- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
AstraCDX #73649 üzenetére
Minimális nyomáskülönbség van a két csonk között, elvileg mindegy, de logikusan végiggondolva a felső lehet az elárasztás érzékelő lentebb pedig a vízszintérzékelő csonkja. Amit tudsz még tenni, hogy citromsavval vagy ecettel indítasz egy 90 fokos programot, az segíthet kiszedni a vízkövet és egyéb trutyit onnan ahol nincs helye. Van szervízmanual ehhez a géphez, dobj egy email címet privibe és elküldöm ha kell.
-
AstraCDX
senior tag
válasz
#32277248 #73637 üzenetére
Íme a két csatlakozású légcsapda .
A két csatlakozás magassága között 25mm különbség van .
Mivel ez a gép már sok javításon túl van, lehetséges,
hogy fölcserélték a két különböző érzékelőtől jövő cső pozícióját a légcsapdán .
Okozhat-e az hibát, hogy a vízszint, és a habzás érzékelő csöve nem a megfelelő helyre van dugva a légcsapdán ?
Lehet tudni, pontosan melyik hova való ?.
Esetemben a légcsapda alsó csonkjára a vízszintérzékelő csöve volt dugva,
a fölsőre pedig a habzás érzékelő csöve .Üdv.
Astra
-
AstraCDX
senior tag
válasz
#48613632 #73641 üzenetére
Igen, természetesen nem zárható ki, hogy a leeresztő szivattyú cumiztat minket,
csak nehezen tudom elfogadni, mert én vizuálisan hibátlannak látom .
Természetesen nem csak vizuálisan észrevehető hibája lehetséges .
Ha a hiba továbbra is fennáll akkor a leeresztő szivattyú cseréje lesz a következő lépés .
Szerencsére elég egyszerűen cserélhető .
Köszönöm szépen a segítséget, és a tippeket !Üdv.
Astra
-
z0d1@Ku$
senior tag
Szeretnénk páramentesítőt venni, de fogalmam sincs mi lenne a legmegfelelőbb eszköz. Még mielőtt valaki a központi szellőztetést ajánlaná: nem lehetséges.
próbálunk szellőztetni nap közben többször is, de ilyen 70-80% páratartalom van a lakásban, az annyi nem ideális
Mivel gázkazánunk van, és a gázpara miatt még nem megy folyamatosan a fűtés, ezért légkondival oldjuk meg a dolgot, de az csak 2 szobában van, ezért kéne a külön eszköz pl fürdőbe is.
Van esetleg ezekkel a külön páramentesítőkkel tapasztalat? -
törölt tag
válasz
AstraCDX #73635 üzenetére
A mi gépünkbe csak egy volt, ami a leeresztő-szivattyú. Ránézésre annak sem volt gondja, viszont a csere megoldotta a problémát.
-
AstraCDX
senior tag
válasz
#32277248 #73637 üzenetére
Ez így nem lett próbálva, mert általában az első mosás hibátlanul lefut, lehet hogy még a második is, a harmadiknál már nagyobb az esély, hogy öblítés, és centrifugálás után "eldobja" magát .
Aztán jöhet a manuális öblítés indítás, amit ilyenkor már szintén vagy végrehajt, vagy nem, vagy csak sokadik próbálkozásra .Üdv.
Astra
-
AstraCDX
senior tag
válasz
-cobra- #73636 üzenetére
Tudok feszültséget mérni, de üzem közben ez már elég macerás lehet, mert mikor a gép a helyén van, szinte be van ékelve oda, és fizikailag nem igazán hozzáférhető .
Működik a szivattyú, esetleg megszakadhat a működése ?
A hibakód nem erre utal, és más jelenség sincs, végül is kiüríti a vizet .
Igen van szervizmenü, a szerelő is próbálgatta, de ott nem jelentkezett a hiba .
Igen, nehéz kitalálni, hogy melyik egység balhézik, és azután meg azt, hogy az egység-e a hibás, vagy a vezérlés .Üdv.
Astra
-
törölt tag
válasz
AstraCDX #73632 üzenetére
A barna a vízszintérzékelő a fekete az habzást/elárasztást figyeli. Üresen mosószer nélkül se megy le a program? A légcsapda a víznyomást alakítja át légnyomássá, ha azt mondod tiszta belül akkor nem az a gond. Szivattyúra más hibát dobna szerintem, de természetesen azt sem lehet kizárni.
-
-cobra-
aktív tag
válasz
AstraCDX #73635 üzenetére
Előbbire gondolnék. Tápfeszt nem tudsz mérni a szivattyúnál működés közben akár egy centri/szivattyú programot indítva? Elvileg vannak teszt programok is, esetleg lehetne azzal is próvbálkozni. Mert akkor kiderülne hogy a szivattyú a rossz vagy már a vezérlés nem kapcsolja egyéb miatt. Az E31 egyébként nyomáskapcsoló hiba elméletileg.
-
-
AstraCDX
senior tag
válasz
#32277248 #73631 üzenetére
Ma szétszedtem, és átfújtam a két nyomáskapcsoló gumicsöveit, mert kettő van .
Melyik nyomáskapcsoló, mert a gép bal, és jobb oldalában is van egy~egy .
A bal oldalon egy barna színű, vízszintes tengelyű korong,
a jobb oldalon pedig egy függőleges tengelyű fekete színű henger .
Te melyikre gondoltál ?
A légcsapda az az átlátszó henger amire a nyomáskapcsolók gumicsöve rá van dugva ?
Mi lehet annak a szerepe ?
Milyen szennyeződés lehet abban ?
Én csak csak egy kis vizet láttam benne .
Köszönöm szépen !
Sokat segítettél !Üdv.
Astra
-
törölt tag
válasz
AstraCDX #73629 üzenetére
Hi.
Elég szomorú ha ennyi hümmögésre késztette őket...
Nyomáskapcsoló hiba, nem tudja a gép mennyi víz van a dobban, és inkább leállítja a mosást. Le kell róla húzni a nyomásérzékelőről a kis gumicsövet és belefújni a dob irányába, de méginkább ki kellene takarítani a légcsapdát, és újra jó lesz. Ha mégsem, ki kell cserélni a nyomáskapcsolót, de az több mint valószínű, hogy az jó, hisz a dobot se töltené fel vízzel és nem kezdené el a mosást.
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
AEG Electrolux L48380 mosógép véletlenszerűen, de gyakran nem viszi végig a mosási folyamatot .
A mosást elvégzi, de az öblítést, és a centrifugálást már nem .
Ilyenkor nincs a mosás végét jelző csipogás, egyszerűen csak megáll, és villog a piros LED-je .
Ha ez után indítunk egy öblítést, akkor vagy elvégzi, vagy nem .
Egy darabig lötyköl aztán dolgavégezetlenül megáll .
Ez esetben csak néhány perc feszültségmentesítés után lehet próbálkozni egy újabb indítással, aztán vagy elvégzi, vagy nem hajlandó elvégezni a centrifugálást .
Hibakódot ilyenkor nem láttunk, de berögzített hibák vannak benne .
Ezek a hibakódok vannak benne .
MB ALARM : E31 23,
UI ALARM : E00 9
Ezek értelmezéséhez szeretnék segítséget kérni !
Mi az MB ALARM, és az UI ALARM ?
Illetve mit jelentenek a számok,az E31, és az utána lévő 23,és az E00, és utána a 9 ?
Nézte már több szerelő is, mind mást mondott, illetve értetlenül hümmögtek .
Mi okozhatja ezt a hibát, és mit tehetek a javulás érdekében ?
Köszi !
Üdv.
Astra -
soultrapp
senior tag
Hello!!
180-200körül tudnátok ajánlani hőszivattyús szárítógépet??
Bosch lenne az elsődleges cél,de meghallgatok bármit :)Gondolom érdemes lehet megvárni a Black fridayt!!
Köszi!!
-
daver88
aktív tag
Teljesen mindegy, hogy műanyag, vagy fém a váz, a csatlakozás úgyis műanyag lesz. Ha komolyabb sütőt szeretnél, akkor inkább a 20-30e Ft az a kategória, ahol grillezni is tudsz húst, mivel a szerkezete úgy van kialakítva, hogy felvegye a szendvics/hús magasságát, ezáltal nemcsak a hátulja sül, ahol felfekszik rajta a felső rész, hanem egyenletesen, végig.
Pl: George Foreman grillekkel nem tudsz mellélőni, talán most 20e alatt is találsz a kisebb méretekből.
-
De4d
őstag
Üdv.
Szeretnék venni egy "melegszendvics sütőt" de fogalmam sincs milyet érdemes, sem márkában sem anyagában, elvileg a keremáilapos és nyilván acél anyagú a legjobb (kevés törhető műanyag elemmel)
Az is jó lenne ha már kompakt lenne húsok grillezéséhez sütéséhez. A lehető legalacsonyabb áron.
Nem kell hogy maffint, gofrit és miegymást tudjon, elsősorban melegszendvicsek készítéséhez és húsokhoz. ( bár gondolom igazából ahhoz hogy gofrit lehessen vele nem is tudás kérdése, hanem inkább hogy van e kialakított forma hozzá és állítható hőfok)
Tudna valaki ajánlani ezekkel az elvárásokkal valamilyet? Árat annyira nem is tudnék, de a klasszikus szendvicssütők 4-5ezerét vannak akkor egy kicsit jobb talán egy 10-es keretbe beleférhet. -
SpZ
senior tag
Sziasztok, van egy Elin WM 7149 mosógépem a későbbiekben szeretnék a tetejére egy szintén Elin WP 816 szárítógépet. Mosógép méretei: 84x60x49cm Szárítógép méretei: 84,6x59x5x60,9cm
Kérdésem az hogy milyen összeépítő keretet vásároljak hozzá ami biztosan jó?
Köszönöm -
blizzrd
senior tag
válasz
OPiiPO #73614 üzenetére
A sima szüröt természetesen minden használat után takarítném, a höcserélp szüröjére gondoltam :) A célszerszám mit takar esetedben?
Igazság szerint nem tudnám megmondani mi alapján döntök egyik vgy másik márka mellett. Az Elux-bol annyiért kijön a legmagasabb szériés gépe, amennyiért Boschból "csak" a 6-os széria van. Ennyivel jobb a Bosch? Ki az aki tudja
-
törölt tag
-
Zoona
aktív tag
válasz
blizzrd #73600 üzenetére
Az 5 év garancia más kereskedőre nem érvényes, csak ha az electrolux.hu-n vásárolod a terméket - sajnos a számlán és garancia jegyen amúgy nincs feltüntetve de a webáruház hivatkozik a hivatalos megrendelés visszaigazolásra, hogy azt el kell tenni és azzal lehet igazolni majd - én ezt ki is nyomtattam egy az egybe - a visszaigazolást meg a webáruház levelét is.
Mivel az Electrolux.hu ad még 10% kedvezmény miatt meg 5 év garanciát ezért nekem jobb volt árban mintha Mediamarkt vagy Euronicsba vettem volna - ott lett volna +gari +szállítási költség is. Elég hamar ki is szállították, kibontották bedugtuk, csomagolóanyagot meg el is vitték.
Keress egy boltot esetleg, ahol ki van állítva mind a kettő mert maximum az anyagban lehet különbség.
Szűrő takarítás nem macerás, csak legyen folyamatos
-
-cobra-
aktív tag
válasz
-cobra- #73538 üzenetére
Végül egy SAL INR 5000-ret néztem ki, mert valószínű elengedem a konyhai vonalat. (Főzőlap közelébe tudnám csak rakni, viszont kétlem hogy a meleg, gőz, olajpára hosszútávon jót tenne neki.) A fenti SAL legalább fadobozos, két hangszórós, van rajta egy reflex nyílás is, így van némi esély hogy nem gagyi a hangja.
-
adam3
aktív tag
válasz
vzsryl #73604 üzenetére
Közben nézegettem a kínálatot és csak ipari gépeket láttam 3 fázissal, de az már árban is a milliós kategória.
A háztartási kategóriában 1 és 2 fázissal beköthető készülékek vannak. Ha a villanyszerelő 5 eres kábelt húzott be neked és a lakásba is bemegy a 3 fázis (ez 99.9% ha ilyen kábelt vezetett oda), akkor 2 fázisos készüléket érdemes venned, mert azokkal magasabb főzési teljesítmény érhető el ha több zónát is használsz párhuzamosan. Az 1 fázissal bekötött készülékek jellemzően korlátozzák a max főzési teljesítményt 2+ zóna használatakor és tiltják a boost melegítést amit én speciel imádok kapkodós kaják főzésénél (virsli/tészta főzésnél mire összeszedem a cuccokat már forr a víz).
Gorenjét nem ismerem, de most párat megnéztem és innen ismerhető fel a 2 fázisos:
-
Virág et.
senior tag
válasz
PhoenixSzG #73588 üzenetére
Szuper, pont ilyen tapasztalatokban reménykedtem, köszönöm!
-
LoyalGuard
tag
Sziasztok!
Tanacsot szeretnek kerni hogy az alabbi hutovel erdemes-e kinlodni javitassal vagy nezzek inkabb egy masik utan?
Adott egy "Whirlpool ART 363/3" hutoszekreny, sajnos beepitett igy nem tudok konnyen benezni moge.
Fogalmam sincs mikori, itt volt amikor idekoltoztem.
Ma egy hutotakaritas utan megmertem a belso homersekletet. 1 orat volt bent a homero, cuccok nem voltak a hutoben ezalatt, maxra (7-es fokozat) volt tekerve. ( A szobahomerseklet 23 fok korul van)
14.7 fokot sikerult kiszurkolnia a hutonek.
Amiket olvastam, azok alapjan a gaz szokott el, az ajtotomites rendben van.
Ami viszont furcsa hogy nem megy folyamatosan a huto.
Valakinek valami otlet?
Elore is koszonom! -
vzsryl
nagyúr
Néztem párat, de általánosságban ír a bekötési útmutatónál. Tehát ha egy fázisú, akkor így kell, ha két fázisú, akkor úgy stb...
Btw. most írt a szerelő, és azt mondta, hogy ami két fázisos, arra rá lehet kötni a hármat is. Az általad linkelt képen szereplőre is.
Én ehhez teljesen analfabéta vagyok, szóval nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- 12 Részletre BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W laptop további tulajdonsága
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest