Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-18 09:42:28

LOGOUT.hu

Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget! :)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25551) Patice válasza djnice (#25493) üzenetére


Patice
nagyúr

+ (#25542) djnice

:R

Már meg is rendeltem. Pont ez lesz a cél, hogy a nappaliban is legyen egy olyan játékos, aminek nem gond a HDR --> SDR konverzió. Berejtem a TV mögé a TV fali konzoljára, aztán csak az IR-t kivezetem és kész.

Egyszer meg majd szerzek valami tanítható távot, hogy ne kelljen két külön darabbal szórakozni, mert a régi plazma nem tudja a CEC-t.

Amúgy ezt a Vero-s OSMC-t nem lehet ráflashelni egy X96-ra? :D

[ Szerkesztve ]

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#25552) pinnacle válasza blakey (#25550) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! Erre az állandó Wines "formázhatnékra" nem emlékeztem.

Régió Budapest volt, az időzóna Hungary-val lett jó az idő.

[ Szerkesztve ]

(#25553) kalapacsolok


kalapacsolok
senior tag

Sziasztok, vennék s905x-et, gearbesten van még kuponos akció, tud valaki kódot mondani? Vagy már sehol nem él ilyen akció?

(#25554) djnice válasza Patice (#25551) üzenetére


djnice
veterán

Szerintem rálehet tenni még más S905X-re is, mondjuk ez a Vero a 2/16-os verzió de szerintem az nem számít.

[ Szerkesztve ]

(#25555) sambenez válasza kalapacsolok (#25553) üzenetére


sambenez
addikt

(#25556) Patice válasza djnice (#25554) üzenetére


Patice
nagyúr

Ha lesz időm lehet megpróbálom. :)) 1/8 nekem bőven elég. Nexbox A95X is szépen teszi a dolgát megbízhatóan a konyhában. 400 MB fölött sosem járt a RAM foglalás LE-vel. :K

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#25557) dugesz77 válasza kalapacsolok (#25553) üzenetére


dugesz77
őstag

MECOOL M8S Pro+ 2/16 S905X a BFRIDAY015 kuponnal 30,99$.

(#25558) blakey válasza pinnacle (#25552) üzenetére


blakey
titán

Erre értettem igen, tehát ott kell beállítani.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#25559) M_AND_Ms válasza OldAkita (#25546) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

"miért szólsz bele abba, amit két másik fórumozó beszélget?"
Ha zavar, hogy a nyilvános fórumon valaki hozzászól a te beszélgetésedbe, akkor azt partnereddel folytasd privátban! Amúgy, viseld el, mert ez jellemző egy ilyen fórumra.

[ Szerkesztve ]

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#25560) junkpod válasza OldAkita (#25546) üzenetére


junkpod
nagyúr

Fura reakció ez arra, hogy azt írtam, hogy tévedést írtál. Mindegy, ezt a stílust neked magadban kell lerendezned. Olvasd el magad és tedd fel a kérdést magadnak: ki minősített kit?
Anno mikor idetalaltal és segítséget kértél nem hallgattal senkire, majd mikor végre megtaláltad kszaq buildjeit úgy adtad elő mintha elhoztad volna a szent gralt.
Pedig ha csak az összefoglalót olvasod el rájöttel volna, hogy mások már megoldották a problemat és nem pavaskodsz mások munkája előtt. Ez azóta zavar mióta megszólaltal itt.
Azt meg, talán hagyjuk, hogy te nagy segítőkent az angolul nem (?) tudoknak úgy segítesz, hogy az angol fórum oldalt linkeled és nem a szervert ahol a fájlok vannak.
Ráadásul fogalmad sincs a dolgokról csak véletlenül sikerült egyszer telepítened...

[ Szerkesztve ]

Box's don't touch!

(#25561) NLui válasza blakey (#25509) üzenetére


NLui
csendes tag

Elolvastam, de akkor még párszor átnyálazom. Így elsőre elég tömény, nehéz kihámozni mi vonatkozik rám. Azért köszi

(#25562) pinnacle válasza junkpod (#25560) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Mondjuk ezzel, tényleg nem segítettél.

(#25563) OldAkita válasza junkpod (#25560) üzenetére


OldAkita
aktív tag

Amikor megjött az X96 próbáltam összeszedni az információkat de nem jó LE verziót töltöttem le. Lefényképeztem mi történik és kérdeztem mit csináltam roszzul? Erre te ahelyett hogy jelezted volna hogy rossz a verzió, benyögted hogy mindent rosszul csináltam. Ez aztán nagy segítség volt! Biztos leesett volna a karikagyűrű az ujjadról ha belinkeled hogy innen vagy innen töltsd le a jó verziót. Erre értetted hogy nem hallgattam senkire? Nem is értem hogy van bőr a képeden ilyet hazugságot leírni? Linkeld már be hogy hol segítettél? Hol nem vettem figyelembe a segítséget? Már ott azzal jöttél hogy összefoglaló, aztán mikor belinkeltem neked hogy annak a topicnak az összefoglalója a világon semmi infót nem tartalmaz, sűrűn kérted a bocsánatot.
Amikor ide átjöttem és nagy küzdelemben végre rájöttem hogy honnan lehet letölteni a jó verziót, úgy éreztem ezt az infót meg kell osztanom mindenkivel aki segítséget kér. Mindezt örömben tettem és segítő szándékkal. Fel nem foghatom hogy képződött a fejedben az a tévképzet hogy a magam dicsőségét hirdetem. Kizárólag annyi történt hogy egész pontosan leírtam nekem honnan sikerült letöltenem egy jó verziót az X96-hoz. Pontosan ezt vártam volna el tőled, nem pedig az összefoglaló szó odavetegetését. Jelzem, immáron másodszor hogy az LE letöltési linkje egy angol nyelvű fórumra visz. Aztán ott mindenki boldoguljon ahogy akar.
A tévedés szót meg felejtsd már el. Egyáltalán nem terjesztek tévedést. Leírjam újra hogy a LibreELEC.USB-SD.Creator nem képes letölteni a világ összes média lejátszójára a LE-t? Kizárólag pár lejátszóra tud keresni és a megfelelőt letölteni. Erről az összefoglaló egyetlen sort sem ír, ami nem baj hiszen nem lehet mindent odaírni. De ne állítsd már be úgy a dolgokat hogy én okoskodok pedig el sem olvastam az összefoglalót. Szerintem neked értelmezési problémáid vannak. Hol páváskodtam? Ahol igyekeztem segíteni annak aki hozzám hasonlóan tudatlanul próbált átevickélni az angol nyelvű fórumon? Ez páváskodás? Mi a helyes viselkedés szerinted? Odaköpni az összafoglaló szót, vagy pontos linket adni honnan töltse le az LE-t? Mi a problémád azzal hogy belinkeltem honnan sikerült letölteni x96-ra az LE-t? A lőtéri kutyát nem érdekli hogy szervert adok meg vagy az angol oldal linkjét. Mindenkit csak az érdekel hogy végre letöltődjön a jó LE. Ha rajtad múlna kevesebbnek sikerülne.
Olvasd csak el ezt

[ Szerkesztve ]

(#25564) OldAkita válasza M_AND_Ms (#25559) üzenetére


OldAkita
aktív tag

Csak és kizárólag azért zavar mert nem építő, segítő jellegű a beszólása hanem kötözködő, ledegradáló. Ami a priviben való "lerendezést" illeti, te sem priviben írtál! Nem véletlen, szükség van arra hogy mások is megítéljék a gondolatokat. Ha égbekiáltó ostobaság, jelezni fogják többen és lehet tanulni belőle.

[ Szerkesztve ]

(#25565) junkpod válasza pinnacle (#25562) üzenetére


junkpod
nagyúr

Igazad van, ki is masolhattam volna azt a részt amit ugye később már te is idéztél. Az összefoglalóban az idézett bekezdés úgy kezdődik, hogy töltsd le a LibreElec image-t.
Csak próbáltalak a tevutrol leterelni.

Box's don't touch!

(#25566) szabi__memo


szabi__memo
nagyúr

Tényleg. Próbálta már valaki az osmc-t?
Ha van tapasztalat szívesen olvasmány!
Köszönöm

(#25567) junkpod válasza OldAkita (#25563) üzenetére


junkpod
nagyúr

Gondod volt a telepítésének és erre megírtam, hogy az összefoglalóban van leírva a megoldás. Jajj, de osszekevertem a 2 topikok, elnézést kértem és ide iranyitottalak. Megjottel és újra gondod volt, nekem úgy tűnt, hogy nem olvastad el az öf-et mert ha azokat a lépéseket csináltad volna, akkor (mint ezer embernek előtted) sikerült volna. Erre válaszoltam hogy összefoglalót kell követni.
Te ezt úgy tűnt ismét figyelmen kívül hagytad és saját erőből megtaláltad a megfelelo buildet, amit örömmel meg is osztottal. Ami ugye eddig is szerepelt az öf-ben.
Remélem érzel némi zavart ebben a sztoriban.

A másik, hogy a LibreElec linkjét angol oldalra visz, valóban. Mond te mit linkeltel, magyar oldalt? Hát nem. Ha tényleg a sem angolul, sem Google forditoul nem tudoknak az angol szövegű fórum helyett az angol szövegű fórumot linkeled, na az kevésbé segítség. Ellenben ha ezt linkeltel volna: https://sx05.eu/s905/8.2/ az már inkabb...
A tévedés az, hogy nem a legjobb programot hasznaltad a boot lemez írásra és nem töltötted le előtte a megfelelő image-t. Csak az a baj, hogy a sikersztorid alapján más is erre az útra téved. Ezt szajkozom mióta: nincs official LibreElec build, ezért ez a szoftver sem listázza az amlogic boxokat. Nem érdemes az általános LibreElec tool-okkal bajlódni, egyből kszaq oldalára kell menni vagy ide az öf-be.

Igen, jobban szeretem leírni az összefoglaló szót mint 1000x leírni ami benne van. Ha észre vetted itt már 26ezer hsz van, nem csak neked próbáltunk segíteni. Szerinted nem fárasztó, mikor a fent összefoglalt dolgokra sokan sokadszorra úgy kérdeznek rá, hogy látszik, nem is olvasta el mert "túl hosszú"?
Segítek ha hagyják...

Box's don't touch!

(#25568) hunaqua válasza szabi__memo (#25566) üzenetére


hunaqua
addikt

Málnán igen,de nekem az LE jobban bejön.

SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi

(#25569) szabi__memo válasza hunaqua (#25568) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Kifejezetten s905on érdekelne

(#25570) kalapacsolok válasza dugesz77 (#25557) üzenetére


kalapacsolok
senior tag

köszönöm, sajnos már a kód expired. megrendelem anélkül :)

(#25571) nagysandor79


nagysandor79
aktív tag

a gruppi mai egyik ajánlata .
MXQ PRO 4K ANDROID TV OKOSÍTÓ
22000 helyett 9900 ft plusz 990ft szállítási díj

(#25572) djnice válasza nagysandor79 (#25571) üzenetére


djnice
veterán

Ja, csak S805-ös, nem jó semmire.

(#25573) szabi__memo válasza djnice (#25572) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Ezzel a névvel van s805, s905, s905x, s905w is... :-D

(#25574) djnice válasza szabi__memo (#25573) üzenetére


djnice
veterán

Persze, csak ez a Cortex A5-ös :)
Csodák nincsenek, a gruppi egy lehúzó oldal a tudatlanoknak, minden olcsóbb vagy max ugyanannyi kintről.

[ Szerkesztve ]

(#25575) szabi__memo válasza djnice (#25574) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Nyilván. Igy hirtelen GB-n a 905w 6,6eFt

[ Szerkesztve ]

(#25576) pinnacle válasza junkpod (#25565) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Ezt nem láttad? Illetve én azért nem is használtam, mert a készülék nem volt listán. Szerencsére segítettek.

Erre mondom, nincs jelezve, hogy az utóbbinál nem kell kicsomagolni.

[ Szerkesztve ]

(#25577) kmarci25


kmarci25
veterán

Ne vicceljetek már! Az egyik legjobb és legrészletesebb összefoglaló van ebben a topikban! Nem vagyok én sem informatikus, csak egy mezei felhasználó, mégis egyből sikerült anno feltenni az LE-t. Ennél részletesebb leírást szerintem felesleges készíteni. Igaz, hogy nincs benne, hogy a letöltött image fájlt nem kell kicsomagolni. Nem lehet, hogy azért mert ez a logikus? Letöltesz egy fájlt, nincs leírva, hogy bármit tegyél vele, csak használd fel. Az sincs benne az ÖF-ben, hogy ne kapcsold ki a géped a folyamat közben, vagy ne húzd ki a pendrive-ot. Mégis teszi senki. :U

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#25578) Pelican válasza pinnacle (#25576) üzenetére


Pelican
őstag

Már kettővel korábban is leírtam...

http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit

(#25579) hunaqua


hunaqua
addikt

..na,lehet elkurt@m a Tanix mini-t.Szét van szedve a szekrény,lógnak belőle a kábelek.Van még befűzve egy Asus Vivo pc is.Annak a táp csatija ua. mint a Tanix lejátszóé,és lehet arra "dugtam" véletlen? Az viszont nagyobb "árammal" működik.Azóta nincs életjel.Szét szedtem ,semmi nyom nincs,nincs megégve, semmi.A belsejébe van telepítve az LE.Nincs valami ötlet,hogy mit lehetne esetleg próbálni vele?

SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi

(#25580) szabi__memo válasza hunaqua (#25579) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Ötlet nincs, de ezekkel a csatlakozókkal, így hogy csak a méret a szabvány, eléggé meg tudják szívatni az embert. Én is jártam már így

(#25581) varmi2 válasza hunaqua (#25579) üzenetére


varmi2
nagyúr

Tisztázzuk a feszültsége nagyobb? Ha igen, akkor tényleg vége. Ha az amperre, azaz az áramerősségre, az nem gond. Mert úgy is annyit vesz fel a tápból, amennyi kell neki.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#25582) Charx válasza varmi2 (#25581) üzenetére


Charx
senior tag

Igen de itt inkább 12V-ot dughatott rá, szerintem ez sok neki, bár van bennük feszvédő ic.

(#25583) junkpod válasza hunaqua (#25579) üzenetére


junkpod
nagyúr

Beni tud szerelőt javasolni, neki javítottak már ilyen hibát.

Box's don't touch!

(#25584) sugarforce válasza szabi__memo (#25580) üzenetére


sugarforce
őstag

én pontosan ezért szoktam a kábelek végeit fel matricázni, pláne ha van 5-6 hdmi meg egy rakat hangfal zsinor, meg a tápok. Nagy segítség tud lenni ilyen esetekben pláne. Persze tudom ez a problémán nem segít.

(#25585) hunaqua válasza varmi2 (#25581) üzenetére


hunaqua
addikt

Azt hiszem a Tanix 5V, az Asus meg 9V. Most van csak ilyen állapot,mert szét van szedve a szekrény.Egyébként mindennek van helye.

A javítás költség is érdekes,hisz az egész gép 6000 huf.- :)

SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi

(#25586) sugarforce válasza kmarci25 (#25577) üzenetére


sugarforce
őstag

+1 :R

[ Szerkesztve ]

(#25587) djnice válasza pinnacle (#25333) üzenetére


djnice
veterán

Lesz rá lehetőség, számlával, garral, már intézem.

(#25588) szabi__memo válasza hunaqua (#25585) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Elég furcsa, hogy 99%-ban egyező paneleket adnak ki 5/12 és még 9V táppal is.

(#25589) szabi__memo


szabi__memo
nagyúr

Widevine L1-et mely boxok kezelik? nem xiaomi...

(#25590) junkpod válasza pinnacle (#25576) üzenetére


junkpod
nagyúr

Nagyon jól tetted, hogy nem azt használtad. (libreelec-usb-sd creator).

Csak a tisztánlátás kedvéért néhány infó (nem neked, mindenkinek).
A Libreelec-usb-sd creator letöltő oldalán ki van írva, hogy nem támogatja az amlogicot.

De ha már erre szánja rá magát bárki akkor van hozzá leírás, hogyan kell. Az van benne ([link] hogy a repoból letöltés helyett választhatsz saját image file-t is (nincs oda írva, hogy az tar, gz vagy img kiterjesztésű legyen avagy ki kell-e tömöríteni, ez itt egy plusz szolgáltatás, hogy nem kell kitömöríteni.

Az összefoglalóban az van, hogy töltsd le kszaq oldalárol az image fájlt és csomagold ki, majd írd ki az ajánlott progival vagy alternatív appokkal. Hol itt a hiba? sehol, nyugodtan használhatod a kitömörített img-t is ezzel a nagyszerű programmal is.

Szóval ha letöltötök egy programot először is nézzétek meg milyen hardvert támogat és olvassátok el a használati utasítást.

És még pár szó erről a topikról: olyan részletes összefoglaló van itt mint sehol másutt, más topikokban jó esetben az ezerszer ismételt kérdésekre csak annyi választ kapsz, hogy "használd a keresőt", ehhez képest a "használd az összefoglalót" igen is komoly segítség. Szoftver telepítésekkel kapcsolatban mindig hasznos, ha az egyszeri áttekintő elolvasás után még egyszer részletesen is elolvassátok, értelmezően és előzetesen beszerzitek a szükséges eszközöket, letöltéseket. majd mikor elkezditek, akkor szóról szóra lépésben haladtok.

Box's don't touch!

(#25591) djnice válasza szabi__memo (#25589) üzenetére


djnice
veterán

S905X: Mecool M8S Pro+
S912: Mecool M8S PRO L, Minix Neo U9-H

(#25592) mexel válasza djnice (#25591) üzenetére


mexel
veterán

Egyébként az mitől függ hogy ezek támogatják? A hardver kb ugyanaz mint a többi box, ez szoftveres módon van megoldva? Mi lesz a hátrány ha olyan boxot használok ami nem támogatja? A netflix csak, vagy máshol is észrevehető a különbség? Ovasgattam erről de nem tiszta a kép.

Egyébként a fentebbi témához: Én is próbáltam sd/usb-ről Mecool M9S+ on az LE-t indítani de nem sikerült, a libreelec usb creatorral írtam ki a fájlt, d nem indul el, a tv csak azt írja ki ha indítanám hogy nem támogatott üzemmód, vagy valami hasonló.

[ Szerkesztve ]

(#25593) Cubaferi1


Cubaferi1
újonc

Szép napot mindenkinek!
Le alatt hogy lehet beállítani a bufferinget.

(#25594) pinnacle válasza kmarci25 (#25577) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Persze, nem is érdemes ezzel ennyit foglalkozni.

Pelican neked is megköszöntem. :)

djnice jó lesz, pár ezer forintért lehet nem érdemes 1 hónapot várni.

junkpod kitömörítve nem látja, mondjuk én el sem jutottam idáig, mert már a készüléknél elakadtam.

TCr Köszi! Nekem a Win32 Disk Imager tökéletesen bevált.

[ Szerkesztve ]

(#25595) TCr válasza pinnacle (#25594) üzenetére


TCr
veterán

Használd a Rufus-t (kszaq is ezt ajánlja), egyszerű és tökéletes.

[ Szerkesztve ]

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#25596) sugarforce válasza pinnacle (#25594) üzenetére


sugarforce
őstag

persze, mert a fájlnév melletti csúszkát lent át kéne állítani másra, mint az összes többi windowsos program esetében is, amikor tallózol. van img, zip és img.gz is.

[ Szerkesztve ]

(#25597) pinnacle válasza sugarforce (#25596) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Így már OK! :)

(#25598) Tombi válasza TCr (#25595) üzenetére


Tombi
senior tag

+1 eddig az a legjobb program, ami használtam hasonló célokra! :K

(#25599) bostone


bostone
addikt

Próbahónap HBO.
Lehet tesztelni, melyik box, hogy viszonyul az alkalmazáshoz.

(#25600) junkpod válasza sugarforce (#25596) üzenetére


junkpod
nagyúr

:)

Box's don't touch!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.