.Fogalmam sincsen, hogy ezekből mi az igaz, ezzel az autóval most ismerkedem, nekem eddig az aláírásomban szereplő öreg autóm volt, ahol minden egyszerű és többnyire logikus is.
Üdv.
Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979
-
-
Kernel
nagyúr
válasz soldi3r #53115 üzenetére
Lényegében dugasztápról tudom tölteni az autót, anélkül, hogy a motorházba kellene nyúlni. Van persze komolyabb töltőm is, de sokszor elég ez a kicsi is. Akár szinten tartani, de egy éjszaka alatt indítóképesre húzza még a lemerült akkut is.
Tehát egy dugasztáp a lomtárból, másik végére egy szivargyújtó dugót szereltem, ennyi az egész. Mivel ez egy trafós-egyenirányítós adapter, természeténél fogva van annyi belső ellenállása, ami pont jól korlátozza az áramot, túltölteni pedig még több nap alatt sem képes (természetesen az enyém 12V DC):
A dugó helyett akartam rá szerelni ilyen feszültségmérőt, de elkallódott a postán, noha visszakaptam az árát, csak valahogy elfelejtődött, még nem rendeltem másikat (mivel a nyári időszakban nincs is rá szükség):
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz soldi3r #59637 üzenetére
Nem a védelem a probléma, mivel nincs mit védeni, viszont párhuzamos kapcsolásban, ha egyik zárt, akkor a másik már hatástalan.
Erre találták ki az alternatív kapcsolást, de annál meg változó a ki-be pozíció, mindig a másiktól függ.
Később találták ki az impulzusrelés trükközéseket:
-
$p@rr0w
őstag
-
GZoli7
senior tag
-
darvinya
titán
válasz soldi3r #59722 üzenetére
Nem arra kell engedély, hogy 25A-re bővítsd a rendszert, hanem blomba bontás kerül sokba.
Persze nem árt tudni, hogy betáp elbírja 25A-t, mert ha 20A-re van kiépítve, akkor az is beleszámít.
Te számításod, csak vill.óra és bizt.tábla közötti szakaszra vonatkozik.
Viszont Te hálózat felújítást írtál, ami összes vezeték lecseréléséről szól.Nemrég értekeztem, hogy miért nem örülök nagyobb A-nak.
Tehát annyira nem egyszerű A növelés betáp részről, mert az kihat mindenre.Tudom olcsó elsőként, de ház/lakás leégés után már nem annyira.
[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz soldi3r #59757 üzenetére
Van fb-n villanyszereles regen es ma csoport
egy szavukat ne hidd el, mert mind kontár, viszont fikázni a másik munkáját azt nagyon tudják.
De van egy két ember aki képbe van elműsök regisztrált szerelők stb, azoknak lehet hinni. Külön kabaré, amikor pl villany bojlert akart az egyik eph ra hozni, már azon vitatkoztak, hogy 25 vag 50es lapos vassal csinálják, amikor az egyik megmondta, hogy igazából azt nem kell eph ra hozni, simán földelésbe bele kell kötni csokival. Na utána már mind tudta Meg megy a fikázás, aztán kiderül, hogy ők se tunák jobban.
Viszont munkadíjat is megsaccolják neked, ha jól leírod, meg tudják a bővítéseket is.
Mondjuk az oktatás színvonalát mutatja, hogy sokan a fi relével, a kétpólusú kismegszakítóval sincsenek tisztában. Szóval inkább Laikus villanyszerelők önképző csoportja."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470P - i7-HQ I 32GB I 512SSD I 14" 2K I Nvidia I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460P - i7-HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest