Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- A KOReader ebook olvasó program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Astra kalandok @Első rész
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
nosedive
csendes tag
válasz rasotamas #72499 üzenetére
Nekünk electrolux van. Alatta evőeszközök, ahogy te is írtad. Semmi probléma nincs belőle, nem érezzük, hogy melegedne.
-
Blackmate
senior tag
Jól hallhatóan csapágyas lett a 8 éves Whirlpool WTLS 60812 mosógépünk. Úgy gondolom, hogy megérdemel ennyi idő után egy alkatrészcserét és itt találtam is hozzávaló csapágyat nem is veszett drágán.
A kérdésem, hogy ebből kettőt kell rendeljek, hogy mindkét oldalon kicseréljem? Lévén, hogy ez egy felöltöltős gép.
Érdemes esetleg más kopó alkatrészt is rendelnem és kicserélnem, ha már szétkapom? -
contaxg
veterán
válasz #32277248 #72461 üzenetére
Megvannak az új szénkefék. A régiek jó ha félcentisek voltak. Meglátjuk... de most kezdtem el hinni abban hogy a "Günter" még mosni fog.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
törölt tag
-
contaxg
veterán
válasz #32277248 #72510 üzenetére
Günter feltámadt!!!
Köszönöm!!!! A kommutátort is megcsiszoltam!Egy fülhallgatóval támogathatom a szakmai iránymutatást??
Lassan elmehetek háztartásigép szerelőnek.
A kávédarálómban a minap cseréltem daráló művet és motort.
Ez egy ilyen hét volt[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
válasz #32277248 #72512 üzenetére
Simán kinézem belőle a +17-et ez még Made in Germany.
Köszi még 1x!!A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
m4csk4fogo
tag
Sziasztok,
Szereztem egy Beko FSE 1010 fagyasztószekrényt ami látszólag jól működik, de felmerült egy kérdés bennem takarítás közben.
A képen látható kondenzátor(?) nincsen csatlakoztatva, nem kellene csatlakoztatva legyen?
[kép]
Köszönöm -
törölt tag
válasz m4csk4fogo #72515 üzenetére
Kéne ha a gyári kompresszor lenne benne, de jól láthatóan ez nem az, ehhez a kompresszorhoz nem kell kondenzátor.
-
Doner
aktív tag
Sziasztok! Olyan porszívót keresek ami tud "peremtezni" tisztítószeres vizet és vissza is szívja. Főleg autó és szőnyeg tisztításhoz kellene, nem tudom sima proszivóként is lehet e használni.
Ezt néztem ki: Karcher SE 4002
Ez megfelelő lenne erre a célra kB 100 ezer. Vagy van jobb?
Ha tudnád hogy a gyertya fénye láng, már rég készen lenne az étel.
-
Doner
aktív tag
válasz PhoenixSzG #72518 üzenetére
Üdv! Rendszeresen használnám és nem tudom mikor érek rá használni nekem macerás és a közelben Győrben nem is találtam bérlési lehetőséget (de ha te tudsz akkor élnék a lehetőséggel) .
Ha tudnád hogy a gyertya fénye láng, már rég készen lenne az étel.
-
veterán
Tudnátok pár konkrét ajánlott indukciós főzőlapot mondani?
Néztünk most a MediaMarktban egy Electrolux EIV644-et, tetszett, összenyitható a két bal meg a két jobb felület, de van árukeresőn egy nagyon rossz vélemény.
Fokozat is csak valami 14-15 volt rajta.
Ez az összenyitogatás nagyon tetszik, néztünk még neten Bosch PVS645FB5E típust is.
Nagyon fontos lenne a tartósság, minden nap intenzíven használva lenne, hétvégenként egyszerre több főzőlap is, és még ilyen körülmények közt is ami csak a 3 év garit bírja ki az a termék számomra hulladék.
De okos funkciók, összenyitogatás, egyéb extrák is fontosak lennének.Még valami, mennyi áramot vesznek ezek fel? 1 fázisról üzembiztosan üzemeltethetőek?
Jelenleg számomra érthetetlen módon 2 fekete, 1 kék és egy zöldsárga vezeték van behúzva, de a két fekete ugyan azt a fázist viszi.https://tinyurl.com/rasoapro
-
félisten
Sziasztok!
Van egy Candy CDS 2550 mosogatógép az új lakásban. Most próbálom először használni.
Balmoldalon a mosogatószer adagoló mellett mi az az állítós cucc, és felette az az átlátszó kis kerek valami?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
MODERÁTOR
válasz rasotamas #72522 üzenetére
Nem árt ha megvan a 32A a betápnál.
1 fázisról is megy simán.
