Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5021) Synthwave


Synthwave
HÁZIGAZDA

Üdv megint, népek. Most mán' Csucsunak is van itthon nettye :DD:C:C:C:DD, úgyhogy gyakrabban fog írkálni. Kezdetnek itt egy ajánló, néhány kedvenccel. Hátha valakit érdekel. Ha túl hosszúra nyúlt, azért még nem kell taiyaki-val dobálni...:D

Aa! Megami-sama (Ah! My Goddess)

Fujishima Kosuke mester örök darabja, egyedi, müvészileg inspiráló rajzstílussal. Az eredeti manga 1988-tól a mai napig fut. Lényegében egy szerencsétlen egyetemista csáveszröl szól, aki tévedésböl a Mennybe telefonál, minek következtében leszáll hozzája egy istennö, aki teljesíti egy kívánságát. Keiichi barátunk meglehösen egyedit kíván, s innentöl kezdetét veszi egy romantikus komédia, ami a pozitív emberi értékekröl szól, nagyon piciny ecchi beütéssel, igazán szerethetö karakterekkel. Belldandy egy csoda. Alapmü.

Angel Beats!

Ez egy eléggé új anime. A föhös meghal és egy igen furcsa túlvilágra kerül. Vajon elérhetö a Megváltás? Amikor vicces, akkor sírva fetrengsz, amikor akció van, akkor anyád, amikor dráma van, a sírás kerülget. Már ha van asztráltested. :)

Asu no Yoichi!

A 17 éves szamuráj "lejön a hegyröl" -ezek a saját szavai :) - a városba a rokonsághoz lakni, hogy megtanulja, milyen az élet az emberek között. Mit ad Isten, a rokoni lakban 4 lánytestvér lakik, innentöl már sejthetö. Ecchi + fetrengös.

Baka to Test to Shokanjuu

A történet központjában egy új iskolarendszer áll, amiben a tanulók érdemjegyeiknek megfelelö tanteremben, ill. csoportban tanulhatnak. A legjobbak fuldoklanak a luxusban, a legidiótábbak meg szöges lócákkal vergödnek. Föhöseink természetesen az utóbbi kategóriába tartoznak. De nem eszik olyan forrón a kását; van lehetöség a teremcserére... Ecchi + totális rekeszizomsérv. EPIKKK! KÖTELEZÖ! Ja, meg persze Hazuki-chan, ikeeee!

Battle Angel Alita

Nagy akcióklasszikus. Egy érzö androidról szól, akit egy kibernetika-professzor egy szeméttelepen guberál össze és újjáépít. A sztori nem mélyed el igazán, mivel sajnos nem túl sok mozgókép készült Alita-ról (Gally).. A manga viszont ~1000 oldal. Ja, ha az anime-ból találsz valamilyen HD-változatot, légyszi' add mán' oda! A 480p is annak számít... ;)

Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan

Kicsit se füle, se farka, in medias res dolog. Egy büntetö angyalról szól, aki azért utazik vissza a jövöböl, hogy megölje föhösünket, mert az majd egyszer feltalálja a módot, hogy a nök fizikailag ne öregedjenek 12 éves koruknál tovább (mondjuk ezért inkább Nobel-díj járna... :U ). Ez az az anime, amelyikben a protagonista részenként kb. 6-szor hal BRUTÁLIS halált. Gennyesül magad alá sírós ecchi-atompusztulat.

Chobits

Ismét egy klasszikus, egyedi, igényes rajzstílussal. Egy tizenkilenc éves srácról szól, aki egy farmon nevelkedett Hokkaidón, aztán Tokióba jelentkezik egyetemre. Nem sokkal odaérkezése után talál egy abszolúte édes androidot (persocom), akit magához vesz. S bár teljesen sík a modern technika terén, elkezdi tanítgatni, aztán szépen lassan érdekes viszony alakul ki kettejük között. Néhol vicces, néhol egy picit szomorú, de leginkább édes. Központi kérdése, hogy vajon a gépeknek is vannak-e érzelmeik, lelkük. Chii wa zettai kawaii!

Fruits Basket

Szintén alapmü. Romantikus(?) komédia, amit egy lehelletnyi szomorúság leng körbe. Valószínüleg nem a rajzstílusával fog tarolni (bár egyáltalán nem csúnya). Viszont azon ritka sorozatok egyike, amelyikben 10 karakterböl 8 EPIC. Egy gimnazista lányról szól, aki miután elveszítette családját, s az öt befogadó nagypapai-lak tatarozás alatt áll, az erdöben egy sátorban lakik. Aztán a Sohma-rezidenciára kerül, aminek lakói egytöl-egyig bishi hímek, nem mellesleg a Zodiákus állatjegyek képviselöi, egészen egyedi átokkal "megáldva" :). Keményen cafatokra röhögöd a beled. Mondtam már, hogy kötelezö? :)

Ichiban Ushiro no Daimaou

Tökös föhösünk sikeresen átjelentkezik a "Constant Academy of Magical Arts"-ba, ami nem kis szó. Ebben az iskolában értelemszerüen a mágia mindenféle formáját oktatják a mana befogadására képes fiataloknak. Nem sokkal a beiratkozás után egy tévedhetetlen "jósgömb" megjövendöli minden egyes tanulónak, hogy mi lesz a foglalkozása a késöbbiekben. Protagonistánkról kiderül, hogy -teljesen egyedi módon- majdan Démonúrrá avanzsálódik. Ezt nagyon sokan nem nézik jó szemmel...Szépen lassan egyre erösebb lesz, aztán a sztori végére már teljesen "kakkoii"...:D S persze csak úgy vonzza magához a nöket. Ecchi-akció-komédia, a jobbik fajtából. Érdemes megnézni. Korone, I love you. :B

Kanamemo

Amikor elöször megnéztem a sorozatot, nagyon nyögve-nyelösen haladtam vele, de úgy gondoltam, ha már egyszer leszedtem, akkor végignézem (rögeszmés Csucsu...:D). Kicsit kínlódtam. Aztán késöbb unalomból újra belekezdtem és teljesen átértékelödött bennem. Rájöttem, hogy a humorára, a cselekményére rá kell hangolódni, mert az egy lassabb, finomabb mederben folyik. Miután másodjára befejeztem (aztán harmadjára...), konstatáltam, hogy ez egy szeretnivaló kis vígjáték, egy édes lolival a föszerepben, aki elveszítette az egész családját és teljesen magára maradt. Nincs hol laknia, ezért munkát keres. Hamarosan talál is, egy bentlakásos hírlapterjesztö "cégnél", ahol csupa zizis csaj dolgozik (Haruka a csúcs). Szinte azonnal maguk közé fogadják, és kezdetét veszi egy remek, de néha megható komédia.

Kimi ga Aruji de Shitsuji ga Ore de (They are My Noble Masters)

Egy testvérpárról szól, akik megszöknek brutális apjuktól a nagyvárosba, és egy nemesi birtokon, mint cselédek állnak munkába. A kastélyban egy százas ember sincs, annyi szent. :) Igazi ecchi-komédia. Ja és van benne loli, akit rendszeresen molesztál a növére. :P Miyu-tan POWER van. Hol a második évad??

Kiss x Sis

A két lánytestvér menthetetlenül rá van kattanva a mostohaöccsükre, így már minden adott egy VÉRBELI, sikamlós ecchi-hez, ami néhol már-már a soft-hentai határát súrolja. Föleg az OVA-k. Már csak egy kérdés marad... Nekem miért nincsenek ilyen testvéreim?? :U

Kodomo no Jikan

Ez eddig nálam a best. IGAZI loli ;] -ecchi-néhol vicces-néhol dráma. Ez már azért abszolút seinen-kategória. Egy MEGLEHETÖSEN koraérett általános iskolás kis?lányról szól, aki teljesen rá van állva a frissen érkezett, 23 éves tanárra. Kezdetét veszi egy eléggé... ... szerelmi? történet, néhol drámai elemekkel tarkítva. A manga lényegesen továbbviszi a sztorit, mint a két évad + az OVA-k. Harmadik, negyedik, ötödik, századik évadot akarok!! Kokonoe Rin az istennö, köszönjük, Watashiya Kaworu-sensei. :R

Love Hina

A romantikus komédiák egyik nagy ásza, alapmü. Hímnemü föhösünk ismét nem jutott be a Tokiói Egyetemre, ezért munkát kap a nagyanyja "panziójában". Egy "all-girl dorm"-nak lesz a managere és már indulhat is minden idök egyik legkeményebb, magad alá piszkítós szerelmi vígjátéka. Abszolút epic.

Neon Genesis Evangelion

Anno Hideaki mester fejéböl kipattant kult-sorozat. Egyszerü mecha-akciónak indul, amiben tinédzsereknek kell toronyház méretü robotokban felvenni a harcot az emberiség elpusztítására törekvö, ismeretlen eredetü "angyalokkal" szemben. Aztán ez az egész fokozatosan átmegy egy ISZONYÚAN FAJSÚLYOS pszichodrámába, az utolsó részekben meg már azon is túllép. :) A világhálón oldalak százai, fórumok ezrei és hozzászólások tízezrei boncolgatják a történet mélységét, szimbolikáját. Ez is olyan, mint a Mátrix: kizárt dolog, hogy elsöre felfogod. Talán a 4-5-ik újranézésnél már kezded kapisgálni...

Nyan Koi!

Középiskolás föhösünk allergiás a macskákra. Egy nap véletlenül megbecsteleníti Jizou macskaistenség szobrát, s ezért átok hull a fejére. Innentöl kezdve érti a cirmosok "beszédét". Segítenie kell 100 szörgombócon, különben ö maga is azzá válik. Mindeközben persze teljesen odáig van az egyik osztálytársnöjéért, érte pedig sok más hölgyemény (is). Kezdetét veszi az egyik kedvenc hárem-komédiám, keménységes pusztulásokkal alaposan megturbózva. Kotone-chan rulzz.

Rosario to Vampire

Nem túl eszes hím protagonistánk a sors? fintorából "rossz" középiskolába adja be a jelentkezését, minek következtében az évnyitón egy mindenféle szörnyekkel és démonokkal teli campus-ban találja magát. MASSZÍV ecchi, a szemnek nagyon kellemes rajzstílussal, amin derék módon az asztal alá pusztulja magát az ember. A második szezon 4-ik része a best. Harmadik évadot akarok! És... Yukari-chan/Kokoa-chan POWA!

School Days

Hú bazeg', ez egy romantikus DRÁMA, bazeg'. Bazeg'. Egy középiskolás fiú szerelmi életéröl szól, aminek... Nézd meg. Miután túljutottam rajta, vagy 5 napig rajtam volt a szorongás, amikor csak rágondoltam. Váá, és még most is!

School Rumble

Ismét egy high-school alkotás, a romantikus komédiák elitjéböl. Föhösnönk szerelmes az egyik (szerintem állandóan benyugtatózott :) )osztálytársába, miközben érte egy müvészi hajlamokkal megáldott "utcai harcos":) rajong. A kapcsolati háló a szereplök között -félreértések garmadájával megspékelve- egyre csak bonyolódik, miközben te sírva fetrengsz a spájzban. Alapmü, kötelezö.

Suzumiya Haruhi no Yuuutsu (The Melancholy of Haruhi Suzumiya)

Ez is egy high-school-os történet(nek indul). Elég nehéz lenne összefoglalni, de ahogy felpörög a sztori, egyre elvontabbá válik. Vajon valóság, ami körülvesz? Mi a helyzet a paranormális jelenségekkel? Ki is valójában Suzumiya Haruhi? Mindemellett még vicces is, kicsit ecchi is. Nekem bejött. Viszont a második évad 8 szinte teljesen egyforma epizódja azért kicsit sok volt.

To Love-Ru

Ez is az ecchi-hárem-komédiák nagy ásza, alapmü. Herékkel rendelkezö föhösünk teljesen rá van kattanva egyik osztálytársnöjére, mikor is egyik este fürdés közben a kádjában materializálódik Lala, az idegen, egy hatalmas ürbirodalom hercegnöje. Tévedésböl eljegyzés lesz a dologból, és jöhet a sírva fetrengés, masszív szinteken. És nem utolsó sorban: Mikan-POWA! Erröl eszembe is jutott, hogy mennyire is szeretem a mandarint...>:]

Trigun

Egy poszt-apokaliptikus feeling-ü akció-komédia Vash za Stampede EPIC-san föszereplésével, aki immáron elmúlt 130 éves, de ez egy csöppet sem zavarja. Nagy bajkeverö hírében áll, amit bizonyít a fején lévö 60 milliárd! dolláros vérdíj. A valóságban azonban egy pacifista bohóc, akinek mellesleg teljesen inhuman harci skill-jei vannak. A végére azért megkomolyodik a történet, de míg odáig elérsz, gumikalapáccsal kell csapkodni a rekeszizmodat, hogy kilazuljon. Meg a fejedet, ha kihagyod. :)

Vampire Hunter D - Bloodlust

Klasszikus barokk-dark fantasy-sci-fi-akció, a szükszavú, halvérü, kissé sztereotíp D-vel, az 5000 éves félvámpír (dunpeal) vámpírvadásszal a föszerepben. Egy vámpírúr által elrabolt leány után folyik a hajsza 101 percen keresztül. Gyerekek, ez az anime egyszerüen GYÖNYÖRÜ. És az EGYETLEN, aminek korrekt angol szinkronja van (ennek ellenére természetesen a japán az igazi).

Zero no Tsukaima (The Familiar of Zero)

A meglehetösen ritka romantikus fantasy-komédia müfaját erösíti ez a három évados történet. Egy japán srácról szól, akit egy párhuzamos világ egy totál tsundere varázslótanonca (akinek Zero a beceneve -mert a spell-jeinek sikerrátája konvergál a nullához :)- és nem mellesleg loli) magához idéz, mint familiárist. Az ismeretlen világba kerülve a fiú elöször nem akar kooperálni, aztán szépen lassan megszokja új környezetét, megszereti újdonsült mesterét és kivívja a diákok tiszteletét. Poénokkal gazdagon teleszött ecchi-hárem-vígjáték, néha egy picit komolyabb vonulatokkal. Louise pedig egyszerüen édes, csak ne lenne ilyen agresszív. :B

Kommenteket szívesen fogadok.
:R

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.