Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:28:18

LOGOUT.hu

A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1151) FANaticpass válasza drnet (#1145) üzenetére


FANaticpass
tag

en ismerre vagyok kihegyezve, akar a kamera burkolatat is ledobom h kell. csak h jobb legyen a felvétel. e felett fölösleges gondolkodom, no gyakorlattal.

(#1152) FANaticpass válasza mm89 (#1148) üzenetére


FANaticpass
tag

témához. :DDD

(#1153) LógaGéza válasza Gsx-rr (#1150) üzenetére


LógaGéza
addikt

És mennyire lehet magárahagyni ezeket? Értem én, dokkoló van, amire rárepül, ha hazaért, hogy feltöltse?
Az lenne a legjobb ha teljesen automatikus lenne (a felvett videókat is automatikusan feltöltené pl), de ez lehet egy utópisztikus álom..

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#1154) Gsx-rr válasza LógaGéza (#1153) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Biztos megoldhato ha van tobb milliod!
Amugy magarahagyni? Ha elrepteted valahova es utkozben raesik valakire vagy valamire akkor az a te felelosseged!
Vallalod?

[ Szerkesztve ]

(#1155) FANaticpass


FANaticpass
tag

ha x5c1 et szeretnék venni mire figyeljek nincs külső egyértelmű látszatja, h az n sima x5c. videokon azt latom h az 1-esen vastagabb a felirat. mást nem. help! :U

[ Szerkesztve ]

(#1156) LógaGéza válasza Gsx-rr (#1154) üzenetére


LógaGéza
addikt

Akkor ezekszerint ennyire megbízható még mindig a dróntechnológia :U

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#1157) #42007296


#42007296
törölt tag

Kapok valamiféle jelzést, ha a hatótáv széleit súrolom ? Vagy saccolni kell ?
( syma X5c-1 )

(#1158) Gsx-rr válasza #42007296 (#1157) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Elkezd zuhanni! :)

(#1159) rollaz válasza LógaGéza (#1156) üzenetére


rollaz
tag

Nem a megbízhatósággal van a probléma, hanem azzal, hogy mint minden műszaki terméknél, úgy itt is lehetnek meghibásodások.

(#1160) Gsx-rr válasza rollaz (#1159) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Tényleg az megoldható pl ez Naza vezérlővel ,hogy a Ground Station-al megadok egy pontot ahol leszáll ,majd visszarepül?
Mondjuk egy levelet ,vagy egy számlát pl el lehetne így küldeni ,ha várja valaki és miután levette róla akkor felszáll és visszajön?

[ Szerkesztve ]

(#1161) rollaz válasza Gsx-rr (#1160) üzenetére


rollaz
tag

A Naza egy belépőszintű vezérlő, így erősen kötöttek a lehetőségei.

Az automatikus felszállás és landolás megoldott. Azonban az szerintem nem, hogy egy adott ponton leszáll, ott kivár, majd ismét elstartol és az első felszállási pontra visszatér landol. Legalábbis én ilyen beállítási lehetőséggel ezidáig nem találkoztam a gyári programban. Mivel azonban nem vagyok guru, így simán lehet, hogy elsiklottam felette.

Egyébként elvi lehetőségként megoldhatónak és tartanám, de ott ugye meg kell adni, hogy csak x időtartam hosszan várjon. A legnagyobb kérdés itt az, hogy miként értesül róla a vezérlő, hogy a szállított akármit lekapcsolták a gépről és indulhat vissza?

[ Szerkesztve ]

(#1162) laccy88 válasza laccy88 (#981) üzenetére


laccy88
senior tag

megrendeltem az sj4000-et, megérkezett. A kamerával maximálisan meg vagyok elégedve(eddig), minőséggel sincs problémám. Fel is szereltem a gépre, egy kínai "cnc" gimbal-lal. Minden ok, jól működik, bár a gimbal néha el el mászik egyik másik irányba, de nem vészes.
Viszont valóban zavarja a kamera a gps vételt! Teszteltem, megvártam még a Naza megtalálja az összes műholdat(csak zölden villog), majd ekkor kapcsoltam be a sjcam-et. Ekkor azonnal elkezdett a naza visszajelző 2x vagy 3x sárgát villanni és csak nagyon nehezen lelte meg újra az összeset.
Kicsit utána olvastam ennek a problémának, és jó ötleteket találtam, az elvet lemásoltam, így egy vékony alu lap(vastag fólia) alkalmazásával a gps vevő(antenna) alá közvetlenül a probléma elhárult. Talán kicsit nehezebben találja meg a műholdakat, de azután stabil, és a kamera sem zavar be! :)

[ Szerkesztve ]

(#1163) GeryGreyhoun válasza laccy88 (#1162) üzenetére


GeryGreyhoun
tag

Ezt örömmel hallom. Nekem a CX20 GPS-ét egyáltalán nem zavarta a kamera, lehet, hogy jobban le van árnyékolva, vagy nem tudom... Lényeg, hogy megy.

@(#1161) rollaz / Gsx-rr (#1160)

Naza-t nem ismerem, de az Ardupilot (ami olcsóbb) elvileg tud ilyet.

Kérdés csak az, hogy 2015-ben miért akar valaki papír számlát használni? :)

tomanovicsgergely.hu

(#1164) Gsx-rr válasza GeryGreyhoun (#1163) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Lehet akar egy szallitolevel vagy igazabol barmi.
Nem gondoltam semmi konkretra, ennyi erovel mondhattam volna 10 deka parizsit is! :)
De pl speciel en gondoltam arra hasznalhatnam, hogy elkuldom a dront a sajat telepemre ami legvonalban kb 2 km (nincs lakott tetulet)es megnezhetnem ,hogy megerkezett e a szallito es megy-e a rakodas.
Vagyis valoszinu nem hasznalnam ,mert nincs szukseg ra ,de biztos kiprobalnam.
Amugy kp-s egyszeri szamlanal meg eleg gyakori a szamlatomb hasznalata.

Most jut eszembe! Pl multkor az egyik kepviselonk elfelejtette vinni a gyarbelepojet ami 1-2 km. Ilyenre erdekes lenne hasznalni neha! :)

[ Szerkesztve ]

(#1165) Gsx-rr válasza GeryGreyhoun (#1163) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Meg te amugy nem papir szamlat kapsz barhol ha vasarolsz altalaban? E szamlat nem mindenki fogad be es allit ki.

[ Szerkesztve ]

(#1166) GeryGreyhoun válasza Gsx-rr (#1165) üzenetére


GeryGreyhoun
tag

Olyan nincs, hogy valaki nem fogadja be, mert a papír számlával teljesen egyenértékű. :) Tudom, mert tavaly hetekig olvasgattam mindenféle jogszabályokat, és a könyvelő is megerősítette, 2010-11 óta van ilyen a számviteli törvényben. Igazából már a géppel kiállított papír számlát is el lehet küldeni e-mailben PDF csatolmányként, és ha a vevő kinyomtatja, az ugyanolyan hiteles számla, mint ha nyomtatva kapná meg, csak ezt sokan nem tudják.

(Én egyébként az összes közüzemi számlát is elektronikusan kapom jópár éve)

tomanovicsgergely.hu

(#1167) LógaGéza válasza rollaz (#1159) üzenetére


LógaGéza
addikt

Ennyi erővel mondjuk ne is használjunk/vegyünk semmilyen műszaki terméket, mert meghibásodhat...

Amúgy miért kell ehhez több millió? Itt nem a hardveren van a fő hangsúly, sokkal inkább a vezérlő programozhatóságán, és magán a programján. A töltés megoldható egy Qi töltőállomással, a felkapcsolódás hálózatra is megoldható egy beépített WiFi adapterrel.
A hardver nem annyira bonyolult, összes technikai eszköz megvan hozzá. Kérdés az, hogy lehet-e ennyire programozni a vezérlőket, hogy végrehajtsák ezeket a mamővereket, illetve van-e beépített WiFis kameramodul...

[ Szerkesztve ]

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#1168) Gsx-rr válasza LógaGéza (#1167) üzenetére


Gsx-rr
veterán

De a hardveren van főleg a hangsúly! Alapban ha ilyen felhasználásról beszélünk akkor nem is lehet quadban gondolkodni.
A komolyabb filmes drónok is hexacopterek vagy még inkább több hajtóművel rendelkeznek(nem tudom mi azoknak már a neve) ahol ha meghibásodik egy motor akkor sincs baj.
Mellette számít a repülési idő és a megtehető távolság.
Ahhoz ,hogy egy normális és biztonságos teljesítményt elérj és egy normális kamera is legyen akkor már rajta az nem 100.000.-es tétel.

Gerygreyhou:
Azért kell pár dolog hozzá pl ,hogy te is előzetesen beleegyezz:
A befogadónak előzetesen bele kell egyeznie, hogy számára elektronikus számlát bocsáthassanak ki, kivéve, ha jogszabály ettől eltérően rendelkezik.
-az elektronikus aláírás készítéséhez tanúsítványt kell beszereznünk,
-az időbélyegzés szolgáltatásra kell előfizetnünk,
-szükségünk van egy aláírás-létrehozó alkalmazásra, amely segítségével elkészíthetjük a szabványos, mások által is értelmezhető, időbélyeggel ellátott elektronikus aláírást

Ezzel azért elég kevesen foglalkoznak még ,meg szerintem is fölösleges.Nagy cégek biztos ahol tízezres tételekben állítanak ki számlát.

De nem ez a topic lényege! :)

[ Szerkesztve ]

(#1169) Cathfaern válasza Gsx-rr (#1168) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

2013 január 1 óta nem kötelező az elektronikus aláírás meg időbélyegzés. Simán egy pdf-be rakott számla is elektronikus számlának számít, és hiteles (forrás)

(#1170) GeryGreyhoun válasza Cathfaern (#1169) üzenetére


GeryGreyhoun
tag

Amiről te beszélsz, az más: papír alapú számlát PDF-ben is elküldhetsz, és nem kell aláírni-lebélyegezni (tollal illetve bélyegzővel) elég, ha csak kinyomtatja a vevő - viszont mindenképp nyomtatva kell megőrizni, mert csak úgy hiteles.

Az elektronikus számlához továbbra is kell az a pár dolog, amit (#1168) Gsx-rr írt, viszont vannak direkt erre szakosodott cégek, akik megcsinálják. Én a számlázz.hu-t használom, náluk 6 Ft egy hiteles elektronikus számla, nekem megéri, hogy nem kell papírral bajlódni. Állítottam már ki számlát okostelefonon a moszkva téri Mekiben, a vevő meg úgy nézett rám, mint ha minimum egy űrhajót raktam volna össze a szeme láttára :) (Pedig régóta létező dolog ez, és például a jófogás is ugyanezt a rendszert használja, és engem eddig nem kérdeztek meg, hogy befogadom-e az e-számlát)

Na de itt tényleg messze kanyarodtunk a topik témájától :)

tomanovicsgergely.hu

(#1171) LógaGéza válasza Gsx-rr (#1168) üzenetére


LógaGéza
addikt

A cél most perpill nem a hatalmas minőségü videofelvételek készítése lenne, hanem a megfigyelés/területörzés - a fő célja úgyis inkább az elriasztás lenne, az emberek ha tudják, hogy bármikor megjelenhet egy drón felettük, akkor már is inkább más területét választják célpontnak :)

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#1172) Gsx-rr válasza LógaGéza (#1171) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Aha! És pl a töltési idő alatt mi történik? Repül 15 percet utána tölt pár órát? :)
Jó ötlet! :)

[ Szerkesztve ]

(#1173) Minstrel válasza LógaGéza (#1171) üzenetére


Minstrel
senior tag

Erre a célra jobb lenne egy merevszárnyú drón, azok sokkal tovább tudnak levegőben maradni és nagyobb a hatótáv is.

(#1174) Cathfaern válasza Gsx-rr (#1172) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Ha elrettentés a cél, akkor bőven elég az is. Főleg ha a támadó nem tudja a drón paramétereit, hány drón van, stb...

(#1175) LógaGéza válasza Gsx-rr (#1172) üzenetére


LógaGéza
addikt

Teljesen kivitelezhető megoldás :) Mifelénk nem egy nagy okosak akiktől védeni kell a tereket, nem fogják azt nézni, hogy ha na most itt elrepült, akkor van két óránk, mert úgyis tölt...

Igazából nem azt keresem, hogy hogyan NEM lehet megcsinálni, hanem azt, hogy hogyan lehet...

Minstrel
Köszönöm, utánnaolvasok :R
Bár ahogy nézem ezeknél a felszállás nem épp automatikus :)

[ Szerkesztve ]

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#1176) #42007296


#42007296
törölt tag

Ezt látva semmi nem elképzelhetetlen :)

(#1177) vegyszer válasza #42007296 (#1176) üzenetére


vegyszer
addikt

Mi kell ahhoz, hogy "házilag" így álljon a gép a levegőben, mint a szög?
Látványos

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#1178) Minstrel válasza vegyszer (#1177) üzenetére


Minstrel
senior tag

gps, iránytű, magasságtartás, pl. a Naza, APM, Pixhawk vezérlők tudják ezeket. De a videón szerintem valami infrás rendszer lehet, mert épületben nincs ilyen pontos gps jel.

[ Szerkesztve ]

(#1179) Gsx-rr válasza Minstrel (#1178) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Valoszinu a Naza is tudja ,ez a Phantom 3 bemutato cikkebol van: Phantom 3-hoz, ezt a Lightbridge integrálása indokolja. Figyeljük meg a drón alján látható két fekete pöttyöt: ezek bizony a Vision Positioning System optikai szenzorai, vagyis a beltéri és/vagy GPS jel nélküli autonóm repülést jelentősen javító technológiát is áthozták az Inspire One-ból.

[ Szerkesztve ]

(#1180) LógaGéza válasza Minstrel (#1178) üzenetére


LógaGéza
addikt

Elmondja benne az elején, hogy a "ketrec" tetején lévő kamerák segítik a pontos tájékozódásban a quadokat.

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#1181) Gsx-rr válasza LógaGéza (#1175) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Télen meg az esőben meg adsz rá esőkabatot? :)
Nem valami realista a gondolkozásotok.

[ Szerkesztve ]

(#1182) MrRL19


MrRL19
senior tag

Helló

venni szeretnék egy drónt de nem nagyon vágom eddig egy syma x5c (30-35ka keret kezdő szint) néztem ki magamnak, nem tudom mennyire jó. És ha megveszem akkor az akkuval tudok valamit kezdeni hogy jobban bírja, meg hogy mire kell figyelni stb.. sajnos semmivel nem vagyok tisztába ezzel kapcsoltba!

Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R

(#1183) drnet válasza MrRL19 (#1182) üzenetére


drnet
aktív tag

Nekem is Symam van, és szuper. Sokkal több, mint amit vártam. Kezdőknek nagyon ajánlott, és egy ideig nem is fogod szükségét érezni a váltásnak. Én az akksit nem növelném. A nagy súly, és a hosszabb repülési idő is csak a motorokat terhelné. 30-35 ka keret? Ez mit jelent?

(#1184) MrRL19 válasza drnet (#1183) üzenetére


MrRL19
senior tag

hát 30-35eft körül nézném a dolgokat, de vissza olvasgattam [link]
innen érdemes megvenni?

Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R

(#1185) Gsx-rr válasza MrRL19 (#1184) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Akkor vegyel Syma X8c-t

(#1186) mm89 válasza MrRL19 (#1184) üzenetére


mm89
őstag

Igen, érdemes.

ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!

(#1187) MrRL19 válasza mm89 (#1186) üzenetére


MrRL19
senior tag

akkor az oldal jó. De most össze zavarodtam [link] [link]

melyik a jó? :D

Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R

(#1188) mm89 válasza MrRL19 (#1187) üzenetére


mm89
őstag

Ugyanaz. Eu raktárból rendelj, akkor nincs áfa. 22€felett ugye 27%áfát kell fizetni.

ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!

(#1189) MrRL19 válasza mm89 (#1188) üzenetére


MrRL19
senior tag

rendben

[ Szerkesztve ]

Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R

(#1190) MrRL19 válasza MrRL19 (#1189) üzenetére


MrRL19
senior tag

bocs a dupláért *

(annyi lenne a kérdésem , hogy van egy helikopter ami nem szál fel mi lehet a baja elvileg rotor ....)

Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R

(#1191) ZsoltG60 válasza Gsx-rr (#1185) üzenetére


ZsoltG60
aktív tag

Üdv. Syma X8c leírásában 7.4V 2000mAh Li-on akkut írnak.. ez tartósabb mint az x5c 3.7V 500mAh Li-po akkuja?

Lehet hülyeséget kérdezek de nem létezik olyan , hogy pl napelem töltő drónra? gondolok itt komolyabb árkategóriára ami még elbírná ezt a plusz többlet súlyt is.

[ Szerkesztve ]

Lumia 950XL

(#1192) Gsx-rr válasza ZsoltG60 (#1191) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Az X8c az tudasban es meretben is komolyabb mint az x5. Termeszetesen azert nagyobb kapacitasu az akkumlator

(#1193) #42007296 válasza MrRL19 (#1184) üzenetére


#42007296
törölt tag

Én is X5c-t rendeltem a banggood-rol.
15 e Ft a gèp.
12e Ft pót motorok,propellerek,akkuk.
Elvileg jövőhéten érkeznek.

(#1194) EczkE válasza Gsx-rr (#1185) üzenetére


EczkE
addikt

Vajon egy X8 mar elbirna egy SJ4000-et?

Asszem mindenféleképpen!

(#1195) MrRL19 válasza #42007296 (#1193) üzenetére


MrRL19
senior tag

az alkatrészek linkjét nem tudnád elküldeni, megköszönném mert én is szeretnék pót akkut és propellert. a motor az fontos,ilyen hamar tönkre megy ?

[ Szerkesztve ]

Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R

(#1196) EczkE válasza EczkE (#1194) üzenetére


EczkE
addikt

GoProval megbirkozik ugytunik, bar nem a legbiztonsagosabb rogzites. :D [link]

Asszem mindenféleképpen!

(#1197) Gsx-rr válasza EczkE (#1194) üzenetére


Gsx-rr
veterán

Elvileg igen mivel van lesz majd X8G is ami GoPro csatlakoztatassal lesz ellatva.

https://m.reddit.com/r/Quadcopters/comments/2wrf6o/

(#1198) #42007296 válasza MrRL19 (#1195) üzenetére


#42007296
törölt tag

Én ezeket az alkatrészeket találtam:
Motor oramutató járásával megegyező és ellentétes
Propeller
Akku

( akkut EU boltjába nem találtam, itt több a szállítási idő ...~ennél kell vám vagy valami + költség vajon?~)

Hát nekem ez lesz az első gépem, csak annyit tudok amit itt elolvastam és tanácsoltak nekem . Elvileg ~100 repülést birnak a motorok, ha jól emlékszem.

/ ha hülyeségeket írok, akkor szóljatok rám! /

(#1199) mm89 válasza #42007296 (#1198) üzenetére


mm89
őstag

Áfa csak 22€felett van! Minden ami ez alatt van, azt nyugodtan lehet rendelni Kínából. Nem lesz sokkal lassabb az se. Egyébként keressetek vissza, én leírtam pár hete /napja, hogy miket rendeltem.

ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!

(#1200) vitko6


vitko6
csendes tag

Sziasztok!

Esküvőre valamelyikőtök vállalna videózást?
nyár elején szombat délután nagyjábol egy 10 perces videót szeretnénk a Vajdahunyad várában drónnal, amikor kijövünk a templomból...

köszönöm szépen! (és bocsánat az off-olásért)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.