"ami csak a 3 év garit bírja ki az a termék számomra hulladék." A beko cuccokra 5 év jótállás van a Mielére 2, melyiket vennéd? Neffnél van 2+3-as gari, talán az ikea vállal többet.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
veterán
Hehe, nem árt, de most nem fogok százezreket elkölteni szabványosításra meg bővítésre.
20+6+6 Amperünk van. Ennyi.
Nem azt mondtam hogy sok legyen egy gari, hanem hogy nagyon nagy valószínűséggel még napi többszöri használattal is bírjon ki nagyon sok évet, ne csak a garit.
Te mit vennél? Elektrolux? Bosch? Más? 130-140 körül nézegetek, pár tízessel meg lehet dobni ha van értelme.https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
Ezt a Neff márkát nem ismerem, talán pár hete hallottam róla először.
Van rajta összevonható zóna? Most az asszony ebbe szerelmesedett bele, merthogy két összevonható zónája van:
Vajon akkor szögletesek ezek a zónák? Vagy alul ugyanúgy kerek? Bazinagy lábas esetén egyáltalán nem mindegy.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Cyborg
őstag
Sziasztok,
Van valakinek itt serie 6 Bosch szárítógépe?
Még szokom a gépet, de pár dolgot nem értek.
Nem írja a leírása, hogy melyik az alacsony hőfokos program, gondoltam a standard szekrény száraz pamut lehet az, hiszen majd 4 órát ír indításkor, de abban is összemennek a ruhák, tudom, ez ruha függő is, de azért na.
Ki milyen programot használ?A másik, hogy bekötöttem a lefolyóba a gépet, kivettem a gumit, ahogy a leírás írta, remélve, hogy nem kell vacakolni a fiók ürítésével, de továbbra is kerül bele víz. Tudom, hogy azzal tisztítja a hőcserélőt , de akkor is, akkor mi értelme a lefolyóba kötésnek, ha továbbra is üríteni kell a fiókot? Nagyon rossz a kézikönyv, de nem lehet elrontani a bekötést, nem hiszem, hogy én rontottam el valamit.
Akinek ilyen Bosch van, hogy van megelégedve vele?
Nekem sose volt még szárítógépem, ismerkedünk egyelőre, de nem vagyok lenyűgözve. -
ribarszki
őstag
válasz rasotamas #72522 üzenetére
Az árukereső véleményeit fenntartással kezeld.. amúgy a 82 véleményből van 1 negatív?
Nekünk is ez a típus van. Ma is újra ezt venném.
Ezt írtam pár hónapja
"Electrolux EIV 644 lett végül. Külön vezérlehetők a zónák, illetve mind a két oldal tud Bridgestone funkciót. De ami igazán fontos, hogy nem kapcsolgat ki-be különböző fokozatokon. 3-as fokozaton gyöngyözik a leves, nagyon pontosan állítható, a P pedig veszettül gyors.
Ezt a húzogatós fokozatállítást kicsit szokni kell. Az elején nem tetszett, de mára már egész jónak tartom." -
janakbacsi
őstag
lidliben vásárolt gyorsfagyasztott zsömlét, kiflit mennyi ideig kell sütni forrólevegős fritőzben? és hány fokon? valaki próbálta már?
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
-
Jumbozorz
senior tag
Sziasztok. Van valakinek tapasztalata LG szárítógéppel? Esetleg van konkrét típus, amit ajánlanátok? 250-ig mennék el.
Köszönöm -
Gömbike
senior tag
válasz janakbacsi #72533 üzenetére
Itt hamarabb választ kapsz: [link]
Nekünk ez van, [link] , de èn ettől függetlenül mikróban sütöm meg a lild-s cuccokat, mert jobb és szebb lesz a végeredmèny.Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Janusz001
őstag
Hőszivattyús szárítógép kondenzátorának a tisztítását ki hogyan csinálja? Van egy 5 éves Electrolux EDH3488GDE gépünk, eddig asszony a leírásnak megfelelően porszívózta és hosszú sörtéjű kefével takarította, több kevesebb sikerrel. Ma ránéztem én is, zseblámpával átvilágítottam, de egy rémálom mennyiségű szösz van a belsejében. Ki ugye nem lehet venni, próbáltam gőzzel takarítani, de a belsőbb részeken a nagyja benne maradt.
Valami ötlet? Bontsam le a hátulját és onnan próbáljak hozzáférni?
Amúgy a gép működik, tökéletesen szárít, de nem hinném, hogy ebben a formában kellene maradnia. -
Zoona
aktív tag
Sziasztok!
Körvonalazódik a porszívóvásárlásom, de folyton továbbgondolom a dolgokat:S Lényeg, hogy 51m2-re kell vennem porszívót, parketta meg burkoló az egész lakás, szőnyeg annyi lesz, amennyi az ülőgarnitúra alatt lesz meg a hálóba az ágy előtt.
A következőket néztem ki:
-Miele Complete C2 Parquet Powerline - 89e
-[Electrolux PD82-4MG] - 64eAz Electroluxnak most csökkent az ára mert pár hete 70-80ezer körül volt. Legénylakásba lesz a porszívó - elegendő lehet az Elux-is vagy megéri a felárat a Miele?
Továbbá, ilyen árkategóriában a fenti felhasználásra, van értelmes vezeték nélküli akkus porszívó? Most a Miele lenne a lélektani határ azért.
Diablo 3 Battletag - Jessa#2832
-
arcsin
senior tag
válasz #32277248 #72540 üzenetére
Nekem a 20 éves siemens mellé is volt amit az új lakásban hagytak a vásáslást követöen. Online is megtalálható volt. Ezek szerint sosem volt mosogatógépe a kérdezönek, ami miatt a karbantartás és helyes használat is kérdéses. Mindenképp meg kellene keresni azt a fránya usermanualt.
-
Sziltesa08
csendes tag
Sziasztok!
Szárítógép vásárlás előtt állok, ti milyen típusuakat ajánlanátok? Maximum 200.000 forintig?
köszi előre is -
pjen
félisten
válasz Sziltesa08 #72543 üzenetére
Nekem Elux van, hőszipkás. Kb 2 éves, eddig hibátlan.
-
Nagya21
addikt
Hi!
Nekem beko hőszipkás, most lesz 4 éves, no problem....
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
törölt tag
Semmilyet, inkább teregessetek. Ha ez nem megoldható akkor mindenképpen kondenzációs vegyél, a hőszivattyús szárítógépek gyakorlatilag evolúciós zsákutcák. De mindenki azt csinál a pénzével amit akar.
[ Szerkesztve ]
-
BB9000
senior tag
Szia Nekem Bosch hőszivattyús gépem van. Bátran merem ajánlani. Jövőre fog lejárni az 5 éves garancia. Baja még soha nem volt.
A "kondenzációs" kategóriában lévő gépek azok, amelyekben nincs hőszivattyú. Ennek hiánya két súlyos problémát okoz:
1./ az áramfogyasztás kb háromszoros,
2./ a szárítási hőmérséklet kicsit magasabb és így az erre érzékeny ruhák jobban összemennek.
Egyébként a hőszivattyús gépekben is kissé összemennek az arra érzékeny ruhák !
A kondenzációs gépeket sokan szeretik itt a topikban is. A fent említett hátrányai mellett vannak előnyei is:,
1./ kicsit olcsóbb a beszerzése kb 10-20 %
2./ mivel nincs benne hőszivattyú, az el sem tud romlani.
3./ A hőcserélőjét általában könnyebb takarítani.
Te döntesz, hogy neked mi a fontos. Az áramárak emelkedése a gazdaságosság szempontot előrébb hozta a fontossági listán, de a kinek nincs pénze szárítógépre, annak anélkül is megszáradnak a ruhái. -
Nagya21
addikt
válasz #32277248 #72546 üzenetére
Hali!
Szerinted.....
Nekem egy db szivacs van a hőcserélő előtt (meg a finomszűrő a dobnál), és tiszta a hőcserélőm.
Beko okosan csinálta, a keskeny Beko-nál nincs szivacs, ott csak duffla finomszűrő, ami nem elég, raktam szivacsot oda is, most O.K.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
adam3
aktív tag
válasz Cyborg #72529 üzenetére
Szia!
Bár gyapjú ruháink nincsenek, de nekünk még nem ment benne össze semmi.
Mindig marad benne egy kis víz, hogy legyen bármikor tartalék a tisztításhoz. Ha elér egy szintet, akkor automatikusan ki fogja nyomni a vizet a lefolyóba, nem kell üríteni kézzel. Én félévente egyszer szedem ki a tartályt amikor nagyobb tisztítást tartok a gépen.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- ÚJ EcoFlow Delta 2 MAX 2kWh LiFePo4 3200W hordozható akku védőborítással, kempinghez is, GARANCIA
- Himiway Zebra Step Thru 2023 elektromos fatbike
- Eladó PIE631FB1E BOSCH Beépíthető főzőlap
- Lorelli gyermekülés 9-36kg (Cute Teddy - blue) eladó
- Opel Insignia Full extra! Ezt érdemes megnézni és elolvasni a hirdetést !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest