Hirdetés
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Asszociációs játék. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- A KOReader ebook olvasó program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Astra kalandok @Első rész
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
válasz ribarszki #73451 üzenetére
Érdekesek ezek az összehasonlítások . Én egy 15 éves Bosch t hasonlítottam egy 2 éves Beko hoz. Egyértelműen a Bekó nyert. Te egy új Bosch t egy nem tudom hány éves Bekóhoz. Szerintem ezek nem érvényes alapok. Két azonos évjáratú gépet kéne ár érték arányban összevetni.
-
pjen
félisten
válasz ribarszki #73453 üzenetére
Nem tudom , 15 évvel ezelőtti Bosch m semmivel nem mosogatott jobban, csendesebben, hamarabb mint a mostani Bekó. Sőt a Bekó közvetlen elődje egy Gorenje volt, olyan hangal mint egy traktor. A Bekó t nem is hallod. Persze tudom, hogy egy mostani Bosch val nem egy kategória.
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem. Hotpoint Ariston TCD 83B szárítógépem szivattyújával valami gond van. Szétszedtem a tartályt, ahova a kondenzvíz lecsapódik, és a kis propeller a villanymotor végén el volt szakadva. 3D nyomtatással ezt pótoltam, összeszereltem, és bár működik, de az a baj, hogy ki sem kapcsol a kis motor, mely a vizet hajtja ebből a tartályból a vízgyűjtő tartályba. Valakinek valami tapasztalata ezzel kapcsolatban? Vagy valami ötlet, hogy hogy keressek rá a problémára idegen nyelvű videók között? Mert a youtube-ot már végig pörgettem, google fordító után, de nem sokmindent találtam sajnos. A mikrokapcsoló is jól működik, kimértük. Egyszerűen nem kapcsolja le a kis villanymotort, aminek kb fél perces munkája lenne, miután a feltelt víztől megemelkedő polisztirol úszó bekapcsolja a mikrokapcsolóval.
Köszönöm előre is. -
törölt tag
válasz z123456789 #73459 üzenetére
Hi.
Nem akad fel az úszó felső állásban? Ki kéne cserélni a mikrokapcsolót, néha csinálnak olyat hogy az érintkezőpogácsák összeragadnak benne. Csak akkor indul a szivattyú ha impulzust kap, vagy a mikrokapcsolótól függetlenül mindig megy ha be van kapcsolva a gép? 5 perc után se áll le a szivattyú?
-
Chris0321
addikt
Hello.
Nézegettem az ilyen páraelszívókat és az lenne a kérdésem, hogy ezeket csak közvetlenül a falra lehet felszerelni? Sajnos ahova kellene rakni ott elég keskeny a hely és csak úgy menne be egy 60 cm körüli páraelszívó, hogyha kicsit kijjebb tesszük a faltól. A környékbeli üzletekben csak a kicsi teljesítményű van, nem tudom megnézni. Az is érdekelne, hogy van-e a külső borítás alatt cső, mert sajnos belső falra kellene szerelni és a kémény amibe bevezetnénk nem pont a tűzhely felett van így oldalra kell is vinni a csövet. -
Geo19870322
tag
Sziasztok.
Még mindig mosogatógép téma. Voltam ma MM-ban.
Az eladó segített (?). Számít az, hogy a Bosch alja belül műanyag és nem fém?
Végülis két gép maradt az esélyesek között:
Gorenje GS620E10S vagy Bosch SMS25AI04E
Nagyon dicsőítette a Gorenjét is, bár nem volt nyomulós.
Milyen szintet képvisel a Gorenje, a Bosch, a Beko?
Köszi a segítséget előre is. -
st6969
őstag
válasz Chris0321 #73465 üzenetére
Hello,
Nekem Cata van, de a felépítése hasonló lehet. Ha nem közvetlenül a falra szereled, nem fog takarni oldalról a lemez a falig (lesz egy rés). Ez egy "U" alakú takarólemez, a fal felől nem zárt. Én nem láttam még olyat, amiben lett volna cső, mivel nem tudhatja a gyártó, hogy te milyen hosszan és irányban akarod vezetni. -
polonic
félisten
válasz Geo19870322 #73466 üzenetére
Szia
Igen, számít. Cimbora mesélte, hogy neki is ilyen műanyagos bosch van. Elengedte az illesztés, ahol a műanyag oda van gyógyítva a fém oldalához. Folyik a víz a gépből.
Amúgy én még ilyet nem láttam és nem is gondoltam volna, hogy műanyag egy mosogatógép alja...
Szánalmas spórolás, és ráadásul a bosch... -
z123456z
őstag
Sziasztok. Samsung adatok mennyire fedik a valóságot? Gondolok itt elsősorban zajszintre és fogyasztásra. Nem mondom, hogy kinéztem, de érdekes lehet ez: RB38T676CSA/EF. Árban már semmiképp nem mennék feljebb, kár volt húzni-halasztani a cserét, jól felmentek az árak, de ez netes infók szerint megfelelőnek tűnik. Ha más, hasonló méretű és csendes ajánlat van, rápillantok arra is. Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz Geo19870322 #73466 üzenetére
Műanyag belsőst nem vennék. A zsíros maszat szerintem egy idő után valamilyen formában visszaköszön rajta. Nézd meg mennyibe kerül hozzá pl. egy kosárgörgő. Amelyikhez olcsóbb azt venném.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
pjen
félisten
válasz Geo19870322 #73476 üzenetére
Nekem a mostani Beko előtt Gorenje volt. Az egész házban lehetett hallani, ha működött, soha többet. Egyébként az is kínai.
-
PitLee
őstag
A hőmérséklet szabályzója jó volt azt is nézte a szerelő ?
Anno volt egy régi Tatai fagyasztó ládánk aminél mi is észrevettük, hogy állandóan megy a kompresszor, ami ez miatt bekrepált, itt a még mechanikus hőfokszabályzó romlott el és ennek következménye volt a kompresszor tönkremenetele. -
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
"régi" még 2 éves sincs (SAMSUNG MS23K3513AS/EO mikrohullámú sütő) de a gombok fele nem működik és cserére szorul ez miatt.
Ez helyett milyen mikró ajánlott?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
pjen
félisten
válasz MaxxDamage #73479 üzenetére
Whirpool.
-
MaxxDamage
félisten
Melyiket ajánlod? [link]
Méret szerint ami befér (adott helyre):
Magasság: 31 cm , Szélesség/Hossz: 50 cm , Mélység: 39 cm[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
pjen
félisten
válasz MaxxDamage #73481 üzenetére
Szerintem a Wh gyártja a legjobb mikrókat. Amelyik Neked tetszik és befér. Én ha lehet tekerő gombosat veszek és nyitó füleset.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Sajnos bejelölöm a "35 cm -nél alacsonyabb a magasság" és a listába nem marad semmi
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz MaxxDamage #73485 üzenetére
Ez jó lehet?
Méretre befér és simán jó.
SAMSUNG GE83M/XEO mikrohullámú sütő◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
pjen
félisten
válasz MaxxDamage #73486 üzenetére
Nekem most samsung van, előtte egy LG volt 15 évig, én tettem véletlen tönkre. Soha többet samut, kéthetente reménykedem, hogy elromlik es kdobhatom.
-
MaxxDamage
félisten
Egy próbát szerintem megér(het) amit linkeltem.
-
Zoona
aktív tag
válasz MaxxDamage #73486 üzenetére
Ezt néztem élőben tegnap az Euronicsba, elég masszív samsungnak tűnt (pl. azt is néztem amit linkeltél, hogy elromrott) - nem hézagos, nem kotyogósak az illesztések, és még szép is volt élőbe.
Valamelyik nap még fórumon az LG-ket is ajánlották, azthiszem az Invertereseket - én szerintem olyat veszek - nekem csak melegítésre kell de ha 30-35 az a samsung ami elromlik akkor inkább áldozok többet - de a 60ezres WH-k viszont talán nekem drágákDiablo 3 Battletag - Jessa#2832
-
Gömbike
senior tag
Ez jó hír, ugyanis ez az ipari hulladék samu [link] a 2 év gyári jótállás után elromlott,.
A bekapcsoló gombja nem működött.
A hivatalos samu szervíz 35 nap alatt!!! nem tudta kicserèlni a bekapcsoló gombot.
Naná, hogy hogy nem a mellektermèk samut vettem [link] . Bár majd egy éve csak 82 ezer volt . Szakértő kormyànyunk dolgos munkájának hála igy tesznek alá a dolgozó magyarnak.
De nem adtam fel, július végen vettünk egy samu hűtőt. [link] Ennek most, 3 hónapos korára a jobb oldali ajtójáról levált a szigetelés.
A samu mo-t nem lehet felhívni, nincs telefonszám , csak cset. Holnap lesz egy hete, hogy bejelentettem hibára náluk, de a mai napig nem hívott senki, hogy “ kapjam be”. A samu mo-i csetes megnyugtatása: “ ügyfelünk fontos számunkra”,- na ez az amit le@nak vastagon.
Tehát te a szerencsès emberek közé tartozol, èn meg a lúzerek közè.
Soha többé semmiben samsung vackot.
[ Szerkesztve ]
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
OPiiPO
veterán
válasz Gömbike #73491 üzenetére
Samsung mikróm 15éves múlt, hibátlan teszi a dolgát, Samaung side-by-side hűtőmet 13 éves korában passzoltam el, az új tulajt most hivtam más ügy okán, köszöni nála is tökéletes teszi a dolgát.
Csak még mielőtt temetjük a Samsungot"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Gömbike
senior tag
válasz OPiiPO #73492 üzenetére
Én temetem, de nem én gyártom mostanában ezeket a sz@rokat.
Vagy bennem van a hiba, hogy a mikrót napi szintem használom sütésre, a hűtőt meg élelmiszer tárolásra?
Komolyra fordítva: a mostani samsung nem hozza az elvárható szintet.Vagy ha ez az, akkor az a szégyen kategória.
-
Gömbike
senior tag
Pedig voltak intő jelek:
- feleségem S7 telefonja gariidőn belül fo@ta össze magát
- a tesóm és szinte vele egyidőben a nagynéném az akkor még fél éves samu hűtőjükben kompresszort cseréltek. Nyilván szériahibásak voltak, de akkor is. Egy tájékoztatást, vagy kompenzációt megérdemeltek volna.
- a samu felsőkategóriás mikrómban 35 nap alatt képtelenek voltak a bekapcsoló gombot kicserélni.
De ezek utàn is képes voltam samu sbs hűtőt venni.
Ennyi hibát nem lehet véletlen legyártani.
A kérdés: melyik gyártó foglalkozik az ügyféllel vásárlás után?
Érdekes a + 10 évre hivatkozás, én is élek ezzel:
- 15 éves elux mosogatógépünk hibátlan, 12 éves AEG mosógépünk hibátlan, a 16 éves hibátlan elux kombi hűtőt csak a mostani agymosott világ rizsacsökkentése miatt cseréltük le. A 7 éves elux hőszipkás szárítógépünk egy 970 Ft-os kondit kért 4 évesen.
Sajnos itthon nincs választék Elux sbs hűtőben és normális mikróban.
Ami tény viszont, hogy a Miele normál kondenzációs szárítógépünk 20+év után kért javítást, én hülye inkább vettem új hőszipkás gagyit.
-
z123456z
őstag
válasz szabog74 #72290 üzenetére
Szia, eddig mi a tapasztalat vele? A kijelző a valós, vagy a beállított hőmérsékletet mutatja? Én a 676-ost néztem, nem tudom, az miért drágább ennyivel. Bár itt olvasgatva a szervíz tapasztalatokat, már nem annyira vonzó, pláne az árát tekintve, te 174-ért vetted, ez meg egy kilóval drágább.
-
MaxxDamage
félisten
Igen, ami elromlott (gombok fele nem jó) az is jónak tűnt...
WH-k sajnos nem jók, mert nem fér be az adott helyre.
LG-t most néztem, nincs tapasztalatom LG mikrókkal, de TV-k (közép és felső kat.) kifejezetten jók! Ez az LG pont befér.[ Szerkesztve ]
-
Zoona
aktív tag
válasz MaxxDamage #73499 üzenetére
Igen, ezt mondták mások - ennek van egy párja, amiben nincs grill funkció az elméletileg 3 cm-el keskenyebb mélységgel rendelkezik - 35 cm csak - a grillese meg 38 cm.
Diablo 3 Battletag - Jessa#2832
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik