- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madmax81
aktív tag
Persze én is beállítottam eltekergettem az állító csavarokat most már kellemesebb mondhatnám hogy jó , de kellett indokolt találni hogy vegyek egy másikat , a másik dolog hogy szép lassan lecserélem az összes még meglévő Makita gépemet Dewaltra , Dewaltal kezdtem a szakmát közben vettem pár Makitát is de a gépek öregednek kopnak időnként le esnek az asztalról, pár darabra már nagyon ráfért a csere.
-
Madmax81
aktív tag
A súlya Tömeg 24.8 kg valóban elírták .
Egy két alkalommal a pár év alatt volt kevés a Makita de őszintén szólva a pontossága ami zavaró a 45 fok nem 45 fok ha elvágsz négy egyforma anyagot ütköző mellett , össze állítod egy keretbe észre fogod venni hogy nyitni fog az egyik oldalon , a másik 6 éve van meg ez idő alatt 3-szor kellett csapágyat cserélni a fűrészlap tengelyén , nem is lenne baj ha az egyik csapágy tényleges golyós csapágy a másik pedig egy bronz sikló csapágy ami bele van sajtolva a gép öntvénybe , hiába cserélem a golyós csapágyat ha a másik már " kotyog mozog " de nem tudom cserélni . -
Madmax81
aktív tag
Pontosabb mint a Makita vastagabb anyagot vág át erősebb nagyobb drágább , a régi Makita LS1018L az ú pedig egy DWALT KÖRFŰRÉSZ 305 MM-ES ÁLLVÁNY DWS780SET
-
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a dicsérő szavakat , ezért megéri dolgozni ha valaki valakik értékelik az ember erőfeszítéseit .
Winner_hun
Te hogy haladsz a templomos melóval ? -
Madmax81
aktív tag
Srácok van egy kis bajom karácsonyra kaptam egy Dewalt rádiót ami nagyon jól működik de nálam műhelyben a betonvasfödém vasalt garázsajtó és ha ez nem lenne elég a gépműhely teteje is vas szerkezetes szóval (Faraday-kalitka effektus van ) még telefonálni is csak bizonyos pontokon lehet , eladnám a bolti ár 41 ezer 34 be elvihető csak 1-2 percet üzemelt Kisvakond garis számlával Képek 1.2.3
-
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
Semmivel sem gyengébb mint a vezetékes ikertestvére egy 5 Ah aksival 4 cm vastag fenyő munkalapba bele tudtam vágni egy mosogatót egy főzőlapot két 50*15 cm hosszú szellőző rácsot utána lemerült mivel ez nem szénkefe mentes szerintem ez igy nem is rossz .
A gyalugép egy álom ,fenyőbe teljes szélességgel (82 mm)maximális 2 mm fogással egy 5 Ah akkuval 55 m lehet gyalulni vele .
A 9 Ah akku kicsit nehéz de mind a dekóval mind a gyalugéppel szinte egész nap lehet vele dolgozni . -
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
A sok év Makitázás során kiábrándultam a márkából a dekopír fűrésze egy hulladék 1 év használat után imbolyog a fűrészlap vagy csak egyszerűen nem lehet egyeneset vágni a géppel csak úgy hogy féloldalt tolod , a nagy gyalugépe is egy ... a talpai nincsenek egy síkban már gyárilag sem , a kis szalagcsiszolója egy vicc, 1 év után nem feszíti a szalagot szó szerint szétforgácsolódott a meghajtó gumi hengere , az akkus fúróinak a sebességváltója akadozik nem veszi be a sebességet vagy csak üresben krapog bárhová is állítom , az excenterese porzsákja mellet fújja ki a port nem a zsákba .
Szóval nálam barkács kategória a Makita , de hogy jót is mondjak a nagy szalagcsiszolója egy állom csak winer kolléga szív vele mármint a szalagvezetője adta be neki a kulcsot -
Madmax81
aktív tag
A Stanley egy erős barkács gép a Makita az is egy erős barkács már már ipari gép .
Stanley javára írnám a változtatható oldalú forgácskidobást ami a Makitán nincsen , a súly közel egyforma , neked kellene kipróbálni hogy milyen a gép fogása hogy áll a kezedben ,én ha barkácsolnék "most biztos szétsavaznak majd" a Stanley választanám -
Madmax81
aktív tag
Szia
MAKITA MT M1901 vagy egy kicsit drágább HITACHI P20ST-EK esetleg Stanley FME630K-QS
-
Madmax81
aktív tag
Ha valakinek szalagfűrész lap vezető gondja van mint nekem ugyan is a Felder sajátja egy finoman szólva sem tökéletes darab , sokat nézegettem kutattam egy használható megoldás után de végre megtaláltam ( ez it nem a reklám helye de mióta Head & Shoulders sampont használok nem hullik a hajam ugyan is már rég kihullott ) egy csapágyas mindenhol állítható darab lett a kiválasztott [kép] [kép] [kép] [kép]
Ha valakit érdekel Itt találhat róla videót is Hasito.hu
-
Madmax81
aktív tag
Nekem is van ilyen holkeres lapom de nagyon gyorsan elfárad + az élezése drága .
-
Madmax81
aktív tag
Szia
Ez a trapéz egyenes" trapéz-lapos pozitív (TF-P) "
Formatizáló-készre vágás, holkeres fog (HDF-N), negatív
Táblafelosztó-, lapszabászgépekhez, asztali- és kézi körfűrészekgépekhezHa bármilyen lap típust keresel itt megtalálod
Leucco lapok
Területi képviselő 0630 939 89 26Ha elővágó nélkül vágsz akkor nincs olyan lap ami lefelé ne szaggatná a laminált lapokat .
-
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
Sajna ha jól tudom max 10 ezret bírnak
-
Madmax81
aktív tag
Szia
A Hammer A3 41A ára 3.112,50 € + a spirál gyalukés kb 600 € + kiszállítás 150€+ beüzemelés 150€ .
Az a gáz hogy most sokk a szabadidőm de egy cipőt sem tudok egyedül bekötni , sem egy szelet húst felvágni stb,,stb .. -
Madmax81
aktív tag
Szia
Köszönöm a vigasztaló szavakat .
A balesetet úgy hoztam össze hogy hiába van védőburkolat ha 40 cm széles 2 cm vastag anyagot gyalulsz lapjáról majd éléről nem mindig állítom át a burkolatot , a másik hiba a fáradtság a harmadik pedig az hogy mi a fenét keresett ott a bal kezem a gépen , már ezerszer átrágtam magamat rajta de nem tudom a választ .
Bárki bármit mond kell a pénz azért dolgozom hogy a menyasszonyom és én egyszer valamikor ebben az életben össze tudjunk gyűjteni egy önrészt egy házhoz aztán jöhet a 10-20 éves háztörlesztő és egy gyerkőc ,ezt tisztességes 5 napi munkával nem tudom kivitelezni , ezért marad a heti hét nap meló majd egy éve igy dolgozom csak akkor pihenek ha lázas vagyok vagy ha elmegyünk nagy bevásárolni , sőtt ő is plusz melót vállal és nálam is segít hétvégente .
De van egy jó hírem a gyalugép nagyon jól végzi a dolgát egy év alatt fordítottam egyet a lapkákon , és az a tudat hogy egy márkás és éles késekkel rendelkező gép végzett az ujjammal megnyugvással tölt el , milen lett volna egy neve nincs gép életlen késekkel

Az ujjam rettenetesen néz ki mármint ami maradt belőle ,de a köröm egy harmada megmaradt ,csak az a lüktető fájdalom ne lenne . -
Madmax81
aktív tag
Egy Kalózhajó története a kezdetektől napjainkig .
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 1718 19 20 21 22Közben ért egy kis baleset , mindenki vigyázzon az egyengető gyalugépnél mert csúnya lehet a vége , nekem a bal kéz hüvelyk ujja bánta de azóta sem tudom hogyan került oda ( fél éve megállás nélkül nyomom elég volt egy kis nem oda figyelés és Vasárnap este 19 órakor visított is a mentő velem a kórházba )
-
Madmax81
aktív tag
Ha valakinek nem volt elég az áprilisi faipari kiállítás akkor itt a helye
Az Ypszilon-Hungary Kft. szeretettel meghívja Önt 2016 június 17-18.-án megrendezésre kerülő CASADEI és BUSELLATO csoport szakmai nyílt napjára!
Cím: H-2040 Budaörs, Gyár utca 2. ( Ipari park)A programon való részvételhez előzetes regisztráció szükséges:

-
Madmax81
aktív tag
Az ajtó magja és a tok 60*40 zártszelvény , a belsőéleken fenyő léc arra van felépítve a tölgy kívül és belül , a pánt hegesztett darabja 300 kilót bír ha jól tudom , tömör fából kész öngyilkosság egy ilyet kivitelezni , a szárnyak darabja van vagy 200 kg négy ember kellett a felrakásához .
A csavarok nyoma el lesz tüntetve? a tok belső felén ? nemsokára ha lesz idő , ha teljesen kész akkor rakok még fel képeket .
-
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
Végre elkészült három év után a saját garázsajtóm .
Sajna a telefonom nem csinál jó képeket de majd csinálok jobb minőségben is három éven belül

Szeretném megköszönni Winner_hun hathatós segítségét ugyan is ő csinálta a felület kezelést én csak segéd voltam mellette , ha ő nem segít akkor legalább még egy év kell hozzá .
Megjegyzem még most sem készült el teljesen a takaró lécek még nem kerültek fel és még hiányzik egy elő tető is .Sarokülő
Képek 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,(L:http://kepfeltoltes.hu/view/151225/IMG_20151211_113549_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)13(/L),(L:http://kepfeltoltes.hu/151225/IMG_20151211_113631_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)14(/L),(L:http://kepfeltoltes.hu/151225/IMG_20151218_143406_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)15(/L),(L:http://kepfeltoltes.hu/151225/IMG_20151218_143437_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)16(/L),
-
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
A kiállítás időpontja: 2015. szeptember 3-5.
-
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
Maktec MT924
Makita BO5031
Makita BO5041 nekem is ilyen van 3 éves már és még bírja .
AEG EX 150 ESOlcsóbbtól a drágáig ez mind jó gép csak a talpméretét kell kitalálnod hogy 125/150 esetleg egykezes vagy kétkezes .
-
Madmax81
aktív tag
A nyomaték nem minden gépnél "állítható" vagyis ha úgy vesszük igen de nem a klasszikus értelemben , a Dewaltom három sebességes a fordulatszám határozza meg a gépek nyomatékát , ez három sebességet tud digitális fordulatszám szabályzós és nem mechanikai , és itt jön a svédcsavar a történetben a nem" digitális " sebességszabályzóssal is tudod szabályozni csak a nyomógomb megfelelő benyomásával érzésre .
Lehet hogy elsőre nehezen érthető , de ezek a gépek semmi másra nem használhatóak csak is közepes 3,5*40 csavartól 6*140 csavarig alatta szinte használhatatlanul erősek . -
Madmax81
aktív tag
Hogyan működik az ütvecsavarozó
-
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
Szia
Sajna a Makitánál nincs jobb ami ki lenne egyensúlyozva m a 9404 jó elszívással rendelkezik de óhatatlanul jut ki por a gépből , én nem szoktam rárakni elszívót mivel nincs , de ha erre jársz kipróbálhatod mind a kettőt .
A 9404 majd százezer az mt941 kb ötven de nem szívja úgy el a port mint a nagy testvér .
A dewalt iszonyat drága és mondjuk ki nyíltan nem ér annyit kb 120 ezer a nagy gépe a kicsi kb 90 de egyik sem éri meg , hitachi meg a kép alapján nem egy tömegközpontos gép a hátulján van a súly ami nem egy jó elrendezés , a hátulja csiszol ez eleje megy lebeg az anyag felett . -
Madmax81
aktív tag
Egy kis leírás két makita gép személyes tapasztalatáról
Makita 9404 nekem nem sok jó tapasztalatom van vele mással ellentétben , nekem a garancia lejárta után elkezdett furán viselkedni félévente szénkefe csere majd havonta hetente naponta óránként ez két évet ölel fel a garancia után ( csak egy év garanciát kaptam ugyan is elfelejtették közölni hogy be kell regisztrálni a gépet a 3 év garanciáért ) .
A számla az első javításról itt szerepel hogy cseréltek mindent de az ékszíjat biztos nem és a ventiket sem mert ugyan azok kerültek vissza , de örültem annak hogy végre működik a gép .
Ahogy telt múlt az idő ismét jelentkeztek a bajok ugyan úgy ahogy az elején , ismét szerviz érdekes módon ez már csak 33 ezer volt idén januárban és most úgy néz ki minden rendben van .A képek csalókák ugyan is a fém rész ellenére a csapágy ház mögötte műanyag már amennyire a szervizes igazat mondott , az ékszíj is kicsike de soha nem volt vele gond soha nem darálta le a keresztbordákat ez idő alatt .
A szénkefe sablon darab ha jól emlékszem a körfűrészembe és más gépembe is a jól bevált 303 tipusú kell 1,2.Az utolsó javítás alatt kellett egy másik gép a Maktec MT941 re esett a választás akció keretein belül 35 ezerért hoztam haza kicsit nehezebb mint a másik de jó gép .
9404
Teljesítmény 1.010 W
Szalagsebesség 210 - 440 m/perc
Szalagméret 100 x 610 mm
Kábelhossz 4,0 m
Méretek: (h x sz x m) 334 x 143 x 157 mm
Súly 4,7 kgMaktec MT941
Teljesítmény 940 W
Szalagsebesség 380 m/perc
Szalagméret 100 x 610 mm
Kábelhossz 2,0 m
Méretek: (h x sz x m) 354 x 175 x 169 mm
Súly 6,2kgHa valaki kompromisszumok nélküli erős gépet akar akkor ez igazán jó gép , nem egy kategória mint a 9404 az elszívása rosszabb működés közben nem jár annyira simán mint a Makita de , lépcső lapok és nagyobb felületek csiszolására a legalkalmasabb ,olyannak ajánlom aki nem anyámasszony katonája akiben van elég erő a kezeléséhez, persze egész napos használat mellett nehéz de nem kell a kezedben tartani hanem hagyni hagy dolgozzon .
Ebben a gépben van anyag nem műanyag gagyi hanem egy olcsósitott leszármazott de majd később megmutatom .
A gép erős felépítésű széles vastag ékszíjas 1.2.
A szénkefe meglepően nagy és vastag , a képeken látszik hogy mennyivel nagyobb mint a makita szénkeféje .Van hozzá egy érdekes kiegészítő ami még sokoldalúbbá teszi a gépet .
Nekem bevált de nem kell sokat várni ennyi pénzért fapados egyszerű és talán ebben rejlik az igazi ereje .
Majd elfelejtettem a lényeget Sopronban a Makita standnál beszélgettem az eladókkal és erre lettem figyelmes Mt941 9403 megkérdeztem hogy csak én látom így vagy tényleg hasonlítanak de a válasz az volt hogy nem mondhatnak semmit , úgy hogy döntse el mindenki maga .
-
Madmax81
aktív tag
Szia
Én azt mondom ha valaki vesz gépet az ne ilyen márkátlan sz...rt vegyen legalább egy Skill vagy zöld Bosch vagy Black & Decker vagy utolsó sorban Einhell .
A makita lamellázómnak szétment az áttétele , leszakadhatott egy darab a fogaskerekéből és és szét darált mindent , elvitte a garancia futár de kellett egy másik haver rendelt valamit az unimax ból és ajánlotta ezt a gépet akár jó is lehet .
Régen volt egy einhell lamellázóm nem volt csúcs gép de halkan tette a dolgát pontos volt egy baj volt vele, a motor markolata túl vastag volt nem értem át nem tudtam rendesen megfogni az idők során megszoktam , csak egyszer kölcsön adtam és ahogy szokott lenni le esett az asztalról elgörbült rajta pár dolog és onnantól nem volt pontos többé . -
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
Nem olcsó de megéri . Az alap ár 2490 + Áfa +a silent-power kés + pár apróság így 3500 + fa a vége
De nem árulok el titkot Winner_hun fórumtársnak is ilyen van .
-
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
Ha jó felsőmarót akarsz akkor ez a Hhitachi M12VE felsőmaró egy nagyon jó választás , dolgoztam vele nekem nagyon megtetszett , állítható fogantyú fordulatszám szabályzó , az ára nem utolsó sorban baráti .
-
Madmax81
aktív tag
Profitorientált világban élünk senkit nem érdekel hogy a termék rossz , vegyél másikat az majd jó lesz .
A Makita anyacége gondolom nem tudja mi folyik itt , az eladók addig takargatják a problémát amíg csak lehet ," hát nem tudod hogy Magyarországon lakunk " addig értékes egy vevő amíg oda viszi a pénzt ha már foglalkozni kell a garanciával az nem hoz profitot .A gyártó tudtommal nem ismeri el a hibás teljesítés, illetve hibás konsrukció tényét, és csak azokat a tulajdonosokat kártalanítja, akiknek az autója fiatalabb három évnél vagy kevesebbet futott 100 ezer kilométernél, már ha a fenti hiba miatt megsült a motor. Erről én magam kaptam tájékoztatást telefonban a Porsche Hungáriától.
-
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
Szia
Nekem is Makita gérvágóm van méghozzá ilyen nincs vele bajom szépen teszi a dolgát , nem igazán tudok rosszat mondani róla , nincs olyan gép amiben ne lenne hiba még a legdrágább gépek is rejtenek hibákat .
Szerintem ha mindent össze vetünk nem rossz márka a Makita, jó a szervizhálózatuk szinte mindenhol találsz Makita kereskedést , ha netán rossz a géped a szervíz gyorsan megjavítja " beviszed a legközelebbi boltba kijön a futár szétszedik a gépet adnak ajánlatot ha megfelel akkor megjavítják vissza küldik neked nincs vele problémád "
Sajnos nekem volt rossz gépem két hét alatt készen vettem át a legközelebbi kereskedésben , haver Milwaukee gépe elromlott olyan nehéz volt eljuttatni a márkaszervizbe pár éve ,valahová Szeged környékére kellett levinni .
Ha gépet veszel nem csak azzal kell számolni hogy a gép mit tud hanem milyen szolgáltatás jár hozzá lopási garancia ha beregisztrálod plusz garancia stb... -
Madmax81
aktív tag
Szia
A kontúrt akril filcel húzta meg biztos kéz kell hozzá ,a neveket egy kis segítséggel, ragasztó szalaggal megjelöltem a magasságot , de a neveket kézzel rajzolta .
A kivágott sablonokat tetszőlegesen lehet felhasználni , akár többször is .
A festésről nem igazán tudok nyilatkozni mert nem egy nap készítettem esténként foglalkoztam vele lealapoztam felcsiszoltam lealapoztam felcsiszoltam első réteg második felcsiszoltam majd a többi 4 réteg és kész is majd az akril feliratok képek majd egy réteg lakk majd még egy majd felcsiszoltam majd a többi 4 réteg .
A csillámport úgy szórtuk bele az akril festékbe majd hagytuk megszáradni .
Barátnőm nem festő hanem szülésznő , de van egy kis gyakorlata és nagyon jó a kézügyessége .
A alapozó és fedő festékek és a lakkok és az akril filc összesen volt vagy 20 ezer . -
Madmax81
aktív tag
Igen a festő munka volt a macerásabb , minden réteg után felcsiszoltam a székeket és az asztalt , plusz az MDF lapok a végén kaptak egy erős kopásálló lakk bevonatot hogy sokáig tartson a , kb 6 réteget vittem fel rá biztos ami biztos .
A vizsga munka , nem volt nagy szám miután a sablonok elkészültek már rutinból ment az egész ha jól emlékszem kb 3 nap volt az egész de lehet hogy kevesebb . -
Madmax81
aktív tag
A festés egy rémálom volt , megpróbáltam a vízbázisú festékeket ,de nem igazán jöttek be a fa részeknél mert, pár pillanat alatt száradnak .
A rosszul elérhető helyeken dupla réteget eredményezett egy kenés alkalmával , úgy hogy a fehér részeken Trinát oldószeres festéket használtam olyan szépen terült mint ha " fújva " lett volna a felület .
A rózsaszín részeket , az MDF lapokat "vízbázisú" bondex festékkel , "fehér" alapozóval és hengerrel vittem fel . Miért fehér alapozóval mert ,nem volt kedvem egy új doboz alapozót bekevertetni .
A barátnőm festette akril festékkel , a mankónk egy hello kitty kifestő volt amit kinyomtattunk majd kivágtuk ez adta a külső formát , nem volt gond a fehér és a rózsaszín ármeneteknél mert a fekete kontúr eltakar mindent . -
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
Igazából három darab készült ebből a " lócából " mind a három a mesteremnél maradt ezt az utolsó darabot megtartotta magának a többit eladta , a padlásról szedte le majd szólt nekem hogy ha érdekel felújítás előtt lefényképezhetem , kicsit sajnáltam hogy én nem kaptam egyet sem de majd csinálok magamnak egyet .
Apropó Márciusban érkezik a Hammer -
Madmax81
aktív tag
Mindent a gyerekekért 1,,2,,3,,4,
A festést nem ér szapulni én asztalos vagyok és nem festő ,idő sem volt rá elég, karácsony előtt pár nappal indult a meló de a kereszt gyerekeknek tetszett a végeredmény .
Találtam képet a vizsgamunkámról is ezt csináltam kb 15 éve 1,,, ilyen lett egy kis festés után .
-
Madmax81
aktív tag
Jól látod kívül és belül tölgy a belseje 60*40 vastagfalú zártszelvény , a tok is vastagfalú zártszelvényből készült .
A ""belső felén"" fenyő párnafa amihez tudtam rendesen rögzíteni a külső és belső borítást , hegesztett erős gyári pántok három rétegű üveg , már csak a fényezés hiányzik de a gatyámat is rá fogom fizetni , ebből kifolyólag szerintem az idén nem kerül beépítésre .
A szárnyakat csak segítséggel tudom mozgatni , már most van darabja vagy 150-200Kg -
Madmax81
aktív tag
Igen tölgy ez volt olcsón , már ideje lenne egy új ajtónak az enyém a legcsúnyább az utcában .
-
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
Az lehet hogy nem mentek ki sokan de aki kiment az vásárolt is a Dewalt-nál míg én vettem egy gépet addig másik kettőt is eladtak , lehet hogy a reklám értéke több lehet mint az elköltött kiállítói kiadások , például én kötöttem olyan üzleteket jó áron amikre nem is számítottam , ha egy cég sajnálja a reklámot az szerintem régen rossz ez a magyar beidegződés csak a biztosra megyünk mert az mindig a legjobb .
A szakma kétség kívül hanyatlik ez látszik az eladásokból is meg abból hogy a kézi gépek fogynak a nagy CNC több 10 milliós gépek fogynak de a kisiparosoknak szánt gépek nem például a Felder ki sem ment , beszéltem az egyik képviselőjükkel "Hegedűs Péter " hát mostanság leült a piac ebben a hónapban elég kevés gépet adtak el " belsős infók szerint a területi képviselőket át teszik más körzetekbe hogy felfrissítsék a bevételeket és újra növeljék az eladásokat " , kérdem én nem lett volna jó egy kis reklám, a kiadások nagy részét úgy is leírhatták volna reklám vagy valamilyen formában , ők úgy oldják meg hogy rendeznek egy házi vásárt de ha senki nem tudja csak azok az emberek akik úgy is kapcsolatban állnak velük ki más tudná meg reklámozzák a házi vásárukat " nem " ki fog oda elmenni " Sümegre" csak azért hogy egy gyártó gépeit nézegesse ????? én biztos hogy nem pedig még idén szeretnék vásárolni tőlük .
-
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
Sopron
1 2 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115
-
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
Az icemát én kilónként ezer forintért szerzem de volt hogy olcsóbban jutottam hozzá , a hibája az hogy ha sokáig nincs használva egy bontott csomag kb egy év alatt teljesen beköt .
-
Madmax81
aktív tag
Tudod ez is erőm felülinek tűnt de kellett hozzá egy új " életem párja " mert az előző elszívta az élet erőmet is thyeby tudja a történetet hogy nagyon padlón voltam de az már a múlt , de kis ízelítő hogy tavaly augusztusban hagytak el és azóta össze jött annyi hogy vegyek egy ilyen gépet .
-
Madmax81
aktív tag
Az kb 800 ezer körül mozog ha jól emlékszem +szállítás + beüzemelés , azt mondtad hogy használtat veszel ??
-
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
Szia
Köszönöm , igen mostanság 3 hónapra szállítanak de ez már inkább 4 hónap volt , nemsokára érkezik egy márkatárs szalag fűrész is .
A ragasztót amit adtam kipróbáltad ? -
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
Az Annestnél 10 cm 600 forint ,alapból 10-11 cm széles és annyit veszel a hosszából amennyit akarsz . a neve grafitos vászon legalábbis ők így árulják
-
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
Szia
Ez azért van mert a helypénz 50000 ft per négyzetméter plusz a kitelepüléssel járó macera szállítás stb ez mind pénz és valljuk be nem fognak milliókat kiárulni ez némely kisboltnak 1-2 milla bukó csak azért hogy képviseltette magát valljuk be kit érdekel az a kiállítás hát minket de ez itt jelen lévő praktizáló Asztalosoknak már jól bejáratott boltjaik ismeretségeik vannak például én nem mennék le Zalaegerszegre mert itt volt egy kiállító aki jó áron árulta az éppen nekem kellő keményfém lapkát ha postázza akkor már drágább mint a Bp-i boltos ismerősnél .
A Festool egy külön történet elismerem hogy jó gépeket gyártanak de hogy kétszer drágább legyen mint a Dewalt ez számomra vicc istenítik de sajna volt pár százezres rossz tapasztalatom a festool termékekkel engem nem érdekel többé az a márka , érdekes hogy sorra zárnak be nálunk a kereskedéseik pl Vác-on a sárga fogó is befejezte a forgalmazását nem véletlenül .
Sopron az más tészta ott a kiállítóktól tudom hogy 5000 forint egy négyzetméter az x-meditor csinálta régen éhesek lettek hogy lehet ebből több pénzt csinálni hozzuk le Bp-er még is csak ez a főváros de a mi fővárosunk az Asztalosoké Sopron , a soproni erdészeti suli csinálja az asztalos rendezvényeket mert hagyomány és a hagyományokat ápolni kell , én minden évben ott vagyok jó móka volt úgy hogy egy egész hétvégére lementem megcsodáltam a várost az a nyugalmat leírni lehetetlen az emberek nyugodtam sétálnak az utcán délelőtt 10 órakor senki nem siet, reggel 8-9 körül biciklivel mennek dolgozni az emberek , a boltok megférnek egymás mellett nem csak üres kirakatokat látsz vagy ideges rohanó embereket .
-
Madmax81
aktív tag
Madmax81 fórumtársunk évek óta ki nem hagyja ezt a vásárt. De most nem nagyon dugja ide az orrát.
Jó volt az idei vásár is , de engem egy halotti torra vagy egy temetésre emlékeztetett , eldugott hátsó csarnokban volt a faipar , dél előtt 10 óra körül alig voltunk kb 10-15 en a csarnokban látszik hogy haldoklik a szakma , a standokon sem lehetett sokat csemegézni szegényes volt a kínálat és foghíjas " üres részeket úgy próbálták betömni hogy egy standot minden oldalról körbe lehetett járni , alig volt kiállító így hát nem is fényképeztem , bementem a Felder standjára megnéztem az F-700 marógépüket élőben is amit nemsokára még ebben a hónapban kiszállítanak nekem ez volt a fő célom hogy megismerjem az üzletkötőt és beszéljek vele személyesen .
Persze a Dewalt márka forgalmazóknak már régen megígértem hogy mindig veszek tőlük valamit most sem tettem másként majd rakok fel képet később a vásárfiáról .Érdemes azért kimenni sok ismerős arcot lát az ember és hűséges látogató vagyok minden évben legyen az Sopron vagy BP a kiállítók megismernek baráti hangon beszélhetünk és baráti árakat is mondanak valahol áfa nélküli áron vásárolok már évek óta és áfás számlát kapok a termékről
Szakmailag is fejlődik az ember új dolgokkal szembesülők mindig tanulok valamit és egyben barátaimmal jól érezzük magunkat és egy pillanatra elfelejti az ember a rohanó melós éjszakázós napokat .
-
Madmax81
aktív tag
Nyugi a legtöbb gépet Kínában rakják össze a régi makita gépemen ami most thyeby kolléga nyúz " kb 10 éves a gép " volt egy felirat amit nem tudtam hová tenni Made in PRC People's Republic of China. nem minden gép gagyi amit a kínaiak raknak össze , ha az alap konstrukció rossz készülhet nálunk és bárhol akkor is sz...r lesz , az a vicc hogy a régi Dewalt gépeim Angol Olasz gyártásúak és 10-12 év után is úgy működnek ahogy régen .
-
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
Felhajtottam az asztalt és közé csuktam a csövet " jó a szemed hogy kiszúrtad nekem fel sem tűnt "
-
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
Szia
Ez a haverom lakása , ha a fal így van kihagyva és 35 cm széles a másik oldalon akkor utólag szerelhető tokkal nehezen oldanád meg máshogy hogy a belméret jelentősebben ne csökkenjen .
Neked mi nem tetszik azon hogy a falra nyílik, mivel lenne jobb ha 5-cm lenne faltól akkor már nem ütközne a falnak a kilincs ??? -
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
Köszönöm az oktató szavakat , amint az előbb írtam a gépemen bélyegképként jól jelent meg de még a képfeltöltésen is jól mutatott a bélyeg képen , az a furcsa hogy elfektetve raktam most fel a képfeltöltésre és láss csodát most jól jeleníti meg , ne kérdezd hogy lehet ez sajna csak egy asztalos vagyok
-
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
Praktikus kis segéd eszköz .
-
Madmax81
aktív tag
Ha van kedved gyakorolhatod a Fa madár készítését
-
Madmax81
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- ASUS ROG Ally
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- sziku69: Szólánc.
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Apple MacBook
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Új Garmin Approach S50 arany cream (felbontott) 2 év garancia
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Dualtron Popular dual motor 14Ah, szervizelt, +új gumi
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- HP omen 17-w131ng bontva
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3050 6GB Endorfy Signum 300 TG MSI 650W
- SK Hynix, Samsung és más 16GB DDR4 so dimm 3200MHz modulok számlával, 6 hó garanciával
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- AKCIÓ! BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ RTX 5090 több típusban 3 év garanciával 27% áfával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest