Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android szakmai topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:10:55

LOGOUT.hu

Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39779) crok válasza eszgabor (#39778) üzenetére


crok
Topikgazda

Ilyen hosszú és főleg logot vagy kódot tartalmazó dolgokat inkább majd pastebin.com-ra vagy hastebin.com-ra tegyél fel és csak a linket add meg ;)

A nem lesz gond arra vonatkozott hogy nem is az app-ba lépsz be természetesen hanem a Facebook account-odba egy weblapon amit az app jelenít meg, ezek az alternatíva appok un. wrapper-ek amik kb. azt csinálják, mintha te belépnél egy böngészőben a FB mobil felületén és ők feldolgozzák azt amit a Facebook küld, kiszedik belőle azt amit nem akarsz megjeleníteni (pl. nem jeleníti meg a hirdetéseket, nem jelentít meg / elrejt bizonyos részleteket a normál Facebook oldalból.. etc..).

És igen, úgy néz ki valóban az a gondod.

Ami viszont probléma hogy (nem értem, miért?) nem akarsz root-olni viszont az app(ok) amivel a jogosultságokat lehetne kezelni csak root-oltan mennek. Marshmallow (Android 6) vagy felette már menne root nélkül is.. Ez sajnos ilyen, a két készülék (és főleg a rendszereik) nem mai darabok már. Ha lenne root akkor pl. az AppOpsX-et vagy az App Ops-ot lehetne használni a jogosultság megvonására Android 5-n is (6-tól az App Ops már menne egy kiegészítő app-al root nélkül is). A Facebook app pl. biztosan kér kontaktokhoz jogot (megnéztem) és Android 5-n kérdés nélkül (a telepítés tényével) meg is kapja a rendszertől (mert ez egy régi rendszer, régen ez így működött). Elvileg kézzel meg lehetne vonni a jogot adb-vel is, erre a parancsok:
adb shell pm revoke com.facebook.katana android.permission.READ_CONTACTS
adb shell pm revoke com.facebook.katana android.permission.WRITE_CONTACTS
adb shell pm revoke com.facebook.katana android.permission.GET_ACCOUNTS
adb shell pm revoke com.facebook.katana android.permission.GET_ACCOUNTS_PRIVILEGED

De az a gondom ezzel, hogy Android 5-n szerintem nem is igen működik.. bár kellene. Mármint hogy utána az app maga működik-e majd, úgy értem.

Esetleg ha mégis a Facebook appot akarjátok továbbra is használni használni akkor a szinkronizációk közt a kontaktszinkronizációt nem lehetne kikapcsolni? Vagy Facebook Lite / Swipe? MaterialFBook (ez legalább FOSS is)?

Esetleg böngészőben használni a Facebook-ot a saját alternatív URL-jeikkel ("csökkentett teljesítményű", mobileszközre igazítottan csökkentett képességű webalapok), mint pl.:
https://touch.facebook.com/
https://mbasic.facebook.com/
https://d.facebook.com/
https://m.facebook.com/

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android szakmai topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.